Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sneg !

Pao nam sneg i to ne za šalu, ozbiljan sneg, sve koristeći tehniku zatrpavanja. A taman smo se oprostili od zime, koje nije ni bilo...Sneg je najavljen, shodno čemu su ga putari dočekali sa zaprepašćenjem i spremno iznenađeno. U roku od odmah je cela Slovenija bila zatrpana snegom, nestala je u gustoj mećavi, a ubogi vozači su se, vukući se drumovima, poprisećali svih aktuelnih i zaboravljenih svetaca, gradskih otaca i njihove šire familije. Što bi rekao Vladimir Vojnovič, čovek neupućen u finese našeg jezika bi mogao da zaključi, iz tih izjava, da su osobe koje ih daju bile ili jesu u intimnim odnosima sa onima, koje pominju.

Da se razumemo, ja sneg volim i obožavam. Priznajem. Svi vole sunce, toplo, more...Ja, pravo da vam kažem, za sunce baš nešto ne marim, iako to ne umanjuje njegov značaj u kvalitetu naših života (ako nastavim ovim rečnikom, kvalifikovaću se za sastančenje u cilju formiranja vlade, što bi opet moglo da dovede do opasnosti da ista bude zaista formirana...jer kako vidim, dosadašnji sastanci su se mahom bavili traženjem rupe u saksiji, sa očitom tendencijom da topla voda bude proglašena sedmim principom)

Nego, gde stadoh...kod opisa prirode i ličnih osećanja...daklem...Ja ne volim kad ožeže sunce, pa kad oči ne možeš da otvoriš, ne volim kad mi je vrućina, ne volim usijane trotoare i jaru iznad njih...

Ali, zato obožavam sneg...volim kad se javori, glavni junaci prirodnog foto-tapeta u mom prozoru, nagnu golim krošnjama na levo. To znači da je dunuo istočni vetar i da će dok otkida poslednje suve, već braon listove, doneti i suve, sićušne pahulje snega...To kad je sve kako treba...a ne ovako...puk'o behar, zazelenela se trava, sunce obasjalo prašinu na televizoru u dnevnoj sobi, ja već razočarano počela da pakujem moje nepalski debele džempere (inače, imam nenadmašivu zimsku garderobu, na kojoj bi mi pozavideo i najmaštovitiji Šveđanin), čizme sa krznenim pufnama...deca se poskidala u kratke rukave i pantalone, kad ono - sneg!

Ja bih se u normalnim uslovima, obradovala kao kuče, duvkala bih u prozor i gledala kako se vrte pahulje, moja deca bi mi se smejala iza leđa. Sad nisam...prosto, ovo je unapred izgubljena bitka, ovo je vrsta snega, koja se tačnije naziva prevarom. To je sneg, koji se, za jednu noć, pretvara u onaj ružan zvuk vode u olucima. Taj sneg ne donosi umirujuću, idiličnu, gluvu tišinu noći...on se ne cakli kristalno, nema suvi škripav zvuk. Te pahulje ne padaju horizontalno, ne vrte se satima, na istočnom vetru, pre no što padnu. Ovaj sneg se pretvara, odmah, u tužni zvuk kapljanja sa krovova i šljapkanje pod nogama.Gljička.

Naravno da ovo ne može da se završi bez priče "A kad smo bili mali..."

A kad smo bili mali, onda je zimski TV program počinjao filmovima i serijama Opstanka...na televizorskom jedinom programu su se jurili leopardi i razmnožavali gnuovi, a kod bake u selu je - padao sneg...sestra i ja smo klečale na sanduku za drva, vireći kroz prozor...napolju je zatrpavao sneg, nestajao u prozoru zamagljenom našim dahom...na televizoru su drečali mali majmuni...nas dve smo samo čekale da "sneg malo stane"...tada bi baka klimnula glavom i nas dve smo bezglavo trčale u hladan hodnik. Tamo smo poslušno oblačile tri džemepra, pet potkošulja i duple čarape...rukavice bez prstiju, sa ispletenim konopčićem, koji ih je spajao kroz rukave (da ih ne pogubimo u snegu)...baka nam je nemilosrdno navlačila kape preko ušiju, a bogami i očiju...uguravala pantalone u debele, vunene dokolenice i stiskala, jakom mašnom na čvor, pertle dubokih cipela.

To je bio sneg! Kad si mali, svaki sneg je veliki, bar do kolena! Pa se zaletiš u prtinu, sačekaš da baka ode od prozora i kao daska padneš na leđa, raširenih ruku...grudve su se trošile u šakama...onda skineš krišom rukavice, da vise iz rukava, i odmah pocrvenelim prstima, praviš što veću grudvu...koja na zidu kuće ostavlja zvezdast trag, prsnuvši u prah prašinu, razbivši se ponovo u pahulje..onda ukočiš noge u kolenima i vučeš ih kroz sneg, da za tobom ostane pruga...pa praviš cvetove tragovima i crtaš suvim granjem po caklenoj površini prtine.

A, onda nas uteraju nazad u kuću...crvenih, mokrih noseva i prstiju...baka tera da se pije čaj, vruć, vruć, od kamilice...na televizoru se valjaju rečni bivoli indijski...a napolju sneg ponovo gusto pada i pokriva lonac na Sneškovoj glavi...crna rupica ulubljenog lonca nestaje pod snegom, a šargarepa postaje sve belja...oči različite veličine, od uglja iz podruma, se zatvaraju snegom, kao zaspane...na televizoru se dostojanstveno ljuljaju vratovi žirafa...

To je bio sneg...

 

 


Daj posalji malo snega `vamo

makar za razglednicu...

a kad smo mi bili mali i padao sneg, cela ta mrtva priroda je ista (drva, pec, caj kamilica, grudvanje, baka, deda), al se gledao zimski biOskop (s naglaskom na "O"!)

a jel znas sta je tociljajka? e kod nas je bila jedna opasna, najbolja u najstrmijem delu sela, pa nam ni to nije bilo dosta, nego jos malo podgojimo led (voda+seno ili kad nas mrzi samo voda) i onda ko se spusti odgore pa do cuprije i ne padne....e ta je GLAVNA :))))


Mimi,

ovo je današnja, slovenačka razglednica

a, u Ljubljani palo 30cm, pa ti vidi...Nema šta da ti šaljem, sam stiže, samo se malo strpi, putuje ka vama...

Mi smo to zvali kliza, najbolja je bila klizanje na pozadini, a uhvatiš se za vrhove cipela...što bi rekao moj stric, na pitanje gde sam, "...eno je kliza se po mirazu..."...


Znaš li ti

koliko ja već godina nisam video sneg. Jenbo, brat bratu 12-3.
Poslednji put sam ostao zavejan u Beogradu kod oca i majke u kući 1994 a neko mi pethodne noći bio maznuo antenu s krova, pa smo Lucia i ja proveli tri romantična dana zavejani.


Hmm..Jelice...

...da neće već sutra da se otopi, valjalo bi u Logarsku dolinu...aaa...o)
Pozdrav,


Drago,

ja kad bi ovaj sneg obećavao, bih sutra dezertirala u Logarsku i uživala u kiču...ovako - prevara.


jao ja nisam videla sneg tri

jao ja nisam videla sneg tri godine... selim se u sloveniju. zive naj vsi narodi ki hrepene docakat daaaan da koder sonce hodi prepir iz sveta bo pregnan lala ne znam dalje. teska ova slovenscina. :)


Teška,

teška, posebej, če jo pozabiš ;)ali tebi ide odlično.

Mada, ako krećeš ovamo zbog snega...hm...nešto deficitaran je poslednjih godina...


Jelice

srecan ti prvi dan proleca (od nocas)

:))


Hvala Bebo,

evo za tebe, prolećni beli meda, zove se Knut i rođen je u Berlinu...skotovi su hteli da ga uspavaju, jer ga je ostavila mama, pa se predomislili, tako da Knut samo knutuje...i podseća na pravu zimu...


ih..a ja ne volim sneg

Volim ono odvratno kičasto sunce, što nemaštovito rasipa svoje zrake i važno piči po nebu.
Jelice, ne pokusavaj da me obrlatiš, da glasam za sneg.
Sneg zna samo da briše.


Grofe,

grofovska ti sklonost...znam ja da sneg niko ne voli i da se svi pale na isterivanje očiju suncem i te vrućine, preznojavanja i sl...al' ja volem snega, baš.


Kod

mene ovde vec dva dana pravi kijamet od vremena.
Serijski se menjaju grad,sunce, sneg, sunce, kisha, sunce, pa iznova...a sve to prate ovi vetrovi sa okeana..ma pravi kijamet :)
Evo sad, pre mozhda sat vremena, se kao malo kao smirilo.
Al' nije to nishta, naviklo se..samo da nam leto bude dobro, brzo se zaboravi ovo nevreme.
A i proshle godine u aprilu ovde bio jedan dan sneg, shto je nezamislivo u kishovitoj Holandiji.


Kazezoze

slika zimskog naleta na proleće...drvo ispred škole u koju idu moja deca...


Jest super

sad cu da je ukradem.
A i kod mene u bashti prvo cvece procvetalo, nece mu ovaj kijamet nishta nashkoditi.


bez naslova

Magnolija. I u Beogradu procvetala i to, pre listanja (po obicaju).

Jos malo, pa ce nam ona biti vesnik proleca.
PS Neke vrste "prezive" martovske udare mraza, tako da ne brines:)


sta cu, slovenci prave dobru

sta cu, slovenci prave dobru muziku, pa sam uspela nekako da se skrpim s jezikom. a ja sloveniju nisam ni videla, mLogo sam mlada za to :( najdalje sto sam otisla su brezice, pre par godina. e, ali u junu ce me onaj hostel celica itekako videti :D a do tad odo da pevam zdravljicu pod tusem i da ucim tu slovenscinu. lep pozdrav vsem :)


teodora,

dobrodošla, ako stigneš u celicu, onda si mi u komšiluku (samo rezerviši na vreme, hronično su rasprodati).
In tebi, še lepši pozdrav!


stvarno? dobro si mi

stvarno? dobro si mi rekla... a sta znaci na vreme? sad ili, recimo, u maju? no dobro, ako ne moze tamo, uvek moze negde drugde. taman skupljam informacije o ljubljani, gde sta kako :)


proveri,

kuku... mislim da cemo

kuku... mislim da cemo traziti novi smestaj. :) mada, sto se mene tice, mozemo i u parku da spavamo. bas me briga :)


Vila Veselova

Probaj vila veselova, mislim da je sajt www.villa-veselova.com na 5min od centra a odmah pored pravoslavne crkve, americke austrijske nemacke ambasade, min. spoljnih poslova i tako to... Smeštaj je ok pa ti ivid a mislim id a su cenom vrlo povoljni, od železničke su 10 min peške...
L.P. Caki


hmm super izgleda... hvala

hmm super izgleda... hvala :)
mada drustvo je jednoglasno odlucilo da bi bila Mnogo Dobra Fora da spavamo u necemu sto je nekad bilo zatvor. meni je svejedno, samo da vidim vise tu ljubljanu. kao sto rekoh ranije, ako postoji neki park blizu gospon preserna, ja imam gde da spavam ;)


ima draga

i u susednoj ulici(od hostela) hotel Park, dve zvezdice, neje skup, a u Ljubljani ti je i tako sve blizu...mada je cinjenica da je celica zaista zanimljivo i lepo napravljena i da je dozivljaj biti u njoj...mada ja ne mislim da ce biti problem ako se na vreme najavite, uostalo mozes sada da im posaljes mail i da pitas kada treba zvati...


ma znam, ali ja sam

ma znam, ali ja sam organizovana i sve hocu da isplaniram do poslednje sitnice, dok su mi saputnici blago... haoticni. kao, 'mi idemo da se zezamo'. tako da imamo problem u komunikaciji :) posebno zato sto sam ja 'iz ovih krajeva', pa svo planiranje pada na moja ledja. sad moram da bukiram hostele u zagrebu, dubrovniku i ljubljani, a debili mi nisu rekli ni kad krecemo. :)
a sto se tice celice, zvacu ih sutra da se lepo raspitam. u svakom slucaju, zahvaljujem svima na podrsci i savetima. :)

usput, ja, posle nekoliko neuspelih pokusaja persiranja na raznim internet medijima, svima kazem ti. ko se uvredio... sta da vam kazem, kupicu vam teglicu nutele.


"kupicu vam teglicu nutele"

- ovo je mnoooogo slatko :)))))

no frx za ne-persiranje!

u privatnom zivotu meni mnogo prija forma, ja bih u sve skole uvela bonton&etikeciju, a kad bih nekako mogla u srbiji da zivim u nekom simulakrumu beckog, francuskog i spanskog dvora & sekspirovske venecije....eeeehhh...svilene carapice, satenske cipelice, maccaroons, maniri... ALI, ovo je blog!
sto vreme vise odmice sve vise nedopustenih stvari biva dopusteno, a kamoli ne-persiranje...

tako da....ooopushteno :)


slatko ili ne...

...ali nutela resava sve probleme, bar u mojoj kuci. ;)

sta ces, mene je mama ucila da treba biti fin i tako to, ali mene vise mrzi, posto kad god nekom kazem 'vi' oni ciknu i krenu da se deru na mene. to 'mrzi me' se ogleda i u mom pravopisu... velika slova su mi negde nestala, ali se jos uvek (kao) trudim oko interpunkcije ;)
sve u svemu, ferrero proizvodi za sve koji su iz nekog razloga ljuti na mene.


teodora, ovde zaboravi sve sto te mama lepo ucila :)))

nego darling, checko out below, gotta smth for you (a bolje od svih Ferrero SpA proizvoda :)


pera markolini!

*daht daht* daj! DAJ! SADE! O'MA!

...nemoj ovo vise nikad da mi priredis. sreca tvoja (i moja) da sam upravo dobila dozu i po cokoladnog mleka, pa nisam morala da se privezem za radijator (da ne krenem da grickam monitor).


mimi i teo..

kako sam vas provalila...pa je l'ste mislile da može da mi promakne glockanje čokolade u hodniku posta...jao bre, što ste mlade, em naivne...
Evo ja nosim i ja malo čokolade mojih bogova , Belgijanaca...

doneo mi žmu skoro Leonidase, stavila pored kreveta i šuškala dve noći k'o hrčak, dok nisam sve, krišom od same sebe, potamanila...oooh...


znaci ima neke koristi i od

znaci ima neke koristi i od muzeva? daj i ja da se udam, dok je mama dovoljno mlada da moze da mi odgaja decu.

a ne prave samo belgijanci dobru cokoladu...
http://www.butlerschocolates.com/


Teo honey,

kad je vrhunska chocolaterie u pitanju, mani ostrvljane...

...oni mogu dobro da ti posluze za ovu prvu (anti)tezu :))

i da ti rekne jos nesto komsinica mimi, sve uz kahvicu & cokoladicu, nema potrebe mila da se udajes, ni za lepu decicu, ni za cokoladicu, sve to moze i bez muzeva :))

mada nisu ni na odmet, ne kazem....samo onako, komsijski divanim, a malo i iz iskustva :)

a ti jelice pogubno delujes na mene! gde god se sretnemo, samo o hrani i blagoutrobju....c, c, c...uzdrmavas mi temelje implementacije programa "maskirni jednodelni kupaci sa dubooookim izrezima". IZ FUNDAMENTA!!!!

kad je vec tako, poziva nas sve na mali treat u 5 Lady Godiva, Easter collection


kako, bre? pa moram da se

kako, bre? pa moram da se udam. ko ce da mi pegla? ko ce da placa moje cipele i tasne? svasta.

sto se godive tice, kad sam bila na maturskoj ekskurziji u pragu, kupila sam mami veeeeeeliku, fensi, skupu bombonjeru, sa masnom i svime sto ide uz to, sve sa ciljem da je odusevim (ono, kako sam dobra i fina kcer, i tome slicno).

...a kad sam stigla nazad u hotel, pozdrala sam je, pa sam se jednostavno vratila kuci sa obavestenjem da nisam potrosila sve pare koje mi je tutnula na karticu. i eto, tako je propao moj mamoodusevljivacki plan. vidi, kujem nove reci.


"The shoes on my feet, I`ve bought it...

The clothes i'm wearing
I've bought it
The rock i'm rockin'
'cause i depend on me"

eto ko ce da regulise kupovinu cipela & tasnica!
a za peglanje- tzv. peglerka :)))

pratim ja tvoje postove i mnogo mi se svidjas i sva si tako vrckava i puna duha. pazi, nemoj da mislis da ja ovde zagovaram i favorizujem ne-udavanje po svaku cenu, e zarad samostalnosti...ali sve mi se cini da ti imas stofa za to, da si....jedna od nas...jer znas sta - independent woman mozes i treba da budes i kad/ako se udas :)

+ za svaki slucaj http://lyrics.astraweb.com/display/351/destinys_child..1s..independent_women_part_i.html


ma sve je to u redu, ali sto

ma sve je to u redu, ali sto bih sama zaradjivala za cipele kad moze muz? kad sam ja bila mala, negde ranih devedesetih, san mi je bio da budem Alexis Carrington Colby Dexter Rowan. i da bijem kristal, kravu placljivu. prvi plan za zgrtanje para sam skovala kad sam imala sedam godina, i kad sam zakljucila da se od alimentacije moze fino ziveti (pogledati gorenavedeni primer gospodje accdr). e a onda sam malo omatorila i pocela da gledam will&grace i naletela na karen... sad mi je ona idol :D

elem, salim se, naravno (osim one price iz mladosti - tad sam bila mrtva ozbiljna), ja sam (na moju nesrecu) i sad finansijski manje-vise nezavisna, ali rekao mi mamin vrac da cu da se udam i da imam jednu cerku koja ce verovatno da bude doktor, pa ti vidi.. a vrac zna svoj pos'o, jednom je rekao mami da ce da joj procuri radijator i ono stvarno, procureo.

i na kraju, izvinjavam se sto zvucim kao da sam zvakala travu blesu, blizi se aprilski ispitni rok... imam opravdanje :)


teo...

kad bi merilo za udaju i korist muževa bio moj žmu, onda bih ti rekla da se udaš odmah, sutra ujutru. Ja mora da sam mnogo nekog zadužila u prošlom životu, pa mi je dodeljen u ovom, ovako meden i dobar žmu.
Mimi, mani kupaćice gaćice, nego izvol'te dame belgijski Fruit de Mare


PA OCU I JA DA SE UDAM!!!!

samo trcim jos neki krug, da ne ispadnem laka :))

daj bre jelo, di se stancuju taki ko tvoj? ako moze za mene komada 2, jedan redovni i jedan za rezervu :)

ako je po toj logici, ja sam onda u proslom zivotu bila......specijalni savetnik njegovog katolickog preosvestenstva, bogougodnog Ignacija Lojole, za pitanja sto efikasnijeg istrebljivanja vestica! eto!

necu vise nista sad, preso mi i kupaci i guylian...evo slusam malo ovog majstora

PS osim ako mi neko ne ponudi nekog super-dobrog muza, the TROLL IS OVER, as far as i`m concerned :)


jel go guylian? ako jeste,

jel go guylian?
ako jeste, idem da se samoubijem plasticnom kasikom. prepoznajem cokoladu i bez omotaca. i onda se cudim sto imam dupe ko sirotinjske nacve.

a sto se tvog zmua tice, cuti, nemoj da se ureknes. pu pu.


Drage moje,

ovo je bolje od guyliana, ovo je sve njihovim vrednim ručicama, ručno, najručnije pravljeno u radnjici maloj...patuljci jedni vredni belgijski čokoladni, kako ja njih volim i obožavam...a tek kad naletim na morskog konjica punjenog nugatom...mmmmmmmmmmmmmm...
(oko muževa ti je priča sve ono kao ti moraš, pa onda gledaš, pa ti to, pa ti ono...ma kakvi, samo mnoooogo sreće moraš da imaš...)
dupe ko naćve...ma kakvi draga, sta ti je...bolje to nego da crkavaš od gladi, da bi šetala ispadnute koska kukove...a čokolada je i tako hrana bogova...i boginja (malih, velikih, ovčijih...).


jeste, jeste, ali ja mislim

jeste, jeste, ali ja mislim da mi nikad nisu ispadale koske na kukovima. :> a, kako vidim, danas buduci muzevi nesto to mnogo volU. bar moja generacija. koja je, da budemo iskreni, blago retardirana. nja. valjda cu naci nekog ko voli ovakve kao sto sam ja ;)


A ovo je savrseno, isprobano

A ovo je savrseno, isprobano (a lako):

Recept:
http://culinotests.fr/news/divine-marquise-au-chocolat-pour-noel


gle, balavim. cudna li cuda.

kako, bre, bez secera? na sta li to lici... moja verzija doticnog kolaca je njam njam, ali je sa secerom. hoce neko da prevede ovaj recepAt? :>


Otprilike ovako (ko ceni

Otprilike ovako (ko ceni gorku cokoladu obozavace, a i zdravija je gorka od zasladjene, tako da se moze konzumirati bez krivice):

-Uzeti sud zapremine 500 ml (kao na slici, ali kliknite na ceo link, sve lepo ilustrovano) i obloziti ga plasticnom folijom, ali prehodno namazati unutrasnjost suda uljem (da bi se folija posle lakse odvojila).
-270 gr cokolade (kakao 70%) za kuvanje dobrog kvaliteta (preporucuju Nestle) istopiti na banji mariji
-Dodati 45 gr svezeg butera i mesati da se dobije glatka masa
-6 belanaca cvrsto umutiti ali ne lupati jako jer treba masa da bude vazdusasta (autorka recepta preporucuje da se belanca prethodno procede od svih necistoca , ja probala pa digla ruke….ali ko ima vremena moze)
-Umucena belanca sipati u istopljenu cokoladu i mesati da se dobije glatka masa (ne strepeti nad belancetom, nije kao za mus)
-Na kraju u to dodati jednu kasiku guste pavlake (4% masnoce) I sipati u gorepomenuti sud oblozen folijom. Ovo moze ali ne mora.
-Poklopiti i drzati u frizideru 3 DANA (ja nisam – kako neko moze da ceka 3 dana, ali ko ima strpljenja neka proba, dakle kod mene je to trajalo 5-6 sati).
-Izvadi se i frizidera, izvrne na tanjir za sluzenje (a zbog folije ce biti lako)
-Sece se cistim nozem opranim u vrucoj vodi (da se ne lepi).
-Mera je za 8 osoba (ili jednu zavisi od apetita).


hvala :)

ljubim te najvise na svetu :*


Boze me oprosti;

pa izgleda du su sve Jelice=(IZ)Jelice.


bez naslova

Cak i da je tako, na nasoj se Jelici ne vidi:)


Taman sam

htela da utrčim i vidim ko se bre to ovde okuplja, van teme c,c,c, i tu kači neke recepte, kad ono vidim komentarčić o mojoj liniji i kako da vam kažem...prošlo me preslišavanje...što ste vi fini i zlatni, ako, samo se vi družite :)


Hahahahah...uskoro

ce biti sumadijska dijeta...samo kuvan krompir i sargarepica...i to ona sa vrha Sneska Belicca.

Eto!
BKC


sleeples

hteo sam reci da si pogreshno ukucala, al si vec popravila.


Jao, a ja mislila da niko

Jao, a ja mislila da niko bruku nije primetio (dok sam se setila kako ono sa zagradama...)


ma

nishta je to, deshava se:):):)


prednost Suncu

Uh, ja kako matorim ,sve vishe bih zimu menjala za leto. Ono jeste da je zima lepa na fotografijama, nego ja zimi nikako da se dovoljno ugrejem. A to je ,mislim, posledica beskrajnog cekanaja GSP-a na minus beskonacno (tako mi se tada cinilo) u Milosevicevo vreme. I za to mi je taj monstrum kriv.Sto bi rekao nash narod "nahvatala sam se zime" i to za sva vremena.


eh, Kapi,

a sve smo mlađi i mlađi ;)


Конакоме

1960 четвртаје ,поновили мене моји фићом.нико ми раван ,па стошом и још две ајмо убугарску на витошу да испробамо падине под снегом а и да пазаримо ружиног уља и рукавица кожних те наравски да једемо њиови кевапчића .добро,и поменуте две да
наведемо да се малко размакну у доњим екстремитетима.
И све ходало по плану ,те године планина баш добро била снегом засута ма уживанциа права ,ајчисмо сатима по белини,падали, грудвалисе ,снешке правили ,уживали једном речју , после чега су кевапчићи седали ко Кец на квадратни корен из 121.једино једна (од две) нека јогунаста помену том приликом емоцие,као без тога њој је безвезе то мислим што намерисмо ми мушки.нас двоица се згледамо никад чули за ману звана емоција.ова друга исто ко ими неинформисана потим питању па јој баш лепо
-можел' још ,вели
и тако тоша и ја шогори постасмо над софијом тјст на витоши планини под софијом ,јер тако се звала и та што је тела још.
Па смо се онда годинама сећали тога , нас 2 ,тјст питалисе у шали ,ко на коме
-тоша на софији тјст на витоши
-софија намени тјст над софијом
-софија под нама тјст под витошом
баш . . . луд збуњеног.


A nama "dezd curi"

Jelice, hvala ti na podsecanju, volim i ja
sneg, zimske radosti i idilu. Htedoh zimus detetu da kupim sanke, ali, nazalost, nije bilo prilike, odn. potrebe. Valjda cemo iduce zime biti bolje srece! (samo da ne prodjemo kao "Bosanac u Kanadi").

PS: ima li neko cuveni email serijal bosanca, prvo na Floridi, potom u Kanadi? (imao sam ga u starom komp., ali sam ga izbrisao)


Niš' ne brini Peđa,

pretvoriće se brzo kiša u krpe (ako si u regiji).
Nemam više taj mail, imala sam samo kanadski, nisam ni znala da ima Florida...ali nedavno sam čula (vrte to ovde deca po mob.telefonima) da je neki glumac (li je?) to ubacio u neki svoj monolog, pa kruži taj isečak, tonski, okolo.


...

hahaha

Snezho,ovo je super, shto je teshko biti izbeglica.
Al' ima i ona - svuda podji, kuci dodji.


kaze

mora da si pročitao priču o mojoj babi kojoj se neje dalo pretepati u baku, (što mi ostavila u nasledje netepanje...)
pa ko reko, ajd' medj snežnim temama malo sneži da tepamo...naklon dubok!
a sneg...tako mi i ime dadoše...moja majka htela da budem Vlada (valjda tada ne bi bilo ni Biljaninog novog bloga, al' mene niko ništa ne pita), pa došla ja mesto njega, njoj beše svejedno....kako da se zoveM, sestra od tetke gledala kroz prozor i kaže
pada sneg, nek se zove snežana
ja kažem
dobro da kiša nije padala

u to ime, iako nisam ljubitelj snega in general (sem na 24h dok je još beo i čist, bez tragova, kad miriši na oštro i kad škripi pod nogama, i kad deca ciče-to leti, pod suncem nemoš da čuješ) večno sam mu zahvalna, jer bi se u suprotnom zvala kišana...eto


E

to Vlada ti nikako nebi odgovaralo.
Malo, malo pa chujesh pala vlada..gde takvo ime da dadnu nekom ko tako lepe prichice ume da srochi, da mene najcheshce asociraju na one snezhne tufnice shto padaju, a kad padnu u ruku, rasprshe se da ih uopshte ne osetish. Chak ni vlazhnost im ne osetish, tako su nekako meke i prijatne. Neka bude Snezhana - bolje je.


...

ova druga rečenica je bila noćna mora za mog brata, (čik pogodi kako se zove)...sećam se kad je bio mali, noša se nosala po celoj kući, neretko bila i u dnevnoj sobi...na drugom programu prenos iz skupštine i povici...on ustaje i kaže
a što ja? šta sam sad uradio?

ps. može kako hoćeš - sa NA na kraju ili ne...ono za tepanje je samo moja konstatacija...nekako nije išlo sa mnom, jedini tep. koji sam imala je skraćivanje, tj. bez onog NA...
pps. sneg i pahulje...mnoogo volem kad mi kučići izlete ujutru na sneg...ovo malo roni po njemu, ovo veliko skače...posle nekog vremena, na glavama im one kupice bele, ko iz bambija...


Dobre ti kuce...

...kako se samo vesele snegu, a moji kanarinci, nazhalost ne mogu josh vani - hladno im, ali chim malo otopli sele se vani:):):)

Slika je od proshle godine:):):)


Hvala, Snezo M.

prekopirao! (jos original, jekavica :))


evo ti maše jedan mali švajcarac

rođen jutros :)


Baš je

lep, još čist i beo, kamo mu lonče?


eh, istopio se smeško...

... pre no što mu je lonče stiglo na glavu...
ali vidiš da ti je poklonio buketić grančica, valjda se to broji?


naravno da se broji,

pa još sa tako šarmerskim držanjem ruku na bokovima, lako isturenih laktova...ozbiljan frajer.


bez naslova

Pahulja...
Belina...
Cistota...
DETE...

Nisam imala selo na planini:(
Ali sam zato imala Drugaricu. Vodila me kod nje, na Staru planinu... To su snegovi... To su bile decje radosti. Pravili smo Sneska od dva metra! Eee! Jedva mu stavili serpu i sargarepu:)
A igloe... Pa se posle zavlacili k'o Eskimi...
Kod kuce nas cekala baka sa vrucim mlekom i projom...
Jos pamtim te ledene mirise prirode i vrele mirise bakine kuhinje.


bravare,

a glodanje ledenica, krišom naravno...


bez naslova

Pa to nam bio zimski sladoled. Lomili smo ih grudvama, dok su hrabro visile ispod streha.

PS Pregrejah coveku veceru, dok sam trazila ledenice:)


bravare,

gde ih samo nađe, kako su staklene, čarobne...
A ja treba da kucam neki pos'o, pa ovde tražim izgovor, ne počinje mi se (dok me ne ukeba šefica...al' ne zalazi valjda na blog...nisam je primetila...pa zabušavam)


bez naslova

Rekoh ti ja pre nekog vremena:
Bez previse kuckanja
i obavezno vezbe u redovnim pauzama


'odo da

se tociljam, a posle ću kolute preko glave...


bez naslova

Warning: Lost connection to MySQL server during query query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (5111, 'php', 'Server shutdown in progress\nquery: SELECT data, created, headers, expire FROM cache WHERE cid = 'filter:4:180360341133c064743d48bdbfc7f6d2' u /www/blog.b92.net/includes/database.mysqli.inc u liniji 121', 2, '', 'http://blog.b92.net/node/4401?page=1', '', '62.240.0.134', 1174420202) in /www/blog.b92.net/includes/database.mysqli.inc on line 121

Mislim, od ovoga moze da se rikne:(
Cela mi stranica ispisana.
Jedva dobi' vezu.
Alo, Pozega...


Bravare, Brav...kh..ar..krr...

h...e...Lapovo ovde, Lapo..kh..vokrrr...orao pao, orao pao.


Bez naslova

Pao kod nas, al' sneg...i prosle zime...pa moje dete uslikalo s' naseg prozora

Mogu malo da se hvalim. Hvala.
Fotografija joj bila u 500 najboljih, objavljenih toga dana :)
Tetka je "kriva" za sve:):):)


Jes' lepa stvarno,

al' to je onaj pravi sneg, vidiš kako je pao svud po staklima automobila i kako se po njima vidi da je prašnjav, pa lepo zasipa, a ne ove krpetine, kad ti uleti u oko, ideš još tri ulice ko gusarski kapetan, jednooko i sa psovanjem.


Jest ti talentovano dete!!!

Super fotka...ah da, dobro jutro drugari.
Granulo jutros sunce, a ja dok ispijam kaficu, listam ove svoje fotke u komp...pa poshto je tema sneg i prolece, evo jedne snezhne fotke moje basht, koju sam uslikao mobilnim zimus.
Bio je to jedini sneg, koji je pao ove zime u NL.


Smrzavanje

Pa ti stvarno obozavas sneg kada si o njemu napisala ovako dugacak tekst! A nije bas neki, mokar i mljackav :-) Ipak sam danas vodio psa dva puta u setnju i skitao po gradu.

Ja ne volim sneg i hladnocu jer sam se 1968 godine gadno smrzao na strazi u Somboru. A drugi puta sam uspeo da se prehladim cele tri nedelje na Ekvatoru jer sam prilikom ukrcavanja na brod u Fiji ispio whisky sa ledom.

LP MMM S56A, Ljubljana


yu,

greška, nije trebalo da piješ viski ;) nego samo da se natrljaš ledom. A napolju je prava prevara, kažem ja, od snega, mljaca mljackava...


Sunce

Iskoristio sam toplo podnevno sunce, otisao na krov i popravio dve antene!

Devojke, redovno kontrolisite secer u krvi pored onolikih cokolada. A ima i drugih nacina za povecanje seratonina i srecu.

LP MMM S56A, Ljubljana


cokolada;sreca;serotonin

e pa sad! a ti mislis mi se davimo u toj cokoladi, a?

vidis valjda kako smo fine, to su sve mali, sitni, misji zalogajcici....

a i trosimo se, veruj mi i to mentalno najvise :)) ja kad uvece zavrsim ove dubokoumne diskusije po blogu, jedva imam snage da se odvucem do kreveta...

kako god, hvala za brigu o nasem zdravlju


meni redovno nizak secer,

meni redovno nizak secer, cebenceta mi


"cebenceta mi...."

- reche Charlie Brown :)))


samo ti mene zezaj. al pazi,

samo ti mene zezaj. al pazi, ja sam opaka zenska. ;)


Opasna Zenska....

Comme ci....

ou comme ca? :))

ljubaaaaac


ma ne ne ne,

gresis, ovaj, silno gresis, sinak. nije opasna, nego OPAKA ;)

a pre nekako trinity... crveni pvc mi je onako, fuj. ;)


Crna deco...

...pre'ladićete se po ovoj zimi...ko je video još takvo razgolićivanje po ovom postu...pa, još ni jedna neka kapu...


krajnje problematicno nositi

krajnje problematicno nositi kapu sa ovakvom kosom. sve se slepi i uceba. ;)


Teo...

...potpuno si u pravu...ja se naježim samo kad pogledam kapu, ček i sa svojim plaćenim loknama...al' vidi kako su ove donje kape uspele, potrudila se žena, zlatne ruke ima...moja je ona zelenožuta za isterivanje očiju, divna je...


za Izbirachice....

eh, ko ce s vama izaci na kraj....

ZeMo?!


Mimi,

ovo je bre zimska kapa...kakvi šeširčići...vidi šta sam ja isplela očas posla...


ja ocem crvenu. mada

ja ocem crvenu. mada generalno volim samo beretke i cilindre. a, da, i one mafijaske sesire iz 20tih. :D


Dame moje, el ste sad zadovoljne? *-))

ZA "OPAKU" DAMU

I ZA KNUTOVU MAMU


Ova knutovka

je super, tu ću ja...


mimi, ljubafi!

pa ja tu zenu obozavam! kako si pogodila? da imam cilindar tako bih se skockala za vecerasnji maskenbal. smrc plac.

"opaka dama" ;)


zima, zima, e pa sta je....

akoj` zima nije lav,
zima, zima
pa neka je
ne boji se ko je zdrav!!!

ali evo, za svaki slucaj....za svaku po jedna.
poranila jutros, pa nadveigle, klot-frket.... :))


Snezne nevolje :)

Zvonko Drazevic


Zvonko,

podržavam, nema boljeg instrumenta od metle...a vidi našeg čiku zatrpanog


Jednom na Pokljuki...

...bio krajem januara i početkom februara. Snega bilo do vrha košarkaške table.o) Ali je saobraćaj funkcionisao bez problema.


Drago,

biće da je u tome problem...sneg nije pao do table, zato nije funkcionisao saobraćaj (čekali ljudi po 4-6 sati u kolonama, na auto-putevima)


Jelice...

...dobra logika. To U Dalamciji zovu "pila naopako"..o)
No, moram ti priznati da mi to za Sloveniju deluje prilčno neverovatno.


xexe Drago,

ne znaš ti njih...pa je l' smo braća il' nismo?!


Braća..

..noge kako.o) Samo smo mi malo južniji i tužniji burazer..o)


Hm.....

Sta bi bilo da je ovako napadao.....tesko da bi pomogli i lopata i metla ;)

Zvonko Drazevic


Pa da sanjamo

o ovakvom sladoledu


:))

A kada bi se otopio toliki sladoLED....:)

http://www.youtube.com/watch?v=SPE8vL5hlFA

Zvonko Drazevic


Pre ce

se otopiti tvoj you tube, ne vidi se neshto najbolje:):):)


:))

Kod mene je ok :):)

Zvonko Drazevic


A kod mene se istopio...

...samo pochetna strana, bez videa:):):)


Mozda.....

.....treba malo vise vremena da se otvori, desava se.

Kod mene je ne istopljen :):)

Zvonko Drazevic


Zvonko,

napadao što jes' jes'...impresivno, mora da je padao bar pad dana...sve u komadima...iiiii...al' se plavi...


Da......

.....Jelice ali za "saobracajke" i ostale snezne "dogodovstine" dovoljno je mnogo manje snega :)

http://www.youtube.com/watch?v=BM2gLjfE_3Y

Zvonko Drazevic


u-spomen-na-sneg

. pa smetovi . u našim detinjstvima . koji ne nestaju preko noći . nego može biti da neće otopiti . i da ćemo izostati . prvih dana . škole! .. ili kad ti se uvuče . od pravljenja grudve . u rukav . pa se topi-hladi . i tebi zima . al ne priznaješ . samo da ostaneš . što duže . na-po-ljuuuuuuuuu .

. a ova drvca . Jelice . za svaki slučaj-u-spomenu :)


Jasna,

a je l' se sećaš, kako je lepo kad noću napada sneg, probudiš se, pogledaš, a ono sve zatrpano...pa te pripuste napolje...ih!
A drvca, hvala, sačuvaćemo, ne daj bože da nas nešto zatrpa...nek se nađe...


. napadao .

blještav . netaknut . eh ! sećam, sećam, i nadam da ćemo ga . ipak . još malo imati takvog .


Bolje bi bilo da si nesto radila u ruke

mego da se bavis deskripcijama i reminiscencijama....kao da mi ne znamo da su nam noge mokre po snegu, da nas vetar produva, da dobijamo kijavicu ako ne i sam grip....da su sofersajbne zaledjene, a auto se zaglavi u snegu....kao da se nismo 1000 puta okliznuli i tresnuli na zavrsni deo ledja...Kakvu lepotu vidis bre u snegu, a posebno u prolece...Nego daj to leto ovamo...sumnce, more, pesak, plazze....i gde se dede onaj moj okupirani Mljet....a mozze i nesto slicno...Mani nas sa lepotama snega
BKC
Eto tako...a jos sam i ljut sto ste i nama prosledili ,ladnoccu..Brrrrrrrr..


Knjaže,

nem'o si na kraj srca...a grudvanje, a Sneški, a lepo, belo, pa cakli?! Pa noću najtiša tišina, koja postoji...
Inače taj deo leđa se u kumovom ataru mnogo lepo zove "tamo gde se leđa prestaju pristojno zvati"...
Znala sam ja, svi se vi ložite na vrućinčinu i dahtanje u 'ladovini...
Što se tiče ovih ruku, znaš kako naši kažu "Nem'o ti dođem!" ;) a baš počela da se spremam na to...nakupljam na gomilu...


Hahahahah

ti u stvari volis sneg zbog toga sto te to podseca na one silne reklame za pranje vesha, kada sav vesh bude beo kao sneg..Aha, sad mi je jasno...Pa uzivas, otvoris mashinu, a ono se vesh beli....pa ga prostires i gledas, divecci se...Sto ga vishe ima, vecce zadovoljstvo...pa tek peglanje, ono na ivicu.
Sta fali "dahtanju" po vruccini??? A more zelenkasto modro, poput onih slicnih kostimcica koji pokrivaju samo onaj deo gde ledja pocinju da se bezobrazno zovu....heheheheh.
Sneg me asocira na onu veliku lopatu kojom moram da ocistim ispred garaze ili sa staze, sneg me asocira na mokre kucne ljubimce koji udju u kuccu pa se jos istresu...onako lepo, pofajtaju (tvoj teren) sve zidove..pa mi se gosti cude sto je zid isprskan....MA BRE KAKAV SNEG, FUJ SA NJIM!
BKC


Evo kako to izgleda..malo je duzze, izvinjavam se onima koji zna

Dnevnik našeg iseljenika u Kanadi (1)
07.08.2002

12. avgust
Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovde je tako lepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snegom.
14. oktobar
Kanada. To je najlepša zemlja na svetu. Lišce joj je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i video par jelena. Tako su graciozni. To su najlepše životinje na svetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.
11. novembar
Dan Sećanja (kanadski državni praznik). Lov na jelene počeće uskoro. Ne mogu da zamislim kako neko može da ubije tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro sneg. Tako je divno.
2. decembar
Noćas je pao prvi sneg. Ustao sam i video sve pokriveno belim pokrivačem. Izgleda kao najlepša razglednica. Izašli smo napolje, počistili stepenice i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobedio). Kad je prošla grtalica (mašina za čišćenje snega s ulica koja sneg sklanja sa strane - prim.prev.), morali smo ponovo da očistimo kapiju. Kakva divna zemlja. Volim Kanadu.
12. decembar
Noćas opet sneg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju. Ovde je prekrasno.
19. decembar
Noćas opet sneg. Nisam mogao da izvezem auto da odem na posao. Ovde je zaista divno, samo sam malo umoran od lopatanja. Opet grtalica.
22. decembar
Sneg opet padao cele noći. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije.
25. decembar
Srećan Božić. Još malo snega. Ako mi ikad padne šaka ovaj što vozi grtalicu, ubiću ga. Što ne posipaju više soli po putu, pa da se pre otopi.
27. decembar
Noćas opet sneg. Ne izlazim već tri dana, sem što čistim sneg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigde da idem, auto se zaglavio u brdu, sneg ispred kapije, a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 santimetara.
28. decembar
Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi, neće se otopiti do leta. Grtalica se zaglavila i taj majmun došao da mi traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći sneg sa vrata što ih je on nabacao i zamalo da sam mu slomio lopatu o glavu.
4. januar
Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao, udario kolima u jelena. Okruglo 3000$ štete na kolima. Te nemani treba ubiti. Svugde ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas...
3. maj
Odvezao kola kod mehaničara. Neverovatno koliko su zarđala od te glupe soli što je posipaju svuda.
10. maj
Selim se na Floridu. Ne mogu ni da zamislim kako neko normalan može da živi u toj Kanad


Peđa R,

evo poslao Cole onu kanadsku priču što smo je pogubili, sa snegom i jelenjem!


ima i dalje za Floridu, pa beli Zgb

ali Jelica je jedno nedokazano stvorenje!!!


Ta sam!

Bik.


Hhhahahah isti slucaj

ne smem da napisem datum, pa cu ga staviti u zagradu (01,05,1953)...Bik!!!


Bože Knjaže,

izgleda ti rođendan k'o račun za struju...moj je aprilski samo malo niži...(malo sam uključivala kad je bio noćni tok, pa sam uštedela 11 godina)


Pazi pa i da je racun za struju

mnogo bi bilo...a tek kad je rodjendan i godiste,,,!!!Kao one kornjace sa Galapagosa...Ja sam jednom trazio da nam za vreme Milosevica priznaju duple godine zzivota..jer smo toliko oronuli...(ne svi, kako se drzzi Baka Borka, eh!) da bi nam lakse bilo kad bi mislili da imamo po 70...onda bi za te godine lepo izgledali...al necce niko da prizna.Znas kad je sef Ustavne komisije Vucetic..a on ti se uvek drzap pravde i zakona!!!?
BKC


bez naslova

Sto brojati godine, kad je lakse...npr... stepenice:)


Hvala, Cole

prekopirao! (a i Snezanine linkove, sva 3 dela).


Taj

link, zajedno sa josh dva nastavka vec okachila Snezhana M. gore iznad.


Kaze,

evo, tek sada videh...Hvala!


Zavejao SNEG dolinu i breg

Juppiii...
P.S.
Brrrr, Brrrr...


49 41

stig'o gegili...pa ne može to samo kod vas...mada kažem, ovaj je evo, već gotov, kaplje niz oluke...ali ostaje nada za iduću zimu...ovo ja volim
i čekam


kako ´ko voli

Ovako to izgleda u "mom" parku kada padne snijeg:

"Stvarno ne zelis postati veliki vozac na utrkama?"


..a vani zima, vani sniježi..

..a vani zima, vani sniježi,
i pored praga mačka leži,
on pruža ruke, kô da sanja,
a vani zora – svjetlost danja.

no, u tom času, u tom trenu
pred sobom vidje nagu ženu,
i on joj reče: budi moja,
a ona kaže: ja sam tvoja..

p.s.interesuje me samo ovako istrgnuta..ah, skaliiiiinnneeeeee..


Machka

Ibrica Jusic, divni stihovi:):):)


bez naslova

Nije bas prvi sneg, a, jel' moze ova pesma?

Prvi sneg

Sad kad sam dosla
iz daleka
pruzi mi ruke
reci da me cekas
Dolaze teska, teska vremena
ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna
zatvori vrata, upali vatru
Pada prvi sneg.

Dolaze dani
ledenih kisa
necije lice
gubi se u magli
Dolaze ona nasa cutanja
ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna
zatvori vrata, upali vatru
Pada prvi sneg.

Niz gusto polje
u mracna jutra
moje hladne ruke
dugo ce da te traze
Ako me volis ostaces uz mene
ti znas,

Dolazi zima, duga i hladna
zatvori vrata, upali vatru
Pada prvi, pada prvi sneg.

Suncokreti


haiku, zima

prave mi društvo
sve moje iluzije
u zimsko veče

(meni nepoznati autor)


Samo

je šteta što je zima stigla posle fajronta...
belo i belo-roze


Nasla

kao stvorena za haiku. Sigurna sam da vec postoji, ali treba naci :-(

...

Nasla haiku:

my snow blossom tree
was born to weep white petals,
a lonely Spring path


...


prava si charobnica...

prava si charobnica...


Quote:ovo je vrsta snega,

Quote:
ovo je vrsta snega, koja se tačnije naziva prevarom.

Kako se tek prevarenim oseća moj muž koji je dva dana pre ovog snega pohitao kod vulkanizera da prezuje automobil iz zimskih u letnje gume.


zvek,

e u tom čuču grmi zec, mahom...tako je ekipa ovde jurnula da preobuje aute, čim je procvetala prva bela rada , što se desilo još januara(a pošto je zima zalutala davno na putu ovamo)...i onda je rknuo sneg, a auti u sandalama...vuku se, klizaju...pa se napravile kolone kilometarske (naravno tu su i kamioni, koji naravno, što bi se držali propisa...i policija koja spava dubokim snom)...zato je moj crvčak-autić još uvek u čizmicama, ako neka ga, zlu ne trebalo...je l' tako? tako je!


21.03.2007., 23:32

Na kalendarski pocetak proljeca Berlin je prekrio prvi ovosezonski snijeg. Zivjeli!

Uskoro prelazimo na racunanje godisnjih doba kao u juznoj hemisferi.


Dunjice,

a je l' si išla da vidiš bebu belu, Knuta?


Knut?

?


Beba meda Knut

eno sam ga i gore okačila, jer je tako beo i snežan...
Beba Knut se rodio decembra u berlinskom zoo vrtu, pa su hteli da ga uspavaju, jer ga je ostavila mama. Na svu sreću su se predomislili i beba Knut knutuje sto na sat...a pošto pomenu Berlin, ja ko velim možda si išla da vidiš medu Knuta...


ah, da, znam - moji klinci

okacili njegovu oogromnu sliku (naslovnica iz nedjeljnog priloga berliner zeitung) u svojoj sobi. Sada, dok je hladno, obilazimo akvarije. Cim sunce grane, odosmo Knutu u posjetu.


Lep ti ovaj blog Jelice,

ali je nemam inspiraciju da nesto dodajem (mozda je tako i bolje::)). Naime, sneg ne volim uopste, na skijanje nikad nisam isao, hladnoca mi ne prija.
A nekako, navraga, stalno sam ziveo po severnim predelima i onda kadgod ugrabim priliku iz njih bezao gde je toplije. Najsevernije sam ziveo u USA blizu kanadske granice kod St. Lawrence reke, na pola sata od Lake Placid-a gde je bila zimska olimpijada. Krajem oktobra padne sneg i ne topi se do maja. Led i mecave, opasno po zivot da se zadrzis duze napolju. Ali, eto, to neko voli.
Jedne godine sam trazio post-doc posao i dobijem tri ponude. Jednu u Brazilu (Recife), jednu na Havajima, i jednu u Torontu. Tada sam ziveo u Cirihu, bila zima, i ja brzo uvidim da od nauke nece biti nista ako odem u letnje predele. Odlucim se za Toronto (mislim havajska nauka nije bas nasiroko poznata, a ja sam tada bio pun entuzijazma da nesto naucim). Ne mogu da prezalim.


nsarski

ovo kad napisa mećave, led i to...ja želim...evo, priznajem ja to obožavam...ja bih živela ko pingvin negde...Havaji, palme i vrućina me ne zanimaju...ali ove mećave, to mi zvuči pravo...