Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

godišnjica NATO bombardovanja-životni princip ili o ceni života iz principa

piše LW

Znate li onaj kad trokiti pevčić  uleti u kokošinjac i drekne:"Bešte kokoške ako imate gde, sad ću sve ružno da vas kresnem!" Počnu kokoške da jurcaju, potrči i G17+ pa stane i kaže sebi:"Pa što ja bežim, nek me kresne, još ću i da uživam." DS se osvrne, zastane, pa nastavi da trči misleći:"Ma ja ću da optrčim još dva kruga, da ne misle da sam laka roba."

Da im onih glavnih pet principa ne znači ništa, i da nisu ni imali nameru da se njima istinski pozabave govori nam činjenica kako su se oko njih brzo i lako dogovorili. Ono oko čega im je stalo, oko čega se u stvari jedino i razlikuju, inače ideološki je sve to odavno isto, jesu resori-finasijski interes. Strašno je živetu u zemlji u kojoj tri stranke koje pretenduju da sastave vladu imaju jedinstven stav o tome da su resori obrazovanja i zdravstva  sića za potkusurivanje u jagmi oko policije, finasija, NIS i EPS.

Nešto manje se pričalo, a i čaršiju nešto nije mnogo zanimalo  ko će biti ministar odbrane. Ko god da bude, bar će mu se autori ovog bloga popeti na glavu.

Ne znam pod kojim rednim brojem im je princip da je ljudski život svetinja, ili onaj da se počinioci krivičnih dela moraju privoditi pravdi i da svi imaju pravo na fer i pravično suđenje, al mi se čini da im je sudbina pobijenih  i misteriozno nastradalih građana jednako deveta rupa na svirali kao i suradnja sa Hagom, ma kako se ona zvanično kotirala na listi od 0-6.

24. marta 2007. će se, po sedmi put,   u organizaciji NOPNU-Nevladine organizacije porodica nastradalih i unesrećenih u bombardovanju NATO pakta-obeležiti sećanje  na poginule. Polaganje venaca poginulima kod bolnice Dragiši Mišovića je u 10 na mestu tragedije. U 11 i 15 je okupljanje kod spomenika Zašto? koji je postao i simbolokupljanja svih porodica i bljižnjih izginulih ( Subotica, Novi Sad, kraljevo, Stalać, Paraćin)  U  12  je pomen u crkvi Svetog Marka.  Porodicama radnika poginulih u RTS za vreme NATO intervencije, porodicama vojnika pobijenih oko bolnice Dragiša Mišović u istom periodu, porodicama vojnika iz Kraljeva i drugih gradova  pridružiće  i Roditelji u Crnom.

Organizatori subotnjih dešavanja su o celom programu obavestili sve medije i na pomen su pozvali  sve solidarne građane kao i  ceo državni vrh. To je onaj isti državni vrh koji se žešće buni, i samom GS i SB, kad se krši rezolucija UN. NATO je intervenciju na Srbiju, btw, sproveo bez rezolucije UN. Ne znam da li im to nešto još znači.

Slično dešavanje će se kao i svake godine ponoviti i 28. juna u manastiru Studenica.

Pitaju neki šta je sa RUC, zašto više ne pišemo o njima, da nije bilo samo zbog izbora. Ne. Nismo prestali o tome da pišemo ni zato što je neko prebrojavao koliko smo puta to spomenuli i koga smo pitali za pomoć. Jednostavno smo procenili da je, nažalost, to bio maksimum šire blogereske zajednice oko spomenute teme.U međuvremenu, zahvaljujući  dobroj volji nekoliko ljudi sa bloga i Inicijativi mladih na putu smo da im udruženje i formalno registrujemo. Udruženje je potrebno da bi mogli za pomoć da se obraćaju i kao pravno lice, između ostalog, ali pre svega da bi imali stalan kontakt point i adekvatnu logistiku. Zahvaljujući Fondu, predstavnici RUC su imali priliku da se na skupu od Nekažnjivosti do odgovornosti susretnu sa tužiocima, advokatima i drugima koji su obećali pomoć i da javnost još jednom podsete na svoju i tragediju svojih pobijenih bližnjih.  

Onoma zabrinutim za kokošinjac ili čizmice  i ostalima  da kažemo, da se bankovni računi koji su im otovreni da bi se prikupila sretstva za pravnu pomoć, pune jako jako skoro, iako smo ih toliko puta ovde objavili. Sredstva za pravnu  pomoć, adekvatnu i istrajnu, koja će predmete dovesti do sudskog epiloga i ovde i u inostranstvu su potrebna ne samo zato što su porodice u teškim materijalnim situacijama, već i zato što je očito i da NGO sektor nema, trenutno, kapacitete da to preuzme na sebe.

 Šta za vas znači solidarnost i kako je demonstrirate?

* Janko Jakovljević ima ročište 30.marta u 11 sati u palati pravde po tužbi protiv Vuka Tufegdžića. Nas nekoliko mu je obećalo da će doći da mu pravimo društvo i budemo uz njega. Ne da pravimo pritisak na sud.


Eh, LW..

...osećam se po malo kriv, jer ni sam nisam ništa uplatio, ali popravićemo to.
Nego, situacija je krajnje gadna. Treba videti kako kazniti ove što "prodaju ciglu" već tri godine, ili kako ti kažeš u ove kasne noćne sate, trče alibi krug.
Imam neki osećaj da bi bilo ostvarljivo izabrati novog vrhovnog komandanta koji bi bio voljan pitati zašto se neke stvari ne rešavaju, kako službeno, tako i javno. I da poštuje građane u meri da im da odgovore na važna pitanja, a ne da se vade na veštačenje FBI.


eh drago

vise od tri godine. ko je kriv sto su ti momci bili ostavljeni pod tim kamionima u DM? ko je kriv za RTS?

imas li ti to nekog konkretnog u vidu za ministra? ovaj oktroisani stankovic mi se cini potrosenim.

a taj novi, mogao bi i mladica da razjuri iz vojnih objekata.

ili mislis na ponosa?


Mislim na predsednika...

...od vladwe nemam nikakvih očekivanja.
Predsednik je vrhovni komandant. On ima politički kapacitet a i konkretne nadležnosti da o tim pitanjima traži objašnjenje i javno reaguje. Ovi su spetljani zajedno kao creva i od njih ne treba ništa očekivati.
Mislim na to da se kandiduje osoba koja bi mogla da pobedi na predsedničkim izborima. Tadić bi mogao lako biti kažnjen za ovo. Ko do sada nije progledao, neće nikada.


preuzeo sam odgovornost

i dao je kostunici :)


Mislim da je to...

..i više od toga. Nije to obična ljubav.o)


incest je to postalo

:)


Ma da...

...ali postajemo svi žrtva te morbidne veze.
Osećam se silovano i neotuširano.o)


ti si jos i dobar

ja sve mislim da smo svi mi vec ko ona deca spanskih kraljeva sto su se parili u srodstvu....kad pustamo da nam se sve ovo desava....

meni, sad salu na stranu, i dalje zanimljivija alternativa i desanvanja oko nje, njen potencijal za promene,posto su mi ovi odavno jasni. mada sam i ja ko ona kokoska, davla sve jos malo DS fore, nadala se reda radi...


Ma, ne...

Na onoj skupštini u februaru, 2004. je bilo jasno kuda to ide. Pravili su tada samo malo lepše upakovani DSS. I napravili ga. Sećam se da si bila na prvoj press konferenciji pokreta 5. oktobar, kad je i Vesna verovala još u DS. Sedela si ispred mene u medija centru dok je bio još na trgu. Bilo je još sveta iz GSS-a.
Mislim da svako zlo nosi i nešto dobro. Ovo što će se dogoditi sa Vladom mnoge će otrezniti. Neznam dali se sećaš, ali ja sam odmah, ovde na blogu, možda čak i kod tebe, čim je Tadić pokzao Đelića kao kandidata za premijera komentarisao da to radi kako bi prevario neodlučne birače. I naravno bio napadnut kao ostrašćeni "aktivista"..o)))


za incestom

obicno sledi pobacaj. ja mu se nadam. ali ostaje pitanje sta ciniti kada je ovako kako je. iako bi najsrecnija kombinacija bila DS i sama DS, posle toga DS i LDP et al. te opcije su i teoretski neverovatne sa ovakvim izbornim rezultatima. Glasovima gledano, nista se od 5 oktobra nije promenilo, vec je jos gore. Imate li neku ideju kako da DSS ne ucestvuje u vlasti?


Još ovo pa odoh...

...slušam večeras sadržaj pisma koji je kokus poslao Bušu, a očito napisano od strane "genijalaca" iz kabineta.
Ne znam jesi li čula sadržaj..traže da Buš otkači Ahtisarijev plan.o) E, sad, kakav oni plan imaju ako dođe do zastoja procesa...Misle li na posledice ili kao u Krajini i svuda drugo hoće da taj svet krene kolektivno za Srbiju.Neverovatno, ponavljanje istoga i neverovatna gubitnička politika i pozicija. Ono, ja tučem glavom o zid, a ti treba da brineš boli li me..mislim..


'vako bih ja volela

prepisala jedan komentar na tekst o formiranju vlade, objavljen na b92 site

"ovo je odlicna vest. Zato sto na predstojecim izborima Tadic gubi zbog surovanja s Kostunicom. Kostunica takodje gubi zbog radikalizacije Kosova - glasovi se prelivaju SRS-u (Od Kostunice) i Cedi (od Tadica). Onda ce SRS i SPS da formiraju vladu, mozda u koaliciji s DSS-om (to je najbolje jer realno odrazava mentalni sklop vecinske Srbije), Velja ispada iz igre za sva vremena, Ceda postaje jaka opozcija i DS se deli na kohabitantsko i izvorno krilo. Kosovo odlazi za vreme mandata seseljevaca, milosevicevaca i kostunjicara, sto je pravedno, jer su oni to i zakuvali, pa nek kusaju. Zapad povlaci svu podrsku toj vladi, i uskoro ona pada ko zrela kruska, da bi se napokon Srbija vratila na put Djindjica - pragmatican i realan.
(Protiv nacionalizma i primitivizma, 23. mart 2007 10:37)

jutro mm&d


sonja k

popijte kafu pre nego sto dodjete na blog. zao mi je sto izvorni DS nije krenuo za cedom, a bogami ni ovaj novi (Djelic, Vlahovic, pa onda ovi sto su iz GSS-a presli u DS Gaso Knezevic, Jesic i ostali). ima nesto u tom izvornom DS-u koji je izabrao Djindjica, pa Tadica i uvek je bila dobra odluka (Djindjic kao najbolji premijer do sada, a Tadic kao najbolji predsednik). verujem da ce sledeci dobar potez biti donet unutar DS-a, uostalom kao i do sada


A sta fali kafi i blogu?

I ja verujem pa verujem.


sonja k

fali sto se zalazete za realnu i pragmaticnu politiku i promisljanje a ovo sto ste napisali nema veze sa realnoscu. kako cete onda prepoznati realnu politiku?


dragi niksone

hvala ti sto mi pravis drustvo dok ispijam kafu. Nisam to ja napisala, vec jedan od komentatora na situ (news) B92. A i ovo tamo pise:

Ovako Zoran ne bi zrtvovao demokratske principe. Na sledecim izborima moj glas definitivno ide LDP-u a na predsednickim Divcu. Sorry Borise, zakazao si kao lider, demokrate se ne boje izbora a ako je zrtvovanje demokratskih principa zbog Kosova onda smo izgubili i jedno i drugo. Ogorceni clan DS!
(Saša Novak @ NL, 23. mart 2007 08:55)

a i ovo

"nisam Cedista, nisam ekstremista, nisam mondijalista i nisam clan ni jedne partije. Potpuno racionalno i hladne glave NECU dati glas DS-u na sledecim izborima, niti cu glasati za TADICA kao predsednika, iako sam zadnjih 15 godina "ginula za modernu Srbiju....."
(Maja_V, 23. mart 2007 10:34

To mi je uz kafu realno.
Sto se tice onog drugog realnog - napisala -"'Vako bih ja volela" - "bih" nixone
Trenutno se zalazem za ukidanje ZOO vrtova.


sonja k

kakvu kafu volite vise tursku ili nes?


filter.

i tebi bi jedna prijala


sonja k

ne ja vise volim espresso i vama preporucujem jednu a ne da druge terate da je piju.
juce sam bio na jednom zanimljivom seminaru. gost je bio karl gersman. nadlezan izmedju ostalog za finansiranje nevladinih organizacija. kaze da su mnogi ratovi bili greska (kao ovaj u iraku). govorio o inicijativi,radu, veri o tome da je moguce demokratizovati postkomunisticke zemlje, da to od nas zavisi, a jedna sto od nje zavisi ga pita sta ce biti kada se demokratizacija zavrsi? sta onda da radimo? heh, taj komunizam. mislim da je posle toga gost rekao, da cemo MOZDA doziveti normalnu zemlju...


ah nixone

ne teram je nikoga...ti si mene "terao" da popijem kafu pre nego sto dodjem na blog, a ja sam tebi samo ponudila. kada sam te ocepila samo da mi je znati......
U svakom slucaju interesanto je to sto pises - sta se desava posle (nasilnog pokusaja?) demokratizacije nekih islamskih zemlaja? Sta onda? I sta je "normalna zemlja"?


I mene zanima:

šta je "normalna zemlja" i da li postoji?


Tadic izveo vojni puc

Vojska ga iz sredstava NIP-a i klinike za vantelesnu oplodnju u Leskouvaac "oplemenila" Cedom i ocekujemo kraljevsku prinovu. Na njeno punoletstvo, Srbija postaje clanica EU. Svakog srpskog seljaka, njeno velicanstvo Borocedana, vitezovala u gradjanina. Lipe cvatu, alergije nema.
Over and out.


metastaza, kad te vidim

odma idem da ispraznim pepeljaru. jel nema nesto lepse od te metastaze..nesto kao leptiric, nikolica, mica-cica., mali meda....


pokusavam

autosugestijom da resim i ja svoj problem pepeljare ali mi se sve cini da, kakvo je stanje u drzavi, podsvesno sam sebe namerno opstruiram.


jutro draga tamara : )

mene jos vise interesuje jesu li se ili se nisu dogovorili?
time se prikljucujem naravno sveopste zaludjenom delu demokratske srbije koju intersuje samo da li ce ovaj biti dole a onaj gore ili ovaj napred a onaj otpozadi...a sta bi sa kohabitacijom, ustav pa izbori, obecanje ludom radovanju sve u svemu 20. princip pere lukovica.
Ej Tamara, da ti prijavim, uz kafu - uspesno skidanje beta verzije cs3 koja radi odlicno na mac..vise puta sam skakala sa dvanaestog kada mi kaze "draga sonja, quit unexpectedly, hebi se"


Dobro jutro dobar dan :o)

Dogovorili? Pre će na Marsu da se srede uslovi života, nego što će ovi da dogovore. Ili pre ću ja da osedim, a ne bih, ne bih da ličim na Bokija :o)
Ma nemoj da pričaš, šta kažeš CS3, i kažeš radi, a? Moraću da probam :o)


me zezas?! : ))

evo ti ga

http://youtube.com/watch?v=KM_MkWgbt3k

uvek navuces one plave djavolcice myqr@@@ kada se pojavis - primetila?


Uffff,

ako radi kao ovaj spot, onda hvala, ostaću na CS2 još neko vreme :o)))) stalno prekida, inače geeeenijalna fora :o)


to se zove normalna connection

u nenormalnoj zemlji : )
meni ne prekida nista.

....pa ti meri


Ako ...

je kod tebe "normalna connection u nenormalnoj zemlji" onda je ovde definitivno "nenormalna connection u nenormalnoj zemlji" :o)) Znači: ti si na boljem :o)


sonja k

uf ja nevolim da sirim tako temu. nije mi blog forma za tako nesto.

ajde ovako, nasilno se demokratizuju neke islamske zemlje, neke ne. uglavnom to zavisi od toga kakav je americki interes. oni vode u poslednje vreme vrlo agresivnu politiku. takodje rusija pocinje da jaca, kina... cini mi se da cemo ziveti u jednom opasnijem svetu i da tako reci ``zivimo istoriju``. pored toga ima u nekim zemljama i pokreta koji se bore za demokratizaciju-druga tema.

normalna zemlja je u kontekstu mog prethodnog bloga znacilo da ona izgleda kao jedna slovacka ili slovenija.

normalna kao ideal e o tome mozemo da pisemo i pisemo, ali ovako realno koliko je to moguce u svetu kakav je mogu da kazem da je na mene engleska ostavila takav utisak iako ima tu jos mnogo da se doda


sonja k

uf ja nevolim da sirim tako temu. nije mi blog forma za tako nesto.

ajde ovako, nasilno se demokratizuju neke islamske zemlje, neke ne. uglavnom to zavisi od toga kakav je americki interes. oni vode u poslednje vreme vrlo agresivnu politiku. takodje rusija pocinje da jaca, kina... cini mi se da cemo ziveti u jednom opasnijem svetu i da tako reci ``zivimo istoriju``. pored toga ima u nekim zemljama i pokreta koji se bore za demokratizaciju, nevezano za americki interes, iako su oni mirodjija u svakoj corbi ali-druga tema.

normalna zemlja je u kontekstu mog prethodnog bloga bi znacilo da ona izgleda kao jedna slovacka ili slovenija.

normalna kao ideal e o tome mozemo da pisemo i pisemo, ali ovako realno koliko je to moguce u svetu kakav je, e tu mogu da kazem da je na mene engleska ostavila takav utisak iako...


Druže Niksone,

Quote:
normalna zemlja je u kontekstu mog prethodnog bloga znacilo da ona izgleda kao jedna slovacka ili slovenija.

veruj mi da ni Slovenija nije normalna, to ti govorim iz iskustva.


tamara

verujem ti i ne bih da sirim temu cuo sam za neke nenormalne stvari, ti verovatno znas bolje, ali sam hteo da navedem neku postkomunisticku zemlju koja funkcionise kako tako.

ali ne znam sta bi to bila idelana zemlja za svakog


Niksone,

Sve što u Sloveniji vredi je ovo:
- (malo) bolji standard
- čistoća
- ljubljanski gradonačelnik
- bivši ombudsman

... sve ostalo ne vredi ni da se pominje, sama je zemlja dosadna kao proliv, i daleko je od normalne.

Samo sam htela da kažem da ne verujem u postojanje normalne zemlje, kamo li idealne.


Tamara,

sve, sve, al' ovo pod tri ti ne bi baš trebalo na svu muku u Srb. , veruj mi...


E kad ukrstim Tamaru i Niksona

na primeru Slovenije, zaključim da Srbija nije daleko (Tamara) da postane normalna zemlja (Nikson).

Malo poboljšamo standard, kidnapujemo tog gradonačelnika i ombudsmana i malo počistimo :)

N'est-ce pas?

V.


ma kakvo otimanje gradonacelnika.

cova je spreman da radi i volonterski("nas" covjek:)
Vucko, sa standardom treba polako, da ne dodje do nezaposlenosti.(svedski sindrom:)

http://www.youtube.com/watch?v=hLHqIThVy_o


..šta još..o)

...pa Tamara i Jelica..o)


Eeee, premijeru moj ...

... prave reči za "prave" žene :o)))))


E da,

i njih dve ćemo da kidnapujemo :)


Evo ...

... kidnapujte me, molim vas :o)


Očigledan slučaj

Vučko,

nije tako ozbiljno kako izgleda, a nije ni zezancija :o)


E, nikad čovek ne zna

eto, imam talenta - mogao sam da budem kidnaper.

Već zamišljam gospodu industrijalce kako odbijaju da izađu iz gepeka. Slava... bogatstvo... važni klijenti... kuća kod Zvezdinog stadiona... nadarena džez pevačica kao supruga... pišem knjige o svom uspehu u izdanju Narodne knjige...

...a ja postao običan informatičar. Luzer. Sramota za familiju.


Ma Vučko moj ...

... svi smo mi luzeri, neki informatičari, neki umetnici, a neki ... :o)


Pa jeste,

čovek, da bi stvarno uspeo, mora da krene od malih poslova... recimo noćni rad u trafikama...


I ...

... samo malo da kraducka, kao što nam Velja predlaže :o)


To sad

ovi novopečeni, za ovu naivnu omladinu, koju treba izvesti na pravi put.

U naše vreme, sećaš se, su hit bile gajbe. Sanjali smo kako zarađujemo svoj prvi milion maraka noseći gajbe.


Vučko...

..daleko je Stokholm..o)


Ma, čim se..

...uvede avonska linija..o)


Pa meni se čini ...

... da je već uvedena, a možda grešim :o)


A onda...

....počinjemo pripreme.o)


Ja spremna ...

... a vi kako 'oćete :o)


Pozvati na zakonsku odgovornost ministra Stojkovića

Nakon parastosa žrtvama intervencije NATO, Žanka Stojanović prišla je tehničkom ministru pravde Stojkoviću i pitala ga (TV kamere su snimale, mikrofoni) zašto je Dragoljub Milanović na slobodi, uprkos pravosnažno presudi na 10 godina, zašto se šeta po Beogradu, umesto da je u zatvoru u Požarevcu. "Nije ni vreme, ni mesto za takva pitanja", rekao je Stojković. "Vreme jeste, a što se tiče mesta, ja sam vas zvala nebrojeno puta, ali mi nikada niste odgovroili". Na to je uskočio Stojkovićev troll, s pitanjem kada će biti kažnjen NATO, omogućivši Stojkoviću da se izvuče. Ministar je kasnije lagao kako je za puštanje Milanovića nadležna uprava zatvora, kao da ministarstvo pravde ne upravlja svim zatvorima, i kao da upravnik zatvora može s preinači sudsku presudu. "Primiću vas sutra", rekao je na kraju gđi Stojanović. "Pozvao me ministar na ručak, sutra je nedelja", prokomentarisala je kasnije ona. Stojković, dakle, nijednom nije negirao da je Milanović, ubica šesnaestoro radnika RTS-a, oslobođen nakon tri godine, uprkos pravosnažnoj desetogodišnjoj kazni zatvora, i implicitno je priznao da je njemu ta činjenica poznata, ali da ništa povodom nje nije preduzeo. Ministar je dakle jasno prekršio zakon.


Onako uzgred

Već danas mogu SRS, DSS i SPS da sastave Vladu, nisu im potrebni izbori, a ni raspad DS-a, čemu se izgleda najviše nadaju oni koji predstavljaju evropski put Srbije.


Uzgred, cemu se ti nadas Pope?

Uzgred, cemu se ti nadas Pope?


*

*


pope,

da mogu vec bi sastavile vladu. sta ih sprecava? kapirash, dok je seselj ziv, srs nece ulaziti u vladu, i tu shansu treba iskoristiti.inace, toma nikolic je hteo da formira vladu , ali je stiglo naredjenje iz haga da se to ne radi.zbog cega,ako je to bila jedinstva prilika da njihov patriidiotizam dodje do izrazaja? i sta mislish ,da li bi kostunica odbio da udje u tu vladu? pa naravno da ne bi pod uslovom da bude premijer! nema razlike, sve su to ista govna (srs,dss,ns,sps ds,g17+),samo zamislish sistem spojnih sudova. e kad sadrzaj iz tog sistema ,otekne u kanalizaciju, gde mu je i mesto , srbiji ce da lakne kao uostalom i posle svakog sranja.


Ne,ne moze ni jedno ime da

Ne,ne moze ni jedno ime da resi,prvo je potrebno da se ljudi probude i pocnu da razmisljaju,zatim da se sistem napravi,uredi,koji ce raditi i koji ce biti iznad vlade.
Jeste san,al upornost ce ga pretvoriti u stvarnost,na cemu ti itekako radis,svaka cast.
I sorry za ovo nekulturno ubacivanje u vase caskanje.
-
Ovo je bilo za pitanje ministra od MiM,al je poblesaveo pa baca komentar gde hoce. :)


НАТО?

Quote:
ko je kriv sto su ti momci bili ostavljeni pod tim kamionima u DM? ko je kriv za RTS?

Јел смем да приметим да је за то крив НАТО? Мислим, да нису бомбардовали нашу земљу ништа од тога се не би десило. Код сваког злочина, кривљи је онај ко га је извршио него онај ко га је, било намером (= РТС) било глупошћу (= ДМ) потпомогао, па је логично да је то случај и овде.


gluposcu DM!?

ima li smisla dalje debatovati sa vama?

ps da je pera ranije otisao u policiju, a i da je eva bila manje alava...


Ево

Ево претпоставимо да није глупост већ да је оно што ти кажеш.


Sve se svodi

Sve se svodi na ono sto su zivkovic i basara rekli.
Da su izbori u srbiji konkurs za 1000 radnih mesta.
I da se nista nece promeniti u srbiji, dokle god se u srbiji politika bude shvatala kao mogucnost da se dodje do audija i 100 000eur. Sve gledam neku gologuziju koja prica o principima. A kad neko prica o principu, svi znamo da se radi o parama.


UPOZORENJE

Da li postoji neki nacin da se zabrane radikali.
T. Grobar smatra da mu je bransa ostala bez posla pa priziva. Pogledajte danasnji Qrir. Mislim, covek priziva rat u kome ce opet neki drugi da ginu.

Kao neko ko je vec jednom bio u uniformi zbog kosova moram da kazem da sam prestravljen.

PS
Postoji i jedna opcija koja nije tako nemoguca (ali isto tako zastrasujuca):

Posto su svi politicari u Srbiji "drustvo iz iste kafane" (izraz mog oca) moguce je da su VK i BT gurnuli tomu da preti ratom da bi oni mogli da opravdaju dogovor o vladi sledecim (b9iranim recima) 'ako se ne dogovorimo o vladi ovaj pobedjuje na ponovljenim izborima i izaziva rat'.


To je ono

NEKI CEte DA POGINEte
A NEKI CEmo DA PREZIVImo


orhan veli kamik

sta ne ucinismo sve za otadzbinu:
neki poginuse,
a neki odrzase govore!


iracani oteli 15 engleskih mornara

veselo nema sta. pocelo je pocelo.


opasan svet

zivimo u jednom opasnom svetu! svet je sve sebicniji i sve je veca neizvesnost...


pogledajte ovo..

pogledajte ovo