Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Seckajte i Blizu i tamo Daleko

Mobilna sečaMobilna sečaKada neko kaže: «ne kradite – kraduckajte» kako se kaže za «ne secite» - seckajte?
E to rade neki ovih dana, a svež primer možete videti kod Dušanovačkog mosta.
Agencija koja je vlasnik mega bilborda, skratila je četinare koji su zaklanjali pogled s mosta pa je tako Telenor bljesnuo u punom sjaju.
Verujem da je Telenor o ovom incidentu obavešten i da će s gnušanjem raskinuti saradnju sa Agencijom koja gazi preko mrtvih zarad što bolje zarade.
Plašim se samo da mojih 190 cm ne zaklanjaju nekome pogled pa da me skrate za glavu.
Slike većih dimenzija su na mom blogu.


seca pala zarad boljeg

seca pala zarad boljeg signala...oh my god..


treba neko da ih tuzi. mozda

treba neko da ih tuzi. mozda drustvo za zastitu zelenila/prirode/vec necega takvog? ovo je skandal! pa zaista je na nivou ako sedim u pozoristu ispred visokog tipa uzmem 'orudje' i skinem ga za glavu!


e, a kako se uvek namesti da

e, a kako se uvek namesti da sedis iza nekog glavatog i visokog ili neke sa ondulacijom na glavi?


da! zamisli? :-) uvek

da! zamisli? :-) uvek glavonja ili se uvek ceka vise u redu u kojem ja stojim.


A sta mislite da lepo uvedu

A sta mislite da lepo uvedu da pri kupovini karte za bioskop i pozoriste ide obavezno merenje visine i u skladu sa tim dobijete red. Ceca (u pozoristu????) napred a Milan st. Protic pozadi.


Na taj bilbord bi trebalo

Na taj bilbord bi trebalo sada staviti ime i sliku odgovornog tipa za secu sume.
Stoka!


ne, trebalo bi ga javno

ne, trebalo bi ga javno obrijati do glave i iseci nokte do mesa. i onda ga naterati da sam razmontira tu skalameriju sto je tako lepo smislio i posadio tu, a na mesto iste da posadi novi bor.


Naravno, a i javno mu

Naravno, a i javno mu ogoleti i stidne delove tela, slikati ga i postaviti na bilbord.


dok visi naopacke

sa vrha beogradjanke. u januaru. a za usi mu nakaceni tegovi od 5 kila. svaki. namzan medom, a u gacama stavljena kolonija termita....


Treba mu mornarskom kukom

Treba mu mornarskom kukom razdrljati nozdrve!


E kada bi sve ovo mogli da primenimo i na neke druge

Kada bi sve gore navedeno moglo da bude primenjeno na političare i razne dangube, probisvete i lopove u strankama i državnim službama (a možda je ovo sinonim) mmožda bi prestali da nam seku budućnost!


Odoste Vi u radikale :-)

Odoste Vi u radikale :-)


bas sam to i pomislila dok

bas sam to i pomislila dok sam gledala...i to sve sa uzitkom, to, nokti do mesa, visi naglavacke...


Trebalo bi ih prijaviti

komunalnoj inspekciji, koja bi, u pravno uredjenom sistemu, nakon ekspresne sudske odluke, nadgledala dok uklanjaju bilbord i celu celicnu kostrukciju (ukljucujuci i temelj), zamenjuju po(d)secena stabla drvecem iste velicine i vrste, kao i da plate astronomsku kaznu, za primer drugima koji pomisle na slicnu rabotu. Naravno, usledila bi i zabrana obavljanja delatnosti na, recimo, 6 meseci.

PS: Ovako, mozda nam preostaje (zbog blizine pijace) da upotrebimo 10-20 pakovanja pokvarenih jaja, uveseljavanja radi:))

PPS: A mozda vredi pokusati sa prijavom nadleznoj komun. inspekciji?


eh pedja,

da je ovo pravno uredjeno drustvo i da stvari funkcionisu onako kako bi trebalo, ovakve stvari se ne bi ni dogadjale...kao i sve ostalo sto nam se dogadja u odsustvu istog...da ne nabrajam sada...


yes, but

ipak ih treba stalno prijavljivati čak iako nema efekta, tj. kazni. nek im se nagomilaju papiri ako ništa drugo. da se smuče sami sebi.


pa iz citata sa Dejanovog

pa iz citata sa Dejanovog bloga : "Koje su kazne danas ako neko namerno poseče drvo na gradskoj zelenoj površini u Beogradu?
Prema mojim saznanjima kazna je 1.200,oo dinara, a taksa na zahtev za uklanjanje drveta (seču) je 6.000,oo dinara."
mislim da je racunica jasna - vise se isplati platiti kaznu nego postupiti po zakonu.


Ovo ipak nije problem

koji par praćki, ili nekoliko paint-balls, ili neki Molotov ne bi mogli da rese. Doticni je valjda skapirao da su ljudi rezignirani, pa nek razmisli.


ns

Ma samo John Wayne Style, shto kazesh. Razvi nam malo to. Nauchno, to je tako trendi


e ove "sitnice" i njihova

e ove "sitnice" i njihova frekvencija dogadjanja su slika i prilika ovog drustva. Mom prijatelju je nekoliko grana od obliznjeg drveta lupalo u prozor a kad isti otvori udje mu sobu zelenis. Onda se on ganjao, legalisticki, sa Gradskim zelenilom(jer su oni vlasnici drveta) nekoliko meseci jer je morao da plati potkresavanje grana(ne kao fizicki posao vec kao odstetu zbog pada vrednosti samog drveta) puno novcica kao da je ucinio krivicno delo sece drveta. Posto mu nisu izasli u susret on se jedne noci popeo na drvo i odrezao sporne grane.
Naravno ova prica sa Agencijom je manita. Treba ih tuziti. Vise bilborda po ulicama nego drveca.


ent...

...ostaje NJEGA da pozovemo, ili mi korisnici na web-strani telenora pošaljemo malo poruka o tome šta mislimo koliko je ovo DALEKO od pameti, a BLIZU divljaštva.
Evo, ja samo ovom Entu poslala SMS:


...

i mene od jutros nešto spominju prstenovi...:))))

TREEBEARD: The ents have not troubled about the wars of men and wizards for a very long time. But now something is about to happen that has not happened for an age: an ent moot.
MERRY: What’s that?

TREEBEARD: 't is a gathering.

MERRY: A gathering of what?

TREEBEARD: Beech, Oak, Chestnut, Ash. Good, good, good. Many have come. Now we must decide if the ents will go to war.

...'The Ents made up their minds rather quickly, after all, didn't they?' Pippin ventured to say after some time, when for a moment the singing paused, and only the beating of hands and feet was heard.
'Quickly?' said Treebeard. 'Hoom! Yes, indeed. Quicker than I expected. Indeed I have not seen them roused like this for many an age. We Ents do not like being roused; and we never are roused unless it is clear to us that our trees and our lives are in great danger. That has not happened in this Forest since the wars of Sauron and the Men of the Sea. It is the orc-work, the wanton hewing – rárum – without even the bad excuse of feeding the fires, that has so angered us; and the treachery of a neighbour, who should have helped us. Wizards ought to know better: they do know better. There is no curse in Elvish, Entish, or the tongues of Men bad enough for such treachery. Down with Saruman!'...


Sada će Tadić i Koštunica da reše tu nelegalnu seču !

Sposobni su oni !


Jedini nacin da zlocinac

Jedini nacin da zlocinac koji je ovo ucinio plati za svoje nedelo je da mu se istom merom osakati bilboard. Zato drugarice i drugovi koji zivite u Beogradu, alat u ruke i nocas razmontirajte bilboard, ili mu samo odsecite stopu. Pa neka vas prijave inspekciji. (o postavljanju antena za mobilnu telefoniju u urbanim sredinama pored skola i zabavista cemo divaniti nekom drugom prilikom)


Zlotvore

oglobiti zverski, da zapamte.


Hehe...

Quote:

Pa neka vas prijave inspekciji.

Aha, oni bas prijavljuju inspekciji... takvi ti na vrata posalju uterivache, sa svim posledicama koje iz toga slede.


Evo vam e-mail PR sluzbe

Evo vam e-mail PR sluzbe Telenora, pa ih lepo obavestite:


nda..

Jedini odgovor koji je stigao (u roku od 2 sec) je automatski generisan mail:
Postovani,
Hvala Vam sto ste se javili i pokazali interesovanje za saradnju sa Telenorom.
Srdacan pozdrav,
Telenor d.o.o.
Funkcija marketinga, prodaje i korisnickog servisa

Vikend je, gradske i opštinske službe ne rade.


javice se oni sigurno

javice se oni sigurno


Da, ali to je samo za Srbiju

Na glavnom sajtu Telenora ima deo: Corporate responsibility, sve sa kontaktima VIP osoba u tome. Trebalo bi njih kontaktirati, a ne samo ove nase.

http://www.telenor.com/cr/contact/

Pogotovo ako imamo u vidu da Telenor insistira na svojim sustainability indexes (http://www.telenor.com/cr/performance/indexes/), trebalo bi onda da im bude vazno da ne saradjuju sa agencijom koja unistava zelenilo u gradu.


E moj Dejane,

E moj Dejane,

ja zivim u opstini u kojoj policajci (kada nisu na duznosti) seku drva i prodaju sa blagoslovom lokalnih opstinara. Stanari su se zalili kako im borovi stvaraju hlad u stanu, a sada navlace roletne kad upekne. Imam sve dokumentovano, slao sam predsedniku opstine, pretio, ali nista na kraju. Da ste samo videli tog glupog policajca kada sam dosao da fotografisem. Pita me covek:"A je li decko, jesi li ti geometar"? Zatim su usledila pitanja za koga radim i mogu vam reci da se glupi ker dosta ufrkao. I tako, u mojoj opstini koja je zaista prelepa kada dodje prolece, svake godine nestaje sve vise i vise drveca, a ljudima koji su zaduzeni za kontrolu je to poslednja rupa na svirali. I onda kad to covek pogleda i kada hoce nesto da promeni naidje na zid. Bespomocan je da bilo sta uradi. I onda se zapitam, ako ne mogu na lokalnom nivou to da sprecim, kako da ocekujem da na globalnom nivou nesto "bitnije" promenim. Tako da ce i ovi iz Telenora naci neko opravdane, inspektor ce popiti flasu piva i zaboraviti da se to desilo.


вели народ

1.
Гдегод нађеш згодно место
ти дрво посади
А оно ће својим ладом
Труд да ти награди

2.
Ко се сунца крије боље да га ние

Е, ако је и од народа. . .конфузноје


poslato!

" Ponosite li se svojom reklamom? "


A jel znate za ekološki zločin na Košutnjaku?

A jel znate da je b92 (Veran) uništio najlepši proplanak na Košutnjaku za izgradnju onog rugla od kućerine za ono ruglo od tv šoua kojeg zovu VELIKI BRAT. Pa prilazni putevi,kanalizacija i sve ostalo. Na tom proplanku su nekad kampovali izviđači, naša mala braća i deca. Izvinjavam se ako je o ovom ekološkom zločinu već bilo reči na blogu b92.


Koliko je meni poznato, to

Koliko je meni poznato, to ruglo je valjda sagradio emotion, a b92 samo emituje doticni sou. Ili mozda gresim?


Jataci zločinaca

Moguće, onda su Veran i b92 jataci zločinaca.


Dejane,

нећеш ми веровати јуче око 15. часова пролазећи оним мостом видео сам својим очимо ово шта си ти описао и фотографисао...

пошто је била гужва на мосту, милећи истим имао сам прилике да то лепо осмотрим и видим како је неки ЗЛОТВОР и лудак пресекао ВРХОВЕ оног ЗИМЗЕЛЕНОГ дрвета, а све да би се БИЛБОРД што боље видео...

шта рећи, да има закона, да има правде, неко би морао да реагује и колико сутра унајми БАГЕР и сруши и поравни грађевину која представља овај БИЛБОРД.

није ово једини пример у Београду да се зарад БИЛБОРДА посече велико стабло у сред града.

један такав случај је пре неку годину за време владавине Демократске власти у Београду, преко ноћи посечено дрво у јеку листања на троуглу ПРИЗРЕНСКЕ улице, хотела БАЛКАН и Балканске улице, јер је то стабло сметало БИЛБОРДУ "АЛМА КВАТРО".

на истом месту сада стоји пањ пречника пола метра, и нико никога не пита за то.


:)

Ko sme tebe da dira?!


...

Да ли овде код нас постоје нека правила што се тих билбордова тиче? Колико их има по граду, колико би требало да их има...? Где могу а где не могу да се постављају...?
Скоро сам била у Амстердаму... тамо билбордови могу на прсте да се преброје. Уочила сам свега 5-6 комада.
Овде код нас врви од истих...


U mom delu ulice na svakih

U mom delu ulice na svakih 250 -300m po jedan bilbord, a zato nema ni jednog drveta. A kako stvari stoje nisu ni planirali da ista posade. Uzas!


Usput !

Koliko košta to govno od skalamerije !? Ima li bar 3 tone gvožđa !
Ko li se samo ugrađuje kod tih koji instaliraju ta čudesa --- pretpostavljam onaj ko im izdaje dozvole.


dejane,

da li telenor blize ili dalje uopste ima veze sa ovom secom drveca,pre ce biti da su vlasnici bilborda-Agencije odgovorni za to,ili komunalci koji su mozda "intervenisali"...ko god da je-greska se mora sanirati a nove mladice zasaditi.apelovati na Gradske Vlasti da neko ko je isekao ove cetinare konkretno odgovara,odrati visprenog lika koji se dosetio ovog zahvata sisanja stabala te nalozio da se ovako morbidno poseku.(koliko kosta jedno drvo,OVAKVO DRVO?pomnoziti sa 4...valjda se na fotografiji vidi da je toliko skresano...)


Uaaa...

Tek sam sada videla.
Pukla bih od muke!!
To se zove - puding u glavi. Ko god da je u pitanju!


Ако сутра стигнем,

има да сликам у крупном плану овај КРИМИНАЛ и сечу овог ЗИМЗЕЛЕНОГ дрвећа и овде га поставити, да видите тај скандал и криминал на делу са свих 4000.пиксела...