Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Skinhedsi napali mirovni karavan u Nisu

Molim sve blogere koji znaju nesto vise da ovde pisu

12. maj 2007. | 14:43 -> 16:28 | Izvor: B92

Niš -- Grupa skinhedsa sinoć napala članove Mirovnog karavana iz Sarajeva. Jedan teško povređen, a desetak lakše.

Jutros oko 00:30 časova na žurku koja je organizovana na Pravnom fakultetu u Nišu su upala četiri skinhedsa koji su počeli verbalno da vređaju goste i gađaju ih staklenim flašama, tako da je jedan gost zadobio teške povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu.

Načelnik SUP-a Niš Zoran Stojanović kaže za B92 da žurka nije bila prijavljena i da oni nisu mogli da je obezbeđuju.

"Incident je počeo tako što je Dusan Đorđevic, od ranije poznat policiji kao pripadnik neformalne grupe skinhedsi, pokušao da uđe na žurku, ali da su ga redari pretukli. Posle se vratio sa još nekoliko skinhedsa. Jedan od njih je tražio lekarsku pomoć kasnije. Niko od njih nije priveden i policija traga za njima", kaže Stojanović.

Stojanović objašnjava da će na večerašnjem skupu koji organizuje Mirovni karavan biti prisutna policija.

U saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava i Prigovora za mir iz Sarajeva od policije se traži da hitno reaguje i zaštiti učesnike drugog dana manifestacije Mirovni karavan, kao i da identifikuje i krivično goni sve napadače.

Žurke, ulične akcije i kulturni događaji u Nišu 11. i 12. maja 2007. su deo Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje bivše Jugoslavije. Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Nišu.


Rekoh vec: neonazi i

Rekoh vec: neonazi i belanovica kao logicni sklop - novi srpski brend(ovi).


Ne znam nista vise o tome sem sa vesti i bloga

mogu li da se povremeno ukljucim?


pa naravno ja sam vrlo

pa naravno
ja sam vrlo daleko
ali pretpostavljam da ce se javiti ljudi koji su na neki nacin on the ground, i imaju veze sa nislijama
ovo sam skinula sa drugog bloga

Ova vest je bila bitno drugacija
Submitted by corn mouth on 12 May, 2007 - 17:40. *new

u prvobitnom obliku. Ono sto je pisalo je da su cetvorica neonacista upali na zurku, izazvali koskanje i tucu sa redarima itd nakon cega je policija dosla, izvrsila uvidjaj i otisla. Nesto kasnije dosli su neonacisti u vecem broju, tukli goste i otisli. Policija je jos jednom dosla, izvrsila drugi uvidjaj i otisla.

Ovo dodajem da bih ostavio trag o tome sta je bilo prvo preneto. Sad ispada kao da su zli redari pretukli jadne neonaciste pa se posle ovei drugi vratili i prebili goste.


ako sam ja dobro

ako sam ja dobro shvatio,prema vesti s b92 rec je zapravo o tuci skinsa sa redarima na ulazu..uobicajene stvari,kod pripite mladezi.zasto sada praviti od buhe slona..


Pa lepo je receno.

Pa lepo je receno. Procitajte ponovo. Corn Mouth se bas potrudio da sacuva.

A sto se tice buve i slona, od buve je slon napravljen 1990. godine. Samo sto su Srbi kao onih sest slepaca iz pesme Jove Zmaja sto nikada slona ne videse...

"Priznajem vam prohtev lepi,
al' vi, ljudi, videt slona
ne možete, jer ste slepi."


nazhalost

i ja sam daleko, pa nemam prave informacije, ali ako ishta nadjem novo na netu, javit cu odmah.. pun mi je qrac fashizma vishe!!!


To mali, celavi buduci

To mali, celavi buduci sluzbenici Elektrodistribucije slave formiranje "prodemokratske vlade" na celu sa grofom Tadicem fon Snenoklom.


Mislis, vec palo slavlje?

Mislis, vec palo slavlje? Lici.


Palo slavlje, pala i krv.

Palo slavlje, pala i krv. Kakva drzava, takva i festa.


Pa njihovim starim uzorima.

Pa njihovim starim uzorima.


Palo slavlje


To grof Fon Snenokla

To grof Fon Snenokla pokazuje kako je bilo na tecaju plesa.


Da,

i ja sam to prvo procitala: to sto je JT prenela tamo gore by corn mouth.

A gde to nestade?


javice se valjda neko s lica

javice se valjda neko s lica mesta
sad su nam blogeri na tasu
a i moje zenetine u crnom ce uskoro verovatno nesto da saznaju pa ce da pisu
gde si NEVZO


Prvu informaciju sam cula na

Prvu informaciju sam cula na vestima TV B92.
Moj utisak je bio nedvosmislen u pogledu sustine, uopste mi nije palo na pamet da su zli redari pretukli neonaciste i sl. Dakle Mirovni karavan je prosao i kroz Hrvatsku i kroz BIH i tek u Srbiji doziveo incident.
Sramota.Vidi se koliko zaostajemo.
Inace o mirovnom karavanu
link 1 i link 2
vec je dala oya ovde
Bio je zakazan i nemoguce da policija za njega nije znala i nemoguce da nisu mogli predvideti kakve su opasnosti.


...

Nekoliko mojih prijatelja iz Beograda je u Nisu, gde su se pridruzili Karavanu, ali jos nemam nikakve vesti od njih, sem sto su mi javili da je doslo do nekog incidenta (bez detalja), a to vec svi znamo.
Inace, u Zadru se takodje dogodio manji incident, mada je organizacija bila odlicna.
Nadam se da ce se ovde neko javiti u medjuvremenu, sa detaljnim informacijama "iz prve ruke".


Ja sam iz Niša i mogu samo

Ja sam iz Niša i mogu samo da kažem da ti isti skinsi skoro svaki vikend po gradu izazivaju tuče, ali je sad to medijski popraćeno zato što se praktično radi o međunarodnom incidentu. Policija sigurno sve može da identifikuje, samo je pitanje da li imaju želju...


stvarno sam besna!!! zasto

stvarno sam besna!!!
zasto jos uvek nisu privedeni?????


Zasto nisu privedeni? Zato

Zasto nisu privedeni?
Zato sto prezentuju zvanicnu politiku Srbije. Za informaciju, zvanicna politika Srbije glasi: krv i noz.


B92 opet izleće sa neproverenim vestima

Dokle više ta taktika....slažem pa pobegnem, a za to vreme vest je već poprimila oblik istine!
Ova vest je totalno pogrešna, B92 u poslednje vreme mnogo laže, da li namerno ili slučajno...pre će biti namerno, dokle više...daj malo profesionalnosti...


Mortisha wrote:Dokle više

Mortisha wrote:
Dokle više ta taktika....slažem pa pobegnem, a za to vreme vest je već poprimila oblik istine!
Ova vest je totalno pogrešna, B92 u poslednje vreme mnogo laže, da li namerno ili slučajno...pre će biti namerno, dokle više...daj malo profesionalnosti...

Mortisha, mozda se nismo razumeli. Ovde je upravo otvoren prostor za informacije o ovom dogadjaju, kao i za komentare itd. Obrati paznju na prethodne komentare, pa ces shvatiti da je proverena informacija dobrodosla! Bas to nas i zanima.
Ako tvrdis da je vest B92 laz, onda verovatno imas uvid u situaciju i dobro si obavestena. U protivnom, ne bi trebalo sebi da dozvolis takve tvrdnje.
Prema tome, molim te da podelis informaciju koju imas sa nama, ostalim blogerima. Zato, izmedju ostalog, ovaj blog i postoji. To bi nam bilo daleko korisnije od optuzbi B92 za sirenje lazi.
I, da... btw, vesti B92 nije pisala ni Jasmina Tesanovic, ni mi ostali, tako da si optuzbe uputila na pogresnu adresu.


Narvno,Jasminu nisam ni optužila

Ali sinoć je već javljeno na vestima da napad nema veze za skinsima, već da su neki hteli samo da upadnu na žurku bez "pozivnice" pa je onda sve ono onako ispalo! Moja kritika je upućena isključivo B92, jer u poslednje vreme dozvoljavaju sebi objavljivanje vesti koje nisu proverene a uz to ih još milion puta ponove pa to na kraju postane "istina", kao na primer onaj slučaj kada su ubili ciganina i bacili ga u reku! Ubili su ga pripadnici njegovog naroda, ali to ne smeta da B92 i dan danas priča kako su ga ubili skinsin ne razumem stvarno iz kog razloga! Pa mislim stvarno, gde je tu profesionalnost!
Samo toliko, javila sam se isključivo da bi vam rekla informaciju koja je inače išla u vestima, tako da predpostavljam da je tačna, jer su je javili prvo sa demantom prethodne!


A sta kaze Karavan?

A sta kaze Karavan?


Mortisha wrote:Ali sinoć je

Mortisha wrote:
Ali sinoć je već javljeno na vestima da napad nema veze za skinsima, već da su neki hteli samo da upadnu na žurku bez "pozivnice" pa je onda sve ono onako ispalo!

Izgleda da nije bas samo "sve onako ispalo", vec je tako i bilo. Nize mozes procitati post osobe koja je bila prisutna (nick Mirotvorac).

Mortisha wrote:
kao na primer onaj slučaj kada su ubili ciganina i bacili ga u reku! Ubili su ga pripadnici njegovog naroda, ali to ne smeta da B92 i dan danas priča kako su ga ubili skinsin ne razumem stvarno iz kog razloga!

Da, stvarno - iz kog razloga!? Poznato je da su skinsi tradicionalno vrlo prijateljski nastrojeni prema Romima. Ponekad se malo napiju, pa isutiraju nekog Roma, onako usput, drugarski, a i Romi vec navikli. Ubijaju ih samo svake prestupne godine, nekad malo cesce, ako su dobro raspolozeni... malo Srbija, malo Ceska...
No big deal?
I dalje ne razumes "iz kog razloga"?


a ti to iz prve ruke

a ti to iz prve ruke


 Saopštenje za

Saopštenje za javnost

Hitni antifašistički otpor Srbije (HAOS) najenergičnije traži hitno identifikovanje i kažnjavanje skin heads-a koji su 11. maja u Nišu fizički napali učesnike/ce sarajevskog mirovnog karavana koji je organizovala Inicijativa mladih za ljudska prava.
Učesnici/e ove mirovne manifestacije su dva puta iste noći napadnuti/e, desetorica su lakše povređena, a dvojica su završila u bolnici.
HAOS podseća da su incidenti na nacionalnoj, rasnoj, verskoj osnovi, govor mržnje, netrpeljivosti i fizički napadi na neistomišljenike/ce konstantni i svakodnevni u Srbiji.
HAOS insistira kod upravo formirane vlade Srbije da se prestane baviti sama sobom, što je radila protekla četiri meseca i da svojim nečinjenjem i blagonaklonošću prema počiniocima prestane da podstiče mržnju i nasilje, a od policije da radi svoj posao za koji je plaćaju svi/e građani/e Srbije.
Dosta je bilo verbalnih i kurtoaznih osuda fašističkih incidenata koji se, upravo zbog toga, ponavljaju i intenziviraju.

Koaliciju podržale/i: Mreža Žena u crnom Srbije iz gradova: Beograd, Bečej, Kikinda, Vrbas, Vlasotince, Novi Sad, Zaječar, Bor, Velika Plana, Kruševac, Kraljevo, Niš, Novi Pazar, Tutin, Dimitrovgrad, Leskovac, Pančevo.
Koaliciju su podržali/e: Inicijativa mladih, Centar za mir i razvoj demokratije, Incest trauma centar, Antitrafiking centar, Kulturni centar DamaD, Urban IN, SOZM, Qveeria, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Škart, Socijaldemokratska unija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Novosadska lezbejska organizacija

U Beogradu, 12. maj 2007.


Koaliciju podrzzavaju i

Kulturbunt i Urbano zeleno :)


Moja puna podrska! :)

Moja puna podrska! :)

Pozdrav Nandoru.

Hans Castorp, citoyen-bourgeois. :)


Dragi Hanse,

Uzvrachanm pozdrave :)

Joj, ogromna energija & vreme potrosseno je na ovom Blogu, u medijskim svinjcima & kokossincima, tokom i nakon osvajanja prvog mesta na Evroviziji. Occekujem da prve recci Marije SSerifovich vecceras, ccim sleti u domovinu troprstih i ostalih, budu: "Dosta je bilo verbalnih i kurtoaznih osuda fassisticckih incidenata na nacionalnoj, rasnoj i verskoj osnovi, govora mrzznje, netrpeljivosti i fizicckih napada na neistomissljenike/ce, koji se, upravo zbog toga, ponavljaju i intenziviraju."

Uostalom, ona sama je to visse nego dobro osetila na "svojoj kozzi".


Troprstasi i ostali

Dragi Nandore,

ja nemam nikakvu sumnju da je troprsti pozdrav znak izuzetne moralne pokvarenosti, srpska verzija "sieg heil-a", isti onaj znak pod kojim je Srbija pocinila uzasavajuce zlocine u okruzenju. No, sto rekose posteni sluzbenici Elektrodistribucije na ovom blogu, bolje da pazim sta pricam, inace odmah dve-tri kasikare pod prozor. Zamislite, ne zadovoljavaju se samo da mi pljunu pod isti! :)
Euforija glede Evrovizije i Marije Serifovic je samo refleksija bednog stanja ovog dozlaboga nacifikovanog drustva.
Uostalom, bas me interesuje kako ce sama Marija Serifovic primati cestitke od onih koji su je do juce stigmatizirali po starom, oprobanom nazi receptu...


koaliciju podrzala i JJ

koaliciju podrzala i JJ Beba. Sama. :)


Pozdrav

JJ Bebi, samoj :)


Srbi su nepopravljivi

Jedino resenje je da nova vlada skupi snage i raskrsti sa fasizmom jednom za svagda. To znaci:

1. Zakonom zabraniti SRS i pohapsiti lidere (deportovati u Rusiju)

2. Zaustaviti i sve druge putinovske fasisticke organizacije: Dveri, Obraz, skinse (Blood&Honor) i uvesti lex specialis - jednokratnu smrtnu kaznu

3. Promeniti fasisticki ustav i dati nezavisnost Kosovu, Sandzaku i Vojvodini

4. Raspustiti vojsku i tzv. "bezbednosne agencije" i sve zlocince iz tih ustanova poslati u Hag

5. Doneti zakone protiv govora mrznje koji ce ubuduce u zatvor oterati svakoga ko negira zlocine

Treba razmisliti i o ukidanju "srpskog" naroda, koji nepopravljivo odbija da raskrsti sa fasistickom prosloscu. Ljudi, za dlaku smo izbegli fasisticku diktaturu, ovo je mozda poslednji cas da se reaguje, a trupe NATO su spremnije da pomognu nama nego Rusi njima!!! SMRT SRPSKOM FASIZMU!!!!


Srbi su nepopravljivi!?

Republika Srbija nema nameru da Srbe, Srpkinje, Srpccad & ostale popravlja. Republici Srbiji odgovaraju pokvareni Srbi.

Shodno tome, dabome - "Godina azila za sve"! :)


Naravno da ne...

...nema nameru da popravlja, zato i ne treba da postoji (bar ne u sadasnjem obliku, u kom je pretnja svim svojim susedima i osporava njihov suverenitet). Srbi jos uvek nisu shvatili pravila igre i misle da je ovo XIX a ne XXI vek. Za njihovo dobro ih sad pritisnuti - i za dobro svih ostalih...

NIKAKAV AZIL, NIKAKVA MILOST, dosta smo abolirali fasiste!!!


Dosta smo abolirali fassiste!

Drakonte,

Fassisti i ne trazze azil u EU. U Srbiji im je dobro.

Idi na: http://blog.b92.net/node/5685


Nesporazum...

...u pogledu azila. Izvinjavam se, nemam cesto vremena za blogovanje. Razumeli smo se, video sam link. Svako ko se izjasnjava kao srbin izjasnjava se i kao fasista, bar dok se ne desi neka denacifikacija i dok nas najzad NATO trupe ne rese ove fasisticke bede. Onda, treba ukinuti i DSS zbog ovoga sto nam je ovih dana priredila!


:)

CCisto ssale radi, pre denacifikacije deratizacija :)


Drakonte,

ja se izjašnjavam kao Srbin, a ti si ili prolupao, ili nas z.

Ako ozbiljno misliš ovo što pišeš, ja ne vidim u čemu si ti manji fašista od skinsa.


BlagiDrakont: 1. Zakonom

BlagiDrakont: 1. Zakonom zabraniti SRS i pohapsiti lidere (deportovati u Rusiju)

Ja bih ovo prosirio na sve partije koje nisu u ETC koaliciji (a ne samo na SRS) i umesto deportovanja bih uveo jednokratnu smrtnu kaznu :D

2. Zaustaviti i sve druge putinovske fasisticke organizacije: Dveri, Obraz, skinse (Blood&Honor) i uvesti lex specialis - jednokratnu smrtnu kaznu

E za ove bih uveo visekratnu smrtnu kaznu (to vazi i za putina kao inspiratora:D)

3. Promeniti fasisticki ustav i dati nezavisnost Kosovu, Sandzaku i Vojvodini

A nezavisnost Sumadije??? Njoj ne samo da treba dati nezavisnost nego mislim da je treba podeliti na zapadnu (demokratsku) i istocnu ...

4. Raspustiti vojsku i tzv. "bezbednosne agencije" i sve zlocince iz tih ustanova poslati u Hag

Mislim da Hag treba preseliti u Srbiju i proglasiti ga njenim glavnim gradom ...

5. Doneti zakone protiv govora mrznje koji ce ubuduce u zatvor oterati svakoga ko negira zlocine

Mislim da taj zakon treba da utvrdi da su svi srpski zlocini unapred dokazani i da je u svakom bilo minimalno 10.000 zrtava...


Dragi Hanse, ponovo :)

Primache ccestitke s osmehom na licu, a narednih dana i meseci che na krache i duzze "otvarati dussu".

Nego, a podrsska "Godini azila za sve"?

Fras se ssiri - azil za sve!


Podrzavam punom parom!!

Podrzavam punom parom!! Poslao i e-mail. Pricali prekjuce, samo me nisi prepoznao, bio sam maskiran. :)
Shansa vise nije i moja shansa, tako da podrzavam na ovaj nacin. :)
Hans je Lee... da se ne zbunish. :)


Dobro, Hanse, nisam se zbunio...

Mislim, Lee... Jasno mi je. Da, da, maskiran, pomislio sam ja... ali...

Hvala, obojici :)


SAOPSTENJE ZA JAVNOST (YIHR)

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

POLICIJA DA ZASTITI MIROVNI KARAVAN OD NAPADA SKINHEDSA

NIS (12.maj 2007) - Inicijativa mladih za ljudska prava i Prigovor za mir iz Sarajeva traze od policije da hitno reaguje i zastiti ucesnike/ce drugog dana manifestacije Mirovni karavan, koji/e su sinoc u Nisu dva puta napadnuti od grupe skinhedsa. Takodje, trazimo od policije da identifikuje i krivicno goni sve napadače.

Iako je Mirovni karavan najavljen, policija nije obezbedjivala zurku u klubu Pravnog fakulteta nego su dva puta obavili uvidjaj i napustili mesto dogadjaja bez zadrzavanja.

Jutros oko 00:30 casova na zurku je upala grupa od cetiri
skinhedsa koji su poceli verbalno da vredjaju goste/sce i
gadjaju ih staklenim flasama, tako da je jedan gost zadobio teske povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoc u Klinickom centru u Nisu.

Nakon ovog napada policija je izvrsila uvidjaj i odmah potom napustila mesto dogadjaja.

Po odlasku policije napada&ci su se ponovo vratili, ovoga puta znatno brojniji i napali goste/sce Mirovnog karavana time izazvavsi opstu tucu.

Desetak gostiju/sca je lakse povredjeno a jedan od napadaca
zavrsio je u Klinickom centru. Policija je po drugi put izvrsila uvidjaj i odmah nakon uvidjaja otisla.

Zurke, ulicne akcije i kulturni dogadjaji u Nisu 11. i 12. maja 2007. su deo Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje bivse Jugoslavije. Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Nisu.

Vise informacija mozete dobiti u kancelariji Inicijative mladih u Nisu, telefon 018 513962, 018 513965 ili putem emaila


Fasista je dao ostavku...

sada ce mozda i biti prostora da Jocic i ostatci Milosevicevih bandita budu najureni iz policije i BIA, pa se ove svinjarije mozda vise nece desavati. Za sada policija i skinsi su ista organizacija, u to valjda niko od vas ne sumnja. Srdacan pozdrav Inicijativi sa zeljom da nastave dobar posao borbe i raskrinkavanja svih srbo-cetnickih fasista u tzv. drzavnim institucijama...


go karavan!

prosle godine je jedan od ucesnika izboden u pristini. karavandzije nisu htele o tome u javnost. verovatno ne bi ni ovog puta, ali je sukob bio vecih razmera.
sranje. karavan je super!


Direktne vesti

EVo, da kazem nesto i ja, igrom slucaja zadesio sam se na poprishtu ljute borbe de su skinjare izvukle deblji kraj dok je ekipa koja ih je tukla prosla sa laksim modricama. Naime prvo su tri skinjare dosle i pocele bacati flashe na ekipu (99% lokalna ekipa) koja je stajala ispred kluba. Niko od lokalne ekipe nije ni pokusao da se suprostavi vec su s mukom gledali sta se desava. To je sve trajalo oko jedan minut. Dosla je policija napravila zap[isnik i otisla. Zatim su se skinjare vratile (mislim sedmero njih) okurazene jer prvi put nije niko reagovao.
Ali u klubu je bila pauza izmedju dva benda te je ekipa karavandija izasha napolje na pljugu. Skinjare su se zaletile pesnicama ali, brzo su iste stavili na svoje cjelave glavurdje u nameri da ih zashtiite. Secam se da je jedan kukao "nemojte nemojte" a drugi "bezimo pobice nas" pobegli su glavom bez obzira ostavivshi svoje prijatelje koji su bili poprilicno udesheni da se vuku za njima na chetri noge. Eto toliko o incidentu........ pozdrav hrabrim karavandjijama i nadam se da je lokalna ekipa naucila lekciju kako se sa fashistima treba obracunavati.


Prekrati sebi muke

Quote:
Srbi su nepopravljivi
drakont (13 Maj, 2007 - 15:57) *novo

Jedino resenje je da nova vlada skupi snage i raskrsti sa fasizmom jednom za svagda. To znaci:

1. Zakonom zabraniti SRS i pohapsiti lidere (deportovati u Rusiju)

2. Zaustaviti i sve druge putinovske fasisticke organizacije: Dveri, Obraz, skinse (Blood&Honor) i uvesti lex specialis - jednokratnu smrtnu kaznu

3. Promeniti fasisticki ustav i dati nezavisnost Kosovu, Sandzaku i Vojvodini

4. Raspustiti vojsku i tzv. "bezbednosne agencije" i sve zlocince iz tih ustanova poslati u Hag

5. Doneti zakone protiv govora mrznje koji ce ubuduce u zatvor oterati svakoga ko negira zlocine

Treba razmisliti i o ukidanju "srpskog" naroda, koji nepopravljivo odbija da raskrsti sa fasistickom prosloscu. Ljudi, za dlaku smo izbegli fasisticku diktaturu, ovo je mozda poslednji cas da se reaguje, a trupe NATO su spremnije da pomognu nama nego Rusi njima!!! SMRT SRPSKOM FASIZMU!!!!

Bolest je čudo!!! Srbofobija je poprimila razmere epidemije!


ajme,

mislim da se fashizmom se ne treba boriti protiv istog, ovo u nishu je bila samoodbrana, niko nije hajku pravio na iste ni prije ni posle incidenta,......... ovakvi komentari mi zvuce isuvishe radikalno


Mirotvorac, hvala za

Mirotvorac,
hvala za izvestaj. ;) Moji prijatelji koji su bili u Nisu nisu imali ovako podroban opis situacije, jer su od svega videli samo koshkanje. Takodje, izostao je i utisak da je ishod incidenta bio dobar po ucesnike/aktiviste, ali mozda je razlog tome opet ista cinjenica (da se nisu odmah nasli 'na licu mesta').


Quote: Srbi su

Quote:

Srbi su nepopravljivi
drakont (13 Maj, 2007 - 15:57) *novo

Jedino resenje je da nova vlada skupi snage i raskrsti sa fasizmom jednom za svagda. To znaci:

1. Zakonom zabraniti SRS i pohapsiti lidere (deportovati u Rusiju)

2. Zaustaviti i sve druge putinovske fasisticke organizacije: Dveri, Obraz, skinse (Blood&Honor) i uvesti lex specialis - jednokratnu smrtnu kaznu

3. Promeniti fasisticki ustav i dati nezavisnost Kosovu, Sandzaku i Vojvodini

4. Raspustiti vojsku i tzv. "bezbednosne agencije" i sve zlocince iz tih ustanova poslati u Hag

5. Doneti zakone protiv govora mrznje koji ce ubuduce u zatvor oterati svakoga ko negira zlocine

Treba razmisliti i o ukidanju "srpskog" naroda, koji nepopravljivo odbija da raskrsti sa fasistickom prosloscu. Ljudi, za dlaku smo izbegli fasisticku diktaturu, ovo je mozda poslednji cas da se reaguje, a trupe NATO su spremnije da pomognu nama nego Rusi njima!!! SMRT SRPSKOM FASIZMU!!!!


Meni ovo tvoje liči na izvorni fašizam(jednokratna smrtna kazna???)."Ukidanje" srpskog naroda su pokušali Pavelić i ustaše,no čudi me da takvih ima i među nama.Postoji samo jedan pouzdan način da se ceo narod "ukine" a to je genocid.

Nije mi jasna nebuloza o "jednokratnoj smrtnoj kazni".Smrtna kazna je uvek jednokratna,odnosno izvršava se samo jednom,nije mi poznata višekratna smrtna kazna.Verovatno si mislio na neku ad hoc smrtnu kaznu koju bi izricao neki preki sud po kratkom postupku,nego nisi umeo lepob da se izraziš.

Izgleda da se neki protiv nacionalista-ekstremista bore nekom verzijom građanskog fašizma gde bi se donosio lex specialis o smrtnoj kazni i gde bi ljudi bili terani na robiju zbog izraženog mišljenja.
Fašizam je fašizam bez obzira u koje se oblande uvija,jer je prepoznatljiv po svojim metodama(lex specialis-smrtna kazna,robija za drugačije mišljenje i nasilno ukidanje nečijeg idenditeta).
Inače mnogi laici nešto trućaju o lex specialis,a pojma nemaju šta je to.Svaki zakon ili propis koji reguliše nešto konkretno je lex specialis u odnosu na neki propis koji tu situaciju reguliše na apstraktniji i opštiji način.I ne samo zakon već i pojedini članovi istog propisa(zakona) mogu biti lex specialis u odnosu na druge članove tog zakona.
Svi zakoni i propisi su samo lex specialis u odnosu na ustav.


Za mortisu i babica

Retko stizem da pogledam blog, pa cu sada dati odgovor za oboje.

Samo nastavite da glumite plemenitost prema SRBima i zavrsicete kad tad u kazamatima KOS-a ako niste SRBi. Dosta mitova i praznih prica. Dragi babicu, ne trebaju mi pravne lekcije, znam ja vrlo dobro da lex specialis nije bio najprimereniji termin, ali je to bilo omiljeno orudje naciste Milosevica - zasto njegovi duhovni i politicki potomci ne bi osetili istu medicinu, tek da shvate sta rade drugima?

A kokretno, naravno da sam izraziti protivnik netolerancije i smrtne kazne prema svim ljudima, zivotinjama itd, ali dragi moji neki kazu "Svaki je SRBin Radovan" (secate li se Obraza?), a za mene, GRADJANINA koji ne istice nikakav "genski kvalitet svog etnickog sastava" SVAKI JE SRBIN FASISTA!!!

A fasisti nisu ljudi, a bilo bi jos veca uvreda reci da su zivotinje! Treba ih tretirati kako bi oni tretirali druge, tolerancija za sve osim za netolerantne. Dragi prijatelji, ja se ni u jednom trenutku nisam zalagao za bezakonje, nego za zakone koji ce nas prociscene od mulja uvesti u civilizovan svet...

Nadam se da smo se sada bolje razumeli...

ps. "Jednokratnost" smrtne kazne bila je u smislu njihove ideologije, naravno - bilo bi glupo istog fasistu ubijati vise puta, mada i to treba uciniti ako je moguce. A oni koji brane fasiste nisu tolerantni - ili su i sami fasisti, ili su glupi ili su pokvareni!!!!!!!


Istina je tamo negdje

Ti skinhedi su definitivno produzena ruka rezima, pa zar svaki put treba nekoga da ubiju da bi se podigla neka larma oko toga.
Policija je podigla prekrsajne prijave protiv tih lica, tj kao da su pogresno parkirali automo0bil. Verujte mi ljudi oni su dosli to vece nekog da ubiju, sreca pa su se ljudi samoorganizovali i isterali ih napolje. Ekipa iz nisa se trenutno pokusava da ipak te prekrsajne prijave postanu krivicne. Takodjer u vezi izjave da je neko pokusao da udje na koncert pa ga obezbdjenje istjeralo je totalno pogresna informacija, (na vratima NIJE postojalo nikakvo obezbedjenje) i nije mi jasno kako takva vest moze da se pojavi kao zvanicno saopstenje na ovom blogu. I zasto niko nije pokusao kontaktirati karavandzije nego moramo citati sta su skinhedi lagali u mup-u. Takodjer nije tacna vest da niko nije uhapshen isto vece, naime uhapshena su cetvorica, navodno samo dvojica su ucestvovali u tuchi, dok je peti zavrshio na urgentnom.
Druga stvar! Ne radi se uopshte o nikakvom Sarajevskom karavanu mira vec je to karavan mira regionalne mreze za prigovor savesti ili ti savijesti i karavan mira je sastavljen od ucesnika iz cele bivshe Juge, od toga najvishe ljudi ima iz srbije.
Treca stvar! Nije nikakvih problema bilo u Zadru, naime sto se mene tiche akcija i ekipa u Zadru je bila Najbolja.


Quote: Za mortisu i

Quote:

Za mortisu i babica
drakont (14 Maj, 2007 - 14:56) *novo
Samo nastavite da glumite plemenitost prema SRBima i zavrsicete kad tad u kazamatima KOS-a ako niste SRBi. Dosta mitova i praznih prica. Dragi babicu, ne trebaju mi pravne lekcije, znam ja vrlo dobro da lex specialis nije bio najprimereniji termin, ali je to bilo omiljeno orudje naciste Milosevica - zasto njegovi duhovni i politicki potomci ne bi osetili istu medicinu, tek da shvate sta rade drugima?

U našoj državi ipak ne preti nikakva realna opasnost da građanin koji nije Srbin,završi u nekom kazamatu KOS-a ili da bude žrtva državne represije.Naše pravosuđe i policija su u nekim slučajevima pokazali neažurnost i neefikasnost u gonjenju nekih teških krivičnih dela,ali od 5 oktobra nisu zabeleženi slučajevi da državni organi vrše nekakvu represiju i stavljanje u kazamate ljudi koji nisu Srbi ili uopšte građana Srbije.
Ovo što ti predlažeš je čak gore i od Miloševićevog režima jer je čak i on poštovao moratorijum na smrtnu kaznu od 1992 do 2000.
Očigledno je da su ipak potrebne pravne lekcije.Ukidanje smrtne kazne su pre svega izdejstvovali pravnici,jer da se pitaju obični građani oni bi uvek bili za smrtnu kaznu pošto laik i prosečan građanin krivično pravo posmatra pre svega kao zastrašivanje.Pravnička javnost je za razliku od laika,bila svesna da postoji mogućnost sudske zablude i da nevin čovek bude pogubljen,i da smrtna kazna nije uopšte doprinela smanjenju kriminala.Ta stvar je izdejstvovana još 1992 kada je
izvršena poslednja smrtna kazna od kada je smrtna kazna de facto ukinuta.Nakon toga je naša država i formalno ukinula smrtnu kaznu,a međunarodne konvencije zabranjuju ponovno uvođenje smrtne kazne.
Quote:

A kokretno, naravno da sam izraziti protivnik netolerancije i smrtne kazne prema svim ljudima, zivotinjama itd, ali dragi moji neki kazu "Svaki je SRBin Radovan" (secate li se Obraza?), a za mene, GRADJANINA koji ne istice nikakav "genski kvalitet svog etnickog sastava" SVAKI JE SRBIN FASISTA!!!

Ovo je Srbija a ne nekakva Građanija i ovde je većinski srpski narod .Ti sa prihvatanjem te proste činjenice imaš ogromni problem.
Ti možeš odbacivati svoj idenditet,no uvreda je čitav jedan narod proglašavati fašističkim.
Ako se ne možeš pronaći u srpskom idenditetu ti možeš tražiti sebe u nečem drugom bez da nekoga apriori proglašavaš fašistima.
Quote:

A fasisti nisu ljudi, a bilo bi jos veca uvreda reci da su zivotinje! Treba ih tretirati kako bi oni tretirali druge, tolerancija za sve osim za netolerantne. Dragi prijatelji, ja se ni u jednom trenutku nisam zalagao za bezakonje, nego za zakone koji ce nas prociscene od mulja uvesti u civilizovan svet...

Naravno i fašisti su ljudi i kao takvi zaslužuju neka prava i toleranciju.
Ovi skinhedsi koji napadaju i tuku ljude po ulici su obični nesrećnici,jer su to marginalci i gubitnici sa samog dna društvene lestvice.Treba se zapitati zašto se jedan broj mladih ljudi opredelio za jednu ovako ekstremnu ideologiju,možda zato što je njihov status u društvu toliko bedan.Ja nisam primetio da su pripadnici ovih grupa srednji ili viši slojevi već propala radnička klasa i osiromašeni srednji sloj.Da im je društvo ponudilo nešto drugo sem čamotinje na samom dnu oni ne bi prizivali nacizam kao izlaz iz svoje marginalne pozicije.
Zanimljivo je da su skinhedsi počeli da se više pojavljuju posle 5 oktobra.
Kako odmiče proces tranzicije i sve je više nezaposlenih i sirotinje razne ekstremne desne organizacije imaju sve veći uticaj.


babicu

zvucis kao onaj fasista Babic koji se obesio u Hagu. Ko ste to vi, ljudi iz XIX veka, koji su prespavali XX i probudili se u XXI veku. Takvi legalisti poput tebe su zadrzali prirodan proces prociscenja koji je u ovoj zemlji trebao da se dogodi posle 5. oktobra. Kostunica i takvi poput tebe, koji su delili pravne pouke (naravno po zakonima fasistickog tiranina Milosevica - a pravilo starije od svih zakona jeste da ZAKONI TIRANINA NE VAZE!!!) dali su vremena KOS/DB bandi da se konsoliduje, unisti dokaze i pripremi protivudar koji je itekako dosao ubistvom premijera Djindjica, koje je izvrsio Milosevicev SS - JSO!

Da, babic i njemu slicni su mantrali o zakonima i dali prilike ovima da sprovedu svoje zakone. Ono sto mnogi nece da priznaju, jer upadaju u zamke legalista jeste da je peti oktobar BIO REVOLUCIJA KOJOM JE SKINUT TIRANIN, a ne neki "legalni" cin dolaska na vlast! Zato sacuvaj pravne pouke koje dovode do katastrofe - pa tek nedavno je promenjen Milosevicev fasisticki ustav i to gorom varijantom (ono bulaznjenje o Kosovu u preambuli) i na definitivno falsifikovanom referendumu. I ti hoces da ustav i zakoni fasista kao sto su Milosevic i Kostunica nekoga obavezuju? Sanjaj....

Posto mi ovde nemamo snage da se sami oslobodimo vase "legalisticke" i "narodnjacke" tiranije, za nas ce to u najskorije vreme uciniti NATO, kada albanski narod na Kosovu dobije slobodu koja mu S PRAVOM PRIPADA (ako ni zbog cega drugog bar zbog patnji koje je pretrpeo tokom Miloseviceve vlasti) a ovdasnji fasisti u sprezi sa KOS-om naprave vojnu diktaturu i rusku guberniju. IZNENADICETE SE KOLIKO CE VAM TA POBEDA PRESESTI!

Za sada naravno niko nije u kazamatima KOS-a, jer vi cekate taj trenutak. A sada da se vratimo na temu ovog Bloga, s koje zapravo nismo ni otisli - do tog trenutka pustacete vase SA skinhead policijske odrede (ne slinsi naravno nisu u sprezi s policijom nego ovi ne mogu da ih uhapse u de facto POLICIJSKOJ DRZAVI - pa ko je ovde naivan?) da napadaju mirne manifestacije i jedine oaze normalnosti u ovoj drzavi:

Quote:
Naravno i fašisti su ljudi i kao takvi zaslužuju neka prava i toleranciju.
Ovi skinhedsi koji napadaju i tuku ljude po ulici su obični nesrećnici,jer su to marginalci i gubitnici sa samog dna društvene lestvice.Treba se zapitati zašto se jedan broj mladih ljudi opredelio za jednu ovako ekstremnu ideologiju,možda zato što je njihov status u društvu toliko bedan.Ja nisam primetio da su pripadnici ovih grupa srednji ili viši slojevi već propala radnička klasa i osiromašeni srednji sloj.Da im je društvo ponudilo nešto drugo sem čamotinje na samom dnu oni ne bi prizivali nacizam kao izlaz iz svoje marginalne pozicije.

E, a ovaj deo lepo i jasno otkriva babica - legalisticka logistika jadnim, zavedenim slinsima! Kako je sve to lepo i zastitnicki receno, svaka cast. E zato smrtna kazna za fasiste, ne pricajte o kriminalu koji se nije smanjio, znamo mi te statistike bolje od vas. Rodio sam se u drzavi koja se zvala Jugoslavija, drzavi za cije je unistenje JEDINI I ISKLJUCIVI KRIVAC SRBSKI FASIZAM, MEGALOMANIJA I GRAMZIVOST. Da, smrtna kazna, ne za ljude i kriminalce i socijalne marginalce, nego za sve srbske fasiste. Ne bih imao nista protiv ni da vas deprotujemo u Rusiju, ali sta cete bacuskama, sta da rade svama. A mozete kao vas prezimenjak i sami sebi da skratite muke!!!


Zasto u Rusiju( sirok pojam)?

Koliko znam zatvorenici su isli u Sibir. Ali stvarno nije potrebno biti toliko drastican, jer tada se priblizavate onima koje osudjujete. Osim toga, oduzimanje bilo cijeg zivota je nesto sto se ne moze podrzati. Mislim da vecina ljudi sa bloga se bori protiv toga, bilo po zakonu ili ne. Sta cemo uvesti, po vama? Nedjeljno vjesanje na Terazijama? A osim toga, znam ko su skinsi po Nisu, uglavnom gomila likova koji pojma nemaju sta je stvarno biti "naci". Tu su cisto zato sto se osjecaju nesigurno van grupe


Mirotvorac wrote:Ti skinhedi

Mirotvorac wrote:
Ti skinhedi su definitivno produzena ruka rezima,

Verujem da svaka normalna osoba to zna.

Quote:
i nije mi jasno kako takva vest moze da se pojavi kao zvanicno saopstenje na ovom blogu.

Nemojte zameriti autorki bloga, jer ona nije urednik informativnog programa nekog lokalnog medija, a ovaj blog je otvorila za sve nas, ukljucujuci i one sa pouzdanim informacijama. Upravo zahvaljujuci tome Vi ovde imate priliku da postirate obavestenja iz prve ruke, a mi da ih procitamo i to je odlicno.

Quote:
Ne radi se uopshte o nikakvom Sarajevskom karavanu mira vec je to karavan mira regionalne mreze za prigovor savesti ili ti savijesti i karavan mira je sastavljen od ucesnika iz cele bivshe Juge, od toga najvishe ljudi ima iz srbije.

Meni je ovo dobro poznato (uostalom, moze se naci i na netu), ali je dobro sto je neko ispravio tu gresku.

Quote:
Nije nikakvih problema bilo u Zadru, naime sto se mene tiche akcija i ekipa u Zadru je bila Najbolja.

Pa, ako je bilo bolje nego u Rijeci - svaka cast! ;)

Problema u Zadru jeste bilo (tacnije znam za jedan jedini) i nije u pitanju nikakva poluinformacija. Naime, radilo se, kao sto sam rekla, o manjem incidentu, tj. uvredljivom dobacivanju i pretnjama grupice lokalnih mladica i, na kraju, ulicnom koskanju. Organizatori tu nemaju nikakvu odgovornost i nad tim nisu mogli imati apsolutno nikakvu kontrolu (pa cak ni policija nije). Ucesnici incidenta su, nazalost, bili i moj brat i nas prijatelj iz Dubrovnika, tako da za mene negiranje tog dogadjaja nema smisla. Btw, oni su dobro. =)

Kakvi su Vam utisci iz Prilepa?


FULL REPORT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izveštaj o upadu skinhedsa na skup Mirovnog karavana 11. maja u Nišu Niška kancelarija YIHR
Niš, 11. maj 2007.

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa ARTum-om i CRCR-om iz Niša je od 10. do 13. maja organizovala dolazak Mirovnog karavana. Učesnici i učesnice Mirovnog karavana su mladi ljudi sa prostora bivše SFRJ koji, putujući 15 dana regionom, promovišu nenasilje, mir i demilitarizaciju. Manifestacije karavana su ulične akcije, koncerti i projekcije filmova, što je predočeno policiji kada se tražila dozvola za akcije na javnom mestu. Ovaj izveštaj je sastavljen na osnovu izjava tridesetak svedoka koji su prisustvovali dešavanjima.

eye

U sklopu Mirovnog karavana bili su koncerti u klubu niškog Pravnog fakulteta na kojima su svirali bendovi ili DJ-ejevi iz karavana. Koncerti su bili otvorenog tipa, najavljeni plakatima i flajerima, a ulaz je bio besplatan. Na koncertu nije bilo privatnog obezbeđenja. Kako smo radili i za ranije akcije, na zahtev policije, bilo je formalno određeno desetak redara od učesnika/ca Mirovnog karavana. U petak, 11. maja koncert je počeo oko 23 h pred oko 150 do 200 ljudi. Neki su bili pred ulazom u dvorište kluba, a ostali u klubu. Oko ponoći pojavila se grupa skinhedsa sa jaknama spidfajerkama, martinkama, kratko ošišanih, koji su nosili jasno vidljive kukaste krstove. Jednom od posetilaca koncerta iz Niša prišao je skinheds rečima: „Šta ti to organizuješ?“, pribio ga uz kola i počeo da ga udara šakama i pesnicama u glavu. Kad se mladić oslobodio, uz pomoć drugarice koja je bila pored njega ušao je u klub i nije izlazio do kraja žurke.

Nastala je panika. Jedan suorganizator je izašao napolje i odmah dobio udarac u glavu. Udario je glavom o zid i dobio podliv na čelu. U tom trenutku, skinhedsi su bacili dve staklene flaše na grupu koja je bila ispred ulaza. Jedna flaša je udarila o asfalt, a druga je jednom učesniku karavana napravila posekotinu na glavi. Za nekoliko sekundi je bio u krvi. Nakon toga skinhedsi su pobegli iz dvorišta Pravnog fakulteta, uzvikujući: „J... vam mater muslimansku!“ i „J... vam mater ustašku!“. Pozvana je policija. Ubrzo su stigla dvoja kola sa osmoricom policajaca. Policija je napravila zapisnik o događaju. Organizatori su zamolili patrolu policije da ostane, jer se ljudi plaše novih napada. Kad su policajci rekli da je sve u redu, da će pronaći napadače, da to nije ništa neuobičajeno i razlog za paniku, svih osam policajaca je otišlo. Desetak minuta po odlasku policije, veća grupa skinhedsa se vratila. Prema procenama svedoka, bilo ih je sedam ili osam. Primetile su ih devojke koje su sedele na ulazu u dvorište kluba. Počele su da viču: „Idu fašisti! Idu fašisti!“, i nakon toga su sa još nekim ljudima koji su bili napolju počeli da utrčavaju u klub.

Skinhedsi su se udarcima i šutiranjem probijali kroz ljude koji su stajali u dvorištu i nekoliko njih se, udarajući ljude flašama, pesnicama i šutirajući ih, probilo kroz masu do ulaza u klub. Najkrupniji je zatvorio vrata sa spoljne strane i sprečavao ulaz gostima karavana. Dvojica učesnika karavana koji su bili najbliži unutrašnjoj strani vrata i pokušavali da ljude bezbedno sprovedu u klub, dobili su udarce đonovima u leđa od dvojice starijih skinhedsa koji su ušli za njima. U međuvremenu, skinhedsi koji su ostali napolju nastavili su da intenzivno i neselektivno tuku pesnicama i flašama, tako da je za nekoliko trenutaka nastala opšta tuča, panika i vriska. Srča je letela na sve strane, tako da je veliki broj ljudi imao posekotine. U tom trenutku, ljudi koji su u klubu slušali koncert su počeli da izlaze.

Skinhedsi koji su upali unutra su se nakon nekoliko udaraca i šuteva povukli pred posetiocima koncerta i pridružili se tuči koja se odvijala napolju. Kada se pokazalo da su posetioci koncerta brojčano jači, skinhedsi su pobegli iz dvorišta. Dok su izlazili, videlo se da jedan skinheds ima krvavu glavu i vrat. Ljudi iz karavana su ponovo pozvali policiju, koja se pojavila kada je sve bilo završeno. Kada je napravljen zapisnik, organizatori karavana su ponovo izričito insistirali da policija ostane. Iako je rekla da će ostati, policija je napustila mesto događaja i po drugi put ostavila nezaštićene ljude. Na telefonske zahteve na broj 92, da se hitno pošalje patrola, policajac je minimizirao događaj i skretao temu na navodne žalbe iz okolnih zgrada na buku sa koncerta uz komentare tipa – Bolje utišajte muziku da vam ne pišemo prijavu!. Dvadesetak minuta nakon trećeg poziva patrola policije je ipak došla. Uprkos molbama da ostanu dok se učesnici i učesnice karavane ne raziđu taksijima, policija je ponovo napustila mesto napada. U narednih sat vremena, koliko je trebalo da svi ljudi odu kućama, nije bilo novih napada. Na informativni razgovor u policiju je otišlo devetoro ljudi iz Mirovnog karavana koji su zadržani do 5 časova ujutru. Prvih sat vremena, ljude iz karavana su ispitivali, iako im to nije bilo predočeno unapred, u prisustvu ženske osobe koja je u toku večeri bila sa grupom skinhedsa i sa kojom je posle napada pronađen povređeni pripadnik te grupacije.

U njenom prisustvu, oni su davali lične podatke i podatke o karavanu, što je, nemarnošću policije znatno ugrozilo bezbednost učesnika i učesnica karavana. Inicijativa mladih za ljudska prava je sutradan, 12. maja, dopunila prijavu skupa i tražila jako policijsko obezbeđenje za vreme koncerta koji je trebalo da se održi tog dana. Skup je održan uz podršku policije i privatnog obezbeđenja, bez napada skinhedsa, mada su oni u nekoliko navrata prolazili kolima kroz dvorište i osmatrali učesnike i učesnice skupa. Iako je prethodnog dana na koncertu bilo do dve stotine ljudi, druge ih je večeri bilo triput manje. Neadekvatnom reakcijom državnih institucija na napade skinhedsa, mladi ljudi su bili zastrašeni da dođu na skup sledećeg dana. U nedelju, 13. maja, organizatori koncerta su pozvani u policiju u 8:30 časova ujutru. U policiji su bili više od pet sati. Saslušavali su ih u prisustvu privedenog skinhedsa i tražili da ga identifikuju. Privedeni skinheds je izjavio da je došao u klub da bi pretukao jednog gosta zbog ličnih razmirica. Oko 10 časova još desetak članova i članica karavana je u policiji dalo izjave o tome što se desilo. Kad je jedna devojka iz Niša zamolila da se skinhedsima ne da njeno ime i podaci jer se plaši reakcije, jedan policajac je odgovorio „da je to nemoguće i da se zaštita svedoka radi kod ozbiljnih krivičnih dela, a ne kod sitnih čarki kao što je naša“. Drugi policajac je uveravao da se „neće desiti ništa jer je rekla istinu, a skinheds je priznao da je bio tamo, pa neće da se ljuti“. Na insistiranje Inicijative mladih za ljudska prava da se osim prekršajnih, podnesu i krivične prijave za nasilje na osnovu verske i nacionalne netrpeljivosti, jedan od policajaca je odgovorio „da je to ozbiljno krivično delo i da se to ne podnosi u ovakvim slučajevima, već protiv terorista i nekih verskih zajednica“. Policija je na kraju informativnog razgovora, saopštila da će da podnese prekršajne prijave za kršenje javnog reda i mira, a protiv nekih krivične prijave za napad, a da će uz konsultaciju sa tužiocima, prikupljati dokaze za pokretanje krivične prijave za izazivanje verske i nacionalne netrpeljivosti.

Većinu napadača policija je identifikovala i već ima njihove dosijee kao pripadnika skinhedsa. Jedan od njih je Dušan Đorđević iz Niša, koji je osuđen u Okružnom sudu na godinu dana zatvora zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Ono što je policija navodila u saopštenjima za medije je dobijeno samo od skinhedsa. Policija nije uzimala izjave učesnika karavana. Saopštenje policije koje je objavljeno na sajtu B92 je da je "incident počeo tako što je Dušan Đorđević, od ranije poznat policiji kao pripadnik neformalne grupe skinhedsi, pokušao da uđe na žurku, ali da su ga redari pretukli. Posle se vratio sa još nekoliko skinhedsa. Jedan od njih je tražio lekarsku pomoć kasnije. Niko od njih nije priveden i policija traga za njima". Takođe, policija je saopštila da “su u petak uveče, pet minuta posle ponoći, tri osobe pokušale na silu da uđu u klub gde se održavala žurka zatvorenog tipa, koju je organizovala Inicijativa mladih za ljudska prava. Tada je došlo do tuče između obezbeđenja žurke i osoba koje su na silu pokušavale da uđu.” Kako smo saopštili, obezbeđenja na samoj žurci nije bilo, a žurka, ni na koji način, nije bila zatvorenog tipa. Dalje se navodi da su “akteri tuče bili identifikovani i rad na njihovom pronalaženju je bio u toku kada je pola sata posle ponoći ponovo došlo do narušavanja javnog reda i mira u Sokolskoj ulici.” Drugi napad je, kako smo detaljno opisali, bio na istom mestu (klub Pravnog fakulteta) koje je policija napustila, a ne u drugoj ulici kako navodi policija, pretpostavljamo na osnovu izjava skinhedsa.

____________________________________________________________________________

Đorđević 1. maja 2004. godine više puta šutnuo Esmu Jusufović i njenog maloletnog sina kada ih je sreo na ulici. Oglašen je krivim i zato što je na niškom keju Milanu Sinanoviću, takođe romske nacionalnosti, šutnuo ručna kolica, a onda je, kada ga je Milan upitao zbog čega je to učinio, na njega potegao nož.

Iste večeri Đorđević je u centru Niša ponovo susreo Esmu Jusufović u društvu poznanika Zorana Šabanovića. Prvo ih je pitao šta rade u Nišu i zapretio im da će ih vratiti u Indiju, a onda se sa Šabanovićem potukao, a Esmi je udario nekoliko šamara.

Sud je, takođe, utvrdio da je Đorđević 20. jula 2003. godine nakon žurke na niškom Pravnom fakultetu u čast atletičara iz više zemalja, na kombiju koji je dovezao albanske sportiste ispisao više uvredljivih grafita, poput „Umrite, Šiptari“, „Srbija Srbima“ i kukaste krstove. Kako se navodi u obrazloženju presude, nešto slično je ponovio 30. aprila 2004. godine kada je sa maloletnim N.R. na zidu OŠ „Vuk Karadžić“, koju uglavnom pohađaju učenici romske nacionalnosti, napisao „Ova škola goreće kao džamija“, „Ni murija vam nije dovoljna - skinheds“.

Na glavnom pretresu Đorđević se branio da ova dela nisu bila motivisana rasnom, verskom ili nacionalnom mržnjom, već da je bio napadnut, odnosno da je tako reagovao da bi se osvetio zbog svađe sa svojim žrtvama.


FASISTICKA DIKTATURA

Iz ovog izvestaja i dogadjaja sa NACI STROJEM, jasno se vidi da zivimo u fasistickoj diktaturi i da u borbi za slobodno, demokratsko i otvoreno drustvo zakoni fasista ne treba da vaze. Policija i slinsi su jedna ista organizacija i iz ovoga se to jasno vidi. SMRTNU KAZNU ZA UBICE DJINDJICA, SLINSE I OSTALU BANDU - DOLAZI NATO I SESTI OKTOBAR!!!!!!!


Quote:babicu drakont (14

Quote:
babicu
drakont (14 Maj, 2007 - 19:34) *novo

zvucis kao onaj fasista Babic koji se obesio u Hagu. Ko ste to vi, ljudi iz XIX veka, koji su prespavali XX i probudili se u XXI veku. Takvi legalisti poput tebe su zadrzali prirodan proces prociscenja koji je u ovoj zemlji trebao da se dogodi posle 5. oktobra. Kostunica i takvi poput tebe, koji su delili pravne pouke (naravno po zakonima fasistickog tiranina Milosevica - a pravilo starije od svih zakona jeste da ZAKONI TIRANINA NE VAZE!!!) dali su vremena KOS/DB bandi da se konsoliduje, unisti dokaze i pripremi protivudar koji je itekako dosao ubistvom premijera Djindjica, koje je izvrsio Milosevicev SS - JSO!


Imaš jedan veliki problemu u razmišljanju.Svako ko se ne slaže sa tvojim izuzetno ekstremnim stavovima je po tebi fašista
Quote:

Da, babic i njemu slicni su mantrali o zakonima i dali prilike ovima da sprovedu svoje zakone. Ono sto mnogi nece da priznaju, jer upadaju u zamke legalista jeste da je peti oktobar BIO REVOLUCIJA KOJOM JE SKINUT TIRANIN, a ne neki "legalni" cin dolaska na vlast!

Ne znam šta si to očekivao da se desi 5 oktobra.Masovna streljanja,vešanja na Terazijama,smrtne kazne za političke neistomišljenike?
Nikakva revolucija se nije desila 5 oktobra.Jedan autokrata izabran na manje-više demokratskim izborima uz puno neregularnosti je smenjen demokratskim izborima.Pokušao je da prekrši ustav iz 1990 i važeće zakone i da ostane na vlasti uprkos porazu na izborima.U tome ga je sprečio DOS uz podršku naroda.To je bio legalan način dolaska na vlast i zaštita pravnog poretka po ustavu iz 1990.DOS je samo sprečio Miloševića da praktično suspenduje ustav iz 1990 i ostane na vlasti.
Quote:

I ti hoces da ustav i zakoni fasista kao sto su Milosevic i Kostunica nekoga obavezuju? Sanjaj....

Itekako ima da obavezuju važeći ustav i zakoni svakog u Srbiji.
Ti možeš misliti šta god hoćeš o tim propisima,da su "fašistički" i slične gluposti ali ako ih ne poštuješ ima da dobiješ po prstićima.
Dok god se zakoni i propisi ne promene na legalan i legitiman način u parlamentu ima da ih svi poštuju.
Možeš misliti ovo ili ono o parlamentu i sadašnjim političkim strankama,ali ne postoji bolji način da se oni promene od procedure u skupštini izabranoj na opštim i demokratskim izborima.

Quote:

Posto mi ovde nemamo snage da se sami oslobodimo vase "legalisticke" i "narodnjacke" tiranije, za nas ce to u najskorije vreme uciniti NATO, kada albanski narod na Kosovu dobije slobodu koja mu S PRAVOM PRIPADA (ako ni zbog cega drugog bar zbog patnji koje je pretrpeo tokom Miloseviceve vlasti) a ovdasnji fasisti u sprezi sa KOS-om naprave vojnu diktaturu i rusku guberniju. IZNENADICETE SE KOLIKO CE VAM TA POBEDA PRESESTI!

Vidim da je NATO(Amerikanci) zaveo red,mir,demokratiju i blagostanje svuda gde je intervenisao.Irak,Somalija,Avganistan,Kosovo sve su to izgleda uzori demokratije i zaštite ljudskih prava.
Teško onome koga "NATO oslobađa".
NATO uopšte ne razmišlja o nekom "oslobađanju" Srbije od njenih demokratski izabranih organa vlasti,oni imaju preča posla da "oslobađaju" naftne bušotine u Iraku.
To prizivaju samo neki zaluđenici u samoj Srbiji,koji bi voleli jedno par stotina hiljada mrtvih,bombardovanje države,sve to da bi se smenio sa vlasti neki KOštunica.Zašto sve to kada imamo demokratske i fer izbore?
Quote:

Za sada naravno niko nije u kazamatima KOS-a, jer vi cekate taj trenutak. A sada da se vratimo na temu ovog Bloga, s koje zapravo nismo ni otisli - do tog trenutka pustacete vase SA skinhead policijske odrede (ne slinsi naravno nisu u sprezi s policijom nego ovi ne mogu da ih uhapse u de facto POLICIJSKOJ DRZAVI - pa ko je ovde naivan?) da napadaju mirne manifestacije i jedine oaze normalnosti u ovoj drzavi:

Da je ovde policijska država ne bi smeo da iznosiš takve baljezgarije o državi,već bi te policija davno uhapsila.Nikakvi kazamati se ne spremaju za bilo koga.
Jedan napad skinhedsa nije razlog za toliko pljuvanje po ovoj demokratskoj državi.

Quote:

E, a ovaj deo lepo i jasno otkriva babica - legalisticka logistika jadnim, zavedenim slinsima! Kako je sve to lepo i zastitnicki receno, svaka cast. E zato smrtna kazna za fasiste, ne pricajte o kriminalu koji se nije smanjio, znamo mi te statistike bolje od vas. Rodio sam se u drzavi koja se zvala Jugoslavija, drzavi za cije je unistenje JEDINI I ISKLJUCIVI KRIVAC SRBSKI FASIZAM, MEGALOMANIJA I GRAMZIVOST. Da, smrtna kazna, ne za ljude i kriminalce i socijalne marginalce, nego za sve srbske fasiste. Ne bih imao nista protiv ni da vas deprotujemo u Rusiju, ali sta cete bacuskama, sta da rade svama.

Možda da osnujemo neki Aušvic i sve skinhedse stavimo u gasne komore?Onda da isto učinimo sa "ostalim srbskim fašistima"?
Imaš očigledno ogroman problem sa prihvatanjem realnosti da više nikada neće biti smrtne kazne za bilo koga u Srbiji.
Zašto toliko prizivaš smrtne kazne?Toliko očajnički želiš nečiju smrt?Zar to nije malo bolesno?
Šta može rešiti još grobova?
I ti nesretni skinhedsi su građani ove države i treba nekako da ih integrišemo u društvo i preobratimo u neke normalne ljude i sledbenike neke druge ideologije a ne da ih ubijamo.Sigurno su u pitanju ljudi bez ikakve perspektive,koji se nalaze u ekstremno lošoj situaciji pa pribegavaju ekstremnoj ideologiji u nadi da će im to nešto pomoći.U pitanju su prilično neobrazovani ljudi,nezreli,sa velikim problemima sa prihvatanjem svoje okoline i realnosti i drugih različitih ljudi.Ponašanje tih ljudi je toliko nenormalno da je na samoj granici uračunljivosti.
No,takvi ekstremisti postoje i na drugoj strani a ti si tipičan "građanski" skinheds.Ti bi isto ubijao i mlatio neke ljude koji ti se ne sviđaju.
Samo što nemaš hrabrosti da svoje ekstremističke stavove realizuješ u praksi.
Drži se ti teorije i praznih reči i čekaj NATO da se oslobodi.
Quote:

A mozete kao vas prezimenjak i sami sebi da skratite muke!!!

Kada nisam počinio samoubistvo posle čitanja tolikih tvojih nebuloza i gluposti nikada to neću učiniti.
Mani se čoveče tih gluposti,smrtnih kazni i sličnih baljezgarija


Quote: FASISTICKA

Quote:

FASISTICKA DIKTATURA
drakont (14 Maj, 2007 - 20:25) *novo

Iz ovog izvestaja i dogadjaja sa NACI STROJEM, jasno se vidi da zivimo u fasistickoj diktaturi i da u borbi za slobodno, demokratsko i otvoreno drustvo zakoni fasista ne treba da vaze. Policija i slinsi su jedna ista organizacija i iz ovoga se to jasno vidi. SMRTNU KAZNU ZA UBICE DJINDJICA, SLINSE I OSTALU BANDU - DOLAZI NATO I SESTI OKTOBAR!!!!!!!


Notorne laži i klevete.
Ne pozivaj ljude na nepoštovanje zakona i pravnog poretka.Takvo tvoje ponašanje je već na granici kažnjivog.
Ne kleveći i ne laži da je ovde nekakva fašistička diktatura.Niko normalan u to ne može poverovati.
Moram da te razočaram,ali NATO uopšte ne dolazi to te neko grdno slagao.Na tvoju veliku žalost ovde će građani Srbije sami morati da rešavaju svoje probleme,i to preko svojih legitimnih i legalnih predstavnika u Parlamentu i Vladi i na izborima.
Nije to savršen sistem ali boljeg nema.


babicu,

kako, majke ti, mislish legalno i legitimno u drzavi u kojoj vladaju mafijashi i fashisti? btw, sta je nikolic nego fasista? namerno si zaboravio kako smo sa trona skinuli milosevica. tako mozemo jedino i ove.


Kapi, izgleda da su navalili

Kapi, izgleda da su navalili na blog stormfrontovci - ima nekakav Dzomba na blogu L. Moore s tekstom koji moderatori treba da vide sta ce s njim.


O Rasizmu i zabludama

O, boze, ljudi pa zar zaista verujete da sam Stormfrontovac? Pogledajte bolje argument, a narocito obratite paznju na onaj gdeo gde pricam o tome sta mislim o civilizaciji kao takvoj, kao i moje pozivanje na Kanta. Da li bi se jedan - ma kako savrsen - stormfrontovac pozivao na Kanta, da li uopste zna ko je Kant?
Nemoj te biti ispranih mozgova, molim samo da pazljivo, vrlo pazljivo procitate argument!

Dzomba


Sleepless,

Ovde je jedini stormfrontovac ovaj nesrećni zaluđeni Drakont.

Ja sam slučajno par puta uleteo na te naci sajtove, ali ovakvu kišu mržnje i frustracije se ne sećam da sam video tamo (do duše ne mogu se pohvaliti da sam puno vremena tamo proveo).

Ne razumem stvarno kakve je traume on u životu imao, ali ovoliku želju za ubijanjem, terorom, deportacijom, diktaturom, brisanjem celih nacija, rasparčavanjem država ja jednostavno ne mogu da shvatim. Ova količina mržnje mi izgleda potpuno patološka.

Dole sam ga zezao da je tinejdžer, ali čak i ako je tinejdžer, pitam se u kakvom to okruženju živi i kako je moguće da je navukao ovoliku količinu frustracije i mržnje.

Jedino ako nije neko sa idiotskim smislom za humor, koji ovo radi samo da nas navlači da se kačimo sa njim.


Svaka diktatura

ima svoje apologete, svaki policijski rezim ima svoje "legaliste". Babicu, nikakve sumnje nema da je to tvoja uloga, da anesteziras i razvodnis gradjansku opciju cak i na Blogu B92, ko da nemate dovoljno vasih fasistickih foruma i blogova.

Sta je to svega ti legitimno u politickom zivotu ove drzave poslednjih par decenija? Ratovi, krize, etnicka ciscenja, ratni zlocini...?

Kazes "gradjanski skinhed"? Pa krupna razlika izmedju vas SRBskih legalista i vasih JSO-PTJ SS odreda je u tome da bi bilo kakvo pribegavanje nasilju s nase strane bilo borba za opstanak i prezivljavanje. DOKAZ - pa sta vam je smetao ovaj nesrecni karavan? Toliko sazaljenja prema jadnim, neshvacenim slinsima ko da je Inicijativa mladih tukla njih, a ne da je bilo obrnuto i to uz svesrdnu pomoc policije. I onda se jos neko poput Babica usudi da nam vredja inteligenciju i zdrav razum tvrdnjom da u ovoj zemlji postoje legalne i legitimne institucije i izbori.

JOS JEDNOM PONAVLJAM, ZAKONI DIKTATORA SU ZASNOVANI NA SILI I KAO TAKVI NE VAZE JER UGROZAVAJU OSNOVNA LJUDSKA PRAVA I SLOBODE! To sto diktaturi date "legalisticku" formu ne znaci da je hiljadu puta ponovljena laz zaista i postala istina! Na smetliste istorija, sa vasim duhovnim prethodnikom Gebelsom!

A slinsi nisu jadna zavedena omladina nego razbojnicki deo srbske fasisticke (a po tebi "legalne") policije i kao i svaka pretorijanska garda diktatora moraju biti unisteni, bas i kao njihovi prethodnici u Nirnbergu. Licno, ne sumnjam da bi Babic i Hitlera ostavio u zivotu da mu je sudio, ali ja ne bih oklevao da na smrt osudim Legiju i ostale ubice premijera. Za Babica, to je fasizam, a za mene odbrana gradjanskog drustva i demokratije!!!!


drakont,

potpisujem ovo sto si napisao.


Hvala kapi

...vec sam se osetio usamljenim...


Quote: babicu, kapi (14 Maj,

Quote:

babicu,
kapi (14 Maj, 2007 - 21:22) *novo

kako, majke ti, mislish legalno i legitimno u drzavi u kojoj vladaju mafijashi i fashisti? btw, sta je nikolic nego fasista? namerno si zaboravio kako smo sa trona skinuli milosevica. tako mozemo jedino i ove.


Srbijom trenutno vlada koalicija DS/DSS/G17+.Nijedna od ovih stranaka nije fašistička.Nije ni mafijaška.
To je legalna i legitimna vlast svidjalo se to nekome ili ne.
Miloševića smo skinuli nekim izborima,valjda se toga sećate.Prvo je izgubio predsedničke pa onda i parlamentarne izbore.
I ovu i svaku narednu vlast skidaćemo ili ostavljati na vlasti izborima.
Ne znam kako mislite da se drugačije može skinuti ova ili bilo koja iduća vlast.
Kako mislite da se to izvede?Nasiljem,ubistvima,na tenkovima NATO-a?Koliko treba da bude mrtvih?


babicu,

u izradi ustava ucestvovala je i srspska radikaln stranka. prema tome, to sto ona i zvanicno nije na vlasti ,ne znaci da se ne pita.
http://www.youtube.com/watch?v=KkWpEDLj6xo


Quote: Svaka

Quote:

Svaka diktatura
drakont (14 Maj, 2007 - 21:40)

ima svoje apologete, svaki policijski rezim ima svoje "legaliste". Babicu, nikakve sumnje nema da je to tvoja uloga, da anesteziras i razvodnis gradjansku opciju cak i na Blogu B92, ko da nemate dovoljno vasih fasistickih foruma i blogova.

Sta je to svega ti legitimno u politickom zivotu ove drzave poslednjih par decenija? Ratovi, krize, etnicka ciscenja, ratni zlocini...?

Kazes "gradjanski skinhed"? Pa krupna razlika izmedju vas SRBskih legalista i vasih JSO-PTJ SS odreda je u tome da bi bilo kakvo pribegavanje nasilju s nase strane bilo borba za opstanak i prezivljavanje. DOKAZ - pa sta vam je smetao ovaj nesrecni karavan? Toliko sazaljenja prema jadnim, neshvacenim slinsima ko da je Inicijativa mladih tukla njih, a ne da je bilo obrnuto i to uz svesrdnu pomoc policije. I onda se jos neko poput Babica usudi da nam vredja inteligenciju i zdrav razum tvrdnjom da u ovoj zemlji postoje legalne i legitimne institucije i izbori.

JOS JEDNOM PONAVLJAM, ZAKONI DIKTATORA SU ZASNOVANI NA SILI I KAO TAKVI NE VAZE JER UGROZAVAJU OSNOVNA LJUDSKA PRAVA I SLOBODE! To sto diktaturi date "legalisticku" formu ne znaci da je hiljadu puta ponovljena laz zaista i postala istina! Na smetliste istorija, sa vasim duhovnim prethodnikom Gebelsom!

A slinsi nisu jadna zavedena omladina nego razbojnicki deo srbske fasisticke (a po tebi "legalne") policije i kao i svaka pretorijanska garda diktatora moraju biti unisteni, bas i kao njihovi prethodnici u Nirnbergu. Licno, ne sumnjam da bi Babic i Hitlera ostavio u zivotu da mu je sudio, ali ja ne bih oklevao da na smrt osudim Legiju i ostale ubice premijera. Za Babica, to je fasizam, a za mene odbrana gradjanskog drustva i demokratije!!!!


Ti si notorni fašista.Vrlo si sličan skinhedsima i po idejama i metodama.Ubijao bi i zatirao one koji ti se ne sviđaju.
Dečko,ne sanjaj o nekoj revoluciji i nasilju protiv neke nepostojeće fašističke diktature u Srbiji.Ta fašistička diktatura postoji jedino u tvojoj glavi.
Ja ne sumnjam da bi ti lako bilo kome presudio i oduzeo život.
Takve kukavice kao ti umišljaju da je ovde neka fašistička diktatura.Čekaš da te NATO "oslobodi"-to je tako bedno i jadno.Načekaćeš se na "oslobođenje" ali ti slobodu ne može darovati NATO već neki psihijatar.
Što se tiče svih "revolucionara" koji planiraju da nasiljem,nepoštovanjem pravnog poretka nešto promene u državi moraju računati da im se to nasilje itekako može vratiti.Protiv takvih država mora da primeni najoštrije mere i da ih primereno kazni.
Do sada nisam video bednijeg i kukavnijeg "revolucionara" od tebe,koji čeka NATO da ga oslobodi.


Babicu, ti si jednojajcani

Babicu, ti si jednojajcani fasista. Gotovo unikatni.


Quote: babicu, kapi (14 Maj,

Quote:

babicu,
kapi (14 Maj, 2007 - 22:15) *novo

u izradi ustava ucestvovala je i srspska radikaln stranka. prema tome, to sto ona i zvanicno nije na vlasti ,ne znaci da se ne pita.
http://www.youtube.com/watch?v=KkWpEDLj6xo


U izradi nacrta ustava su učestvovale sve parlamentarne stranke pa i SRS.To je parlamentarna stranka koja ima svoje legitimne narodne poslanike i podršku dela biračkog tela.Narod je na referendumu usvojio ustav.
Ustav je izuzetno kvalitetan pravni akt i sa čisto pravničkog i političkog stanovišta.On otvara novo poglavlje u razvoju demokratije,jer su svi ustavi do sada bili ili izraz vladajuće stranke ili monarha ili komunističkog diktatora,a ovo je ustav i vlasti i opozicije koje su se saglasili u demokratskoj proceduri oko najvišeg pravnog akta.
Istina neki zameraju da nije bilo "javne rasprave" kao prilikom usvajanja jednopartijskog i diktatorskog ustava 1974.Tada su neki zbog kritika ustava iz 1974 u "javnoj raspravi" završili na robiji,kao profesor dr.Djurić.


Babic: "U izradi nacrta

Babic: "U izradi nacrta ustava su učestvovale sve parlamentarne stranke pa i SRS.To je parlamentarna stranka koja ima svoje legitimne narodne poslanike i podršku dela biračkog tela."

Kao sto je i Babic legitimni predstavnik seosko-pravnickih gnjavatora i idiota na blogu B92. U to ime, ziveli!


Babic: "Ustav je izuzetno

Babic: "Ustav je izuzetno kvalitetan pravni akt i sa čisto pravničkog i političkog stanovišta."

Steta sto unikatni Babic u izradi istog nije ucestvovao, bio bi jos kvalitetniji.

"Istina neki zameraju da nije bilo "javne rasprave" kao prilikom usvajanja jednopartijskog i diktatorskog ustava 1974.Tada su neki zbog kritika ustava iz 1974 u "javnoj raspravi" završili na robiji,kao profesor dr.Djurić."

Unikatni, jednojajcani fasista Babic zali sto nije bilo javne rasprave. Tako bi, ceni, mnogi oponenti ovog "kvalitetnog pravnog akta" dopali zatvora.

»


nije tacno

to sto ustav nije bio na javnoj raspravi, ne mora da bude najveci greh, ali ne vidim po cemu je on "izuzetno kvalitetan" posebno sa "politickog stanovista". To sto su se oko njega slozile sve, tada parlamentarne stranke, znaci da je zaodenut formom demokratije, ali to nije prvi put da se sustinski nedemokratski elementi prikrivaju demokratskom formom. Da bi stranke bile dovoljan dokaz da je taj ustav demokratski, morale bi svaka od njih za sebe da budu demokratske organizacije. Posto cemo se (nadam se ) sloziti da to nije tako, prizilazi da ni njihove odluke ne mozemo prihvatati za demokratske po sebi.
Sta bi recimo bilo da je DS dozvolila formiranje frakcije, sto je sasvim demokratski, da li bi takva DS bila za ovakav ustav. Verovatno ne. Ovakvih primera ima u skoro svim strankama.
Posto imamo situacoiju kakvu imamo, ostaje nam da na osnovu i licnog dozivljaja demokraticnosti sudimo da li je nesto u skladu sa principima demokratije ili ne, a ne samo na osnovu odluka vecine. Istorija je puna pogresnih odluka vecine.


ja mislim da ce moci

da se skinu sa vlasti jedino demonstracijama i gradjanskom neposlusnoscu.inace ,babicu, da li ste culi kako nikolic preti nemirima u slucaju da se prizna nezavisnost kosova? da li ste culi kako je nikolic, kao predsednik skupstine, izrazio žaljenje što srbija nije ruska pokrajina? a da li su na to kostunica i tadic odreagovali? zar nije trebalo da se oglase?


Formirana vlada


Zokster: "Formirana

Zokster: "Formirana vlada."

Ispravka: Nastavilo da vlada zlocinacko udruzenje, uz dodatak grofa fon Snenokle kao sekundarnog koncert-majstora.

Mada je slika odlicna.


Formirana vlada..

Jes, vala! Kosstunica, ovaj prvi, je najumniji. Em jedini vidi dalje od dupeta, em ima glavu pride u istom. Tako ispada, kuku nama :(


Sta god da bude

bice manje zrtava nego sto bi posejali KOS, JSO i slinsi, samo kada bi smeli. A kad NATO tenkovi dodju, a ne sumnjaj da ce doci, jer su sada na svim granicama a podigli su pripravnost zbog pokusaja fasisticke diktature. A DSS je i te kako fasisticka stranka, G 17+ inklinira fasizmu a DS su plutokrate i konzervativci, koji ni premijera ne mogu da postave u tzv. "demokratskom" bloku (a dobili najvise glasova - legitimno, svaka cast). Ne, ovo je vlada DSS i njenog fasistickog premijera koji vitla SRS-om kao ranije Milosevic. Ali, samoodbrana je legitimno pravo svakoga pa i gradjana koji NISU SRBi!!!!!!!


Quote: Sta god da

Quote:

Sta god da bude
drakont (14 Maj, 2007 - 22:29)

bice manje zrtava nego sto bi posejali KOS, JSO i slinsi, samo kada bi smeli. A kad NATO tenkovi dodju, a ne sumnjaj da ce doci, jer su sada na svim granicama a podigli su pripravnost zbog pokusaja fasisticke diktature. A DSS je i te kako fasisticka stranka, G 17+ inklinira fasizmu a DS su plutokrate i konzervativci, koji ni premijera ne mogu da postave u tzv. "demokratskom" bloku (a dobili najvise glasova - legitimno, svaka cast). Ne, ovo je vlada DSS i njenog fasistickog premijera koji vitla SRS-om kao ranije Milosevic. Ali, samoodbrana je legitimno pravo svakoga pa i gradjana koji NISU SRBi!!!!!!!


Oh, NATO tenkovi samo što nisu došli da "oslobode" Srbiju od fašističko-plutokratske-konzervativne diktature na čelu sa Koštunicom-Tadićem i Dinkićem.
No,pošto NATO tenkovi samo što nisu došli ti bi mogao malo da prestaneš sa baljezganjem i da to sačuvaš za kasnije kada već jednom dođe taj NATO da nam zavede mir,demokratiju,blagostanje kao što je to uradio u Iraku,Avganistanu i drugim "demokratskim" i "otvorenim" društvima.
U međuvremenu se zavuci u mišju rupu,jer ne zaboravi da si ti jedna kukavica koja čeka nekog drugog da ga "oslobodi" od nekog fašizma i diktature.
Umesto da skupiš hrabrost i da se obratiš psihijatru.


Quote: Babicu, ti si

Quote:

Babicu, ti si jednojajcani
Lee Smolin (14 Maj, 2007 - 22:30)

Babicu, ti si jednojajcani fasista. Gotovo unikatni.


Šta se raspravljaš sa nekim jednojajčanim fašistima?Pušku u ruke pa u bitku za slobodu.
Ja ću vas već nekako znati da dočekam.


Jednojajcani Babic: "Ja ću

Jednojajcani Babic: "Ja ću vas već nekako znati da dočekam."

Hvala lepo. Preferiram pazarske cevape i turske baklave.


Quote:

Quote:

Jednojajcani Babic: "Ja ću
Lee Smolin (14 Maj, 2007 - 22:51)

Jednojajcani Babic: "Ja ću vas već nekako znati da dočekam."

Hvala lepo. Preferiram pazarske cevape i turske baklave.


Biće i ića i pića za naše "oslobodioce".
Dobićete ono što zaslužujete.
Samo se čuvajte da vas NATO tenkovi ne izgaze greškom ili da ne stradate od "prijateljske" vatre.Mnogi saradnici američkih okupatora izginuše u Iraku od "prijateljske" vatre.


Jednojajcani fasista Babic:

Jednojajcani fasista Babic: "Dobićete ono što zaslužujete."

Da nije poznato da je Babic unikatni predstavnik kvazipravnickih idiota na ovom blogu, zvucalo bi kao pretnja. Ovako, zvuci samo kao naricanje neke dosadne babetine.


Lee,

lee, ti si izgleda ispilio ovde iz jajeta pre neki dan, pa sad ovde glumiš pokojnog VIZENTALA...

juriš preostale FAŠISTE po Blogovima.

nije tebi lako, mora da Laza Lazarević ima slabu ogradu, ili slabu službu obezbeđenja objekta, trećeg nema.


Milutine, ne trabunjaj. Idi

Milutine, ne trabunjaj. Idi proveri kiosk na Zelenom vencu, da ti ga nije cuknuo ministar policije.


Mmmm,

pa to mi kaži, ti si ovde već poznati informisani komentator, ogrnut i sakriven u ŽBUN koji iz te anonimne šifre bljuje po ljudima koji misle svojom glavom, dok tvoja peta čini organ za razmišljanje.


Rekoh, necu da pricam

Rekoh, necu da pricam zzzzaaaabbljjimmm jezikom. Sjasi, Milutine.
Ti nemas glavu, Milutine. Samo ti se cini. Ajd, trk do ogledala.

U sest slova sva pismenost ti stala, koja skupa cine jednu rec: budala.


Mrsh babo smrdljiva.

Mrsh.


Ustav je

toliko dobar da je tvorac Miloševićevog i „žabljačkog ustava“ Ratko Marković rekao „Tekst novog ustava Srbije je prepravljeni tekst Ustava iz 1990. godine“.

A evo da se podsetimo kako je protekao referendum : "Iako će se zvanični rezultati izjašnjavanja o ustavu znati 2. novembra, stranačke konsultacije o ustavnom zakonu za realizaciju ustava počele su 26. oktobra. Proslava usvajanja ustava zakazana je za 3. novembar. Rezervisana je sala, šiju se odela, glancaju čaše, zaključen je spisak zvanica.

U biračkim komisijama su bili članovi samo onih stranaka koje su bile za ustav. Šestorica iz ruske Dume su posle roka prihvaćeni kao posmatrači. One koji su lepili plakate i delili letke protiv referenduma tukli su čak predsednici kućnih saveta. Bilbordi sa haškim optuženicima, ali i JUL, čiji je predsednik Mira Marković na poternici Interpola, založili su autoritet iza najvišeg pravnog akta

Na području Jugoslavije od vremena „ćoravih kutija“ i gumenih kuglica koje u njima odskaču nije bilo izbora u trajanju od 49 sati, a bilo je izborne tišine. Državni funkcioneri su agitovali 126 minuta pre zatvaranja birališta, a posle zatvaranja sa plakata na kojima izgledaju kao da su upravo prošli face lifting. Jer, ako referendum ne uspe, može se ponoviti tek nakon šest meseci. Do tada će UN odlučiti o statusu Kosova. „Ne damo preambulu“, mogu da zapomažu mitingaši koji su dva dana, uz pomoć vlasti, u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici prizivali Ratka Mladića i Jedinicu za specijalne operacije, čiji su članovi optuženi između ostalog i za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Oni su trebali da im pomognu da “Kosovo ostane duša Srbije“, kako piše u preambuli ustava.

KUPUS ČUVA KOZU: Nije se znalo da li će svi članovi biračkih odbora morati da čuvaju glasačke kutije u noći između 28. i 29. oktobra, ili samo mesečari i oni koji boluju od nesanice. Demokratska Vojvodina je izračunala da je nedelja bolji dan od subote za glasanje „protiv“, jer su „u noći između subote i nedelje moguće ’čarolije’ i manipulacije glasovima“. Poziv da glasaju na referendumu dobili su Milošević koji je umro pre sedam meseci i svi članovi Vlade Kosova. Kosovski Albanci su bojkotovali sve referendume u Srbiji..."

http://www.monitor.cg.yu/ARHIVA/a_837_11.html


IZVEŠTSJ IYHR O NAPADU SKINHEDSA NA KARAVAN U NIŠU

Na internet portalu Inicijative mladih za ljudska prava, postavljen je
izveštaj o napadu skinheda na učesnike Mirovnog karavana. Izveštaj je sastavljen na osnovu izjava 30 svedoka/kinja napada.

Ceo izveštaj možete pročitati na adresi
http://yihr.org/Srpski/Izvestaji/Najnovije.php

U IZVEŠTAJU SE NALAZE I FOTOGRAFIJE POVREDA

Izveštaj o upadu skinhedsa na skup Mirovnog karavana 11. maja u Nišu
Niš, 11. maj 2007.

Inicijativa mladih za ljudska prava, u saradnji sa ARTum-om i CRCR-om iz Niša je od 10. do 13. maja organizovala dolazak Mirovnog karavana. Učesnici i učesnice Mirovnog karavana su mladi ljudi sa prostora bivše SFRJ koji, putujući 15 dana regionom, promovišu nenasilje, mir i demilitarizaciju. Manifestacije karavana su ulične akcije, koncerti i projekcije filmova, što je predočeno policiji kada se tražila dozvola za akcije na javnom mestu. Ovaj izveštaj je sastavljen na osnovu izjava tridesetak svedoka koji su prisustvovali dešavanjima.

Hag


Quote: nije tacno hoochie

Quote:

nije tacno
hoochie coochie man (14 Maj, 2007 - 22:59)

to sto ustav nije bio na javnoj raspravi, ne mora da bude najveci greh, ali ne vidim po cemu je on "izuzetno kvalitetan" posebno sa "politickog stanovista". To sto su se oko njega slozile sve, tada parlamentarne stranke, znaci da je zaodenut formom demokratije, ali to nije prvi put da se sustinski nedemokratski elementi prikrivaju demokratskom formom. Da bi stranke bile dovoljan dokaz da je taj ustav demokratski, morale bi svaka od njih za sebe da budu demokratske organizacije. Posto cemo se (nadam se ) sloziti da to nije tako, prizilazi da ni njihove odluke ne mozemo prihvatati za demokratske po sebi.
Sta bi recimo bilo da je DS dozvolila formiranje frakcije, sto je sasvim demokratski, da li bi takva DS bila za ovakav ustav. Verovatno ne. Ovakvih primera ima u skoro svim strankama.
Posto imamo situacoiju kakvu imamo, ostaje nam da na osnovu i licnog dozivljaja demokraticnosti sudimo da li je nesto u skladu sa principima demokratije ili ne, a ne samo na osnovu odluka vecine. Istorija je puna pogresnih odluka vecine.


Demokratija je vladavina većine a ne "na osnovu licnog dozivljaja demokraticnosti".Demokratija je način vladavine i to što je nešto demokratski doneto ne znači i da je pravilno i ispravno.No,bez obzira na greške to je i dalje demokratija jer je moguće vlast smeniti
U toj vladavini poštuju se prava i manjine,ali većina odlučuje.
Ne treba da petljamo u to odnose unutar stranaka,jer neke stranke dozvoljavaju frakcije a neke ne,u mnogim zapadnoevropskim partijama takođe se ne dozvoljava frakcionaštvo.
No,bez obzira da li neka stranka dozvoljava frakcije ili ne,uvek postoji demokratija ako ta grupa ljudi može da se organizuje ili kao politička partija ili frakcija i da slobodno izrazi svoje političke stavove.
U Srbiji postoji višestranački sistem,opšti i demokratski izbori,opozicija koja može da kritikuje vlast,smenjiva vlast na izborima-to je tipična demokratija.
Pošto je demokratija samo sistem vlasti i način odlučivanja,nije isključeno da vlast pogreši i donese neku nepravilnu odluku,uostalom zbog toga postoji i opozicija i izbori da se to sankcioniše.
Narod je merodavan da odluči da li mu vlast odgovara ili ne,a ne neke budale koje očekuju NATO tenkove da im reše probleme.


da ali

u toj situaciji oni koji odlucuju U IME VECINE (neposredni donosioci odluka dakle poslanici, ministri..) bi morali da odluke donose na korist te vecine a ne , sto se cesto kod nas desava, podilaze joj da bi je i dalje imali a konkretne aktivnosti su im usmerene u drugom pravcu (Djilas, Jocic, Ilic....), onda smo u situaciji da se zloupotrebljava sistem.Da bismo o tome sudili neophodan je i licni osecaj.
Sistem vladanja, pa i demokratski, je samo forma koja treba da obezbedi sustinu a to je najopstije receno bojli zivot pojedinca i pravda a ako toga nema, forma je ili izigrana ili je losa. Posto ne postoji bolja forma od demokratske i ako se u njoj ne ostvaruje sustina znaci da je zloupotrebljena. Forma sama po sebi nije garant ostvarivanja sustine.
Kako po mom osecaju u ovom drustvu , ako nastavi ovim pravcem, nece biti boljeg zivota pojedinca ni pravde to smatram da je ovde zloupotrebljena demokratija tj. nema je.
Postoje i elementi krsenja pravila demokratskog procesa prilikom donosenja ustava (glasanje dva dana, glasanje za druge to sam licno doziveo, kontrolise samo jedna strana,
ne postojanje kampanje za NE, ITD...)
Zbog svega ovoga misleci ljudi se ne smeju zadovoljiti prisustvom nekoliko elemenata demokratske forme, vec se moraju ravnati i po subjektivnom osecaju.
A vlast se moze menjati na razne nacine ( ne prizeljkujem bombardovanje)


Ma kakve povrede i batine...

Pitajte babica, on ce vam reci da halucinirate. Covek daje lekarske, pravne i svake druge dijagnoze, a ume i da zapreti "kako ce umeti da nas doceka".Samo, niko ovde nikada nije tukao i ubijao takve kao sto je babic (kvazi-intelektualna i "legalisticka" podrska SA trupa) - ne babicu, nisi obavesten (ko da je to u tvom taboru nesto novo), pretuceni su miroljubivi pripadnici nevladine organizcije koji su bili na zurci.Isto kao i nebrojeno puta do sada!

Ali, nema veze babic ce da nas "junacki" doceka kada MI krenemo na njega. Fenomenalna zamena teza, pa ovaj covek veruje u sopstvene lazi.

A sto se tice NATO vojske, da, naravno da oni moraju da nas oslobode - pa vi SRBende i narodnjaci imate Hitlera-Kostunicu, Himlera-Tomu, Gebelsa-Vucica (ili mozda Babica, koja je tu razlika?), Hajdriha-Jocica, SA-slinse, SS-JSO(PTJ), a mi samo imamo nesrecu da ste nama zaboravili da izvrsite lobotomiju, pa vidimo sta radite. Sa vama razum ne pomaze, ostaje samo sila, koju mi licno nemamo, ali NATO ima.

Srecom, NATO i EU imaju i ozbiljne razloge i interese da se ovaj prostor ne pretvori u rusku guberniju kako biste ti i tvoji to zeleli. NATO ce biti ovde ko god to zeleo ili ne zeleo, a onda ce poslednja pretnja stabilnosti ovog regiona - ova i oakva, Nikoliceva, Kostunicina i Babiceva srbija (da namerno malim slovom, pa me tuzi Amfilohiju, pukovniku KOS-a) biti uklonjena sa mape, a fasiste ce cekati novi Nirnberg!!!


Quote: Ma kakve povrede i

Quote:

Ma kakve povrede i batine...
drakont (14 Maj, 2007 - 23:13)

Pitajte babica, on ce vam reci da halucinirate. Covek daje lekarske, pravne i svake druge dijagnoze, a ume i da zapreti "kako ce umeti da nas doceka".Samo, niko ovde nikada nije tukao i ubijao takve kao sto je babic (kvazi-intelektualna i "legalisticka" podrska SA trupa) - ne babicu, nisi obavesten (ko da je to u tvom taboru nesto novo), pretuceni su miroljubivi pripadnici nevladine organizcije koji su bili na zurci.Isto kao i nebrojeno puta do sada!

Ali, nema veze babic ce da nas "junacki" doceka kada MI krenemo na njega. Fenomenalna zamena teza, pa ovaj covek veruje u sopstvene lazi.

A sto se tice NATO vojske, da, naravno da oni moraju da nas oslobode - pa vi SRBende i narodnjaci imate Hitlera-Kostunicu, Himlera-Tomu, Gebelsa-Vucica (ili mozda Babica, koja je tu razlika?), Hajdriha-Jocica, SA-slinse, SS-JSO(PTJ), a mi samo imamo nesrecu da ste nama zaboravili da izvrsite lobotomiju, pa vidimo sta radite. Sa vama razum ne pomaze, ostaje samo sila, koju mi licno nemamo, ali NATO ima.

Srecom, NATO i EU imaju i ozbiljne razloge i interese da se ovaj prostor ne pretvori u rusku guberniju kako biste ti i tvoji to zeleli. NATO ce biti ovde ko god to zeleo ili ne zeleo, a onda ce poslednja pretnja stabilnosti ovog regiona - ova i oakva, Nikoliceva, Kostunicina i Babiceva srbija (da namerno malim slovom, pa me tuzi Amfilohiju, pukovniku KOS-a) biti uklonjena sa mape, a fasiste ce cekati novi Nirnberg!!!


Samo ti čekaj NATO,pa onda oslobađaj Srbiju.NATO naravno neće nikada doći,jer ova vojna alijansa ne obara demokratski izabrane režime.Naročito ako na teritoriji te države nema naftnih bušotina.


Demokratski?

Pitanje semantike, a mozda i hermenautike (pogledaj u Vujakliji ako ti nije jasno)...

E tu babicu pocinje virtualna realnost u tacki gde neko bilo koji deo ovdasnje politicke realnosti percipira kao demokratski!

Koji demokratski izabrani rezim? Ne sumnajm, da Hitler usane iz groba i registruje NSDAP, za tebe bi to bio demokratski rezim koji moze sa gradjanima da radi sta god hoce.

Lekcija iz istorije, ali ne za babica i legaliste koji to vrlo dobro znaju, nego za nekoga ko bi progutao njegove gluposti:

Nacisti su u Nemackoj bili "demokratski" izabrani, tako sto su njihovi SA odredi premlatili sve gradjanski svesne nemce koji su ih prepoznali i uakzivali na njih kao opasnost. Zatim su sami izazivali krize dok nisu naterali konzervativce da ih prihvate za saveznike (narocito vojni vrh, uglavnom sastavljen od pruske aristokratije). Onda su pokrenuli kampanju lazi kako ce resiti sve socijalne i nacionalne probleme i na jedvite jade (nakon niza parlamentarnih kriza koje su sami stvorili), gle cuda, dobili su "demokratsku" vecinu (babicu, to je lako kad ugusis opoziciju).

A onda, kada su zavladali, ona saka normalnih gradjana Nemacke je morala da ceka oslobodjenje od saveznickih trupa i da se raduje saveznicima kao prava "izdajnicka" i "nepatriotska" gradjanska opcija. Da, onad su u Nirnbergu zlocinci osudjeni kako im i dolikuje. Haski sud je, na zalost, mnogo popustljiviji.

Ko ne nauci od istorije, duzan je da je ponavlja. Vidis babicu, proslo je vise od 50 godina, a tako malo sta se promenilo. Da mi "izdajnici" se i te kako radujemo NATO trupama koje ce nas osloboditi vas "patriota"...

Vi ste za sada jaci - imate KOS, BIA, i druge "demokratske" institucije, usemili ste se oko istih interesa, ali samo da te podsetim na Njegosa, koji je tebi i tvojima verovatno nekada bio drag (dok nije postao mrski crnogorac od onakve SRBende):

"KOME SNAGA U TOPUZU LEZI, TRAGOVI MU SMRDE NECOVIJESTVOM".

I,da, babicu, siguran sam da ces i na ovo imati mnoge blistave odgovore,ali za razliku od tebe, ciji je posao da se u ime ko zna koje bezveznosne agencije dopisujes ovde s nama, ja sutra moram da idem na posao, pa ces mi nadam se oprostiti ako ovo isprazno prepucavanje i obavestavanje tebe neobavestenog odlozim do sutra. Ipak, ti za razliku od nas, verovatno zivis od ovoga, pa sam siguran da ces i sutra biti na visini zadatka ODBRANE NEODBRANJIVOG.


inace nato

je rad da prihvati da srbija udje u vojni savez sa rusima na primer , sto nije nemoguce , s obzirom da srs ima najveci broj pristalica u srbiji


E zato treba UKINUTI SRBIJU

inace crnu rupu na mapi Evrope, cinjenica sa kojom se valjda vecina nas ovde slaze. Naime, nije moguce da i nama i babicu bude lepo na istom mestu, a covek ovde ocigledno uziva u tekovinama demokratije.

Srecom kapi, nemamo kopnenu granicu sa bacuskama, tako da od tog posla nema nista, a radikalski nacisti od muke samo mogu da poskacu u Dunav i da se preko Crnog mora ekspresno transportuju kod tata Putina!


Drakonte,

sa Vama se, nacelno, u gotovo svemu slazem. Medjutim, moram samo da podsetim da je blog posvecen dogadjaju organizovanom od strane Regionalne mreze za mir, te da je - u antimilitaristickom duhu, u skladu sa promovisanjem ideje o demilitarizaciji - jedna od akcija Karavane mira takodje promocija kampanje "Ne (u) NATO".


Nagradno pitanje

Sta dobijete kad pravnika i patriotu (nicim izazvanog) stavite u politicki zivot zemlje?

ODGOVOR: Dobijete Milosevica, Kostunicu i Babica.

POLITICKO OPREDELENJE: SRBenda narodnjak!

DEFINICIJA:Dosadan ko baba kad prica o ustipcima, ali smrtonosan u delu politicke moci koji mu se da!


Babicu,

ne znam da li ste uopste toga svesni, ali umete da izazovete osecaj neprijatnosti kod osobe koja je gradjanka Srbije, a nije srpske nacionalnosti. Pritom, govorim iz pozicije nesrpkinje koja je, zapravo, veoma retko imala konkretan osecaj ugrozenosti izazvane etnickom razlicitoscu.
Licno, nemam nista protiv toga da se neko ko je Srbin po poreklu izjasnjava kao Srbin (i ne mislim da je Srbin sinonim za 'fasista'). To bi znacilo da nemam (bilo bi sumanuto da imam) bilo kakav problem sa tim sto se neciji pradeda zvao Stojan ili Radivoje, rodjen je kod Kragujevca ili Vranja, pekao je rakiju, odrastao jeduci pasulj, slatko od sljiva, ziveo u kuci u kojoj su se postovali srpski narodni obicaji itd..
Imam mnogo protiv fasizma u bilo kom drustvu - kako protiv onih koji ga otvoreno izrazavaju i sire, tako i protiv onih koji ove prve pravdaju. A cinjenica je da u Srbiji fasizma ima i upravo smo svedoci cestog javnog demonstriranja fasistickih ideja. To me se neposredno tice, a isto toliko se tice i mojih prijatelja koji su Srbi po nacionalnosti i gradjani Srbije, jer umeju da misle.

Degutantno je insistiranje, i to bas u ovakvim vremenima, na tome da ovo nije zemlja "Gradjanija" (kako Vi kazete) i bahato ubedjivanje u to da u vlasti nema profasisticki nastrojenih - samo zato sto se tako ne izjasnjavaju javno ili zato sto se takva orijentacija ne slaze sa nazivom njihove stranke...
A jadnim skinheadima treba progledati kroz prste, posto su oni, zaboga, zrtve ovog drustva?! 'Ajde da ih pravdamo laickim psihologiziranjem, dok ne razbiju jos neku glavu! Pa, nece biti da je Beograd vise njihov nego moj, no-no.


draga oya

slazemo s i vise nego sto mislis. Znam da je karavan mirovni i svestan sam inicijative koju si spomenula, ali dozvoli da se s njom ne slazem. Po mom dubokom uverenju jedini nacin da se spase demokratija jeste ulazak u NATO. Nije to sve ni lepo ni prijatno, ali meni se cini da je neophodno.

Tako, iako nisam apsolutni istomisljenik sa svim onim za sta se Mirovni karavan zalagao, ni na kraj pameti mi nije bilo da obrijem glavu, odem u Nis i gadjam nekoga flasom u glavu. A ni na kraj pameti mi nije palo ni da branim one koji to rade, kao sto je to uradio babic.Podrzavam karavan u potpunosti kao sto podrzavam i pravo na svako drugacije misljenje, osim totalitarizma i fasizma koji nemaju pravo na slobode jer iste ukidaju i uzurpiraju!

Nazalost, danas su termini srbin i fasista sinonimni, zato sto psiholoski obrazac nije promenjen. Srbi ponosno negiraju i relativizuju zlocine ili (poput babica) legalisticki brane zlocince.


Quote: Babicu, oya (15 Maj,

Quote:

Babicu,
oya (15 Maj, 2007 - 05:21)

ne znam da li ste uopste toga svesni, ali umete da izazovete osecaj neprijatnosti kod osobe koja je gradjanka Srbije, a nije srpske nacionalnosti.


Žao mi je zbog vaših neprijatnosti,no ja nijednu etničku,nacionalnu ili versku grupu nisam poistovećivao sa ovim ili onim,naročito ne sa fašizmom.
Na primer meni je takođe izuzetno neprijatno kada neka budala napiše da su Srbi i fašisti sinonimi.A pre toga takođe napiše da fašisti nisu ljudi i da ih sve treba pobiti.Znači sve Srbe treba pobiti(jer su Srbi i fašisti sinonimi)-čisto logičko zaključivanje.
Tako pošto se ja osećam Srbinom,i uvek ću se tako osećati,izuzetno mi je neprijatno kada neko moju čitavu naciju smatra fašističkom i još uz to smatra da ih sve treba pobiti.
Pri tome neko mi preporučuje i da izvršim samoubistvo kao moj prezimenjak Babić iz Hrvatske.To znači da ja ne zaslužujem da živim što je takođe izuzetno neprijatno.

Quote:

Licno, nemam nista protiv toga da se neko ko je Srbin po poreklu izjasnjava kao Srbin (i ne mislim da je Srbin sinonim za 'fasista'). To bi znacilo da nemam (bilo bi sumanuto da imam) bilo kakav problem sa tim sto se neciji pradeda zvao Stojan ili Radivoje, rodjen je kod Kragujevca ili Vranja, pekao je rakiju, odrastao jeduci pasulj, slatko od sljiva, ziveo u kuci u kojoj su se postovali srpski narodni obicaji itd..

Ako zaista nemate problema sa time što je neko Srbin i ne smatrate da su Srbi i fašisti sinonimi,onda vam ne bi moji stavovi izazivali neprijatnost.Neprijatnost bi vam izazivali stavovi onog ko ovde blebeće da su Srbi sinonim za fašiste.
No,vama uopšte nije neprijatno što neko pljuje toliko po svim Srbima i što čitavu jednu naciju proglašava fašističkom.
Quote:

Imam mnogo protiv fasizma u bilo kom drustvu - kako protiv onih koji ga otvoreno izrazavaju i sire, tako i protiv onih koji ove prve pravdaju. A cinjenica je da u Srbiji fasizma ima i upravo smo svedoci cestog javnog demonstriranja fasistickih ideja. To me se neposredno tice, a isto toliko se tice i mojih prijatelja koji su Srbi po nacionalnosti i gradjani Srbije, jer umeju da misle.

U svakom društvu postoje ekstremne desne ideje,pa i u Srbiji.
No i kada neko kaže da su svi Srbi fašisti-zar i to nije fašizam?
Quote:

Degutantno je insistiranje, i to bas u ovakvim vremenima, na tome da ovo nije zemlja "Gradjanija" (kako Vi kazete)

Nije uopšte degutantno.Možemo Srbiju definisati ili kao državu Srba i drugih građana ili samo građana ali suština ostaje ista.Srbi čine većinu u Srbiju,ovde ogromna većina govori srpskim jezikom i ova država je između ostalog zasnovana i na tradiciji srpskog naroda.
U okviru te države i njenih tradicija su i manjine,no biće ogromnih problema ako neki "Građani" budu sve Srbe smatrali sinonimom za fašiste.

Quote:
i bahato ubedjivanje u to da u vlasti nema profasisticki nastrojenih - samo zato sto se tako ne izjasnjavaju javno ili zato sto se takva orijentacija ne slaze sa nazivom njihove stranke...

Među vladajućim strankama nema profašistički nastrojenih.DSS je deo međunarodne "internacionale" demohrišćanskih i narodnih partija.Ne bi konzervativci iz V.Britanije,demohrišćani iz Nemačke i Italije,Širakovi i Sarkozijevi konzervativci iz Francuske primili u svoje članstvo DSS da je u pitanju profašistička stranka.
DSS je klasična stranka desnog centra a to je sasvim legitimna politička opcija u celom modernom svetu.Desnica nije isto što i fašizam.
DS je član socijalističke internacionale,i ne bi bila član takve organizacije da inklinira fašizmu .
Ne bi valjda EU i SAD pozdravile dogovor Koštunica-Tadić da je reč o koaliciji sa fašistima.
Quote:

A jadnim skinheadima treba progledati kroz prste, posto su oni, zaboga, zrtve ovog drustva?! 'Ajde da ih pravdamo laickim psihologiziranjem, dok ne razbiju jos neku glavu! Pa, nece biti da je Beograd vise njihov nego moj, no-no.

Ja uopšte ne pravdam skinhedse i njihove izgrede.To sve treba procesuirati prekršajno i krivično ako postoje zakonski uslovi.No,generalno se protivim ideji da oni treba prosto da budu pobijeni zbog svojih ideja.
Svrha njihovog krivičnog ili prekršajnog procesuiranja nije i ne može biti njihova fizička eliminacija,već njihovo popravljanje i integracija u društvo,nakon krivičnog postupka i izvršenja krivične sankcije(isto je i sa prekršajima).Moderno krivično pravo oprašta čoveku kao pojedincu a osuđuje samo njegovo protivpravno delo,a prekršioca posmatra kao čoveka sa određenim fondom prava i u toku krivičnog postupka i kada izdržava kaznu.
Krivično i prekršajno gonjenje skinhedsa i bilo kojih drugih prekršioca zakona nije dovoljno jer je to samo jedna dimenzija krivičnog prava-represivno reagovanje države(gonjenje+kazna).Takođe je potrebna i prevencija i sprečavanje da određeni niži slojevi stanovništva postanu sledbenici skihhedsa i drugih ekstremista.


Babicu,

Da Vam odgovorim i na pitanja iz onog drugog posta: slagati se nacelno sa nekim znaci slagati se sa necijim principom, a slazem se sa svakim ciji je princip da se jasno odredi prema fasizmu i netoleranciji, diskriminaciji i nasilju koji iz njega proizilaze, kao prema necemu sto treba iskoreniti. To ne znaci nuzno i da se slazem sa necijim metodama. Nisam pristalica fizickog istrebljenja bilo koje 'vrste' (sto oni, o kojima pisemo na ovom blogu, jesu!), ali jesam za istrebljenje odredjenih ideja, fasizma pre svih. Ako nemate nista protiv, ja ne bih da se slozim sa Drakontovom tvrdnjom da su 'Srbin' i 'fasista' sinonimi, ali bih da postujem njegovu iritiranost fasistickim trendom u Srbiji. OK?

babic wrote:
Ako zaista nemate problema sa time što je neko Srbin i ne smatrate da su Srbi i fašisti sinonimi,onda vam ne bi moji stavovi izazivali neprijatnost. Neprijatnost bi vam izazivali stavovi onog ko ovde blebeće da su Srbi sinonim za fašiste.
No,vama uopšte nije neprijatno što neko pljuje toliko po svim Srbima i što čitavu jednu naciju proglašava fašističkom.

Ovakve insinuacije su uvredljive i odgovaram Vam na post samo iz principa - inace ne bih. Bas lepo sto smatrate da Vi poznajete moje razmisljanje bolje nego ja i sto Vam je bilo zgodno da me tako 'bezazleno' optuzite za antisrpstvo pre nego sto sam i stigla da postiram komentar! Sve sto imam da kazem na tu temu vec je napisano u odgovoru Drakontu, malo nize na ovom blogu.
Zbog tzv. mesovitog porekla (tri nacionalnosti), ja ni u jednoj drzavi ne bih cinila vecinu, ali bih se u svakoj suprotstavila diskriminatorskom ponasanju pripadnika vecine. Srecom, upravo to rade i moji prijatelji koji cine nacionalnu vecinu u Srbiji - stagod Vi mislili o tome. Zbog toga se i jesam usprotivila tvrdnji da biti Srbin po nacionalnosti znaci biti fasista. Sa tim se nikako ne mogu sloziti, ali to ne znaci da cu zazmuriti i traziti opste razumevanje kada neka budala ugrozava drugacije od sebe. Danas je to neki Rom, sutra mogu biti ja, a prekosutra mozda i Vi, ako ne otpozdravite sa tri prsta grupici iz Obraza kada Vam budu pijani dobacivali u prolazu.

Quote:
Među vladajućim strankama nema profašistički nastrojenih.

Ako ste potvrdno klimali glavom dok ste ovo pisali, zapitajte se sta rade oni koji kontrolisu policiju dok razularene grupe fasizmom inspirisanih budala maltretiraju neistomisljenike ili razlicite u gotovo bilo kom pogledu.
Ne ocekujete valjda da neki visoki drzavni funkcioner izadje u javnost sa izjavom da su to simpaticni nestasluci ili zgode koje ce ici na ruku necijem shkrtom politickom interesu? Sasvim je dovoljno sto posle licemernih javnih osuda zlocini ne budu sankcionisani.
Rekla sam vec: to sto se neko ne izjasnjava kao fasista i sto se to ne uklapa u zvanicni naziv i toboznji profil njegove stranke - ne znaci da on nije sklon tihoj, ali sigurnoj, podrsci profasistickim pokretima. A moze i gore od toga. Pored toga, nemojmo se praviti naivni i previdjati cinjenicu da SRS, iako ne na vlasti, ima znatnu moc, veliki broj glasaca.

Sto se ostalog o cemu ste pisali tice: kakva je uloga konzervativaca u problemima ilegalnig emigranata u Britaniji? Usput, mozete da pitate i liberalnog Italijana koja je razlika izmedju fasiste i desnog demohriscanina (u Italiji su demohriscani podeljeni u vise grupa).

Posto ste tako skolski precizno definisali orijentaciju stranaka u Srbiji, ne bi me cudilo da i za SPS smatrate da je to prava socijalisticka partija. Nikad bila! Teorija i praksa?

Na kraju, problem diskriminacije je univerzalan, ali je ovo problematicna zemlja u jednom problematicnom regionu. Sta je sa njenim zakonima i sa njihovim sprovodjenjem?
Ovde gde je i Ustav bedan (+ usvojen na nacin na koji je usvojen), legalizam, kojim se prakticno uzimaju u zastitu sami diskriminatori, a pritom i nedoslednost tog legalizma, zahvaljujuci kojoj mnogi prolaze nekaznjeno, nece biti od koristi. Naprotiv.


Quote: A ni na kraj pameti

Quote:

A ni na kraj pameti mi nije palo ni da branim one koji to rade, kao sto je to uradio babic.Podrzavam karavan u potpunosti kao sto podrzavam i pravo na svako drugacije misljenje, osim totalitarizma i fasizma koji nemaju pravo na slobode jer iste ukidaju i uzurpiraju!

ne samo da si notorna budala već si i lažljivac.Nigde nijednom reči nisam pravdao skinhedse niti njihove postupke.Svaki njihov izgred i napad treba da bude procesuiran i primereno kažnjen.
Ali u okviru zakonski regulisanog sudskog postupka gde svako pa i skiheds ima određena prava i gde će njihovo kažnjavanje biti u skladu sa svrhom izricanja krivičnih sankcija(individualna i generalna prevencija)a ne u cilju njihovog ubijanja.
Ti bi malo da ubijaš,ali je to protivno Krivičnom Zakoniku.Pošto je smrtna kazna ukinuta sada je bilo koje lišenje života bilo koga pa i nekog skinhedsa-krivično delo i to ubistvo.
Quote:

Nazalost, danas su termini srbin i fasista sinonimni, zato sto psiholoski obrazac nije promenjen. Srbi ponosno negiraju i relativizuju zlocine ili (poput babica) legalisticki brane zlocince.

Svako ko proglašava čitavu jednu naciju fašističkom je notorni fašista.
Govoriti da su pripadnici jedne nacionalne i verske grupe apriori fašisti je širenje međunacionalne mržnje i razdora.


Quote:

Quote:

Drakonte,
oya (15 Maj, 2007 - 05:25)

sa Vama se, nacelno, u gotovo svemu slazem. Medjutim, moram samo da podsetim da je blog posvecen dogadjaju organizovanom od strane Regionalne mreze za mir, te da je - u antimilitaristickom duhu, u skladu sa promovisanjem ideje o demilitarizaciji - jedna od akcija Karavane mira takodje promocija kampanje "Ne (u) NATO".


Da li se slažete(makar načelno) sa drakontom u delu gde tvrdi da su Srbi i fašisti sinonimi?
Pošto smo apsolvirali da vam moji stavovi izazivaju neprijatnost kakve emocije vam izaziva ovo poistovećivanje Srba i fašista?Prijatnost možda?
Da li se slažete sa drakontom da Srbiju treba ukinuti?Sličnu ideju je imao i Hitler da teritoriju Srbije podeli između svojih saveznika Mađarske,Bugarske i NDH.
Da li se slažete sa drakontom da skinhedse koji su napali karavan treba pobiti?
Kakvu bi vi kaznu njima odmerili,da se nađete u takvoj situaciji,što nije nemoguće jer u našem sudstvu sude i porotnici-obični građani?


Quote: E zato treba UKINUTI

Quote:

E zato treba UKINUTI SRBIJU
drakont (15 Maj, 2007 - 00:16)

inace crnu rupu na mapi Evrope, cinjenica sa kojom se valjda vecina nas ovde slaze. Naime, nije moguce da i nama i babicu bude lepo na istom mestu, a covek ovde ocigledno uziva u tekovinama demokratije.


Gušiš se u mržnji prema Srbiji i Srbima.
Ja zaista uživam u svojoj državi-Srbiji koja nije savršena i ima mnogo problema.
I pored svih nesavršenosti drago mi je što postoji Srbija.


babicu ,

ti mora da si tezak mazohista cim kazesh "Ja zaista uživam u svojoj državi-Srbiji koja nije savršena i ]ima mnogo problema.


Quote: babicu , kapi (15

Quote:

babicu ,
kapi (15 Maj, 2007 - 22:21)

ti mora da si tezak mazohista cim kazesh "Ja zaista uživam u svojoj državi-Srbiji koja nije savršena i ]ima mnogo problema.


Da ja uživam u Srbiji uprkos mnogim problemima.Kao što svaki normalan čovek voli više da ima svoju kuću ili stan koji je možda u lošem stanju nego neki stan koji je odličan ali je iznajmljen i tuđ.Isto tako uživam i u svojoj porodici iako ni ona nije savršena.
Svoju kuću(Srbiju) možemo adaptirati i popravljati,ali je preduslov za to da Srbija postoji.
Oni koji smatraju da treba da se ukinu Srbija i Srbi neka kupe prnje i idu odavde.


babicu,

zanima me kako mi to mozemo da je adaptiramo i prepravljamo? da li se secash 5. oktobra? da li mislish da smo onda milosevica mogli legitimnim putem skinuti sa vlasti tj. u skupstini? zar u zemlji u kojoj je vlast korumpirana, a drzavne institucije kriminalizovane, ti uzivash? nisi mi jasan, zaista. pravo da ti kazem , ja se stidim ljudi koji to tolerishu.


Drakonte,

naravno da ne bih pomislila da je neko pristalica miniranja ovakve akcije Karavane mira, samo zato sto je pristalica ulaska u NATO, iako su u pitanju dva sustinski suprotna principa.
I, da - naravno da imas pravo da se ne slazes, tim vise sto time nikoga ne ugrozavas. ;) Dakle, razumeli smo se.

Razumem da prikljucenje alijansi izgleda kao neposredna neophodnost koja bi, najzad, oznacila kraj dosadasnje vojne (i vojnicke) politike Srbije. Medjutim, ideja o potpunoj demilitarizaciji regiona mi je bliza. Vrlo jednostavno: ne zelim da bagra kojoj je kalasnjikov bio omiljena igracka ikada vise dobije priliku da uzme oruzje u ruke, iz bilo kojih razloga, za ostvarenje bilo cijih ciljeva. Jeste to utopija u ovom trenutku, ali se ipak nadam da je to realisticna vizija buducnosti. Prosto, demilitarizacija je prava opcija, resenje 'na duge staze'.
Ako izbor mora biti dosadasnja vojska ili NATO - tu nemam nedoumice.

Quote:
Nazalost, danas su termini srbin i fasista sinonimni, zato sto psiholoski obrazac nije promenjen. Srbi ponosno negiraju i relativizuju zlocine ili (poput babica) legalisticki brane zlocince.

Znam na sta mislis, ali - srecom - nije neznatan broj Srba po nacionalnosti ciji stav i angazman ne idu u prilog tvrdnji da je 'fasista' sinonim za 'Srbin'. Najzad, mozda si i ti Srbin po nacionalnosti. Mnogi ljudi na ovim blogovima, koji su protivnici nacionalizma, takodje su Srbi po nacionalnosti. Moji najbolji prijatelji u Beogradu, koji su istog misljenja kao i ja, takodje su mahom Srbi po nacionalnosti. Moj decko je Srbin po nacionalnosti. I tako dalje... Niko od tih ljudi ne zasluzuje da bude a priori etiketiran kao fasista zbog svoje nacionalne pripadnosti. Ne govorim cak ni o osecaju nacionalne pripadnosti, niti o nacionalnom opredeljenju (a narocito ne o onome sto se zove 'nacionalnom svescu' ili 'nacionalnim bicem', sto inace smatram izvorom problema), vec mislim na nacionalnost kao kategoriju do koje se drzi svuda u svetu i koja se, nazalost, kao takva namece. Dakle, postoje formulari u kojima moras upisati svoju nacionalnu pripadnost u odredjeno polje, mada bi ti mozda najradije napisao da si Marsovac (Alas! To se ne priznaje.).
Kategorizacija prema kojoj je svaki Srbin po nacionalnosti po defaultu fasista prosto nije postena, ni realna.


babicu

uporniji pobedjuje. Eto, predajem se, pobedio si me tvojim legalistickim argumentima, toliko si elokventan i uporan da nemam drugog izbora nego da kapituliram. Posto ce KOS verovatno uskoro da me uhapsi ti ostajes "legalni" pobednik ovog Bloga i faca koja je do vecnosti sposobna da ponavlja budalastine koje relativizuju bilo kakav zlocin na ovim prostorima, a narocito zlocin prema ljudima gradjanskog opredelenja.

I da, sve je to "legalno" i "legitimno", a ti jesi onaj pravi SRBin koji ce da unistava sve dok ne naidje neko jaci da unisti njega, kao sto ce CIA kad-tad unistiti tvoj voljeni KOS ili BIA, sta ti je vec blize...

Prosto, mrzi me vise da se smaram, pa smatraj da si pobedio!!!


Quote: babicu drakont (15

Quote:

babicu
drakont (15 Maj, 2007 - 17:37)

uporniji pobedjuje. Eto, predajem se, pobedio si me tvojim legalistickim argumentima, toliko si elokventan i uporan da nemam drugog izbora nego da kapituliram. Posto ce KOS verovatno uskoro da me uhapsi ti ostajes "legalni" pobednik ovog Bloga i faca koja je do vecnosti sposobna da ponavlja budalastine koje relativizuju bilo kakav zlocin na ovim prostorima, a narocito zlocin prema ljudima gradjanskog opredelenja.

I da, sve je to "legalno" i "legitimno", a ti jesi onaj pravi SRBin koji ce da unistava sve dok ne naidje neko jaci da unisti njega, kao sto ce CIA kad-tad unistiti tvoj voljeni KOS ili BIA, sta ti je vec blize...

Prosto, mrzi me vise da se smaram, pa smatraj da si pobedio!!!


Ostao si nedorečen.
Kako treba ukinuti Srbiju?Da li njenu teritoriju pripojiti nekoj drugoj državi?Kako to sprovesti bez nasilja?
Nisi do kraja precizirao ni kako sprovesti otcepljenje Sandžaka i Vojvodine.Ovde si blebetao da im treba dati nezavisnost ali nisi rekao koja politička opcija treba to da sprovede.Vehabije možda i pokret 64 županija i mađarski honvedi?
Podvukao si znak jednakosti između Srba i fašista.Takođe si rekao da fašisti nisu ljudi i da ih treba poubijati kao pse bez suda i zakona.Da li to znači da sve Srbe treba istrebiti jer su oni po tebi isto što i fašisti?
Pošto si veliki pobornik smrtne kazne nisi nam rekao kako da je izvršavamo.Streljanje,vešanje,odrubljivanje glave?
Ili možda neki novi Jasenovac?Teško će ići istrebljenje svih Srba(pardon fašista) bez nekog vbelikog stratišta i konc-logora.
Hajde malo to preciziraj kako treba "ukinuti" Srbe i Srbiju pre nego što se zavučeš u svoju mišju rupu.


Drakonte,

Ja ne bih računao da to što si paranoik ne znači da te zaista i ne gone...

Za 5-6 godina, kad postaneš punoletan, mislim da će te odmah preuzeti iz CIA, da radiš za njih. Imaš talenat da otkriješ fašističke zavere.

Pa kad uznapreduješ tamo, moći ćeš da se vratiš i svima da nam se osvetiš.


Quote: Drakonte, vucko (15

Quote:

Drakonte,
vucko (15 Maj, 2007 - 22:14)

Ja ne bih računao da to što si paranoik ne znači da te zaista i ne gone...

Za 5-6 godina, kad postaneš punoletan, mislim da će te odmah preuzeti iz CIA, da radiš za njih. Imaš talenat da otkriješ fašističke zavere.

Pa kad uznapreduješ tamo, moći ćeš da se vratiš i svima da nam se osvetiš.


Drakont je jedan nesrećan dečko.Nisu hteli da ga prime u skinhedse,verovatno je bio premlad.Zato je pun frustracija.


Quote: babicu, kapi (16 Maj,

Quote:

babicu,
kapi (16 Maj, 2007 - 03:24) *novo

zanima me kako mi to mozemo da je adaptiramo i prepravljamo? da li se secash 5. oktobra? da li mislish da smo onda milosevica mogli legitimnim putem skinuti sa vlasti tj. u skupstini? zar u zemlji u kojoj je vlast korumpirana, a drzavne institucije kriminalizovane, ti uzivash? nisi mi jasan, zaista. pravo da ti kazem , ja se stidim ljudi koji to tolerishu.


Nije mi jasno šta želiš da kažeš?Da je situacija toliko loša da treba da "ukinemo"(ma šta to značilo) Srbiju?
Ja sam "uživanje" pomenuo u kontekstu polemike sa onim nesrećnikom drakontom koji bi da ukine Srbiju i koji sve ljude opredeljene nacionalno kao Srbe smatra fašistima."Uživanje" znači u konkretnom slučaju da za mene postojanje Srbije kao države predstavlja naročito pozitivnu vrednost.
I to vrednost koju bi morali bez izuzetka da prihvate svi koji žele da budu članovi ovog društva i državljani Srbije.
Ukoliko nam samo postojanje Srbije ne predstavlja nikakvu vrednost ili neki smatraju da Srbiju prosto treba ukinuti,onda je besmisleno da uopšte raspravljamo o bilo čemu jer je nemoguća saglasnost oko drugih stvari.