Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Smeh i radost u ABC

-22.05.2007.

 

Svi članovi ekspedicije su sinoć stigli u ABC (6400m).

Ostali smo do posle ponoći pričajucći anegdote sa uspona.

Kako je sada lepo smejati se sopstvenim mukama i greškama, kada si na sigurnom i kada nemaš nikakve posledice posle osvajanja najvišeg vrha na svetu.

Bilo je sinoć i suza u BC-u, grljenja, čestitanja i smejanja... Sve odjednom.

Danas se spuštamo u BC (5200m) i ceo dan bićemo na putu.

Juče su nam Yakovi u ABC-u pokidali kablove od solarnih panela, tako da ne možemo da vam pošaljemo fotografije i video clip sa vrha.

U BC imamo rezervni komplet, tako da ćemo sutra pokušati da sve to pošaljemo na našu web adresu.

Izvinjavamo se zbog ovoga, ali ovakve stari se dešavaju. Ako ste bili strpljivi tokom uspona na vrh, strpite se još malo kako bi videli prelepe fotke Petra Pećanca.

Svi članovi ekspedicije se odlično osećaju i zahvaljuju se na vašoj podršci, naročito tokom poslednjih par dana.

 

Vodja ekspedicije

Dragan Jaćimović


:))

Dragane,
tebi i celoj ekipi puno pozdrava i poljubaca i cestitam vam jos jednom...ovde u Srbiji svi smo ponosni na vas....zelim vam lepo vreme,

Veliki poljubac:)))


čestitke

još jednom !!!!

.. kako sam načuo još jedna naša expedicija kreće gore za desetak dana ...


Jos jedna ekspedicija?

Koliko ja znam ovo je jedina ekspedicija na Everest ove godine iz nase zemlje. A i blizi se kraj prolecne sezone, tako da ne znam ko bi to isao sada? Jel se zna ko organizuje, vodi?

Nebojsa
webmaster www.serbia-everest2007.com


kako sam ja čuo

subotičani .... ne znam imena ....


Pozdrav

Kazu, a ja se slazem s tim, da je lepota penjanja u samom penjanju. Stici na cilj to je samo vrhunac. Samog vrha se secate ali puta do vrha mnogo, mnogo duze jer sve savladane teskoce su u stvari ono sto je najlepse.
Zelim vam jos puno vrhova i jedva cekam slike.


dragane

cestitam jos jednom na uspehu.

Ne znam ko vam organizuje ceo trip sad sam dobila informaciju da je put from Nyalmu to Zhangmu is under construction from this week to till the end of January. The Chinese Authorities are allowing vehicle from 08 PM to 11 PM only on this 30 kilometres drive. Ako krenete posle podne iz New Tingri stici ce te za otvaranje u 0800pm.


solarni paneli...uhhh, kako

solarni paneli...uhhh, kako to filmski zvuči!!Ej, pa svaka vam čast, stvarno...podvig i po! A i tehnologija je čudo- ne mogu da poverujem da blogujete skoro pa sa druge planete!:D


pogled na everest from rongbuk monastery


:)

Lepo vas je cuti i videti u radosnoj atmosferi....mogu da predpostavim kako je lepo!
Sve najbolje i uzivajte!!!


alal vera!!!

Ljudi stvarno svaka chast na ovakvom poduhvatu! Nisam bio u prilici da pratim uspon i vidim snimke sa vrha (nadam se da ce i to uskoro biti dostupno svima na uvid). Super je i sto ste svi zdravstveno dobro proshli tj. bez posledica. Inace vas chitam skoro od pocetka ali evo tek sad prvi put neshto i da napishem. U svakom sluchaju puno pozdrava iz Beograda, najbolji ste!!!

Marko


vama

se nista ne moze zameriti! docekacemo mi te slike, polako, samo lagano. nadam se da vas pravo slavlje ceka u beogradu.

no, ono sto mene sada muci je da sam se "navukla" na vase izvestaje pa ce mi to sada nedostajati...bilo je sjajno, makar i ovim putem, biti uz vas i sa vama!


стварно

Потпуно је у праву цинцили, ово путовање са вама је било стварно ”заразно” и пуно вам хвала што сте нас повели путем блога са вама!

Сигуран сам да ће многи још дуго желети да чују понешто од вас, о путу назад, о утисцима, о плановима за будућност, и чисто како сте и како се живи... тако да пишите док год будете у могућности! Цео овај доживљај сигурно је и на све нас трајно утицао, иако се то можда не чини на први поглед.

Оно што Србији данас највише од свега недостаје није ни животни стандард, ни новац, ни углед... недостаје инспирација. Зашто тако мислим? Зато што онај ко има инспирацију, све ово друго ће сам стећи, а што човек стам стекне, најбоље је и најтрајније.

Неки су овде из неразумевања писали ”Маунт Еверест, па шта? што би неко тамо уопште ишао и чему те егзибиције”.

По мени, највећа вредност вашег подвига за све нас је пример. Није тај успех могао вама богати тата да остави, нису вам поклонили, нити сте украли. Сами сте га зарадили, својим знојем. Да, и то баш из Србије, где многи причају како се ништа не може.

Пример за пример. Још једном - браво!


Hvala

... i tebi Dragane sto si nam ovde i na sajtu docarao kako je ovo pravi sport, a ne ekstremna ludost... mislim ono, malo gore, vrati se dole, prilagodjavanje ovo, ono, razne strategije, strpljenja, "napadi" i "odbrane", verujem sada da nije bilo svega toga ne bi vas ovoliko i na ovaj nacin stiglo na vrh.

Jedva cekam dokumentarac... :)


svaka cast

jel moze neka selekcija od anegdota da se postavi ovde?


Gaga - zvana hrabrost!

Celoj ekipi cestitke, ali najvise Gagi koja je nadmasila samu sebe! Da li mozete da zamislite tu kolicinu hrabrosti i unutrasnje snage? Neogranicenu volju i strpljenje?


Vama sve cestitke , a evo

i prvi poziv mobilnim telefonom sa mont everesta

KATMANDU - Britanac Rod Baber nije prvi čovek koji se popeo na Mont Everest, pa nije ni u prvih 100, ali se prvi juče mobilnim telefonom javio s najviše tačke na svetu.

Quote:

To se, kako javlja BBC, dogodilo juče u jutarnjim časovima zahvaljući kineskim vlastima koje su sa severne strane omogućíle pokrivanje Mont Everesta signalom mobilne telefonije i ispod vrha sagradile mobilnu stanicu.

Baber je rekao da mu velike teškoće pričinjavaju jak vetar i mraz od minus 30 stepeni Celzijusa. Morao je verovatno da bi telefonirao da skine masku s kiseonikom zbog čega je razgovor trajao kratko.

Sponzor njegovog uspona na najvišu planinu sveta bila je Motorola.

Everest je izgleda sve "popularniji" :)

Jos jednom cestitke nashoj ekipi i Dragani posebno !