Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

dogs on prosac

Ja zivim u Americi...Moj komsija u Americi ima psa. Njegov pas ima depresiju. I sad je na Prosacu.

Malo je promenio narav, ne skace, ne trci, ne mase repom ali i ne ujeda.. Znaci drustveno je prihvatljiv.

Onako, bez Prosaca bio je nepredvidljiv i agresivan.Sad je miran, izgleda spokojno i bezopasno. Jos samo cekam da mi se ujutru  nasmesi i kaze " hay, how are you today?" kao i vecina mojih komsija.. Koji su takodje na Prosacu.

Moj muz, koji je Amerikanac misli da bi i ja trebalo da predjem na prosac-icno zivljenje..kaze mnogo cesto menjam raspolozenje,to nije prijatno za okolinu...mada jos uvek nisam opasna, mislim ne ujedam.

Tako sad sam u dilemi... jer sigurno tu ima nesto dobro... samo ne znam tacno kako deluje..Gledam onog komsijinog psa i lepo vidim da se promenio, nije vise isti pas.

Onda procitam neki tekst u novinama kako je Cercil imao duge periode depresije koja ga je potpuno  blokirala.Nije mogao da ustane iz kreveta. A ipak je dobio Drugi Svetski rat. Dali ga je to izlecilo od depresije? da li bi dobio taj rat da je bio na Prosacu?  Ili bi ga mozda jos brze dobio?  Da li bi bio isti Cercil? ne znam. Moram da pitam doktora.

Ali mora biti da to nije opsno..Cim su poceli da daju i zivotinjama.Jer Amerikanci su mnogo osetljivi na zivotinje. Ne znam ni da li je politicki korektno da komsijinog psa zovem zivotinjom..Pomalo je degradirajuce..verujem da bi se komsija malo uvredio.
Imam jednu poznanicu koja ima macku. A deca su joj alergicna na macke. I sad deca svake subote idu kod alergologa i primaju inekcije protiv alergije. na macku. jer moja poznanica mnogo voli macku, ne moze bez nje. Tako da njena  odrasla cerka koja zivi u Njujorku spava kod prijatelja kad dolazi da poseti mamu. jer i ona je alergicna. Na macku.
Hocu da kazem dotle ide ta odanost prema kucnim ljubimcima..Sto je sasvim za pohvalu.
Mada Psi na Prozaku? Zvuci malo "over the top"