Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kemal

Kemal je tataKemal je tataBila moja keva pre nekog vremena u Istanbulu i zezala se sa Turcima, sve u fazonu: "Gde bi nama kraj bio da nismo bili petsto godina pod vama." a jedan Turcin joj odgovori: "A gde bi tek nama kraj bio da se nismo petsto godina zamajavali po Srbiji." Shvatili ljudi, eto sta napravi Kemal od Turske!

Kemal je bio nacionalista, i kao nacionalista rasturio je Otomansko carstvo da bi napravio Tursku. Hodze je poslao u dzamije, umesto arabice uveo latinicu, naterao muskarce da briju brade i oblace se po evropski, a zene da skinu marame. To je nacionalizam, a ne ova nasa pateticna zalopojka. Eh, da je nama Kemal danas u Srbiji!

Nista od moje potrage za duhovitim politicarem. Sada spustam kriterijum - trazim srpskog Ataturka (u nasoj verziji Srbotatu). Ima li takvog? I treba li nam uopste?

P.S. Postao sam suvise konzistentan i to mi se ne dopada. Obecavam da ce moj blog biti zanimljiviji od sledece nedelje. Necu vise pisati o Srbiji, jer se i ja smorim, a kamoli vi. Jeste da ljudi slabije komentarisu price sa drugih meridijana, ali meni je bar zanimljivo da o tome pisem. Eto...

P.P.S. A zamisli tek da ubodemo duhovitog Kemala! Bratee!

P.P.P.S. Moze i Srbomama, ne pravim pitanje.