Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jasmina Tesanovic

Truth Prevails. Sometimes, Technology Helps

Pogledajte ovaj sajt, it rocks

http://www.edge.org/

pogledajte odgovore na pitanje

What are you optimistic about?

Xeni je moja omiljena blogerka, ovde govori o masovnim grobnicama u Guatemali...

a ko je vas omiljeni blog/bloger/blogerka?


Faking Bombings, Year 007

FakingFaking007007http://www.boingboing.net/2007/01/02/jasmina_teanoviae_be.html

Nikad kao ove godine u Beogradu u novogodisnjoj noci petarde nisu pucale toliko i tako. Pesackim zonama se nije moglo hodati jer su bile popriste eksplozivnih naprava. Policija ih je mrtva ozbiljna cuvala kao volju naroda . Bilo je vrlo uzbudljivo, priznajem sacuvati se... Trcali smo pogureni kao za vreme sirena 99. Koncerti su se jedva culi...Ali narod po ulicama nije bio u karnevalskom raspolozenju vec u ratnickom. Am I missing something...Ko se to krije medj' razdraganim narodom...Radovane, javi se...


Finalists for Men of the Year 2006

Man 1Man 1Man 3Man 3I may decide to stay in 2006, for those who dare to proceed Happy New YearMan 2Man 2


What We Talk About When We Talk About Love

DejanDejanDejan Nebrigic 28.12.1970- 29.12.1999S

Svake godine idemo ( Zene u crnom) na pancevacko katolicko groblje da posetimo Dejanov grob a onda na riblju corbu na Dunavu da o njemu pricamo.Nocas su se opet oglasile sirene u Pancevu zbog izuzetno povecanog zagadjenja, kazu nam drugarice...

"Oni su voleli jedan drugog. Moram to otvoreno da kazem, i pred Bogom i pred ljudima. Mnogi ne razumeju takve stvari..." izjavila je Dejanova neutesna majka posle saznanja o nasilnoj smrti svog sina. Dejana je zadavio njegov ljubavnik, odlezao kratko i sada je na slobodi.

Dejan je bio mirovni gej aktivista koji nikad nije krio ni jedno ni drugo u javnosti. Kad mu se smrt desila, srpska stampa ga je sahranila homofobicnim i nacionalistickim gadostima... Usred punog duplog harmonike autobusa Dejan  je umeo  da vikne: Kako ste vi Srbi znojavi i smrdite, necu imati vise s kim da se tucam". Da li je bio Srbin ili ne to ne znamo. Znamo da je bio svestan da ima srpsko ime, znaci jeste, ali isto tako je znao da u Milosevicevom rezimu "mi Srbi" je bilo odredjenje u cije ime su se poveli ratovi i u cije ime se proizveo fasizam. Tako on nije bio Srbin i odbio je da bude sahranjen na srpskom groblju. ( Lepa Mladjenovic)


Ratko Mladic Was Here

Heartbreaking newsHeartbreaking newsPosto policija ne moze da ga pronadje

Posto vosjka ne moze da ga sakrije

Posto sudstvo ne moze procese protiv njegovih saucesnika da sprovede

Otvaram ovaj Narodni Blog kao istrazni, izvrsni i pravosudni virtuelni organ

Kazite sve sto Znate, Mislite, Mozete po tom pitanju

Ratko, javi se


Paganinijeve sestre

Nada Kolundzjija pijanistkinjaNada Kolundzjija pijanistkinja
   Nadu Kolundziju, pijanistkinju poznajem decenijama...kako se to kaze...rasle smo zajedno ali ne kao deca vec kao odrasle osobe...zajedno prolazile sva ona zivotna opsta mesta...udaje razvode bolesti decu smrti...i slusale muziku...naravno
Ja volim svu muziku, prosto volim muziku a Nada voli dobru muziku...i skuplja je po svetu. Secam se 1986 isle smo zajendo u Rim i jurile po gradu opskurna mesta gde su mladi kompozitori  predstavljali svoja dela. Skupljali smo njihove note i onda ih je Nada izvodila, jednom prilikom i sa filharmonijom u Beogradu...Taj kompozitor nikad nije saznao na primer za to, nestao je...nikad ga do danasnjeg dana nismo nasle  da mu javimo.
Sinoc je Nada u Guarnerijusu, u  centru Beograda svirala zene kompozitorke. Bilo je isto sveta kao na Sickovom  punk bendu u Tutinu. Bilo je potresno za sve nas koji se godinama okupljamo oko takvih Paganini non ripete sestara koje su mnogima u ovom gradu nevidljive. Moj prijatelj Amer koji je video sveta, kaze, morao sam da dodjem u Beograd da bih cuo kako neko izvodi Kejdza...a sinoc je cuo kalifornijsku kompozitorku po prvi put i radovao se glasno na Nadine finese. 


Internet of Things

path to futuritypath to futurityE ovako je bilo koliko se ja secam, dok se jos necega secam a ne vredi mnogo verovati ni pamcenju kad su blogeri pod dejstvom opijata u pitanju.
Nikad vise nece biti kao pre je moj moto zbog koga za malo da ne dodjem na zurku: jer koliko god da obozavam zurke i da sam zagovarala ovu blog zurku jos od ranih dana ( Restak mi je svedok koji se malo opirao, malo postpone the event: cak sam imala nameru i kod sebe u stanu da je napravim jer imamo vajfaj pa mozemo i da smo on line)...pred sam odlazak postadoh malodusna; elem Boban Queeria koji je trebalo sa mnom da podje, isto poce da okleva. Ja nisam sigurna zasto, niti da su nam razlozi isti, verovatno je to kao kad citas poslednju knjigu Prusta, Pronadjeno vreme kao prvu...drugacije ces onda da citas niz prethodnih izgubljenih vremena i iluzija...No, s obzirom da ja redovno citam knjige otpozadi...dozvolila sam mojoj cerki da me obuce i pozvala a cab...


Street smarts and arts

street artstreet artOvaj street interventions art/ znak nalazi se u ulici Negosevoj kod Trece beogradske gimanzije, na Flickr-u je postao mini hit. Gordanka iz Londona salje mi danasnji tekst o juce resenom slucaju ubijenih street workers in Ipswich...a Tamara zanimljiv esej o prostituciji.

Joan Smith: Don't legalise brothels - stop the trade entirely
In Sweden, men who try to buy sex face fines or a prison sentence of up to six months

Published: 19 December 2006
I can't say I picture the Home Office as a laid-back place where people talk a lot about world peace and free love - except in one instance. At the beginning of this year, the then Home Office minister Fiona Mactaggart came up with a plan to allow two women and a maid to work together in mini-brothels, arguing that it would protect them from violence and exploitation.


Led Zeppelin in Tutin

SickoSickoBila sam u Tutinu pre neki dan sa punk grupom iz Kraljeva Hocu/Necu...Pevali smo u Hag u Hag, uglavnom deci od 14 godina.

U kaficu pored svirali su Led Zepplin, graveyard shift song http://www.youtube.com/watch?v=velL4iT8yR8

Kafic je mogao da bude u LA-u osim sto je bio in the middle of nowhere a u njemu sve muskarci i samo nekoliko zena aktivistkinja grupe Impuls u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja...U povratku je na vidikovcu Rudnik iz autobusa na dva sprata izasla jedna ogromna i vrlo dostojanstvena svinja. Sveze oprana hodala je tik uz svog gazdu.


Suđenje suđenjima

Tadic potpisao u Briselu takozvani kraj izolacije Srbije...i obecao saradnju sa Haskim tribunalom i isporucivanje ratnih zlocinaca...Ali u Beogradu

Vrhovni sud ponistio presudu u sudjenju za zlocine na imanju Ovcara, kod Vukovara, donesenoj pre godinu dana, inace prvog sudjenja za ratne zlocine u speciajalnom sudu u Beogradu, gde smo se pokazali spremni i sposobni da saradjujemo sa Hagom. Sudjenje vraceno na pocetak.

Brankici Stankovic tuzilastvo preti...sudi se ubijenom Djindjicu...

Ovih dana se zavrsava sudjenje Skorpionima, sudija koji je beprekorno vodio sudjenje za Ovcaru sedi u sudskom vecu u ovom postupku.

Ljudi, pratim to sudjenje vec godinu dana i jasno mi je da su se uloge obrnule. Sudi se sudjenjima i sudijama, novinarima, svedocima...

Izveštaj sa suđenja Škorpioni, 5. decembar 2006.


Pismo udruženjima žena Srebrenice

Drage naše sestre po miru,


Pridružujemo se vašem opravdanom ogorčenju izazvanom odlukom holandske desničarske vlade da odlikuje 350 vojnika koji su 1995. pasivno posmatrali genocid koji su ga izvršile srpske oružane snage na čelu sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

Dear sisters in peace,

We share your justified anger at the decision of the rightist Dutch government to decorate 350 soldiers who passively observed the genocide carried out by Serb armed forces led by the war criminal Ratko Mladić in 1995.


Bumper stickers and other political messages recently sighted in US:

Is It Vietnam Yet?.
That’s OK, I Wasn’t Using My Civil Liberties Anyway.
Bush. Like a Rock. Only Dumber.
Let’s Fix Democracy in This Country First.
If You Want a Nation Ruled By Religion, Move to Iran.
If You Can Read This, You’re Not the President.
Of Course It Hurts: You’re Getting Screwed by an Elephant.
George Bush: Creating the Terrorists Our Kids Will Have to Fight.
(over a photo of Bush) Electile Dysfunction.
America: One Nation, Under Surveillance.
They Call Him “W” So He Can’t Misspell It.
Which God Do You Kill For?


Izveštaj sa suđenja Suva Reka, decembar 2006.

Dana 26. marta 1999. u Suvoj reci, u piceriji Kalabrija, pripadnici MUP-a Republike Srbije: Mitrović Radoslav, pukovnik i pomoćnik komandanta žandarmerije, Repanović Radojko, pomoćnik komandira stanice u Kruševcu, Jovanović Nenad, kriminalistički policajac iz Lazarevca, Čukarić Slađan, policajac iz Leskovca, Nišavić Milorad, trgovac, Petković Miroslav, radnik, Petković Zoran, saobraćajni tehničar, vozač, Papić Ramiz, policajac iz Sjenice, lišili su života ukupno 48 lica i to: Ešljani Abdulaha i Beriša Jašara i 46 lica, članova porodice Beriša.
Aktivistkinje Mreže Žena u crnom iz Srbijeprate suđenje od samog početka, oktobra 2006. godine.

Rat protiv civila

U nastavku dokaznog postupka, na današnjem glavnom pretresu svedočio je zaštićeni svedok, svedok A.


Eppur non si muove

U casopisu "Svetosavsko zvonce" (koji se sedmogodisnjoj deci deli na casovima veronauke, izdaje ga informativno-izdavacka ustanova SPC, Sveti Arhijeriski Sinod), u broju 8, iz 2006 godine, nalazi se i tekst "Novomucenici - Nije se odrekao Hrista", opisuju se dogadjaji iz Cecenije i sudbina mladog Ruskog vojnika recima "Cecenski teroristi su od Jevgenija zahtevali da, ako zeli da ostane u zivotu, skine sa sebe krst, odrekne se Hrista, i prede u muslimansku veru. Odbio je da skine krst i odrekne se Hrista i podivljali Ceceni su mu, posle nezamislivog tromesecnog mucenja , testerom odsekli glavu".

Uvek sam volela Kraljevica Marka, trebalo bi ga sa elektricnom cyber testerom apdejtovati, jer ovi Ceceni ga bas preterase...


World Security ( and Women)

we are the worldwe are the world Visoki nivo Security je sada i na evropskim aerodromima. Stasi su prosle nedelje oduzeli puder u Minhenu sto sam ja protumacila mizoginijom ( jer su svasta drugo ostavili) a juce je osamdesetogodisnja Podogoricanka sa stapom odustala u Beogradu od Londona ali ne i od boce rakije koju ima nameru da odnese svom sinu u belom svetu ...Evo americkog alterglobalistickog recepta...

--Last week I went through security at Newark. I had just put my carry-on, pocket stuff, laptop and shoes on the belt and was standing in stocking feet waiting to go through the metal detection arch. A dozen people were in line for the arch ahead of me.I looked down. There was a bin full of discarded bottles. Most, but not all, were plastic.I espied a long, thin bottle of dark fluid. "Tawny Port,"it said, "20 years old." Unopened.I picked it up.

Nobody cared.


Syndicate content