Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Milić

Ko (sve) nedostaje?*

   *Piše LW -član GSS

Ko (sve) nedostaje?Ko (sve) nedostaje?Moj dobar prijatelj i dugogodišnji neistomišljenik o politici uslovljavanja SAD  prema Srbiji i o tome ko sve čini demokratski blok kod nas, nekadašnji američki  diplomata u Beogradu a sada šef NSC za jugoistočnu Evropu,  često je imao  običaj da kaže: “ Opet mi dođe  da umesto dnevnog izveštaja u Vašington pošaljem Koraksovu karikaturu, samo da dole dopišem ko je ko, da oni u desku znaju.” Kada je odlazio iz Beograda, poklonila sam mu  karikaturu na kojoj  ga je Koraks  nacrtao sa Otporovom pesnicom umesto trzalice, dok svira gitaru. OK, hvalim se, ali mi je bilo milio kad sam pored kamare slika koje stoje na podu sa strane, upravo tu videla kako visi na zidu mu nove kancelarije u West Wingu.


Out There

  Piše LW

out thereout thereBila sam  u Rumuniji, u kojoj se  broje dani do ulaska u EU, dok  u  Srbiji  radikali broje sate štrajka glađu Vojislava Šešelja zatočenog  u „bukagijama u haškom kazamatu.“  Da, vidi se i u Bukureštu po koja razdrdndana čađava dačija, i tako to.  S druge strane aerodrom je, na primer,  svetlosnim miljama  daleko od onoga što su mi kolege sa ETF pričale, na šta su ličili temišvarski i bukureštanski kada su oni osamdesetih išli na apsolventske u Rusiju. Zgrada parlamenta, u kojoj se održavao Regionalni sto Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope,  izgleda prelepo i spolja i iznutra ali spooky.  Ne može joj se dugo diviti a da kroz glavu ne proleti pomisao da je zidana u periodu kad su Rumuni  umirali od gladi. Kažu da je glavni arhitekta-žena-imala trideset godina kada ju je projektovala.  Čaušesku je hteo da bude najveća na svetu, ali su ga obaveštajci izradili, loše su premerili Pentagon, pa je „samo“ druga. A Rumunija je, i pored užasa Čaušeskovog režima, uspela da se konsoliduje i  od 1.januara 2007. je  član EU.  Ne znam koliko Amera danas  zna da „out there“, kako oni opisuju sve što je van Amerike, postoji zgrada koju je neki tiranin gradio, po cenu života stanovništva, da bi se sa njima utrkivao. Mnogi su, verovatno, čuli ponešto o Ruminiji kroz  filmove o Drakuli, ali i preko Nanny koja je u filmskoj verziji otišla da čuva decu nekom rumunskom kralju. Ima se može se, velika i razvijena zemlja.  


Deradikalizacija Srbije na PREES/DS način- "Vašari su trenutno najprofitabilniji"

  slobodna radikalkaslobodna radikalkaU današnjem Press-u objavljen je intervju sa  pevačicom Vesnom  Vukelić Vendi pod naslovom Šešelj je bio moja greška.

U intervjuu za Press Vendi priznaje da je bila sedam meseci u vezi s haškim optuženikom Vojislavom Šešeljem iako sada tvrdi kako je shvatila da je njegova priča o patrotizmu bila samo obmana.


Predlog Ustavnog zakona za sprovođenje Ustava Republike Srbije

ПРЕДЛОГ УСТАВНОГ ЗАКОНА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ   Примена Устава Републике Србије  Члан 1.                        Устав Републике Србије (у даљем тексту: Устав) примењује се даном када га прогласи Народна скупштина, ако у погледу примене појединих његових одредби овим законом није другачије одређено.


Talibani* su videli Fiftija

50C50C"Deci je danas potreban vođa, neko ko će da ih usmerava u životu, da ih odvlači od kriminala i ulice. Moj život nikako ne sme da im bude  model za njihov, ali mogao bi srpskoj deci da dam nekoliko korisnih saveta. Volim da kažem da je u životu sve moguće, kao i da je tanka granica između svetla i mraka. Pazite se deco! Mnogi me optužuju da moja muzika veliča nasilje, ali to nije tačno. Nasilje je svuda oko nas, i puritancima je to u redu, ali kad ja pevam o tome, diže se neviđena frka."  50C 


Analiza nepravilnosti tokom referenduma o potvrđivanju predloga ustava Srbije*

*Ova analiza delo je grupe koju čine četiri nevladine organizacije, Helsinški
odbor za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM), Fond za
humanitarno pravo i Inicijativa mladih za ljudska prava, okupljene u okviru
istraživačke inicijative Impunity Watch.


Sandžak tinja a mi se češljamo-bravo AK!

zadnja posta Sandzakzadnja posta SandzakSandžak tinja, Koštunica nas svađa sa Crnom Gorom, EU nas stavlja na sporedni kolosek, referendum je pokraden, Aleksandra Kovač je dobila MTV nagradu,  a mi se češljamo.


Impotencija&Provincija

get out of the boxget out of the boxOvo je nadstranačko-aktivistički blog, verovali ili ne, hteli ili ne, o referendumskoj krađi koja se tokom vikenda desila u Srbiji. I o life style IN&OUT stvarima u Srbiji 2006. O Srbiji, koja je nekada zbog izbornih krađa šetala mesecima po ciči zimi, snimali su se filmovi. O  Srbiji koja je, na kraju,  čak i skupštinu zapalila u nameri da natera vlast da prizna stvarne rezultate izbora, predavalo se i pričalo u drugim zemljama u tranziciji.  


Stop zaboravu-Afera Topčider

Stop zaboravuStop zaboravu

Banner Stop zaboravu dizajnirala je  Nune Produkcija na molbu bloga MiM i Inicijative mladih za ljudska prava, a uz tehničke sugestije direktora sajta B92 Dejana Restaka,  kako da bude lak i standardizovan. Inicijativa mladih i blog MiM su, pre toga,  sproveli i konsultacije oko sadržaja teksta bannera sa posetiocima bloga i drugima.


Tri na (lične) karte i B92 žuti kartoni

 Referendumska krađa

Pogledajte snimak referendumske krađe.

 

 A sad o B92 žutim kartonima


ČEDO, OPISMENI NAS!

i carice su gole-samo za cedu /uspesno politicko opismenjavanjei carice su gole-samo za cedu /uspesno politicko opismenjavanje


KONAČNI REZULTATI IZLAZNOSTI-LDP-49.7% NOVO-NOVO- NOVO- referendumska noć LIVE na MiM

sram vas bilosram vas biloVečeras u 21h u prostorijama LDP u Siminoj ulici-konferencija za štampu-emitovaće se ekskluzivni SNIMCI krađe sa biračkih mesta!

NOVO-NOVO-NOVO

49.7% KONAČNI REZULTAT IZLAZNOSTI-LDP-REPREZENTATIVNI UZORAK SA 1000 BIRAČKIH MESTA,


Pismo ambasadoru SAD u Srbiji Majklu Poltu*

*sa www.bojkot.info
Pismo ambasadoru SAD u Srbiji Majklu Poltu
Published October 25th, 2006

ko ovo placa ?ko ovo placa ?Ekscelencijo,
Kao što smo imali čast da Vas upozorimo na sastanku održanom 12. 10. 2006. u Novom Sadu, ustavni proces u Srbiji praćen je razbuktavanjem nacionalne, verske i rasne mržnje. Ovakve pojave se intenziviraju, prete da se otrgnu kontroli i nagoveštavaju dalje neželjene posledice po položaj etničkih i verskih manjina u Srbiji i po bezbednost javnih ličnosti koje se odupiru etničkoj homogenizaciji i širenju antimanjinskog i posebno antialbanskog raspoloženja u toku procesa rešavanja statusa Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.


Šta bi Ser Artur Konan Dojl uradio u Srbiji oktobra 2006?

 Dzulijan BarnsDzulijan BarnsJedan od onih TGF, kad ste i umorni ali neumorni. Radi vam se nešto, ali ne znate tačno šta. Pisati o još  jednom nacinalističkom ispadu „ugledne javne ličnosti“ Dragoslava Mihailovića–pisca, u NINovom specijalnom dodatku Vreme za novi početak  ili ne, ....Petak popodne je, na sreću u takvim trenucima, vreme rituala. Plato. Ekonomist. Knjiga. Izbor pada na Artur i Džordž omiljenog nam Džulijana Barnsa.   


Syndicate content