Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jelena Milić

FAQ Roditelji u crnom/ Ročište Janka Jakovljevića protiv Vuka Tufegdžića -sutra Palata pravde

Janko JakovljevicJanko Jakovljevic Janko Jakovljević, otac Dragana Jakovljevića ubijenog  u Topčideru,  sutra u 11 pre podne u Palati pravde ima ročište protiv Vuka Tufegdžića.Članovi RUC doći će da budu uz njega.


Propast srpskih evro-atlantskih integracija je Koštuničin ( za DS još ne znamo) prvi interes

"Propast plana je državni interes"

28. mart 2007. | 11:36 -> 11:55 | Izvor: Beta

Beograd -- Vojislav Koštunica smatra da je prvi državni i nacionalni interes Srbije da propadne plan Ahtisarija za rasparčavanje Srbije.

kostunicino duboko grlo-milosrdni andjeo ili nemilosrdni rasipnik nasih evro-atlantskih sansikostunicino duboko grlo-milosrdni andjeo ili nemilosrdni rasipnik nasih evro-atlantskih sansi"Primili smo k znanju da su Amerika, EU i NATO podržali Ahtisarijev predlog da se Srbiji otme 15 odsto teritorije. Za sada ćemo se uzdržati da komentarišemo njihovo obrazloženje da se teritorija otima zbog prijateljstva prema Srbiji", navodi se u izjavi srpskog premijera Vojislava Koštunice.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da je NATO "sebe nazvao milosrdnim anđelom kada je bombardovao Srbiju", a da danas, "kada pokušava da otme značajan deo naše teritorije, sebe naziva prijateljem Srbije".

Prema njegovim rečima, Srbija još jače i još odlučnije odgovora da je Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo Srbije, da je to po pravu tako i da će to po pravu tako i ostati.

"Danas svet nije isti kao 1999. godine kada je Srbija bombardovana. Savet bezbednosti UN ima instrumente da zaustavi silu i da spreči da se pravno nasilje sprovede nad Srbijom. I pored gromoglasne podrške Ahtisarijev predlog će propasti, što će otvoriti vrata da počnu pravi pregovori o budućem uređenju Pokrajine", naveo je Koštunica.

O stavovima međunarodnih subjekata u rešavanju kosovskog problema, kao i o stavovima domaćih analitičara o pozicijama Moskve, Vašingtona i Brisela, možete pročitati u posebnoj vesti.


RUC-crna rupa u srpskom pravosuđu-gde su predmeti o pogibijama naše dece

porodica pokojnog Medica ispred svoje kuce i sama kucaporodica pokojnog Medica ispred svoje kuce i sama kucaSvratili su nam jutros neki od RUC, da nastavimo formalnosti oko registracije udruženja i dogovorimo se šta i kako dalje.

Tokom pomena žrtvama NATO agresije Milorad Ivanović  i Blagoje Žarković su u ime Roditelja u crnom prišli premijeru Koštunici i uručili mu pismeni zahtev da ih  primi. Premijer Koštunica je obećao da će ih  primiti. Podsećaju, da su  mu  sa istom molbom, na istom mestu i istim povodom obratili i tačno pre godinu dana, kao i više puta posle toga. Bez rezultata do sada. Nemoguće da za godinu dana nije imao vremena da nas primi, kažu!  


Eu, mi i ostatak sveta

 Piše LW

Sedim juče pored  drage  poznanice i  cenjene  koleginice  Tamre  Lukšić Orlandić na panelu o pedesetogodišnjici EU.  Prčamo na času. Kaže Tamara da je  bila  dan ranije na sličnom skupu, gde je šef misije delegacije EU rekao :“... Serbia  should form a govermnet in order to catch up with the EU...“ Pomislih, kaže Tanja, da bi bilo bolje da  Serbia  catch Mladic u istu svrhu. Ja dodam da bi  najkorisnije bilo da se Serbia  de-touch from Mladic.  


godišnjica NATO bombardovanja-životni princip ili o ceni života iz principa

piše LW

Znate li onaj kad trokiti pevčić  uleti u kokošinjac i drekne:"Bešte kokoške ako imate gde, sad ću sve ružno da vas kresnem!" Počnu kokoške da jurcaju, potrči i G17+ pa stane i kaže sebi:"Pa što ja bežim, nek me kresne, još ću i da uživam." DS se osvrne, zastane, pa nastavi da trči misleći:"Ma ja ću da optrčim još dva kruga, da ne misle da sam laka roba."


Šolja, Pasulj, Tarot, Prsten i Lanac, Dlan

  Piše LW

Drpila sam naslov iz današnjeg Press-ovog  dodatka Lola. Mada mi se isti čini adekvatnim za opisivanje količine izjava analitičara, procena stručnjaka, ocena političara, novinara, broja tv emisija i sl. o tome kad će, i od čega zavisi, nova vlada, i ovaj blog je o novom statusu Kosova. Mada su i Đilas demokratski princip -jedan čovek-jedan kandidat-jedna funkcija i obračun vukadinovićantonic vs krstić tempting. 


Srbija, Kosovo i ostatak sveta

 Piše LW

Znate li onaj kad Kardelj sretne zabrinutog seljaka sa bolesnom kravom? Pita Dr Kardelj šta je, poboljeva, odgovara seljak, ne znam šta joj je. Koji su simptomi, sasluša Kardelj, pa predloži da se štala zagreva noću. Sretne seljaka posle par dana ponovo, kako je, loše je, hm, hm, onda da luftiraš štalu noću. Živne seljak, ode, sretnu se nanovo, kako krava, ma još lošije nego pre. Hm, hm, a da prestaneš da joj daješ seno, nego samo svežu travu da pase, ako ima gde....Pokuša seljak i to, sretnu se opet, ništa, krava i dalje sve slabije, seljak sve zabrinutiji, Dr Kardelj sve involviraniji. Hm, hm, hm, a da je podvedeš nekom biku priplodnjaku, predloži Dr. Kardelj i to. Potrudi se seljak, ode u šesto selo, ništa. Sretnu se opet tako posle jedno mesec dana, pita Dr. Kardelj kako krava. „Crkla“, odgovara seljak. „Šteta, imao sam još par dobrih ideja“, reče Dr. Kardelj. 


Šesti princip, sedmo čulo i obesmišljavanje parlamentarizma

Piše LW

i jare i parei jare i pareOstavila sam  sa strane mail koji sam pre mesec ipo dobila od Vlade Ilića o obesmišljavanju parlamentarizma kod nas. Pomislih em vredi, em će zatrebati. Bio je aktuelan big time i onda, ali mi se tad ukazao Peđa Stojaković-ovo će da poootraaaaje. Sinoć mi se, ponovo, ukazao Božidar Đelić u prilično nereformskom i neprincipijelnom izdanju, pa sam pitala i dobila  dopuštenje da delove tog pisma stavim  u današnji blog.


šesti princip

 Piše LW

Ukoliko DS hoće da preuzme odgovornost za mesto predsednika države DSS bi preuzela odgovornost za funkciju premijera, ili obrnuto, bez ulaženja u personalna rešenja".  Dragan Jočić DSS, Beograd, 6.3.2007.


Kalifornikacija Inđije

Ave Ješiću and Boškoviću. LW salutes U2.

Za mega vest -RHCP u Srbiji-sam čula još pre dve nedelje od drugarice Hedvig Morvaj. Al nisam smela da se radujem, ko dok nisam "naše" ugledala u skupštinskim klupama.

RHCPRHCPMolim vas, poštedite me tračeva o EXIT i  o liku i delu Gorana Ješića. Što se mene tiče jedino političko nedelo koje je učinio je učešće u zajedničkom zločinačkom poduhvatu-podršci novom Ustavu. Al pošto kapiram da mi podržavamo i Božu za mandatara, Ješiću to ti je oprošteno.


Genocid iz nehata*

 *Piše LW

Sezona je pravljenja top lista na blogu. Ja počela da pravim jednu  o komentarimam i reakcijama i o komentarima i reakcijama na komentare  i reakcije  na presudu MSP. Evo top- osam najodgovornijih,  najkorisnijih i smislenijih komentara. Za sada. U obzir je uzeta i pozicija sa koje je osoba, ako je osoba u pitanju,  davala izjavu, kao i dosadnasnji stav koji je imala o ovom slucaju. Pokušaću ovih dana da sortiram i negativnu i/ili listu nerazumnih mi komentara i rekacija etc.


Ubijen je Duško Kondor

Član Helsinškog odbora u Republici Srpskoj Duško Kondor ubijen sinoć u svom stanu u Bijeljini. Kondor je pre dva dana policiji prijavio da su mu isečene gume i razbijena stakla na automobilu, a da je to bila samo jedna od pretnji kojima je bio izložen u poslednje dve godine. I sam predsednik HO u RS Branko Todorović išao je koliko juče u policiju da prijavi  pretnje!


bezDan vojske-updated-Moneybookers for RuC

koliko se nisko može sletetikoliko se nisko može sletetiZoran Stanković večeras gostuje u Poligrafu. Imajući još uvek veru u istraživačko-pressing novinarstvo B92, nadamo se da će ministar vojni biti dobrano propitan oko istraga o okolnostima pod kojima je  nastradalo više od 20 vojnika od 2004 na ovamo. Nadamo se i da se u emisiji neće čuti, ili da će se bar na nju reagovati, fraza "gospodin Mladić". Nadamo se da će ova tema imati bar istu miutažu kao i "Afera Puholek."


Slobodan Antonić-Ispred ogledala

Kad stavismo u fokus i Fokus celog Putina, ajde i celog Antonića iz današnje Politike a time i Politiku.  A posle ide komentar našeg prijatelja i saradnika Vladimira Ilića, koji Politika do puštanja ovog  bloga nije objavila.


Sedam strana koje su potresle svet

Piše LW

Čujem se jutros mailom sa Zoricom blogerkom.  Ponedeljak, šta ima, kako si. I ništa vikend, ništa šoping report, čim razmenismo info o deci i unukama, odmah pređosmo na Serbian Current Affairs. 


Syndicate content