Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Hvala ustavopiscima!

Prvi dan aktivno NE, drugi dan BOJKOT. Ili obrnuto. Hvala ustavopiscima. Svi misle da oni hoće da nešto muljaju, noću, da nameste rezultat, podmetnu ustav. Taman posla! Kao prave demokrate dali su nam priliku da iskažemo oba stava koja zastupaju organizacije civilnog društva. I aktivno NE i BOJKOT. 

Oni misle da je ovo njihova velika pobeda a igranka tek počinje! Naša je obaveza da se svi aktivno uključimo u akciju  povratka dostojanstva prezrenim gradjanima, i na najavljenim izborima vraćanja dotojanstva poniženoj Skupštini. Zahtevi za hitne promene Ustava već su pripremljeni! Počinje intenzivno posmatranje sprovodjenja ustava, posebno zloupotrebe onih članova koji se mogu tumačiti kako ti drago. 

Ustav je dokument koji bi trebalo da odredjuje okvir naših života i ukazuje na pravac razvoja Srbije. Kroz manipulacije, kršenje svih procedura, kroz izrugivanje Ustavu kao dokumentu  ova vlast  je skinula svoju (pred) poslednju masku i ozbiljno ugrozila našu demokratsku  budućnost.

Pred nama je vreme da dokažemo da nismo apatični i pasivni već zreli i aktivni gradjani, da dokažemo da smo sposobni da odbranimo i razvijamo demokratsku Srbiju! (Baš sam se zaneo. Opasno su me najedili.)

Dakle, prvi dan aktivno NE, drugi dan BOJKOT. Ili obrnuto. 


Obrnuto, obrnuto

Mislim, sve je ovo sa referendumom obrnuto. Zato prvog dana BOJKOT a drugog dana na Sajam. Ipak, zatvara se Sajam i do iduće godine sve NAJBOLJE ZA SRBIJU. Stvarno, hvala piscima predloga novog Ustava, ali... ne hvala.


А зашто се толико једите?

Из вашег последњег коментара на "Тренирању оптимизма..." изгледате баш и апатични и пасивни "Нажалост ту се мало може урадити...". Очигледно не верујете у индивидуалну акцију у оквира закона да би се неке ствари промениле, али сте зато врло вокални да позивате на бојкот референдума.

Ви знате да сте за бојкот, али зашто, није баш јасно, макар не из онога што сте овде написали. Оно што јесте јасно је да constitutional lawyer you are not (and neither is James Lyon).

Вама бих топло препоручила да погледате на сајту Владе (http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/specijal.php?id=58010) кратки пoзив Емира Кустурице на учешће на референдуму , уместо што следите интернационалног смутљивца Џејмза.


haha

Sakrivanje iza autoriteta Kusturice, zatim onog poznatog ginekologa, udaranje po patetici ispred vrata porodilista... Pa fudbaleri, moleri, pekari, studenti... Kakva kampanja, kao u zlatim 1990-tim godinama, evo, vracam se u to zlatno doba nase drzave, i topim se od miline, suze same naviru!!

A i inace, iz principa necu da podrzim NISTA sto je JEDNOGLASNO usvojeno u skupstini, jer samo pogledajte, sve nase najvece budalastine uradjene su opstim konsenzusom!

I mirno cu spavati nocas, bez grize savesti, bez obzira na bajalice i crnu magiju koju preko "nacionalnog servisa" premijer upucuje 'bojkotasima' i 'aktivno-NE-istima'... :)


Кустурица има позитивну енергију,

која сасвим недостаје "не"-табору. У том смислу сам Кустурицу препоручила Миљенку Дерети. (Ви видите "ауторитет", али то је у потпуности ваш проблем.)

Оно што остаје је да господин Дерета није овде изнео ниједну валидну примедбу на нацрт Устава.


koštunica IMA energiju?

wow.


Cim mi neko izgovori

Cim mi neko izgovori "pozitivna (negativna) energija", odmah mislim da je u pitanju neka turbofolk pevaljka ili neka sluzbenica aktuelne vlade. Ko bi drugi mogao zaboraviti da energija nema znak +/-, za razliku od npr. "naboja-naelektrisanja".

Semele, mother of Dionysus, da li bi bili ljubazni da nam objasnite sta je to "pozitivna energija"? Narocito na primeru Kusturice.

----------------
13. februar 2006. | Izvor:FoNet

Sarajevo -- Jedan režiser i jedan pevač posvetili jednu pesmu Radovanu Karadžiću.

Filmski reditelj Emir Kusturica i pevač grupe Zabranjeno pušenje Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, jednu pesmu posvetili su Radovanu Karadžiću, piše štampa u BiH.

Na novom koncertnom albumu "Life is a Miracle, in Buenos Aires" (Život je čudo, u Buenos Ajresu), oni su haškom optuženiku Radovanu Karadžiću posvetili pesmu "Wanted Man" (Tražen čovek), u kojoj jedan stih glasi: "Ko ne voli Radovana, ne video Đurđevdana..."


Kakav Kustrurica. Pa on je

Kakav Kustrurica. Pa on je sa onim svojim plagijatorskim orkestrom u Brazilu pevao "Ko ne voli brata Radovana - ne video nikad Đurđevdana". Možda Kusturica, otkad je sveže postao Nemanja, zajedno sa onim svojim dr. Karajlićem skriva i Mladića i Karadžića. Ništa nije neverovatno u zemlji Srbiji koja ima u preambuli ono što nema.


Poturanje?

Emir Kusturica je bas u ovo vreme, negde krajem oktobra 2001. na 25. Mostri International de Cinema de São Paulo, bio specijalni gost. Na tom festivalu, te godine napravljena je retrospektiva svih Emirovih filmova (cak su iz Ceske stigli i njegovi studentski radovi).
Ne treba se cuditi da je zbog pomenute retrospektive Kusturica bio pozvan da bude gost festivala, zajedno sa No Smoking Orchestra, a njihova dva koncerta su i svecano otvorila festival.
Koncerti su odrzani u najelitnijoj sali u São Paulu i za obe veceri karte su bile unapred rasprodate.
Koncerti su snimani sa 8 kamera za potrebe Direct TV-a. Pored snimljenih nastupa, tokom Emirovog boravka u São Paulu, snimljeno je i brdo dokumentarnog materijala koji je kasnije prikazivan na ekskluzivnom satelitskom kanalu 605 Direct TV-a. I dan-danas se ponekad taj materijal vrti na tom satelitskom programu. To isto vazi i za Emirove filmove.

Moram da primetim postovani gosodine Hag da ste u vasem komentaru pokusali da poturite veliku laz i da pokusavate da etiketirate Emira kao navodnog jataka Radovana Karadzica.
Tokom ova dva koncerta (koji ste pomenuli), niko od izvodjaca ni u jednom momentu nije pomenuo te vase stihove: "Ko ne voli brata Radovana - ne video nikad Đurđevdana". Naravno, za ove moje tvrdnje, postoje i materijalni dokazi za sve to, a to su originalni snimci koncerata, pa ako zelite, mogu da vam ih i posaljem.

To cime se vi bavite me podseca na tuzne periode iz nase istorije, doba kada se odlazilo na Goli otok zbog identicnih poturaljki. Razmislite malo pre nego sto naserete te notorne gluposti.

Ne zelim da ispadne da ja eto sad branim "jadnog" Emira (kao ne ume on sam da se brani) ali je cinjenica da svaki Srbin bi bio vise postovan, ako bi sam poceo da postuje svoje istinske vrednosti.

Ispada da Brazilci vise razumeju i postuju nasu vrhunsku umetnost od vecine srpskih mediokriteta.


bravo ! to je sustina danasnjeg trenutka na Balkanu

Vasa poslednja recenica je paradigmaticna za nas , Srbe i sve nas na Balkanu , ma koje vere bili .

Ne mogu da verujem da se tako daleko ide u zameni teza. Znam da Kusturicu mrze u BIH ,u Sarajevu osobito.
To se obicno dogadja ljudima koji ne zele da savijaju kicmu ili ne neguju tzv. "gumenu kicmu" .

Umetnici , posebno tog , najviseg kalibra , nemaju obavezu da budu "realni" i politicki korektni.

To ne vazi, razume se za politicare .
Ne vazi ni za sve one koji bi da se bave politikom (a takvih je isuvise danas) .


Slusao sam Vas u Pescaniku

I jako ste dobro rekli ono da ih moramo pobediti na njihovom terenu, po njihovim pravilima igre.

Pa ipak, jako sam iznerviran sto nas vlast uvek dovodi u nemogucu situaciju: ako izadjem i glasam aktivno NE, tada postoji opasnost da se ustav izglasa, zbog velike izlaznosti, sto ne bih voleo... A opet, ako sedim kuci i bojkotujem, ispada da sam letargican i nezainteresovan, sto takodje nije tacno! Tako da ta "banda besprizornika sto se uhvatila da bavi politikom" (da citiram Vidojkovica), uvek nadju neki marifetluk da nas 'zavrnu'... Mada naravno, na duze staze nemaju nikakve sanse, jedino sto ovim marifetlucima gubimo dragoceno vreme.

Takodje, pade mi napamet sledeca stvar: kako treba prevoditi izjave vlade upucene javnosti? Pa, treba samo udariti vulgarnu negaciju na ono sto kazu:
Na primer:
Mi sve cinimo da lociramo gde je Mladic... se prevodi u: Mi ne radimo nista da lociramo gde je Mladic...

Inflacija ce ove godine biti jednocifrena... se prevodi u: Inflacija ce ove godine biti sigurno dvocifrena...

Ove zime nece biti povecanja cene energenata... -> Kad dodje zima, povecacemo cene energenata..
itd itd...

E pa sad, kad uradim ovako, recimo na vestima koje se objave u nekoliko dana, pa onda uporedim sa faktickim stanjem stvari, vidim da se ove "negirane izjave" mnoooogooo bolje slazu sa cinjenicama...
No further comment.


Какве примедбе ви имате на нацрт Устава?

Какве примедбе ви имате на нацрт Устава?


imam samo 2 primedbe:

1) Los je
2) Glup je


3) NEPISMEN...

3) NEPISMEN...


U ustavu ima teritorije

U ustavu ima teritorije (koje takođe nema) a nema u spisku ljudi koji žive na toj teritoriji. Ustav ima, kao i reči himne, teritorijalne pretenzije.


2 semele

nije ti, zeno, dosta sto srBujes na forumu, moras i ovde.
Anyway, primedbe:
1)ovo nije referendum, nego plebiscit, pa samim tim ne zelim da potvrdjujem iciju odluku;
2) Ustav je oktroisan, tj.nametnut.
Jel dovoljno???????
Ili vise verujes popu sa Ladbroke Grovea?
Idi na Portobello Rd, blizu Portobello Marketa se nalazi kuca Georgea Orvella-mozda se setis zasto imamo primedbe na "Ustav", ako nisi shvatila Zivotinjsku farmu!

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


SOS!!!

Ovo me dovodi u zabunu:
Pitanje upuceno svima, ovde zbog:

Quote:
ako izadjem i glasam aktivno NE, tada postoji opasnost da se ustav izglasa, zbog velike izlaznosti, sto ne bih voleo...

Ocigledno nisam dovoljno aktivno pratila sve polemike na temu referenduma - koliko ja shvatam, za ovo izjasnjavanje se primenjuju pravila VAZECEG tj. Milosevicevog ustava, po kojem, opet ako dobro razumem ZA treba da glasa 50%+1 UPISANIH, a ne IZASLIH biraca? Po ovome ispada da je svejedno da li cete im svoj glas uskratiti neizlazenjem ili zaokruzivanjem NE, jer on u svakom slucaju nece uci u pomenutu kvotu. Ako nisam u pravu, razuverite me, jer se spremam da izadjem i pored NE napravim i neki manji igrokaz na birackom mestu, cisto da se ispraznim i razgalim dusu:)


Nisam pazila na casu :)

Evo sad sam pogledala vest

Quote:
Pravo glasa ima 6.639.385 građana, utvrdila je Republička izborna komisija, a da bi bio novi ustav bio usvojen za njega mora da glasa najmanje polovina tog broja plus jedan. Među upisanima u birački spisak je i više od 18.000 državljana Srbije koji žive van Srbije i koji će moći da glasaju na 40 biračkih mesta u 24 države.

Dakle, za izglasavanje je svejedno - NE ili BOJKOT! A sa onih 18.000 registrovanih van Srbije (odakle im samo petocifren broj,ljubopitna sam znati!) mogu vec danas da se pozdrave :)))


Od 18.000 raseljenih koji su

Od 18.000 raseljenih koji su u CG prijavilo se samo 1.000 da glasa na referendumu i to negde u npr. Zubinom potoku. A ovih 18.000 nisu ovi iz gornjeg posta, to sam čula na dnevniku CG.


ma ko ce ga vise znati

evo i ja sam poceo da haluciniram, nemam pojma...
Toliko su bulaznili o spiskovima, kriterijumima, te Albance racunamo, te ove ne racunamo, da sam se potpuno izgubio... Narkoza koja se siri putem nacionalnog i ostalih "servisa", ocito da deluje... :o)


LARINA,

U PRAVU STE! Teba im vise od 50% upisanih ZA!


Ali ja mislim da Miljenko

Ali ja mislim da Miljenko ovog puta greši, jer su ovi toliko uložili u referndum i da uspe da će svako NE noćas pretvoriti u DA. Očajnički im treba.


iskustvo je pokazalo,

da je to omiljeni i uvezbani scenario.


E, pa onda,

i mi demonstracije za trku imamo.;)

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


Uroše,

jesi li ti pročitao Perin ustav? Svako okupljanje će se zakazivati godinu dana unapred. Zakaži danas:)))


Jesam, naravno,

ali veceras ocekujem proteste ukoliko "referendum" "uspe", naravno.
ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


E pravi ulog bi bio da

...su svi kolektivno obecali da ce se povuci iz politike ako ne prodje ustav...MALO SHALE u ove nocne sate


Pa Kostunica se nece povuci iz politike, nazalost,

ali ce mu se povecati stepen mentalne retardacije!

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


Ma jasno

...samo sam se malo nasalio...


Znam, ali ja nisam,

izliv srBstva u mozak je najvisi nivo mentalne retardacije.;)

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


zato

sto su zrnca u agresivnoj koheziji, pa vrse prejak pritisak na zdrave celije.


U tolikoj koheziji da

izazivaju leukemiju.

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


da, ovako ce

samo da pristupe planu B, as usual.


Dragi Nesh,

možda si u neprospavanoj noći i posle gledanja filma "Boj na Kosovu" odlučio da ipak zaokružiš DA:)))

Srbija do Tokija - Kosovo do Nove godine - mala šala, velika istina:)))


Ha,ha,ha...

...tek sam sad video ovo...stari sam ja izdajnik...(nazalost ne i placeni)...!!!Kosovo do Nove godine!!!
Malo li je?


Izlaznost i prolazak ustava na referendumu nemaju direktne veze

Pravila igre su sasvim jasna. Da bi ustav prosao na referendumu "da" na listicu mora da zaokruzi 50% + 1 od ukupnog broja upisanih biraca. U tom slucaju velika izlaznost bi bila samo posledica takvog ishoda, pa prema tome izlaskom i glasanjem "ne" ni na koji nacin ne biste pomogli onoj drugoj strani.


TUŽNI FRONT

Lako je Kusturici, Zdravku Čoliću, Dejanu Stankoviću and Co. da pozivaju na izlazak kad su oni prvi izašli... iz zemlje. Stvarno tužno društvo. Šta ćemo mi, tužni, sa ovim Leg(ij)alistima?


Mozda da probamo da se

Mozda da probamo da se sprdamo sa njima onako kako se oni sprdaju sa nama. Pa da predlozimo za predsednika Mikija iz Kupinova, koliko je popularan, mislim da bi to unelo ozbiljnu pometnju u redove "ozbiljnih" politicara. A dokle su nas doveli, Miki bi verovatno i na izborima imao preko 60% glasova :)


Koliko znam,

Belanovica je u Srbiji.
Ne bi taj izasao iz zemlje da nema garancije da ce da se vrati u ljubljenu mu Belanovicu.
Pa je onda zatvorio sve nas, da bismo, jelte, videli sta znaci patriotizam.
A to mu daje mogucnost da zavarava ljude u ovoj zemlji kako je ista do dzadze!
2 Larina-dobra ideja,mislim da bi u DSS-u izazvala
talas samoubistava.

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


Pa Miki

nije nista hrdjaviji od ostalih kandidata,
ima potencijalno sve porebne atribute.


Couldn't

agree more, Miki za predsednika.

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


a

moze i da nas iznenadi, za razliku od ostalih.


Ma samo nek se negde aktivira (najbolje LDP)

ionako je omiljen, klinci ce glasati za one koje on podrzi.

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


Proverit

Bilo bi zanimljivo proveriti da li će reprezentativci koji igraju u insotranstvu i kojisu nas pozivali na glasanje iskoristili svoje prave i glasali.
M Dereta


Sinoć sam na hleb namazao nacrt Ustava ...

..., a sada čekam da se u rerni ispeče domaće pile ( sa još ponečim ), te, pošto sam se svečano obukao i sveže obrijao, odoh da obavim svoju građansku dužnost i zaokružim ( zna se ) na referendumu !
Tunjavi je genije --- obećao Ustav i, bogami, Ustav je stigao !
Svaka mu čast !!


Bravo KUME - Tunjavi

Pozdrav za Kuma - izabrao si ime koje tacno odslikava karakter "Deteta". Mozda ce da glasa i "najtrazeniji Haski optuzenik", naravno i "Dragi, Aco".


Kako god bilo

jedno je sigurno- kada dotični govori o Ustavu, licem mu se razlije blaženi smešak, pa mu usta izgledaju manje kriva i tikovi se smanje. Eto i neke koristi od Ustava, pretvara totalne frikove u delimične.

http://ivana.mojblog.co.yu


ovo sam upravo saznao

Sad sam pričao sa drugom čija je žena bila na glasačkom mestu. Rekla je da su ljudi glasali van paravana tj na očigled biračke komisije, i to ne pojedinci već većina. Koliko je to zastupljeno u drugim gradovima ne znam. Ako neko nešto zna molim da objavi, a ovo se desilo u Kikindi.
hvala.


Imam pitanje...

...da li se varam ako mislim da je ustav koji se predlaze republikanski? Ako se ne varam, sta se desava sa ljudima koji su za monarhiju?-da li im ovakav predlog ustava odgovara?


15% u 18 sati

haha, pa nema te matematike koja moze da naduva izlaznost na 50% pri ovakvom 'prolaznom vremenu'!!!
(naravno, pretpostavka je da ce svi oni koji su 'jako zagrejani' da zaokruze 'DA', da pozure to da obave cim pre...)

Dakle, izgleda da su pukli, ako opet ne pokradu, ali zaista je statisticki jako malo verovatno da se svi preko noci 'osveste' i da "sa Kosovom na usnama" u nedelju pohrle da zaokruze sudbonosno "DA" :o)))))

Da ne govorimo o tome sto je i sam cin dvodnevnog glasanja skandalozan, kao i ideja o 'prekonocnom cuvanju' izbornog materijala...

Bas bi bilo lepo da ovo bude jos jedna farsa ovih "politickih besprizornika" koji su se odlepili od stvarnosti i zive u nekom svom virtualnom svetu...
Nema, kofa ladne vode po glavi, da se mamurluk izleci :o)))


Устав прош'о. A

Устав прош'о.

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


15% u 18 sati

haha, pa nema te matematike koja moze da naduva izlaznost na 50% pri ovakvom 'prolaznom vremenu'!!!
(naravno, pretpostavka je da ce svi oni koji su 'jako zagrejani' da zaokruze 'DA', da pozure to da obave cim pre...)

Dakle, izgleda da su pukli, ako opet ne pokradu, ali zaista je statisticki jako malo verovatno da se svi preko noci 'osveste' i da "sa Kosovom na usnama" u nedelju pohrle da zaokruze sudbonosno "DA" :o)))))

Da ne govorimo o tome sto je i sam cin dvodnevnog glasanja skandalozan, kao i ideja o 'prekonocnom cuvanju' izbornog materijala...

Bas bi bilo lepo da ovo bude jos jedna farsa ovih "politickih besprizornika" koji su se odlepili od stvarnosti i zive u nekom svom virtualnom svetu...
Nema, kofa ladne vode po glavi, da se mamurluk izleci :o)))


Hvala ustavopiscima!

Hvala ustavopiscima!


Dvostruko hvala

Dvostruko hvala ustavopiscima!


Ogromno hvala ustavopiscima!

Ogromno hvala ustavopiscima!


I jos jedno ogromno hvala

I jos jedno ogromno hvala ustavopiscima!


Ovo iznad...

.. je platforma delovanja bojkotaša?
Magna Carta..pardon..MAGNA KARA LIBARTATUM?
Povelja Slobode je velikašima data u 13.v, ali u 13. v., i ne u Srbiji, dajte barem smislenosti akcijama, a ne samo jalove maloqrčevitosti..
Odoh na referendujem svoje pismeno DA
Doviđenja


sta ti bi nocas

i ti si se preko noci 'osvestio' i 'probudio sa Kosovom na usnama'? Postujem, naravno!


Ostavi se..

Quote:
i ti si se preko noci 'osvestio' i 'probudio sa Kosovom na usnama'? Postujem, naravno!

... manira komuno - podmetanja, Petre, kao i manipulisanja "nacionalnim odrednicama". Najmanje je Kosovo razlog zašto treba promeniti Ustav Ratka Markovića. Smešna je akcija potpisivanje Povelje slobode. I naziv, gest, ama baš sve..


pa ne podmecem ja Komuno

vec g-din predsednik & company, to su njegove reci.
I ne manipulisem ja 'nacionalnim odrednicama', vec opet on & company.

Ja samo konstatujem da ste se vi upravo ponasali prema njegovim preporukama: ko ne glasa u subotu, glasace u nedelju :)

Pa dobro, izgubise 'nasi', nema veze, sto rece prof. Rajic, ma nije ni bitan ustav, ni prethodne nije niko postovao, pa nece ni ovaj...
Nego, naravno da cemo da iskoristimo svaku priliku da 'bandi besprizornika sto se uhvatila da bavi politikom' zagorcamo zivot. Bice jos prilike za to, koliko na predstojecim izborima... :) Inace, cestitam svima kojima je jako stalo do ovog i ovakvog ustava.

Sva sreca, te se nisam kladio kod lavova na kvotu 1:6. Mada, izgleda da kad lavovi nesto procene, tu nema greske (sto je opet vrrrrlo indikativno, vrrrrrrlo!!)


"Odoh na referendujem svoje

"Odoh na referendujem svoje pismeno DA"

Pismen si ti, brajko moj, ko MAGNA KARA LIBERTATUM koju pominjes u vezi s bojkotom, i to tvoje pismeno DA se ogleda u tome sto sastavljeno pises "dovidjenja', sto 'referendujes' i sto verujes da postoji izraz 'malogrcevitost'. Idi referenduj svoju pismenost, samo bez malogrcevotosti: zaokruzi jednu od dve jednoslozne reci na listicu, to je bar lako, to mozes cak i ti.


charta...

...pardon - KARA je jedino što razumeš? A i kontekst si razumeo, vidim.
Toliko o pismenosti...teška reč doviđenja, a? :)
Samo ti slikaj - rokaj, slikaj-rokaj, dok se ne onesvestiš, što je primereno tvom razumevanju.
Kako ćeš da znaš šta piše u Ustavu, ako ne danas, onda sutra?
Nikako.
U tvom slučaju, nikako je podrazumevana činjenica.


A posle svrati na Stormfront...

Hag


Ne razumem...

Andrya

zasto ne napravite svoju drzavu kad vam je ova ovoliko losha i ne smarate vishe...
Svi ste procitali kako je demokratija cool i sada pricate na sva usta o gradjanstvu i ustavu, a kada bi vas pitali definicije ceskali biste po glavi...
koliko amaterizma u ovoj zemlji, zato je i takva!


Zato sto

drzava ne moze da se pravi na temeljima bivseg rezima,aka DSS (tj.golubova preletaca iz JUL-a i SPS-a u istom), SPS-a i SRS-a.
Zato sto ne moze moderna drzava da se pravi oktroisanim ustavom i plebiscitom o njemu.
Eto zasto.

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


aha

to znaci da treba odstraniti sve koji su ikada glasali za SPS&SRS&JUL&DSS&SPO itd... posto su davali legitimitet celoj prici koja traje li traje. Po toj logici posle nacisticke Nemacke nije smelo da glasa bar 70% ljudi ili uopste ta zemlja ne bi trebalo da postoji.


pa u tome je

glavna greska demokratije, sto daje legitimitet i onima, kojima pre treba tutor,
da ne bi i dalje pravili stetu.


Не, него ће Чеда

Не, него ће Чеда и скупина ходајућих failures-a да ми је праве... 'ајде бежи.

++++++++++++++++++++++++++++
A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


milentije

ako ste to meni odgovorili, niste morali da se trudite, u buduce slobodno me zaobidjite,
i onako smo nepremostivo udaljeni , da bi i pokusavali da se razumemo, a to 'ajde bezi prepucavanje je primerenije nekoj ulicarskoj varijanti, kojoj ja svakako ne pripadam,
pa se ne bih ni zadrzavala.


Okupljanje hejtera

Za sutra u dvanaest je zakazano okupljanje dezurnih gundjala, ispred zgrade/kuce/kolibe LDP, ciji ce zid posluziti kao zid placa, pa navalite...


i tako je Jocic sacuvao trafiku!



dragi moj Miljenko

nema potrebe za srdžbom ni jedom. mada je jedenje tvoja jaca strana.
U svakom slučaju Ustav je prošao i baš bih voleo da znam šta u njemu nevalja. Što se tiče organizacija civilnog društva o njima nemislim ništa dobro. Očigledno je da više para nema, pa je nastala žešća frka. Naš NGO sektor se bavi svim i svačim. Mislim da je najbitnije da se za prvo vreme posvetite donošenju zakona o nevladinim organizacijama pa zatim ostalim stvarima. Ne vidim da ste bili aktivni u kritici miloševićevog ustava, niti sam čuo da ste organizovali bilo koji okrugli sto po tom pitanju.
Ali, kako kažete sve je spremno, zahtevi pristižu. Evo jednog. U preambuli ustava dodati deo u kojem bi bilo uneto podsećanje na izvore naše državnosti od njenog nastanka pa do danas, poput preambula u drugim ustavima. Ni više ni manje od toga. Ova država, bila ona gradjanska ili srpska ili i gradjanska i srpska ne počinje i ne završava se sa nama bili mi gradjani, bili srbi, bili i jedno i drugo.
Vraćanje dostojanstva skupštini podrazumeva vraćanje dostojanstva Srbiji koja je da Vas podsetim naša država koja je dostojanstvo upravo izgubila utapanjem u različite projekte u kojima smo mi gradjani, srbi ili i jedno i drugo izgubili apsolutno sve (veći broj nas i svoju imovinu).


Od opšteg ka ličnom

Ja ne bih imao ništa protiv da u preambuli postoji deo o našoj državnosti koji bi pokazao razvoj Srbije do moderne gradjanske države. Ovako, preambula je svedena na Kosovo i ne bavi se kljucnim vrednostima srpskog društva.
Žao mi je što ima vi imate loše mišljenje o NVO. Iz vašeg tekst je jasno da niste dovoljno informisani i da se prepuštate političko+tabloidnoj propagandi.
Mi iz sektora već 6 godina vodimo borbu za zakon koji treba da reguliše ovu oblast. Svaki put kada se zakon nadje u proceduri Vlada padne. Ovo sada je već treći put. Nadam se da će nova Vlada odmah doneti ovaj zakon da ne bi pala.
Tačno je da volim da jedem ali sada sam na dijeti. Kad manje jedem više se jedim.

MDereta


Od ličnog ka opštem

Hvala Vam na usvajanju predloga za poboljšanje preambule.
Što se zakona tiče mislim da ga ova vlada i ovaj parlament neće usvajati, jer faktički ulazimo u fazu novih izbora. Pa onda jovo nanovo. U svakom slučaju dobro je da najzad postoji predlog zakona oko koga ste se dogovorili. Nisam siguran da je za ovih šest godina bilo vašeg dogovora oko teksta. Naravno da sam za jak NGO sektor i mislim da upravo on može doprineti rešavanju mnogih problema, ali ipak sam uveren da on mora prepoznati pojedinačnu priču, najpre lokalnu, pa onda da bude usmeren ka opštim stvarima. Ustav u svakom slučaju postavlja najviše postulate u jednom društvu, tačno je da on nije regulisao decentralizaciju i veću regionalizaciju kako bi svako preuzeo odgovornost ali i pravo da donosi odluke koje bi uticale na opšte stvari, medjutim postavlja se pitanje da li je Srbija danas spremna na to?
Nekako nemam poverenja i nisam siguran da pojedinačno imamo snage da bilo šta promenimo u najbližem okruženju. Naravno ne pojedinačno ali sigurno udruženi oko ideja i praktičnih stvari koje možemo da preduzmemo kao članovi neke od NGO ili osnivanjem NGO-a. Zato nam treba jak NGO sektor. Uveren sam da novi ustav nije prepreka za sve to. Zato sam za princip od pojedinačnog ka opštem.
Drago mi je da ste na dijeti, samo bez jedenja, jer ne bi bilo dobro da se izjedate imajući u vidu da znam koliko ste se izjedali u proteklim vremenima.


dereta je fuj!!!!

joj boze sto je meni odvratno sve sto ovaj covek kaze ili napise.. imam kamen u stomaku dok citam njegove zle redove a radim to samo da bih bila sigurna sta ne treba da radim ili mislim. Stoga, Ustav je odlican.. ne brini Srbijo!


pa zasto

ste onda dosli kod njega,(ako vam je tako odvratno), da se tu presavijate i povracate, zar nije normalnije da ste u drustvu onih sa kojima vam je prijatno,
ili je vama neophodna dnevna doza bljuvanja,
da bi uopste funkcionisali.


Dolazi po svoju dozu

Dolazi po svoju dozu "deretazacije".


hvala

Svi koji su se nadali skorim izborima mogu u svoje pecine sa medama do proleca hehehe.
"Pushenje ili zdravlje odljucite sami". MOZDA BI OVAKAV PLAKAT BIO I NAJEKONOMICNIJI JER BI MOGAO BITI FINANSIRAN IZ ZDRAVSTVENOG BUDZETA.ako ima takvog-hehe
Pozdrav svim gradjanima prvog reda a i onima drugog reda koji su uglavnom bojkotovali, pomognuti malim brojem gradjana prvog reda koji se nisu tako osetili i naravno onima treceg koji nisu imali pravo glasa a punoletni su.
Zeleo bih da cestitam svim gradjanima prvog reda na pobedi i da im pozelim skoru integraciju medju gradjane jos viseg reda. Svim nizim redovima vise srece u sledecim kvalifikacijama sledece godine.


pitanje e.f.

da li sam citala Vas komentar "E dobro" ili mi se ucinilo (nema ga)


Dobro, bre, Miljenko

citam ove tvoje blogove i ne shvatam sta si toliko odlepio na novokomponovanu politiku?

Covek kao ti bi mogao da napise izvanredne stvari o sadasnjem stanju u masovnim medijima (nikad necu zaboraviti tvoju sjajnu dekonstrukciju spice milosevicevog dnevnika - sa onim globusom i kompasom, i senkama), o vizuelnoj reprezentaciji sadasnje gluposti, o filmu, o umetnosti. A ti se uhvati u ovo gucansko kolo seoskih luda, i trosis i svoje vreme i energiju i pamet. Sta ce ti to, druze stari? Batali, brate, i radi ono sto bolje od svih drugih znas i umes.

P.S. Secam se da si bio u stanju da nam pricas satima o filmovima na kanskom festivalu, i mi smo slusali opcinjeni. Nisi valja sada izmedju Jarmuscha i V. Ilica izabrao ovog drugog da te fascinira?


Nema izmedju

Hvala na potsecanju. Nekako je doslo istovremeno sa tuznim datumom kojim se obelezava 10 godina od smrti Nebojse Djukelica. On je jos lepse i strasnije pricao o filmu....
Moj problem je styo kad krenem da gledam Jarmusa usput sretnem V. Ilica. Onda kratko prozivim, napunim se novim svetom i izadjem iz bioskopa. A tamo, V. Iici...
Izgleda da se uzalud nadam da je moguce ocistiti taj izlaz iz bioskopa udahnuti Beograd bar slican onom od pre toliko godina.
U medjuvremenu, uzivaj u filmovima.

MDereta


Beauty is in the eye of the beholder,

па то важи и за ваше виђење некадашњег Београда. Београд се променио, али такође, нико од нас није онај beholder који је некада био.
Пишите о филму.
Све најбоље.