Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Zasto Djelicu raste nos?

 

 

Zasto Djelicu raste nos?Zasto Djelicu raste nos?E bas se neda taj kandidat za premijera....Od Kostunice su valjda vec digli ruke, pa i ako bude premijer, ali Djelic....Eh Bozzo, Bozzo...a obecao si odgovore na pitanja, da ne govorim o mojoj veceri,,.,,neko mi rece da ima nekih fotki tvojih po Zemunu, restoranima.,..ma sve je to super,....ali gde su odgovori...a obecao si!!!?

Ja samo ovo tek onako, da te podsetim...Bred Pit mi ne nedostaje, ali novi premijer bi mi dobro dosao, pod uslovom da ispunjava obecanja...

Eh sto me nerviraju oni koji imaju pamcenje!!!

Srdacno tvoj Shumadinac

BKC

PS> Opet cu se ja javiti za neki dan....procice te valjda rano prolece !


Cole, a ko je

Bozidar Djelic? Jel to nas fudbaler u Premijer ligi?


Jok

Čovek je odavno predsednik francuskog tima AGRIKOLA.


Ma čovek igrao fucu u

Ma čovek igrao fucu u Francuskoj pa se vratio u našu Superligu u nadi da će biti najbolji igrač, vodeći strelac... ali, predsednik (kluba) ga nešto kasno uveo sa klupe u igru a igra... sve samo ne fer-plej. U našoj ligi se bogami igra prljavo. Onda rešio čovek da odigra koju prijateljsku utakmicu ovde na blogu da malo uđe u formu al' ne lezi vraže - i na tim prijateljskim utakmicama se igra đonom, i te kako! I šta je Boža mogao da uradi nego da isfolira povredu i napusti teren ispraćen zvižducima publike, koja ga na svakoj sledećoj utakmici proziva... a Bože nigde. Verovatno opet traži nekakav strani angažman i pita se šta mu bi da se laća ćorava posla.


Atomski

Njemu strani angazman ne gine. Zato se i igra u najjachem klubu u lokalnoj ligi. Vidish da svi bivshi lokalni igrachi odoshe u UNove, EUnove i sl. Ovaj likalac ovde mu dodje ko trambulina :)


Ma publika u stvari

Ma publika u stvari izvisi... džabe vičete i zviždite, "zvezde" će svoj angažman da debelo unovče a vama šipak....


Naknadna mudrost

Kada su pojedini blogeri nedavno odlučili da Đeliću nakon njegovih obećanja i razglednica iz Davosa postave ozbiljna pitanja o njegovim namerama kao kandidata za premijera, svi su se uzbunili, uključujući g. Restaka:
"Ne vređajte čoveka!", "Ne terajte ga sa bloga, nije još ni došao!" "Ne budite destruktivni, biće vremena za takva pitanja!" itd.

A iza tog mudrog uzbuđenja, pokazalo se, zapravo nije stajalo ništa nego servilnost prema vlasti, dakle duhovna disciplina u kojoj su Srbi šampioni vekovima.

Ono što većini blogerske publike nije palo na pamet je da smo mi fana Pitera Gabirjela uzdigli postavivši mu ozbiljna pitanja, na koja se on pokazao nesposobnim da ozbiljno odgovori, da kaže išta suvislo izvan konvencionalnih laži.

I sada Pinokija svi zezaju.


Mislim da treba da pravimo razliku

izmedju vredjanja i onog sto se zove obaveze prema javnsti, te ja zbog toga i "prozivam" Bozzu.Dakle nije moj cilj da ga vredjam, niti bilo koga drugog, vec da ih "naucimo pameti" da jednom dato obecanje mora da se postuje.Sam se prijavio na Blog...siguran sam da je mogao da nadje nekoga ko ce mu odgovoriti na postavljena pitanja, ali se on ni to nije potrudio...e pa zbog toga ce mu nos rasti, sve dok se ne javi..Svake nedelje po malo...
BKC


Pogresno razmisljanje i konstatacije ...

Duznost g. Restaka (i moderatora) je da zastiti NAS sve od vredjanja ... posto se time odbijaju i potencijalni novi blogeri. A posao mu je (kako ga ja vidim) da napravi blog koji ce biti prihvatljiv za sto veci broj ljudi sa RAZLICITIM politickim pogledima ...

Ne secam se ni da je g. Djelic rekao da ce OBAVEZNO I REDOVNO ucestvovati na blogu (pa ne rade to ni mnogi drugi blogeri koji se nalaze na VIP list). Meni se svidja ako on bude prisutan i na blogu, ali kao gradjaninu mi je vaznije da privede uspesno pregovore o formiranju vlade. A kad (i ako) bude predsednik/clan te vlade onda ce opet biti DALEKO NAJVAZNIJE da radi svoj posao ... a blogovanje je za one koji imaju slobodnog vremena i volje ...

Za kominikaciju sa gradjanima Srbije je i tako neuporedivmo efikasnije da g. Djelic nastupi u nekoj kontakt-TV emisiji gde ce biti dostupan milionima gradjana ... umesto par stotina (ili hiljada) gradjana.

A cela ova konkretna tema ima dozu neozbiljnosti zato sto svako od nas ZNA da covek moze samo da odgovori da onim pitanjima nije imao prilike da se bavi. Pa sto bi se i bavio kad JOS uvek ne zna ni da li ce biti peremijer ... pa cak ni clan vlade ...

A ovi sto "zezaju Pinokija" su jednim delom oni isti koji su svojim vredjanjem hteli da ga oteraju ... ili su bar pristalice/aktivisti iste politicke opcije ...


Ovde nije problem G Restak, ili...

mi ne citamo iste tekstove...Eto taman popravih rejting kod Vas, pa se ne slazemo...G Djelic je iz Davosa (procitajte njegov Blog) napisao da se izvinjava svima sto tog trenutka (dakle dok je bio u Davosu) nije u stanju da odgovori na sva pitanja, ali ce to uciniti cim se vrati u BGD!!!Dakle to nije bilo vezano za njegov (ne)izbor za premijera!!! Dakle sam se nacrtao na Blog, sam neka se sa njega izvuce.
Rekoh i ponavljam da je G Djelic imao, kao ministar u nasoj (DOS/ovoj) Vladi najvise simpatija i niko ne osporava ono sto jue ucinio, a mislim da je mopgao i mnogo vise...ali ta prelazna ocena i simpatije nisu doveka...vec ih stalno mora "pravdati" svojim ponasanjem/delovanjem, ako je zeleo takav rejting da zadrzzi. Licno sam, napominjem u vrlo korektnim odnosima sa Bozzom, te bas zbog toga smatram da ga treba podsecati na obavezu datu javnosti...Nista bolje od suda javnosti...a od toga ne treba ni Bozza da bude izuzet...Sve ostalo sto spada u sferu tzv."zzute stampe" me ne zanima...Dakle Bozza je na potezu,bio on premijer ili ne! Licno mislim da necce, a i da je bolje da ne bude...sto ne znci da je Kostunica prihvatljiv.DALEKO BILO !!!
BKC


a sta molim vas, Branislave

fali Djelicu da bude premijer. Imate li alternativu?


Kad neko saradjuje sa premijerom kakav je bio

pok Djindjic, a ja sam imao prilike za to, onda Vam i kriterijumi za premijera rastu..ili se bar zadrzavaju na istom nivou...Nista ja ruzzno nisam rekao za Djelicca, osim sto ne ispunjava data obecanja...pa se samim tim diskvalifikuje za tu funkciju. Imao sam saradnju sa G.Djkelicem u vreme DOS.a pa bih mogao jos ponesto da napisem zbog cega mislim da on ne mozze da bude premijer, a licno mislim da ga je DS ovoga puta zrtvovao iz drugih razloga.ne treba Djelica braniti od mene , nego od njega samoga...Sto se Kostunice tice, toliko sam puta o njemu pisao i govorio, da ne bih da ponavljam da je on nakon Milosevca najveca nesreca koja nam se mogla dogoditi.To sam govorio i avgusta 2000/te kada je vecina iz DOS.a bila u Voju "zaljubljena".
Pitate sta je alternativa? Prvo drzava koja nema mogucnost da pronadje pravog premijera nije ni zasluzila boljeg od Voje.///Ako bih se ja pitao daleko bih srecniji bio ako bi nam premijer bio, npr, Vlada Gligorov...ako nista drugo, pored toga sto je strucan, da ne kazzem strucniji...politick i je nezavistan (bez obzira sto je pisao ekonomski program za LDP)...i za moj ukus stabilnija licnost, sta god to znacilo...Eto jedne mogucnosti...a ima ih jos...
BKC


ma Branislave,

slazem se ja sa svakom vasom gore ispisanom recju. Ali, zasto takav defetizam? " Prvo drzava koja nema mogucnost da pronadje pravog premijera nije ni zasluzila boljeg od Voje".
Slazem se da za premijera nije dovoljno da si samo ekspert na jednom polju, vec da mozes da obuzdas i nadgledas sva polja i ministre. Da ne nabrajam sta jos. Secam se da je na tom polju pominjuci gospodin bio slab. Ali, se opet ponavljam, sta drugo? Ne, ja ne bih Kostunicu jos naredne tri ili cetiri godine. Ovako, ako mu se postavkom Djelica makar malo zagrize kolac koji on ( kostunica) tako ljubomorno cuva za sebe, mozda lakse prodru i druge teme i drugacije tumacenje istorije i slika Srbije postane makar malo drugacija.
Slazem se da je tesko kad se neko sadasnje "politicke pijace" stavlja na mesto Djindjica


Pa naravno...ako se u ovoj i ovakvoj drzavi

koja je zahvaljujuci SRS i SPS, pre svega stigla dovde, omoguci da SPS ponovo predje cenzus, a radikali dobiju 1000.ooo glasova..onda je logicno da premijer moze da bude samo neko poput Voje Kostunice...On je pravi vrh tog ledenog brega na kome pociva Srbija...Sa Djelicem sam saradjivao...tri godine, ili sam ponesto znao o njegovom radu...tako da sumnjam da bi on uspeo to sto vi ( a i ja zasto da ne) prizeljkujem/o..Cak je i nesrecni Djindjic stradao...ali to je vec neka druga tema....Kostunicu treba pustiti da se sam ulupa, a ne dozvoliti mu da se slepa sad uz DS, ili da nam preti sa SRS...On je vec skoro potpuno pao i treba ga pustiti da se ulupa...sve drugo su naivne pretpostavke, a posebno sa Bozzom na chelu!
Ali ok, svako ima svoje misljenje!
BKC


Aha, tu smo :) Boži bi sve

Aha, tu smo :) Boži bi sve bilo oprošteno da je kandidat LDP & co. a ne DS...


Koliko ja znam i LDP odnsono ceda

je podrzao Bozu za kandidata,,,ili se varam? Odakle Vam to sad????Cita li neko ovde srpski....ili...?
BKC


Cole,

zbunjuje vas softver. Nije bas pregledno, ali nije svaki komentar upucen vama, samo zato sto se nalazi ispod vaseg. Pogledajte malo bolje ko se kome obraca. Ni moj, a ni ovaj komentar nisu bili za vas. Sto ne znaci, naravno, da vi ne mozete da komentarisete. Ali da se ne zbunjujete sto "niko ne cita srpski"


Kleopatra, Cole je odgovorio

Kleopatra, Cole je odgovorio meni, sve je u redu. Dakle, Cole, lepa podrška... šta bi tek bilo da ga ne podržavate? Nešto mi nije jasno - ako ste tako dobri sa Đelićem privatno, čemu ovaj Vaš post na blogu? Pa zbog slične stvari je Janko Baljak hteo da napusti blog pa ga jedva vratiste i Vi između ostalih koji su mu pisali komentare podrške. I sad se šatro čudite što Đelića nema na blogu. Pa kakvu je dobrodošlicu dobio, nije ni čudo.


onda sam ja pogresila,

jer je malopre od mog komentara za nekog drugog pomislio da je za njega.
Sedam puta sam se pozdravljala, kao ovi vipovi sto odlaze, a ni jednom da odem. Sad cu stvarno.
(Mozda)


Rekoh ostanite sto se mene tice

a Vi znate da li hocete ili ne! Izvinavam se ako sam odgovorio na pitanje koje nije bilo meni upuceno
BKC


To sto ga je podrzao ceda ne znaci da ga i ja moram podrzati

ili je i to u Srbiji nemoguce? Vi ste rekli da bi bilo drugacije da je iz LDP/a...a ne ja...Ja sam bio samo na listi, a nisam clan LDP/a...samo zarad informacije.Sa Bozzom nisam intiman prijatelj, ali cenim njegov doprinos Djindjicevoj Vladi i refrmama...nismo se slagali u mnogim stvarima...npr..oko decentralizacije, ali to sada nije ni vazzno!Zaista treba da se bude krajnje naivan da verujete da ce moj Blog na bilo koji nacin uticati na cinjenicu ko ce biti premijer..pa ja sam rekao da Bozza to necce biti...pre Davosa.,..Naravno ne zato sto ja tako zelim, vec zato sto to ne zele ni "njegovi",,,,Nece biti da sam ja kriv...sto je obecao, pa slagao....a kakvu je dobrodoslicu imao...pa procitajte koliko je ljudi bilo za na onom Blogu kada se pojavio....i koliko mu je ljudi postavilo pitanja a on sve to ignorisao...sada???Pa hajd ako sam ja za to kriv, OK
Budite malo objektivni....A sramota za njega ce biti ako bude ministar u Kostunicinoj Vladi...
BKC


Ne mislim da će ovo Vaše

Ne mislim da će ovo Vaše pisanije i ona uvredljiva slika učiniti da Boža ne bude premijer, ali da će ga oterati sa bloga, to je već vrlo verovatno.


Pa on je sam otisao pre svega ovoga!!!

ili se ja varam,.? Dakle sto se mene tice neka oddgovori svima drugima,,,,kojima je obecao, a ja cu se vec sresti sa njim i raspraviti nejasnoce u koje je uleteo na svoju stetu...ali shvatice on to.Polako...
A sto se Bloga tice, prerano je zakukurikao....pa se sklonio...to je moje misljenje.
Nemojte da zivite u zabludi....ali ni u paranoji!Ne ucestvujem u BGD kuhinjama, na srecu zzivim u KG,kakav god da je!
BKC


Ne znam šta podrazumevate

Ne znam šta podrazumevate tačno pod "BG kuhinjama" u ovom slučaju, ali mi nekako instikt kaže da nije ništa dobro :)
Da, najbolje je da se sretnete sa Božom i raspravite neke stvari sa njim, samo možda je sad kasno za to. Kažem, sve mi liči na obračun Timofejeva i Janka Baljka preko B92 bloga, sve u svemu izgleda dosta ružno. Stvara se utisak da bi Boža da, kojim slučajem, stvarno postane premijer, najveće protivnike imao upravo u vama koji ste mu kao prijatelji, nekadašnji saradnici i slično, nego u SRS, SPS i DSS... i to ne zbog svog nastupa na blogu, već slutim da tu postoje neki dublji motivi... koji, to neću nikad saznati, ali to je moj utisak.


Eto kako radi srpska paranoja

..nemam, ama bas NIKAKAV licni nesporazum sa Bozzom, cak bih bio srecan kada bi mi u Srbiji svi bili takvi "protivnici" i sa njima takvi nesporazumi...DAKLE NISTA, AMA BAS NISTA LICNO! Ili da budem potpuno i do kraja precizan, u politickom smislu ne bih radio, to kako on radi...ali i to je njegovo pravo!Sto se tice BGD kuhinja, pa to je uvek tako bilo...dva ili vise tabora se dogovaraju i cenjkaju oko mesta, dok ostali deo Srbije, kibicuje, navija, psuje....Na zalost to se ne radi u korist drzave, vec zarad zastite stecenih pozicija i privilegija...itd..sve vec poznato!
BKC


Cole, nije to paranoja, već

Cole, nije to paranoja, već moj utisak nakon ovih Vaših učestalih prozivki Bože Derikože, kao i odgovora na komentare... sve u svemu, možda Vi nemate nikakav lični nesporazum sa Božom ali mi se čini da posle ovakvih napisa i karikatura obrnuto ne važi... sigurno ste svesni da posle toga nema šanse da Vam se Boža javi ovde na blogu, ne nakon tako teških reči na njegov račun. Osim ako ne odluči da Vam vrati istom merom, u šta ipak sumnjam.

Božidar Đelić ne može da bude predsednik Vlade ove države, prosto zato što nema nijednog saveznika, čini mi se čak ni iz DS-a. Koštunica mu je direktni takmac za fotelju, Dinkić je njegov stari neprijatelj, o SPS i SRS da i ne govorim a najžešći napadi na Đelića su došli od strane ljudi iz koalicije oko LDP-a. Za Đelića je to definitivno loose-loose situacija, pitam se zašto se uopšte prihvaćao te kandidature, zašto se uopšte vratio u politiku. Čovek nema šanse da se nosi sa ljudožderima na našoj političkoj sceni.


Kad sam rekao paranoja nisam mislio na Vas licno

vec na sveukupan nacin razmisljanja u Srbiji da kad neko nekoga kritikuje tu mora da ima neka pozadina///i sl/./Dakle nisam ja kriv, valjda sto je on obecao da ce odgovarati na pitanja....pa sad kao nije trenutak da mu se to kazze jer se on zaboga bori da bude premijer,a ja ga kao iz Kragujevca miniram...Ajd nece biti, miniraju ga upravo oni koji su ga zrtvovali...a drugo, velika je razlika kad imate ispred sebe Djindjica i kada to sami pokusavate da budete, sto ne vazzi samo za Bozzu?Vec rekoh da vrstan fin strucnjak ne mora biti dobar politicar....Ako pazljivije procitate sta sam mu pisao dok je bio u Davosu, videcete da sam upravo slao poruku da se ne zalecce...te da shvati gde je, ali se to po obicaju tumaci drugacije.Pa dobro, nije mi prvi put da budem u nesporazumu sa okolinom...U drugacijem smislu sam avgusta 2000/te upozoravao na Kostunicu...ali su svi rekli...da sam provincijalan, gde cu ja iz KG protiv velikog Voje....ko sam ..itd..omalovazavanja koliko hoce//I danas, cu ja opet biti problem ako sve njih podestim, sta su svojevremeno govorili kad smo se dogovarali o tome na SV Stefanu leta 2000/te!
Pa neka bude tako...
poz
BKC


Quote: velika je razlika kad

Quote:

velika je razlika kad imate ispred sebe Djindjica i kada to sami pokusavate da budete, sto ne vazzi samo za Bozzu?

Ovo važi za sve Đinđićeve saradnike. Samo ne znam šta treba da radimo, da čekamo nekog novog Đinđića?

Niste Vi krivi što je Boža obećao nešto što nije i ostvario... ali Vam svakako zameram što ga ovako napadate preko bloga. Promenili ste i naslov svog posta, dodali onu sliku retuširanu u Photoshop-u nakon čega je poseta naglo porasla... bez veze. Pa onda spominjete Zemun, neke restorane, slike... sve nešto nevezano. Pa Sveti Stefan... i onda kad neko izvuče zaključak iz toga, to proglasite srpskom paranojom. Jednom sam Vas pitao da objasnite nešto od toga što s vremena na vreme nabacite onako usput a Vi ste mi odgovorili da ne budem naivan... kao "nisam lud da o tome otvoreno pričam". Pa OK, svakako niste ludi ali nisam ni ja naivan...


Pa ne napadam ga, vec podsecam

ali je jedan broj njih poceo da dizze tenziju i da ga brani od mene...???Pa Ok, onda sam objasnjavao...
Fotke su pomenute sasvim nevezano, pa cak nisam ni dozvolio da se time bavimo...niti bilo cime privatnim,,ne zanima me.
Sto se fotosopa tice..pa na zalost nisam Koraks..a voleo bih da jesam...pa u tom smislu treba i to posmatrati....nema nedodirljivih zar ne..O Sv Stefanu i sl...jednog dana,...nisam ni mislio da ste naivni, a jos manje to drugo..niti sam na to asocirao...procitajte ako vas ne mrzi odgovor SonjiK...detaljnije je objasnjeno
poz
BKC


Pročitao. Voleo bih da taj

Pročitao. Voleo bih da taj "jedan dan" konačno dođe, da se otvore dosijei, da padne taj sneg konačno i da svaka zverka pokaže svoj trag. Da saznamo i šta je bilo na Svetom Stefanu i koje stranke je osnovala DB itd. Dok se to ne desi, o tome se može spekulisati i tvrditi svašta bez dokaza.

Ako Vam smeta (zaista) to što je Božidar Đelić marioneta u postizbornom procesu, pišite postove protiv vrha Demokratske stranke koji vuku te konce. Obratite se Borisu Tadiću, na primer. Pošto tako cenite Božu i pošto ste svakako njemu rekli ovde sve šta ste mislili, pređite na viši nivo. Retuširana slika Vam ne služi na čast, tako se ovaj blog pretvara u tabloid.


Mislim da sam vec vise puta govorio i o DS/u

i Borisu...!Naravno navijam iz sve snage da se otvori DB i sva druga arhiva...Spekulacije bi sa moje strane bile kada bih navodio konkretna omena lidera i stranaka,,ovako Vi i ja, ili neko treci moze samo da sluti ili insinuira...pa dobro, za neke bas ima i argumenata, vec sada.
Sto se tice "retusirane fotke"..pa dbro prihvatam da sam se "poigrao" vise nego sto treba....ajd da priznam, mada sam ne vidim da sam u toj varijanti, recimo, nikada se zbog toga ne bih ljutio...Bio sam na nekoliko takvih fotomontaza, znao sam autore,,,i nije mi smetalo.Zavisi od coveka! Ali reci da je ceo Blog bio tabloidan, bojim se da niste u pravu....ne zelim da Vas "maltretiram" ponovnim citanjem svih mojih postova, ali nadjite mi JEDAN...ovde i ja cu priznati da ste u pravu.Dakle stvar je jednostavna....pronadjete i kazzete evo tu ste bili ispod nekog zamisljenog nivoa.
BKC


I evo konacno naseg apsolutnog slaganja, dragi Cole.

Ako Djelic pristane da bude ministar u Kostunicinoj vladi, onda je to velika sramota i jedam jako pogresan potez. Jos je gore ako pristane da bude podpredsednik u istom rangu kao i onaj hohstapler Dinkic.
To ce biti sunovrat za sve, pre svega za njega.
Tome vredi posvetiti i blog i diskusiju, o tome treba govoriti. Ja mislim, ne solim vam, ali mislim da je to prava tema, vrsiti pritisak na Djelica da na to ne pristane, taj pritisak preko bloga nije neki veliki, ali nije bas ni zanemarljiv. Ljudi ovo citaju, posebno oni.


Eto kako je lako sloziti se sa mnom. a to je moglo i

na pocetku.,.,ali nikad nije kasno!
A sto se Bozze tice, moj prijateljski savet i jeste da u TAKVU VLADU NE ULAZI NI PO KAKVU CENU....Predsednik skupstine moze biti ko god....Hm....ali BDJ mora da apstinira u ovom krugu!
Poz.
BKc


draga kk

ne! mi svi treba da vrsimo pritisak da na vlast dodje srs-sps-ns i ako bi se tu ugurao i dss onda je to pun pogodak. jedino na ovakav radikalan nacin se srpska demokratija eventualno moze izvuci iz bljuzgotine u koju je upala.


Aha,...hvala...ja zaista nisam vican ovim novim tehnologijama

nemam bas zelju da se u svaki mesham osim sto pokusavam da zadrzim nekakav pristojan nivo.,..sti ide malo tezze u Srbiji..ali hajd...nekako cemo se i sa tim izboriti!
Hvala
Poz
BKC


Vas dobar rejting kod mene

Vas dobar rejting kod mene nije posledica naseg slaganja po raznim temama(posebo ne politickih) g. Kovacevicu:-)Nego vaseg razumnog pristupa diskusijama na vasem blogu, demokraticnosti i tolerantnosti. I posebno zbog VASEG ODNOSA PREMA NEISTOMISLJENICIMA kao sto sam ja (naglasam ovo ekstra iako spada u one napred pomenute "opste" kvalitete). Po tome ste IZUZETNA RETKOST medju onima koji ovde na blogu zastupaju istu/vasu politicku opciju ...

Sto se tice g. Djelica citao (i ucestvovao) sam i ja na njegovim blogvima. Koliko se secam on je na NAJVAZNIJA pitanja odgovorio, a ako je jos obecao da ce dati dodatne odgovore "cim se vrati u BGD", pa to nije ucinio, onda zasluzuje odredjenu kritiku ... Eto vidite kako razumni ljudi mogu lako da se sloze :-)

Ja samo mislim i dalje da je to NEBITNO zato sto se ne secam nekih BITNIH pitanja (na najbitnija je odgovorio). I posebno sto je i tako u neizvesnoj poziciji pa i ne moze da nam da neke ZBILJA KONKRETNE i OBAVEZUJUCE odgovore. Pa nece valjda svakom blogeru odgovarati na svakakve besmislice i uvrede? Ovaj g. Ponti ga je odmah nazvao bezobraznikom iako covek jos nije NISTA bio odgovorio.

Na njegovom mestu bih ja dao samo generalni odgovor i rekao da cu odgovoriti kasnije tek kad budem i ako budem u vladi (i u zavisnosti od "radnog mesta").

Pozdrav,
Vasilije


Potpuno se slazzem da bi nase ili bilo cije

drugo apsolutno slaganje pretvorilo zivot u monotoniju. Ja mislim da je Djelic morao da odgovori sa nekoliko opstih odgovora na mnoga jos postavljena pitanja..pa i moje? Pri tom ga ja naravno nisam, nikada, pa ni sada vredjao...vec sam ga pitao sta ga je kvalifikovalo za Davos, odnosno u cije ime je isao.Ako je isao kao Boza Djelic, mladi lider....ok, ako je isao u ime banke, ok, ako je isao u ime DS.a OK, ali ako je isao kao buduci premijer...Hm...onda je to sasvim drugi nivo.Drugo iz cinjenice u cije ime je izao, sto moze delovati sasvim formalno, proizilaze kompetencije, koje moze imati u razgovorima...sa potencijalnim investitorima...i sl. Sta kao je on nesto i (pred)ugovorio, a ne bude premijer...npr.Drugo..ja sam bivao na takvim skupovima, pa malkice poznajem tu tehnologiju kontakta gde se svako sa svakim vidi izmedju koktela...u prolazu, i sam imam takvih slicica...Da ne duzzim ne treba, ponavljam, braniti Bozzu od mene vec od njega samog, jer mi se cini da se ne snalazi bas najbolje u politickom brlogu Srbije, a ubedjen je da je smeker i tu!
Hvala na komplimentima,...davno, davno kad sam poceo neku karijeru javne licnosti imao sam maksimu Volterovu...sada je vec floskula, "..da ne priznajem to sto govoris, ali cu se uvek boriti da to mozes da kazes...!" tako nekako je glasila, pa je jos pamtim.
poz
BKC


Vasa pitanja nisu jasna.

Ja nigde ne vidim vasa pitanja. Ja vidim samo vredjanje i price o rakiji, sranju i gramatici. Na koja pitanja mislite?
Inace, ne branim ja nikog osim sebe samu od ovakvog pristupa. Blog nije klozetska solja, mada sve vise lici na to. Svako moze da iskenja sta mu padne na pamet i s punim pravom da ocekuje odgovor i da je ovo mesto gde se vodi zanimljiv dijalog za ljudima na javnoj funkiciji.
A kad smo vec tu - na kojoj je to javnoj funkciji vas nosati patuljak? Koliko znam, on je samo jedan od kandidata, protiv koga najvise radi onaj sto ga je lazno isturio kao svog. A dok nije na funkciji, nema nikakvu obavezu da vam odgovara.
BTW na sta tacno da vam odgovara?
I tako u krug...


O Djelicevom postupku imamo

O Djelicevom postupku imamo unekoliko razlicita misljenja ... sasvim normalna pojava u demokratiji :-) Ali u vezi SUSTINE demokratije ocigledno se slazemo.

Ma problem je kod nas sto ipak vecina ljudi razmislja na nacin iz 90-ih (a i onih pre). Pa je za njih jedino razumljivo da SVE koji nisu na njihovoj strani (i imaju drugacije politicke poglede) MRZE, VREDJAJU I OPTUZUJU na sve moguce nacine. Pa sta da se radi ... u Milosevicevo vreme su se politicki protivnici odnosili na slican nacin. Ustvari su se gledali preko barikada (to vi znate bolje od mene) ... a u nekim davnim komunistickim vremenima su isli u zatvor ... ili na Goli Otok...

Zato je njima NEZAMISLIVO da recimo suprotne politicke opcije mogu da udju i u vladu silom prilika - kao sto je to u Nemackoj. Ili recimo da se u Americi skupi par kongresmena iz demokratske stranke i par iz republikanske stranke pa da zajedno predloze neku rezoluciju. Ma ne, kod nas su SVI koji nisu sa NAMA nasi NAJGORI NEPRITELJI i u odnosu na njih je SVAKO sredstvo borbe, ukljucujuci i ona NAJPRLJAVIJA, dozvoljeno ... A imam utisak da bi najradije imalu "demokratiju" u kojoj je njihova politicka opcija "dozivotno" na vlasti (ako druge uopste i treba da postoje)


Pitanje za Kovačevića, iz partera

Ananije: "Vas dobar rejting kod mene... g. Kovacevicu..."

Otkuda to da vi imate dobar rejting kod Ananija, g. Kovačeviću? Da li vas ta činjenica brine?


Nemam pojma ko je ananije?

Niti se bavim razmisljanjem o tome ko sta misli o meni licno....naprosto nisam zbog toga ovde...? Ja iznosim neke svoje stavove, koji su takvi kakvi jesu. Nekome se nekada svidjaju, nekad ne..i to je to.Niti ja znam ko stoji iza kog nick.a niti me zanima...ja pisem pod svojim imenom i prezimenom, za razliku od svih Vas koji se mozete "kriti" iza razlicitih imena///U tom smislu mi je svejedno i ponavljam zaista ne razmisljam kome se i zasto "dopadam", Kad to kazem mislim da ne kalkulisem nista, u tom smislu!
BKC


Virtuelni Ananije: "A ovi

Virtuelni Ananije: "A ovi sto "zezaju Pinokija" su jednim delom oni isti koji su svojim vredjanjem hteli da ga oteraju ... ili su bar pristalice/aktivisti iste politicke opcije ..."

Pinokio, vrati se. Lesi te ceka kuci. I Ananije.


bez naslova

Pa gde ste VI Zokstere???


Vezbao ejakulaciju u dalj sa

Vezbao ejakulaciju u dalj sa Milutinom

Milutin Mladjenovic (4 Mart, 2007 - 15:25): Када сам имао дупло мање година него што их данас имам, могао сам да попрскам што се даљине тиче цирка 3-4 метра... За све ове горње тврдње постоје живи сведоци женског спола, да не буде забуне.


koji kreten

taj MM. dosta tog machizma


pufna: koji kreten ... taj

pufna: koji kreten ... taj MM. dosta tog machizma

Pufnice,

da je Milutin to napisao na ovom blogu blogu POPTISAO bih odmah tvoje misljenje - mada sam danas na ovoj temi rekao i nesto u njegovu korist na ovom blogu (u vezi "gramatickih gresaka") ...

Ali posto je to citirala druga osoba cijim postovima obiluju takvi sadrzaji i posto je citat uzet sa bloga na kome je vlasnik bloga bas pisao o tome i ciji je prijatelj opsednut "obdarenim muskarcima" ... I na kome se i diskutuje o raznim "duzinama" i ostalim "machistichkim" stvarima - NE MOGU da ti se priduzim.

Nekako mi nepravedno da izdvajam coveka. A GLAVNI KRIVAC je i tako onaj koji je to citirao na jednoj politickoj temi ...

Pozdrav :-)


Evo, Cole,

prave teme i pitanja za Djelica. i za Jovanovica i za Tadica. Malo o ejakulaciji i malo o Ratku Mladicu, izmedju o EU i o drkanju jednom i obe ruke. Vidite kako puno smisla dobija vas blog.


Ne znam kako ste sve to uspesno

povezali sa mnom? Mashala, na objektivnosti!
Kao sto ste MOZDA, primetili....svako se predstavlja sa onim cime raspolazze...a ja tu tesko mogu nesto da promenim..Svako spustanje ispod nivoa Bloga predstavlja sliku svih nas, nazalost!
MOLIM ONE KOJI SU POMESALI BLOGOVE DA ZA SVOJE KOMENTARE KORISTE BLOG KOJI JE TOME NAMENJEN.\]HVALA!
BKC
Kleopatra, cini mi se da ste prilicno doprineli razvodnjavanju Bloga koji nije imao takav karakter..pogledajte prethodne tekstove..do Vaseg, nije bilo takvih...a posle moje molbe siguran sam da ih nece visde ni biti...!!!


oh, pa nista onda.

Razvodnila sam vredjanje i pricu o onaniji. Mozda imate i neku sliku kandidata koja bi ilustrovala te teme?


Nadjite mi jednu rec kojom sam

uvredio Bozzu?
BKC


mora li rec, ili moze slika?


Sta god.....kad Vam ponestane argumenata

onda ste i bez slike i tona....!
Zao mi je!
BKC


Znate sta,

evo da vas ostavim, posto vidim da ste zapusili usi i vicete nijenijenijenijenije, na sve sto ja kazem. Ako vasa fotomontaza sa Djelicem kao Pinokiom i naslov teksta koji implicira da je taj covek lazov nije uvredljiv - ja ne znam koji drugi argument da vam ponudim.
Ako je posle napisa o pivu, dopu i rakiji, ono sto sam ja rekla razvodnjavanje, posle mora postova o spermi i onaniji i o tome kako sam ja mnogo ozbiljna i imam losu probavu, kad govorim o politickim implikacijama vaseg bloga - ako je to za vas van teme, onda stvarno da se povucem.
Doci ce vec neko da vam cestita na uspesnom poslu.

Ziveli Cole.


Vase je pravo da Ne/budete

ucesnik na Blogu, slobodna volja!
Sto se Pinokija tice, sam Bozza je kriv sto je obecao, pa slagao, a vec se zna kada Pinokiju raste nos!Tako da se za to obratite Bozzi, jer dakle nije kriv on sto je slagao, nego ja sto ga na to podsecam???HM!
Postovi o spermi i onaniji su na drugom Blogu i koliko sam ja uspeo da vidim samo jedan takavv se ovde pojavio, pa se posle molbe to vise nije dogodilo, ili ja ne citam dobro... A sto se tice tekstova o pivu, dopu i ostalom koliko sam ja uspeo da razumem oni nisu imali nikakvu vezu sa Bozom, pa ni sa mnom, vecv je to bila interna komunikacija izmedju par ucesnika...
Sto se posla tice...HAHAH..deluje komicno, paranoicno i tuzzno Vas komentar.
Ziveli i Vi meni....ali sa bar nekada malo argumenata, i vise objektivnosti...a ponekad se nesto i raspitajte..Ne jede se sve sto leti!
BKC


mora li rec, ili moze slika?

mora li rec, ili moze slika?


e, pa ne umem.

Pokusala, ali ne umem da zakacim fotku.


Ne umem da Vam pomognem

a rado bih...! Ali zalud trazzite...ne na ovom, nego ni na jednom mom blogu....
BKC


evo gore, neko je popravio.

moderator, valjda.


Kleopatra,

ne vidimo sliku, ali vidimo adresu. U prvom delu coda nedostaje jedna zagrada. Treba da bude "[img]", i zato slika neće da se pokaže.


Kleopatra, je li vam neko

Kleopatra, je li vam neko dosad rekao da ste dosadni? I nimalo duhoviti. I zbrkani. I poprilicno banalni. Kao da zvacete za dorucak sve jutarnje novine sto izlaze u Srbiji, a zalivate ih mlakim tankim cajem od RTS-a i reklama a mi imamo nezahvalnu duznost da pratimo na blogu tragove vase hronicno lose probave. Kleopatra, unesite malo vedrine i optimizma u vas zivot! I popravite probavu!


Drugim recima,

da otvorim neki porno sajt sa neobicno duhovitim slicicama dzinovskih falusa i minijaturnih testisa, pa da ih kacim po blogu na sve teme, a po citav dan? To ce biti ozbiljno oplemenjenje mog dosadnog izraza, dace sustinu svemu sto govorim.

A da li je vama, Zokster, neko rekao da ste suvise stari za to? I da delujete kao matori onanista sto lepi slicice na internetu, pa se posle mnogo raduje u mraku svoje devojacke sobe?


Kleopatra: "A da li je vama,

Kleopatra: "A da li je vama, Zokster, neko rekao da ste suvise stari za to? I da delujete kao matori onanista sto lepi slicice na internetu, pa se posle mnogo raduje u mraku svoje devojacke sobe?"

Gotovo svi, pa i vi. Drago mi je zbog toga. Prosto uzivam.

PS
Nije devojacka.


KK

Izvinite Kleopatka shto vam se mesaham u resor, ali za onaniju, voajerizam, karanje i sl nikad nije kasno. Nikad nije kasno kas choveka (i zenu) veseli :)


Izvinite sto se ja mesam u svoj Blog

ali ta vrsta dijaloga je na jednom drugom Blogu..
Nemam nista protiv teme...ali ne ovde, vec gde je zapoceta
BKC


na tu temu,

a i na svaku, sto se mene tice, sve je rekla Vesnace.
Posle toga ne treba insistirati.


Rodzer. :)) Otishla

Rodzer. :)) Otishla


Hajde da se manemo probave

i da pokusamo da se drzimo, koliko je to moguce...teme!
Hvala...!
BKC
Ima puno toga jos o cemu se moze govoriti na pristojan nacin.Sorry!


Dragi Branislave, meni su

Dragi Branislave, meni su Vaši blogovi od početka ostavljali utisak kvaliteta. Kažem "utisak" pošto o političkoj situaciji u Srbiji znam samo ono malo što sam naučio ovde, po raznim blogovima.

I onda mi se učinilo da sam naučio da je Božidar Đelić čovek koji zaslužuje poštovanje i podršku.

Posle toga, moram da priznam, da i meni ovaj blog izgleda skoro identično kao Kraljici Kleopatri, nepotrebno potplitanje nogu svemu što se kreće u Srbiji, neki nepotreban trud u kretanju ka utopiji koja se zove "traženje savršenog tima koji će voditi Srbiju".

Nema savršenstva, pa je tako pružanje podrške tamo gde se nazire kvalitet mnogo potentnija strategija od beskrajnog prozivanja i kritikovanja.

Važ blog, kako hoćete, Vi za mene i dalje ostajete jedan od kvalitetnijih blogera, ali ako ovaj konkretno obrišete samo ćete postaviti novi standard i steći joše veći ugled u mojim očima, ma kako to bilo nevažno.


Postovano Milane

Vasi komentari su za mene uvek bili zanimljivi, bez obzira da li se ja ponekad slagao sa njima ili ne...Pa tako i ovoga puta...Ok sta je sustina naseg "nesporazuma"...Bozza je rekao sta je rekao...i nije odrzao to sto je rekao, ja sam ga na to podsetio jednom, pa drugi put...I sada sam ponovo stavio Blog..Dakle samo zato sto je "nas" Bozza moze da ne ispunjava receno...a to drugi ne mogu..Njih cemo da satremo,a Bozi cemo da prastamo...Razumem ja da je on u guzvi,....nije u pregovorima, to je farsa za narod,ale je mogao da se oglasi bar jednom nakon Davosa..i da kaze sta god...u jednoj recenici...Ne , on je to pisao uveren da ce biti premijer/kasno je shvatio "igru" oko njega...i sad ce biti da sam ja kric, sto sam to napisao pre mesec dana...pa i posle Davosa, a ne on!!?? Malo cudni kriterijumi, da se prasta nekome koga nema, a treba da ga ima, a meni koji pise pod punim imenom i prezimenom se spocitava i podmece nekakva igra...Siguran sam u jedno, da dok prastamo "nasima" a druge gledamo kroz mikroskop nema nam dalje...Nije Bozza neprikosnoven i nezamenljiv, koliko god simpatican....Simpaticnost nije vrlina obavezna za premijera.,..kako je govorio Djindjic....ja znam da cu zbog reformi biti omrazen, ali neka reforme idu svojim putem, a gradjani o meni neka misle sta god! Djindjic je bio pravi premijer.,..a nije isto biti ministar kod Djindjica i premijer posle Djindjica!!!
BKC
Hvala na lepim recima!!!


Razumem Vas potpuno, nisam

Razumem Vas potpuno, nisam ja protiv pozivanja na odgovornost.

Nego se često desi da ni pored najbolje namere mi nismo u situaciji da uradimo nešto što smo rekli da ćemo uraditi u prošlosti.

Meni se to dešava, jednostavno ne mogu da sagledam situaciju u dovoljno detalja danas, pa mi nešto od današnjih planova sutra pada u vodu. Ponekad, jednostavno, počnem sistematski da radim i po 17 sati dnevno, zato što sam posebno traljavo napravio plan, i onda, odjednom nemam sekunda slobodnog vremena.

Mogu samo da nagađam, ali ako negde čovek mora istovremeno i da bude pragmatičan, i da ima razmevanja, onda to mora da bude politika.


Potpuno tacno.

ali dobar finansijski strucnjak nije i dobar politicar,,Bojim se da se Bozzi vise dopada politika od ekonomioje u poslednje vreme, a za to se pokazalo bas i nije vican...Zao mi je sto je tako...
Bolje spreciti...I on je shvatio da se zaleteo pa se ucutao, pa daj sta das..pa makar i ministar..pod Vojom...EH! Pusta ambicija..
Hvala i pozdrav
BKC


I ja sam za brisanje ovog bloga

Od ovog ovde gradjani Srbije neće imati nikakve koristi, samo štete. Što ga pre obrišete, to bolje.


Pošteno, obisaći i ja sam

Pošteno, obisaći i ja sam sebe, ako ste obrisali njegovu provokaciju.


Nećete biti sami

Ananije se već obrisao.

Kleopatra čeka na red.


da, da, dear CP-LW

secam se toga vrlo dobro, i ne samo restakove reakcije, nego i nekih VIP blogera, prosli smo toplog zeca bili, a sad ni pisma ni razglednice oko svega toga.


Mora da je od tog toplog zeca Novikov pobegao.

Inace je bio nosilac akcije, izmedju peticija kongresu i zagledanja u nebeska tela. Posle je pobegao, pitam se zasto i gde?


Vidobvita Kleopatra ne vidi dalje od nosa

Vidovita Kleopatra: "Mora da je od tog toplog zeca Novikov pobegao. Pitam se zasto i gde?"

Pa, pitajte gde treba, mada ste vidoviti.


Dosta sam nosata, to je tacno.

I javlja mi se da je mucenik pobegao kada je provaljen kao covek koji devalvira i blog i pricu o mrtvim vojnicima. Zaboravili ste bugarskog fizicara koji izmedju dva putovanja po Sjedinjenim Drzavama na refresh salje milion puta istu stvar, jer je tako video da radi njegov idol? Eto tom odvaznom tipu se nosati Pinokio usudio ne odgovoriti.
PS: U cilju potrage za novim uvredama, najbolje citati novine Press. Tamo lepo i savetnici i oponenti nude dugacku listu interesantnih predloga.


to kraljica kleopatra-lw

Lov na vestice, spijune, insajdere i autsajdere po blogu-u kome ionako caruju nikovi kao legitmno sredstvo obracanja autor-komentator i komentator-komentator je potpuno patetican. Neretko je sluzio i kao pravdanje nekih drugih postupaka ili interesa, najcesce post festum. Pilicno providno.

Patetican je pritisak na lik i delo novikova koji je bio mnogo benvolentniji -bez obzira na njegov identitet-u odnosu na sve druge rasporivace po drugim blogovima, koji nisu imali taj Novikov-VIP tretman.

Klektivizam koji,direktno ili ne, urednici bloga i neki autori namecu, kao i arbitrarno odredjeni prioriteti, PC teme, etc je potpuno u neskladu sa idejom bloga kao totalno JAVNE licne stvari, pa u tom smislu i odredjivanja "uredjivacke politike" pojedinih blogova.

Svi koji se lazno predstavljaju, ili pisu pod pseudonimima poput KK ili IN su, bar, na MiM blogu, dobrodosli. To da li pisu o kamionima -avionima je stvar samo trol-patrola, a ne toga da se po difoltu brisu. Brisu se i razjuruju samo oni koji eksplictno krse pravila MiM bloga, koja su vise puta navodjena, a ticu se, pre svega, govora mrznje.

Nacin na koji su -potpuno samo na osnovu indicija-rekla kazala-i mata hari trip inputa-tretirani pojedini komentatori ovde je potpuno neprimeren. Stvar ukusa,identiet, nacina zivota i dinamika javljanja i izbor i nacin plasiranja stavova, bar na MiM blogu, nece biti nikad predmet za histericno razjurivanje. Sve dok se ne iznose ocite neistine-a za to postoje brojke i slova-bar dok se ne pobrisu.


Previse dugacko i konfuzno

za moju malu pamet.
Odustala sam kod drugog pasusa.


Kleopatra,

Ja odustanem čim vidim "To", jer znam i ko je i šta je napisao.


to kk -lw

vrlo prepoznatrljiv arogantni manir-kad se suocis sa cinjenicama onda je txt dugacak, ili ti se spava ili te "boli dupence". sto bi se moglo i dokazati da se komentari ne autocenzurisu. u sitne sate.

lov na novikova je bio smesniji od nabijanja kese na glavu nejboru u reziji ace tomica.

vidim da sad osim tima za ocuvanje lika i dela VPB i BK na blogu pstoji i tim za ocuvanje lika i dela BDJ-sta je ovo-kult licnosti se stvara, ne stvarno BKC sta ti bi da dirnes u svetinju, sta si nasao da kinjis BDJ sad kad selo gori!

jadan BDJ.


samo jedno pitanje,

Ko je vpk i bk?
Da znam koju svetinju slavim.

A, ne daj boze da Cole slucajno dirne na nekog drugog istim besmislenim argumentima, tu se od cike danima nista ne bi culo.
(Osim ako ne naidje Smigic sa svojim jasnim argumentima, pa se ustasca zavezu, dupence zaboli, a cika utihne)


da, da Milicka ...

... pa secamo i se mi ostali. Poceli ste sa neprestanim JEDNIM TE ISTIM pitanjima na koje covek i tako u njegovoj poziciji i NIJE mogao nista konkretno da odgovori (osim neceg UOPSTENOG). I to je vama bilo jasno ... ali izgleda da cilj i nije bio odgovor. I onda su se pojavili i mnogi drugi koji, kao po komandi ponavaljaju jedno te isto pitanje. A neki kao Ponti, Zokster i Igor (kako se zvao u to vreme) su i vredjali coveka. Pa na sasvim LOGICNU akciju moderatora da se uvredljivi postovi brisu (obrisani i neki moji iako NIKAD ne vredjam), taj "srpsko-americki naucnik" se "zalio" americkoj kongresmenki.

I da nije Biljana Srbljanovic (valjda sutradan) malo smirila atmosferu ... bili bi jos mnogi postovi obrisani. A g. Djelic ODMAH oteran sa bloga ...


A zasto je on gospodin Djelic,

a ona samo Milicka?
To kao nije uvredljivo?

PS: mene ne morate oslovljavati sa Kraljice. Dovoljno je Kleopatra.


Izvinjavam se gospodji Milic

Izvinjavam se gospodji Milic sto sam je nazvao "Milickom" i na neki nacin degradirao u odnosu na g. Djelica :-)

Verovali ili ne gospodjo Kleopatra (ja sam nekad hteo da vam kazem TI ... ali posto vi insistirate na VI onda mi i ovo gospodjo nekako ide automatski) ja sa ubedjen da sam uvek (osim ako mi je ponekad promaklo) do sada koristio "vi Milici" posto mi bilo komplikovano da nagadjam ko stoji iza posta :-)

Ali sad mi, eto omace:-)

ps. ma i ovo gospodja i gospodin nije moj nacin ... najradije bih rekao: Bozo i Kleopatrice :-)


Ko stoji iza posta,

nije pitanje nagadjanja. Uvek stoji Jelena, koja se potpisuje u mnozini.


gresite kk

s postovanjem.

RW bloga MiM.


Onda ja ne umem da citam.

Nisam nikad videla ime Nenad Milica u prvom licu, inace bih se veoma iznenadila da pise o belim cizmicama i dogovara zalbu americkom kongresu na Dejana Restaka i nosatog Pinokija. Rekla bih da to nije politika za koju se zalaze.


opet gresite

To sto, posotvana, niste videli, je vasa stvar ili problem. ( donekle i nas, ali samo zato sto iznostie netacnosti o nekim diskusijama na nasem blogu, ali u tom smislu niste ni prvi ni poslednji, a i blog je blog, ipak prilicno neformalna forma)

Nacin na koji se na blogu MiM odgovara pojedinim komentatorima i nacin na koji se usmerava diskusija, je nas izbor. U meri u kojoj to dozvoljava cinjenica da pojedini komantatori mogu da edituju ili brisu svoje komentare, a time i ostale.

Nenad Milic


Nisam nikada videla vas,

ali sam zato videla ovo

Mislim, dosta je zbunjujuce? Ili su i to netacnosti koje ja iznosim na vasem blogu? Ili je mozda u pitanju neko drugi, a ne ja, ko iznosi netacnosti? Ili to nisu netacnost? Uopste je zbunjujuce.
Ali posto sam ja inace zbunjiva osoba, ali ipak korisna, a po nekad i dosta i korisna, da batalimo ovu korespondenciju.
Da ne bude mnogo plakanja, vriske, tuzakanja i neprijatne transpiracije, vec sam se pozdravila sa domacinom, pa se pozdravljam i sa vama.
S postovanjem,
kraljica ( zbunjivosti ali i raznih drugih stvari)kleopatra


Ne znam kakave ja veze imam sa tim Blogom

jer se koliko sam video moje ime tu nigde ne pojavljuje...tako da ne znam koje ste kockice prespojili...sta znam zaista ne mogu da ulazim u Vasu podsvest..slutim da se iza svega ovoga ipak krije nesto drugo...ali hajd sad, da se ne igram detektiva...Vase je pravo da se predstavljate kako god, pa i da odustanete...Koliko ste i zasto zbunjivi, ili "zbunjivi", ali ste svakako mastoviti, sto moze biti i korisno.,..nekad i negde!!!
Srdacno Vas pozdravljam
BKC


pa to je odgovor Nenadu Milicu,

kao sto vidite, ne vama. Ne znam u cemu je nesporazum?


za kk -od nenada milica

Izvinite, ali to su netacnosti ili privatne stvari koje su iznosili drugi. Kao sto vam rekosmo, niste jedini koji to rade. No, za razliku od drugih, mi to sve ostavljamo na blogu. Daje jasniju sliku o ucesnicima i namerama.

NM


Za "kraljicu zbunjivosti

Za "kraljicu zbunjivosti (ali i raznih drugih stvari)" Kleopatru alias Kamichak, od zokstera sa ljubavlju:


to ste vi?

to ste vi ? A imate i prijatelje koji su spremni da vas slikaju?


A ne. To je Dejan Stankovic

A ne. To je Dejan Stankovic snimljen kako radi na posumljavanju portugalskih parkova... A ja sam, kao njegov stari provereni prijatelj, uzeo kameru i sve to lepo smimio.

Mogu i vas, draga pufnice, samo ako pokazete zelju.


ma batalite to

vise bi mi se svidelo da pisete, nesto van klozetskih aktivnosti


Otkud sad klozet, draga

Otkud sad klozet, draga pufnice, a upravo smo uzivali u miru i zelenilu portugalskih parkova... Pisem, pisem, ne berite brige, draga moja pufnice.


Ma pisao bi zokster, Pufnice

Ma pisao bi zokster, Pufnice ... kad bi znao. Al' sta vredi kad i njemu i njegovom prijatelju Pontiju najbolje idu te pomenute aktivnosti.

Evo gledam, ovaj blog su preplavili svojim prljavstinama. Pa kad im je Kleopatra prebacila i CITIRALA NJIH same ... napali su je ... A njima i jeste cilj da izazovu i iznerviraju coveka svojim uvredama. I kad bi ovaj blog bio izuzetak, onda ne bi ni bilo tako strasno. Ali to oni rade na skoro svim blogovima. I sa mnogo ljudi ...

Njih je najbolje ignorisati. Mada je za blog najbolje da budu banovani. I to trajno. Ill bar dok ne nauce da se ponasaju normalno ...


Vala bas, Virtuelni Ananije,

Vala bas, Virtuelni Ananije, nema kod tebe greske... Svaka ti se pozlatila.


BRAVO ZOKSTER!!!

Evo procitah ovo na susednom blogu Gospodina Kovacevica, pa posto ne smatram prikladnim da odgovaram tamo, evo MORAM zokster da te pohvalim ovde. Neki bi rekli: to sto si napisao zvuci suvise lepo da bi bilo istinito. Ali ja ti verujem. Evo citata:

...Ne sekiram se ja, Srdjane Fuchsu, zbog tebe, vec zbog nekih osnovnih pravila pristojnog ophodjenja na javnom web forumu i mog blogerskog mira radi...

Hehe zokster, ako nastavis tako, moracu i ja da menjam ovaj moj gornji predlog-misljenje ...


Virtuelni, to se odnosilo na

Virtuelni, to se odnosilo na Filipa Davida, ne na takve poput tebe.


Ne znam cemu ovakve stvari

...ali dobro....neka se svako slika ili prikazuje kako misli da je najbolje...ja sam zamolio sve da izbegnu "ovu vrstu argumentacije"
BKC


Sve u interesu javnog

Sve u interesu javnog zelenila, g. Kovacevicu.


postovani g. Milicu

evo Vam moj UTISAK (posto sam i ja donekle ukljucen u ovu diskusiju): u zadnjih nekoliko meseci (koliko sam ja na blogu) sam UVEK imao utisak da je osoba sa kojom diskutujem (ili citam teme i poruke upucene drugima) pod nickom "MiM", bila gospodja Milic. To je naravno samo UTISAK.

Ovi vasi znaci, LW i RW, su nekad prisutni a cesce ne(i ako ga ima onda je to LW najcesce, ne secam se ni da mi je RW ikad licno nesto rekao - a nisam ni vidjao taj znak). A dugo nisam ni znao znacenje LW i RW (valjda mi promaklo objasnjenje). "Sablja" je uglavnom bila potpisivana sa MiM (ostalo mi u secanju ono "MiM were here" :-). Mada mi tesko da zamislim da ste sedeli zajedno - ali OK, mogu da zamislim da ljudi slicno misle i zastupaju jedno drugo ...

S postovanjem,
Vasilije


hvala na obavestenju ...

to je bila i moja pretpostavka ... ali kad vec oni tako potpisuju nisam hteo da se petljam u to. Moj princip ovde (ne kazem da ga nekad ne prekrsim) je da ODGOVRAM NA SADRZAJ posta (ako mislim da imam sta da kazem) pa mi je svejedno ko zbilja stoji iza njega (to i tako ne mogu da znam).

A jos dodatno objasnjenje u vezi "Milicke" ... sa njom sa promenio mnogo postova, uglavnom je bilo prepiranje, ponekad neki pomirljivi post a par puta i zezanje. Sa Bozom;) nisam jos ni jedan, pa valjda zato. Sa domancinom ovog bloga isto koristim g. Kovacevic posto on covek, vidim, preferira distancu ...

pozdrav i Vama Vase Visocanstvo :p :)))))))


wow -lw

koaj koalicija VV dracena i BS

LW


ah gospodjo Milic ...

Vi uvek sve gledate sa "politicke" tacke gledista ... pa pricate o "koaliciji". A izgleda ne mozete da zamislite da covek kaze ono sto misli. I da se drzi toga NEZAVISNO ko jos tako isto misli ... :-)

ps. a neko rece da ovde nastupa kao "privatna" licnost? ;) :D Hm, ili je "profesionalna deformacija" toliko jaka :)))))))))


x

ponovljen post


Kraljica Kleopatra (6 Mart,

Kraljica Kleopatra (6 Mart, 2007 - 16:53)

ponovljen post

Aha, primetili smo. Po stoti put jedno te isto pisete.


Ja mislim da se gospodin

Ja mislim da se gospodin Djelic trebao drzati onog sto najbolje zna, ekonomije. Ako mu je bilo stalo da bude lider, sa takvim znanjem i sposobnostima vezanim za ekonomiju mogao je biti ekonomski vodja, lider ekonomske tranzicije na neki nacin. Ali kao bilo sta drugo ga jednostavno ne vidim. Najvaznije od svega, i sa mentalnim kapitalom kakav je njegov ekonomsko stanje je vise nego zalosno ali ne zelim da se upustam u politizaciju reformi. Mora da je krivac za sve stari skupstinski virus Complex Politicus Regnus.


Iskren da budem

iznenadio sam se da se pojavio na Blogu, ali sad ga drzimo za rec.Ako ne moze da ispuni ono sto je malo obecao, a to je da bar nekoga zaduzzi da odgovori na pitanja (zna on da se i to na zapadu radi,jel tako Bozzo)..ovako zaista potcenjuje nasu sposobnost da bar koliko toliko pamtimo sta je ko rekao ili uradio. A jos kad pomislim da bi mogao biti i premijer,.,.,,hm..Ovako ce dobiti samo ministarstvo kod Voje...i sa Vejom biti u istom loncu...E moj Bozzo!
Dakle Bozzo, znam da ti je rodjendan 01.aprila, kao i mom sinu, pa sam zbog toga zapamtio, ali ne moras da nas uveravas da ti je rodjendan tog dana, kada se zbijaju shale.Nama je takvih shala preko glave!
BKC


pozdrav zemljaku sumadincu

uz muziku pesme "Svi su oni isti".
Ali bez razlike...


A Bred Pit?

Bolejd a se Bred pojavio na mailu.


bez naslova

Quote:
IMA LI DJELICA NEGDE?

Ima. Evo, ja sam Djelic:)
Ima nas i u belim stranama kol'ko oces:)


Đelić je demokratski izraubovan,

po meni AUT su i ĐELIĆ i KOŠTINICA !

In je po meni samo jedan čovek iz DS-a, a to je predsednik opštine INĐIJA GORAN JEŠIĆ.

Svi ostali kandidati iz DS-a su opasni po život običnih gradjana Srbije, ama baš svi do jednoga.

Zašto je Goran JEŠIĆ najbolji kandidat ?

Zato što je zajedno sa mojom malenkošću najveći streptomicin i najveći neprijatelj rak rane našeg društva, a to je čuvena srpska monstruozna biroktatija, koja se toliko namnožila od petog oktobra, da je to čak više no za vreme Tita i Broza.


Hm, "Tita i Broza"?

Zar nije prvo bio Tito pa onda Broz? Ne secam se da su zajedno vladali.


Ova ti dobra!

super ti pitanje, lucidno. Pozdrav!


Milutine

Izvinite, a kako vi znate da su svi ostali kandidati Ds-a opasni po život? I čiji je to život u opasnosti? Vaša malenkost, kako sami sebe nazivate, me neodoljivo podseća na to kada ispred dragstora čujem likove sa flašama u rukama kako se busaju u grudi prepričavajući njihove doživljaje sa Tadićem, Đinđićem, Šešeljem i Miloševićem, koje poznaju bolje od rođene majke. Inače, izraz "moja malenkost" kada misle na sebe uglavnom koriste prepotentni ljudi. A izgleda da je vama najveći problem 5. oktobar i ono što se dešavalo posle. Ono pre vas uopšte ne sekira, jel' tako? Na ljutite se, to su samo neka moja zapažanja. A ovo za izvesnog Gorana Ješića za premijera je izgleda Karićevsko- Ilićevski domaćinski metod tipa: "Ma pošten čovek, znaš kako je sredio Inđiju! E ako je sredio Inđiju, što ne bi i Srbiju!" Smešno.


Vladan Stojnić

Jel'Bidža namerno izbrisan ili se greškom ne pominje.I on je Sredio Svilajnac.????


Bez N u mom imenu

Nisam hteo sve da ih nabrajam jer bi mi se zgadio dan, ali danas sam nešto bolje volje pa ću dozvoliti sebi nabrajanje srBskih seljobera: Raka, Bidža, Velja, Palma. Zaboravih i jednog beogradskog domaćina iz mraka ulice Gospodar Jovanove iz koga su ga uspavanog i preplašenog izvlačili 5. oktobra da se obrati ljudima!


Nisu ga izvlacili iz mase uspavanog i preplasenog

nego se jedno vreme nije znalo dok smo mi rizikovali gde je sedeo i s kim je divanio...On je stvorio sliku o sebi da je "smotan" ali takav smotanko Vlada Srbijom sedmu godinu...dakle njega treba demistifikovati do kraja, zajedno sa sluzbama koje su uz njega!!!
BKC
O potonjima Bidzi i inima ni reci...!!!


Branislave

Znači po vama on je od samog početka glumio smotanost? Slažem se da nije nimalo naivan u svojoj zlobi i paklenim planovima, ali ako je baš sve gluma, onda mu takvom kakav je treba dati oskara! Posle toga naravno skloniti negde da ga više ne gledamo i ne slušamo, a pogotovo da više ne "vlada" nama kako to voli da kaže njegova stranka kojoj su omiljene reči: integritet, suverenitet i neotuđivi deo ...


Delimican odgovor mozete pronaci citajuci Domanovica

i njegovog Vodju, samo ovaj nas ne da nije slep, nego vidi i cuje uz pomoc raznih...hm...pmocnih sredstava...
Modernizovan covek ...takav je!
POZ
BKC


ne vlada smotanko

i Srbijom i nasim politicarima vladaju mnogo opasniji i perfidniji likovi. Ovi koji se eksponiraju su gomila svercera, lopova i po neka obicna budala. Imponuje im da budu na "odgovornim mestima" a verovatno i moraju jer su ucenjeni, za uzvrat dobijaju priliku da kraduckaju kako to kaze kapitalac, ali cisto sumnjam da oni donose bilo kakve bitne odluke.


Zarkov

A ko po tebi vlada? Nadam se da nećeš sad o masonima i zaverama. To da vlada antihaški lobi je tačno, ali Koštunica je njihov lider tako da ne grešim kada kažem da on vlada.


Stojnic: "vlada antihaški

Stojnic: "vlada antihaški lobi je tačno, ali Koštunica je njihov lider"

Dobra fora.

A zasto je pojeo medjunarodno g. kada je ono nedavno obecao da ce u tom i tom roku uhvatiti i isporuciti Mladica?

Zato sto se on pita?


niko ga nije bio po usima,

da daje rokove. A da se drao na koga je stigao da su mu krivi sto se Crna Gora odcepila, to jste.


Zoxter

Ako ti je to dobra fora, onda i pored tvojih smešnih komentara i slika počinjem da menjam stav o tvom smislu za humor. Govno jeste pojeo, ali zato što je sebe razapeo (ovde bi mogao da ubaciš sliku Koštunjavog raspetog na krst, ali degutantno ga je porediti s Isusom) između raspaljivanja domaće glupe i inadžijske javnosti kojom manipuliše antihaški lobi i prpom kada priča sa zapadom. Da se on pita verovatno bi Mladiću dodelio orden za hrabrost. Pa zar nije jasno da je on i pored deklarativnog stava za saradnju najveći inspirator Legije i drugara. A ako ti znaš ko se pita umesto njega onda podeli to sa mnom i ostalima na blogu.


Vlada Stojnic: "Govno jeste

Vlada Stojnic: "Govno jeste pojeo, ali zato što je sebe razapeo ... Da se on pita verovatno bi Mladiću dodelio orden za hrabrost."

Nije on sebe razapeo, nego je bio umislio da ima veci znacaj nego sto mu realno pripada. Pomislio je u jednom trenutku za sebe da je stvarno sef drzave i da se pita o necemu... prosto tako, prebacio se u proceni svoje cenjene malenkosti. A ko se pita umesto njega? O tome bi odgovor mogao da zatrazis nekog od ovdasnjih mnogobrojnih politickih analitacara, znas dobro da se ja bavim foto-shopom.


to je misterjia

ko vlada ovom zemljom. Toliko price da se Mladic ne izrucuje jer bi to poremetilo situaciju u zemlji i zaostrilo politicku scenu. Molim? Mislim da smo zacementirani po tom pitanju vec godinama, mnenje se ne menja, a kada je Sloba isporucen skupilo se 100 baba i 25 deda. Sta bi se to desilo? Pogotovo ako policija i DB rade svoj posao da cuvaju drzavu od "zaostravanja". Sve nebulozis do nebulozisa. Srbija kao da je 1904. Hrvati grade most preko Bosne, mi bojimo pesacke prelaze svakih 15 dana. Sta se desava?


Je li Knjaže,

a šta on to reže?


Meni izgleda kao da ništa ...

... a možda ni to.


Pa valjda je prolece

pa se obrezuje mlado vocce...ne znam, bre..Jelice, ja sam mator covek za te stvari....to vocce!Pitaj Bozzu ako ga vidis..kazzu da se pojavio u nekim novinama sa neke zzurke...ne zanima mene dok obrezuje svoje vocce, ali kad nas shisha....e to....me itekako zanima!
BOZZO, PO/JAVI SE/ OBECAO SI.,.PORASCE TI NOS...!
BKC


We may want Brad Pitt, but we do not want Djelic!

Kada sam videla Djelica kako iz Davosa vice "Brad Pitt, we want you!", stvarno sam se zapitala what was he on.

Brzo odustajanje od pisanja bloga u kome je obecao da ce se iz Davosa javljati svakodvenno je mala stvar u kojoj Djelic nije imao daha da uradi ono sto je najavio.

Pre godinu-dve Djelic je najavio da se povlaci iz politike najmanje na pet godina, verovatno je naveo i svog poslodavca Credit Agricole da misli da ce on na svom poslu ostati odredjeni broj godina, ali onda se hitro predomislio. Kada sutra zabrlja u vladi, tako ce se pokupiti i otici na privlacniji/bolje placen/lezerniji posao uz "Ko vam je kriv, naivci!"


"Demokratski izraubovan"???

I ovo još ne čuh u životu. Šta mu to dodje?


Potrošen dracena, potrošen,

to znači !

U prevodu pokazao je šta može i koliko može.

Pa više ne može.


Ni blizu

Nije on pokazao još ni mali deo onog što ume.

Kao ministar finansija je bez greške obavio sve što je trebalo u bezizlaznoj situaciji. Doveo je finansije zemlje u kakav takav red (seti se šverca, crnog tržišta svakakvih artikala, nestašica, neisplaćenih penzija, plata u državnim preduzećima, neuplaćenih doprinosa i svih ostalih čudesa u kojim smo živeli pod Miloševićem) izradio zakon o PDV-u, ostavio potpuno urednu situaciju za sobom. Dakle, tu ništa nema "potrošeno", nego je sve u najboljem redu i sve mu služi na čast.
Kao premijer još se nije pokazao, pa ni tu ne možemo govoriti o "potrošenosti".

Ješića jako, jako, jako cenim. Ali ako ceniš jednog čoveka, ne znači da ne možeš da ceniš 2, 3, 10, 500 ljudi niti da moraš po svaku cenu da ih rangiraš. Politika nije sport. Ješić i Djelić su različiti političari sa različitim biografijama i mislim da je Djelić u ovom trenutku idealan izbor za premijera. Možda će za nekoliko godina situacija nalagati da bude odabran drugačiji profil čoveka i možda će tad Ješić biti idealan kandidat, ali mislim da za današnju situaciju bolji čovek za to mesto ne postoji u Srbiji.


kad smo vec kod Djeliceve skromnosti

prihvatam se ja premijerskog posla, mislim da ga mogu odraditi mnogo bolje nego ijedan od ovih politicara...


Iako se ti šališ

ja tako nešto nikad ne bih isključila. Uvek sam za to da se razmotre sve mogućnosti i odabere optimalna. Problem je sa tobom jedino u tome što ti nisi (bar pod ovim nickom) na "politčkom tržištu".


nije to do nicka

nego do podobnosti i zajednickih "interesa".
Sto niko za ozbiljno ne uzima onog Sabica? Ja sam zaprepascen koliko posteno covek pristupa svom poslu. A to govori valjda nesto o drustvu uopste. Djelic je jednim potezom zavrnuo slavinu kradja, pa su finansije kao sto ti kazes koliko toliko dovedene u red, vise se nije ni moralo. A da je bio sposobniji, uradio bi Karicu sto i Dinkic. Na kraju ispade da postoji modus. Zar ne?
Nama ne treba niko sposoban, uostalom, nego posten. U to sam duboko uveren.


Zajednički "sukob interesa"?:)

Šabića niko "ne shvata ozbiljno" jer im vadi zdrave zube (tj. dobro čuvane informacije). Osim toga, ima tikove, muca i mrsi, pa je običnom čoveku teško slušati i gledati ga.

Ponovo ćemo o Kariću? Ako je to Djelićev jedini "promašaj" ja mu to glat opraštam. Nikakve on pare nije uzeo, jer da jeste, dosad bi ga radikali, SPS, DSS, pa i G17 rastrgli.


nije, to ni ja ne mislim

jer mu i ne trebaju posto ih vec ima, ali su nezbrinuti bili partijski drugovi. Ja ne mogu glat da to oprostim jer nije mala stvar, mislim da smo prastali i previse mnogima, pa sad cime to on zasluzuje da upravlja jos 4 godine zivotima skoro 8 miliona ljudi, ne znam.
A i generalno sam protiv tih stranac-politicara, Panica i ostalih, nije valjda da nema jednog pogodnog u zemlji? Uostalom, da u DSu nesto bas i ne stima, dovoljan je dokaz da se pogleda kako rade na lokalnom nivou sirom Srbije pa je svima vec sve jasno.
Nije se ovde jos desio ni 5. a kamoli 6. oktobar.

Da, ono o mucanju i teskoci pracenja necu ni da komentarisem.


Vrhovni sud

...je doneo odluku da se postupak vrati na početak. Djelić je bio svestan da će Vrhovni sud i sledeći i sledeći put vratiti tu presudu jer je bio problematičan sam zakon po kom je doneto ono rešenje Kariću o naplati ekstraprofita. U medjuvremenu bi rasle kamate i na kraju bi država Kariću vratila ne samo porez na ekstraprofit, nego još toliko kamata. Ono što je radio Dinkić jeste pokazalo da je on odlučan da se po svaku cenu obračuna sa Karićem, ali istovremeno i to da on baš mnogo ne ferma zakon i sudove. Možda je u pravu, možda ovakve zakone i sudove i ne treba fermati. O tome se može diskutovati.

Što se tiče DS-a i štimanja, ništa u Srbiji ne štima nigde. Takva smo zemlja i takav smo narod. Ali mislim da je DS ipak najpristojnija stranka u svakom pogledu i sveukupno.

Za 5. i 6. oktotobar neću ni da komentarišem, jer bi me verovatno strpali u zatvor kad bih napisala šta o tome mislim.


cao dracena

jel moze jedno pitanje?


Naravno,

al' nemoj teško! :)


zanima me

sta ti mislis o 5. i 6. oktotobru;-)


Eh, Oibibio,

ti si baš rešio da mi smrsiš konce. Rekoh gore da ne smem ni da kažem šta je trebalo da uradimo, jer bi me strpali u zatvor. Upotrebi maštu!


Eh Dracena,

ako ja upotrijebim mastu, plasim se da ces se prehladiti na blogu;-)


Au!

Šta to bi??? Taman mi se pridremalo, kad ti tras! Evo, rasanih se u momentu!


E ovdje cemo stati

i za pojas zadjenuti:-)


Mudra odluka.

Svaka čast.


Zatvor !!!

Alo Srbija je demokratska država i kao takva garantuje slobodu:štampe,govora i ostale demokratske slobode zajamčene Ustavom.

VERBALNI DELIKT nije zajamčen kao pravo građana.dakle....


Napisi/te..bas ,e zanima

posto sam ja kao ditrektni ucesnik vec nesto napisao...pa hajd da vidimo kakvo je vase misljenje..
BKC


Vidim

da sam vam dosadila ovde na blogu, pa hoćete da me smestite u zatvor. Ali čujem da danas u našim zatvorima ima svakakve tehnologije, počev od mobilnih telefona pa nadalje (zašto ne i Internet?), tako da je možda bolje da odmah dignete ruke od tih planova. :)


Ma niste...zasto?

samo me kao direktnog ucesnika zanima...sta mislite i zasto...ali ne morate naravno.
Kako god, Vase pravo!
BKC


Šalim se ja!

Samo ja živim po onoj Čika Jovinoj:

"Al' što ne mož' biti, o tom nemoj govoriti!"

Moje današnje mišljenje je: Obračun bez trunke sentimenta!!!

Samo sam i ja 5. oktobra podlegla "sentimentu" kao i većina učesnika, tako da u principu nemam pravo da bilo šta zamerim ljudima koji su te dogadjaje organizovali i sprovodili u delo.


Ne znam sta da Vam odgovorim!

Ja nisam previse ocekivao, pa u tom smislu nisam ni razocaran...znam ljude!!!? Ja ne mislim da je to bio obracun bez sentimenta, naprotiv mislim da je bilo previse sentimenta prema nekima, ako pod sentimnetom podrazumevate jako sirok raspon razlicitih osecanja i ljubavi????
Ja bih imao da zamerim..ali posle boja.....!
BKC


Mislim na bolećivost

Upravo sam i htela da kažem da je trebalo da bude obračun bez sentimenta i da mi je žao što nije bilo tako, ali da nemam pravo da to bilo kome zamerim, jer sam i sama u tom trenutku bila protiv nepotrebnih žrtava. Druga je stvar to što se sad ispostavilo da su žrtve bile potrebne da bi neki shvatili da ne smeju više da rade isto što i pre, da je sve što su uradili naškodilo gradjanima Srbije, da moraju da se skloni, da je njihovo vreme nepovratno prošlo.

Nisam bila razočarana, niti sam danas. Ako ništa, sa odlaskom Miloševićevog režima završeno je jedno užasno vreme. Ni sad nije dobro, ali je bar različito. Ono se više nije dalo podnositi.


...

Quote:
Ni sad nije dobro, ali je bar različito. Ono se više nije dalo podnositi.

Imam samo jedan problem - da li je nešto po defaultu bolje ako je različito? Tj, koliko bi trebalo nešto da se razlikuje da bi ga nazvali, ako ne dobrim, ono boljim?

Moglo je sve da se uradi bez žrtava, a mislim da se odradilo sa žrtvama - to smo svi mi.
Zašto bi u rešavanju statusa onih koji su ovu zemlju gurali u provaliju, ti isti bili nazvani žrtvama?

Bojim se da to užasno vreme još uvek nije prošlo...


Au, Snežana,

kolicki postić, a koliko primedaba!?!:)

Ono o nekad i sad, nisam htela da ulazim u diskusiju koliko je danas bolje, nego samo da kažem da je sad lakše, ako ništa, a ono zbog toga što je različito. Inače, ja iskreno verujem da je danas u svakom pogledu daleko bolje nego što je bilo, ali da još ima mnogo posla.

O žrtvama, mislila sam na živote: da je poteklo malo krvi 6. oktobra, svi bi ozbiljnije posmatrali stvari.

A mi po difoltu moramo da budemo žrtve svakog negativnog toka u zemlji u kojoj živimo.

Mislim da je najužasnije prošlo, a da sad predstoji veliko spremanje, koje, istina je, može biti užasno, ali se da izdržati i mi ćemo ga ipak okončati pre ili kasnije.


Dracena

primedbe nisu upućene tebi, zaista - eto, samo sam glasno razmišljala...

što se velikog spremanja tiče - samo mi je žao što kasnimo


Ma da, naravno,

zajedno glasno razmišljamo, glasno pišemo,jednostavno diskutujemo.

Kašnjenje spada medju nekoliko najomraženijih reči u mom rečniku, a živim u zemlji u kojoj svi svuda kasne. Onda možeš zamisliti kako se osećam kad gledam kako se sva pojedinačna kašnjenja sabiraju u decenijsko, a možda i vekovno kašnjenje čitave zemlje.


Razlicito samo po sebi ne mora znaciti

i dobro.Licno mislim da se jeste promenio ambijent, ali su unutar njega "preziveli" mnogi tajkuni.pa je to problem...Politicka tajkunizacija je sada vrlo prisutna, a cinjenica da partije kriju ko su im bili sponzori na izborima, je najbolji dokaz da tu nesto smrdi!
BKC


Kad se nešto promeni

ja bar za izvesno vreme lakše podnosim to novo stanje, čak i ako je jednako loše kao prethodno. Ali moguće je da sam ja tu izuzetak.


Kada se kazze zrtve

onda se prevashodno misli na nevine gradjane u sukobu, koji se predvidjao, poput bukurestanskog scenarija...Dakle to je dobro sto se desilo bez zrtava....A da bih bio sasvim precizan, mislim da je trebala da bude "sablja" i to za pocetak prema spisku EU i USA o personama koje su bile bliske rezzimu i poorodici SM...tako ne bi trebala lustracija,Djindjic bi bio ziv, tajkuni ne bi kupili Srbiju, pare sa Kipra i drugde bi se vratile///Nekome je tako sto odgovaralo...Kome? Pa to se vidi sada!
poz
BKC


Žrtve

Baš na te "žrtve" po spisku EU i USA, za koji dosad nisam znala da je postojao sam mislila. Naravno, nisam ni pomislila da je trebalo žrtvovati gradjane. Takve ideje je mogao imati samo Milošević.


dracena,

jel ga cenite zato sto je kupio kucu za nenormalno manju vrednost njenu ili zato sto je kad je dosao na celo narodne banke smenio ceo profesionalni tim, koji se nikada u istoriji nb nije odmah menjao bas zbog toga da ne bi bilo politickog upliva? Ne, nesalzem se sa vasim odabirom. Prava licnost je na celu nb bila Kori Udovicki.Zena, visoko profesionalna i strucna, koja je gledala uvek da spasi i ojaca instituciju a istovremeno da ne uzdrmava privredu kao sto je to sebicno radio Dinkic dok je premijer bio Djindjic. i Jedino sto zameram Djelicu je ta cinjenica da je tada smirivao u korist Dinkica i zeznuo stvar.


Ne, Pufno,

ne radi se o Jelašiću, guverneru NBS, nego o Ješiću, gradonačelniku Indjije, koji je za svoju opštinu učinio sve što je mogao. Mlad čovek (tridesetak godina), prepametan, pošten, inovativan. Predsednik je opštine još od 2001. i zahvaljujući njemu Indjija je procvetala. Njime sam oduševljena.

Jelašić je sasvim druga priča. On pripada G17, ali je formalno istupio iz stranke zbog funkcije. On će verovatno ostati guverner do isteka mandata. Daleko od oduševljenja.


dracena,

iskreno se izvinjavam. Velika greska sa moje strane.


Ma nema problema,

diskusije ovde je teško pratiti, svi grešimo.


Nazalost,

Quote:
Prava licnost je na celu nb bila Kori Udovicki.

Nazalost, gospodja Udovicki je napustila Srbiju. Steta!


Šteta,

Po preporuci Koštunice (sram ga bilo), "vratila se u svoju Boliviju". Ništa ne znaju sami, a razjuruju pametne ljude.


Prevrtanje očima

Draca Vulgaris: "Demokratski izraubovan"? Šta mu to dodje?

Draco, ti bi morala to da znaš.


Ne dosadjuj,

rekla sam ti šta sam imala.


Draca, nemati a dati

A jesi li dala šta si imala?


I sta kazes bata Cole?

Quote:
neko mi rece da ima nekih fotki tvojih po Zemunu, restoranima.,..'

I sta radi Mr. Djelic na tim fotografijama. Smrce dope? Sto si taki, sto ne podelis sa nama!? 'Ajde bre, uz taj mali napor ima da postanes naj ogovarusa bloga...


Domazet

Quote:
Smrce dope

pa dokle, bre više?


Gde si ti, Domazete?

Kako si danas? Nigde te nema, ne odgovaraš na e-mailove, ne javljaš se, šta se dešava?

Da se nisi uobrazio što si postao popularan na blogu? Nemoj tako! Nisam ni ja mnogo lošija: svako malo, pa mi neko razbije zube.:)


Pretpostavljam da ste me pogresno razumeli

ali kako god...Nije moje da se bavim Djelicevim privatnim zivotom....vec necim sto je on ovde, javno, obecao...Ja sam i rekao da je on bio jedan od najomiljenijih ministara u DOS/ovoj Vladi...ali ni to nije za sva vremena...Pa tako i tumacite moje "prozivanje"
O ostalom zabavljajte se sami i kupujte novine koje se bave tudjim privatnim zivotima!
BKC


Vidim ja, Cole...

... da moram pod obavezno da platim ćeps kad se vratim u Srbiju inače mi ne gine prozivka.


A šta je ćeps, molim?

A šta je ćeps, molim?


To je sok od DUNJE,

dunjica !


Ma, ne zezaj!

Ozbiljno pitam.


Dunjice Milutin postaje

Dunjice Milutin postaje duhovit :) ceps je sleng i znachi pice (cepi, pa skraceno ceps) :)


E i ja se

prosvetlih...


Laknulo mi je...

nisam jedina. Nazdravljam!


E i ja se

Nisi jedina !


postaje il´ ostaje? nego, hvala JoJoBa

(ne zamjeri, Bebo, to mi je navika da imena "prevodim", lakse se pamti ;-) )


Shkolica

E pa drage moje, nash argo obogacuje jezik. Nastaje invezovanjem - pice- cepi... Evo josh nekih rechi za danas: gudra= droga, shufla =flasha. Nastavice se...


Meni se cini da je to sve u duhu retro

koje je opet IN, u svim, pa i jezickim sferama. Hocu reci, tako se govorilo u neka vremena, kad sam bila klinka. Ja to tada cula na TV i ljetovanjima po Jadranu, gdje sam tada susretala Beogradjane i ostale koji su se tako predstavljali; pa me podsjetilo na slicno - "tajni" jezik koji smo moj tata i ja govorili na dugim setnjama gradom mog djetinjstva.


A kad

gudru i shufla spojish onda si na zheshcem dopu.Nastavice se...


Ovo je uzbudljivije od, bijese li meksickih, sapunica

Radujem se nastavku kursa argo...


moze kzzkz

i water pipe i cilam... :)nastavice se


JJB

Jos ako znas sta je SAFI bicu sasvim fasciniran ;o)


Zelenovicu

Ja to amaterski, nako, vishe sa istorijeske distance. Dizem se sasvim drugachije :))


JJB

Pa i ja pitao sa istoriske distance za safi. To je ono krpce uz cilam. Jaci filter, satro. Pozdrav Tebi.


Zeleni

Ima i onaj sa sitnim reshetom, fino kao da je od mekog platna, ali je od neke fine zichice, tako da pisic upadne u :)) Ceo cilam od najfinije srme, ruchno radjen :)))


JJB

Ala smo detaljni, svaka cast. Safi se stavi sa donje strane pa se obmota oko cilama, pa onda cilam sa obe ruke naslonis na celo i kazes Bhoom Charas. Ziveli. P.S. LEGALIZE IT !!!


Zelenovicu

Mene cilam uvek potseca na kazu, samo ne tako limeno :))
Bhoom Charas, ne pijem ali ziveli :))


JJB

Pice ??? Nikad ni kap. Cilam meni lici na sopran saxofon. Valjda zato i gruvam oba ceo zivot i nesto jace ;o))


Zelen

Pa da, duvachki instrument, sto posto
Legalize it, don't criticize it! :))
Edit: skoro smo se na blogu zezali na temu turchina ludaka :))


JJ

Love you, too ;o)


Zelenovicu

Kiss :))


JJ

;o)


Zel

jednom cemo i zasvirati zajedno :))


JJ

Dogovoreno.


Ako

ni to ne pomazhe onda se lepo ushutash ili roknesh u venu,pa odlepish u drugi svemir...;) nastavice se


postaje,

poshto je to novi kvalitet u njegovom sluchaju!
Ko zna, mozda presvuche koshuljicu i potpuno nas iznenadi.


Vidi, vidi,

ko nam je došao. Kako se ona stisla na dnu strane, pa nešto malo kao pripisuje.

Gde si, lepa moja? Šta mi radiš? Jesi li nas se uželela? Kako si preživela bez nas?


e Drcena,

slatka moja, teshko stanje, evo me u gostima na kolachima i kafi, a ima i cepi i tako u krug sa obilaskom objekata,
treba to i izdrzati, a ja tamodaleko izgubila kondiciju,
tamo se sve lepo ugovori po nedelju-dve u napred, pa ti mozesh da poradish na pripremama, a ovde te brate vade iz kreveta, niko te nishta ne pita, samo dobijesh dres.

A da sam se uzelela vas blogera jesam, nego vidim da ste se neshto rashtrkali, neshto nema onog skoncentrisanog zurkaisanja.


Dobiješ dres?:)))

Vidim da se ti ipak ne daš. U dobroj si ti meni kondiciji!:))

E, draga, bez tebe i BoL je teško organizovati bilo šta "pametno".


ima vas

tu dosta za tim, samo da neko postavi vishe neshto zanimljivo, ajde bre Srki, Pedjice,...dajte brate
neshto za okupljanje.

Draga kiss za tebe!


Kiss, lepoto!!!

Kiss, lepoto!!!


dunjice,

"ceps" u srpskom zargonu (ne bash najsrecnije reshnenje) - pice, drink.


A jel´ zasluzio gos´n Djelic

da ga vops i ceps jednostavno tako izguraju iz kadra?


Ma kakav sok od dunje...

... kada kažem ćeps, mislim na vops.


Sad znam!

P I V O


hit? :)

cune,cune mantedija, vosu tozla,
ljantebrili,
ni firesa, ni bineru,
mosa nao da biljuuuuu me.


Haa? Oklen to tu

to nabrajanje sarenih kamencica na blogu posvecenom gospon Djelicu? Nix frshten.


pa pisalo je da je ta pjesma

apsolutni hit na nekim BG splavovima.
U jucesnjem rirkuu je bila fotka Boze(reklo bi se malo pripitog) i neke plavuse.
Mozda su kasnije otisli na neki splav.
i sad Zabo u 'elementu', Lidha u pozadini...
U stvari i nema veze, nego pjesma dobro zvuci na satrovackom.
pozdrav


žvrljanje....

Malo bih mrzeo Dinkića, ne znam da li je ovo pravo mesto.
To me nekako opušta.
Volim da ga mrzim.
Ne znam zašto.
Možda zbog face.
Ma daj, glupo je nekoga mrziti zbog face.
Paaaa.... da..Mrzim ga zbog stručnosti.
Stručno me je za....o sa kursom eura.
Na smaraj ljude sa svojom mržnjom,vodi ljubav, a ne rat.
Ne palim se na Dinkića, kako da vodim ljubav sa njim.
Zvučiš debilasto.
Pa šta?
Uvrediće se Djelić, što mrziš Dinkića, na blogu u kojem je on glavna faca.
Jašta će....


Ma naravno..da ces da platis

ali prvo obavi taj posao u Bostonu, paonda na picce sa zadovoljstvom!!! A sto se tice Bozze..vec sam objasnio vishe puta...ne zanima me njegov privatni zzivot, pa ni vecera koju je izgubio na opkladi...vec obecanje koje je dao javnno na BLOGU....nista manje i nista vishe..Inace licno, mislim da smo bili i ostali u korektnim odnosima...dakle nista licno, dapache!
BKC


to BKC

Evo pokušavam da se obuzdam, ali ne ide. Dakle:
1. "Ne da" se piše razdvojeno (rečca "ne odvojeno od glagola, zajedno sa pridevom);
2. Interpunkcijski znak su tri tačke (a ne četiri ili koliko već ispadne, pa još u kombinaciji sa zarezima);
3. Iza interpunkcijskog znaka uvek ide razmak;
4. "Proći će" (pomoćni glagoli odvojeno od glavnog koji u osnovi ima "ć");
5. Postoji i opcija YU fontova, što značajno utiče na preglednost teksta.
Zaista mislim da bi bilo lepo da ubuduće povedete računa o ovim stvarima, ipak ste Vi ovde VIP.


Miševi kolo vode

Kad nema mačke miševi kolo vode kaže narod.A kad nema "gazde" bloga blogeri kolo vode.


blog dozivljavam ....

...ovih dana kao ogromni misaoni centar jednog mozga (u ovom sluchaju malo konfuznog, LM srpskog), mozak u pozeljnom raskoraku izmedju izvesno tachnog i i onog netachnog.
ima i onih shkakljivih trenutaka oznachenih odsustvom izvesnosti- ovo je jedan od tih.

naime, kada vi pishete "intrepunkcijski znakovi", a meni se javlja mozda srecnije reshenje (po drugi put) chitaj: "znakovi interpunkcije".

ovo chinim jer je i meni malo zasmetala, recimo, nesigurnost VIP-a BKC; ali bilo mi je neprijatno, iskreno, da mu na to i skrecem paznju.

sada, kada ste vi to odvazno uchinili, okurazen sam i ja.

pozdrav larina.
pozdrav svima.


Slobodno nastavite da podrivate

moju nesigurnost..da bas ne ponavljam sve sto sam odgovorio i Larini...i ne samo to, vec sto god Vam zasmeta, eto tu sam.Bio bih zaista presrecan kad bi se u Srbiji sustina problema resavala na nivou pravopisa i gresaka, koje se samo tim povodom pojavljuju..Elem, sad bez shale,zaista pokusavam da odgovorim na veoma veliki broj pitanja, te zbog brzine i brzopletosti vrlo cesto dolazi do gresaka, pa Vas i sve druge molim za oprostaj...Potrudicu se koliko mi to moje umne i druge sposobnosti dopustaju...ali ce onda sve ici puno sporije, ali ok!
poz
BKC


Postovana Larina

potpuno sam uveren da Vam zaista smetaju greske koje se sasvim prirodno pojavljuju, bar kod mene, u tekstovima, jer se trudim da odgovorim na manje vise sva pitanja, koja pristignu, sto naravno nije izgovor, vec samo odgovor.Znam da toga ima daleko vishe nego sto ste Vi primetili, jer cim posaljem odgovor i sam primetim....sve to sto navodite.Kao sto mozda primecujete, na jednom mestu imate pobrkane zareze i tacke, ali to vec ima veze sa mojom vestinom kucanja...pa zatim i sa cinjenicom da ne pregledam odgovor, pre nego sto ga posaljem...Hvala Vam na upozorenju, koja mi daje i moja sestra, starija, inace prof. knjizevnosti (sem sto je ona uverena da ja,ipak, poznajem pravopis?)
Ipak,drzim da je na Blogu vaznije da se odgovori, sto ne znaci da nije potrebno elementarno postovanje pravopisa...(zamalo da ne izbrojim 3 tacke!)...Jos jednom Vam se zahvaljujem, pa cu se i potruditi da, bar Vama, odgovaram na nacin koji Vam nece "bosti ochi"...Ipak kako ne rekoste ni rec o Bozzi, koji je tema Bloga, a koji je obecao da ce odgovoriti na sva pitanja cim se vrati iy Davosa...pa makar i sa svim gramatickim ili kakvim drugim greskama.
Hvala i pzodrav,
BKC
VIP u Srbiji je takav...nisam ja tome kriv!!!


Poštovani gospodine Kovačeviću

Moja kritika je bila krajnje dobronamerna, i upućena na sam tekst bloga. Inače su mi Vaše teme gotovo po pravilu interesantne, ali mi pomenute greške koje Vam se, sigurna sam, potkradu u žurbi, smetaju pri čitanju i otežavaju razumevanje teksta "na prvu loptu". Molim Vas da ovo ne shvatite kao nekakvu prozivku, jednostavno mislim da bi trebalo poraditi i na formi a ne samo na suštini teksta.
O Božidaru Đeliću je već dovoljno rečeno.
Zapravo, mogu da dodam i da je on meni bio pomalo antipatičan još 2000. "Titula" Čubajsovog pomoćnikta kao referenca u biografiji u mom sistemu vrednosti ne pije vodu, i najblaže rečeno izaziva podozrenje prema osobi koja je s toliko ponosa ističe.


Rekoh ja da se greske potkradu,

a najveci njihov protivnik je moja sestra...ali ja sam covek drugacijeg temperamenta.Kad pisem odgovor, onda razmisljam da na neki nacin prenesem i deo emocija koje pokusavam da na Blogu predstavim, ponekad, krsenjem pravila i pravopisa.Ponekad je to plod i mog relativno brzog kucanja,tipkanja ili kako god.Uostalom kada bih bio maliciozan, mogao bih da Vam navedem da Vase greske ...kao "pomocnikta" ili zarez posle "i", ali meni to zaista, na ovom mestu ne smeta.
Hvala za komplimente, ali i kritike.Nisam sujetan, imam dovoljno godina da sam te "boljke" preboleo, tako da Vas molim da sve sto Vam zaista smeta i napisete.
S postovanjem,
BKC
PS>Inace mi je i tastatura vec za promenu, tako da jedan deo gresaka otpada i na tehnicki deo.Dobar izgovor para vredi!


Сви ми знамо ,

тих ТРИДЕСЕТ слова, неки ретки овде користе само 28.

Наравно квалитет наших текстова зависи од тога како та слова распоредимо, неки их распореде боље, разборитије, писменије, питкије, компактније и занимљивије, и по томе се ми на срећу разликујемо.

Да ово није битно, да то није тачно, неби се ми лично опредељивали које и какве књиге желимо да читамо, или уже речено тим критеријумом се и овде руководимо које и чије коментаре волимо да читамо.

Имамо ми господо овде преписмених коментатора и ВИП-оваца, али авај, шта то вреди, чему то, кад им постови и коментари углавном ништа и никога не дотичу, и не изазовају никаву реакцију.

За занимљиво писање није никакав предуслов писменост, напротив, знам десетине обичних људи који имају више духа и виспрености од свих могућих професора књижевности и реномираних писаца књига.

Моја маленкост је била овде највише тема критике око писмености, показало се да када ми опоненти нису могли парирати смисленим одговором на моје ставове, прибегавали су лекторисању мојих писанија.

Фрапантно код мене је то, што су моје штампарске грешке неки коментатори и једна ВИП-овка овде, заправо увек овде третирали и покушавали да ми протуре као граматичке грешке, што је доказ да су противу мене лично допуштена сва средства и злоба. Да се зна, ово се не жалим, већ хвалим.

Господо, да је ПРЕПИСМЕНОСТ као такав, услов доброг писања, сви лектори и професори књижевности би били носиоци НОБЕЛА.


Kao delimicno krivac za

ovu vrstu rasprave...ipak se ne bih slozio sa Vama u svemu...Dakle ovde se moze videti, ocigledno kada je neko zaista nepismen (a cini mi se da ih je zanemarljiv broj), a kada su greske "tehnicke" prirode.Dakle nisam se trudi do sada, a ni od sada, da bilo koga dezavuisem samo zbog toga.Moje polemike su bile uglavnom koncetrisane na sam sadrzaj..Nisam ja Kika Bibic (ko se nje secca) pa da bilo kome ispravljam tu vrstu gresaka, ali ipak se mora voditi racuna o minimumu poznavanja pravopisa.I tom smislu ne treba zanemarivati primedbe te vrste, ali ih i ne tumaciti, uvek, kao zlonamerne...
BKC


Ne brinite g. Kovacevicu ...

ne primecujemo svi mnogo gramaticke greske. Sto se mene tice NEUPOREDIVO je vazniji sadrzaj ...

Postoje razlicita gledista i navike, ali veliki deo ljudi shvata i prihvata da pisana rec u internet komunikaciji podleze malo drugacijim pravilima nego u drugim vidovima komunikacije ... izmedju ostalog i zato sto bi striktno postovanje svih pravila usporavalo komunikaciju. Pa neki pisu samo malim slovima ... neki izostavljaju znakove interpunkcije (a NE-koriscenje "Klajna" ili slicne literature i da ne pominjemo). Ali zato ubacuju "smileys" ... i time dodaju malo "neverbalne" komunikacije ... Ali ljudi kojima je pisanje NAJVAZNIJI deo posla su sigurno osetljiviji po tom pitanju.

Zamerka gospodje Larine je ljubazna i dobronamerna, ali je ovde na blogu cesta, po meni, VRLO RUZNA POJAVA, kad ljudi pokusavaju da diskredituju nekog zbog gramatickih gresaka ... a stvarni razlog je RAZLIKA U MISLJENJIMA (narocito ako su ona politicke prirode). Pa im onda "gramaticki argumenti" valjda sluze da prikriju nedostatak onih stvarnih ...

I samo da dodam jos da se moje misljenje o vama DRASTICNO promenilo NABOLJE ... otkad sam imao prilike da vas "upoznam" ovde na blogu :-)

Postovanje,
Vasilije

ps. Ja se cesto smejem sam svojim postovima kad vidim koliko sam gresaka napravio u kucanju (kucam svim prstima) ... pa onda jos nekoliko minuta vrsim naknadne ispravke ... dok me neko ne prekine svojim odgovorom :-)

pps. Evo jos jednog primera u kom ja recimo "krsim" ovde na blogu uobicajena pravila iz realnog zivota: ako JA pocnem diskusiju onda UVEK pocinjem sa TI (inace prihvatim nacin sagovornika pa, eventualno predlozim promenu). Nekako mi to vise odgovara neformalno-demokratsko-liberalnoj prirodi interneta (vidim da to rade i mnogi drugi) ... Hehe evo vidim da sam sa vama na vi, ko zna zasto - mozda ste se vi meni prvo obratili ... :-)


Hvala na popravljenom misljenju!

Sad sam valjda negde na 3+, nadam se! Negde sam vec i napisao da VIP/ovci na Blogu imaju prednost i necemu, ali su i hendikepirani, jer ne znaju s kim razgovaraju.Ponekad sam i sam oprezniji prema nekome, jer sam mozda losije volje, pa "natrci " takav dan....ili bez razloga, a ponekad "naletim" na podvodnu minu..Zaista je problem pricati sa nekim za koga ne znate ni koliko ima godina, ni sta radi ni koliko zna...ali eto polemisete.Zatim veliki je broj ljudi, pa se nekad i ne zapamti sve sto je rekao ranije...Zbog toga sam ja odabrao sledeci model, koji je mozda losh, ali se on sastoji u sledecem...Svima persiram, osim onima koje sam upoznao(njih nema mnogo) i drugo polemisem uvek samo sa tekstom , a ne i sa osobom...tako da ne moram da pamtim sve "nickove"(ako se to tako kazze?)...Sto se Larine tice, ne sumnjam u njenu dobronamernost, kao ni moje sestre, ali prosto je jako tesko odgovoriti vecini, a ja se to iskreno trudim...ali ne stizem uvek.Pa npr kada pritisnem tri tacke...a ispadne cetiri, mene mrzi da se vracam i ispravljam..itd. Slazem se da se i na taj nacin pokusava diskreditacija Blogera, ali me to zaista ne uzbudjuje...Ipak sam ja radio i kao novinar,pa i ponesto pisao ozbiljnije, te ne sumnjam u svoje poznavanje pravopisa.Istine radi, kad pisem neke druge tekstove, njih dajem sestri na lekturu, ne samo zato sto je ona strucna, vec autor najcesce ne uspeva da vidi ono sto citalac lakse prepozna kao gresku.
Jos jednom hvala i pozdrav
BKC
PSIZvinite na duzem odgovoru.Ako Vam odgovara mozemo i na ti, ne smeta mi!


Браво, Василије,

убо си својим коментаром у сриду што би рекли сињски алкари...


Hehe Milutine ...

pa to je i bilo za ocekivati posto si ti najveca "gramaticka zrtva" na blogu :-)

Nisam ja bas mnogo pratio sta ti pises a valjda i nisam bio mnogo u prilici posto si ti ovih zadnjih meseci nesto "apstinirao" ;) sa bloga ... A sad kad vidim tvoj post procitam obavezno ... pa mi se nesto svidi a nesto ne (i slozim se ili ne). Ponekad mislim da si ga BAS LUPIO. Ali boze moj, desava se to i nama drugima ...

Ali je sigurno da tvoji postovi NISU DOSADNI. Sto je slucaj sa mnogim drugima ... pa verujem i mojima (to je uvek i stvar ukusa) ...

A sto se tice ovih "gramaticara", ne znam sta da kazem - mozda bi za njih trebalo osnovati neki "gramaticki" blog gde se prilikom prijavljivanja prvo proveri znanje gramatike. Ja bih ipak ostao na ovom gde pises i ti, makar uspeo (uz malu pomoc Klajna) da polozim taj test. Ne svidja mi se jednoobraznost nigde u zivotu - pa ni na blogu :-)

Pozdrav,
Vasilije

ps. E sad ako neko vredja i pljuje druge ljude/grupe onda treba da dobije po "prstima" i/ili bude osudjen na blogovsku "apstinenciju" - tu (ne)znanje gramitke (opet) ne bi trebalo da ima uticaja ...

pps. Nesto mislim, da li bi i nasi sugradjani Romi, koji NAZALOST, kao sto je poznato, uglavnom nemaju obrazovanja (ni jedne vrste, pa ni onog gramatickog), bili pozeljni ovde na blogu? ... Posto bi ti njihovi "gramaticki" nedostaci mogli da ometaju nasu akademsku diskusiju ... i borbu za njihova prava ...


Hehe Milutine ...

... obrisan duplikat :-)


Ja nisam nista BRISAO?

ne znam sta mislite pod brisao?
BKC


Nesporazum ...

JA sam obrisao sadrzaj sopstvenog DUPLIRANOG posta (neka greska prilikom slanja) ... ali se ocigledno nisam gore dovoljno jasno izrazio ... :-)


Dupka greška Vituelnog Ananija

Virtuelni Ananije: "JA sam obrisao sadrzaj sopstvenog DUPLIRANOG posta (neka greska prilikom sranja)..."


Virtuelni, trebalo bi cesce

Virtuelni, trebalo bi cesce da se brises.


Kakvo veselje na blogu,

malo o lazovu, malo o gramatici, malo o sranju i brisanju, a sve u cudu sto nam se to djubre Djelic ne javlja. Jos da dodje Domazet, da malo podvriskuje u kolu, pa da ga pletemo veseli, a na radost predsednika.


Hehe Zokster pa mozda cu ti i ispuniti zelju ...

Mrzi me da pravim statistiku ali sam SIGURAN da ste ti i tvoj prijatelj Ponti moji NAJVERNIJI citaoci i pratioci. A bio je i onaj vas nerazdvojni drugar koji je menjao identitete, lagao i ucenjivao. Ko zna da li on stvarno i postoji ... u svakom slucaju je vrlo slican vama.

A posto nikad niste u stanju napisete nesto SMISLENO na racun posta ili teme onda je ovaj moj gore sa dve reci nesto bas idealno za vas :D. Mozete da ga razumete ... a vasi odgovori su uvek neki (smesan i besmislen) pokusaj diskvalifikacije... pa onda mozete da se javite i na sve ostale postove ...


Quote:Vurtuelni Ananije:

Quote:
Vurtuelni Ananije: Hehe Zokster pa mozda cu ti i ispuniti zelju ...

I jos jednom: Hehe Zokster pa mozda cu ti i ispuniti zelju ...


Ananije koristi svih 11 prstiju

Virtuelni Ananije: "Ja se cesto smejem sam svojim postovima kad vidim greske u kucanju (kucam svim prstima)..."

Nismo ni sumnjali, Ananije, što se prstiju tiče.


larina,

vi to brojite znakove interpukcije, tackice i etc. usw. itd. itsl.?!!!
jel Vama dobro?!
glasam za interpukcijske YU fontove


Laz je merljiva

BKC,
Predlazem pravljenje jednog "Lazzometra".
Uputstvo:
U vremensku koordinatu udenuti sliku Bozidara Djelica.
Sa svakim novim danom - produziti mu nos za jedna podeok.


Donalde,

ovim predlogom si postao najozbiljniji kandidat za savetnika, oni apsolutno to isto misle.


Donald und Bozidar

Uf, uf, polagance Kraljice Kleopatra. Mislim, nije mi nikakav problem kad me napushavaju nekakve budaline, ali kad packa stize od nekog koga rado chitam, moram da reagujem i probam da zadrzim "dobar glas", istina, okruzen sumnjivim drushtvom. ;)

Elem, glede gospodina Djelica, shto se moje malenkosti tiche, stvari stoje ovako:
- Apsolutno podrzavam njegovu kandidaturu za predsednika Vlade.
- Apsolutno me nervira shto je ispao lazov po pitanju bloga i obecanja da ce odgovoriti na mnoga pitanja koja su mu postavljena.

Pritom, ovo drugo ne iskljuchuje ono prvo.

A naravno da mi je zao shto jednu takvu pozitivnu, optimistichnu lichnost poput Djelica, Boris Tadic koristi u muchnoj trgovini sa Narodnjacima u mantijama.
Svakako da je glupo i ovo neprimereno (ne mislim da tu ima bilo kakve koordinacije, iako je paranoja moje srednje ime) napadanje Djelica po blogu.
Gospodja Milic se, na primer, toliko usredsredila na postavljanje pitanja (x 15) da je odgovor nije, ispostavilo se, ni zanimao.
Iz kog razloga su se u tu prichu upleli balanseri gospodje Milic, gospoda Carlo Ponti i zoxter, nikada mi nece biti jasno.

Eto.
Ako treba, nastavice se...


...

Znachi...ne treba nastavak?
Svi zadovoljni.
I Balanseri?

E pa, divota jedna. ;)


Ne uspevam vec drugi ili

Ne uspevam vec drugi ili treci dan nakon postavljanja Sikertovog posta da shvatim sta bi to znacilo 'balanseri' (osim da se rimuje sa 'ne s...'), pa stoga, uprkos svojoj najboljoj zelji i blogerskoj dobroj volji, nisam u stanju da odgovorim na to velikim delom meni i dalje nerazumljivo pitanje. Jedna jedina principijelna napomena: Jelena Milic, po Sikertu, ", na primer, toliko se usredsredila na postavljanje pitanja (x 15) da je odgovor nije, ispostavilo se, ni zanimao."

Odgovora na pitanje ko i sta se krije iza ubistva topciderskih vojnika jos nema, kao sto nema odgovora na tolika druga 'nerazjasnjena' ubistva, sto je, naravno, Sikertu i svima ostalima dobro poznato, ali se Sikertu izgleda vise svidja da se pravi glupi Tosa. Pitanje ubistva topciderskih vojnika valja postaviti ne 15 puta nego 15 puta po 151515 puta, svakog dana, sve dotle dok ovo drustvo i mi kao gradjani ne dobijemo jasan i konacan odgovor na njega, a u tom svetlu, svetlu tolikih nerazjasnjenih drzavnih zlocina u Srbiji, glupave razglednice sa Davosa g. Djelica, kao kandidata za buduceg premijera, deluju u najmanju ruku onako kako su i napisane - glupavo i suvisno.


A post Milića o Peppersima

A post Milića o Peppersima nije glupav i suvišan u svetlu toga što si napisao? Onda dodela Oskara... nekoliko psotova na tu temu... itd.


Atomski mrave, i ti se

Atomski mrave, i ti se izgleda pravis glupi Tosa i gluplji nego sto jesi tako sto povlacis nekakve proizvoljne i u biti lazne analogije; post Milica o Peppersima bio bi isto onako glupav kao sto su Djeliceve razglednice sa Davosa samo pod jednim uslovom: da se Jelena Milic slikala sa clanovima grupe ili da se pohvalila poznanstvom sa njima. Ovako je njen blog o Peppersima vrlo zanimljiv i koristan za one koji vole ovaj bend. Djeliceve sarene dopisnica sa Davosa nisu od koristi ni meni ni tebi, ni bilo kom clanu bloga, a ni Bredu Pitu, Klaudiji Sifer i Piteru Gabrijelu, kao ni njihovim fanovima, u koje, kako smo videli, iz nekih neobjasnjivih drzavotvornih razloga spada i sam g. Djelic.

Moji postovi, u tom svetlu, bili bi, ako smem da primetim, takodje neizmerno gluplji kad bih se ja resio da se iz cistog mira pohvalim poznanstvom sa tobom ili sa Donaldom Sikertom, na primer, da izaberem, oslonivsi se na metodu slucajnog uzorka, samo vas dvojicu sa ovog thread-a. A meni, naravno, ne pada na pamet da se takvim poznanstvima hvalisem.


zokster,

Nisam siguran koliko ti je pametno da se bavish temom u kojoj se i njena postavljachica, gospodja Milic, toliko slabo snalazi.
Prvo da razjasnimo terminoloshku nedoumicu.
Balanser, u ovom kontekstu, je netko tko je spreman "poginuti" za tudje ideje/projekte, a da nije najbolje razumeo zashto to treba da uchini.

Da se vratim na temu tj. na sva ubistva po kasarnama i inim mestima.
Svakako da pitanja treba postavljati svaki dan i svima, sve dok se zlochini u potpunosti ne razjasne.
Ali, kada neko to chini na nachin koji je izabrala Jelena, postavlja se pitanje iz kakvih pobuda to chini?
Pitati Djelica vishe puta jedno te isto pitanje, a da se pritom nigde (daj link ako greshim) ne raspitash ima li odgovora, meni govori da je sam polaz bio, hajde da odaberem rech, losh.

Ako pritom imamo u vidu da je Jelenin mach kritichke oshtrice prilichno selektivan, stvar se dodatno komplikuje.
Naime, gospodja Milic je, iz ko zna kog razloga, vrlo spremna da se uvredi i omalovazi gospodina Djelica jer joj nije promptno odgovorio, dok Svilanoviceve ode Vojislavu Koshtunici sa lakocom prihvata, spremna da zbog njih brishe razlichita vidjenja iste stvari.

Josh?


Sikert: "Balanser, u ovom

Sikert: "Balanser, u ovom kontekstu, je netko tko je spreman "poginuti" za tudje ideje/projekte, a da nije najbolje razumeo zashto to treba da uchini."

Zasto nazivas 'balanserom'nekog ko je, kako kazes, spreman za necije ideje i da pogine? Kakve veze ima 'balansiranje' s tudjim idejama i idealima?


Neuravnotežena logika Donalda Sikerta

Sikert:

"Apsolutno me nervira shto je Đelić ispao lazov, jer nije odgovorio na pitanja koja su mu bila postavljena, a obećao je."

"Svakako da je glupo što su Djeliću ta pitanja bila postavljena."

"Ta pitanja su najupornije postavljali gđa Milić i njeni balanseri Ponti i Zoxter. Oni su to činili toliko uporno da je bilo očigledno kako ih odgovor ne zanima."

Balansa radi, trebalo bi da uravnotežite svoju logiku, g. Sikert, na to sam vam skrenuo pažnju već nekoliko puta na ovom logu.

Sve najbolje,


Uravnotezena neistina Carlo Pontija

Eh, Carlo Ponti, pa necemo se valjda ovako igrati?

Mislim, lepo je to shto vi insistirate na odbrani lika i dela gospodjice Milic (tko zna, mozda je u pitanju gospodin Milic?) ali je prilichno shoderski da se u tom naumu sluzite lazima.
Jer, ako ste u stanju da pazljivo prochitate napisano, pritom da josh razumete i smisao (Ojhaa!) nigde necete naci citat koji ste prekrojili za potrebe ONO i DSZ LW:

Quote:
"Svakako da je glupo što su Djeliću ta pitanja bila postavljena."

I onda, valjda za ukupan dojam grotesknosti, uz lazz i otrcano - "sve najbolje" (sas sve zarez za kraj - beshe vi ste novinar?).
Sledeci put, umesto iskrenih zelja, bice dovoljno jedno "izvinite".


Skraćivanje kao oruđe logike

Sikert: "Lepo je to shto vi insistirate na odbrani lika i dela gospodjice Milic... ali je prilichno shoderski da se u tom naumu sluzite lazima."

Dragi McDonalde, ja uopšte ne lažem, pa dakle ni na blogu. To što se bunite da nisam citirao sve što ste napisali, tu vašim optužbama nema mesta, jer sam vas jednostavno parafrazirao, potrudivši se da ogolim vašu čudnu logiku. Ako baš hoćete, evo vaših reči, doslovce:

"Svakako da je glupo i ovo neprimereno (ne mislim da tu ima bilo kakve koordinacije, iako je paranoja moje srednje ime) napadanje Djelica po blogu. Gospodja Milic se, na primer, toliko usredsredila na postavljanje pitanja (x 15) da je odgovor nije, ispostavilo se, ni zanimao."

Ja sam sve to sažeo u rečenicu "Svakako da je glupo što su Đeliću ta pitanja bila postavljena", jer neki drugi smisao u tom bućkurišu nisam mogao da nađem, ni pored najbolje volje.

Podsetiću vas da ste na prvi blog Jelene Milić u kojem je ona zamerila Đeliću što piše budalaštine iz Davosa, umesto da se kao kandidat za premijera odredi prema osnovnim otvorenim pitanjima društva (kao što bi to bio red), regaovali tako da ste gđu Milić iz čista mira napali da je sujetna, zagrižena, da zloupotrebljava sudbinu pobijenih vojnika, itd. Tada sam vam poslao jedan odgovor na koji niste imali šta da kažete, obećavši da ćete to učiniti nakon izvesnog vremena na nekom drugom mestu.

Vi, naravno, nikada niste objasnili svoje tadašnje čudno ponašanje, ali zato, vidim, niste zaboravili da ponovite svoj - žao mi je što to moram da kažem - glup napad na Jelenu Milić, koja vam ni ovoga puta za tako nešto nije dala nikakvog povoda. A nisam ni ja, niti pak Zoxter.

Ne znam zašto to radite.


Sorry seems to be the hardest word for Carlo Ponti

Gle, nije citat nego parafraza. Pazi kjurca.
Ali o tome da li ste slagali neka prosudju drugi.

Ko je trazio, dobio je objashnjenje. Istina na PM jer me je Jelena uljudno zamolila da vishe ne uchestvujem na njenim blogovima. Naravno, uz uredno "demokratsko" brisanje mojih postova u kojima, btw, nije bilo nijedne uvrede.

I otkud vam ideja da se, kada se insistira na argumentima, radi o napadanju?
Vi diskusije dozivljavate kao napade i odbrane?
Govori li to vishe o vama ili o meni?

Zashto to radim?
Pa zato shto mislim da je hipokrizija dovoljno upropastila Srbiju i imam potrebu, svaki put kada je prepoznam, da uprem prstom u nju (hipokriziju, a ne dear Hellen).


protiv ideje da Djelic postane premijer

nedeljama udruzeno rade pre svega ljuci iz vrha Demokratske Stranke, policije, mafijaskih medija, Kostunicinih tajkuna, Dinkicevih ulizica, a sada se tome prikljucuju i naivni blogeri.
Interesantan koncept, poznat po imenu "Sto gore to bolje".
Koji nivo naivnosti i apsolutne opsednutosti samim sobom je potreban da se napisu ovakvi komentari uz ovakvu fotografiju, bas onih dana kad ostaje jos jako, jako malo sanse da taj covek i zaista postane premijer?
Cestitam vam na tajmingu, na naporu i na novom premijeru. Uz njega cete moci do mile volje da pisete ogorcene blogove, posto nam nista drugo nece preostati.


slazem se Kleoptara,

imala bih mozda i sta da mu zamerim, ali to su tako minorne stvari naspram ovoga sta nam nude u zamenu.
Bio je fenomenalan ministar finansija.
Zazalo ga je to sto nije prekaljeni politicar pa je u debatama sa onim " pitbulterijerom" - Dinkicem gubio glavu, iako je Dinkic pricao takve ( sa profesionalne strane) gluposti da su se ljudi, ekonomisti oko mene vatali za glavu.
Ako mu je najveca greska ta sto je rekao da ce se na 5 godina povuci, pa se vratio ranije, onda je nama sve idealno.
Za nas i za njega je problem u tome, sto je on odrastao u sredjenoj zemlji pa mu ovakav divlji zapad na istoku umalo nije dosao glave.


Dinkic je civava, a ne pitbul.

Ona sto laje i ujeda na kvarno. Ali to nije bitno, nisu tu u pitanju ni licne sujete, niti sposobnosti za "prljavu politiku" zalog je mnogo veci i ozbiljniji, pratite samo malo sta je jos ostalo od velikih sistemskih stvari da se privatizuje i ko se bavi dogovorima o tome. Na kraju ce i Mladica isporuciti, a da bi gradjanima zamazali oci, a u Evropsku Uniju uci necemo, jer cemo biti potpuno bankrotirana i rasprodata drzava.


Ne znam sta je sporno da neko iskaze svoje

misljenje i pri tom ga argumentovano brani...Ako Vi tvrdite da su protiv izbora za premijera i ljudi iz vrha DS.a a on sedi i dalje sa njima....Hm..onda nesto tu nije OK? Ja sam cak i napisao ko bi bio bolji premijer, pa to i na jednom drugom postru objasnio, bez trunke malicioznosti...Razumem da Vam je neko simpatican, ali malo i argumenata ne bi skodilo!
BKC


a evo vasih argumenata, u samo malo drugacijoj formi

"03.03.2007
Sir Oliver

Boža Đelić - "Alisa" ili "Vic o malom Perici"

Boris je upravo izjavio da on i DS i dalje stoje čvrsto iza predloga da budući premijer bude Boža Derikoža, devojačko Đelić. Da prajm postane starmali Boža, neosporno veliki stručnjak, već vekovima zagubljen na pola puta od »Alise u zemlji čuda« i neukusnog vica o malom Perici. Ne sumnjam u Tadićevu veštinu povlačenja mudrih političkih poteza, ali igranje na kartu Đelića, koji i pored prestanka predizborne ćutnje izgleda kao da je pao s Marsa (bez Engelsa), više je nego degute.

Šatrirana pobeda demokratskog bloka dovela je do toga da se novi glavni jahač građana, seljaka i poštene ineligencije bira između dva demokratska zla (jbg, nije čisto zlo, ali nemam neku blažu reč) - anemičnog i obrazođonavog Koštunice, koji je gulio četiri kuke uz pomoć Miloševićevih čauša i podguznih muva, i čestitog Đelića, harizmatičannog poput Violete iz »Specijalnog vaspitanja« i naprženog da prangija žvaku koja teško da bi smuvala i najvećeg krndelja iz moje škole.

Između pokojnog Toze i Hobita koji je još na proslavi »pobede« svoje stranke statirao najboljeg ortaka Froda Baginsa (nije onog derpersona, nego lika iz Losta).

Ne sumnjam u Tadićevu veštinu povlačenja mudrih političkih poteza, ali igranje na kartu Đelića, koji i pored prestanka predizborne ćutnje izgleda kao da je pao s Marsa (bez Engelsa), više je nego degute.

Hajde, praviću se da je moguće zamisliti da u ovoj konstelaciji snaga, uz najsnažnije femkanje, Koštunjavi ipak ne bude premijer. Foliraću se da bi taj možda i pristao da spusti njaru na neko neudobnije ministarsko kanabe. Da, ali, uz svu dobru volju u premijerskoj fotelji ne mogu ni da zamislim Božu. Roknite me, ali ne mogu!

Ne zbog frizure, koju ne proizvode više ni Kinezi, niti zbog sinhronizacije pokreta kao kod rašrafljene Barbike, već zbog činjenice da niti izgleda, niti ume da se ponaša, ne samo kao političar, već ni kao predsednik Vlade.

Daj, Borise, bacaj taj adut iz ruke ili da se razilazimo do sledeće ture."


A da, ako vam nije jasno,

Ovo je tekst urednika novina u vlasnistvu Demokratske Stranke.
"rasrafljena Barbika" i "Pinokiov nos" koja je tacno razlika?

PS: Sto jos uvek sedi tamo? Pa zato sto je bitka jos u toku, samo vi naivni i vasi komentatori apsolutno opsednuti sobom i svojim aktivnostima to odbijaju da shvate.


samo malo

ko kome nije simpatican? pa presli smo na teren licnog?


Ako je ovo za mene,

ne znam tacno odgovor. Lista ljudi koji su mi nesimpaticni prevazilazi kapacitete ovog sajta. Da ne govorim o tome da ne razumem kakve to veze ima sa temom.
A tema je bese sta?
Kako se kaze pivo i pice u zargonu?
Ko je na pajdo?
Ko je nosati lazljivac?
Kakva budala je (ponovo) Restak?
Sto mi se Djelic nije javio, kad je obecao, mamicu mu lazljivu, izlazi sa ribama, tuce se za mesto premijera, a na mene sles moj ngo i ne gleda?
E, pa, neco to moci bas tako da prodje, sjebacu ga ja, sta kosta, da kosta.

(I to sve besplatno, jadni dragi Cole, pa vi mu dodjete aktivista volonter onih protiv kojih se borite.)


Da sam hteo da budem aktivista, bilo ciji

bio bih, kao Djelic clan DS/a, npr....ili ne daj Bozze DSS.a ili tako necega sto se zove demokratska partija.Osecam da je Vase uho izostreno na sasvim drugim frekvencijama, pa se zbog toga i ne cujemo, cak i kada isto mislimo. Dakle kada se "moji" ponasaju kao "njihovi" onda ce vazziti isti arsini ili jos i gori, bas zato sto su "moji". Takav mi je princip, pa makar to neko paranoicno prisivao necemu sto nema nikakvog smisla. Da sam ja bio (pretenciozno zvuci) na Bozzinom mestu, ja bih ponudu DS/a glatko odbio i cekao svoju pravu shansu. Ovako su ga zrtvovali njegovi, a on to nije video, ili nece da vidi...pa ne moze biti ni premijer...sto je i za njega, licno, bolje...MOZDA U SLEDECEM IZVLACENJU...
A za mene ne brinite...nisam ucestvovao, nikada u radnim akcijama, pa necu ni sada..!Ono "jadni" sam Vam oprostio, kao nedostatak argumenata
BKC


Hvala sto ste mi oprostili,

retroaktivno se izvinjavam. Mislim da ovakav blog nije na vasem nivou, to je senzacionalisticki stil koji mi ne lici na vas.


Ako ste hteli da pomognete Bozzi

cini mi se da ste odabrali pogresna vrata, vrata koja su inace otvorena...sto se prastanja tice,,,sve to spada u vas domen i domen licnog vaspitanja..priznajem ne pripadam senzacionalistima!
BKC


Cole,

a da maknemo ovo sa tog licnog plana - "pomoci Bozi", "moja vrata otvorena" i slicno.
Mislim, ovo nije ljubavno pismo. "Mnogo sam se najedio, dragi Bozo, sto mi se ne javljas, iako si obecao, ali mada si nevaljao, ja te i dalje volim."

Treba da znate da je ovo citan medij i da to sto radite ulazi u propagandu protiv kandidata za premijera. Prosto je tako. Ako to ne radite iz senzacionalistickih "ja sam glavna i ima da mi se ovde odgovori, inace si na-je-bo" razloga, onda treba da znate zasto radite. I da li treba da radite.

Bicu prva koja ce se sa vama dopisivati na ozbiljne i vazne teme prozivajuci premijera sa ono sto mora da radi. A zamislite, bas se danas odlucuje ko ce biti nas korespondent.


Nemam nikakvu zzelju da se javno dopisujem sa Bozzom,

dakle sve ste pogresno procitali! Ali dobro, takva Vam je percepcija....neccu vas uveravati u suprotno.Da li Vi zaista verujete da ce ovaj poseceni medij odluciti ko ce biti premijer...Avaj zalosti! Pa ja sam pre mesec i vise dana napisao da to Bozza nece biti, te da je samo zrtvovan...Sve je vec skockano poodavno, a ovo sada je samo predstava za narod!Vlada je spakovana, sve se zna..pa i ko ce biti premijer, tako da mi ovde mozemo da se "igramo" do mile volje!
Nije dobra zaslepljenost, a posebno ne poliicka...a sto se izbiljnih tema tice, predlozite...za mene je sve ozbiljno, valjda zbog godina...
BKC


Verovatno ste u pravu.

Verovatno ste u pravu.


Da li i dalje vazi jednacina

Da li i dalje vazi jednacina od jesenas: kk = B?


dobro Branislave,

posto ste vec napisali, jel nemate nista protiv da ponovite. Premijer- Kostunica? a dalje... kome pripadaju najvaznija ministarstva?


Sada me stavljate u neprijatnu poziciju

da se eventualno izvinjavam kada se i ako nesto promeni...sustinski nista.Dakle ako ne bude novih izbora,a sanse su 5% : 95%..premijer Kostunica, potpredsednik i min finansija Djelic, policija Jocic, Vojska Sutanovac/A.Vlahovic, spoljni poslovi Vladeta Jankovic, Regionalni razvoj Dinkic, manjine Rasim..kultura N.Bradic...Nauka..A.Popovic...Pravda..D.Petrovic, Socijalna politika Gordana Matkovic...itd....Pred Skupstine BKC


malo pojasnjenje, please,

kultura N.Bradic....Pravda..D.Petrovic
ko su ti ljudi???


Nebojsa Bradic je sadasnji

upravnik Beogrdaskog dramskog pozorista, reditelj, clan G17, a Dusko Petrovic je potp DS/a, advokat
BKC


Nebojsa Bradic je i

clan saveta za kulturu Jul-a, kao takav postavljen na mesto upravnika Ateljea 212 umesto Mucija Draskica, odatle smenjen sa Djindjicevom gradskom vlascu i od ministarstva SPS-a postavljen kao upranik Narodnog Pozorista, jedinog beogradskog pozorista koje nije bilo pod gradskom nego SPS/JUL upravom. U G17 plus ulazi u avgustu 2000, manje od mesec dana pred izbore i pred Milosevicev pad. Onda se kao cuveni prvoborac dokopava Beogradskog dramskog, u kojem ove godine slavi laznih 60 godina postojanja - iako je u pitanju 58. godina postojanja, da bi na prijemu i oko njega radio na svom namestenju.
Cole, obecavam da cu se sada stvarno povuci. Izvinite na okupaciji i razvodnjavanju.


Sto se mene tice nema potrebe

Hvala na ovim tacnim pojedinostima!...detaljnim.
Dakle kao sto vidite, kad ste u pravu, nije problem da se slozimo!
BKC


jel to taj Bradic,

kome je glumica Svetlana Bojkovic pisala otvorena protestna pisma ?


I ako sam svesna da su ovo

I ako sam svesna da su ovo nagađanja, iskreno se nadam da se vaša predviđanja neće ostvariti. Jer po ovome DSS je vodeća stranka u budućoj vladi- premijer, ministar policije i spoljnih poslova. To bi značilo da je DS ustupila vodeće mesto u budućoj vladi DSS. Jer kako se sada postave, tako će funkcionisati i u budućoj vladi. Ako sada kažu, u redu, vi ucenjujete, ne priznajete rezultate izbora, pa pošto ste vi totalno destruktivni, da mi ipak popustimo, onda će dati potpunu legitimaciju DSS kao vodećoj stranci u toj nekoj budućoj vladi. DS u tom slučaju postaje korektor, stranka koja će da modifikuje i uobličava stavove DSS kao vodeće. Zato sada po cenu ne znam čega ne smeju da popuste ludilu i osionosti DSS( i ako je to lakše rešenje) i u tome imaju moju punu podršku. Ovo bi bio suviše veliki kompromis i slabljenje pozicija i onako već oslabljene DS!


Postovani ucesnici ovog Bloga

sve do sutra necu biti u prilici da odgovorim na pitanja koja su eventualno upucena meni.Madam se da smo i iscrpli temu oko Bozze...a one koji misle da imaju jos ponesto da kazu molim da se uzdrze od izraza i komentara koji nam ne pristaju.Razumem sve koji su reagovali, kako su reagovali, valjda zapljusnuti raznoraznim tabloidima...sto nije bila moja zzelja, vec da zamolimo/nateramo Bozzu da odgovori na ona pitanja koja su ostala bez odgovora, a obecao je!
Sve drugo nije moj stil, pa ni u obracanju javnosti, ni putem Bloga!
Hvala Vam na nebrojenim komentarima....ali nam ne bi skodilo malo vise argumenata, a malo manje emocija, uz ako je to moguce pristojniji recnik.Ja sam se trudio sa svoje strane ispravim sto je do mene, ne koristeci svoje pravo da brisem "nepristojno" intonirane postove...Hvala i Vama ako se toga budete drzali, uz sve nase razlike...
S postovanjem,
do sutra
BKC


ono sto mene zivo zanima

je zasto NIKADA kada blog predje prvu stranu, ne moze klikom na poslednje komentare da se predje na tu volsebnu drugu nego se ukoci na prvoj. Enlighten me someone!


Metastazo

Uh..Menjaj taj nick.
Moje mišljenje, naravno nebitno, je, da je blog poprilično smotano i neprgledno napravljen.
Jedan redizajn bi mu dobro dosao.


ja sam bkc veoma iznenadjena

tvojim stilom
(@$^#)????


Ne znam cime ste iznenadjeni

ali...ajd...!
BKC


jedva se naucim na Ti, a Vi opet back na Vi

iznenadjena sam Vasim naslovom, iznenadjena sam celi tekstom ili sta je vec to sto ste napisali - karikatura, bad dreems, oglas - postenom pronalazacu gajba piva.
Dozvolite da nisam navikla da Vi pisete o tome kako nekom raste nos, zasto Vam neko nije odgovorio, a zamislite obecao, nisam navikla ni na "fotke" po zemunskim kafanama - neko rece, a ni na shumadinace.....
Al' ajd! neka Vam bude.
samo toliko


Pa evo vidis, ako je tako lakse

moj "omiljeni" lik na Blogu, kojim sam se najvise bavio je bio i za sada ostao V.Kostunica. Za zivota to je bio Slobodan Milosevic i to bas i dok je bio u vrhu vlasti...danas, skoro da ga i ne pominjem, osim u kontekstu.
Priznajem zao mi je kad me neko "moj" razocara, ali sam se i na to navikao. O Bozzi sam se trudio da ne kazzem ni jednu ruzznu rec, ako si procitala pazljivo prethodno receno..ali je neverovatno, kako lako "prastamo" nasima samo zato sto su "nasi", pa nam se tako lako dogodi da "nas" postane "njihov".Onda se svi pitamo, pa kako je ovaj ili onaj tako lako proigrao nase poverenje, a mi smo mu verovali...
Ne znam koliko ko od Vas poznaje B.Djelica licno, kao i to sta je sve radio, ali mislim da se bez razloga, velikog, njemu daju atributi neprikosnovenog autoriteta, kome se ne sme nista prigovoriti.Ja o Vladi Z.Djindjica, celokupnoj, mislim sta mislim, ali znam da je Djindjic, manje vise bio taj koji je ulozio ceo svoj umni i energetski potencijal, tako da je ta Vlada izgledala mnogo bolja nego sto je bila...B.Djelic jeste bio jedan od njenih boljih delova, ali bez Djindjica...sumnjam da bi sve tako izgledalo.Uostalom to se videlo i po kasnijim dogadjajima...(o cemu cu pisati nesto za 12.mart!)...Pri tom, uz sav pijetet koji imam za pok Premijera, Zorana, ni njega ne treba posmatrati kao bezgresnog premijera, coveka bez mane i straha, sto bi rekli mi stariji!Naravno dogadjaji od 12 marta su isuvise tragicni, za njegovu porodicu, pa i za sve nas, da bi o tome govorili, ali jednoga dana ce se objektivno sagledati i njegovo mesto u nasoj istoriji.Ja mislim da treba da zauzme visoko, ali ne i nedodirljivo, nezamenljivo...U tom kontekstu sam posmatrao i B Djelica, kazem i ponavljam bez zelje da mu nanesem stetu, koju je on sam sebi naneo...Ja sam ga samo podsetio, na ovom mesti vise puta..ali se on nije obazirao...i da me pogresnoi ne razumete,,,nije meni problem sto nije meni odgovorio...ali covek koji zeli da bude premijer...mora da ima vremena za svoje gradjane. Sto se tih nesrecnih fotki tice, niti sam ih video, niti sam dozvolio da se na ovom Blogu njima bavimo,..mozda ste i to primetili? Mene Djelicev, i bilo ciji privatan zivot, ne zanima ni malo...ali je ocigledno to neko na Blogu spojio sa nejavljanjem i neodgovaranjem na postavljena pitanja...U toliko da...ako ima vremena za kafanu...neka nadje vremena da odgovri...ili bar neka zamoli G/dina Restaka, da ukloni njegovo ime sa liste Blogera....OK, kao sto je dosao, tako i otisao, sto je prirodno za sve, pa i za mene...naravno, o cemu, verujem na zadovoljstvo mnogih, intenzivno razmisljam!
S postovanjem
BKC
Eto potrudih se malo da objasnim


eto to je recimo BKC

primetila sam sve, ili skoro sve, procital vecinu komentara i vasih odgovora - ne treba sada ja Vama da pisem kakvo misljenje imam o Vasim tekstovima, to je bar jasno.
Ovaj je, opet kazem, nesretno formulisano podsecanje, uostalom zasto uopste vi podsecate, koga?
Nece = ne zna = ne mora.....uostalom rastrgace ga vec neki drugi. nista vise.

Kazete, pisali ste o Kostunici, pisite i dalje i o pokojniku takodje. Mene recimo, ovako sa strane, vec danima zabavljaju srpske teorije zavere o tome gde se nalazi Mladic. Svi nekako znaju, ali niko ne zna, ne smeju,, boje se, sramota ih sto ne znaju, a tvrde da znaju, sta li? Uglavnom ni ne odgovaraju na benigna pitanja o doticnom... (ima naravno izuzetaka, doduse dovoljno za dva prsta).

Eto pisite o tome, o srpskoj transparentnosti, politicarima koji mozda znaju a mozda i ne znaju, o istrazivackom novinarstvu (imali li toga uopste?), o zlocincima koji se setaju srbijom ili samo u nasim glavama.
Svi ih poznaju, ali ih niko ne zna. svi su ih videli, ali ne postoje....Zar to nije korisnije traganje za Odgovorom. Ime Mladica izaziva kolektivnu srpsku amneziju, zar ne?
najprostije i najkorisnije: srpske teorije zavere ili gde se krije mladic
mani te se boze, ili ga pitajte isto kada/ako postane premijer.

ni najmanje me neinteresuju oni cije je zadovoljstvo vas odlazak


Pretenciozno je ocekivati od mene da pisem bas o svemu

sto nas tisti, mada naravno iz ugla gradjanina to mogu,...jer sam u prilici da to postavim kao temu, pa sam u tom smislu u prednosti....Sto se tice transparentnosti, ja sam tim nemam problem ni ovde na Blogu...Sto se tice Mladicca, pa to je valjda i vrapcima na grani jasno, kako i iuz ciju pomoc uspesno odoleva...tzv hapsenju??? Nekako se lagano preslo preko cinjenice, materijalno lako za dokazivanje, da je Voja finansijski pomagao vojsku RS i placao oficire..itd..Zanimljiva je njegova veza sa vojskom...itd, ali zaista, ne zato sto neccu, to mora neko drugi da pokrene..Ono sto se sluti na tu temu, lako moze biti i istina...Sumnjam da ce novi premijer, u varijanti sa DSS/om, pa makar to bio i BDJ, uspeti da istera do kraja!Razvojna linija vojnih sluzzbi daleko sezze...pri tom ne mislim na obicnu vojsku, naravno!O tajkunima, i sprezi sa politicarima mozete pitati i BDJ, zna i on puno toga...Eto koliko nam je to vazno, vise niko ne spominje Karica, ni gde je...niti sta slicno.Da ne govorim o prilicno znacajnim stvarima o kojima se govori u Insajder/u...itd. Dakle ima mesta da ovde i na drugim vaznijim mestima bude vise nas. Zanimljiva ce biti saznanja o tome ko je ciju kampanju finansirao...za pocetak..Cak ni to nismo u stanju da sprovedemo TRANSPARENTNO!
bkc


ja nisam vrabac

na zalost, a ne znam ni ko su vrapci. posebno ako svi ti vrapci znaju uz ciju pomoc odoleva hapsenju..

bilo bi ipak interesantno i transparentno, iako kazete da Vi niste taj koji to moze da pokrene (a ko jeste?) cuti misljenje tih "vrabaca".
prosto da vidimo, prebrojimo koliko ce se puta ponoviti recenica "pa valjda je svima jasno gde je."

na zalost srpske transparentnosti kada sam prvi put cula o tome sta se sprema karicevom bratu....srbija je kao sto kazete vec odavno zaboravila, slavili srpsku novu godinu. kada je u kanadi vest bila breaking news, opet niko nista, slavili dan vojske, valjda....

nismo u stanju - nismo. zato pocnite cole.

evo ja cu Transparentno - WANTED MLADIC - Gde je i ko ga krije?

'ajde da brojimo vrapce

pozdrav
sonja
mozda se ukljuci i BDJ


Nadam se da ce se ukljuciti i B DJ

kao i svi drugi koji bi mogli da pomognu da se privede pravdi R.Mladic...Znam i secam se kako smo doneli odluku o SM da se isporuci Hagu...Secam se i kako je to izgledalo...kao i da kao povratnu reakciju dobismo veronauku u skole, zarad mira u kucci...Sve se bojim da bi za Mladica morali da ugasimo sve fakultete a ostavimo samo Bogosloviju???
A vrabaca ima raznih..sto se mene tice mozemo dapocnemo da ih prebrojavamo...
BKC


Poštovani g. Kovačeviću

Do sinoć ste imali priliku da sklonite ovaj blog. Vi to niste učinili, već produžavate ovu tužnu raspravu, ne toliko o Djeliću, koliko o sebi. Iz posta u post idete sve dalje i dalje u istom pravcu i nećete sebi da priznate da ste u slepoj ulici. Uhvatili ste se u osnovi nevažnog fragmenta (Djelićevo nepojavljivanje na blogu) i celina vas ni malo ne zanima.

Zašto se ovde radi o nevažnom fragmentu? Pa zato što od odgovora koje bi Djelić u ovom trenutku mogao da da nikom neće biti ni za jotu bolje. B.Dj. je trenutno direktor jedne banke, pa bi i odgovori koje dobijemo bili odgovori direktora banke i ne bi imali nikakav značaj za naš život. Ta ista pitanja ste mogli da postavite bilo kome.

Djelić sa svoje strane i ne može u ovom trenutku da da odgovore na sva pitanja (a ne daj Bože da se ovde pojavi sa samo nekoliko, rastrgli bi ga), jer mi ovde od njega i nismo tražili odgovore. nego obećanja, a on obećanja ne može da da pre nego što sagleda realnu situaciju u zemlji, a nju može da sagleda tek sa premijerskog mesta.

Od izbora premijera zavisi kako ćemo živeti, ne samo u naredne četiri godine, nego možda i mnogo duže. Lično imam utisak da se upravo sad, a ne 2000, odlučuje kakva ćemo zemlja ubuduće biti. Ako Djelić postane premijer, to će značiti da će Srbija u narednih nekoliko godina uspeti (doduše i tad teškom mukom i uz ogromne napore) da u dogledno vreme okonča reforme i udje u EU, a ako na to mesto dodje bilo ko drugi, onda ništa od reformi i ulaska u EU za sledećih sto godina.

Vi, koliko vidim, nemate nekog drugog kandidata na umu, ali vam se ne dopada ni "Djelićeva kravata". A šta kažete da lepo niko ne bude izabran i onda "prst u uvo, pa pevaj"?

Mislim da je trenutak da se zapitate šta vas to sprečava da hrabro i bez rezerve podržite prosperitetnog kandidata? Je li to navika, konformizam, sujeta, egoizam? Tvrdoglavo, kako samo Srbin može, vi insistirate da ste u pravu, jer navodno učite političare redu i odgovornosti. Tu ste nas, smatrate, uhvatili na pogrešnoj nozi, jer to jeste jedno od demokratskih pravila igre. Ali svakom je jasno da je čitava ova rasprava došla u pogrešno vreme i da neće nikog naučiti odgovornosti, nego samo potkopati naše ionako slabe šanse.

Za sklanjanje ovog bloga je sad već kasno. Već ste napravili štetu više svom nego Djelićevom ugledu.

Jedino što još možete da uradite je da u jednom postu bezrezervno podržite Djelića i napišete novi topic o nečemu sasvim drugom.


moram nesto da primetim

a to je da mi nije jasno zbog cega ovoliko drvlja i kamenja po piscu bloga. Ako Djelic postane Premijer on ce vladati 32 miliona godina ljudskih zivota. Mislim da mu ne bi pala kapa sa glave da se osvrne na taj Davos. Cemu ta neka bezrezervna podrska? Mislite da ce teze vladati bez nje? Ne shvatam jednostavno tu polemiku kako on ne zasluzuje da ga iko sta pita. Naravno, on i ne mora nama da odgovori, eto neka da odgovor samo gosn. sumadincu. U cemu je problem?


Pitanja

A u čemu je problem da se nešto prigovori i autoru bloga? Pa neće ni njemu pasti kapa s glave!

Eto vidite, lanac beskorisnih pitanja može biti bez kraja i konca, ali to nikud ne vodi. Malo pragmatizma u politici nam ne bi škodilo.


ali molim vas

nije ga niko optuzio za kradju ili neko kriminalno delo. Ja nemam nista protiv i da se autor bloga kritikuje i ispituje, ali on nece biti Premijer sledece 4 godine nad 8 miliona gradjana ove zemlje. Ako se po jutru dan poznaje, kako Vi sugerisete, a mislim da Vam to nije ideja, onda izgleda moramo sapcuci postavljati pitanja buducem Premijeru koji nam se posle konferencija za stampu nikada nece obracati ili odgovarati na pitanja. Ovo je sala, zezancija sumadijskog tipa, duhovitost, kako da to okarakterisem, nema tu zlonamernosti i mislim da g. Djelic to ne bi tako ni shvatio. Imate i Vi neka pitanja za njega, nadam se. Valjda smo konacno zasluzili jednog coveka koji ce se svoje reci drzati, pa makar i za ovako minorno obecanje kao sto je odgovor na ovom blogu?


Quote: izgleda moramo

Quote:
izgleda moramo sapcuci postavljati pitanja buducem Premijeru koji nam se posle konferencija za stampu nikada nece obracati ili odgovarati na pitanja

Šapućući? Me sećam se da sam se založila za tako nešto.
Djelić je pokazao svu svoju demokratičnost i otvorenost za javnost dok je bio ministar i mi svi možemo biti sigurni da će i na mestu premijera negovati isti stil. Kakvi nam još dokazi trebaju?

Quote:
Ovo je sala, zezancija sumadijskog tipa, duhovitost

Da se iskidaš od smeha.

Quote:
Imate i Vi neka pitanja za njega, nadam se.

Nemam, za direktora jedne banke nemam ni jedno pitanje, ali ću za premijera Srbije sigurno imati, ko god da to bude.

Quote:
Valjda smo konacno zasluzili jednog coveka koji ce se svoje reci drzati

Da li smo zaslužili, ne znam, ali znam da smo takvih ljudi imali. Neke smo ubili, neke razjurili, neke omalovažili i poslali u senku. Takvi smo mi, ne volimo ljude od reči.


oprostite

nisam znao da ste alter ego gosn. Djelica.