Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ima pasoš, nema viza

URANURANProšlog četvrtka u Studentskom kulturnom centru održan je antologijski koncert - „Battle of the bands".

Tada su na muzičku scenu Srbije (ali i šire), na velika vrata stupila četri romska hip-hop benda: BBC, Crazy Steps Crew, Flying Crew i URAN (u okviru koga nastupa grupa Mystic MC).

Bio je to jedan od muzičkih događaja za pamćenje jer je romski hip-hop pokazao svoju punu snagu i kvalitet. Bio je to dan kada je na mejn-strim scenu stupio svojevrsni romski novi talas u hip-hop muzici.

Krajnje je vreme bilo da se Romi prestanu gledati kroz prizmu trube i Kusturice. Postoji čitava jedna alternativna romska muzička scena koja do sada nije imala šansu.

Ova nova snaga itekako je potrebna srpskoj muzičkoj sceni koja je ogrezla u turbo-folku (i svim njegovim mutacijama), sceni koja je izgubila pop muziku, sceni gde je rok umro, a jedina autentična stvar je hip-hop sa, možda, jedinim pravim predstavnikom Marčelom. Vreme je da muzika dobije dušu.

Biće potrebno još vremena da prođe da se njihova muzika probije kroz veliki šum kiča i treša, ali napravljen je prvi korak.

Tog četvrtka, 31. maja 2007, počelo je u emisiji "1, 2, 3" na radiju B92 kod Milana Lukića (a gde bi drugde!!!) gde je gostovlala Niška grupa Mystic MC. Oni su uživo izveli svoja dva hita. Posle emisije, dali su intervju za jutranji program "Dizanje" kao i za BBC na srpskom jeziku.

Posle fenomenalnog koncerta u SKC-u, URAN iz Niša bili su gosti u kultnoj emisiji Aunt Sandre "Word UP", takođe na Radiju B92.

Zbog velikog interesovanja postavio sam linkove za ove dve emisije - "1,2,3" i "Word up"

 

nastaviće se...


pobeda

djani oduvao macketinu i ostale foliranteeee


djani

nagrada otisla u prave ruke. sve ostalo bi bila KATASTROFA!


sta se desava?

nema blogera???tema je ok...


jadac

ne vuci me za jezik :-)
eto ti sii tu.


evo ja,

samo da mahnem:)


angie

mah jedan i tebi.


Srki batko

shta, dezurash?


angie

ma jok. svratio da vidim sta se desava na blogu. trenutno pregledavam materijal sa koncerta iz skc-a. i dalje ne mogu da verujem kako je sve to izgledalo.


Zasluzili su vizu

Pa ovi su stvarno dobri, hvala za muziku. Ako moze Eminem, mogu i nasi iz Nisa. Nego, sta mislite kako ce Kusturica i Bregovic ovo da "obrade"?


Nadam se

nikako. Već vidim spot: bend sedi na krevetu koji leti iznad grada dok kraj njih lete petlovi i koke...Ili, još gore, Brega ih uzima pod svoje da ih predstavi svetu, malo iskompilira, zaradi na njima pare, ne potpiše ih i ode na put oko sveta


vlasta

došla meni moja vlasta!!!! sada ćemo da im ****** majku vilotićku :-)
eto mene uskoro u NS.


Rili?

Dolaziš u NS? Super. Javi unapred pa da organizujemo pomor.


Srdjane,

ovaj tvoj post je jedna od najboljih raising awarenes akcija u medjunarodnoj Dekadi Roma (2005.-2015.) na koju sam naišla. Samo dalje tako! Dosta je bilo onih, za neke romantiziranih, za većinu ponižavajućih, diskursa o Romima!


Ljudi

...ajde da ne zagađujemo ovaj lep blog pričama o VB, ako
neko od ovlašćenih hoće da pokrene tu temu ok, ali užasno je glupo mešati tu svetkovinu kriminogenih retarda sa ovom Srđanovom super pričom...a možda je komentator plaćen od strane Emotiona da ide okolo i još malo podgreva mrtvaca?

www.ivanbevc.blogspot.com


??

???


Dunjice

mislio sam na Velikog brata... izvini zbog konfuzije.

www.ivanbevc.blogspot.com


dunjice

šta da ti kažem.... hvala. zaista velike reči. kao što vidiš, na blogu zaglušujuća tišina...


Readmisija

Koliko sam upoznat sa stanjem stvari, ovi momci su u stvari vraćeni iz zapadnih zemalja, zar ne?
Ne znam šta da mislim, zaista. Žao mi ih je jer su naprasno morali da menjaju sredinu.
Sa druge strane oni su barem imali priliku da "okuse" taj zapad, za razliku od velikog broja njihovih vršnjaka ovde...


Armitage,

a jesi l´ cuo za onu kletvu: Da Bog da, da imao, pa nemao! To a propos ovih momaka i njihovog kushanja Zapada na odredjeno vrijeme.


armitage

donekle si u pravu. grupe su prilicno mesovite. ima dosta roma koji su vraceni iz zapadne evrope, ali takodje ih ima dosta sa kosova, kao i mladih roma iz beograda, nisa i novog sada. svi su veoma talentovani i simpaticni, da ne mozes napraviti razliku.


To mu dođe

kao veliki kvalitet, East Coast i West Coast zajedno, iz tog crossovera mora da se izrodi nešto dobro.

www.ivanbevc.blogspot.com