Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

World News

Sta ne volim u Americi

 

 

Sta ne volim u Americi

Plasticne restorane s vestackim svetlom

Miris velikih samoposluga

Shoping Molove, tuzne hramove nezasite gladi za stvarima

Lance prodavnica, lance restorana, lance banaka, lance obdanista, lance bioskopa, lance knjizara, lance. you name it, koji su okovali Amariku u bezlicnost Istog(K)a

Opsednustost decom

Price o deci na vecerama


Sta volim u Americi

Sta volim u Americi

Siroke puteve na kojima mozete da vozite kao da jedrite

Siroko nebo mnogo vece nego u Evropi

Miris Njujorka

Sumsko lisce u Novembru

Doroti Parker " men seldom make passes

at girls who wear glasses"

Kamil Palju zato sto nervira "feministicke cistunice"

na Americkim Univerzitetima, voli Madonu i Elizabet Tejlor


CEO Mama

 U Americi je najrasprostranjenije zanimanje  MAMA. Na raznim vecerama, partijima i slicnim okupljanjima cesto mi se desava da na pitanje “ A cime se vi bavite” ( vrlo vazno pitanje na Istocnoj Obali) dobijem odogovor “ Ja sam mama”.

Mama NIJE  zanimanje,To je odnos, relacija, “ relationship’”. To nije posao, karijera, profesija. Pa ipak, sve veci broj zena sa ponosom odgovora na pitanje, cime se bavite..


Davanje je novo Uzimanje(" Giving is new Taking “)

Svi znamo da je Warren Buffet ( drugi najbogtiji covek na svetu) poklonio 80% svog bogatsva Fondaciji Bila Gejts, pretvorivsi je tako u najvecu dobrotvornu instituciju svih vremena. Prevazisao je svoju sujetu i zelju da svoje ime upise u istoriju i svoj novac je dao da podrzi rad drugog coveka.

Istovremeno Bil Gejts je napustio mesto vodeceg coveka Mikrosofta da bi se u potpunosti poosvetio dobrotvornom radu u svojoj Fondaciji koja se vec smatra najefikasnijom humanitarnom organizacijom u svetu.


Srecno stanje Umetnosti ...u Srbiji

World news ne komentarise komentare, ali ovaj komentar na   tekst " Umetnost brojeva" zasluzuje paznju...

Posto nemam sta da dodam,(Srbija nije moja uza specijalnost) jednostavno ' skrecem paznju"...jer su mi zanimljiva ova dva pristupa Rukovodjenju...postoji i treci ali o tom potom


 anuskab15 (7 Oktobar, 2006 - 17:37)


Umetnost....Brojeva

 

Tesko je biti umetnik u modernom svetu..A jos teze biti menadzer( ili na srpskom Upravnik) institucije koja se bavi produkcijom( ili na srpskom Proizvodnjom) umetnosti.

Kao i svaki menadzer bilo koje korporacije menadzer u umetnosti mora da se bavi pretezno BROJEVIMA..Umetnost se podrazumeva..To je naziv industrije( ili na srpskom Delatnosti). Znaci, ako ste menadzer za sampone ima da se trudite da pravite najbolje sampone,a ako ste menadzer u umetnosti nastojacete da to sto pravite/producirate bude umetnost..Jer ako ne bude nece biti ni vas,To je Conditio sine qua non( ili na srpskom uslov bez koga se ne moze).


Tuzno stanje Umetnosti ?

 

Kustosi jedne izlozbe moderne umetnosti u Londonu nedavno su morali duboko da se izvinjavaju jer su greskom umesto umetnickog dela u ilozbu uvrstili POSTOLJE!!!…Naime, umetnik koji je konkurisao ,poslao je odvojeno postolje i skulpturu, bez prateceg objasnjenja…Kustosi su zakljucili da postolje( ne znajuci da je to samo postolje) predstavlja zanimljivu umetnicku kreaciju dok je samo umetnicko delo, koje je trebalo da bude izlozeno na pomenutom postolju ali je stiglo nesto kasnije, bilo odbijeno kao previse konvencionalno!!!


nije sve tako crno...

Dok americki gradjani ljudskog porekla mogu biti izlozeni neprijavljenom prisluskivanju, pracenju, hapsenju bez optuznica i torturi latino-americkog tipa, neki drugi stanovnici Amerike sticu sve veca prava ....

 

Predsednik Humanitarnog drustva( Humane Society) Sjedinjenih Americkih Drzava, Wayne Pacelle, predlozuio je prosle nedlje da se u cilju unapredjenja prava zivotinja termin" psi "  zameni nazivom


novi mediji /nista vise nije stvarno ili Mcluan je najzad mrtav

 

Kao sto vas je World News vec na vreme obavestio AVATARI STIZU DA NAS ZAMENE.....please read this....

NY Times

1. televizija nije za gledanje, ona je za zivljenje...

2. me, myself and memememememememememe and ME!

ili ni fikcija nije zanimljiva ako nisam JA u njoj

' MTV SPEAKS TO PEOPLE WHO ARE ENDLESSLY FASCINATED WITH WATCHING THEMSELVES"


da li ja poznajem bila klintona

Wired

ILI TEORIJA " MALI JE SVET"

U Holivudu je popularna drustvena igra six degrees of separation from Kevin Bacon , zato sto je Kevin Bacon igrao u velikom broju filmova, tako da je igra u tome ko brze moze da se poveze s njim...mislim da tako ide i igra se u kasnim satima....

Teorija je zaista zabavna, narocito ako je probate na sebi.


nothing new but still...

Second life/ second installment

Business Week 

Current 

BBC 

Governor Mark_W 

Reditelj James Cameron( Terminator 2, Titanic) priprema novi film u kome ce igrati samo kompjuterski generisani glumci/AVATARI.


as you requested

lista nepreporucljivih knjiga prema Americkoj Bibliotekarskoj Asociji

nastavnici i distrikti prave svoje liste preporucene lektire i najcesce izbegavaju knjige koje izazivaju kontorverzne reakcije razlicitih grupa ....

Banned books

Challenged Banned 


Za sada bez rejtinga…

     U Americi nema Cenzure…U Americi je zagarantovana sloboda govora…Ali mnoge stvari su ipak strogo zabranjene, mnoge reci,pojmovi, ideje, simidzi...Mnogi filmovi, knjige, ili vesti tesko mogu da prodju i dodju do Slobodne javnosti…Ali to nema veze sa drzavom..To sami Slobodni gradjani …tako... vole da budu oprezni,da se zastite, da zastite druge, da zastite decu i uopste vole da paze da nikog ne uvrede..Zato sami slobodni gradjani, bez ucesca drzave, formiraju razne grupe, bordove i savete za kontrolu ideja i pristojnost misli i recnika.


Female Brain/Sta je to u zenskoj glavi...

     Sto je tako zenskom pravi….

      

      Da li su zene zene zato sto imaju mesecne Mene ili su zene zene zato sto ih zanimaju drugacije Teme?

Ili su mozda interesi i teme samo posledica hemijske promene?


Syndicate content