Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Božidar Đelić

10 pitanja za umerenog kandidata za premijera Srbije Božidara Đelića

četvrtak 25. januar Tajm magazin.

Beskompromisna nacionalistička radikalna stranka osvojila je najviše glasova na izborima u Srbiji održanim 21. januara, ali umereni se nadaju da će ih sprečiti da dođu na vlast formiranjem koalicije. Demokratska stranka, najjača umerena grupa, imenovala je Božidara Đelića kao svog kandidata za mesto premijera. To bi bio Đelićev drugi ulazak u politiku, budući da je bio ministar finansija u Vladi reformskog premijera Zorana Đinđića, koji je ubijen 2003. godine. Đelić je razgovarao sa novinarom Tajma u Beogradu, Dejanom Anastasijevićem..


Đelić iz Davosa: Treći dan

Poštovani blogeri, po dogovoru, javljam se i treći put iz Davosa.

Danas je za mene bila veoma važna publikacija kratkog intervjua koji sam dao Tajm Magazinu („10 Questions For Serbian Moderate PM Candidate Bozidar Djelic“ – „10 pitanja za kandidata za premijera Srbije Božidara Đelića“ u njihovoj rubrici 10 pitanja-10 odgovora). Izašao je na udarnoj četvrtoj strani, i, po reakcijama u Davosu gde se list široko deli, mnogi su ga pročitali i, kako kažu, bolje shvatili našu situaciju. Koliko znam, ovo je prvo pojavljivanje neke od naših javnih ličnosti u toj rubrici. Teško je objasniti koliko je važna, presudna, ta anglosaksonska štampa u stvaranju javnog mnjenja tzv. međunarodne zajednice.


Đelić iz Davosa: Drugi dan

Djelic i Liswood u DavosuDjelic i Liswood u DavosuŽelim prvo da Vam se iskreno zahvalim na Vašoj dobrodošlici. Redovno posećujem stranice B92 bloga jer me interesuju ideje i stavovi koji se tu razmenjuju. Pročitao sam i Vaše komentare na moj prvi tekst, ali, kao što rekoh juče, moj raspored je tako tesno "skrojen" ovde da, na žalost, neću moći do povratka u Beograd da aktivno učestvujem u diskusijama. Siguran sam da ćete imati razumevanja za moje obaveze.


Đelić iz Davosa: Prvi dan

Djelic i Stiglic u DavosuDjelic i Stiglic u DavosuEvo me po shesti put u Davosu, na Svetskom ekonomskom forumu. Ponovo jedini iz Srbije. Ovog puta i jedini sa Balkana. Ovde zovu samo one koji su, kako bi rekli Amerikanci, “newsworthy”, ili, po nashoj terminologiji, aktuelni. Shto se tiche Srbije, postoji ovde puno dobronamerne nade oko formiranja reformske demokratske vlade u Beogradu ali, i dalje, zebnji vezanih za Kosovo i Hag.


Syndicate content