Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

E.T. phone home

Nisam baš neki ljubitelj predsednika skupštine i njegovih pošalica, ali ova današnja umotvorina mu je baš zlatna. Tamo negde kaže on kroz gustu mu pseudopašićevsku bradu: "Građani biraju one koji liče na njih. Ali građani pri tome žele da izgledaju bolje u sopstvenim očima i žele da oni koji liče na njih budu u mnogo čemu od njih bolji".

I'll... be... right... here.I'll... be... right... here.Mudre reči našeg Predsednika. Ima jedan mali problem. Gde su ti koji su glasali za njega! Baš bih voleo da ih VIDIM na gomili. Možda je Predsednik pomešao svoje posete Avganistanu i Arilju. I tako naš nadnacionalni, nadstranački i može se reći nadskupštinski predsednik pokušava da parafrazira Hegela koji je rekao da svaki narod ima USTAV kakav zaslužuje.

Možda smo mi osuđeni da imamo predsednika skupštine kakvog zaslužujemo. Ali da LIČIMO na njega, to je zaista teško. Doduše, ima jedan mali što liči. Samo je on pre četvrt veka došao svemirskim brodom i sve vreme je bezuspešno pokušavao da telefonira kući. Možda su u nekom srodstvu. Samo što je taj mali bio pametan pa se vratio odakle je došao, dok nam ovaj predsednik preti da će da ostane jer se ovde oseća kaoo kod kuće.

Sada sam siguran da nas je pomešao sa Avganistanom!