Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Miss Insajder

Evo prošlo je nekoliko dana on tzv izbora za Miss SCG. I ništa. Malo je par sumnjivih dnevnih listova pisalo o tome i tako se i Miss LeskovcaMiss Leskovcazavršilo. Ne mogu da verujem! Gde su sve te silne nevladine organizacije, borci za ljudska prava, EXITi, žene u raznim bojama, feministkinje... Zar niko da ne reaguje na ovo savremeno ropstvo, stočnu pijacu i zloupotrebu ženskog tela! Zar će svi samo da komentarišu kako Miss i nije neka, da je bilo boljih parčića? A da ne pričamo o tome kakva se poruka šalje mladim devojčicama o sistemu vrednosti, modelu ponašanja i izgleda...

Došao sam do jednog pisma kojeg objavljujem u celosti. Ovo je samo pokušaj da se javnosti pokaže šta se događa iza kulisa ovakvih manifestacija a i da se stane na put raznim vesnama jugović.

Dakle pismo:

Poštovani

izabrana sam za Miss Leskovca i kao pobednica regionalnog takmičenja stekla sam pravo na direktan plasman u finale, a obećana mi je stipednija u iznosu od 4.500 eura. Moje muke počele su za vreme priprema za finale, a prve neprijatnosti doživela sam od strane fotografa. Izvesni Dragan Ćoso, koji radi za potrebe agencije "Miss Yu" je tražio od mene da skinem haljinu nasred plaže i ostanem bukvalno u nagližeu kako bih obukla kupaći, a on nastavio sa fotografisanjem za Book. Pošto ja nisam prihvatila, fotograf je odbio da nastavi sa radom,a od tog trenutka prema meni je bio vrlo neprijatan. Doživljavala sam razna šikaniranja, bacao mi je stvari, vredjao me je i prozivao da bi mi na kraju otvoreno pretio da je za mene izbor završen i da će me vratiti kuci. Tokom boravka u Grčkoj, povredila sam nogu i iščašila zglob, a ljudi iz organizacije nisu mi obezbedili ni lekara, i pored povrede primoravali na naporne treninge. Nisu uzimali u obzir moju povredu i sa otečenom nogom su zahtevali od mene da snimim spot za sponzore i radim revije. Na kraju sam oterana sa priprema uz obrazloženje da sam previše 'spora' za njih i da se ne uklapam u njihovu koncepciju. Konfuzno objasnjenje da im ne trebam dala mi je lično Vesna Jugović. Iako nije htela da mi da raskid ugovora, ostala sam i bez obećane stipendije. Želim da obelodanim celu ovu farsu i da otkrijem šta se tamo desavalo da druge devojke ne bi doživele nepravdu i postale žrtve bilo čijeg bahačenja.

Jovana Ilić