Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

"Klod je lopov"

Naj fudbalerNaj fudbalerJoš sinoć sam hteo da zloupotrebim blog i da vas maltretiram svojim utiscima sa finalne utakmice Mundijala ali moj Konstantin je zaplakao u presudnom trenutku i stvari su krenule drugim tokom. Ipak ovo današnje proglašenje Zidana za igrača Mundijala je nemoguće prećutati.Dakle evo o čemu se radi

Zidan najbolji fudbaler Mundijala!

Poslednji meč u profesionalnoj karijeri Zinedina Zidana nije mu doneo titulu prvaka sveta, ali jeste "Zlatnu loptu" koja pripada najboljem igraču Mundijala u Nemačkoj. Zidan je do trofeja došao uprkos crvenom kartonu koji je dobio na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Kapiten francuske reprezentacije dobio je 2012 poena u glasanju novinara koji su pratili takmičenje.

34-godišnji Zidan pobedio je Italijana Fabija Kanavara, koji je dobio 1977 poena i Andrea Pirla sa 715.

Zidan je na oproštaju postigao gol iz penala na spektakularan način. Bivši fudbaler Juventusa i Real Madrida je u karijeri već proglašavan za najboljeg fudbalera sveta, a bio je i član reprezenatcije koja je 1998. osvojila trofej "Žila Rimea".

Sport B92

Ali čovek je juče udarcem glavom u grudi patosirao jednog italijanskog igrača. To je nešto što ja lično nisam video nikada ranije, a kada je to videla moja žena ispustila je jedan poluvrisak kao da se to dogodilo ovde u sobi pored nas. 

Bio sam srećan što moj klinac ima samo pet meseci i što ne moram da mu objašnjavam to što je upravo uradio veliki čika Zidan.

Zidane, ti si ljudinaZidane, ti si ljudina"Znaš, Zinedine, ovog jutra nije najteže razumeti zašto su 'plavi', tvoji 'plavi', izgibili u finalu Svetskog prvenstva. Najteže je objasniti desetinama miliona ljudi širom planete kako si sebi dopustio da 10 minuta pre kraja produžetka udariš Marka Materacija.
Šta treba da kažemo našoj deci i svima onima za koje ćeš uvek biti uzor. Kako je to moglo da se desi čoveku kao što si ti" 

Pita se i francuska javnost isto što i ja.

Ipak Širak ne misli tako. On misli da je Zidan ljudina .

Širak sigruno zna šta je to Materaci rekao Zidanu u prolazu nakon čega ga je ovaj nokautirao (ali glavom). Sigurno je rekao "Klod je lopov".