Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Švajcarski lifestyle

11:59. Telefoniram sa IT službom za podršku jedne velike i svetski poznate kompanije. Ljubazni kolega mi objašnjava zašto je došlo do problema i kome će se obratiti za dalju pomoć a onda odjednom prekida rečenicu i deklamuje "žao mi je, ja upravo krećem na pauzu za ručak, da li možemo da se čujemo za sat vremena."

(Ovde su pauze za ručak svetinja.)

"Naravno, nema problema, nazvaću vas u 13:00."

Zovem u 13:02 (namerno mu ostavljam nekoliko minuta vremena), kolega se javlja i na moje pitanje da li sada ima vremena odgovara "upravo sam se vratio sa pauze, još samo da operem zube, zvaću vas za 5 minuta."

I šta ću, sačekah i tih 5 minuta i tačno u 13:07 moj zahtev je prosledjen odgovarajućim osobama, problem je rešen, na sve mailove dobila sam odgovor u najkraćem mogućem roku i to je ukratko bio jedan od najboljih slučajeva IT support-a koje sam do sada doživela. Sve potaman, sve ozbiljno i profesionalno samo da nije bilo pauze za ručak i pranja zuba.

I zato, koliko god se mnogi od vas pitali zašto je kolega morao da opere zube pre telefonskog razgovora, želim da Vas pitam: ko od Vas ima četkicu i pastu za pranje zuba u gornjoj fioci radnog stola i ko je i koristi nakon užine i/ili ručka?

Ovde u Švajcarskoj je to lifestyle.