Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Četnička B92

B92 je ovih dana upotpunio svoju kolekciju besmislenih kvalifikacija kojima je drugi kite. Posle suludog i samo na prvi pogled nespojivog miksa da je "ustaška", "jevrejska", "mudžahedinska", "šoroševska", "komunjarska", "plaćenička" (od CIA-e i Vatikana, naravno) i sl, B92 je konačno postala i "četnička". Razlog je, naravno, prikazivanje snimaka ubistava i zlostavljanja srpskih civila tokom "Oluje". Hrvatska javnost se poprilično uzburkala, a glavno pitanje postalo je "a zašto baš sad, zašto baš na godišnjicu Oluje"?

Sličnost reakcija publike iz Srbije nakon prikazivanja  zločina "Škorpiona" i ovoga što danas stiže iz Hrvatske fascinantna je. Matrica bi se, u onoj boljoj i prihvatljivijoj opciji, mogla opisati u jednoj rečenici "Da, strašno, ali šta su oni radili nama...". Na isti mejl na kome je nakon prikazivanja "Škorpiona" B92 primao poruke mržnje kao "ustaška" i "mudžahedinska" televizija, sada stižu epiteti "četnička".

Dobro, ljudi, dogovorite se više.

Jedan istaknuti borac za ljudska prava u Hrvatskoj na prve tvrdnje da je B92 četnička televizija, samo je uz osmeh prokomentariosa: "Bože, pa zahvaljujući B92 otkriveno je više zločina počinjenih nad Hrvatima, nego što je to učinjeno zahvaljujući hrvatskoj državi".

Nakon cele ujdurme, setih se plakata koji sam video u jednoj beogradskoj nevladinoj organizaciji, a koji se tiče jedne druge institucije. Ovoga puta, a i inače, to bi moglo da važi i za B92:

Antisrpski - NE! Antihrvatski - NE! Antibošnjački - NE! Antizločinački - DA! 

Zašto je to tako teško za razumeti?


veliki brat

posle dogadjaja sa crnogorcem-cetnikom u BIGB, mozda je dobar atribut?


ustvari

meni se svidjaju voditeljke B92...politika me ne zanima

dodushe i RTS bi mogao da zavolim zbog Dushice Spasic . i one crne uzicanke...Petre Cvejic (valjda se tako zove)

a mislim da je B92 sve liberalniji i neutralniji u svojim politickim stavovima

nikome ne pripada,svakom postovanje,ali i kritika kada zasluzi...

nema nas crnih i belih...svi smo sivi "pokajnici" :))