Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Pisci&TJ "o kraju"

U okviru “odušak bloga” o srednjoškolskom životu & neprevaziđenoj čaroliji Šeste beogradske, pokrenuli smo mali eksperiment: zamolili smo redovne posetioce i pisce da napišu koju, sentimentalnu rečenicu “o kraju”, pojmu koji poznaje svako, starovremsko, a možda i novovremesko beogradsko dete. 

Romanisirane istorije Dorćola i novobeogradskih blokova postavljene su vremenskim redosledom kojim su stigle na prethodni blog “She blinded me with science”. 

Koautor bloga obavezuje se da svoje sentimentalno sećanje na danas možda već imaginarni kraj “kod pekarčeta” koji obuhvata poprečne ulice iznad i ispod Gradske bolnice, zaustavlja se kod poslednje stanice trole 28, malo bludi ka Belopalanačkoj ulici i bazenu Olimp, a na gornjem kraju je oivičen ulicom Milana Rakića, postavi do nedelje popodne. 

Svim posetiocima i dopisivačima ovog bloga želimo da peporučimo najnovije sredstvo za negu bloga koje su patentirale firme Johnson&Sons i BlogB92 i zove se: “drži se teme”. Redovnom upotrebom ovog sredstva blog ostaje uredan, negovan i lep i do tri puta duže!