Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Amerikanci pali sa Meseca

Kako je uspeo da mu se vijori?Kako je uspeo da mu se vijori?Svašta čovek može da pročita ovih dana, što na netu, a što u novinama. Meni su se razne gluposti dešavale, ali je sve to toliko beznačajno u odnosu na gluposti koje nam se serviraju iz Amerike. Na jednu od najvećih skoro sam i zaboravio, ali se NASA potrudila da ostane nezaboravljena - čovek na Mesecu!

NASA je objavila kako je izgubljen originalni snimak prvog sletanja na Mesec 20. jula 1969. I ne samo to, nego i 700 traka prenosa čuvene misije Apolo. Možda da pogledaju u Rozvel, da se nisu tamo trake zaturile.

To čuveno spuštanje na "planetu Mesec", što bi rekla Mira Marković, pratio je ceo sve, sa sve bivšom Jugoslavijom. I svi su bili ushićeni, ponosni, začuđeni, i šta jsve ne još. I niko nije sumnjao da učestvuje u najvećoj prevari američke vlade, veće od one vezane za 11.09

A da sve bude "na nivou" potrudio se i Nil Armstrong koji je poručio kako je sve ovo mali korak za čoveka, a veliki za čovečanstvo. Velika je to bila laž za čoveka, ali mala za čovečanstvo.

Uvek me je interesovao odgovor na pitanje: Kako je zastava uopšte mogla da se vijori na Mesecu? Na Mesecu nema atmosfere ali ni vetra.

No pođimo redom. Za sve su krivi Rusi koji su poslali Jurija Gagarina u svemir 1961. godine, i tako ostavili Ameriku daleko iza sebe u trci za osvajanjem vasione. Odmah posle toga zasedao je Kongres gde je predsednik Kenedi doneo originalno rešenje za spas obraza: Poslaćemo čoveka na Mesec! Reče on, i pored srceparajućeg govora obezbedio je i 40 milijardi dolara podrške. Između 1969. i 1972. godine, sedam brodova Apolo je krenulo ka Mesecu. Svi su kao uspeli sem onog najpoznatijeg - Apolo 13. Taj je eksplodirao negde na pola puta.

Kao dokaz o uspešnosi akcija, mi kao dokaz imamo malo nekog običnog kamenja, fotografije i filmske snimke. I naravno čuveni TV snimak. Snimak koji je neoštar, lošeg kvaliteta i kao takav neupotrebljiv za dalju analizu. a sve zato što NASA nije obezbedila direktni link, tako da su TV stanice morale da snimaju "najveći podvig u istoriji čovečanstva" sa ekrana u Hjustonu. Zato su fotografije koje su doneli astronauti sve savršene. Nekoliko hiljada fotografuija su bile savršeno eksponirane i izoštrene. čak i odlično kadrirane. Previše dobro.

Astronauti sigurno nisu mogli da vide šta slikaju. Nisu mogli da izmere beli balans, niti da ukadriraju kako treba. Jednostavno su slikali. Zanimljivo je i to da filmskoj traci nije smetala kosmička radijacija, i ostale sitnice. Astronauti su uspevali bez porblema da prilagode svoje kamere, zamene traku, promene filtere u veoma neobičnim okolnostima. Takođe bi bilo zanimljivi gledati kako oni upotrebljavaju svoje prste...

Čuveni fotograf Dejvid Persi je takođe uveren da su fotografije lažne, i kaže da se više senki mogu napraviti samo upotrebom nekoliko reflektora. Na Mesecu jedino svetlo je bilo ono od Sunca. Jedino što je uvek svetlo na fotografijama su američka zastava i tekst UNITED STATES, čak i kada je sve ostalo u senci. Ni jedna fotografija ne odgovara onome što se vidi na filmskoj traci, a NASA ipak tvrdi da su nastali u isto vreme....

I tako dalje... ovo je tema na koju verovano svako ima nešto da dopiše. Pa izvolite.

pre svega mo\ete da pogledate ove zanimljive dokumentarce....

NASA - apollo 11 how did they do it

FAKE MOON LANDING-Classified Apollo 11 NASA video-astronauts faking footage

What Happened on the Moon

What Happened on the Moon Part 2

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_moon_landing_hoax_accusations