Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST U POVODU NAJNOVIJIH PRETNJI SRODNICAMA ŽRTVAVA U SREBRENICI

Najnovije pretnje upućene srodnicama žrtava genocida u Srebrenici pokazuju da su nosioci i izvršioci masovnih zločina nad bošnjačkim stanovništvom u zoni Srebrenice i dalje istrajni u svojoj krvoločnosti. Samozvani srpski patrioti koji svoj kukavičluk dokazuju skrivajući se iza anonimnosti kao što su svoje junaštvo dokazivali koljući nenaoružane muškarce, žene i decu, sada prete nastavkom genocida.

Mi ćemo i dalje nastaviti sa našom politikom aktivne podrške srodnicama žrtava srebreničkog genocida.

Zahtevamo efikasnu zaštitu žena kojima su upućene pretnje.

Zahtevamo i odlučniji angažman svih političkih i sudskih faktora na iskorenjivanju svih pokušaja nastavka politike rata i ratnih zločina u regionu.

Očekujemo da će vlasti u Bosni i Hercegovini pronaći i privesti pravdi one koji se ponose svojim učešćem u srebreničkom i ostalim masakrima.

Zahtevamo da vlasti u Srbiji da to isto učine sa svim učesnicima u tim zločinima koji se nalaze na području naše zemlje. Ukoliko vlasti Republike Srpske ne uklone iz policije sve za koje se osnovano može sumnjati da su učestvovali u ratnim zločinima, dokazaće se istinitost tvrdnje da je ta tvorevina, nastala na genocidu, beznadežno ogrezla u podršci zločincima i da ne zaslužuje opstanak.

Beograd, 30. 8. 2006.                                                             Žene u crnom - Beograd