Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kosovska farsa

Vladajuća ekipa snova (ja tebi – ti meni = srpski san) koja bi morala da rešava probleme države i ljudi, rešava samu sebe i obezbeđuje sebi alibi. Ekipa u glas govori: »Mi nećemo prihvatiti nezavisnost Kosova!« Mediji objavljuju: Kosovo se brani ustavom!
Ekipa, kao, ne može da prihvati realnost. Zbog tih slabića, ali podlih, i dalje će se prećutkivati uzroci kosovske samostalnosti i srpske nerealnosti.

Neće biti ni pomena da je Srbija na Kosovu sprovodila teror, da je Albance držala pod okupacijom godinama. Svi će se i dalje praviti ludi kao da ne znaju da je ko zna koliko hiljada Srba sa Kosova prodalo svoja imanja za basnoslovne sume. A zbog toga što su kosovski Srbi »pravi Srbi« niko neće reći da je atentat na Đinđića predvodio Srbin sa Kosova sa nadimkom Šiptar, niko neće spomenuti da su Srbi sa Kosova bili velika poluga obožavanog im Miloševića, a da Kosovari u Srbiji sada, u velikoj meri, čine sigurne glasove SRS. Neće se spominjati slike Srba sa Kosova ispred Savezne skupštine kad su klicali Slobi, ili kad su došli u Beograd da mu pruže podršku na kontramitingu 1996. Niko neće govoriti koliko su Srbi sa Kosova jadni zato što su toliko izmanipulisani, jer političari u Srbiji to ne rade, oni nemilosrdno nastavljaju zloupotrebu tih nesrećnika. Govoriće se samo farsično »Ne damo Kosovo!« Ako treba malo će i da se zapuca, na prvoj liniji fronta - oko Čačka.

Kosovo je opet vruć krompir ali i odličan paravan. Ekipa ima 1,5 milijardi evra od Mobtela sa kojima se zaista sve može – i nakrasti se i jeftino kupiti socijalni mir i glasove za sledeće izbore. Stiče se utisak da ekipa planira da vlada 100 godina, eto još samo da se istale sa DS-ovim vukovima. Legiju i njegove su namirili za neko vreme. Krenuli su u kampanju – malo vojsci, amnestija za kriminalce, džak brašna u Leskovac, 20 Evra povećanje plata svuda gde se bune, komad asfalta u poneko selo... i šta treba više?! Pare, pošto ih ima dovoljno za sve, daju iluziju da radikali nemaju šanse. Ali, ne lezi vraže. Šta ako proradi poznati srpski faktor – svađa, a srpski san postane noćna mora?

WWW.NUNE.BIZ