Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

I, ode Vinča u vazduh!

slika govori hiljadu reči...slika govori hiljadu reči... UPDATE: Skinite sve komentare koji su poslati do 7.6 na ovaj tekst.   Ima jedna divna poslovica: Pazi šta želiš, može ti se i ostvariti! Nisam bio preterano pažljiv. Možda sledeće godine.

Kada sam poželeo fincima visok plasman, nisam baš mislio ovoliko visok! Ili možda potajno ipak jesam. Mordor mi je bliži srcu nego sadašnja Srbija i ceo Balkan zajedno. Ili što bi rekao moj drugar: Het bewijst nog maar eens dat het eurosongfestival één groot circus is, waar kwaliteit niet van doen is...jammer voor diegenen die wel kwaliteit/originaliteit brengen... ik vond het zeer jammer dat zulk nummer moest winnen... (šta god to značilo). Ono po čemu pamtim svaki eurosong su komentari BBC-jevog voditelja. Ove godine je nadmašio sebe. On je prosto neprepričljiv. Treba ga doživeti da bi se verovalo. Ili što bi on rekao AMAZING.

A pusto tursko ništa. Baš sam omanuo. A stvarno jeste SUPERSTAR. Čini mi se da je Turska mnogo više evropska zemlja nego što ćemo mi ikada biti. (Mrzim reč IKADA, ali ovde mi je nekako legla.) Moram da pohvalim bosance koji su bili vrlo bili dostojanstveni. Etno ove godine uopšte nije bio u modi. Hvala Bogu. Žao mi je Severine. Pa sad nek razmisli da li zaista želi da radi sa Bregovićem na sledećem albumu. Mislim da će ovaj eurosong biti možda najzanimljiviji kojekakvim sociolozima, psiholozima i inima kulture. Kao i onima koji ovu manifestaciju mrze. Već ih vidim kako se naslađuju pobedom finaca. Na svu sreću, svoju potrebu za kičom sam zadovoljio u pulufinalu. A što se glasanja tiče, više je ličilo na sednicu Saveta bezbednosti iz hladnog rata, nego na glasanje na muzičkom festivalu. Na žalost, tako je već godinama. Toliko sam puta pogodio ko će dobiti koliko poena, da sam se zapitao da nisam u nekakvom srodstvu sa Balkanskom proročicom. Sada nam ostaje nedelja da vidimo da li će eurosong dobiti još jednog učesnika posle referenduma u lepoj njihovoj. izvinjavam se, u Crnij Gori. Nadam se da hoće...