Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Ko razme sudbinu Koštunića razume...?

doborodoslidoborodosliU Potemkinovom selu genrala Jovana  Čekovića . U rodnom selu premijera Koštunice. Još pre dve godine otišli su radnici. Tkačnica zatvorena. Vajati zatvoreni. Restoran zamandaljen. Etno kuća zatvorena. Samo su jedna vrata hotela otvorena. Ona koja su obili da bi se još nešto odatle iznelo. Hotel koji je trebao da ima pet zvezdica, otvoren i zatvoren bazen,  ostao je nedovršen.  

Istina, postavljena je eloksirna bravarija. Postavljena su vrata i  prozori na tom čudu koje se zove dom Grčko-srpskog prijateljstva “Milica i Panajota”. Čudu koje je pojelo kofere i kofere novca. Sve to sada zarasta u korov, počinje da prokišnjava, ostavljeno zubu vremena i na bruku naroda. …

asortimanasortiman

Da nije tužno i strašno bilo bi komično.  Usred planina, daleko od sveta i ljudi, daleko od centralnih saobraćajnica, stucano je na desetine miliona evra. Za hotel sa bazenom za koji nema vode. Kapaciteti vodovoda seodskog nisu dovoljni da se napuni bazen. Pod nastrešnicom bazena strpao je neko balirano seno. Seljaci Koštunica godinama zaboravljeni od Boga i ljudi, pitali su odakle pare.  

 gase, sase i cogase, sase i co


“Dok je meni Gaše i Saše biće para!” kažu seljaci iz Koštunića, da je govorio general Jovan Čeković u vreme kad je zidao vilinski grad u centru sela.

  “Ko su mu Gaša i Saša?” naivno pitam.“Pa Gadafi i Sadam.”

Ja sam ovde bio na jednoj svadbi i pre dve godine video sam kako sve ovo ide i molio sam Voju Koštunicu, koji se tu pojavio na svadbi, da ne dozvoli da ovo propadne. “On mi je obećao da neće dozvoliti”, kaže Ljubo Damjanović. ( predsednik MZ Koštunići)

Delovi iz teksta Nedovršeno Potemkinovo Selo

Autor Nebojša Jevrić

  NIN Br 2904

24.8.2006.

  PS Svaka sličnost sa slučajem Crni Vrh kod Bora, u koji je do sada uloženo 50 mil dolara za hotelski kompleks kojim lutaju duhovi je namerna. Na Crnom Vrhu, sravnjen je vrh brda. Predviđeni su bili predsednički apartmani,  bazeni, fontane, …Kažu treba još 50 mil e da se kompleks završi. 

PPS Svaka vremenska koincidencija sa NIP je namerna.

PPS Za više info o Jovanu Čekoviću videti http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/oktobar/07/H-01-07102005.shtml