Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Krstić (Savetnik predsednika RS) 5657 : Andrić (Književnik) 796

1:71:7Gotovo jedan do drugog stoje dva bloga – samo što je jedan preko sedam puta posećeniji od drugoga. S jedne strane imamo tekst dnevno političke važnosti, koji je autor napisao za, brat-bratu 10 minuta. Što je logičo - tema toliko i zaslužuje.

S druge strane imamo govor koji je naš najveći književnik držao u najznačajnijem momentu svoga porfesionalnog života – prilikom prmanja Nobelove nagrade za književnost. Moglo bi se reći da je to njegovo zaveštanje, beseda koja nesumnjivo nosi duboku poruku.

U trenutku pisanja ovog posta rezultat čitanosti je cirka 7:1 u korist prvoga.<--break->

Šta to govori o nama, pismenim Srbima?

Ja uzimam za slobodu da navedem dva citata sa ovog sajta:

1. »Da se razumemo: G-din Tadić nije naročito sposoban predsednik. Ima svoju ulogu više što u etar pušta jednu sliku tolerantne Srbije. Njegova vrednost za ovu zemlju je dobrim delom u marketngu i ništa to nije novo ....
Gospođa u peščaniku ne koristi govor mržnje ali ismeva predsednika i to je demokratski. Pa šta! Šta G-din. Moore radi g-din Bush-u!
G-din Krstić opet ima pravo kao savetnik da na blogu komentariše šta mu je volja jer "moj blog - moja stvar"
Pa odakle vam tolika mržnja gospodo učesnici, kada je to sve OK? Nije niko pogrešio. Tako društvo funkcioniše!«

2. »Dok se medju ljudima koji se nalaze u eliti ne pojavi svest o odgovornosti koju imaju u odnosu na čitavo čovečanstvo (a ne samo na ovaj trenutak sada), situacija se neće pomeriti sa ove tačke.«

PODVALČIM – OVAJ TEKST NI U JEDNOM TRENUTKU NE DOVODI U PITANJE ZNAČAJ PREDSEDNIKA REPUBLIKE KAO INSTITUCIJE, TADIĆA ILI KRSTIĆA KAO LIČNOSTI, VIS IDOLA KAO DELA NAŠE POP KULTURE ILI INTELIGENCIJU I DECENCIJU VELIKE VEĆINE PUBLIKE OVOG VIRTUALNOG OKUPLJALIŠTA.

JEDNOSTAVNO – REZULTAT 7:1 JE ME JE MALO RAZOČARAO.