Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sipa se u kafu, a nije šećer :)

Sedim juče u Domu zdravlja Zvezdara, u kome inače, ima jedna interesantna novina. Naime, kad čekate kod lekara opšte prakse, čućete sa razglasa traku koja traje beskrajno i istalno se ponavlja, o tome kako je štetno pušenje, o tome šta je trihineloza, kako se dobija hipoglikemija, te lajmska bolest.

"Nemojte da jedete meso. Prestanite da pušite. Kada se neko odvikava od pušenja, pomozite mu. Šetajte se. 3-5 kilometara dnevno. Pijte više vode. Krpelja izvadite za glavu, pa onda...." Svojevrsna 1984. Da ne napominjem da sam, dok sam slušala simptome tih bolesti, po opšte poznatom principu autosugestije, imala i hipoglikemiju i lajmsku bolest i trihinelozu i još koju pride, za koje sam čekala da sa trake čujem u kojoj sam fazi. Ne znam ko je tamo došao jer mu je dobro. Još manje da bi slušao šta sve nije trebalo da radi.

Elem, čitam knjigu.. ili bolje reći, pokušavam da čitam, jer mi koncentraciju probija: "slatkiši nisu neophodna namirnica. Jedite 500 grama voća dnevno". Pored mene neki deka, koji se nervira užasno što nikako da stigne na red, čime mi je skrenuo pažnju. Upita me u nekom momentu ona trivijalna pitanja, kao, kod kog si doktora i to. Ja odgovorim i nastavljam da čitam. I posle nekog vremena, kaže mi "Vidim čitaš! Koji je to fakultet?" (čim čitam, mora da je fakultet). Kaže dalje, "Vidim, pametna si (jer čitam?).. nego da ti kažem nešto, pošto si pametna, da se ne za***beš...ali da obećaš da nikome nećeš reći?". Kažem, dobro. Nikome nisam ni rekla, samo pišem blog, toga nije bilo u zakletvi!

"NIKAD nemoj da piješ kafu kad ti neko drugi kuva". Kažem "važi" i nastavim da citam. Medjutim, objasni mi "Stavljaju u kafu magareći mozak" Odgovorim, "oduševljeno" , da, da, čula sam za to. I opet nastavljam da čitam. Ali je on ipak rešio da mi i dalje priča tajnu o kafi. Uzgred, pazite, može to i u gazirana pića i u sok da se stavi!!! :=) I ne samo magareći mozak, ja sam zaboravila čime "nas još truju", izvinjavam se. Kaže ovako: kad mi nude kafu, da kažem, Zabranio mi lekar! Jer, ti zlotvori, uzmu magareći mozak, osuše ga, samelju, onda ti sipaju, i eto, muž te već vara sa drugom a ti ništa ne primećuješ!! Potpuno ti se mozak pretvori u magareći i ćao!

Ko zna, možda smo od toga bili slepi svih ovih godina?:)


Postovanje

.


Formalno pravno

Slatko sam se nasmejao ovoj prici. Duhovito i zanimljivo, kao i komentari. Biće nesto od tebe I.
Ne znam da li je sreca ili ne sreca sto ne pijem kafu, jer kako neko napisa - magarci su pametne zivotinje! Po toj logici, onda smo mi koji ne konzumiramo ovaj napitak glupi.Ali neko i to treba da bude, pa nemogu svi da budu pametni.
Nego I. da li si ti sigurna da to nije bio P.M.? Premotaj film i seti se da li ti je on rekao da "formalno pravno u kafi ima "?
Jel spominjao vezu izmedju kafe i ustava?
D.


Pa slusaj.......

..........i nisi tako lose prosla jer su ga prozvali:)) Ali budi sigurna da od njih i njihovih prica spasa nema, ako ne sede pored tebe doci ce do tebe ako im se ucinis zanimljiv/a a uglavnom svako mladji im je zanimljiv:))
Svojevremeno, dok sam imao takmicarske ambicije redovno sam isao u ambulantu (bila je preko puta zgrade)na merenje pritiska. Uvek, ALI UVEK bi mi se neko od njih (dede, babe)"prikacio" sa svojim pitanjima ili pricama. Kao sto rekoh, ako ne bih seo pored njih ne bi ih mrzelo da dodju do mene i to bi izgledalo:"A zasto si ti sine ovde"?
JA: Da izmerim pritisak.
ON/A: A sta ti fali?
JA: Nista, samo da izmerim pritisak.
ON/A: Eh, pa mora da ti nesto fali kad si ovde!
JA: Ne, nista mi ne fali samo da izmerim pritisak.
ON/A: Pa zasto meris pritisak?
JA: Sportista sam.
ON/A: Pa zasto onda meris pritisak?
Itd...itd...njihovim pitanjima nema kraja, spas je ili da ih prozovu ili da izadjes iz cekaonice, stanes pored ulaza i "bacis" uvo da cujes kada ce tebe da prozovu:)) Navike im se nikada ne menjaju:))

Zvonko Drazevic


oh sto to mrzim...

ima ona poslovica, bolje spreciti, nego leciti.. i onda kad ides zdrav na kontrole, kao da nisi normalan..
cini mi se da to ima samo kod nas...
stavise i doktori te onda gledaju kao hipohondra:(


Eee,

veceras ti taj neutralni ruz fenomenalno stoji,

Onaj pre tri veceri je bio grozan,veruj mi,


Slazem se.....

......bolje spreciti nego leciti, nije nista neobicno ako se ode na preventivni/redovni pregled. Na zalost, pored drugih kultura koje nemamo.....ili vise nemamo, svakako je i kultura zdravlja. Slazem se i sa tvojom konstatacijom u vezi doktora. U tom periodu imao sam srecu i cast da upoznam vise sportskih lekara. Zaista mogu da kazem cast, jer je razlika izmedju njih i "drugih" doktora zaista evidentna. Sportski lekari koje sam upoznao insistirali su na preventivnim pregledima nebitno da li je covek sportista ili ne, nebitno da li je u pitanju "prosto" mereje pritiska (za njih naravno nije) ili neki drugi pregled. Nisu pravili podele ni na "bolje i losije" sportove. Sa druge strane desavalo mi se da kada odem kod "obicnih" lekara na npr. merenje pritiska i u toku razgovora kazem sta treniram, gotovo obavezno dobijem odgovor:" Ma daaaaj sta se mlatis sa time, zasto ne treniras plivanje ili.....". Kada bih kasnije ponovo dolazio, zaista bih imao utisak da me gledaju kao hipohondra:)) Pa dobro.....svi se ucimo.....valjda:))

Zvonko Drazevic


da, ustvari

kapiram i da ona endless lekcija iz zdravlja i preventive koju sam "ucila" s pocetka bloga, ima smisla.. mozda je meni smesno da treba dr da mi kaze da se setam, pijem puno vode... ali cini mi se da smo kao narod dosta zaostali sa tim zdravstvenim pitanjima... ili, nekim zdravim nacinom zivota....


Da naravno......

slazem se i sa time da smo kao narod zaostali sa zdravim nacinom zivota.....a i to traje, cini mi se, dosta unazad. Ovde je (jos uvek) prisutno razmisljanje po kome sportom treba da se bavis samo dok si u .....recimo srednjoj skoli ili faxu a kod lekara ides kada ne mozes vise da hodas....ustvari, tada te vec odnesu kod njega:) Na pojavu da neko ne prestaje sa sportom i posle pomenutog perioda (a nije profesionalac), ne jede previse masnu hranu, ne alkoholise se (pogotovo na slavama) ovde se zaista mnoooogo cudno posmatra. Veruj mi i neki lekari ne razmisljaju drugacije.
Uostalom, mozes da uradis mali test:) Reci nekom svom sagovorniku da peres zube posle svakog obroka i zatim........posmatraj njegovo iznenadjeno lice:))))))

Zvonko Drazevic


ne moram..

znam....
pa to je ona fora, u srbiji kad jedes voce/povrce-na dijeti si, kad pijes caj-bolestan si:)))


Daaaa.....

....upravo tako:))Mada, pored voca/caja ima i drugih varijanti, npr. kada negde odbijes alkoholno pice.....prvo te cudno pogledaju a zatim prokomentarisu izmedju sebe:"Sta mu je? Je li bolestan"?:)) Ili kada odbijanje obrazlozis time sto vozis! Ooooo! trezan vozac u Srbiji?! Kakav jeretik:))) I zalosno i smesno....

Zvonko Drazevic


a sta reci na to...

da se kod nas i boles' leci rakijom...
secam se kad je bila euforija oko pticjeg gripa, da je bila neka anketa na pijaci u vestima b92, i deda (opet deda:) kaze, kako nema BRE sanse pticji grip protiv rakije:))


naravno..

..da nema, kada bi probao otrovao bi se :D


ne zaboraviti medjutim

carobno dejstvo kiselog kupusa na pticiji grip...koji medjutim ponekad stavljaju i babe!


kiseli kupus..

opaka medEcina... pricao mi ortak koji zivi u USA, "nas covek" anegdotu iz kraja... a moz' biti i urbana legenda...

u tom kraju gde je on, ima jos "nasih".. i kaze, jedno jutro, neka emergency situacija u hood-u.. izadje on na terasu, vidi neke specijalce u uniformama na kojima pise da su BIOHAZARD strucnjaci... i kako se muvaju oko kuce njegovog komsije, nase gore lista:) i kao, ufff.. sta se zbiva??? pa Komsha je bio u misiji kiseljenja kupusa, te su neuvidjajni Ameri prijavili smrad, pa su dosli Molder i Skali (ili, korektnije Skali i Molder, ladies first:) da provere vanzemaljski smrad....


Definitivno.....

.....je tako:)) Rakija je kod nas lek za sve:))Ja se secam priloga tv studio-b, sredinom 90_ih u jeku sankcija..... pravili prilog na pijaci i pitaju staru romkinju (ovog puta baba:)), kako zivi a ona odgovara: "Pa tesko!"...novinar pita da li ima bar za hleb i mleko a ona mrtva-'ladna odgovara:"Mleko? Sta ce mi mleko! Daj mi sine ra'kijeee!!":)))) Mislim, sta reci:))

Zvonko Drazevic


jeste, stvarno

ali ne znam zasto tu rakiju dizu u nebesa kada je bash odvratna. Smrdi, ubija koliko je jaka, kome god strancu sam dao da proba nije mi se dopala, a i mnoooogo boli glava ujutru :)
Samo se iskonskim alkoholicarima dopada...


O, gresite...

...uvek je u pitanju kakvog je pice kvaliteta. Uvek cu pre izabrati kvalitetan vocni destilat nego buckuris kao sto je Johnny Walker Red Label ili Balantine's. Cak i dobri blendovi, kao sto je Chivas Regal, su u sustini buckuris. Dobra srpska sljivovica ili kajsijevaca, madjarska barack palinka ili austrijski Marillenschnaps, Kirschwasser ili italijanska grappa su fantasticna pica. Od dobre rakije vise volim samo dobar konjak.

Medjutim, razumem vas stav, ima samo par dobrih rakija u Srbiji koje nisu iz domace radinosti, ogromna vecina je blago receno odvratna. U principu preporucujem samo rakiju kojoj znam "pedigre" ovo ostalo obicno samo pomirisem i zaobidjem :).


Pih

Ovolika rasprava a da se ne pomene pivo, jedino normalno alkoholno piće... Stvarno nema smisla. I tu nije bitan kvalitet, isključivo kvantitet i malo dobrog ambijenta, recimo kada je društvo veće, a sve se servira na drakaru i svi nose kacige sa rogovima!
Živeli (svi u zamišljenu tačku)! :-)


:)

Ima i kod piva kvalitet ulogu, uporedite americki Budweiser i ceski Budvar i sve ce vam biti jasno :D. Ja ipak preferiram zestoko i vino, pivo samo ponekad. Medjutim, o ukusima ne vredi raspravljati :).


Posle treće krigle

(naravno, drvene, sa metalnim poklopcem i sve šiljkom gore), svako pivo je isto!!!
Ja ne volim alkohol, ali pivo obožavam - a stvarno treba biti mazohista pa voleti pivo, od njega boli glava, uništiš stomak, voleo bih da pivo ima neki jako nizak (recimo trećinu od sadašnjeg) procenat alkohola, ali da ne izgubi taj ukus. Bezalkoholna piva su bljak. (ono o kvalitetu je bila šala)
Meni je žest ufffjhhmss, grozota živa, a vino mi je prejako, mogu 1/6 čaše uz klopu jednom u 6 meseci.


Eto vidite...

...a ja ako popijem manje od pet piva odjednom pocinje da me boli glava u roku od sat vremena. Znaci kad pocnem sa pivom ne smem da stanem. A ako popijem vise od pet, onda boli glava sutra. A da ne pominjemo da pivo goji. Prokleto je to pivo... ali mami sa svih strana :). Ko zna, mozda ima u pivu neki magareci mozak, pa posle piva svi pobrljave :D.


Bravo

U tome je poenta, u pivo definitivno stavljaju magareći mozak!
Ljudi, Gos'n Winter i ja nagrabusismo, pa ne morate i vi! WARNING - NE PIVO -
:-D


Neverovatna stvar

Sada sam se setio: doktori u ovoj zemlji (dogodilo se trojici mojih prijatelja) izgleda smatraju da je pivo dobro!??! Neverovatno, ljudi su išli na redovne zdravstvene kontrole gde su ih doce pitale kakav način života vode. Nakon priznanja da konzumiraju dosta piva, ovi su rekli da litar i po (?????) piva dnevno nije štetno, čak je i dobro za bubrege (?????). Strašno! A jednom drugaru su rekli (upravo pesak u bubrezima) da TREBA da pije što više piva... Kao, izbegavaj gazirano, to je loše, ali pivo je dobro (a i ono je gazirano???). Ja čak sebe smatram pseudo-alkosom što sam se navukao na pivo, a doktori, izgleda, nemaju takav stav. Ili generalizujem stvari, možda su to bili "čudni" doktori?


kafa? sto da ne

e pa ja od kad jutros procitah na poslu ovaj blog ga prosledih na mnogo adresa, a da ne pricam o tome kako mi je ulepsao dan. mislim stvarno. ceo dan se smeskam pa me verovatno svi gledaju kao ludu(i ne mogu da shvatim kako ga ranije ne procitah, ne znam sta mi bi), ali...
btw mora da se deka nasao u cudi posto neko cita knjigu u Domu zdravlja!?
Cudi me kako te nije startovao sa pitanjima o referendumu,i o nasem milom nam i dragom predsedniku vlade sa fazoniranom frizurom.


Doktori... hmm

.


Molba :-)

Izvini posto nema nikakve veze sa temom!
Treba mi podatak za koga Milan Boskovic navija(u nasoj ligi,naravno).
U pitanju je opklada! dobijas 10% :-)
Saznaj molim te...sto pre to bolje!

Ako neces, ja cu poceti da provociram Kontica!!! A onda ce on da pise kako lose radis...he,he :-)) Sala!


Ivane,

to je kao da mene pitas za koga glasam....
mislim da nije ok da to za milana otkrivam.... ovako javno:)
ali odgovor je vrlo lak, i reci ortaku da si dobio opkladu:)


:-))

Bas sam hteo da te pitam kolika ti je plata, za koga glasas, sta si po veroispovesti, koliko imas godina, da li imas decka, koliko imas kilograma... :-))
To su ta klasicna zapadnjacka pitanja!

Znam da radi kao portparol u Zvezdi, ali...

Ne mogu da mu kazem da sam dobio posto i on bloguje! Steta!
Propade i tvojih 10% :-))
Hvala u svakom slucaju i izvini na smetnji.


plus

sta sam u horoskopu...:)


Eh, zaboravih.....

.....sta se desava sa jogurt problemom?:)) I dalje traje? Kod mene u kraju Zig market je poceo da prodaje flasirani jogurt, plasticna boca od 1l sa ZATVARACEM, odvrnes.....zavrnes i gotovo:)) A i ukus je odlican, preporucujem!:))))

Zvonko Drazevic


Nostalgija

Kraljevstvo za onaj stari, dobri jogurt u tetrapaku, koji je nestao tamo krajem 80-tih... Što je imao oblik piramide, sa oznakom "hrana 5", što su ga dopremali jutrom u kaveze ispred prodavnica... Eh, to je bio jogurat!
:-((


jao stari jogurt:)

koji su ostavljali u onim kavezima pored prodavnica....


I kašika u medu...

...može da sredi dedu! A danas, kada popijem bilo koji jogurt, kao da sam nož progutao! Ili je taj stari nektar bio božanstven, ili sam ja toliko omatorio da mi ni jogurt više ne prija. Šmrtz...


Xe xe.....

......jesmo li postali yu nostalgicari ili yuogurt nostalgicari:))) Salu na stranu, za "coskasti" jogurt (neosporan kvalitet) bi mogla da vazi krilatica iz jedne pivske reklame:"Iz starih dobrih vremena":)) A po kvalitetu (a i vremenu) nikako ne zaostaje ni jogurt iz staklenih boca koje su raznosaci svojevremeno u ranim jutarnjim satima ostavljali ispred vrata.....ide li nekom voda na usta:))))

Zvonko Drazevic


...a tek pogacice :)

Mislim, nemojmo dalje, gre'ota je :D.


i uvek se nekako

vratimo u proslost...
mada meni ta "nasa" proslost NIMALO ne nedostaje....


Verujem....

....malo kome i nedostaje, to je bila samo sala na racun "jogurt teme".....mada je kvalitet bio neosporan:))

Zvonko Drazevic


jogurt

kad napisa' to za jgrt u poslednjem blogu, nisam verovala da cu pokrenuti lavinu... i sad kao sto mi je rekao neko, kako kad mu se otkine, pomisli na mene, a ja pomislim na ceo blog, i to onako, bezlicno... kao, masa nas frustriranih pored kompa sa tom, malom, ali ne i beznacajnom, krizicom oko jogurta:)


Da budem iskren....

......kada vidim tetrapak i ja se setim:)) (ali sada koristim flasirani):)
Sto se tice lavine.....mozda smo svi pod svakodnevnim stresom zbog svega i svacega pa kada vidimo nesto duhovito imamo potrebu da se nadovezemo:).....nije to ni tako lose?:))

Zvonko Drazevic


YES

a gore oni divni zatvaraci sjajni crveni plavi srebrni i sl....
plus sa ovim novim jogurtom se ne moze kiseliti domace kiselo mleko..nesto im je onako ubijeno zestoko i svi su nesto gusti od nekog gustina...


Eh ta nostalgija...

Meni srce zaigra kad se setim sirene... To su bili dani :-) Ceo ulaz u podrumu, svako ima neku dojavu, tipa veceras gadjaju most na Tisi, a sutra ce kasarnu...javili mi rodjaci iz Nemacke:-)
Na radio Zrenjaninu ide "Mars na Drinu", jedno 30 puta u toku noci!
Penzioneri podeljeni po grupama, aktivni u p.... materinu, traze lokatore, pale gume, dezuraju na mostu sa onim idiotskim target nalepnicama.
Preko dana partizanski filmovi, na Trgu koncert, uvece Bradonja na "Palmi" drzi besedu o impotentnom Klintonu, posle toga porno filmovi, da vojska ne zaspi :-)
Ako NATO krene pešadijom, stizu Rusi, to je svima jasno! Ne bi nas braca ostavila na cedilu...
Pera Lukovic pise: "Dodji NATO Srbima na dzombu, da ti bace fabriku na bombu!" :-)) Citam i umirem od smeha!
Razmisljam sta li sada rade studenti masinstva u Londonu? Sta li njih muci?
Pravim spisak pojmova koji su mi obelezili proteklih deset godina. Spisak izgleda ovako: rat, mobilizacija, genocid, etnicko ciscenje, dileri, sverceri, benzin, ulje, mleko, inflacija, sankcije, izbeglice, bombardovanje, uzbuna, skloniste, demonstracije, suzavac, atentat...
Mozda neki student iz Londona pravi slican spisak, onako iz zezanja. Kada bi mogli da ih uporedimo... Uh, bolje ne, bilo bi me sramota...

Sada 2006. slusam onog Dacica, kaze bilo je bolje dok smo mi bili na vlasti... Opusten covek, nasmejan, oslabio 20kg. Vucelic pusi kubanke kao i pre, radikali prave svinjarije gde god stignu, Velja otvara sabore i rostiljijade, Mladic negde na Novom Beogradu pije viski i gleda Ligu Sampiona, Dinkic i Jelasic obrcu lovu, Kostunica u nekom manastiru kleci na kukuruzu i moli se za Ustav, Tadic lepsi nego ikad, hoda onako dziberski kao da ulazi u "Srpsku kafanu", Jocic ne radi nista dok se ne obnovi Hilandar(radio je covek dosta u mladosti), Stojkovic sabotira najvece sudjenje u istoriji Srbije, zasticenog svedoka spaljuju u kukuruzu, Ulemek pise knjige...

Citam Pancica, Lukovica i Srbljanovicku... Slusam "Pescanik"...
Gledam Vesti u 23h na b92...
Svakim danom mi je sve vise zao Djindjica...
Ako 2007. docekam u Srbiji stvarno sam budala...


ova poslednja vam je najbolja

ali i ako omasite 2007...nikad nije kasno otici iz Srbije, i nikad nije dovoljno rano vratiti se....


:-))

Hvala na savetu!
Da bi mi se javila zelja za povratkom prvo moram da odem... :-)


zelja za povratkom...

ne...citajte pazljivo...kad god se vratite...uvek je prerano jer je bedak..kad god odete, dobro je doslo, jer je bedak:-)


Bedak :-))

Razumeh pogresno...
Hvala na pojasnjenju!
Ustav je prekretnica, kazu da je Karic pustio suzu kada je procitao preambulu... Mozda se vrati da nas povede u svetlu buducnost! :-)
Fali nam jedan takav...
Zna pet padeza, a koristi tri :-)))


boze..opet moram da ispravljam!

pa vi da ste stedljivo koristili padeze isto bi se zaimali! cost efficient BRE! :-))))))


he,he :-)

36 kuca + 120 stanova u Beogradu!
A pre toga su prangijali po svadbama...

Srbija do Tokija, a Kosovo do Nove godine! :-)


+

sta si u podznaku :-))
Jos uvek nije "naucno dokazano" u kom trenutku podznak postaje dominantan... :-))

(ovaj odgovor bi trebalo da se vozdigne nekoliko mesta gore, ispod Ivaninog "plus sta sam u horoskopu", ali ovi moderatori me spustaju na dno, sa ciljem da moje briljantne poruke izgube na znacaju...he,he :-))


To se.....

......redovno desava, pa se ne zna ko je kome odgovorio:))

Zvonko Drazevic


moderatorski

skrenula paznju odgovornima da u nekom momentu sve izgubi znacaj i da ovo "drvo" mora da bude preglednije....
radimo na tome da bude preglednije...
ni internet nije savrsen:)


Slazem se.....

....a dok se stanje ne popravi i ne bude sve preglednije mozda mozemo u naslovu da napisemo npr. "Za Ivanu" ili vec ime kome se upucuje da se ne "pogubimo" previse:))))

Zvonko Drazevic


za Zvonka:)

Da, ja sam se vec disciplinovala, odavno mi naslov postade mesto za "adresu", ili nekakva asocijacija na to sto komentarisem...


Za Ivanu:)

Mislim da "sistem" funkcionise:).... Ali predlazem da moderator ne sazna za isti da ne bilo:" Sta? Snasli se? Pa onda ne moram nista da radim"!
Problem moze da nastane kada se tekst upucuje nekolicini blogera.....to bi bio jedan dugaaaaaacak naslov...pa sad...ko se procita u njemu:)

Zvonko Drazevic


za Towerbgd-a, Zvonka, moderatora i mene

mislis, ovako:)))
pa nije problem do moderatora, vec do programa...

we're doing our best...


4 Ivanu

Otprilike tako:)))
Znam da nije do moderatora ali on je uvek "pri ruci".....zamisli kritiku programa npr:"Zasto on (program) prima toliku platu a ne radi kako treba":)))
Nezgodno, zar ne?:))

Zvonko Drazevic


Ivana

Joj cuo sam da su se danas Bogovi druzili sa gradjanima Beograda! Krivo mi je sto nisam bio kod vas da zazelim zelju... jogurte, bureke, srecu i zdravlje u zivotu, neku devojku i da Вежбам:)da budem poslusan. Kad pocinje dnevnik u 23? :)


Bogovi

ili bLogovi??
ne znam o cemu je rec... jel' bilo na vestima?


iFanA,

cTo Fi nE FoditE VeiKoG BaTA ?:)) U ctudio cA MaOm!!!

poCe moTzEte u KefeFekU ObWacUn tzaedno dA pEfAte ca cLaBiaKom cto kWitiKOvo MiSs :))).

doCta o toJ WakijI !!! cWaM Wac Bio :))
Motze goGuWt i m'eko !!!


gogwut i m'eko

za'Edno? ju, ju, bice ti woshe!


pA,

ctA cu kAd netZnAm viSe sTA je za'Edno a cta oDvo'Eno, sVE sE pomeFalo :((

m'eko iDE uZ kWofNU i evWoKfem, a gogUWT uZ buWek
fAJda jE tAko


vallette je zakon

vratih se juče iz neke već zime i pravo kod komšike lelice u solarijum,da ogrejem napaćenu mi dušu iz više razloga..a kad tamo,baš sve po starom,osim sitnice jedne:nova lampa..al nema ko da opomene,sve zauzete otvaranjem poklona iz bratske nam rosije..a ja..nije mi do mene..al izgori mi on..kuuukuuu..stignem nekako do kuće ko na federima..kantarion na rame-normalna stvar,novine u ruci-jučerašnji broj..a,njega,malog u vallette jogurt..ffffššššššššššššššš..kad li na pola,ulaze mi neke,koje uvek dođu prve na žureze sa kavijarom,te će osoba a:joj majke ti,da sam juče riknula,ne bi znala da vam se ta stvar tako punii


i sad cu

ostatak dana pevati azru...


:-))

moja omiljena pesma

VOLJELA ME NIJE NIJEDNA

kako sam rodjen
gdje to
zasto smo dosli da ovdje zivimo
mogu li nauciti bilo sto ne znajuci nista
hocu li biti ponovo
to sto sam bio
to sad crna zemlja pokriva
to sto bih bio nebo zna
voljela me nije nijedna
ruina nistavilo (to sam ja)
sto je to covjek
sretna mogucnost izbora
ali tko je ona
ili tko sam ja
uglavnom to mi sada zivot racun dostavlja
kako sam rodjen
gdje to
hocu li biti ponovo
to sto sam bio nebo zna
voljela me nije nijedna

zaljubio se obljubio je (to je to)
imao srece
dobio sto god trazio (voljela me)
ali tko je ona
ili tko sam ja
ili kako sve to skupa mili brate izgleda

to sto sam bio
to sada crna zemlja pokriva
to sto bih bio nebo zna
pa nek odgonetava
voljela me nije nijedna

koja je tvoja?
Nemoj sad da kazes:"To je kao da me pitas za koga glasam!" :-))


antiljubitelj azre

ali "voljela me nije"...apsolutno fras.(ima na istom albumu jos jedna raspad sistema, cini mi se)...a i klincek stoji na obloku hm...nije lose..


ni ja nikad nisam nesto

ni ja nikad nisam nesto slusala azru (dete punka..) ali se upravo raspadam citajuci reci jedne im pesme... strasno.
e, nista ne vraca mozak u rikverc kao muzika/pesma.


joelle

nadam se da nije Balkane moj, pomislicu da si nostalgicna:)
Pa Azra je imala dobre textove, Dzoni je Heraklitovac i meni je to dovoljno!


draga

nije :) ima, kako nema, vidis na drugoj strani da sam bas pitala za text jedne koja mi jos stoji kao knedla u grlu.
azra je super, ali sam ja ipak bila ona u martinkama i sa zaokruzenim A :) zar to ne znas?


haajde,uzmi me sa sobom..uradi mi sve što znaššš

a,kad bolje razmislim,zašto ti i danas ne bi pevala azru


ivane, fixeru...

sta reci... u're messing with my mind..

obrati paznju na posljednju stvar...


Mozda....

....bi mogli da promenimo zvuk? Recimo........Rammstein:)))

Zvonko Drazevic


Ne, hvala...

ok mi je sa azrom....:)


sergej erdenko svira bilija braga

doneo s nekog putića i kilo muzikice razne..loyko,jedan od najjačih ciganskih ruskih bendova sa čuvenim sergejem erdenkom..bože..to trba čuti..toplo preporučujem..
p.s.slušo sam ih uživo..na bis su svirali stvari od billy-ja bragg-a..moš misliti haosa


a pazi ovo fix

jedam poluilegalni a ipak dobro poznati klubic u TO,
bend negde iz jebem li ga gde, nova skotska, sviraju svasta od kantrija do dzeza, negde u sred programa -oko 3 ujutro - , publika odavno vec u stimungu, slabo se sta vidi jer svi dime, tip iz benda najavljuje sledecu stvar uz bas i bubanj, dragi prijatelji sledeca stvar se zove ' dzems braun, u'vatis nas za...', bubanj i bas ubrzavaju, i izlazi baja s GAJDAMA i krece zesca fank cepacina...
narod u derilijum


Ivana voli Azru!!!!!!!

Obrati pažnju na posljednju stvar
I legni tu kraj mene
Zaboravi na sve što znaš
Opusti se sad
Ne traći svoje vrijeme
Ja te volim
Volim da ti pogađam sne
I ne razumijem zašto te smeta
Ne mari za to

Obrati pažnju na posljednju stvar
I sjećat ćeš se dugo
Povuci još dim
Udahni volju za put
I uzmi moju ruku
Ja te volim
Volim da ti pogađam sne
I ne razumijem zašto te smeta
Ne mari za to

Obrati pažnju na posljednju stvar
Zadrži me u sebi
Osjećam da lutam kroz terase svijesti
Nešto se u meni dijeli
Ja te volim
Volim da ti pogađam sne
I ne razumijem zašto te smeta
Ne mari za to


Ivane lakse malo...

...navalio si k'o smrt na babu :).


:-)

zar se ne kaze kao smrt na dedu? :-))


Au da...

...zaboravio sam na dedu :D


Hej Winteru, prijatelju stari:-)

Ivana rece da joj je to omiljena pesma.
Dzoni je napisao, ja sam je samo prekucao :-)
Jeste da ostavlja takav utisak, ali ne radi se o "onome":-) Ovo je ipak blog, a za "ono" se koriste sms-ovi(0-24h), sprejevi(po zgradi, ulazu, liftu...), bilbordi, avioni koji vuku one poruke iznad grada, a moze i kanta benzina (ali to samo u slucaju neuzvracene ljubavi)... :-))

Prvo mi je bio smesan tvoj komentar (mislim i dalje je), ali rekoh mogla bi Ivana da se naljuti, pa je bolje da odgovorim & pojasnim.
Pozdrav!


Ivane

daleko od toga da mi je to omiljena pesma....
ali volim je

p.s. nemoj mooooolim te sad da me pitas, a koja jeste?


ok

Vidim da sam te maximalno smorio...
Izvini


eh wintere

i sad se opet vracamo na, baba hoces sok?
ssssssssssssssssokkk:)


Bogovi bilo i na TV:)

Voleo bih i ja da znam da pisem pesme, devojke to vole.. valjda... Da vidimo.. hvata me inspiracija.. cuvaj/te se:

Idem tako putem,
bile su tu rupe,
al ih nisam video,
pao sam na ....

Setao sam dzukelu,
al je nisam cuvoo
zato mi je pobegla
i boli me uvo:)

hmmm mozda je ovo ipak malo lepse...

Ledena noc, ledeni ljudi,
ledena dusa ubija tiho,
gledam ih, prolaze,
toplote nema,
ljubav u njima sigurno drema.
Hladno je tako, uzasno duva
i samo Tvoje srce me cuva

U pobeze mi nadahnuce.. Valjda je u Beogradu... Gledam vasu vremensku prognozu, ne znam kome je palo na pamet al je sweet. Kad poraste bice vejika;)

(........ ove preostale tacke rasporediti po potrebi:)


drustvo zivih pesnika

cija je ova druga pesma????


.

.


I ovo je moja

Ruka u ruci,
tela na muci
i neki obicni nocni zvuci.
Pala je zvezdica,
to nesto znaci,
iz tvojih ociju toplina zraci.
Nek ode sreca, nek ode sve,
samo Ti ne


dragane...

le-po....

jesi li nesto objavljivao nekad????


Nisam

Ne volim da se pojavljujem u javnosti:) Dobio sam par CD-ova na radio stanicama i sl. I ono sto napisem obicno obrisem (mislim u kompu). Nisam mislio da bi se nekom posebno svidele moje pesme. Kad bi znali da ovo ja pisem, svi koji me poznaju bi se sokirali:) Stvarno je neobicno kad pozelis da iskazes osecanja u stihovima. To mi je obicno znak da stvarno osecam ono sto napisem. Zamisli napisemo ustav u stihovima.
Srbija je za sve nas,
dom i kuca, ljubav, spas:)


ali ustav

u desetercu:)
ili neka slovenska antiteza

sta je to u preambuli,
da li je nase, ili nicije
il to sanjamo svake noci
nit je nezavisno, nit je autonomno

i bla bla...


:))))

Bar bi ga ljudi tako procitali i opevali a naknadno mozda i okukali... kakve smo srece opet bi bilo nesto depresivno ko Ruska knjizevnost. Da ne bi izgubili volju da citamo ustav trebalo bi u preambuli staviti da Ustav ima sretan kraj:)


Ako

veceras budem sanjao mislim da ce biti nesto(?) lepo.

Ove vedre noći
opet gledam Tvoje drage oči.
Lice milo i najlepša knjiga,
čitam..piše..
Imaš nekih briga.

Smešiš mi se, lažem sebe vešto,
a tako bih da Ti kažem nešto.
Sad se trudim, s rečima se borim,
kako da Ti kažem da Te volim...

Obrisao sam poslednju najvazniju stofu:)) previse je iskrena
..


e ovo je bas lepo:)

da, bas mi se svidja, zbog ritma a ne rime.

ascultare et altera pars


.

.


.

.


"Poeziju ce svi pisati"

I tebi i

Ivani Konstantinovic...

Umesto izvinjenja a radi razmatranja nekih pravaca Kosmokratia-e kojom bi se mogli baviti...

Poezija je nesto sto se kaze bez dileme. Nevidljiv je dodir kojim se oseca neuocljivo. Zabrinuta zebnja posustaje u jasnoci oslusnutog i mozemo se osetiti zivljijim, blizim nekom cuvenijem jastvu, tom sopstvenom prisustvu kojeg kanimo obradovati istinom, ela radi produzenja ozivljavajuceg zivljenja, pa i samog zivota ( kao zivog bica ). Kako da drugome priustim sopstveno saznanje a da ga, tek neuznemirujucim strahom mozda;), prizovem da ujedno sa mnom, prisustvuje zajednickom dozivljavanju ostvarivanja nasih prisecanja na skoro istovetnu paletu vizije prema neispoljenoj zaostavstini Buducnosti,...Postojanja...Svesnosti?
Postoji li fatamorgana kada osecam ljubaw, to zracenje neiskazive obamrlosti kroz radost, ili se uvek samo pretvaramo da smo kadri odstupiti kad nas takvo zbivanje provocira da ga posedujemo, mozda tek kao trag neke opste naslutivosti?
Samo POEZIJA, poznaje, na svim jezicima, shifre tih rechi, koje ce se zauvek utisnuti radi raspoznavanja
SLICHNIH,
kojima ce mozda, samo beseda recitovanja ponuditi valjanu zamenu za razloge susretanja, simpatije, filantropije, druzeljublja!?
Ali, lepota je neporeciva u svakoj pesmi, ako ju je njen tvorac sadio u grmlju Baobaba, primecujuci tek poneki zamah vetra pred svojim licem, davno, dawno, povise mesetarenja talasa, jezera Chad.

Kada se poljube, trebali bi da osecaju Boga, kao neki znak, da ce ovaj kosmos, postojati zagrljen Vasionom, a da ce im se roditi Vaseljena, devojicica ili Swemir, decak. Mozda budu blizanci? Svejedno. Takav osmeh, ce upecati vecno zamisljenog Arhitektu Univerzuma, i odahnuti mu strpljenje, kojim nas Ewo He!, posmatra od nepamtiveka, usavrsavajuci svoju jedinu alatku, od nas, ljudi zvanu Libra, Vaga, a u svim starijim jezicima, Thule, sto znaci, Prava, Ta Mera, drevno ime Egipta na koptskom.
Tada bi radjanje moglo zadobiti bar neki smisao, i postojanje bi dobilo bar neku varijantu bez dvojbe, tj. dileme. I izbor bi se nasao na listi, ponude i potraznje, a ne samo preduslov, koji uzrokuje nepatvoreno starenje neurona. A da bi sve to moglo, bez "bez" ili "jer" odnosno"ali"... pre nego se zasuku rukavi, valja maceve i ostrice, vratiti u njihove pizame, i lovor s temena, nehajno kanuti u chabar sa svetkovina, da se proba osvestati svaki cin naseg suzivota.
I pre nego se dohvatimo, ma kog dela, eda bi se mogli zamisliti Prijateljima?!
:)
..." jer, usao sam u dubinu sobe s jasnom namjerom, da materijaliziram Nemoguce,
snagom poruke" ...

ascultare et altera pars


Mirko

Ovo je bilo divno...

bojim se da je "nasa sredina" toliko duhovno, pa sto ne reci, i moralno opustosena, da je ljudi koji ce se baviti tako kreativnim radom, kao sto je poezija, sve manje....

a i primecujem da oni koji je i pisu, cesto bivaju vrlo pesimisticni usled svega sto se desava oko nas.. a i u nama... refleksija cista...

sta ces, iz ove koze se ne moze...


Let's go to change what WE can touch

or, why not?

ascultare et altera pars


yeeee

Nekad se misli tesko iskazu recima ali ponekad nam to podje od ruke kao sa upravo procitanim pisanijem:) Pored svega ruznog sto nam se desava u zivotu na nama je svima da, u svu ovu tamu, delima unesemo malo svetlosti koja nam je poklonjena. Nemoguce je bilo kom piscu, novinaru, naucniku, radniku, muzicaru, da opise osecaj kada bujica reci, ideja, emocija, potekne od izvora, kroz nasu dusu i um sve do ruke koja stvori delo.
Ljudi su depresivni zato sto se trude da u svoj zivot unesu malo radosti pa im to ne polazi za rukom jer ocekuju nesto sto se ne desava, a ne cene ono sto imaju. Na primer, sada sam (necu da napisem koliko:) sretan sto ces i Ti Ivana ovo procitati i Vi postovani Mirko i svi ljudi dobre volje koje put navede na ovo lepo mesto. To mi je dovoljno da budem radostan ceo dan.. danima... ceo zivot.. (a sta bi zeleo jasno je i onima u zadnjim redovima). Osim ovog trenutka drugi me ne interesuje. U sobi sam sa osobama koje volim, dopisujem se sa osobama koje volim i postujem i mislim na one koje volim a nisu, na zalost, samnom.
Mozda je ovo malo bezveze ali sad sam pozeleo i da napisem sta sam jednom sanjao. Kao.. Dosao kraj mog zivota i Bog stane pred mene i kaze da cu otici u pakao. Sledeceg trenutka pojavim se u praznom sivom prostoru, niko i nista oko mene, osudjen na vecnost. Pomislio sam: Hvala Bogu sto mi je ostavio um da mu se vecno zahvaljujem sto je toliko dobar da je spasao svet od ovakvog zlog coveka kao sto sam ja... i bio sam sretan:)


opak san..

evo ja sam jedna dobre volje :)))


Ehh ti dobrovoljko:)))

Nadam se da imas lepse snove od ovog mog cudnog:)) Petak je bas lep dan (pogotovo ovaj predreferendumski:)
Bilo bi super da ovako pozitivno drustvo bude i uzivo zajedno. Zamisli sta bi nam sve palo na pamet. Jel si i ti u toploj sobici?


jesam ali upravo idem u

jesam ali upravo idem u toplu noc... svaki dan je divan dan, petak i subota ponajvise :)) slazem se za pozitivno drustvo tako da uzivajte pa se vidimo uskoro!


,

.


Mirko

Svaka cast! Lepo je videti da neko pored svakodnevne trke i frke moze da odvoji vreme i za pisanje.....

Zvonko Drazevic


da, bas

mi se dopada ovaj pravac koji je poceo Draganovom poezijom, a Mirko nastavio....
jer, najlakse je utonuti u nekakvu letargiju i reci, sve je tuzno/ruzno/depresivno/odvratno...
a tako je, u sustini lako, naci onu oazu u sebi, i ono lepo u sebi, pa to ili izreci poezijom, ili bilo kojom umetnoscu, ili makar to bio samo osmeh na lepom danu, osmeh poznaniku ili sta vec...
znam da nam nas zivot-stvarnost-politicki momenat-iznurenost od ocekivanja da se NESTO desi ne daje mnogo optimizma, ali, lako je predati se losim mislima... ali je jos lakse shvatiti da se ovaj danasnji dan, vise nece ponoviti.. i da mora zato da bude specijalan.. i da je svaki novi dan isto tako specijalan


.

.


bas tako

Quote:
ali je jos lakse shvatiti da se ovaj danasnji dan, vise nece ponoviti.. i da mora zato da bude specijalan.. i da je svaki novi dan isto tako specijalan

uzivaj u svakom danu, svakom trenutku!
:)


.

.


Ivana:)

...nemam reci...zaista:)) To je bilo vrlo nadahnuto:) Draganovo i Mirkovo pisanje moze da se smatra poezijom ali ovo sto si ti napisala nazvao bih real poezijom:) Slazem se, svaki dan je jedan jedini i neponovljiv i kao takav poseban....svi bi trebali tako da razmisljamo jer to jeste pravilno i pozitivno razmisljanje.....na zalost ovde se izdogadjalo previse loseg...... svi smo "zatrpani" dnevnim problemima tako da onaj pozitivni deo koji svako ima u sebi a koji si opisla kao oazu i koji moze da se izrazi kroz neku umetnost tesko ponekad isplivava na povrsinu....ponekad je potrebno da nas neko i pisanjem podseti na to da ga/je posedujemo pa da bi zatim mogao da se ispolji.....
Skoro ce 03h....malo se teze "povezujem" sa mislima pa da ne bih nekim slucajem otvorio klub zivih filosofa stacu ovde....mada bih imao jos da kazem:)))))

Zvonko Drazevic


Jednom...

...poprilicno davno u mom zivotu, sedeo sam na steni u sred oluje, na moru, bijase novembar mesec, zagledan u svezinu koja prska, u orkan koji se gubi u daljini, u neobuzdanost koja ismejava slobodu...ne moze se uvek reci sve tako drsko, da predjemo preko reci, pa opet, ta drskost, tog tipa, nepohodna je, da se prenese osecaj, vise njih, za jedno stanje u kojem se nadjes, da vidis, kroz moje oci, ili osetis kroz moje bivstvo, ono sto sam tada pojmio.
NIkada nisam bio toliko sam da sam se osetio usamljen, niti mi je ikada bilo dosadno. Prosto taj apsurd, lokalizujem kao neminovnost spram kriterijuma vrednosti. Ne spram sebe kao vinovnika sopstvene svesti. I tako, sedim, i vristao bih radje, nadmetao bih se sa razbacanim spokojem Crne Gore i drevnih civilizacija koje me motre iz peska, stenja, kroz shume i udaljene visove, tamo negde Iza "Iza"...i sasvim spontano mi dolaze gotove, vec dovrsene celine, poput neke slucajno nadjene zaostavstine, nit su samo misli, nit su bajke, nit su price nit su zagonetke...nestvarno diwno, neizustivo recima, a opet, cujem reci, i muziku, i melodije, i dojam je puno veci i jaci, kao da sam u transu a nisam, ... kao da sam u moru, a nisam, i kao da sam kroz vetar, a nisam...

da smo svi koji polazemo pravo na zivot, u svima nama prepoznati, i da se u nama nalazi svako od nas... svako, ali bas svako, ima u sebi "deo" svakoga, i zato se mozemo potpuno razumeti, i zajednicki potom pronaci shvatanje kojim se da usavrsavati opsta samobit, celina i njeni delovi...

Daleko od toga, da smatram da sam sposoban da pronadjem nesto NOVO, ili bilo sta, drukcije od ma koga! Daleko od toga, da sebi dajem ma kakvo prvenstvo ili bih bio kadar smatrati da covek moze biti od coveka bolji. Zaista, daleko od toga. Jer, isuvise smo osetljivi na neke rechi, a rechi su tek pokusaj izraza, onoga svega, sto sacinjava nasu opcinjenost postojanjem i svim njegovim pravcima i oblicima. Daleko od toga da Vam drzim predavanje ili se zelim naci u ulozi poducavaoca, ili ma kakvog besednika. Pristao sam da pokusam, ( jos jednom) sve ono sto sam ceo zivot radio, sasvim ujedno sa svim ostalim postupanjima, cinjenjima i kretanjima. Nista Novo ne mogu pokazati, ali znam i nastojim da tu zelju odrzim, da primirim sve ove nase prostore kako bi se MOZDA pronasli, svako sa sobom i svako sa svakim, radi mnogih i razlicitih pokusaja, Isceljenja Covecnosti. Tome sam ja poklonio svoj zivot, neovisno od ovog bloga, ili bilo kojeg dela, ljudi, politike, drzave. Nijedan narod nije dovoljan da ga osetim svojim, a samim tim sve to sto nas pritiska, podseca, sve to sto ces ti navesti, Ivana, Dragan, svi vi, kao neki razlog vise, zasto "nemamo vremena" ili zasto ne mozemo biti vise posveceni Lepoti(sanju) sveta, :), nije bitno zaista.

Uskladiti sve postupke, nacine, pokusaje, radnje, forme, metode jednom recju, je prezahtevan posao, ali je lak, stvarno bas je lak, ako budete uvideli ovom jednom recju, sta zelim da osecate, kad vam se ucini da se nada gubi, erozira ili rve u izmaglici koja samo sto nece progutati i dan i noc.
Pri ( mom) Ja, PRIJA, Prijatelj.

Jedino tako, ja sam video nacin da nikada ne pomislim da Ljubaw, ne moze nadvladati, da Bog, nije sveprisutno TU, da je Lepota umrla.
Zato, kad bilo sta govorim, ili pisem, kazem, Pisem Sebi Prvo, i tako, Govorim sebi prvo i bilo kome da se obratim, zbog bilo cega, jedino sto zaista nastojim jeste da iskazem istinu na najprecizniji nacin do kojeg dospevam dedukcijom, indukcijom, analizom sinezom, antitezom...poezijom, na kraju:)

Hajde da promenimo nase ponasanje u svemu...jer tu je Zec sa Kljucem a ni Alisa nije daleko:) Hajde da te stvari koje mozemo dotaci, razgrnemo, kao zhar, te i ako se pecemo, nije strashno, verujte! To pece secanje na neke reci koje nismo uspeli da obuzdamo u njihovoj nedorecenosti. Zato i te "..." jesu na pravim mestima, najbescutnija priznanja. I da, darujem nesto, sto sam mnogo puta darivao svakome koga sam susreo :
Kad nekoga zelite u bilo sta "ubediti", pocnite ga uveravati, jer kad uveravamo nekoga, to cinimo srcem, bivstvom, zivotnim pulsarom, stremljenjem kojim prosto receno, postojimo. A kad koristimo rec"ubediti", verujte mi, u bedu uvlacimo i sagovornika i sebe. Da, mnogi to cine.. I ja sam cinio. I zato znam jos dublje nivoe takvih znacenja.
Isto tako, ako zbog "realizma" "racionalizma" "pragmtizma" "Materijalizma" etc. izbegavamo rec Mashta...nego se sluzimo Sirovim pokusajima da je tu i tamo nekako izvucemo iz zabacenih secanja detinjstva, imacemo Sirovu Mashu odnosno Siromastvo, kao i da je nemamo uopste, imacemo, verujte, Nemashtinu;).

Ima toga mnogo, a to je zato sto nam je jezik tako zvucan, tako cist, tako Jasan...i zaista je bizarno kad proveje ponekad ono " Govori srpski da te citav svet razume".
Ali ne aludiram na srpski jezik, vec na nasu podsvest, na sve to sto zaboravljamo, eda ce nam svakodnevica uteci ako ne pozurimo.

Tako jamislim.
I imam jedno malecno pravilo koje glasi ( i koje znaju svi koji me licno poznaju ): Ako ne znas da se smejes, nemoj me ni poznavati.

Zahvaljujem na Vasem strpljenju.

P.S.
Ja sam nocas sklapao novi komp, i hardver i softver, kako vec to ide, plus/minus...volim i radim samo nocu. Danju, kad me "uvati" volim da slikam, mada ni to ne radim odavno...prepustio sam svojoj supruzi taj deo manifetluka sa izrazima:)... A kad zapocnemo raspru o nekim drugim stvarima, valjda ce mi poci za rukom, da kazem sto sta sto se treba reci, a sto svi izbegavaju da priznaju jedni drugima...( sto kaze Gibonni - Oprosti ):)
Zato, oprostite mi ako je u pravopisu doslo do gresaka...samo sto sam otvorio Outlook za prvu pomoc u pisanju:)

ascultare et altera pars


...

"Zamisli da brdo slika putuje Svjemirom...

mozda ne razumijes... ali Wolim te."


@Mirko

ja volim ponekad da kazem, a to je stvarno, previse idealno: Ljudi, imamo samo jedan jedini zivot, zasto da se mrzimo i cinimo zla jednu drugima?
Hajde svi da budemo srecni i da se fino ophodimo....

znam da je to nemoguce, ali nekako, sve mislim da smo civilizacijski mogli doci do toga, mozda ni rata ne bi bilo, ni tih crnih misli oko nas....

ja se, privatno, ne onako "televizijki" trudim, da budem jako jako optimisticna..... i ne kazem da cesto opravdam optimizam, ali se makar ne opterecujem....

i, truditi se da budes bolji Covek... sta god kome u "bolji" predstvalja kvalitet...

A sad test zivaca... idem ja da nadjem svoju oazu mira na Sajmu knjiga... u guzvu, ali kreativno......

p.s. najvise poludim kad cujem da neko nece da ide na sajam knjiga zbog guzve?????


Vidis....

....80_ih smo poceli da licimo na gradjansko drustvo, kazem poceli, da smo se ranije formirali kao takvo mozda ratova ne bi ni nilo.....sa dolaskom 90_ih i to malo gradjanske svesti se srozalo nacisto....moje licno misljenje je da je neuspeh 9. marta bio visestruk.....ako nam je od tzv. oslobodjenja '45_e trebalo 40_ak godina da pocnemo da poprimamo obrise gradjanskog drustva koliko ce da nam treba sada da se vratimo na taj pocetak ovako srozani.....nisam pesimista, samo iznosim statistiku....

Zvonko Drazevic


Hvala Nebesima, Ivana

da taj sajam knjiga postoji.
Ipak, drugacije cu ja knjige stampati, kad dodje taj trenutak ( i za to ) u mom zivotu. Ne mislim na svoje, knjige. Mislim na knjige, uopste. Hvala Nebesima, Ivana sto pomenu sajam knjiga, pre mene. Sutra( nedelja) jest poslednji dan, ali eto mozda se dogodi da me filing navede na tu stranu, pa naletim tamo. Vrlo sam ljut, zbog odnosa prema knjizi u ovoj zemlji. Ali to je sto je, pa bolje sto je nesto, nego da je nista.
Biti BOLJI Covek, o da, svakako, ali da ne ispadnem kontradiktoran, aludiram na " nema boiljeg od mene kao sto nema boljeg od tebe ili boljeg od ma koga!" Bolji prema sebi, bolji spram svojih postignuca, DA, ali bolji od drugoga, ne. Inace, se od zivotinja necemo razlikovati.

Nisam nista bolji od "Mladica" ali nikad se ne bih uporedjivao s njim, te samim tim ne bih ni mogao sebe ili nekog drugog da ravnam imerim. Covek se po mojim shvatanjima, ne meri. ( Sem kad umre....Maratonci;) )
I samim tim, vrednost Coveka je u njegovom nastojanju da prevazidje Sebe Samog.
Zato nismo bolji jedan od drugoga, ali naravno da trebamo Vrliti Vrlinu usavrsavanja sopstvenih sposobnosti, snaga i hrabrosti.
Ja vidim da se ti trudis, i na toj televiziji, pa me BOLI, jer vidim sta sve moze da se izdogadja a sto smo kao nacija pomislili da se ne moze desiti, pa me BOLI sto ces kao TAKAV TALENAT za sto sta, doci pred slom zivaca, pa me BOLI, mnogo toga sto nije uradjeno, pa me BOLI, mnogo tudjih Boli, i jednostavno bih da srawvim sa konceptom, samim po sebi, izviranje tolkog Bola, a resenja, a leka, nigde.
Zato, da prosirimo oaze, jer vise oaza zajedno( ne moraju da se granice) jesu Izvor Vibe-a, koji je samo prividno nestao.
Tako mi nedostaje Milan Mladenovic.( a ne EKV ).
nastavljamo....?

:)))))

ascultare et altera pars

http://blog.b92.net/node/1757?page=1


Milan Mladenovic

ehhhh....

Posetila sajam, po najvecoj guzvi, u inat svima koji guzvu mrze.. Meni je Sajam najveca godisnja manifestacija, i ne smeta mi sto si najprodavanije knjige horoskopi i kuvari( nije ni da me raduje, ali, sta ja tu mogu), i ne smeta mi guzva...

Cula sam, hej cula, juce imala u vestima da je 105 000 ljudi posetilo sajam. To je dobro. Ustvari, odlicno...
Zelim da verujem da svi oni ne kupuju horoskop knjige i slicno....


I

Kako je bilo na sajmu, bila neka lepa oaza?Meni se ne ide na sajam jer je velika guzva:)))(i mali razlog je par stotina kilometara daljine)Voleo bih da mi preporucis neku knjigu pa da i ja procitam bar tu jednu;) Oho (lepilo) sad ce izvestaj o izlaznosti.


Znam da nije pitanje za mene

ali bih svima preporucio knjigu koja je meni izmenila zivot
jos 1988.
"Terra Nostra" Carlos Fuentes.

ascultare et altera pars


Ostvaricu uvid u tu knjigu:)

Kad sam bio mali obicno sam pitao-A jel ima slika unutra? Devojke imaju tu neku intuiciju da uvek znaju sta i kako treba-uraditi, reci i procitati. Ivana sigurno ima neku zanimljivu knjigu u rukavu:)Mi smo operisani od toga. Samo nesto lupimo pa kako ispadne (obicno ne ispadne najbolje makar koliko da je od srca,ili nekog drugog organa,jer se ne odrazimo i izrazimo najbolje:)
Hvala, u svakom slucaju


dragi prijatelju

Evo te nazivam prijateljem, iako je ta rech meni nesto najsvetije, nadam se da mi neces zameriti.
Ne slazem se s tobom u potpunosti, jer ( a bice grdilo ako kazem! a ja cu biti ljut na sebe ako precutim ) no retko da mi se dogodilo da mi je neko zensko preporucilo knjigu da sam zbog nje pao u nesvest( knjige ).
Uz to, nisam se jos susreo sa zenskim pesnikom, da me je fascinirao, premda izuzetno postujem Desanku Maksimovic.
Ovu sam ti knjigu preporucio jer je meni bila preporucena tada, 1988, i posto sam je jednom procitao, ostao sam zatecen vise meseci.Drugi put sam vec odahnuo - Neko je po mom rasudu, prevazisao Dostojevskog, a Treci put sam vec mogao da ravnam to delo sa Kjubrikom, mojim reziserom:)
Volio bih kad bi Wenders recimo, snimio film na bazi te knjige, jer bi njemu poslo za rukom, da ono izmedju redova, tog romana, dovede do fantasticnih momenata. No, da ne budem subjektivan i naravno, da ne insinuiram.
Usput, knjigu je malo teze nabaviti. Osim na engleskom i spanskom. Ima je samo u hrvatskom izdanju, mislim da je nekoc Otokar Kersovani to izdavao. Ni ja je vise ne posedujem. Pet puta sam je poklonio. Na kraju knjige, na samom kraju, postoji jedan opis vodjenja ljubavi, i bolji, jos nisam nigde pronasao.

Od pesnika, najtoplije bih preporucio naseg ( i po meni zbilja neprevazidjenog ) i zivog jos:))) pesnika, Adama Puslojica. Stvarno, neke njegove pesme...me dovode do takvog zbunila koje osetim pred Dalijevim ili slikama Kandinskog, i po svom uvidu, ga drzim u rangu sa Maljevichem, po "boznaskoj" metafizici.
Puslojiceva knjiga, "Zidanje Istocnog Placa" je delo samo za sebe. A od Maljevica, koji je bio vise slikar, nego pisac, delo koje se moze naci kod nas, "Bog nije zbacen". To su neke ideje koje mi trenutno padoshe na pamet.

ascultare et altera pars


ja bio na Sajmu, a vi?

nadam se da cu imati snage ovo da napishem. Voleo bih da sam lud onoliko koliko sam bio kada sam izashao sa Sajma... Makar malo blize onoj ludosti kojom sam se cudio na Mostarskoj petlji i svadjao sa svojim nekim izmishljenim motociklistima koji su tu kao sad bili, i pokushavali da zajedno samnom iznadju najbolje reshenje za prelazak sa jedne trake na drugu preko praznog prostora u vazduhu. Ja sam predlagao one sajle kojima marinci iskacu iz helihoptera, mada nije bilo nikoga koga bi to tada zanimalo. A ni meni ni njima se nije cekala neizvesnost da neko naidje... tako nekako... otprilike...

elem... nisam glasao na referendumu. Nisam stigao. Rekao mi stric da je red dugacak i da je guzva ogromna, da mora satima da se ceka... i onda mi se nije islo. Kad vec moram da se guram, bolje da to uradim putem kojim se redje ide... preko gazele u sedamnaestici.

A Sajam..... ljudi.... preko razglasa umiljati zenski glas: Akademik taj i taj se trenutno nalazi preko puta Ulice Meshe Selimovica... molimo sve koji imaju na sebi nesto crveno da predju u Halu 14... Molimo pozurite... Ulica Ive Andrica ponovo otvorena za kretanje u oba smera... Profesor Ranko Kljajevic potpisuje svoje memoare na standu geopoetike na cosku kod Sime Pandurovica.... Borislav Pekic izraza svoje nezadovoljstvo sto se cosak ne zove po njemu... Molimo masone da budu manje upadljivi.... U Hali 11 na cetvrtom spratu mozete naci jos nekoliko primeraka knjiga Isidore Bjelice po snizenim cenama .... Zasto nije dobro jesti ugljene hidrate nakon preteranog unosa masti u organizam, mozete saznati na standu Ex Librisa... Za one koji ne vide, to je tacno ispod Esotherie.... Molimo shetace da zastanu na trenutak, na shtandu nasheg Uvazenog gosta, tiho se intonira himna Sjedinjenih Americkih Drzava....

jao ljudi, sto je dobro na sajmu... :))

E sve isto kao i prosle godine... idem ja tako onom sredishnjom glavnom trakom, kad odjednom ispred mene veliki plakat nove knjige Paola Koelja, sa dva prodavca koji dele flyere:

"Dnevnik jednog Carobnjaka"

ja: KONACNO!

oni: (zbunjeni.)

ja: Shest godina JA cekam na ovu Knjigu. Sest godina je vama trebalo da se setite da je prevedete. Pa znate li vi da je ovo njegova prva knjiga, njegovo jedino Remek Delo. Sest godina je cekam!!!

oni (nasmejani): pa evo sad je mozete kupiti za samo 500 dinara.

ja: eeee sad. Sad trazim nesto drugo.

U tom trenutku neka devojka preko puta me upita:

devojka 1: jel ti svracas mozda tu i tu?

ja: svratim ponekad, sto?

devojka 1: pa poznat si mi.

devojka 2 (koja sedi pored devojke 1): i ja te znam, i mi ponekad svratimo tamo.

ja (nasmejano): pa dobro.

devojka 1: samo da znas da si snimljen. Snimili smo te.

ja: pa hvala. :)

Vec pomalo zbunjen nastavljam dalje. Odjednom neki dekica iskoci iz mase nekog standa i rece:

dekica: Pih. Kako postati bogat? Samo to. Kako postati bogat?

ja: da, dosadno, ne bih ja to. stvarno bezveze...

dekica: da, da.. ima vamo zanimljivih stvari, aj vamo...

i ja za njim... odvede mene dekica na jako gotivan shtand... tamo sve knjige poredjane po zidovima. Devojke stoje i svaka drzi po jednu knjigu i cita... Milina.. ja stao izmedju njih dve, i da znas Casiele, nista se nije promenilo na sajmu knjiga...

nashao sam opet Ken Wilbera, hvala Nebesima...

iskopao sam nekog Nobelovca za 100 dinara...

i tako...

e da... posle jedno sat vremena pojavi se onaj dekica opet:

dekica, drugi put: jeli decace, gde je ovde izlaz?

ja: pa ovaj... (osvrcem se levo, desno)... ne znam

dekica: ma izlaz za Beograd, znas tamo...

ja: stvarno ne znam... sve mi je ovo nekako kruzno... Gde je ovde sever? (unezvereno gledam oko sebe, stvarno pokushavajuci da skontam gde se nalazim... )

dekica drugi put (odlazi): pazi se mali, pazi se...


pazi se, mali, pazi se

magareceg mozga;=)


naidjoh na komsijskom blogu, pa mi se ucini prikladnim :)


:)

:)


Ok......

.......neka bude Azra.....Azra je velika:))

Zvonko Drazevic


e Zvonko...

znas sta je najludje... kako sam prestala da pevusim azru, u nekom momentu cujem na radiju b92 'odlazak u noc'...
eto, ne da azra danas da mi se skine sa pameti


Ivana:)

....to uopste nije lose:)) Azra moze ponekad da se slusa i pevusi po ceo dan:)
Kad spomenu radio b92, da nisu ponovo poceli da ometaju signal? (Salim se):) Slusao sam danas "Svet u 2" i negde pri kraju emisije signal je naglo oslabio pa zbog "bure" nisam mogao neko vreme da slusam......sada je sve ok, naravno:))

Zvonko Drazevic


Tauere:)

ne, mislim da nam nisu ponovo ovlazili kablovi:)


Ivana:)

....odmah sam pomislio na to:))))
To je bila "legendarna" izjava..... zvanicno objasnjeje Rts.......ili je "odvalio" Ivan Markovic.....uostalom, to je sve bilo isto....

Zvonko Drazevic


E vala da sam i ja doziveo....

...da se na B92 cuje Azra. Nekada, secam se, svemu "domacem" sto je prodalo vise od 20 nosaca zvuka (znam preterujem, figurativno) je bio prakticno zabranjen pristup. A vi's sad... times they are a changin'... BTW Odlazak u noc--moja omiljena (od Azre).


Yes

Azra je azra:)
Evo oterao sam Ivanu izgleda:( Ko me je terao da pisem pesme..
nikad ne znam
sta se sme
a sta se ne sme.

Dok neki leze na brdu love
ja trazim ljubav
i sanjam snove

Sta je sad ovo opet sam poceo


i svi svi svi gledaju

I svi svi svi pitaju:)


nebo nebo

plavo je...


.

.


odlazak unoc na radiju b92

i mene je jako iznenadio i obradovao i zatekao u kolima pa morah da odslusam pesmu do kraja. e sutra na posao nosim azru ali posto je nemam u mp3 formatu bice tesko odluciti se koji album da ponesem. ajd da vidim sta mi preporucujete da ponesem. da vidimo sta ce vise ljudi vise cudi da preporuce.


.

.


...

Ne znam sto da radim sa sobom
na sto misli da bacim
eto polako stvaram pjesmu o tebi...

(Filigranski plocnici - Ako Znas Bilo Sto)

sve sto bih rekao bilo bi skroz NE pametno, zato je bolje da cutim :-))


Ivana

sta jos volis da slusas osim Azre?


ma Azra

long time ago.....
komplikovano leksikon pitanje... sta slusas...


nemogu da izdržim..ali

caka gine na kraju..zato sto je izabrala nemanju..koji umire za duran2x..tako ti je s nama pankerima..


caka gine, a????

ili je pojede VUK... mislim, crvenkapica i to...
a nemanja je u duran fazonu.. hmmm...
sta cemo onda sa sesticem???


šestić nasleđuje fk

šestić nasleđuje fk bežanija od pokojnog ujaka i na sahrani upoznaje cecu..vuče pogrešan korak,donoseći joj kremu protiv strija-božen kozmetik..


Sajam....

.....knjiga....citam jutros na Mondo_u vesti i vidim "finu" statistiku.....otprilike 8% Srba nikada ne cita (nije procitalo) knjige a 36% prestalo sa citanjem jos u skoli....pa sad....sta reci....

Zvonko Drazevic


Neka.....

....novi dan zapocne sa Azrom:))

P.S. Program me je o5 "bacio dole"....da li da se :)) ili:((....ipak:))

Zvonko Drazevic


:-))

Ovaj Borat je potpuna budala!!!
Uzasno je vulgaran, ali je opet ultra smesan:-)
Postoje dva lika Ali G i Borat :-)
Poslednje sto sam odgledao je neka epizoda o Irskoj!
Kaze:" Idemo u Irsku da otkrijemo zasto se tamo mrze katolici i muslimani!!" :-))
Sada je sa ovom "sestrom prostitutkom" bas preterao! Ima Kazahstanci da unajme nekog hitman-a da ga kokne :-))
Cuo sam da je Vlada Kazahstana vec ulozila zalbu...

Primetio sam da ti je izvukao mali osmeh sa onom poslednjom recenicom: "Kupite moj video, ili cu ja biti ubijen" :-)

Sto se tice muzike, jeste pitanje malo za spomenar... Posto volim Azru i jos par grupa onako BAŠ, htedoh da proverim da li postoji jos neka zajednicka...

Kosovska bitka je bila long time ago... A ti mi izgledas mnoooogo mladje! :-))


Tri lika...

...zaboravio si Bruna-Bruno the fashion reporter from the Austrian gay community. Funkyzeit mit Bruno:


:-))

Cuo sam da postoji i treci lik, ali nisam bio siguran kako se zove :-)) Mogu misliti sta radi :-))
Hvala na informaciji!


ooJJ,

a kaD ceTe priCAti o crTAcima bwe.Ja voLIm stWumfOFe, cnoFkievCE, ptiCu twKacICu...

znaTE ctA
oFo je poCtalO wAcUlo, potzoFite Tanu jAkoBI da svedi bwog :))


e ljudi, totalno sam se

e ljudi, totalno sam se blokirala. citam komentare, nikad nisam slusala azru ali ima jedna pesma koju mi je drug ispisao u svesku davno davno... i ne mogu da krenem nista drugo da radim dok je opet ne procitam.. a ne znam ni kako se zove niti kako ide.. ima nesto kroz kosu, privij se, ljubimo se.. ima li iko i-sa-cim da pomogne...?


i,bre joelle

uništi me za danas,sav u suzama..

Azra - Ako Znas Bilo Sto

ne znam sto da radim sa sobom
na sto misli da bacim
eto polako stvaram pjesmu o tebi
gledam tvoje tijelo
ludujem za njim
i ponavljam u sebi samo jedno
poljubi me
pa mi prste u kosu uvuci
i zagrli me
poljubi me
pa se privi tik uz mene i zapjevaj
ako znas bilo sto
zelim da se stisnem uz tebe
da te milujem
da ti sapucem na uho bisere
da pricam o slobodi
da se glupiram
da ti kazem oh ti ludo jedina
poljubi me
pa mi prste u kosu uvuci
i zagrli me
poljubi me
pa se privi tik uz mene i zapjevaj
ako znas bilo sto


ljubi tebe tvoja joelle!!!

koji si car!!!! najezile mi se beonjace! ili samo pulsiraju... to je to... kako je dobro l u d i l o.
a zamisli, imas 15-16 godina i drug ti to ispise u svesku. a ti to nikada pre nisi video ili cuo. a onda cujes.


kako je lepo kad vidiš da nisi sam

vidi..napiši danas tom liku neko veselo pismo..sve sa ježenjem tvojih beonjača..i mojim suzama..turi u neku flašu..ono čep koji ne propušta vodu i taj rad..i pusti u moreee
p.s.kako je lepo,kada vidiš da nisi sam..da ima i drugih koji osećaju..umeju da osete


sam nikad

naravno da ima fix, uvek ce nas biti. vidis kako lepo pletemo ovuda i nalazimo jedni druge. lepo, lepo, uvek samo lepo!
a za pismo u boci, jedino bih tako i mogla da mu se obratim. pustila sam ga da ode i stvarno je otisao. a bio mi je toliko drag i dobar prijatelj.
sad ne znam sta da slusam. znas kad se specijalno osecas i hoces to da produbis i treba ti prava muzika.


to je bar lako

abdullah ibrahim-the wedding
ali farka toure-savane
lucilla galeazzi-quante stelle nel cielo con la luna
bia-coeur vagabond
bevinda-alegria
pa onda razbiješ sa a migna fantasia-so pra contrariar


joelle,vidim te

....munjevito se krećeš..niko te u pustinji neće stići,tim pre u gustišu sadašnjice..jer sve topline,i ona tuđeg dlana,prolazne su..


odslusala savane, wedding i

odslusala savane, wedding i so pra contrariar.... pojela kavijara sto sam ponela i sada se pitam kakav li je taj sto si ti doneo... sad sam na carusu a posao, i ovaj moj dragi kolega me gledaju.prolaznost je ok, ne bi smo zadrzavali dah i strepeli da nije tako. sve sto si mi preporucio je divno i po prvi put slusano. jel imas jos nesto?
jel mi spremas diskove? a vezbas rolere??


kralj rolera na s.kejuuuuu

raoui-souad massi
i heard beauty calling-morning star(jesse d.vernon)!!!
midnight rolling-piers faccini
salvador-ednita nazario
peter frampton-baby,i love your way(live!!!)
crash test dummies- mmm mmm mmm
a kad si na caruso-u pronađi u izvedbi antonio forcione&sabina sciubba!!!i još jednog u izvedbi grka dalaras-a!!!


:(

nista nisam uspela da nadjem...


Čudo jedno...

...ovi bloKovi..
Mislim, da mi je neko rekao da Ivana Konstantinović roka smajliće nakon svakog post-a , ne bih mu verovao...

Mene nekad stra' da uključim TV prijemnik. Sve se plašim prekornog pogleda i šibadžijskog stava "Aj ti mali u krevet. Tebi ću da čitam vesti, aaaa?"
A fina devojka.. baš... aham..


ne

ja se inace ne smejem i nisam zivo bice


Ne.....

.....nasedaj na provokacije:)

Zvonko Drazevic


ja ne nasedam

na provokacje i nisam zivo bice:)


Da znas da znas

da ti zavidim ako ti ne puca veza Ivana:) Kako ides na net ADSL kablovska ili... ? Vidis cim imam nekih zezalica odmah nemam nadahnuce za pevanje vec za kukanje:) Stalno jedno isto stanje, uvek jedno isto... :)) vise-manje:)


Da.... (4 Ivana)

......to ide u paketu?:) Takvih situacija/pisanja ce uvek da bude....

Zvonko Drazevic


Odaju te oci

U njima se sve vidi.. le-po..
ode mi vreme na PTT... nadam se da cu stici da napisem koliko t


4 Dragan

Prijatelju, ako si zaista kod PTT_a savetujem ti da ides odatle. PTT ima kapacitet od samo 2MB (kako su mi rekli zaposleni) tako da ni jedan ozbiljniji podatak ili pesmu ne mozes da primis. Ja sam slao drugarici (koja je takodje na Ptt_u) numeru od 3,5MB i nije mogla da primi.

Zvonko Drazevic


.

.


pA

tI cI onDa stVumpfeTa :o))


Ivana:)

...Komentari polako posustaju....mozda je vreme za novu temu?:))

Zvonko Drazevic


Nostalgija...

...me uhvati kad ovo procitah. Idem u hotelski bar da navalim na Kossu...


.

.


.

.


Blic Puls :-)

Citam tako, upijam red po red... Pitanja o plavim i crnim momcima, oblacenju, cipelama, izlascima... Pogledam ispod kreveta, moj leksikon je tu :-)
Da je bilo nesto o muzici pojeo bih novine! Ja izopšten sa bloga zbog omiljene pesme, a ova Blic Omladina saznala sve: radno vreme,pilates,štikle...:-) Brdo informacija na jednom mestu! Dodje mi da se napijem i da izadjem na referendum!!
Ali nema veze, puzzle se polako sklapa i za sada izgleda savrseno, videcemo sta ce dalje biti :-)

p.s. cini mi se da se oseca neka cenzura u vazduhu :-)


ivane

a sto ti stalno prizivas cenzuru?:)


Odgovoricu pa sta bude :-)

Mislim na "tihu cenzuru"... :-)
To je ono kad mozak cenzurise srce, pa ne dozvoljava da nesto nepredvidjeno izleti...Svasta bih pisao, ali me mozak podseca da je ovo blog...Levom rukom kucam, a desnom udaram backspace :-)

Odnosno zbog straha od tvoje cenzure cenzurisem sam sebe! :-)

Ne mislim ja da ces ti brisati poruke... Dovoljno je da ne odgovaras :-)


.

.


Ivane

opet ta azra u mojoj glavi.....

eee... sta mi radite:))
jeste li glasali... na listi za 100 naj domacih pesama:)


Moze li ....

....da se glasa na sajtu? Ako moze gde? Nesto ne vidim......zovite me Homer:))))

P.S.Mislim, sta reci, "izbode" mi oci baner a ja pitam gde se glasa.....

Zvonko Drazevic


Kakvo ....

......po podne na radiu B92, Cult, AC/DC, Thin Lizzy, ZZ Top.....
BRAKUSA ZA PREDSEDNIKA!!!:)))

Zvonko Drazevic


Ivana...u mojoj glavi...

Love hides in the strangest places...Love comes when you least expect it...Love comes to those who seek it...Love hides inside the rainbow...Love is the answer. :-)

(Jim Morrison, "Love Hides")

Ocekujem da u toku noci pocne da me grize :-) savest! Tako rece Pedja Markovic :-)


:-)

Zivot je kratak, a ti se potrudi da ne bude mali...

Svaki dan docekaj sa osmehom, i prozivi ga kao da je poslednji...


Ivane..

hvala za ovu prvu recenicu...
izmorena od posla, potpuno sam zaboravila da lepe misli mogu malo podici raspolozenje..
sta cu, umorna sam:(


.

.


nema na cemu...

hvala tebi sto postojis... :-)


:-)

laku noc...


.

.


.

.


Zanimljivo

Sta je bilo...bilo je:)

Usput... ovde kod mene duva olujni vetar, grmi i pada kisa! Ko je nama vredan?:)


Dragane, ti malo promenio komentar...

Cekao sam da vidim sta ce Ivana reci...
Nema veze.
Cestitam, dobio si Ustav.
Pravicu se da nisam procitao ono sto si prvobitno napisao.

p.s. Sta ti je draze: preambula ili član 63 ?


:) necu da ga postavim

Ustav je takav kakav je (mislis na oduzimanje imovine?)a komentare slicne mom predjasnjem mozes sad da cujes u komentarima na dnevnicima u smislu neaktivnosti pojedinih partija, stranaka ali i ....... i drustvenih organizacija, koje su samo fiktivno podrzavale ustav. Vazno je da se zakonima i sprovodjenjem tih zakona onemoguce svi koji misle da ce profitirati i ostvariti svoje interese prouzrokovanjem nestabilnosti, medjunacionalne mrznje,separatistickih pokreta, kriminalizacijom drustva.
Recept koji se i kroz teroriste na Kosovu sprovodi nad Srbijom je samo deo napada koji se preko cecenskih separatista, tamilskih tigrova, kasmira, kineske provincije Tajvan itd. sprovodi nad drugim drzavama u kojima neko pokusava da prouzrokuje "nestabilnost",samo sto bi na Rusiju i druge ugrozene zemlje (evidentirane kao "osovina zla")usledili hemijski i bioloski napadi sponzorisanih separatista. To je opste poznato zbog toga Kina i Rusija i grade u planinama zajednicke fabrike aviona i drugog naoruzanja "za svaki slucaj" i sprovode zajednicke vojne vezbe a i Indija se naoruzava oruzjem iz Rusije iz istog razloga. Sav taj domino efekat treba da se spreci na vreme i da se drzave okrenu postovanju zakona i ekonomskoj saradnji na ravnopravnim osnovama inace su posledice zalosno sagledive.
Ne znam kada ce ljudi shvatiti da je lepsi prizor dvoje zaljubljenih koji se drze za ruke nego sve blago ovoga sludjenoga sveta.
Nikada nisam glasao zbog bilo koje stranke partije ili ideje vec iz ljubavi prema mojoj drzavi i svim ljudima koji u njoj zive. Nekome ustav i zakoni i ne trebaju ako postuje zakon Ljubavi. Po tom zakonu uvek znas sta treba da radis, sta treba da govoris i o kome treba da mislis:)


Sta da radite ako dobijete 7 na Lotou.

newsletter archive

ascultare et altera pars


.

.


Slazem se sa ovim sto si

Slazem se sa ovim sto si napisao, ali nisam bas siguran da se ljubav prema drzavi pokazuje glasanjem za ovakav Ustav... No dobro... Sinoc sam malo poludeo, ali danas sam ok... Bensedin je cudo! :-))


.

.


Ивана,

што се Славиша онолико збунио вечерас?
Поздрав


Lilly

zaista nisam primetila da se zbunio..
stavise, razgovor je bas lepo tekao... ali pogledacu ovih dana ceo taj deo programa, u svakom slucaju...


...

Ја га знам као веома опуштеног. Синоћ код Тебе као да је имао трему... Лепо је разоговор текао, не кажем да није, само ми некако није био опуштен.
Поздрављам га пуно овим путем (ако прати ово)


Hej Lilly

Ne znam da li prati... Meni je potpuno delovao ok.. doduse, nisam ja nesto mnogo puta pricala sa njim....mozda ga jednostavno bolje poznajes? nema veze....


šuge na japanskom..nisam!

bejah i danas na sajmu..lepota na sve strane..novi ulbek nikako da padne sa 620 dindži,prelepe žene i u najlepšim godinama,samo da pokupiš i odvedeš u za uvek,vlada b.radio i ne poznaje nikog kad radi jer boji se gladi,mila k.i danas skupljala harač,vesna mi tako nesebično nudila hitove iz konkurentske kuće,ovaj h.glavni baja,čujem - 150.000 din uzimo po boksu sa strane,sreo druga na štakama,izdo neke rok-pesme..čoveče,nisu loše,uopšte..ali na japanskom štandu:dođem da parim oči zen dizajnom iz knjiga o arhitekturi i enterijerima,kad tamo ona deca što ti objašnjavaju da se tu, kao i uvek, ništa ne prodaje ,al moš se sedne i pregleda il čita..e, ta deca igraju šuge..ono -nisam..i taj rad..neki japanac sedi i obožava ih ..oni svi,naizgled na note,pretpostavljam neki studenti sa filološkog,kao sve cicimici,pa kad se stušte u extremitis..bukvalno menjaju onaj ustajali sajamski vazduh,zatvoren tamo još 1968..izlazim posle te ceremonije šuga,inače najlepših od svih koje sam priželjkivao po svim sličnim mestima na svetu..kad li neka sjajna riba s kosim očima..gleda ravno u mene..a moj bože-pa to je vlak..odlazimooooo..zajedno u noććć..odlazimoooo


Sutra:)

Citam knjigu sa sajma evo lepo pise: Prvo- "Dobrota se ovde ne isplati", drugo-"Izbori ce biti odrzani sledece godine kada se utvrdi koliko je bila uspesna politika demokratskog/ih vodje/a u ocuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Sto da se zuri sa izborima inace osim ako se neko ne plasi da ce, ako se proglasi otcepljenje Kosova, ostati bez vecinske podrske ionako iznerviranog i iziritiranog naroda."
Gledam B92 upravo. UUU kako preletaci prelecu novca radi... To je vec decenijama najrazvijeniji srpski sport izgleda. Da sad imam puno love verovatno bi se mnogo vise svideo pojedinim devojkama. Moracu i ja da uletim u neko znanje.


Mi Kosovo gubimo svejedno

mada smo mogli da budemo prijatelji s Albancima, mozda najbolji savez da ostvarimo, ali...samovaznost ce nas kostati puno toga. A ako izbaeru vladu i predesdnika pre resenja Kosova, imacemo druge izbore odmah posle Resavanja statusa. Znas li ti koliko to kosta? Zato, bolje da ne zurimo.

ascultare et altera pars


Lepo receno....

.....Kosovo (na zalost) gubimo, zato je bolje da se izbori odrze sto pre, jer ako se odrze posle odluke o statusu, na vlast sigurno dolaze tzv. radikali (namerno malo slovo) a to niko normalan ne zeli. Cak i ako bi se u kratkom vremenskom intervalu odrzali ponovni izbori o kojima govoris a u to ne verujem cena koju spominjes svakako bi bila mnogo manja od nesrece koju bi imali dolaskom pomenutih na vlast.

Zvonko Drazevic


Ne verujem

iako se mnogi trude da sto vise agituju na tu stranu, zaista ne verujem da bi Radikali ( namerno veliko slovo ) mogli da naprave ista posebno, sem da bahatizam proizvedu u opste nacionalno ponasanje. To nas uvek nervira, i ono sto nas nervira, oni samo podsticu sa svakom nasom ( opoziciono od njih ) aktivnoscu. Radikali, ne mogu nista da promene sem da izazovu narodni ustanak, a to s vise PROBLEMA i pre mogu kao opozicija nego kao vladajuca stranka. Neka mi se oprosti, ali stvarno ne vidim ni jedno relevantno - aktivno resenje. Mladic se sam nece predati. A samim tim ni Karadzic. Zasto mi nosimo taj teret, zaista ne znam i ne nalazim ni jednu logicnu formulu, osim nekog vida drzavne trgovine, kao kupovanje vremena, ali to nece na dobro izaci.
Kao drzava nismo u stanju da jedan jedini zahtev ( kao drzava ) zahtevamo, trazimo, omogucimo, od Zapada i tzv. svetske zajednice, i dok god ne pravimo neke vece pomake necemo biti dirani niti ce biti izazivane unutrasnje "nepogode". Medjutim, sto se tice Kosova, ja sam uveren da je Kosovo izgubljeno jos 1946g. Stvaranje autonomnih pokrajina s jedne strane je razumljivo, a s druge apsolutno besmisleno. Kao da je namerno stvorena Rak Rana ili "djavolji" trougao, tamo gde je suvisan. I drugi narodi i drzave imaju svoje manjine, ali ja jos nisam cuo da na neki tako nemilosrdan nacin, oni zahtevaju svoju nezavisnost. Baski, naravno imaju istu vrstu potraznje, ali daleko od toga da ce se Spancu desiti nesto lose kad svrati u Navarru. Zato iskreno ne vidim resenje Kosova, sem ili podele teritorija ili potpunog iseljenja Srba sa Kosova. Otadzbinci neka mi ne zamere - i Jevreji su se vratili tamo odakle su izgnani.
Zato mislim da su izbori samo kratkorocna smicalica koja treba da odvrati narod od pobune.
A narod se ne bi bunio zbog Kosova kolko zbog obesti i sebicnosti, vladajuce klase.

ascultare et altera pars


Ustanak??

Kakav ustanak? Sa kime ustanak? Pa 90% njihovog glasackog tela su alkoholicari! Bio sam na njihovim mitinzima i posmatrao ih, ne govorim napamet! Sa cime da dizu ustanak? Rakijom? Pivom? Sam njihov (ponovni) dolazak na vlast bi bio nesreca za zemlju, ako si zaboravio sta se desavalo za vreme njihove vladavine ja tu ne mogu da ti pomognem. Ako mislis da se to ne bi ponovilo u velikoj si zabludi.O drugim evidentnim losim aspektima njihovog eventualnog povratka na vlast ne zelim da trosim prostor jer to ne zasluzuju a i ko ima mozak neka ga koristi i neka razmislja o tome.
Dalje, bahatizam ne mogu sada da proizvedu iz jednostavnog razloga jer on vec postoji i to odavno, tacnije od kada su se pojavili na politickoj sceni. Ali mogao bih da se slozim da je bahatizam njihov izum.
Sto se tice podele Kosova, tu se "malo" zakasnilo sa istim!! Jos 1990_e gospodin Majk Djordjevic je predlagao da se ozbiljno razmotri opcija podele Kosova na Srpski i Albanski deo da bi se izbegli vec poznati dogadjaji. Tada ga je degradirana vojvotkinja voislavka seselj (uvek malo slovo jer veliko ne zasluzuje, ni sada ni u buduce!!) ispljuvao koliko god je mogao i gde god je mogao. Na zalost, to je kod dobrog dela naseg naroda proslo sto dosta govori i o nama samima. Danas je opcija podele iskljucena jer se sa njom kao sto sam vec napisao dosta zakasnilo, prilike su propustene i medjunarodna zajednica podelu nece da dozvoli, svidelo se to nama ili ne. Mi ne mozemo da postavljamo zahteve Zapadu jer smo strana koja je porazena u ratu. A da u proslosti nismo ratovali kada nije trebalo po relevantnim podacima bilo bi nas oko 30 miliona. Sa narodom koji broji 30 miliona ne razgovara se kao sto se razgovara sa nama sada. Jedino sto bi u ovom trenutku moglo koliko-toliko da nas vrati u svet jeste hapsenje mladica i njegovo ODNOSENJE u Hag.
Slazem se da je Kosovo izgubljeno jos 46_e. Za to osim Cercilu, mozemo da se zahvalimo i onima koji su klicali brozu i republici! A broz je znao sta radi, kada to kazem mislim na djavolji trougao koji si spomenuo. Da, tacno je da i drugi narodi imaju manjine ali oni nisu imali ratne sukobe sa svojim manjinama. Njihove manjine su mozda kulturnije od albanaca na Kosovu pa pregovaraju recima a ne bombama a i njihova vlast je verovatno drugacija pa nudi razgovore a ne represiju. Zato ne treba da cudi tako, kako si napisao, nemilosrdan nacin za nezavisnoscu a ja dodajem i medjusobna mrznja. Da narod se ne bi bunio zbog Kosova vec zbog vlasti ali sigurno se ne izasao na poziv tzv. radikala.
Izbori su kratkorocna smicalica? Juce su puno kostali zbog eventualnog ponavljanja a danas su smicalica, odluci se!!
Ovo poslednje je bilo retoricko pitanje, ne moras da odgovaras na njega a ni na tekst ispred a ni ja nemam nameru vise da pisem.
Izvinjavam se blogerima ako sam bio opsiran, ovo je bilo najsazetije sto sam mogao da napisem.

Zvonko Drazevic


pa, slazemo se u dobrih 90%:)

http://www.globalorgasm.org/

a ti i vlasnica Bloga, Ivan023 i ostali pogledajte ovaj sajt.

Necemo o politici...evo ja se povlacim...iz te sfere.

ascultare et altera pars


Slazem se....

.......politika je za Forum 92_ke, ovde bi ipak trebali da pricamo o nekim svakodnevnijim/opustenijim temama koje nemaju dodir sa politikom.......90% je dobar procenat:)

Dobra je i muzika na sajtu....

P.S. Zamalo da moja poruka bude jubilarna 400_ta....ovako sam samo 399_i.......ko je jubilarni 400_ti?:)

Zvonko Drazevic


Da vidim

hocu li ja biti 400ta?:)
red je kao:)


400_ta

pa jEsi, ja sAm 401.
a inACe, igWamo se gluvih telefona :o))


E stvarno sam....

....corke!!!:)): Nemam reci!:)) Ivana, jesi jubilarna ali 340_a. Izvini, moj komentar je bio 339_I a ne 399_i, malo sam prevideo brojke.....ili sam video ono sto sam hteo....to se izgleda desava kada kuckam u 03h:)) Stvarno sam Homer:)) Ali naravno da si zasluzila jubilarnu brojku, potrudicemo se da tvoja bude 400_a:))
Nadam se da se ne ljutis zbog greske?:))

Zvonko Drazevic


Tower,

Zasto je "bitno" da blog ima 400 ili 1000 komentara? Ovo je blog nije forum ili chat. Nemam nista protiv foruma i chateva ali oni vec postoje, valjda je dobro da postoji i blog. Blog moze biti tematski / licni / kombinacija ova dva i sl. Komentari na blogu treba da budu vezani za temu. Odbijam da verujem da je svima bitniji kvantitet od kvaliteta.

Evo moje nisljenje, poslednje dve teme na Ivaninom blogu su bezveze (jogurt i kafica) jeste simpaticno i smesno ali..., sa druge strane teme FWD i LEFT su sjajne. Zasto ? Zato sto u sebi imaju pitanja za razmisljanje, zato sto su komentari 90 % usmereni ka temi,cak i polemike izmedju komentatora ne idu mnogo od teme, komentari nisu predugacki itd.


Uopste........

......nije bitno da li ima 400 ili 1000 komentara a ja odlicno znam sta je blog, sta je chat a sta forum. Objasnjenja nisam trazio!

Tvoja je stvar u sta ces da verujes.

Poslednjih par komentara si ocigledno pogresno razumeo.....ali to je tvoj problem!

Zvonko Drazevic


@tower

da i ja sam skapirala da je 340:)
nema veze.... bilo mi je samo simpa...
a to koliko ima komentara, pa krajnje je nebitno..


@ Ivana

Ma da, kao sto rekoh, zov'te me Homer:))
Slazem se, broj komentara je nebitan:))

Zvonko Drazevic


TUVERU,

da znas sta je blog, znao bi da komentatori ne moraju da "traze objasnjenja".

Nisam razumeo predhodne komentare?
Pravo da ti kazem nisam ni citao, video sam brojeve i to prokomentarisao.


stop

svadja.. stop. please!!
tnx


@ Ivana

sorry.....ponekad se tesko prelazi preko ovakvih komentara polupismenih klinaca (bez namere da vredjam)......sorry again..

Zvonko Drazevic


@ duff - Puno "pricas" momak

Jedna od stvari koju te roditelji ocigledno nisu naucili (pored mnogih) jeste da se ne kacis sa nekim koga ne poznajes! I zato:CUTI! U medjuvremenu, nauci bar da pises.

Zvonko Drazevic


Pa super....

Ja bih onda predlozio ( Ivani, of course ) neku Temu koja nece za pocetak, da nas ovako udalji od teme;)
Da smo u skoli svi bi dobili keceve, zbog promasene teme.
Pesnik Himenes je napisao sjajnu zbirku pesama: Moj Magarac i Ja, a i Apulej ne zaostaje sa svojim"Zlatnim Magarcem" ali ja bih da se pojavi nova tema pod paskom Ivane K. Dosta mi je tog Magarca vise(mka)!.

Da sugerisem ne bih - to nije moja namera.

ascultare et altera pars


Eh......

.....ne budi tako strog;) Zar niko nije zasluzio bar dvojku na "staklenim nogama":)))))
Mozda je neminovno da se vremenom malo (ili malo vise) udaljimo od teme? Sa svakom novom temom pocetni komentari se drze iste ali kasnije kada svi (ovde prisutni) kazu svoje misljenje ili odgovore na misljenje drugih blogera paznja mozda malo popusti, dolazi do zasicenja pa je skoro neminovno da se malo, slucajno ili namerno skrene sa "kursa".....ali i to je za ljude?:))))

Zvonko Drazevic


2x....

...mi je objavljen komentar pa sam zato jedan obrisao...

Zvonko Drazevic


Chelsea FC

E sad mi je jasno za koga M.Boskovic navija! :-)
Kako se radovao na 2:2 u 93.min. ne mogu da verujem :-)
Ili se debelo kladio na Čelzi ili je nevidjeno zaljubljen u Murinjovu četu...

Kako mi je krenula nedelja... prvo šugavi Ustav, onda Ivanin kolega kliče Čelziju :-), zatim Carpe Diem UVEK-can't wait for destiny... :-)
Moracu da kontaktiram astrologa...ovako vise ne ide :-)
Ili da nabavim neki Feng Sui prirucnik, mozda mi ovaj kevin fikus crpi energiju... :-)


Eh,

cEnE NekWeTNina na MaWSu su zNaTno sKOciLe, jA cAm sEbi kUpio kuCICu na JuPitEWu :o))


:)

Tako sam umoran da mi dusa spava. Ovo behu teski fizicki poslovi ali sam ih pevajuci odradio zahvaljujuci muzici. Jos nesto pogledam na TVu pa u moje carstvo. Vidimo se;) Drago mi je sto se jos nekom svidela muzika na toj stanici.
(prva:)


Music love listen :)

akamaistream

U koliko nas ovo sada slusa! Slusaju svi... sto ne bi i Ti?

I+U=:) (ne nadjem znak za beskonacnost/uspavanu osmicu:)

Oduvek me interesovala fizika, hteo i ja da budem u vinci al izgleda ja sam malo gluplji nego moja familija... Uvek pogresno izracunam ili se preracunam a tako lepe formule pisem:))

Brankic zavrsili smo tek oko 21. Nadam se da ti je ipak lepo prosao dan i da cittas ovo tj. da ti je uspelo da se ukljucis na net english girl:) Kad budes mogla docicu da smeknemo sta je to.

Ivana (proveravam kako izgleda tvoje ime kada ga ja otkucam:))
One smile on a day-doctor away:)
Ne znam da li se primecuje ali smesim se celo vreme dok ovo kuckam

Dobro jutro :))


Would u let me b the pain in the special part of ur body?:)

Ostinaki manika pojani eti iomo? jemi oro? Te joki doro I:)

Uzivam u muzici:) Ti si sav moj bol...

Dobro vece


ovo je nesto najsimpaticnije

ovo je nesto najsimpaticnije sto sam u poslednje vreme procitala na ovom blog b92.
hvala za osmeh, ivana.