Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Summertime

Al’ je pripeklo. 29 nešto pre 9, kažu Draganče i Gorica. Uključio sam jedinu klimu koju ima već 15 godina neuništivi Reno 5. Onaj prozor levo malo teže, nemam WD 40 da mu razmrdam stare kosti. Grebu diskovi dok kočim (malo i ručnom, da ne slušam ružan zvuk koji budi grižu savest), mrzi me da odem do majstor Ljube u Surčin. Opet će da me maltretira kako sam najnesavesniji vozač koji mu dolazi na remont. Neka, nek' me pegla, samo da u garaži ima 'ladno pivo. Ne debelog plastikanera, nego flajka. Kod njega samo flajke. I to ne za njega. Ne pije čovek. Samo za goste. Dobar majstor. Unikat.

Unikat je i naš golman. Ne zato što ima dva zuba manje već zato što je suvo zlato. Racionalni parader. Imali smo racionalne (Marić, Simović) i pregršt paradera (Janjuš, Svilar, Pantelić), ali ovaj mali je prvi koji je posle duže vremena uspeo da reši jednačinu sa dve nepoznate. Videćete danas. 18:15, B92. Pošaljite devojke i žene u šoping, obradujte klince extra kintom, a za sebe ostavite tek toliko da obrnete dve ture pića u bašti. Ostale tri će oni pesimisti kojima ćete da uzmete kintu. Dobijamo danas. Ova repka je jača od one koju je na putu do pehara zaustavio Điraldino. Ne bi bilo prvi put da peglamo pancere u mlađim kategorijama. Odvaljujmo im zauške dok su mali, posle neće moći. Kad porastu obično je ono - a zuce, a?

Trljam ruke dok gledam potencijalni sastav. Samo da Biševac opet glavom ne testira svog golmana. Pozadi zidić, u sredini kolariću paniću, gore 2 metka. Bang Bang. Tri boda.

Počele pripreme seniora. Nisam ja tu nešto ljut zbog estrade koja se odmah prilepila. Uvek su estrada i fudbal bili nokat i meso. Što ne znači da mi kojima je estrada bitna koliko i litvanski predstavnik na pesmi evrovizije nemamo pravo na fudbal. Mogu ja da delim strast za loptom i sa neistomišljenicima, a u Teleflori biram. Samo otmeno. Cvetak zanovetak ne drže.

Nemojte ljudi da kasnimo danas. Kidavela s posla pre pet, valja biti dobar domaćin, napraviti kokice, baciti gajbu u friz (i na vreme je izvaditi!), a ako vam je šef mrgud, onda bar pica preko žice, da ima šta da se glocne. Najbolji je taj prvi griz i prvo pivo pre tekme. Posle se izgubiš i masne ruke brišeš o dres.

Dres?

Nego šta!

'ajmo, ljudi, zagrevanje za Mundijal!