Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

STOP ZABORAVU-Dragan i Dražen-magazin ODBRANA i Član 41 predloga novog ustava

STOP ZABORAVU-NEVER FORGET-Dragan i Dražen 

 Inicijativa mladih za ljudska prava poslala  je ove bannere danas na svoju mailing  listu koja sadrži kontakte:NGOs, IOs, medija, političkih i  drugih  organizacija, diplomatskih  predstavništava....Nadamo se da će ih postaviti na sajtove, objaviti u medijima i publikacijama, raspravljati o slučaju.... čime bi  podržali  akciju.

Naglašavamo da smo poslali  pisma Human Rights Watch i Amnesty International.

Najavu akcije STOP ZABORAVU Dragan i Dražen  poslaćemo danas i na adresu Narodne kancelarije predsednika Srbije i magazinu ODBRANA čiji je osnivač Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

 Smatramo da će Član 41 predloga novog  ustava koji kaže: "Војска Србије је под демократском и цивилном контролом.О Војсци Србије доноси се закон." ostati samo mrtvo slovo na papiru i ako ustav bude usvojen na referendumu, sve dok se, za početak, ne reši  afera Topčider  i Ratko Mladić ne  isporuči Hagu.  

I dalje ćemo vas obaveštavati o toku ove akcije. Nadamo se da ćete je podržati. Zahvaljujemo se svima koji su nam se javili sa sugestijama. Trudili smo se da ih usvojimo, da bi akcija imala  što širi karakter.


Dodaću ja sliku na svoj

Dodaću ja sliku na svoj blog, ali bi bilo zgodno da pokazuje negde. I gde je pointer za sliku ? Da stavim link ka slikama u onim ostalim postovima ?

---
Dušan Đorđević
http://dj-dule.blogspot.com


dobro jutro /lw

M&M

nekom duran duran, meni teofil i tribina u zrenjaninu, raspitacu se kod IT omladine iz inicijative i javljam...


Ko je ubio vojnike na Topčideru pre dve godine

M&M

Protesti GSS i LDP povodom sednice vlade Srbije u Nišu
Niš, 26. oktobar 20006. godine

Sednica Vlade Srbije počela je danas oko 13 sati u zgradi Univerziteta u Nišu.

Više desetina aktivista Građanskog saveza Srbije (GSS) i Liberalno demokratske partije negodovalo je ispred zgrade u kojoj traje sednica Vlade.

Oni su ministre dočekali zvižducima i povicima "Ubili ste Zorana", "Zoran Đinđić" i "Legijin ustav". Aktivisti te dve stranke stajali su nasuprot ulazu u zgradu Univerziteta, na drugoj strani ulice.

Pre protesta oni su najavili da će pokušati da predaju 10 pitanja članovima Vlade.

Funkcioner GSS Mirko Vojvodić rekao je da očekuju odgovore na sledeća pitanja:

1. Zašto ste prekinuli pregovore sa EU?
2. Gde je Ratko Mladić?
3. Ko je ubio vojnike na Topčideru pre dve godine?
4. Zašto je Marko Kljajević otišao iz pravosuđa?
5. Šta ste se dogovorili sa Legijom?
6. Zašto se ne primenjuje Zakon o lustraciji?
7. Kako ste izvršili raspodelu sredstava iz NIP-a?
8. Da li ste nekada glasali dva dana?
9. Kada ćete održati sednicu vlade na Kosovu?
10. Kada ste poslednji put bili u Nišu?

Vojvodić je kazao da je policija identifikovala osobu koja je sinoć napala dvoje aktivista GSS dok su ubacivali letke sa pozivom na bojkot referenduma u poštanske sandučiće.

Prema njegovim rečima, to je bio predsednik kućnog saveta zgrade gde su napadnuti aktivisti.

Vojvodić je najavio da će policija protiv napadača podneti prekršajnu prijavu, a GSS krivičnu prijavu zbog napada.


Novi pomagač Ratka Mladića

M&M
sutrasnja Politika!
Novi pomagač Ratka Mladića
Pukovnik Krstović među osumnjičenima
U sudu potvrđeno da su pozivi upućeni četvorici bivših pripadnika Vojske, ali da ne postoje dokazi da su uredno primljeni

Pored Aca Tomića, Nebojše Pavkovića i Branislava Puhala, istraga protiv jataka Ratka Mladića biće proširena i na penzionisanog pukovnika Dragomira Krstovića, nezvanično saznaje „Politika”. Ovaj osumnjičeni se, prema našim informacijama, tereti da je pomagao Mladiću da se skriva u kasarni u Topčideru dok se nalazio na mestu zamenika, a potom i načelnika Prve armije u Topčideru.

Ime Dragomira Krstovića prvi put je dospelo u javnost sredinom prošle godine, kada je bivši šef srpske tajne policije Goran Petrović izjavio da je Služba imala informaciju da je ovaj oficir bio zadužen za obezbeđenje Ratka Mladića do kraja 2002. godine. U vezu sa Mladićevim jatacima Krstović je doveden prilikom hapšenja Jova Đoga, sada prvooptuženog za pomaganje u skrivanju Ratka Mladića.

Pukovnik Krstović je rodom iz Goraždevca. Rat u Bosni ga je zatekao na službi u Sarajevu. Posle povlačenja jedinica JNA došao je u Kragujevac, gde je kasnije postao komandant bataljona remontne podrške. Kasnije je prekomandovan u Beograd, gde je do 1996. godine bio samostalni referent u Tehničkoj upravi generalštaba. Potom postaje zamenik načelnika tehničke službe Prve armije u Topčideru, a kasnije i načelnik te službe.

Tokom akcije NATO-a 1999. godine bio je angažovan na izradi maketa tenkova, aviona i raketnih sistema. Po završetku bombardovanja vratio se u Prvu armiju, gde je postavljen za komandanta 608. pozadinske baze Generalštaba, a zatim na čelo komande logistike.

Kako „Politika” nezvanično saznaje, istraga za sada ne obuhvata bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Branka Krgu, Dragoljuba Ojdanića i Momčila Perišića. Kako nam je juče rečeno u Drugom opštinskom sudu, u kojem je vođena istraga protiv osoba koje su pomagale u skrivanju Ratka Mladića, pozivi za saslušanje upućeni su četvorici bivših pripadnika Vojske. Naš sagovornik je, međutim, odbio da precizira o kome se radi i naglasio da sud nema informaciju da su pozvane osobe uredno primile pozive.

Zanimljivo je napomenuti da je u utorak, na suđenju optuženim Mladićevim jatacima, zamenik drugog opštinskog tužioca Branko Stamenković izjavio da je podneo zahtev za sprovođenje istrage protiv pet osoba.