Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Karasrbi

CEKAJUCI FAJRONT
 
Karasrbi
Dragoljub Petrovic
Srpski fudbal je na prekretnici - Partizan je za potrebe svojih igraca angažovao psihologa, a Borac iz Cacka i Rad ce za svoje navijace morati da angažuju psihijatre. Tako je šutiranje "bubamare" prešlo u domen Ministarstva zdravlja. Tu ce i ostati. Sve dok Piksi ne angažuje parapsihologa. Pravu osobu da Zvezdu konacno utera u Ligu šampiona.
Navijacka grupa "Cete" iz Cacka, pobornici teorije da su se cetnici borili protiv crnaca, na glave su stavili kukuljice Kju-kluks-klana i izveli performans zastrašivanja Majka Tamvanjere, igraca svog kluba, ali iz Zimbabvea. Šumadija, od davnina, ima problem sa crncima. Ima indicija da je u Šumadiji živeo izvesni Crni Рorde, kog su pripadnici turske nacionalne manjine zvali Karadorde. Tom Karadordu je rodeni kum otfikario glavu preko posrednika samo zato što je bio crn. Te sada "Cete" s pravom traže glavu Majka iz Zimbabvea. I on je crn. Ali se ne zove Karamajk. Valjda zato da kapiramo stvari kao "Cete", što Majk nije tako uspešan švaler ko Karadorde. Pošto u prevodu na logiku "Ceta", rec "kara" mora da znaci nešto mnogo bezobrazno. Nikako ne može da znaci "crn".
Potkovani srpskom istorijom, ovi iskonski idioti nisu ni razmišljali kako bi se oni osecali da je trideset ljudi na stadionu obuklo bele košulje sa spojenim rukavima. Sve u nameri da isprovociraju njih. Oni, istina, nisu crnci, ali imaju veze s košuljama. Posebno ludackim.
Dosada je taj specificni cacanski smisao za humor manifestovao "cika Velja". I on je Cacanin. Samo nije crn. I ne zovu ga Karavelja. Mada ima sve reference za takav nadimak. Velja nikad nije na glavu navlacio kukuljucu. Verovatno nemaju njegov broj. Ali je uspešno širio sve ostale vrste mržnje - degažirao novinare pred kamerama, nabijao novinare, verbalno, na onu stvar, izražavao sumnje u osobe koje su udate za muslimane...
Njegov naslednik na mestu gradonacelnika Cacka, koji se isto zove Velimir, valjda im je to obaveza po stranackom statutu, živ se pojeo. Primio je Majka i podvukao da je Majk sinu dao ime Nikola. Cime je stekao simpatije svih Cacana. Dobro je da sinu nije dao ime Edi. Ili Majkl. Ili Džon. Ili ne daj bože Džordž. Onda bi, verovatno, i bilo nekih razloga da ga "Cete" spale na lomaci. Ovako, nema razloga. Još ako cerku nazove Milica, ima, garant - da pobeli. "Cete" bar imaju srpsko ime, pa otud sumnja da su Srbi. "Junajted fors", navijaci Rada imaju još tipicnije srpsko ime. Osim što su njih 152 "komada" pohapsili u sredu jer su javno preuzeli odgovornost za Srebrenicu, a to od njih niko nije tražio, pa ni Hag, ovi manekeni gluposti, malo-malo pa se "proslave" nekim fantasticnim potezom na granici parapsihijatrije. Pošto su vec željni da kopaju rovove, nek ih, brate, pošalju da kopaju kanale. Izgleda šašavo, ali leda više ne bole. \n
Divota! Taman kad pomislimo da u Srbiji više ništa ne može da nas iznenadi, osim kiše, pojave se novosadski nacisti srpskog porekla! Pre toga imali smo niške "strucnjake" za paljenje džamija, a nešto ranije su dva maloletna "Srbina", od kojih je jedan bio Madar, na smrt pretukla malog Roma. Sad "Cacani" poceli da mrze crnce. I to baš u trenutku kada su radikali krenuli da obnavljaju veze s Pokretom nesvrstanih. Bez obzira na to Toma, ali ne onaj iz "Cica Tomine kolibe", u ranim radovima, pre 15 godina, objašnjavao da on kao Srbin nece "nesvrstane majmune". Priznao je ovih dana da je to rekao jer je bio mlad. Znaci, moguce da ce i "Cete" i "Junajted fors" priznati jednog dana da su bili mladi. Kad je Toma dovde dogurao, dokle li ce tek ovi Karasrbi? \n

\n

 

\n",0] ); D(["ce"]); //-->
"Cete" bar imaju srpsko ime, pa otud sumnja da su Srbi. "Junajted fors", navijaci Rada imaju još tipicnije srpsko ime. Osim što su njih 152 "komada" pohapsili u sredu jer su javno preuzeli odgovornost za Srebrenicu, a to od njih niko nije tražio, pa ni Hag, ovi manekeni gluposti, malo-malo pa se "proslave" nekim fantasticnim potezom na granici parapsihijatrije. Pošto su vec željni da kopaju rovove, nek ih, brate, pošalju da kopaju kanale. Izgleda šašavo, ali leda više ne bole.
Divota! Taman kad pomislimo da u Srbiji više ništa ne može da nas iznenadi, osim kiše, pojave se novosadski nacisti srpskog porekla! Pre toga imali smo niške "strucnjake" za paljenje džamija, a nešto ranije su dva maloletna "Srbina", od kojih je jedan bio Madar, na smrt pretukla malog Roma. Sad "Cacani" poceli da mrze crnce. I to baš u trenutku kada su radikali krenuli da obnavljaju veze s Pokretom nesvrstanih. Bez obzira na to Toma, ali ne onaj iz "Cica Tomine kolibe", u ranim radovima, pre 15 godina, objašnjavao da on kao Srbin nece "nesvrstane majmune". Priznao je ovih dana da je to rekao jer je bio mlad. Znaci, moguce da ce i "Cete" i "Junajted fors" priznati jednog dana da su bili mladi. Kad je Toma dovde dogurao, dokle li ce tek ovi Karasrbi?

 

 


kkk i deca

Nije direktno vezano za temu, ali i jeste. Proletos bio maskenbal za decu u jednoj predskolskoj ustanovi u jednom malom mestu. Tema je bila priroda i sta nam priroda daje. Bilo je tu cveca, povrca, voca, drveca, pokoja princeza, kauboj i sta vec obicno vidimo na decjim paradama. Jedno dete roditelji maskirali u clana KKK. Vaspitacice i pedagoskinje prevrtale ocima, mnogi nisu ni primetili, ja digla halabuku i danima im svima nisam dala mira.

Makar smo jedno vece moja porodica i ja i par prijatelja i komsija iskljucili TV, seli i razgovarali. Nije to bilo, sedim ja kao nekakav prosvetljeni akademac, i njih nesto prosvetljujem, a oni kao maloumni debili upijaju kakva sam ja to cudesa iscitala u svojim knjizurdama i videla po belom svetu. Na kraju sam cula, da su i oni posle sedeli i pricali o tome sa drugim ljudima, i malo po malo pocela mala sredina da uvidja zasto je neopisivo strasno da se deca i jos vise odrasli oblace u KKK, vojnicke, cetnicke etc uniforme. Nije bas revolucija, ali neki pomak jeste.
Pozdrav.


Sve ce to narod...

... poMlatiti, kada mu konacno "pukne"!

Mungos, The Zmijoje.ac


Navijači Rada su inače

Navijači Rada su inače odgovorni i za smrt glumca Dragana Maksimovića... o tome postoji par postova na blogu B92. Reč je o "navijačima" koji su poznati kao ubedljivo najgori, najnasilniji, itd. na našim fudbalskim terenima. Ali nisu oni kao takvi izolovani (jer da jesu, ni po jada... i u Engleskoj se zna da su npr. navijači FK Milvol ubedljivo najgori i najagresivniji), vidim juče na utakmici Hajduk - Partizan transparent kojim se Grobari žale na "represiju policije nad navijačima"?! Mislim da se poštenim i normalnim ljudima već ogadilo da idu na sportske događaje jer tamo sve manje ima dobre igre i sportskog nadmetanja a sve više uvreda (Rad - Novi Pazar, Borac - Voždovac, SCG - BiH) ili sukoba (košarka Partiuan - Crvena Zvezda prošle godine). Šta reći o zviždanju himnama protivnika... odvratno.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**