Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Saopstenje

Sjeverin, posle 14 godina

 Danas je 14. godišnjica otmice i ubistva 16 građana Srbije iz Sjeverina. Mrtvi Sjeverinci nisu još dolično sahranjeni, sve ubice još nisu osuđene, a država Srbija nije priznala svoj zločin.
Pripadnici srpske paravojne formacije "Osvetnici" su 22. oktobra 1992. godine iz autobusa na liniji Pljevlja-Priboj, tokom prelaska preko teritorije Republike Srpske u mestu Mioče oteli 15 muškaraca i jednu ženu, odveli ih u Višegrad, gde su ih psihički i fizički zlostavljali, a potom ubili na obali Drine. Ovi građani Srbije ubijeni su samo zbog toga što su Muslimani.
Ubijeni su Sjeverinci Mehmed Šebo, Zafer Hadžić, Medo Hadžić, Medredin Hodžić, Ramiz Begović, Derviš Softić, Medhad Softić, Mujo Alihodžić, Alija Mandal, Sead Pecikoza, Mustafa Bajramović, Hajrudin Sajtarević, Esad Džahić, Ramahudin Đatović, Ediz Gibović i jedina žena među njima, Melvide Koldžić.
Vrhovni sud Srbije potvrdio je 18. maja 2006. prvostepenu presudu da su četvorica iz “Osvetnika" počinili ovaj ratni zločin.
Dragutin Dragićević osuđen je na 20 godina zatvora, Đorđe Šević na 15 godina. Milan Lukić, koji je u međuvremenu iz Argentine izručen Haškom tribunalu i Oliver Krsmanović, koji je u bekstvu, osuđeni su u odsustvu na po 20 godina zatvora.
”Žene u crnom” smatraju da ni prvostepeni ni  Vrhovni sud nisu prihvatili da su osuđeni pripadali vojsci Republike Srpske, koju je finansirala, organizovala i podržavala tadašnja Vojska Jugoslavije. Sudovi su prikrili odgovornost države, iako je ona utvrđena tokom suđenja. “Žene u crnom” napominju da i ova, kao i prethodna vlast još uvek krije među nama vrhovnog komandata Vojske RS, zločinca Ratka Mladića.
U ime ubijenih Sjeverinaca i njihovih porodica, u ime pravde, u ime dostojanstva žrtava, tražimo od Srbije da uhapsi počinioce, njihove naredbodavce i komandante, kako građani/ke Srbije ne bi bili/e zatočenici/e ni sjeverinskog, ni bilo kog drugog zločina.
                                                       Žene u crnom
                                             

 


I am glad

I wish there were more like you Jasmina.


Slava im

Slava svim zrtvama zlocina u Sjeverinu!

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!


DOPUNA (Ako smem, a smem)

Naravno, neche biti uhapssene/i mnogobrojne/i gradjanke/i Srbije koje/i podrzzavaju ovu, kao i prethodnu vlast drzzave Srbije koja medju nama krije vrhovnog komandata Vojske RS, zloccinca Ratka Mladicha & ostale poccinioce, njihove naredbodavce i komandante. Kazznjeni su tako ssto su kao gradjanke/i Srbije zatoccenice/i zloccina.

Gradjani/ke Srbije koji/e ne dele missljenje vlasti drzzave Srbije, zzivot u Srbiji poodavno dozzivljavaju kao izdrzzavanje dozzivotne robije (smrtnu kaznu ukinula DJindjicheva vlada). Izdrzzavanje dozzivotne robije dodatno otezzava medjunarodna izolacija, tesska ekonomska situacija, nefunkcionisanje pravne drzzave, svakodnevni medijski pritisci i verbalno nasilje sugradjana/ki, komssija/nica, malobrojnih prijatelja/ica, dela porodice i blogera/ki na B92 b(l)ogu.

U ime OCA, SINA i SVETOG DUHA - ENTER!

Kiklop Nandor, ccovek u crnom

http://urbanozeleno.blogspot.com


Jasmina, svaka cast!

Tek sada mi je kliknulo da tvoje pazljivo pracenje godisnjica i njihovo "blogovanje", u stvari samo podesca na nemerljiv greh Srbijanaca, u proteklih 15-16 god, pocinjen u ime srpstva & pravoslavlja(?)!

Naime, frekvencija crnih godisnjica neo-srbovanja zapravo pokazuje koliko sam bio u pravu sto nikada tokom tog perioda nisam hteo, niti zvanicno da se izjasnim, niti da prihvatim da sam Srbin! Hej, svakih par dana po jedna ljaga!!! Sta svojoj deci sutra da kazem, kad` me budu pitala? A pitace me...

Mungos, The Zmijoje.ac


hmm

ja cu ovako reci " Sine Srbin si, kakav covek ces da budes je na tebi da odlucis ". Kriti nesto sto jesi je pogresno, makar sta kod to prestavljalo.


Zasto stalno koristite

Zasto stalno koristite termin "Srbijanac"? Deluje mi kao diskriminatorski i uvredljiv a i iskreno, vredja me na nacionalnoj osnovi.

"Nije naivno kada dodje sloboda, onda ne mozes da radis sve sto ti se hoce"

BOJKOT BOJKOTU


Zasto stalno koristite?

Joj, na nekom od blogova "objassnjeno" je, pissem po sechanju, da su Srbijanci gradjani drzzave Srbije (svi koji zzive u Srbiji bez obzira na nacionalnu pripadnost), a Srbi su pripadnici srpskog naroda i zzive ne samo u Srbiji vech i diljem planete Zemlje (u kosmosu ih, za sada, nema).

Ne znam da li sam ja to dobro zapamtio, ako si nezadovoljan odgovorom javi se, pa da potrazzim po blogovima :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


a kada se kaze

A kada se kaze "ostalih gradjana" nije uvredljivo.


A možda je trebalo da

A možda je trebalo da piše
...je država građana i ostalih srba...


gervasiuse,

pa može i tako ako se neki Srbi ne osećaju kao građani. Evo čujem da je neka profanka sociologije delila kečeve ko ne piše ćirilicom. Očekujemo da će tako postupiti i profesori engleskog.


Ocaravajuce je...

... kako najglasniji serbo-nacisiti ne prave razliku izmedju Srba i Srbijanaca!:)))

Nekako mogu da shvatim one sa par odmora osnovne i jednim velikim u srednjoj, ali, oni sa nesto "akademskog" obrazovanja su mi enigma, koju cu mozda i u grob odneti...:)

'Ajde, otkricu im tajnu:
Srbi su jedan divan, hrabar, domacinski & castan narod, koji je, prema pol-istrazivanjima, skoro izumro.

Srbijanci su Srbi + gradjani koji NISU Srbi, al` kojima su nekdasnji Srbi bratski pruzili utociste na teritoriji Srbije("I rob kada kroci na tlo Srbije, postace slobodan covek!", M. Obrenovic)

OK, mogu da postoje i "(za)ostali": tetka-Boris, baba-Voja, "Ono" Nikolic, Nakaza Vucelic, Gnjidica Dacic, sa sve svojim sledbenicima. Ali, neka na drugom mestu prave svoju "drzavu".:)

Mungos, The Zmijoje.ac


Naravno

da ovo nije tema o kojoj se pise po hiljadu postova. Nije blog ni o cemu ili o svacemu.

Zao mi je sto je tako i sto nema volje da se gradjani i gradjanke suoce sa tim delom proslosti a da se odmah ne pozivaju na Jermene i genocid nad njima 1915.

Jer taj uzas koji su preziveli gradjani Sjevernina je nezamisliv normalnom coveku, kao i motiv. Svirepo su ubijeniSjeverinci: Mehmed Šebo, Zafer Hadžić, Medo Hadžić, Medredin Hodžić, Ramiz Begović, Derviš Softić, Medhad Softić, Mujo Alihodžić, Alija Mandal, Sead Pecikoza, Mustafa Bajramović, Hajrudin Sajtarević, Esad Džahić, Ramahudin Đatović, Ediz Gibović i jedina žena među njima, Melvide Koldžić, da ih jos jednom pomenem.Sve nasi gradjani.

Pre toga su muceni u Vilinoj vasi, motelu u Visegradu, u kom je mrtav hladan Kostunica, vracajuci se sa jednog od svojih pohoda po tzv. RS, seo da se odmori i popije nesto osvezavajuce. Pa zar nema drugog mesta, nego bas tu, na tom mestu, gde su gradjani, kojima je on takodje predsednik, onako krvnicki i sadisticki muceni.

B92 je napravio film-rekonstrukciju otmice gde na kraju idu fotografije mucenih ljudi sa lica mesta, dakle tog Kostunicinog odmorista iliti Viline vlasi (kakvo ime za jedno takvo mesto zlocina). Dobijenih od MUP-a. Mogao je neko posavetovati Kostunicu da se u tom motelu ne zaustavlja nikad!


Valjda znaš da je VK već

Valjda znaš da je VK već tradicionalno neobavešten.


"Mogao je neko posavetovati

"Mogao je neko posavetovati Kostunicu da se u tom motelu ne zaustavlja nikad!"

Ne verujem da je bio neobavesten i ne verujem da je slucajno odseo upravo tu.


a ko da ga posavjetuje

A ko da ga posavjetuje pitanje je sada,i mislim da je tesko.

Sva podrska Hag/u.


Baba-Voja nema...

... savetnike, vec samo seldbenike-uvlakogusce.

Ima jedan dobar motel u Seveningenu!:))))

Mungos, The Zmijoje.ac


zivela SRBIJA

Nije zemlja Srbija kriva sto je nekolicina islamista ubijeno. Krivi su pojedinci koji su ih ubili. U selima oko Srebrenici je pobijeno puno Srba, da li je Bosna kriva zbog toga?