Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Jeste i biće, prijatelju

Koštunica-MiloševićKoštunica-MiloševićEkipa je kao rehabilitovana, imaju »nove« igrače, pare, sređuju pukotine u svom sistemu, produciraju provereno najprimitivniju matricu punom parom. Srbija u haosu je njihovo ogledalo. Sve to im puni džepove i naravno da zbog toga ne dozvoljavaju da se dođe do normalnih tema, da se probije bilo koji zrak svesti. Ali, vreme ne radi za njih, to je sigurno.

Već su jednom ozbiljno pukli, osetili su strah i sopstvenu bezvrednost. Jednom su se već sakrili ko miševi u rupe i znaju da to može da im se ponovo dogodi. Njihovi dojučerašnji šefovi su u Hagu, neki su i osuđeni, drugi će biti. Tako da ovi sadašnji dripci imaju tačnu i jasnu projekciju šta će se i njima dogoditi. Zato su sve suroviji dok vode unapred izgubljenu bitku sa vremenom i civilizacijom. Zbog zatečenog stanja kolektivne društvene nesvesti (jebao je u Srbiji lud zbunjenog jako dugo), zbog poluga i sredstava koje imaju na raspolaganju kao naslednici, deluju jače nego što zapravo jesu. Koriste ove preostale nesrećnike izbegle iz EX-YU kojih je opet sve manje, dovlače šaku-jadu preostalih Srba sa Kosova u par autobusa, a nekad su išle kompzicije vagona, konvoji buseva i automobila. U jednom trenutku im ni pare neće značiti ništa, kao što nisu značile ni Slobi, ni Stanišiću, kao što sve manje služe Ratku i Radovanu. Neće biti Dobrice, izumreće SANU, otićiće im i Kusta, Smajlovići, i Bećković će da se vrati u Crnu Goru. Pokušaće da sa sobom u provaliju povuku što više onih najboljih među nama. I Đinđića su ubili kad su shvatili šta ih čeka.

Zato je naš zadatak da budemo solidarni, da ne dozvolimo da nam pred očima rade isto što i njihove tate, da nam poturaju stara sranja pod nazivom novi Ustav, da nam pričaju da je Čeda kriminalac, kao što su pričali i za Đinđića. Mi treba da mirno shvatimo pa da pričamo ko su oni, šta i kako rade, kako se zove njihova delatnost (izdaja), da rasterujemo maglu, da izbistrimo sliku, da čuvamo najbolje među nama - da nam se ne ponovi sleđivanje koje smo osetili i doživeli kad su ubili Zorana.

A onda, kada to bude jasno kritičnoj masi (koja danas nije potrebna u obimu kao za 5. oktobar), a moraće to da bude jasno pre ili kasnije, onda da taj korov odstranimo - sa sve korenom, da iskorenimo korov. Pa da ponovo preoremo. I da preoravamo svako malo, jer znamo i to zahvaljujući Poljacima, Česima... da iza korova ostane korovčića. Pa ćemo i to da čupkamo sa sve korenčićima.

Biće bolje prijatelju. Možemo mi to.

To je moj odgovor na tvoje razmišljanje (Devedesete uzvraćaju udarac), koje si mi postovao na blogu Kosovari opet prete po Beogradu! http://blog.b92.net/node/2583

www.NUNE.biz


Dragi moj Nune, Dodacu jos

Dragi moj Nune,

Dodacu jos nekoliko stvari.

Velika je istina da trenutno vladajuca ekipa, potpomognuta kvazi opozicijom (SRS), koristi bukvalno iste metode kao I SM u svoje vreme.

Na primer LAZ - izdajnici svoje zemlje, u pravom smislu, to kace drugima.Mislim kako se drugacije moze nazvati neko ko se zakaci sa celim svetom , onda im prkosi tako sto podmece tudje glave, pa potpise sporazum u Kumanovu – klasicna izdaja.To je radio SM+SRS, danas VK laze ceo svet o famoznom generalu, koga u najmanju ruku treba nazvati sisom, jer to I jeste.Sisa je zato sto par godina sedi na brdu I zasipa Sarajevo granatama, zato sto se stekuje po gajbama u Beogradu, kao da je opljackao trafiku, pa ga gone zandari, zato sto je pobio onolike zene I decu u Srebrenici, zato sto se u mom gradu krije iza mene I moje dece.

Danas donose ustav, svi su za, jedinstvo, patriotizam, bla, bla,Pa samo da vidis ove spotove koje vrte na televizijama, ej, “na referendum Vas pozivaju- pa nabraja:dss, ds,sps,srs, spc – jadna nam majka kad me zajedno pozivaju svi oni, I jos to isticu kao super smo se slozili.Ustvari istina je da su konacno shvatili da ce za njihovog mandata biti ozvaniceno otcepljenje Kosova, pa sada da zamazu oci donose ustav,Jednog dana ce se I njima kao I onima koji su do toga doveli suditi za izdaju!Zao mi je sto se ova referendumska kampanja zavrsava, jer svakim danom stizu sve ludji I ludji spotovi.

Imas dalje primer prodaje mobtela, pa sa tim kesom ide Mladja po Srbiji, mase narodu ispred ociju, povecava penzije, plate javnom sektoru, obecava sve I svasta.U svoje vreme SM je zavalio deo telekoma, pa uradio to isto, preslikano covece.A ovamo viceguverneru sps-ov kurir nosi sto somica u cegeru, ako se neko toga jos uvek seca. Ili kada Divac pokusa da kupi nesto u srbiji, ne vredi, sapletu ga odmah, onomad kada su valjnuli Knjaz Milos, onaj Stimac zamalo nije riknuo, koje su kombinacije I cifre bile u igri.Labus obecao izvestaj o tome, za sedam dana, rekao on, brate, k’o da je na mardelju, mnogo mu bre dugih tih sedam dana, ako se I ovoga neko seca.Ili jos dalje u proslost, Mladjina potera za Slobinom kintom na Kipru, ha ha ha.A predsednik maneken, da ti vidis to sepurenje, ako neko obrati paznju, kada idu prilozi na tv-u sta je BT danas radio, uvek provalim to njegovo wanna be baja namestanje, sirenje, podizanje obrve, gestikulaciju, znas ono kad gledas nesto a blam te je!

O bezakonju ne vredi trositi reci, procitas novine, podsetis se ko su ministar pravde i ministar policije , pa gde ces vise.A ti posle slikaj izdrkane sluzbenice na stajgi, ipak ko zna kome mozes da dostavis te slike, to je bre stratesko mesto.A na asfaltu I dalje prasti na sve strane.

I na kraju crkva, nasa velika sramota.Ti ljudi koji se predstavljaju kao popovi su toliko alavi na kintu, to je postalo bljutavo, da vidis sta voze, bruka I sramota.Njihovo ponasanje, kako traze novac za svoje hu ha obrede, skandalozno.Nema vise onog starog fazona”koliko date” (mada je I to jadno u najmanju ruku), sada tarifiraju sve, ej, neki I u evrima.Tako pravoverni popovi u slobodno vreme stekuju ubice, zlocince, pedofile, uredjuju I radio tv difuziju ( u toj Cekicevoj namrstenoj ekipi ima I pop, pravi crni humor).

Mislim u pravu si, sve su bahatiji, jasno je da ovako ne moze bas dugo, mada nas narod bez muda uvek moze jos da podnese.

Ipak nosice beleg da su direktno umesani u Djindjicevo ubistvo te da je za njihovo vreme otcepljeno Kosovo.I mrtav Zoran iih dobija u svakom trenutku, zato ga I mrze, mrze Cedu, mrze svakog ko ih podseca koliko su okrvavili ruke i koja su nam zla naneli.

Mi cemo pak da guramo nasu pricu dalje, pa cemo da ih kljucamo, polako, da radimo svoje poslove najbolje sto mozemo, podizemo decu da budu ljudi, da postujemo , cenimo, pomazemo svoje komsije, bilo da su vrata do nas ili u susednoj drzavi , da se ugledamo na bolje od nas, i korak po korak, dan po dan bice ovo bolje drustvo.

Opet je doslo vreme za neku novu svinju, za novu akciju.

Pozdrav,

Gaja


Ja bih glasala da je ustav ovakav.

Petar Luković predstavlja Ustav Srbije
The Best Of : 20 greatest hits

Član 1: Republika Srbija je država srpskog naroda i svih srpskih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini populizma i socijalnoj nepravdi, retkim načelima tzv. građanske demokratije, ponekim manjinskim pravima i uslovnoj pripadnosti samo onim evropskim principima i vrednostima koje nevoljno prihvatamo.
Član 2: Pravni poredak je jedinstven, naročito na Kosovu, što je uređeno preambulom u kojoj se kaže da je Kosovo integralni deo Srbije. Uređenje vlasti počiva na podeli stabla na Tadićevu, Nikolićevu, Koštunićinu i Dinkićevu granu vlasti. Odnos pomenute četiri grane vlasti u okviru jednog stabla zasniva se na međusobnoj finansijskoj kontroli i ravnoteži pretnji u podeli funkcija.
Član 3: Svako može vršiti državnu ili javnu funkciju, pod uslovom da pripada jednoj od četiri grane vlasti. Postojanje sukoba interesa određuje se osnivanjem radne grupe koja nema obavezu da se sastaje.
Član 4: Republika Srbija ima svoj grb, zastavu, himnu i trubu.
Član 5: Teritorija Srbije je jedinstvena i nedeljiva s neparnim brojem većim od 17. Granice Republike Srbije su pokretne: menjaju se postupkom postavljanja balvana ili formiranjem SAO na teritorijama koje pripadaju Republici Srbiji.
Član 6: Republika Srbija je svetovna država: sarađuje sa svetom. Crkve i verske zajednice su odvojene od države, sem Srpske pravoslavne crkve koja je ukoso naslonjena na državu. Sem pravoslavne, nijedna religija se ne može uspostaviti kao državna.
Član 7: Republika Srbija štiti prava i interese svojih građana u inostranstvu koji žele da se pripoje Republici Srbiji. Republika Srbija paravojno razvija i atriljerijski unapređuje odnose sa svim onim Srbima koji privremeno žive u inostranstvu, dok ne postanu deo matice RS, zajedno s teritorijama na kojima danas žive.
Član 8: Republika Srbija će pokušati da štiti prava nacionalnih manjina, ako za tim ima potrebe. Država jemči posebnu zaštitu Srbima u onim sredinama u kojima su okruženi takozvanim manjinama radi ostvarivanja potpune ravnopravnosti i očuvanja srpskog identiteta. Srbi nikad ne mogu biti u manjini.
Član 9: Država jemči ravnopravnost žena, muškaraca i sveštenika i razvija polnu politiku nejednakih seksualnih mogućnosti.
Član 10: Ljudska i manjinska prava zajemčena Ustavom mogu zakonom biti ograničena u različite komercijalne svrhe. Dostignuti nivo ljudskih a posebno manjinskih prava može se neograničeno smanjivati.
Član 11: Delimično je zabranjena svaka diskriminacija u svrhe radi kojih ga Ustav dopušta, kao što su psihički ili fizički invaliditet, starost, kultura ili imovno stanje, ali je dozvoljena na osnovu rođenja, vereispovesti, političkog uverenja, društvenog porekla i jezika. Ne smatraju se diskriminacijom posebne mere koje Republika Srbija može da donese radi ukidanja nekih ljudskih i manjinskih prava.
Član 12: U Republici Srbiji je zabranjeno kloniranje ljudskih bića, zabranjeno ropstvo i zabranjen kanibalizam. Zabranjen je prinudni rad. Zabranjeno je letenje balonom bez dozvole. Zabranjeno je zuriti u nebo, onako.
Član 13: Svako ima pravo da se slobodno kreće do jedinog aerodroma u Srbiji, da Srbiju napusti i da se u nju više nikad ne vrati.
Član 14: Izražavanje srpske nacionalne pripadnosti je slobodno i poželjno. Svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti prema Srbima je zabranjeno i kažnjivo.
Član 15: Svako ko ne gleda RTS, ne čita „Politiku“, „Novu srpsku fašistička misao“ ili „(K)NIN“ ima pravo na bude istinito, potpuno i blagovremeno obaveštavan o pitanjima od javnog značaja. Šta je javni značaj, odlučuju zajednički RTS, „Politika“, „NSFM“ i „(K)NIN“.
Član 16: Okupljanje građana s Kosova, u znak podrške Ustavu, je slobodno. Zborovi, demonstracije i druga okupljanja građana koji nisu s Kosova prijavljuju se državnom organu godinu dana unapred.
Član 17: Svako ima pravo da slobodno odluči o rođenju tuđeg deteta, sem buduće majke. Republika Srbija podstiče roditelje da se odluče za rađanje tuđe dece. Deca uživaju ljudska prava primereno svom uzrastu i duševnoj zrelosti: pravo da o njihovim ljudskim pravima brinu imaju predstavnici Crkve koji su se već dokazali vaspitanjem i obrazovanjem tuđe dece, npr. Pahomije.
Član 18: Vojska Srbije je pod delimičnom civilnom kontrolom. Vojska Srbije ima prava na vatromet.
Član 19: Svako ima pravo da koristi srpski jezik u postupku pred sudom, drugim državnim ili polnim organom. Nezanje srpskog jezika nije opravdanje za kršenje srpskih većinskih prava.
Član 20: Ratno stanje proglašava Narodna skupština u slučaju neuspeha Referenduma za promenu Ustava.

Ako ima neko rezervno biracko mesto kod nekoga na blogu, pa makar trajalo glasanje samo jedan dan.


Fotka je super, ali bi još

Fotka je super, ali bi još bolja transformacija bila: Tadić-Koštunica-Nikolić-Milošević. Svi su, konačno, skinuli maske i svi su se ujedinili. To se najbolje videlo sinoć u Mitrovici kada su složno skandirali Ratku Mladiću.
Na Kosovu je počeo raspad Jugoslavije, nadam se da je ovo sinoć početak kraja Srbije. Ovakva država ne treba da postoji.


?!

Г. Поповићу, да нисте мало претерали са оном иконом...?


Gospođo LILLY,

Otkad je Marsel Dišan docrtao Mona Lizi brkove nema više toliko svetih/nedodirljivih stvari na ovom svetu, ništa ne brinite, sve je već u praksi, odavno.


...

Ја ипак мислим да сте мало претерали (извињавам се на искрености)...
госпођица:)

Свако добро


OK

prijatna noć Lilly.