Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

POVODOM AKCIJE POZIVA NA BOJKOT REFERENDUMA

26.10.2006 oko 21 čas u Novom Pazaru aktivisti/kinje nevladine organizacije
Urban-In napadnuti su od strane pet nepoznatih lica prilikom lepljenja
plakata u okviru akcije poziva na bojkot referenduma o Ustavu Srbije.
Napadači su im oduzeli i pocepali plakate, preteci im prebijanjem ukoliko
nastave sa lepljenjem. Slučaj je prijavljen SUPu u Novom Pazaru.

URBAN-IN
Centar za razvoj neprofitnog sektora Sandzaka
 

 


Ovome bih dodao i

Ovome bih dodao i demoliranje prostorija LDPa i klicanje Ratku Mladiću u Kosovskoj Mitrovici. Zašto policija, ako je hapsila navijače Rada kada su skandirali: Nož, žica, Srebrenica, nije uhapsila i učesnike skupa u Mitrovici? Ne vidim razliku između ta dva slučaja.


Razlike! Kakve razlike?!

Nisam video ni ja dok se nisam setio da zzivim u Srbiji. To nekako uvek previdim. Realnost te kao jeza prozzme i shvatiss da je sluccaj "komplikovan" i da u njemu niko od nas plitkoumnih ne mozze da se ne udavi.

Policija koja je lissila slobode navijacce "Rada" zbog "Nozza, zzice i Srebrenice" nije mogla isto da uccini sa uccesnicima mitinga u Kosovskoj Mitrovici jer to nije njen rejon. Tu posluzzuju drugi konobari: pripadnici Kosovske policijske sluzzbe i Kfora, koji su inacce, obezbedjivali miting.

Gornji pasus je crnjak, ne znacci da se srpska policija mora vratiti na Kosovo. Na bini ispred 10.000 (neko kazze Srba, neko brache & sestara, a neko pominje i gradjane) bili su predstavnici politicckih stranaka iz Srbije - DSS-a, radikala, DS-a, SPS-a, Nove Srbije, kao i Srpskog nacionalnog vecha severnog Kosmeta. Milan Ivanovich, predsednik Srpskog nacionalnog vecha severnog Kosova, u pisanoj izjavi kazze: "Zbog možda jednominutnih povika desetak ljudi ne može se generalno reći da se na skupu klicalo Ratku Mladiću. Činjenica je i to da sloboda iskazivanja različitih mišljenja predstavlja osnovno ljudsko pravo u svakom demokratskom društvu".

Znacci, da su pripadnici Kosovske policijske sluzzbe i Kfora lissili slobode "desetak ljudi", bili bi duzzni da lisse slobode i sve spodobe na bini, niko nije nassao za shodno da kazze toj "ssaccici izgrednika" da je klicanje Ratku Mladichu korisno po "srpsku" (bratsku, sestrinsku, gradjansku) stvar kao i ona narodna: Za muvom pa na govno!

http://urbanozeleno.blogspot.com


Dragi prijatelju ,,hvala za

Dragi prijatelju ,,hvala za druzenje od neko vece .A ,sto se tice dogadjaja u Mitrovici shvatam kao jos jedan poziv u
rat ove srpske nejaci.Narocito "radikalski pozivi",izgleda da smo jako brzo zaboravili njihovu ulogu i u stradanju RTS-a.
Pozdarav Zanka


Draga ZZanka,

energiju koju sam "pokupio" od Vas joss uvek osecham. Hvala Vam :) Vi ste tako mladi :)

Dok kuckam ovo ccujem razgovor komssija ispod prozora: vratili se sa glasanja za "nasse sutra". Prenosim oba komentara:

- E, od sad che biti: dva Muslimana, dva Hrvata, dva SSiptara i jedan Srbin u Hag.

- Ne samo mladi da idu na Kosovo, svi da idemo.

Televizije su uzzas - bolje da po ceo dan, umesto u tv prijemnik, zevaju u wc ssolju.

Izvinjavam se na reccniku, umem ja i grdje :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Jutros sam posla na

Jutros sam posla na groblje.Ja na groblje ,a oni na glasanje ,verovatno za necije druge sinove.Ironicno je da su sa stapovima ,na stakama,idu da glasaju, valjda za bolje sutra za glsogovornike novog Gazimestana.


Dodela Zlatnog Keceta

...Cedi u Vasinoj ispred Gulija (pardon, sedista LDPa) je protekla u istoj atmosferi, pa opet niko nije reagovao - a jedinice SUPa su bile prisutne.

Ipak, jedno me veseli - ne znam nikog - ali bas nikog - ko ide na referendum od mojih prijatelja, poznanika i drugara sa fudbala! Opet, s druge strane, zapanjen sam da moj tast, koji je do sad bio najglasniji protivnik svega nazadnog ide da glasa za ustav; valjda po inerciji glasanja za DS.

Izgleda da stariji ipak veruju u pricu da je to "korak napred" i da je "ipak bolje od Slobinog Ustava". A dodatno ih je ubila informacija da EU podrzava donosenje ustava - a EU podrzava donosenje bilo cega za sta moze da se uhvati, a sadrzina ih ne zanima.

Pedjina vristeca tastatura


Cudno

Ni ja ne znam nikoga od mojih drugara, sto sa basketa, sto ovako, ko ce izaci na referendum. Ima onih koji bi izasli ali su spreceni (pozdrav Cvijuse :) )

Ali sa druge strane, ne znam ni jednog glasaca radikala pa su oni opet tu negde...

Belgrade 2.0