Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

za koga glasati?

 

izvinjavam se što postavljam temu vezanu za srbijcu, ali idu nam multiparti izbori pa će i nama, malim inozemcima-indijancima, valjat' u konsulije poći i svoju gradžansku dužnost obaviti. no kad maleni indijanac pomisli o tome, prosto se smori. demokratski izbor u zemlji srbijci je nikakav, i gotovo da su svi igrači na sceni igrači iz miloševićeve ere, smoreni i sami i skoro patološki opsednuti tom erom i samo njima jasnim prepucavanjima i prebijanjima računa. kakvi su obrisi ponude na demokratskom tržištu zemlje srbijce, 2006. godine, na početku nove ere?

1. LDP - najbolje tehnološki organizovani, ali puni hejta prema ljudima koji nisu, po LDP-standardima, "drugačiji" i "prosvećeni". hejterska stranka, znači. imaju agitprop u fazonu lenjina.

2. SDU - kvazi-marksisti (čika-Žare koji je tamo u fazonu pravoslavnog marksizma, a 'vamo ima vajbove pravoslavno-liberalnog kapitalizma - dakle, exploiteísho nas malenih indijanaca, kada se svedu računi!).

3. DSS - blago, do ekstremno faširana, demagogerija, sve u svemu bljakiška stranka.

4. DS - the greatest disillusionment, slizali se s ovim gornjima.

5. SRS - nacoši, mafiá, "šakomuglavú"-kipicaé.

6. the devil's number: SPS, PSS, Nova Srbija - čobani, m-m, budale*.

7. broj boga: SPO - mesijansko-politička organizacija, prvobitni revampizatori četnika i četništva u građanskom društvu, takože i ратни хушкачи, unesrećili narod u hrvatskoj, bosni i srbiji. "spasi srbiju, i penzioniši se, vučino".

8. GSS - broj beskonačnosti kada se obori potrbuške... izgleda kao superkool izbor; ali, imaju tu slabu tačku što podržavaju doktrinu kolektivne krivice sirotih drugara indijanaca + koalicija sa br. 1 i br. 2.

napomena: latinka dodata pošto se system nije navikao na ćirilu još uvek. ;)

promena: 9. G17+, družina od vješala - tko čita nek sfati. ;)

извињавам се што постављам тему везану за србијцу, али иду нам мултипарти избори па ће и нама, малим иноземцима-индијанцима, ваљат' у консулије поћи и своју граџанску дужност обавити. но кад малени индијанац помисли о томе, просто се смори. демократски избор у земљи србијци је никакав, и готово да су сви играчи на сцени играчи из милошевићеве ере, и сами сморени и скоро патолошки опседнути том ером и само њима јасним препуцавањима и пребијањима рачуна. какви су обриси понуде на демократском тржишту земље србијце, 2006. године, на почетку нове ере?

 1. ЛДП - најбоље технолошки организовани, али пуни хејта према људима који нису, по ЛДП-стандардима, "другачији" и "просвећени". хејтерска странка, значи. имају agitprop у фазону лењина.

2. СДУ - квази-марксисти (чика-Жаре који је тамо у фазону православног марксизма, а 'вамо има вајбове православно-либералног капитализма - дакле, експлоитејшо нас малених индијанаца, када се сведу рачуни!).

3. ДСС - благо, до екстремно фаширани, демагози, све у свему бљакишка странка.

4. ДС - д грејтист дисилужонмент, слизали се с овим горњима.

5. СРС - нацоши, мафија, "шакомуглаву"-кипицаé.

6. д девилз намбр: СПС, ПСС, Нова Србија - чобани, м-м, будале*.

7. број бога: СПО - месијанско-политичка организација, првобитни ревампизатори четника у гр. друштву, такоже и ratni huškači, унесрећили народ у хрватској, босни и србији. "спаси србију, и пензиониши се, вучино".

8. ГСС - број бесконачности када се обори потрбушке... seems as a koolest choice; али имају ту слабу тачку што подржавају доктрину колективне кривице сиротих другара индијанаца + коалиција са бр. 1 и бр. 2.

* g. ilija č.

"ništa mi neče ovi dan pokvarit uap šu uari uari uap šu uari uari

nikakvi crnjaci ni ružne stvari

ništa mi neče ovi dan pokvarit uap šu uari uari uap šu uari uari

ni lupeži bandari ni glupi političari

ništa mi neče ovi dan pokvarit uap šu uari uari uap šu uari uari

ni umišljene čurke ni zli komentari

ništa mi neče ovi dan pokvarit uap šu uari uari uap šu uari uari

ni generali ni svetski vladari" - tbf, split


Dobro jutro.

Da li je redosled partijica sluccajan, po abecednom i azbuccnom redu nije, ili je preporuka za koga glasati?

http://urbanozeleno.blogspot.com


Curke u srpskoj politici

Kad je Feliks Kanic u 19-om veku setao Srbijicom i zatekao se u jednom Ovcarsko-Kablarskom selu ostavio je jedan mali zapis o Srbima i politici.
“Pored mehane Markovice stoji seoska opstinska zgrada, I to mi je neocekivano omogucilo da sagledam strasan razdor koji su stranacka tvrvenja unela cak i u zabacene seoske domove. Seoski kmet je na licitaciji prodavao deset curki za 12 dinara. Neprekidno gromoglasno nadvikivanje “Ko da vise” i krestanje pernatih zivotinja koje su htele da pobegnu bili su nam muzika za rucak. Mislio sam da je u pitanju uterivanje nekog zaostsalog poreza ali nije bilo. Curke jednog “radikalca” su toku cele nedelje vrsljale po basti jednog “naprednjaka”. Mirovni sudija je procenio da je unisteno 75 kilograma ploda I osudio vlasnika curki da nadoknadi stetu; medjutim on je tvrdio da njegove zurke ne bi mogle tu kolicinu hrane pojesti ni za mesec dana I da je “naprednjacki” sudija tako strog samo zato sto su u pitanju “radikalske” curke, ali da ce doci vreme kd ce on I sudiji I njegovim partijskim drugovima vratiti milo za drago! Kako se ovaj radikal, koji je sa zluradim osmehom prisustvovao prodaji svojih curaka osvetio ranijem kmetu kad je njegova partija dosla na vlast – a smena u tom sucaju zahvati I opstinske organe – nije mi poznato.”
Sto imam utisak da je sve isto, samo su curke nove?


Gospodine Fuks,nisam nešto

Gospodine Fuks,

nisam nešto od jutros raspoložen za sarkazam & ironiju ali pošto ste napisali post kakav sam ja sanjao jednog dana da napišem ako bi kojim čudom uredništvo B92 bloga odlučilo da me promoviše u blogersku elitu, rado ću napisati komentar.

Mislim da je poziv na bojkot referenduma bio pre svega zasnovan na činjenici da sve manje glasača u Srbiji izlazi na izbore, te da ne bi bilo loše da se takav trend iskoristi u cilju obaranja predloga Ustava. Sad će za stranke koje su pozivale na bojkot to predstavljati problem, jer će morati da ubeđuju birače u suprotno - da izađu u što većem broju na izbore (i naravno da glasaju za njihovu opciju). Nakon svega što smo videli na i oko referenduma, mislim da će procenat apstinenata biti još veći.

Na Vašoj listi nema (dal' slučajno, dal' namerno) G17+; dakle:

9. G17+ tim kvazi-eksperata, potpuno nezainteresovanih za politiku osim ako je u funkciji skretanja novčanih tokova po vlastitim interesima... stranka multipraktik ministra Mlađe, itd.

I sa G17+ i bez nje, na toj listi nema nijedne stranke za koju bih glasao na predstojećim izborima. Pošto će ionako biti zima, verovatno se neću smarati odlaskom na biračko mesto... no, to neće biti bojkot jer taj neodlazak nije odraz nekog mog stava već reakcija na ono što nam te stanke nude, a to je NIŠTA.

Predlažem nekome iz blogerske elite da otvori post posvećen neznanom biraču - u smislu, imamo neodlučnog birača, ubedite ga da izađe na izbore i glasa za tu i tu opciju. Zanima me kakvih bi odgovora sve bilo...

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Dragi g. Atomski Mrav,

slučajno sam sasvim izostavio G17, ali hvala na dopuni. :)

najiskrenije, oni me jako podsećaju na onaj strip koji je izlazio naporedo sa a. fordom - družina od vješala. tko pozna strip, nema se tu što mnogo reć.

g. Drago,
Vas respectively ignoriram otkad ste napisali moje ime kao uvredljivo "fucks". primetio sam samo da ste spominjali nekakav konzervatizam od strane moje malenkosti. interesantno... neke stvari se, izgleda, u srbijiški i u, npr., americi, drukče interpretiraju: baš me je USA ostavila na tankom ledu sa stipendijom pošto sam, prema njihovoj autoritativnoj oceni i odveć liberalan (?). ali, ovo čisto tako, off the record, pošto Vas, kako rekoh, ignoriram zbog Vašeg pređašnjeg zgrešenja.

Semele,
iako se totalno ne slažem politički sa Vama, ipak - pozdrav Vašem autoritativnom prisustvu. dobro je imati i takav jedan glas od strane u kojoj ja vidim - oprostite - elemente f.

najinteresantniji stav, za sada, svakako su izneli g. Bonner i g. Gorran, a najsmešniji, po običaju - g. Zokster. tu su i zbunjeni stavovi poput g. A-Mrava, i još jedan učesnik čije ime sam zaboravio (izvin zbog toga).

kao bivši birač ds-a, mogu samo da kažem da sam potpuno razočaran konduktom ove stranke prilikom referenduma (saučešće, iz ne znam kojih strateških interesa, u totalitarizaciji zemlje i ponižavanju Vojvodine - u kojoj, uzgred, r-rendoom nije prošao!); tako da će moj glas otići gr. savezu. to je, naravno, pod uslovom da se njihov koalicioni partner nekako obuzda u predizbornoj kampanji sa svojim psihotičnim napadima. ukoliko ne, onda NIŠTA - po receptu g. A-Mrava (i još nekih aktera čije sam nejmove, nažalost, ispustio iz memorije).

ps. di su mi Dalmosi?! :)


Nije bilo namerno, a Vi kako hoćete...

G. Srđane,
nije mi bila namera da vas povredim igranjem reči.Za moj ukus bi to bilo suviše uličarski. Radi se o tehničkoj greški i ničem više. Takve "igre" mi doista nisu svojstvene. Dakle, izvinjenje. No, odluka o ignorisanju je u vašim rukama, a ja mogu reći samo "mea culpa".
Što se tiče političkog dela moga posta, ostajem potpuno pri onome što sam napisao, a vi mi iz posta u post dajete sve više argumenata. I nisam sumnjao da ste DS-ov fan...
Čak, šta više, pišete kao da vam Krle šapuće...


moji favoriti:

1. KPJ na čelu sa zombijem Tita ili njegovom reinkarnacijom
2. Radomir Belaćević (reinkarnacija/zombi)
3. ako se kandidati pod 1. ili 2. ne vrate sa one strane, Stranka Jogi Letača dobija moj glas
4. ako se kandidati pod 3. ne kandiduju na izborima, glasam za Boru Vranića i Novu Jugoslovensku Partiju
5. Rambo za predsednika
6. Švarceneger za guvernera Vojvodine
7. JA za faraona, vrhovno zakonodavno, sudsko, izvršno telo i živo božanstvo na zemlji
8. Ilija Čvorović za novog šefa BIA a brat mu Đuro za ministra unutrašnjih poslova

Kad malo bolje razmislim, glasaću za svakoga ko mi plati. Minimalna cena mog glasa je 100E, zainteresirani agitatori javite se na da licitiramo.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Ko te tera da glasaš?

Nikakva obaveza.


Nepartijski sistem

Sa tvojom analizom se u najvećem delu slažem. I ja mislim da se tu sve svede na izbor najmanjeg od povelikih zala. Što kao rezultat ima da se pametan čovek mane politike-to je dobro, ali time uskraćuje sebi pravo da izvrši mikro-uticaj na stvari od opšteg značaja. S obzirom da se ni jednopartijski ni višepartijski sistem u ovoj zemlji nisu pokazali kao dobra rešenja, ja mislim da bi valjalo probati sa nepartijskim sistemom. Nema nikakvih radikalnih, levo-desno demokratskih , liberalnih... fora. Znaš da neko vredi glasaš za njega. Više takvih poznatih po delu, a ne po pripadnosti mogli bi kroz neku deceniju stvoriti uređenu, poštenu, mirnu i naprednu zemlju. Kad je već ovako lepa...


ipak

i pored svega bih glasao za LDP...


LDP

LDP, bez dodatnih komentara, samo da se pribeležim.


LDP...

Apsolutno za LDP....


LDP

LDP

Evo i malo opštirnije:
Pošto je Srđan Mitrović zatvorio onaj sramni blog za dalje komentare. Sindrom Nebojše Krstića se širi.

Quote:
1. ЛДП - најбоље технолошки организовани, али пуни хејта према људима који нису, по ЛДП-стандардима, "другачији" и "просвећени". хејтерска странка, значи. имају agitprop у фазону лењина.

Ja nisam video nikakav hejt prema onima koji nisu LDP. Cela ta priča je plasirana od strane onih koji u LDPu vide svog neprijatelja koji im može doći glave, a preko nekakvih don't-think-tankova poput NSPM koji su zaduženi da kritiku tumače kao "hejt". Ne treba se na to mnogo osvrtati. Upravo LDP je izložen svakodnevnim napadima onih kojima je potrebno da zadrže Miloševićeve koncepte nacionalnih interesa i podelu na patriote i izdajnike koja iz njih proizilazi.

Oni koji su nekada demonstrirali ispred DSa danas u majicama sa grbom JSOa dolaze i demonstriraju ispred LDPa.

Za mene je samo to dovoljan pokazatelj za koga treba da glasam. Međutim ono zbog čega ću glasati upravo za LDP nije čak ni to već to što je u trenutku kada je DS odlučio da igra sa DSSom i SRSom zajedničku igru potrebno da građanska Srbija dobije svoje predstavnike u parlamentu. Za DS sam bio baš zbog toga što se razlikovala od svega onoga što smatram da treba menjati u ovoj zemlji. Sada kada DS računa upravo na to ne treba da računa na mene. LDP je opcija koja danas u Srbiji zastupa onaj sistem vrednosti koji je nekad zastupao DS i zato ja kao nekadašnji glasač DSa ovog puta svoj glas dajem LDPu.


pa nisam sasvim sigurna da

pa nisam sasvim sigurna da li je sramno ono sto je postavio Srdjan Mitrovic i samo izneo Svoje misljenje na Svom blogu u okviru Bloga b92 ili Besplatna Reklama LDP.a po Celom blogu b92! ne znam kako na to gleda Marketing kuce...

BebaOdLonchara


Mišljenje i sramota

Mišljenje je kao dupe, svako ga ima.

Sramno je kada neko ko prebacuje nekome nepismenost piše malo slovo na početku rečenice. Takođe je sramno kada neko ko javno priznaje da je izašao i podržao ovakav predlog ustava prebacuje nešto onima koji su energiju uložili u to da Srbija izdrži i ovaj napad onih koji bi Srbiju da urede po svom ukusu a ne po normama civilizacije. I vrhunac sramote je kada taj neko nakon kritika zatvori blog za komentare. Čak je i onaj Krstić ispao pošteniji.

A po vama izgleda LDPovcima treba zabraniti pravo da iznose svoje mišljene. Izgleda da je jedino LDP kriv kada na nekom mestu ima dosta pristalica. DSu se u zgrtanju pristalica međutim oprašta sve, pa i pisanje ustava sa radikalima.


masane

nemam mnogo toga da ti kazem...malim slovima pisu mnogi (me too), ovo je blog a ne zvanicna prezentacija neke partije/licnosti/organizacije, blog nije web site...nemam nista protiv ldp.a, imam protiv ds.a, ali mi je malo dosta ako kazem jedno Slovo protiv onoga sto se dogadjalo na blogovima ldp.a u vreme referenduma (mogu tako da ih nazovem), odmah sam napadnuta.

s tim u vezi svecano obecavam sebi i drugima da vise Nikada necu ostaviti ni jedan komentar na blogovima koji imaju veze sa ldp.om. a vi razmislite da li je to dobra reklama za iste ili ne.

na zalost, nismo se razumeli, a bas su mi se dopali vasi/tvoji komentari na jednom mestu...steta.

BebaOdLonchara


GSS

LW

pozdrav aktuelnoj ekipi an radiju
_____
*
thx
((-8=

milane jel moze to malo razumljivije...ko ono o pms i satro aktivizmu da te svi razumeju


Izgleda da je najrazumnije glasati za DS

LDP bi mogla imati problema sa cenzusom, tako da bi glas za LDP lako mogao biti jednostavno bačen glas. Politika kompromisa i malih koraka napred deluje najsmislenije i najrealnije. I Zoran Đinđić je bio pristalica širokih kompromisa i šarenih saveza radi pravljenja malih koraka napred. U tom smislu je Boris Tadić njegov dostojan i autentičan naslednik.


бачен глас?

Боље је бацити глас на странку која МОЖДА неће проћи цензус, него га бацити на ону која ће га сигурно проћи, али се од ДСС-а разликује само по једном слову.
Ја сам у политику ушао да бих променио средину у којој живим и због тога сам ушао у ЛДП. Размишљајући о томе где да потрошим свој труд и време, схватио сам да је то једина странка која може нешто заиста да промени. Резултат локалних избора у Г. Милановцу, догађаји и разговори са представницима осталих странака који су уследили после тога, само су ме учврстили у уверењу да је мој избор био исправан. Нећете веровати какве смо све понуде добијали да бисмо гласали за овог или оног председника градске скупштине. И никоме није било јасно да ми нисмо дошли ту због тих пар радних или директорских места, већ зато што желимо да мењамо ствари...
Као што је неко добро приметио, ДС је почео да пада кад су људи тамо почели да узлазе да би добили посао. Кад видим да људи улазе у ЛДП ради тога, ишчланићу се.


O zanimanju politicara

“Ја сам у политику ушао да бих променио средину у којој живим и због тога сам ушао у ЛДП.“
Politicke stranke, ili bilo ko drugi nije tu da bilo koga menja. Svaka jedinka sama za sebe odlucuje da li ce se menjati i kako ce se menjati i sama sebe menja i „unapredjuje ili unazadjuje“. Politicke stranke, ali i druge organizacije i pojedinci su tu da predloze ili „pokazu pravac“ u kom bi drustvo eventualno trebalo "da se krece", i kroz promenu zakonske regulative omoguce kretanje drustva u tom „zeljenom“ pravcu. A gradjani im svojim glasom na izborima daju mogucnost da udju u skupstinu i da donose zakone.

U politiku i politicke stranke se ne ulazi zbog „ideala“, „mastanja“ i skandiranja parola, nego da se radi i da se zaradjuje novac za zivot. Pa se sedne u 7 ujutro (ko planira da pravi iole ozbiljnu karijeru trebalo bi da se pojavi tu najkasnije u 6, jer sef naravno sedi vec od 5.30 u birou), a ono vec pun sto papira i posla, pa nekoliko zakazanih termina, a posao na stolu te ceka, ovaj moras do 17 da zavrsis, one dve stvari do sutra u 10 itd. I onda u neka doba primetis da se napolju smrklo, pogledas na sat a ono 22, a ti u medjuvremenu dobio da hitno do 11 ujutro zavrsis jos jednu stvar. Napravis, za taj dan prvu, pauzu od 10 Min, popijes kafu i sednes dok ne bude gotovo. To je politika i tako otprilike izgleda dan jednog politicara. Ali i mnogih drugih zanimanja. Pa ko voli nek izvoli. Nadam se da je i u Srbiji tako.

“И никоме није било јасно да ми нисмо дошли ту због тих пар радних или директорских места, већ зато што желимо да мењамо ствари...“
A kako mislite da „menjate stvari“ ukoliko ne sednete u neku „kancelarijsku stolicu“, ovde namerno ne kazem „fotelju“ iako se i iz fotelje moze raditi, ali je ona simbol za neka prosla vremena. Iluzije i idealizmi su lepa stvar, za snove. U realnom zivotu se radi.

To je onako ukratko, uprosteno par detalja za tinejdzere koji su u fazi odabira zanimanja. Ukoliko ste Vi ovu fazu prosli, onda je moj tekst odgovor i razbijanje iluzija i motiva koje Vi navodite kao razlog za bavljenje politikom, tj. odabir zanimanja politicar.


знам

Дакле, нисам написао да желим да мењам ЉУДЕ, већ СРЕДИНУ, мислећи под тим на начин на који функционишу мој ГРАД/ДРЖАВА. О тим променама не може се одлучивати без политике, иако бих ја волео да може. Дакле, нисте схватили шта сам написао, јер се и ја слажем с оним што сте рекли о појединцу.
СВАКО у све улази због идеала и маштања, само је питање који су то идеали. Мени је идеал нормална земља у којој влада закон, некоме је идеал да вози Ауди. Кад ја уђем у политику, то је због мог идеала и понашам се у складу с тим; кад уђе овај са Аудијем, ствар је потпуно различита.
Да би се ствари мењале, довољно је да се (за почетак) седне у скупштинску клупу и да се УТИЧЕ на то ко ће бити директор неког јавног предузећа. Ја не знам да водим неко ЈП и не желим тиме да се бавим; имам свој посао који радим добро, али желим да утичем на то ко ће да води предузеће за градњу општине или како се управља здравством и школством, јер од тога зависи неколико хиљада људи. Ако се тај човек поставља по партијској линији (као што се код нас ради), слаба вајда од напретка за средину у којој живим.
Што се тиче тога да се у стварном животу ради, слажем се са вама. Радим од своје 17. године...
Е сад, ако неко жели да буде политичар професионалац (министар, председник државе итд), немам ништа против, али он треба да се бави политиком, а не управљањем јавним предузећима или градским музејом. А ако то не схватате, онда сте предуго живели у Србији. То су послови које треба да обављају стручњаци.


Bila sam zaprepascena kada

Bila sam zaprepascena kada je LDP u Novom Pazaru podrzao skupstinsku vecinu koju cine SDA/DSS/NS.

Znaci da svi imaju svoju cenu.

Ne verujem da cu izaci na izbore u decembru.


Lukavstvo uma...

Martin Hajdeger je u filozofiju uveo pojam TU BIĆE.
Krajnje pojednostavljeno, to bi trebalo značiti da biće postoji samo ako ima bivstvujućeg koji ga može razumeti, prepoznati.
Sudeći po uvodnom postu, Srdjan Fucks je i te kako TU BIĆE za sve konzervativce na blogu....sve čuvare "prve" Srbije i njenih vrednosti. A sve, kao ležernim načinom, zalaganjem za najširu slobodu mišljenja, oštricom uperenom na novo.....i preventivnim povicima na nešto što se još nije ni imalo prilike pokazati, osim što negira postojeće...
I Tako, razumeju ga svi od "atom mrava" do "dalmoša" i "jovlima""....
A celo vreme kao nesvrstan, i kao, ne zanima ga politika...


Drago, kao jedan od retkih

Drago, kao jedan od retkih načitanih i pametnih ljudi u Srbiji, ne bi trebalo da izvlačiš takve zaključke. Srđan Fuks i ja smo se sukobili mišljenjima na nekim drugim blogovima tako da nismo neki pajtaši ili nešto slično. To što sada mislimo slično a suprotno tvojim načelima ne bi trebalo da bude razlog za anatemu...

Sad kad ovo pročitaju levo i desno krilo M&M nema mi pisanja komentara ni na njihovim postovima... ah, šta se može. Možda da napišem neki komentar na postu Queerie ali oni će me proglasiti homofobom u startu... bolje da se ne petljam. Bolje je ostaviti Dragu i ostale koji čitaju knjige, dakle pismeni su za razliku od nas (ja ovo diktiram jednom polupismenom čoveku inače) da pišu komentare. Drago, nastavite li ovako, zaslužićete i prolaz u elitu pa ćete moći da pišete do mile volje sa vašim istomišljenicima. Verovatno ćete probati i da preuzmete ovaj blog od moderatora, jer zaboga oni su se usudili da budu protiv vas. Nečuveno!

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Ma, ne...

Ma ne, biti politički konzervativan, ne znači biti neuk, nepismen i nenačitan..Izvini "Atom", to mi zaista nije palo na pamet da kažem. Ni slučajno. I moj post nije ciljao tebe, nego mu je meta bilo političko lukavstvo Srđana Fuksa...Ti svoj politički stav ne kriješ, on je jako vidljiv i to je OK...ali Srđan se pretvara...
No, izgleda nisam pogodio cilj....pa jedino se "glede" ovoga mogu tešiti da onaj ko pogodi cilj promaši sve ostalo.
Uzivaj, "Atom"...ništa lično...


Ma, ne...

Ma ne, biti politički konzervativan, ne znači biti neuk, nepismen i nenačitan..Izvini "Atom", to mi zaista nije palo na pamet da kažem. Ni slučajno. I moj post nije ciljao tebe, nego mu je meta bilo političko lukavstvo Srđana Fuksa...Ti svoj politički stav ne kriješ, on je jako vidljiv i to je OK...ali Srđan se pretvara...
No, izgleda nisam pogodio cilj....pa jedino se "glede" ovoga mogu tešiti da onaj ko pogodi cilj promaši sve ostalo.
Uzivaj, "Atom"...ništa lično...


Drago,nisam hteo da pravim

Drago,

nisam hteo da pravim neku raspravu između nas dvojice jer je takvih rasprava (bespredmetnih i besmislenih jer niko ne želi da odstupi sa svoji stajališta) na ovom blogu već bilo i previše. Samo, ako ciljaš na Srđana Fuksa, nemoj prozivati druge. Na jednom drugom postu, mislim da ga je pisao Branislav Kovačević Cole, isto ovako sam reagovao kad je neki lik krenuo da se obračunava sa Coletom preko mene.

Što se mog političkog stava tiče, sve piše u mom komentaru. Nisam član ni simpatizer nijedne stranke i ne smatram da su moji stavovi jedini ispravni i nepromenljivi. Svaka KONSTRUKTIVNA rasprava može uticati na moje stavove, a ne mora. Možda jesam konzervativan u odnosu na tebe ili nekog drugog ali ipak ne bih rekao da sam okoreli konzervativac. Pristajem da drugi sude o tome.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Добро си уочио да је већина партија у time warp-у

Quote:
демократски избор у земљи србијци је никакав, и готово да су сви играчи на сцени играчи из милошевићеве ере, и сами сморени и скоро патолошки опседнути том ером и само њима јасним препуцавањима и пребијањима рачуна.

Јасно је да у Србији људи имају веома различита политичка уверења која некада изгледају чак непомирљива.

Једина заиста демократска опција је да власт има онај ко је у стању да што мање људи алијенира, нудећи један инклузивни програм са којим већина може да се идентификује и у коме већина може да пронађе свој интерес. Што време више пролази, Коштуница се показује као такав, веома мудар политичар који је успео да измири доста супротности и без много буке спроведе доста ствари.

Сугурно да не долази у обзир да ја лично подржим икога ко презире 90% грађана Србије.


Semele...

Velite, Koštunica mudar i bez buke mnogo čini dobro Srbiji. A Srbija poslednja u Evropi po svim parametrima.
Kao da čujem Vladetu, savetnika....
A ko prezire 90 posto građana Srbije....da ga ni ja ne podržim....


По којим то

По којим то "свим параметрима" је Србија последња у Европи?

Не сматрам да је "бити у Европи" неки успех нити мерило било чега, поготову - п о г о т о в у - након објаве да ће Румунија и Бугарска постати чланице ЕУ за, ево, 2 месеца. Сваком ко ногом крочи у те две земље је јасно да 1) те земље нису за ЕУ 2) те земље нису у ништа бољем стању од Србије (чак напротив).

Значи, први и највећи параметар, тај кишобран под којим стоје сви други параметри "припадању Европи", више не вреди слова којим је исписан јер је чланство у ЕУ постало ствар политичке експедитивности, а не огледало развијености (политичке, економске, друштвене...) неке државе.

Србија је данас у бољем стању него 2000, 2002 или 2004 године. Од свих црних предсказања противника одлазећег премијера, ниједно се није обистинило - што говори доста о оба табора.

Ја од Коштунице нисам очекивао ништа мање од учињеног, а свакако бих волео да је учињено више (ко не би?). Релативно гледано, у ситуацији и политичком окружењу у каквом је ова влада деловала и какве је резултате дала, боља је од сваке претходне. Pro et contra извагано - не мислим да ће мој глас за ДСС бити погрешан избор.

После избора, владајућа коалиција неће бити битно другачија. Извисиће евентуално СДП. ДС/ДСС/Г17. Живи били па видели.

+++++++++++++++++++++++++++++++++
A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Opet halucinacije. Isto ko

Opet halucinacije.

Isto ko pre mesec dana ili tu negde. A kad pitaju ljudi: na osnovu čega to tvrdite - trta-vrta.

Šta neko voli Bugare i Rumune pa ih prima u EU, a ne voli Srbe pa ih ne prima? Nisu kriterijumi za prijem u EU ono što se vidi na zelenoj pijaci niti na ulici.

U kakvom je to "Srbija boljem stanju sada" nego 2000, 2002. ili 2004?

Ako ste pop ili vrač ili portparol DSSMŠ onda Vam se oprašta - nisu nužni argumenti.


Оставио сам вам

Оставио сам вам брдо разлога зашто је Србија данас боља. На Вашем су блогу. Нећу се понављати. Ко воли нек изволи. Овде сам поставио питање по чему је Србија "последња у Европи" и хоћу да знам који су то "параметри" на које господин мисли.

Ето, само желим да знам којим параметрима је мерена та позиција Србије у Европи.

Šta neko voli Bugare i Rumune pa ih prima u EU, a ne voli Srbe pa ih ne prima?

То није била моја тврдња, нити верујем у теорије завере. Већ сам рекао да је њихово чланство производ политичке експедитивности, а не признање за њихове реформе / достигнуте политичко-економске стандарде. А и Ваше питање више делује као декларативна реченица, па контам да Већ имате изграђен став. Слободно елаборирајте.

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Naravno da imam izgrađen

Naravno da imam izgrađen stav. Taj stav je drugačiji od Vašeg stava. Samo sam zamolio, dobro nisam zamolio, malo sam se šalio, ali suština je da sam zatražio argumente. Ništa više.

Inače se slažem da su Rum & Bug daleko od standarda, da je EU ne zažmurila na jedno nego na dva oka itd. Odluka je očito i politička tj. ja bih rekao više politička nego zasnovana na ispunjenju uslova. Taj deo dakle nije sporan i tu se manje više slažemo. Nismo možda saglasni u tome da je Srbija ispred tih dveju zemalja. Ima mnogo onoga što se meri, a u čemu je Srbija iza i Rumunije i Bugarske (Šaljem link Milici Delević mailom sa predlogom da napiše Blog na ovu temu).

Sve je to jedan par rukava. Sasvim drugi je tvrditi da je Srbija napredna u smislu u kojem ste Vi to tvrdili. Voleo bih da jeste, zato sam samo zatražio argumente. Možda ja zaista ne znam, a Vi znate. Eto, prosvetlite me.

Inače ni onda ni sada nije bilo argumenata. Podvili ste rep kada Vas je jedan od učesnika diskusije propitao. (Nemam vremena sada da tražim to i dajem link, ali ako zatreba učiniću to).


Quote:Nismo možda saglasni

Quote:
Nismo možda saglasni u tome da je Srbija ispred tih dveju zemalja. Ima mnogo onoga što se meri, a u čemu je Srbija iza i Rumunije i Bugarske...

ОК :)))! Па, то ме интересује - критеријуми.

Quote:
Voleo bih da jeste, zato sam samo zatražio argumente. Možda ja zaista ne znam, a Vi znate.

Све оне информације које сам оставио код Вас, нашао сам на сајтовима ММФ, Светске банке, (наше) Сиепе (СИЕПА) и Народне банке Србије. Пошто све ове огранизације имају податке о Србији од 2000. наовамо, заиста је најмањи проблем упоредити бројеве (БНП, инвестиције, инфлација, незапосленост, плате, спољни дуг, јавни дуг, дефицит/суфицит...).

Пошто економију сматрам итекако важним параметром успеха (или неуспеха), мислио сам да је то најбољи начин да подупрем своју тврдњу/тезу да је Србија данас у бољем стању него за време Живковића, Ђинђића. Опет, подаци које сам изнео нису моји.

Други важан параметар је политичка стабилност - односно развијеност институција, понашање извршне власти, плурализам, улога Скупштине, стање демократије уопште...

Ово већ захтева много више од пуких бројева и процената. Ја тренутно нисам у стању подробније анализирати овај политички аспект, јер заиста немам времена... али обећавам да хоћу у блиској будућности. Украдем времена тек толико да ту и тамо оставим неки коментар. Hit & run :)))

Podvili ste rep kada Vas je jedan od učesnika diskusije propitao.

Нисам редовно одлазио на Ваш блог након те приче. Вероватно је то био "накнадни" пост. Отићи ћу чим уграбим времена и видети о чему се ради.

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Za Milentija,

Pošto su propale sve moguće parole "Srbija lider na Balkanu u sportu/nauci/kulturi/holtikulturi... šta drugo ostaje nego da popljujemo što još nismo.
Eto baš zgodno ove dve susedne zemlje - gore od nas a primaju ih.

Ali objasnite u čemu su gore? Samo bez vraćanja u srednji vek, molim.

Ne zaboravite da se sve najgore pričalo o Slovencima; te bečki konjušari, te bojkot robe, te izbacivanje alpskog mleka, radenske tri srca, marš iz moje radnje. Nek idu! Crći će bez nas. Ako, tako im i treba.

Pa deset godina kasnije ti isti polomiše stakla na Merkatoru i sa istom strašću kao i kad su izbacivali to mleko i šta ja znam sve u kontejnere.

Ali što se tiče ove dve "svakako gore od nas", mora da Evropska unija ima neki razlog da ih, iako gore od nas, primi u zajednicu naroda.

Možda ih kvalifikuje za prijem u Evropsku uniju iako su gori od nas i to što nemju masovne grobnice po Sofiji/Bukureštu ili što nisu ratovale sa svima naokolo ili što nemju Srebrenicu ili što nisu zakopali nekog svog Ivana Stambolića na neku svoju Frušku Goru koju su neki njihovi popovi hteli da proglase za novu Svetu goru.

Možda je delimičan otpor EU prema Srbiji i zbog toga što se na Mladića & com. iz udruženog zločinačkog poduhvata gleda sa simpatijama.

Poklanjaju im kola, pišu knjige o njima, poklanjaju stanovi (ne zaboravite samo kakva je to poklon-nagrada - gajba od 200 kvadrata u Cvećari za pomaganje u genocidu), prima ih patrijarh, prima ih premijer, prima ih minustar pravde, plaća se avion i boravak porodici onih koji su se "dobrobvoljno" predali, plaća im se odbrana, neke od njih stavljaju na liste za izbore.

Mislite li da sve ovo nema nikakve veze sa standardima Evropske unije? Ili ima? Kako vi gledate na to? Da čujemo malo?

Ja mislim da ima. Razuverite me.

Idem 18. novembra u Vukovar. Znate li šta je tada tamo bilo? Ako vi ne znate, zna Evropska unija.

Pozdrav

JB.

P.S. Glasam za koaliciju SDU-GSS-LDP-LSDV. Proći će enzus i bar će imati neko u skupštini nešto da kaže u moje ime.


Ups...tek sada videh Milentijev post...

E, mašala Milentije...
Veliš po kojim parametrima je Srbija poslednja u Evropi.
Hajde, recimo, ne u Evropi nego na Balkanu. Jer u Evropi imamo i Moldaviju o kojoj niko da pisne. Prosto svi su je zaboravili...Pa da mi ne bi pričao kako je gore u Modaviji, evo...
Evo, redom....
a)evropske i evroatlanske integracije...Srbija je uz BIH jedina država koja nije primljena u "partnerstvo za mir".
b) Srbija je jedina država (opet uz BIH) koja nije još potpisala sa EU ugovor o asocijaciji i pridruživanju, te jedina kojoj su prekinuti pregovori.
c)Srbija je jedina država u Evropi koja je na ovom mučnom sistemu viza, što za posledicu ima one silne redove pred ambasadama, te činjenicu da više od 70 posto studenata iz Srbije nikada nije putovala u inostranstvo. da ti pomenem frapantan podatak od skoro, da od 7.500.000 građana Srbije, pasoš ima njih samo 2.500.000.
Uporedo, Hrvatska ima 4.500.000 građana a izdala je 8.000.000 pasoša, ali to je druga priča. Ovo ti govorim samo zbog činjenice da ljudi u Srbiji pasoš i ne vade jer im i ne treba. Istovremeno, bar toliki broj ih ima pasoš Hrvatske ili BIH.
d) Srbija je jedina država u Evropi koja je morala potpisati 17 ugovora o readmisji naših građana, a čeka je još takvih potpisa. To znači da Srbija mora primiti te građane iz evropskih zemalja, jer su je napustili kao azilanti i ne žele se više vratiti, ali i nemaju osnova za ostanak u tim zemljama.
d) Srbija je, posle Rusije, zemlja čiji građani podnose ubedljivo najviše zahteva za azilom u zemljama EU.
e) Srbija je jedina tranziciona zemlja koja nije još pristupila reformi bezbedonosnog sistema, što će reći službama bezbednosti.
f) Srbija je jedina zemlja u okruženju, koja nema integrisano upravljanje granicom i čije granice još čuva vojska a ne policija.
g) Srbija je jedina zemlja čiji je nacionalni dohodak danas 2006. godine niži nego je bio 1989. godine.
h) Srbija je jedina zemlja u okruženju koja po svim izveštajima ne ostvaruje saradnju sa haškim tribunalom.
O stepnu kriminala, korupcije, javnoj potrošnji, partijskoj državi, vladavini političke klase,političkom primitivizmu,socijalnoj politici,odnosu prema manjinama,odnosu prema crkvi, neću ovom prilikom. Neću ni o odnosu prema modernizaciji, iako se on tako lepo vidi na ovom sramotnom razvlačenju suđenja za ubistvo premijera Đinđića. Jer, ubijen je moderizator, a to politička klasa ne voli..štaće njoj modernizacija.
Srbija je dragi moj Milentije, problem čitave EU i međunarodne politike. To se tako lepo vidi kad hoćeš da gledaš. A ako kažeš, šta nas briga, mi smo suvereni, mi imamo svoj život, šta nam se mešaju, onda možeš postavljati i besmislenija pitanja od ovoga koje si postavio.
Da, potpuno je na repu savremenih procesa, a imala je izgleda i realnih potencijala da u tome daleko odmakne.


"Srbija je jedina

"Srbija je jedina tranziciona zemlja koja nije još pristupila reformi bezbedonosnog sistema, što će reći službama bezbednosti."

Ali su zato službe bezbednosti pristupile reformi gradjanstva.


politicka analitika

"Ali su zato službe bezbednosti pristupile reformi gradjanstva."

100% tacno i sublimirano u jednoj recenici!


Engleska skola lakonskog

Engleska skola lakonskog izrazavanja. Kod njih je ironija sadrzana u samoj formi.


На ком је ово језику?

Quote:
Једина заиста демократска опција је да власт има онај ко је у стању да што мање људи алијенира, нудећи један инклузивни програм са којим већина може да се идентификује и у коме већина може да пронађе свој интерес.

Ви мора да сте ишли код Коштунице на приватне часове кад се овако „лепо” изражавате? Извињавам се власнику блога, али ме увек нервирао овај комунистичко/кардељевско/демагошки језик којим су се увек служили људи који немају шта паметно да кажу, а имају потребу да преваре слушаоца.


O glasanju

Odavno je proslo vreme kad je trebalo da se politicka scena u Srbiji ukrupni i konacno iskristalizuje. Mozda ce se to konacno i desiti na sledecim izborima.

Ja mislim da treba da se glasa za “velike” stranke. Evo i zasto.
Kao obican gradjanin koji ne zivi od politike i stranaka, meni je u interesu da se male stranke (naravno i neke "velike") marginalizuju i ne udju u parlament. Pre svega mi je cilj da se demokratsko biracko telo ne rascepkava, nego ujedinjuje. Male stranke neka traze njima slicne i srodne “velike” stranke i neka se “utapaju” u njih, pa neka zasucu rukave i unutar stranaka se bore za svoje ideje i ciljeve. Jer mene to kao obicnog gradjanina i poreskog obveznika mnogo ne kosta, pre svega materijalno ali i u svakom drugom pogledu.

Sta se desava kad male stranke udju u parlament sa nekoliko procenata, imali smo prilike da vidimo vec jako mnogo puta. One onda sluze kao jezicak na vagi prilikom formiranja Vlade. I zbog tog jezicka njima naglo porastu apetiti, pa isplaze ogromne jezicine, jer oni onda taj jezicak, tj. svoju podrsku ili ucesce u Vladi “u zlatu” naplate. I materijalno i na svaki drugi nacin. A naplata naravno ne ide iz ne znam cijih dzepova, nego naravno iz dzepova nas poreskih obveznika, svih gradjana. I to naravno svaki put kada treba neka odluka da se donese, nesto da se izglasa, nastane odmah trgovina do besvesti. Sto to dodatno taj proces odlucivanja usporava i komplikuje, sto mi onda u medijima ne mozemo normalno da zivimo od njihovih dnevno-politickih prepucavanja koja tada uslede, sto nam svima, hteli ne hteli, tada zivot postaje politika to je naravno jos jedan dodatni argument da ne treba glasati za male stranke. To sto ce oni tu i tamo da proguraju i nesto iz svog spektra koji proklamiraju, potpuno je nevazno, zemlja je ionako na putu u EU, i nasi politicari tu nemaju sta da izmisljaju toplu vodu, treba da sve segmente drustva prilagode EU pravilima, to ionako radi administracija koja je u medjuvremenu oformljena i koja je prilicno nestranacka. E sad ce se javiti oni koji tvrde da zemlja nije na putu ka EU. Ovde moram da kazem da to ne tvrdim ja, to tvrdi EU koja u najvecoj meri podrzava kurs aktuelne vlasti. Tu je tacka.

To sto se oni koji rade i zive od politike i stranaka zalazu svako za svoju stranku i time rade za svoje parce hleba, potpuno je legitimno i normalno. Ja ovde iznosim moje misljenje kao neko ko ne zivi od politike ni stranaka, i samo je obicni gradjanin koji misli svojom glavom i zastupa i ima u vidu pre svega svoj interes kao takav.

A sta je „na tacni“ od „velikih“ demokratskih stranaka, sta je tu je, svako neka izabere po sopstvenoj savesti i na osnovu onoga sto one budu ponudile u izbornoj kampanji.

Dakle potrebno je marginalizovati radikalne stranke, ali i male stranke i glasati za „velike“ stranke demokratske orijentacije i ne usitnjavati demokratsko biracko telo. Hvala


Bonner: "Dakle potrebno je

Bonner: "Dakle potrebno je marginalizovati radikalne stranke, ali i male stranke i glasati za „velike“ stranke demokratske orijentacije i ne usitnjavati demokratsko biracko telo. Hvala"

Dakle, kao i obicno, sve suprotno od onoga sto zagovara Bonner: glasati za male i marginalne stranke, a sutnuti u aut sve aktuelne parlamentarne stranke. E da, jos nesto: sve vise volim LDP.


LDP je mala i marginalna stranka

Ja nigde u mom tekstu nisam pomenuo niti jednu stranku.
Hvala Vam sto ste razumeli poruku mog teksta i sami prepoznali jednu stranku (LDP) kao malu i minornu.


"Hvala Vam sto ste razumeli

"Hvala Vam sto ste razumeli poruku mog teksta i sami prepoznali jednu stranku (LDP) kao malu i minornu."

Nikakav problem razumeti 'poruku' vaseg teksta, koji je napisan upravo iz straha sto je LDP 'mala i minorna stranka' i sto dolaze izbori.


pa i DSS je bila mala i

pa i DSS je bila mala i minorna stranka. i sta se desilo kad je odluceno da se i za nju glasa? jeste bila u koalicji, tako mogu i druge male stranke, glasa se za koaliciju i onda te male&minorne stignu na RTS TV...i vise nisu male i minorne...mislim da ldp ima sansu da predje cenzus cak i sama, sto mi je drago, iako nemam previse simpatija za njihovog lidera.
(molim ldp ekipu sa bloga b92 da mi ne odgovaraju na ovaj koment, ne mogu da se raspravljam. pliz!)

BebaOdLonchara


ne voliš čedu? a, ne može to...

nego, šta će biti ako ldp, gss, sdu i lsv dobiju neočekivano mnogo mandata, pa se onda posvađaju između sebe kome će više pripasti poslanika? to bi tako ličilo na nas...


mislis

da ce To da se desi? ma neeeeee, odakle ti takva ideja, a? :-p to se nikada nije desilo kod nas! mi smo srdjane bas, bas, bas super. to sigurno Znas!

BebaOdLonchara


od LW

M&M
kapiram da sam ja kao GSS a ne LDP prosla kvalifikacije da pitam nesto:
A zasto onda ostavljas komentare ako ne mozes da raspravljas? U cemu je fora, izneti stav ili pljunuti, kao u slucaju SM, i onda reci pali mrzi me da diskutujem, ili zatvaram blog!


O "raspravljanju" i 400 vrtoglavih postova

Kao prvo, ja se ne secam da sam imao prilike bilo gde da Vas sretnem, jos manje da Vas upoznam, a siguran sam da u komunikaciji sa Vama nisam presao na ti.

Verujte da sa Vama nemam o cemu da „raspravljam“. Ostavljam komentare na tekstove blogera, pa tako i Vase kad procenim da to ima smisla, a ne u cilju podizanja broja postova na bilo kom blogu. Pa tako ni na Vasem.

A kako se dostize vrtoglava cifra od 400 postova na blogu, pa sigurno ne time da najmanje 20% od svih postiranih komentara cine postovi vlasnika bloga, ili traganjem za blogerima po tudjim blogovima i pozivanje istih na „raspravljanje“ na sopstveni blog.


ovo je bio odgovor BoL ne Vama

M&M


Izvinjavam se

U tom slucaju se izvinjavam.

Ali pomenuli ste GSS i nekakve kvalifikacije, valjda apropo "mala" stranka, a i sve je bilo nakaceno na moj post.


umesto Bebočke...

pa-a, nije pljucnula Vođu, samo je rekla da Ga ne vole... to sad što ste vi doživeli kao pljucu, to mu dođe kao kad Vernicima ne voleš Boga, pa njima to povredi osećanja. ;)


Одавно певам да

Одавно певам да треба да мењамо изборни систем и прихватимо неки који фаворизује веће странке. Значи или чисто већински или неки хибрид где би се пола Скупштине бирало једнокружним већинским, а пола ПР-ом (или 66:33, 75:25).

Такође треба смањити број посланика. Не треба нам 250 посланика, кад исти посао можемо обављати са 180-200. (Ако смањимо број на 200, Србија ће уштедети око 500 милиона динара по мандату!).

Даље: појачати регионалну заступљеност (преко већ постојећих региона - по 1 кандидат из сваког, биран једнок. већинским системом, нпр.).

Тако су много већи изгледи да добијемо мањинске представнике него да те мањинске странке морају да праве кознакакве компромисе да би се нашле у парламенту - и још не пређу цензус (јер се удружују са лузерима, а "победници" их неће). Како онда да се осећају прихваћеним и делом политичког живота?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Izađite na izbore - vaš glas je već tamo.

Zaključak - nemojte glasati uopšte.

Pustite da to (kao na referendumu) umesto vas urade aktivisti SRS-a i obe Demokratske stranke Srbije. (c) squsovac


Сироче

Схватио сам данас да сам политчко сироче.

Мој глас нико неће. Тадић ме је коначно и дефинитивно отерао референдумом, ЛДП ме неће јер се усуђујем да их не обожавам душом и телом, њих и њихову потребу да прогласе фашистом и "закољу" сваког ко не мисли бар 99.99% као они (шифра М&М).

Молим неког нормалног да се појави и усвој мој глас.

Хвала.

ваша
Буба Говнара


I hear you, Skarabej... (Ovo

I hear you, Skarabej...

(Ovo sam diktirao drugom prijatelju koji zna i engleski). Upisao sam večernju školu da naučim pisati pa da koliko-toliko mogu parirati gosn. Dragi :)

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


"Upisao sam večernju školu

"Upisao sam večernju školu da naučim pisati pa da koliko-toliko mogu parirati gosn. Dragi :)"

Pa kad ste vec tamo, zamolite za pocetak predavace da vas upute kako se menja po padezima vlastito ime Drago.


Polako, zokster, nisam je

Polako, zokster, nisam je još ni upisao a ti bi već da menjam vlastite imenice kroz padeže :)

Daklem, da vidimo... Drago... da sam Crnogorac ili Hercegovac, rekao bih "gosn. Dragu".

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Okaj grehe svoje...

... pa ce ti biti dopusteno da udjes u carstvo glasacko. Nema hejta prema pokajnicima, samo prema nevernicima, a najgori su oni koji sumnjaju - neverne Tome. To je osnova svake uspesne religije.


"Operi noge svoje ... pa

"Operi noge svoje

... pa ce ti biti dopusteno da udjes u gace dugacke" - patrijarh zokster.


Tako je govorio Zoroakster...

...mogao bi i ti da napravis neku stranku, al' puritansku. Mislim cistoca je pola zdravlja.


"U istoj vodi u lavoru ne

"U istoj vodi u lavoru ne mozes dva puta noge oprati" - Heraklit Zoroakster


"U istoj vodi u lavoru ne

"U istoj vodi u lavoru ne mozes dva puta noge oprati".
Moze. Drugi zakon termodinamike dozvoljava da se vise razlicitih pari nogu opere u istoj vodi.



Naravno --- za Koštunicu !

Tunjavi je zakon --- što obeća, to ispuni !
Još da nabavi džip i da vidiš !
No, moram da priznam da sam se bio uplašio, kad su udarili anti-ustavci u agitprop, da neću moći da mažem Ustav na hleb.


Referendumska krađa

г. фухс, 8 од 9

г. фухс, 8 од 9 погодака. код броја 7 сте чини ми се оманули. свашта би се њима могло наћи и у брк скресати, ал' да су они икако могли унесрећити народ у хрватској, босни, србији, то им некако непромишљено пришисте.


драги мој роке,

код мене никада ништа није непромишљено. питај србе из хрватске, и своје из босне ако мени не верујеш. узгред, мислим да је вук стопроцентно дебеовски лик (и то не реформисани дб, него онај стари, слобин; уосталом, де-бе никада није стварно ни реформисан; покушано је са тим, па се завршило као што и сам знаш).


ма ко шиша вука,

ма ко шиша вука, нико га ни за суву шљиву не зарезује, мада му се, ако га слушаш, неки пут деси и да нешто добро каже. само, унесрећитељ, цар зла свакојаког, ипак је био онај и у смрти комуниста, лудак. а с мојим херцеговцима једно је лозу пити а друго о таквијем стварима причати.


Odlicno zapazanje

Vuk i Seselj su vrhunski proizvod DB-a. Ali 'ajde ti to objasni ljudima!


O cemu ti pricas covece?

Sada barem imas jasnu situaciju na jednoj strani imas koaliciju LDP, LSV, GSS, SDU a na drugoj ove koji su krali lopatama zajedno. Ako do sada nije bilo jasno za koga glasati sada je to kristalno jasno! I ja sam se ranije dvoumio sada glasam za LDP!
Svojim ocima sam gledao kako drug glasa za druga na Starom gradu. Zamislite kada su na Starom gradu i Vracaru masovno i bezocno krali sta se desavalo po ostatku Srbije. Na Starom Gradu i Vracaru Milosevic nikada nije ukrao ni jedan glas. Demokrate i radikali zajedno kradu UZAS. Nismo se valjda sve ove godine za to borili. Jos im ni to nije bilo dovoljno pa su pretili CESID-u i platili im da objave lazne rezultate, jer su i pored kradje bili na jedno 47%. Da li ste videli na sta su licili Lucic i Blagojevic, nisu znali gde se nalaze. Svakom normalnom coveku je dovoljno to sto je Blagojevic rekao da ga je stid sto se u 2006. godini desavaju ovakve nepravilnosti na 8 birackih mesta od 600 koliki je bio njihov uzorak, normalno je da su izbegavali mesta gde je CESID bio. Ukupno birackih mesta ima preko 8000. Imate i najnoviju vest "CESID: Dva koraka unazad!" na B92.


Па и ЛДП би крао

Па и ЛДП би крао да је подржавао референдум. Наводна крађа референдума је слаб разлог гласања за ЛДП.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


умијте се

Милентије, пробајте да се умијете изјутра, мање ћете ствари гледати црно, те нећете имати потребе да стављате толике крстаче испод постова. А и боље ћете видети.

Мени је довољан доказ то што ми се јавио човек који је у недељу у 19:10 изашао на референдум са мајком и женом и што су доживели да су све троје ВЕЋ ГЛАСАЛИ, тј. неко се већ потписао и гласао у њихово име. Дакле, то је доказ, а не наводна крађа.


Да су конзерве добре, сардине би унутра пливале.


Наравно да не

Наравно да не подржавам било какву врсту крађе нит имам намеру било кога да називам лажовом али не може ЛДП да спори резултат референдума и да као доказ понуди један снимак где се види нерегуларност и каже: "Ето. Ово је само један пример. Ко зна колико је таквих примера било на 8500+ бирачких места?" Ма, стварно? Стварно невероватан резон.

Ако је референдум прошао за неких 100.000 гласова, број инцидената би заиста требао бити повелик - а ако се крађа толиких размера десила, онда неће бити тешко изаћи са конкретни(ји)м доказима.

Није на држави да докаже да је прошао референдум, већ на онима који га оспоравају да докажу супротно.

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Joj, Milentije...

Evo, to je taj moral...koji je DS odvukao u "pročišćavanje", pa u kohabitaciju, pa u otvorenu deobu vlasti sa Koštunicom i Tadićem, te konačno nakon ovog referenduma "smestio" u isti zaparloženi narodnjački šljivik gde više nema razlike.
Svejedno je Tadić, Dačić, Vučela, Koštunica, Dinkić, Vučić...Šutanovac...


Krađa nije navodna a da li

Krađa nije navodna a da li bi LDP krao... Pa to je prilično hipotetički. Kako ono beše - da baba ima točove....


pa daj babi tockove

:-)))

BebaOdLonchara


Milentije, ne morate da glasate za LDP

Ali је valjda normalno da se kao građanin protivite krađi, a koliko vidim, vi ne poričete da je krađe bilo. Ili se možda varam?

Inače, Srđane, što bi glasao? Vidiš da je sve to banda, kako si ih lepo opisao?


jasno ko dan

jasno je ko dan da ću glasati za ove hejtere pod brojem jedan, i za njihove koalicione partnere... zašto je to tako? ne smatram da su ti ljudi hejteri, ti ljudi su jednostavno razočarani svim ovim što se dešava oko njih, kohabitacijom, koalicijom DSS, DSS-lighta*, i SRS. zato što se ova koalicija jedina nalazi sa "ove strane" dok svi ostali nastoje da ih unište i da stvore novu partijsku državu... zato što oni neće pristati na kompromise sa onima koji su delili humanitarnu pomoć kalašnjikovim po Hrvatskoj ili koji su se tokom '99 o ljudskim pravima kosovskih albanaca brinuli tako što su im u kuće slali tenkove VJ.

zato partija i njihova koalicija pod brojem 1!

*DSS-light - Demokratska stranka


Ma razvalićemo ih, Uroše

Ma razvalićemo ih, Uroše :)))) Ima li luđeg demonstranta od tebe? :))


Да, управо

Да, управо оставих одговор изнад. Наравно да се противим крађи. Ако нисам био на референдуму, онда је ваљда јасно да нема шансе да сам гласао.

Што се тиче крађе у овом случају - сувише је рано доносити било какве закључке, а немам намеру да нагађам нити да формирам мишљење на основу једног видео снимка и рекла-казала "доказа".

Драго ми је да је Србија добила нови Устав али ми неће бити нимало драго ако је то учињено лоповлуком (без обзира што подржавам Коштуницу) јер ако ми намећу Устав, па шта да очекујем кад се буде радило о далеко "мањим" стварима и одлукама?

Нисам задрти странчар и уопште ми неће бити проблем "откачити" ДСС уколико се испостави да је било крађе. Србија и њена добробит увек морају бити приоритет #1, а ако нам највиши правни акт почива на лажима и обмани онда је мени, као грађанину Србије коме је до те исте Србије веома стало, то потпуно неприхватљиво. Такође ми је неприхватљиво да ме неко сматра будалом и овцом.

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Svedok ...

Lično sam prisustvovao telefonskom razgovoru jednog od vodećih ljudi SPS-a u Smederevu i člana biračkog odbora. Pitanje koje je pomenuti SPS glavonja postavio članu odbora je bilo vezano za stanje na biračkom mestu, a odgovor je bio sledeći:"Nećemo JOŠ da ubacujemo ništa, za sada ide i bez toga, fale nam 2 glasa da pređemo 50 posto".(Pedeset posto na konkretnom biračkom mestu) Vreme dogadjaja je referendumska nedelja, negde oko 17.30. Petnaest minuta pre dogadjaja, prilikom glasanja, drugi član komisije je otvoreno pitao da li želim da glasam samo za sebe, sprej i UV lampa nigde na vidiku.
Događaj koji je prikazao LDP pokazuje samo da je krađa bila velikih razmera. Za neupućene, šta mislite kako se glasa i koliko se poštuju izborne procedure u selima, gde se svi međusobno dobro poznaju i upravo zbog toga ne smeju jedni drugima ništa da prigovore. Više godina sam svedok toga. Jednom sam se usudio da budem u odboru i iznervirao se dovoljno. Manipulacije sa polupismenim i starijim osobama su sasvim regularna pojava, a takvih je po selima veliki broj. Da ne zaboravim, predstavnica CESIDA koja uglavnom obilazi biračko mesto je ćerka jednog od lokalnih "političkih lidera". Sve fer i korektno, nema šta.


POSLUSAJ SVOJ UM

YOUNG MAN THERE IS PLACE WHERE YOU CAN GOOOOOOO!!! YMCA
Za koga glasati. Pre nego sto izadjete na glasanje zamislite u svojim glavama sta ce se desiti ako glasate za odredjenu partiju.
1. Ako glasate za DSS promene ce se desavati sporo, crkva ce imati znacajno mesto u drustvu, a redovi za vize ce se produziti do 2015.
2. Ako glasam za SRS, verovatno ce doci do sankcija, vojska ce ponovo postati obavezna za sve punoletne muskarce i trajace najmanje 12 meseci, Amerika, Vatikan i Engleska i Nemacka ce ponovo biti najveci neprijatelji, a slusacemo glasove podrske iz Gane, Ugande, Angole, Sirije i Bocvane.
3. Ako glasam za LDP mogu se nadati hapsenju svih haskih optuzenika, brze reforme i ulazak u Evropsku uniju, ali da li ce ova partija osvojiti 5% glasova.
4. Ako glasam za G17+, ocekuju me opet brze reforme, stavljanje glavnog problema na ekonomiju, ali osvojice tek nesto preko cenzusa i priklonice se vladajucoj garnituri tako da nema nista od njihovih reformi.
5. Ako glasam za SPS, to sigurno necu ni ako mi nude stotine hiljada evra
6. Ako glasam za NS, isto ako glasam i za DSS samo sto je ova varijanta malo prostija.
7. Ako glasam za SPO, stalno cu slusati o zaverama protiv jos jednog bracnog para. Dosta mi je bio jedan bracni par.
8. Ako glasam za neku drugu stranku, necu sigurno jer nece ni uci u parlament.
9. Ako glasam za DS, to cu sigurno i uraditi. Bez obzira koliko se neslazem sa nekim njihovim stavovima pogotovo oko novog ustava, glasacu za DS jer znam da ce reforme ici brze, da se mogu nadati ukidanju cuvenih shengen viza, da se mogu nadati vecoj plati. Drugim recima bar cu imati neku nadu za razliku od gore navedenih 8 opcija koje nude stagnaciju i nazadovanje u kulturnom, ekonomskom i socijalnom pogledu.
Moj konacan izbor je i definitivan. To je DEMOKRATSKA STRANKA


"Moj konacan izbor je i

"Moj konacan izbor je i definitivan. To je DEMOKRATSKA STRANKA"

E znas koliko me zabole za tvoj izbor.


Hahaha....

Bilo je baš teško pogoditi za koga ćeš glasati...
Samo, kako uspevaš pravitiu razliku između DS-a i DSS-a..


Ovako,najverovatnije glasam

Ovako,
najverovatnije glasam za LDP.
Oni , ipak, zastupaju humanizam & renesansu.
Ali , svestan sam visokog stepena mogucnosti da i LDP prvom prilikom, kad uzmogne, procerda veci deo onoga sto govori.
Razlog jednostavan - takav nam je mentatlitet.Ko ne veruje nek se priseti zebre , sto je bilo u najcrnjem duhu boljsevizma ( setite se izjave da zebre trebaju biti tamo gde narodni poslanici prelaze ulicu !!!)
Pa cupkanja na koncertu Z.Colica u V.Banji...
Drugo , citiracu i Vesnu Pesic u jednoj emisji rekla je - ..., ali nisam ni za one radi kojih se , kada dolaze u restoran, izvodi omanja vojno-takticka vezba !!!
Da se ne lazemo LDP ima jedan veliki problem, a to je njegov predsednik.Mislim da ce se to tek videti u buducnosti.
Ali, na srecu, LDP ima i Nikolu Samardzica, coveka retkog stepena prisebnosti na domacoj politickoj sceni. Za sada, cini mi se, da Nikola uspeva da Cedu drzi malo na zemlji, koliko je to uopste moguce s covekom Jovanovicevog temperamenta i karaktera, po kome je, da se ne lazemo, ipak blizi Velji Ilicu nego Zoranu Djindjicu.Da ne bi bilo larme, iskaz cu i obrazloziti.Ceda nije bahat i brutalan kao cacanski dahija, ali ga krasi preterana eksplozivnost, arogancija, drcnost i nadobudnost.Naravno to su one lose osobine.Sa druge strane Ceda ima i puno dobrih i kvalitetnih crta poput istrajnosti, recimo.Jedino sto ona ume da bude lose manifestovana kada se udruzi sa njegovom arogancijom , jer tada dobijemo slucaj Nede Arneric, zbog koga Jovanovic, ipak, nema prava da previse "trubi" o referendumskim kradjama, koje su nesporne.
No, kako rekoh, sretna okolnost je Nikola Samardzic, covek koji, jedini rekao bih, na politickoj sceni govori "mojim" jezikom.
Ono sto me brine jeste cinjenica da ga , nekako, sve manje vidjam u javnim nastupima i da mi sve vise izgleda da Ceda pocinje da ispoljava jos jednu Ilicevu crtu , a ta je Ja-i samo-Ja.Iskreno se nadam da gresim, ali ce vreme pokazati.
Sto se tice ostalih kandidata za glasanje u obzir moze doci jos samo DS.Ali nekako ne osecam da disemo istim plucima tako da je ta mogucnost zaista previse udaljena od mene.
O ostalima i ne razmisljam.
I zelim da kazem nesto povodom cesto iznete ocene da se treba glasati za DS, a ne za LDP, radi cenzusa.
To smatram najtrulijom podvalom.Evo i zasto.Skopro dve decenije primoravaju nas da glasamo protiv.Ja mislim da je napokon doslo vreme da glasamo ZA.Ako je cena toga da SRS dodje na vlast, ja kazem - neka dodju.Ako je to volja naroda, u redu, to je sustina demokratije.Medjutim, licemerno je pozivati liberalnu stranu politicke scene da glasa za DS radi cenzusa, a onda kada se dodje na vlast taj isti deo scene cuskati nogom u stranu i podsmevati mu se.
Dakle, LDP ce biti i jeste moj glas na izborima uz molbu clanovima i glasacima te opcije da prestanu praviti totema od Cede jer mu time samo odmazu i doprinose da se umesto njegove kreativne strane manifestuje njegov ruzniji lik koji pojedini protivnici LDP ne bez razloga nazivaju "hejterskim".
Za LDP sam jer zelim da razmisljam svojom glavom , ali i u odnosu na LDP.Ako takav stav ne preovlada u LDP onda ce biti zaista moguce da se LDP pretvori u svoju antitezu koja nije ni DS vec "gradjanski SRS".Nesto slicno se desilo i sa G17+.
Ponavljam opet, na nesrecu takvih simptoma ima.
Nemojmo se lagati.


Quote:glasacu za DS jer znam

Quote:
glasacu za DS jer znam da ce reforme ici brze, da se mogu nadati ukidanju cuvenih shengen viza, da se mogu nadati vecoj plati.

:))))))))))))))

Ma je l' ovo vic? Je l' ovo nešto za Noć veštica bilo? Je l' ovo neka skrivena kamera?

Molim te prosvetli me pa objasni, može i ukratko tu kauzalnu vezu:

pobeda DSS => ukidanje viza

Kako to event. pobeda DSS ili šta već može da doprinese ukidanju šengen vize? Da li će zbog Borisa Tadića sve države članice tzv. Šengen grupe da vrate sistem izdavanja zasebnih viza? Da li će eventualnom pobedom DSS te zemlje automatski ukinuti vize građanima Srbije?

Inače, ako nema objašnjenja, onda zašto se ograničavati na ovako sitne ciljeve.


"sektaši" i "revizionisti"

Jedna istorijska paralela:
Na početku beše podela: s jedne strane kapitalisti i njihova građansko-liberalna ideologija, a s druge socijalisti. Prvi su u osnovi hteli sve isto. Drugi - promene.
Onda su se socijalisti pocepali na "pravoverne" i na "revizioniste"
Dvadesetih godina prošlog veka Kominterna je obavezala nacionalne kompartije - "avangardu radničke klase" - na oštar tj. revolucionarni kurs. Osim prirodnih političkih predstavnika kapitala, posebna pažnja je posvećena razračunavanju sa ostalim - socijaldemokratskim - partijama radničke klase i levice. Korišćena je teška retorika - socijaldemokrati su etiketirani kao izdajnici, agenti-provokatori i sl., a slobodno je korišćeno i nasilje - kao što i priliči prema "takvima". A jedni i drugi - komunisti i socijaldemokrati - nekoliko godina ranije bili su članovi jedinstvene zajedničke partije. Sad su bili najljući neprijatelji: "sektaši" i "revizionisti".
Ovakav oštar kurs prema bivšim partijskim kolegama - tzv. sektaštvo - pokazao se kao vrlo štetan i po jedne i po druge. Naročito su komunisti u svojim zemljama prilično brzo gubili uticaj i pretila je opasnost da se pretvore u terorističke marginalce.
Do preokreta je došlo 1935. Pojavila se naci-fašistička opasnost, i Kominterna je revidirala politiku: zabranila je sektaštvo i naložila iskrenu saradnju sa svim levim partijama i svim potencijalnim saveznicima.
U sledećih par godina ujedinjena levica je prvi put došla na vlast u onim zemljama u kojima već nije vladao fašizam - u Španiji, Francuskoj... Ta vlast levice trajala je relativno kratko i bila opterećena velikim turbolencijama, ali je bila izuzetno značajna za zapadnu civilizaciju: uvedena je 40-satna radna nedelja, plaćeni godišnji odmor, unapređeno obavezno školovanje, zdravstvena zaštita, ravnopravnost žena... Jednom rečju, civilizovano društvo kakvo danas poznajemo.
Tu negde je, da preokrenem poznatu frazu, nastao kapitalizam sa ljudskim likom.
Na konsolidaciju i širenje liberalnog građanskog stava, pored liberalnih mislilaca XIX veka, značajan uticaj je imala i socijalna demokratija sa svojom socijalnom sigurnošću i društvenom konsolidacijom. Teško je biti liberalni građanin ako nemaš tri obroka dnevno. Prvo baza, pa nadgradnja, što rekao čika-Marks.

Posle WWII ponovo je došlo do udaljavanja, s jedne strane pravovernog "realnog socijalizma" i s druge hibridnog, socijalno modifikovanog kapitalizma. Spektakularnom krahu ovog prvog 1989. doprinelo je, pored privredne efikasnosti i bezbedno socijalno okruženje razvijeno doprinosom "revizionista". Ko je na kraju pobedio? Čudnovati su putevi istorije... Moglo bi se ipak reći da je pobedio napredak.

Negde šezdesetih Lešek Kolakovski napiso je esej pod naslovom "Pohvala nedoslednosti". Osnovna ideja je bila kao su stavovi, verovanja, ideologije u principu tako nesaglasne između sebe i tako isključive da bi se ljudi, da su iole dosledni, odavno međusobno istrebili. A stvari nikad ne teku prema željama i predviđanjima ideologija, nego uvek nekim svojim kompromisnim i krivudavim putevima. Otuda "Pohvala nedoslednosti".

"Prva" i "Druga" Srbija? "Saborna" : "Građanska"? To je sociološki verovatno tako. Ali, šta s tim politički? Naročito s obzirom da je odnos negde oko 90 : 10. Pljuvati ih i mrzeti uvereni da će se tako predomisliti i postideti? Hmm... Postreljati? Why not, ali, bojim se da bi tek to bio jedan veeliki posao. Bar do sada nikome nije uspeo u tolikom obimu.
Izgleda da ćete vi, lepši i pametniji, ipak morati da još neko vreme kogzistirate sa ružnima i glupima. Možda bi svoju pamet mogli upotrebiti za to da im pomognete da odrastu i da se emancipuju. Male stvari često mogu u praksi biti mnogo veće nego velike reči.
Na "njih", na "prvu" Srbija treba gledati kao na masu potencijalnih saveznika bez kojih se ne može pobediti. Zato nije praktično ni korisno pljuvati im u lice. Koristilo bi malo pedagogije...

Srbiji je potrebna jedna principijelna liberalno-demokratsko-socijalna politička alternativa. Potrebno je i dobro jasno formulisati svoje stavove i jasno kritikovati druge. Nikako međutim ne bi trebalo kopati duboke rovove prema potencijalnim i neophodnim saveznicima i saradnicima u nekim inicijativama. Ponekad se čini kao su neke lidere "druge" Srbije instalirali upravo njeni neprijatelji radi njenog kompromitovanja.

Znate onu narodnu priču: Bila rodna godina, svega dosta, svi veseli, siti i raskalašni, i u tom izobilju hrpa prošlogodišnjih suvih smokava nije delovala baš privlačno. Najobesniji predloži - hajde da se svi ispišamo na nju. Što svi razdragano i oduševljno prihvate.
Ali, oduži se zima, svega nestalo, tek, jednog dana, onaj obesni uzme jednu smokvu sa samog kraja, izjavi "ova nije zapišana", i pojede je. Drugi uzme još jednu s drugog kraja: "nije ni ova"...
I tako ih pojedu do poslednje...

Verujte dragi sektaši, trebaće vam svaka od tih smokava...

Blamaža oko referenduma? Zaista i tužno i ružno, ali, da li to znači da je moguća revolucija? Ne bih rekao...

Malo večitih istina za kraj:
ko tebe kamenom, ti njega hlebom...
treba ulaziti samo u one bitke u kojima se može pobediti...
kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti.


Ha!

Milossevich je sebi "stvorio" opoziciju po meri. CCini mi se i da postoktobarska Srbija, koja nastavlja tradiciju Milossevicheve Srbije, ccini isto.

http://urbanozeleno.blogspot.com


Space

Super mi je kako odani poklonici LDP-a ipak ostavljaju malo prostora za eventualno slizavanje, da ne kazem ujedinjavanje sa DS. Daj da se ne laje previse, jer nikad se ne zna, zlu ne trebalo, mozda ce doci teska vremena, pa ce ljubav morati ponovo da cveta...


Svetu se ne može ugoditi

Znači ne valja kada LDP ima jednak stav prema svima u vlasti, ali i ne valja kada se ostavlja prostor za saradnju. Ovo već postaje smešno.

Čedomir Jovanović je više puta izjavio da je koalicija sa DSom moguća prema tome tu nema prostora za bilo kakve dileme ili mistifikacije. To što je DS donela novi Ustav Srbije sa radikalima i koštunicom samo govori o stanju u kome se sama DS nalazi.


Zašto LDP uopšte izlazi na izbore kad će opet biti pokradeni?

Zašto daju legitimitet unapred pokradenim izborima svojim učešćem? Zašto veruju da neće biti pokradeni na izborima, kad su znali unapred da će biti krađa na referendumu?
Zato što na referendumu nije moglo ništa da se ušićari. Ustvari jeste, anti-referendumskom kampanjom, da se poveća mizeran rejting pred izbore. U tom smislu su i oni saučesnici premijerove prljave političke igre, po receptu Mila Đukanovića: "referendum, pa onda izbori na krilima istog". zašto ne bojkotuju izbore: zato što uvek postoji šansa da se pređe cenzus, a onda skupo proda bulja u nekoj postizbornoj koaliciji. Ako je ne naprave već predizborno sa nekima koje sad toliko pljuju.
Toliko buke i frke oko stranke čiji se procenat osvojenih glasova mora izraziti sa tri decimale, da bi uopšte mogao da se izrazi.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Ajde Armirani, ne davi.

Ajde Armirani, ne davi.


Kakvo je ovo štemovanje...beton...

Mnogo rečenica, a jadikovka...
Kao da ti je nečega žao, "beton"....


Glasaću za LDP i, da, mrzim

Glasaću za LDP i, da, mrzim one koji hoće da me vrate u devedesete.
Stekao sam utisak da se u poslednje vreme glasači DSa nekako stidljivo izjašnjavaju da su za tu stranku. Kao da ih je sramota zbog nečega. Stalno nalaze neke izgovore kako nemaju za koga drugog da glasaju, neće da bacaju glas i slično. Ako sam u pravu, a mislim da jesam, samo je pitanje dana kada će svi oni preći u LDP.


Slobodna Palestina

Srdjane, vidim bavis se proterivanjem ljudi sa bloga jer si osecajan. To je tako romanticno. Znam da niko nije proteran zbog tebe licno, ali... Smeska ti se brk, likujes nad tudjom nesrecom. To nije lepo. Osecas li se kao po-Bednik? Jesi li ti bata ili seka? Ko te je povredio? Roditelji?

Mislim, jesi ti u pravu za ove partije, ali te ne gotivim. Ni tvoj dosadni blog. Ne gotivim to sto Izrael radi Palestincima. Kao sto ne gotivim ljude koji ne shvataju salu. Sta imas da kazes o Sasi Baronu Koenu? Sto ne prijavis i njega da mu ukinu sve emisije i filmove. Znas li onu pesmicu koju je kao BORAT pevao u kafani sa kaubojima? Evo ti vic za kraj:

An Israeli arrives at London Heathrow:
Customs: "Occupation?"
Isreali: "No, just visiting."

Idi zali se odmah.

"Dajem glas konstataciji da je religija najvece zlo na planeti."

"Koju religiju upraznjavaju majmuni?"


Kolose...

... nasao si koga ces da kritikujes za izraelsku politiku prema palestincima!


Sto?

Zar je pravedan? Ne bi se on vredjao zbog smesne sale da je pravedan. Stvarno su mi dosadili s kukanjem, nista ne smes da kazes na racun Jevreja. Momentalno te proglase za nacistu. Dokle bre?
Volis li muziku koju pusta DJuBre?


Ipak si reterirao, Kolose...

... vidim da u kopiji ovog komentara nema jedne recenice. Ajd' reteriraj jos malo, Sasa Koen je Jevrejin.


Ivane, mislim da si

malo preterao. To za Sašu Koena je suviše komplikovano za kolosa.


couldn' t

agree more!


Da li

stvarno mislis da nisam znao da je Sasa Jevrejin?


Pa ocigledno nisi shvatio...

... da Koen ne pravi sale na racun Jevreja, nego na racun antisemita.


Quote:nista ne smes da kazes

Quote:
nista ne smes da kazes na racun Jevreja.

a sta bi ti hteo da kazes, ..............(vredjanje, nije prvi put...ok? m.)


Nista manje...

...ili vise od onoga sto bi rekao za Srbe, Amere...
Shvatas? Samo zato sto sam potegao pricu o tome kako je humor jedna divna stvar koje se ne treba kloniti, ti si shvatio da ja imam nesto protiv Jevreja? I jos me nazivas hochstaplerom?


Ja nemam reci da opisem sta

Ja nemam reci da opisem sta se ovde radi. Zato sto je covek rekao sta mu desilo, kakva mu je rec upucena, ovde se navukla bagra da ga zasipa svojom mrznjom prema politici Izraela i da istresa na najprimitivniji nacin svoju frustraciju cinjenicom da se ljudi bune i nece da slusuaju dosadne viceve koji bi mozda bili interesantni kamiondzijama. I gle cuda, ovaj hochstapler nema za sta da se uhvati pa nesto pominje oceve i majke.

Ali sta ces, povukla se sa bloga jedna prostacina neopisana, koja je inace umela cesto da se oleshi tamo u svojoj rupi pa onda da izadje na blog da gnjavi, i jos o tome pisao Kukurir....Tako da je sasvim normalno da stado koje se u medjuvremenu skupilo oko svog ovnujskog idola razvlaci svoje balege po blogu.

Nekako se ipak poslednjih dana proredilo stado, valjda ide za svojim idolom, daleko im lepa kuca.


jaao

ove šale su na nivou predškolskog uzrasta.


Jevrejin...

..pa sme da pljuje po Jevrejima, jel' da?
E bas zato ne dam da polu-Jevrejin, polu-Srbin, pljuje po Srbima.
Kad budes ceo bato, fekalishi slobodno.

____

коње.


..

. da te ne bi optuzio za anti-Srbizam.

_____

да би ме оптуживао за било шта, научи се претходно елементарној писмености.


...

Polu-Izraelchicu...


jel' te svrbi

sto nisi ceo jevrejin?


Kolose...

... ako te banuju samo da znas da je to bilo na moju inicijativu. Al' ne zbog antisemitizma, nego zbog trolovanja. Pozdrav.


Ivane, budimo razumni pls.

Ivane, budimo razumni pls. trolovanje je za opomenu, a ovakav ispad je za banovanje.


Corn Mouth...

... nemoj da sumnjas u ispravnost mojih metoda. Kolos bi voleo da bude banovan zbog ovog ispada. Kapiras?


hmmm. pa ja rekoh da je

hmmm. pa ja rekoh da je hochstapler ...

Imam jedan predlog, da se oformi jedan blog koji bi bio "zatvor". Umesto da se ljudi banuju da im se ogranici pristup samo na zatvorenicku stranicu. A ostali da mogu da dolaze na tu stranu da obidju zatvorenike kad hoce.
I onda moderator moze da propise kaznu zatvora od mesec dana za trolovanje.
Prosto mislio sam da bi bilo dobro da ako to software dopusta ukinemo "smrtnu kaznu" i otvorimo zatvor za usere na blogu. Sta mislis?


Nije istina...

... naravno da ne bi voleo da budem banovan. Ne razumem samo koja pravila vaze ovde. Neko moze da pise sta mu volja i jos ga ljudi tapsu po ramenu, drugi opet budu banovani??? Sloboda govora? Demokratija?
Hvala ti Ivane.


Ti nisi normalan, Kolose,

anti-semitizam sigurno ne spada u domen slobode govora!
I prestani da meris ljude po tome koliko (ni)su Srbi!


Nisam normalan?

Verovatno, posto stvarno ne mogu da shvatim gde sam to pljuvao Izraelce? Da sam napisao da je neko polu-covek,
da li bi to bilo u redu? Pravo da ti kazem muka mi je od srbizma svake vrste, ne radi se o tome.
Sasa B Koen rastura kazahstance od zezanja i svi mislimo da je to smesno, zar ne? Kako se to zove? Anti-kaz? Zasto je to u redu, a sala o kojoj sam poceo da pricam nije? Znas li da nema emisije na US televiziji gde je Sasa gostovao u kojoj nije pravio sale na racun ROMA? Da li to znaci da je Sasa GYPSY? Ako nije, kako se to zove? Pljuvanje Roma?
Za tvoju licnu informaciju, imam oko desetak sjajnih prijatelja iz Izraela, porazgovarao sam s njima na ovu temu, preveo i prepricao salu i komentare, svi do jednog su mislili da je smesno. Kapiras? Na zalost (ili na srecu) ne pricaju srpski da bi mogao da ih zamolim da ti napisu pismo koje bi ti objasnilo ko ovde nije normalan.

_____

ja sam dao tu "pošalicu" svojoj ženi da pročita - vojvođanka inače - i ona kaže da je debilna totalno. dakle, šta sad, tvoji virtualni izraelci, ili moja žena?
neka ti napišu i pošalju na hebrejskom, prevešću sam i prepričati drugima šta su rekli. fair enough?


Naravno, Kolose, da im je smesno,

Kad sami sebe tako mogu da nazivaju.
Ali to drugi ne mogu.


Dragi Srdjane

Sad se nekako osecam bitnim jer se neko "zauzeo" za mene, sto rece Ivan. Licno ne poznajem nikoga tamo, tako da ne znam ko se to zauzima za mene. U svakom slucaju, moj komsija izraelskog prezimena ce ti napisati pismo cim stigne iz velike jabuke. Namerno zelim da ti bas on napise pismo jer ne poznajem nijednog Izraelca koji se zalaze vise za izraelsku stvar od njega. Ti onda to prevedi i procitaj svojoj supruzi pa mozda i skapirate salu. Sto se mene tice,
ni malo nisam uzivao u ovom prepucavanju te se vise necu oglasavati ovde. Dosadno je. Pismo ces dobiti cim se covek vrati. Sve najbolje i take care. Btw, najozbiljnije razmisljam o tome da sinu dam ime David. Toliko o mom antisemitizmu.
PS VRATITE NAM SERGEJA!!!!!!!


nou frks, kolose,

kako želiš. i meni je dosadno da se džapam. u lepom sam raspoloženju, a i nemanja vidić je postigao jako lep gol protiv portsmuta danas. brisnuo sam ti onu poruku upućenu ivanu. ako želiš nekako drugačije to da sročiš, nema problema. ne znaš čoveka lično, ili mu barem nisi blizak momentalno pa ne možeš da proceniš da li je dobar ili loš, da li se promenio nabolje ili nagore. to šta drugi pričaju o njemu je rekla-kazala. klinački radovi. ajd i ti, easy ride...


Nema na cemu, Kolose...

... pisao sam nadleznima, ali nisu hteli ni da cuju. Neko se zauzeo za tebe. Izgleda da imas prijatelje na uticajnim mestima. Jel' to ta demokratija? Ovde na blogu su neki nedodirljivi.


Kolose, dugujem ti izvinjenje...

... i objasnjenje. Elem niti sam pisao i trazio da te banuju, niti se neko zauzeo za tebe, to sam te lozio. Izvini zbog toga. A sad da probam da ti objasnim zasto sam to uradio. Naime ti si u svom komentaru napisao sledece:

... naravno da ne bi voleo da budem banovan. Ne razumem samo koja pravila vaze ovde. Neko moze da pise sta mu volja i jos ga ljudi tapsu po ramenu, drugi opet budu banovani??? Sloboda govora? Demokratija?

Ja sam potom insinuirao da imas prijetelje na uticajnim mestima te si zbog toga nedodirljiv. Zamisli da sam nastavio ovu igru, da sam ispod svakog tvog komentara na svakom postu napisao: lako je tebi da ovo kazes, kada imas zastitnike i kada si nedodirljiv. Nakon nekog vremena mnogi bi mislili da je to istina. Mogao bih na kraju da te optuzim za necije banovanje i to bi kod nekih ljudi proslo. A sve je moja konstrukcija i insinuacija. A zasto ti ovo pisem? Pa ti si u svom komentaru upucenom Fuchsu napisao:

Srdjane, vidim bavis se proterivanjem ljudi sa bloga jer si osecajan.

Ne bavi se Srdjan proterivanjem ljudi sa bloga, niti ti imas zastitnike, ali to prolazi. Cak si i ti sam pomislio da se neko zauzeo za tebe, a to je samo bila moja konstrukcija. Kapiras kol'ko to moze da bude gadno? Zato te molim, opreznije s recima.

Pozdrav


Ivane mudrice

Izvinjavam se i ja tebi. Naravno da si u pravu. Obecavam da cu u buducnosti voditi racuna o tome sta, kako i kome pisem.
Izvini jos jednom.
Ako bi bio ljubazan da to objasnis i drugima. Da li je Sergej bio na Cecinom rodjendanu i da li se poznaje sa legijom, to valjda moze da tvrdi samo neko ko je bio prisutan, zar ne? Ako se to uopste i desilo???


"Da li je Sergej bio na

"Da li je Sergej bio na Cecinom rodjendanu i da li se poznaje sa legijom, to valjda moze da tvrdi samo neko ko je bio prisutan, zar ne? Ako se to uopste i desilo???"

Ne pricaj gluposti. Ako se to uopste moze nazvati gluposcu, a ne necim jos pogrdnijim.


Hey Z

zar blog ne postoji u te svrhe? Salu na stranu, uzivam u tvojim komentarima, cesto su veoma duhoviti. Sto se mene tice, eto gluparam... Mada, istina se najcesce krije iza ugla...u srcu pustinje...

_______

džeb'ga brate, kolose, modsi nisi uslišili moju molbu.
ako ništa, evo ti
pjesmiška

- nek te utješi gdje god da si,
my sour brother.


добро, колосе...

како можеш да слушаш Дарквуде и будеш у хејт фазону? ил' ти то била моментална жута минута?

ил' се то још није еманциповао Херцеговац у теби - као код мог другара Роке-Ратазјајева у једном од горњих прилога: једном руком чашицу с лозом држи (у слушкама Дарквуди, БЈЕСОВИ у Роковом животном случају), а другом прангију испод стола. узгредбудиречено, бедак је што ти је буразер седео с Легијом и екипицом у кафани.


откуд ми гија у љевици

и ова успоредба с колосом? јел то покуда мени срке због некаквог хејта што га ширих руралан ил ја не капирам него ти мене тек шале ради помену. а смејо сам се.


ноу Роко,

...него је остала ријеч да ти виси у ваздуху пошље "једно ти је кад лозу пијемо, а друго кад о политици бистримо...",
да су ми се пред очима моментално указале звезде, луча и његоше петровићу, и сав крш&крас што се већ види из требињског округа!

а и колос нам је Херцеговац неки, зар не?

ps. ej da, a odlična ti ova spojka vračarskog slenga i ijekavštine! ;) "гија у љевици"...


не знам колосов

не знам колосов бекграунд али ако родослов може наизуст до у девето кољено набројати ја га признајем за свога.


до у девето кољено - the 9th gate

моји су ти око осамсто четрнаесте (9x20=180, што ћеш више, кољена 10!), под Гарашaнином и предвођени неким чукунчукунчукундедом Ратком, прешли из требињског округа, пробили пут кроз Турке, и населили се на Златном брегу, на Дунаву повр' Гроцке. легенда иде да су се крвно завадили са кумом*, па су зато отишли, а не да бољу срећу потраже у ослобођеној Србији. први се тамо снашао чукундеда Андреј, али кад је већ имање требало да процва, дође Швабо, па потера прадеду Радисава преко Проклетија, ђе Радо и погибе. моме ђеду је било пет љета, одрастао је као сироче, гледао како у смедеровској гимназији учитељ се улагује варошкој ђеци и ђеци министара, а њега, дете "страдалника са Проклетија" ниподаштава и извргава га општој порузи. ту су се ђеду пробудиле прве анти-буржоаске идеје, које ће потом прерасти у социјалистичке, а још пошље у комунистичке и револуционарне (то кад је срео ђеда Ивана Маровића који је организовао предратни Народни отпор на Београдском универзитету, ил' тако неки рад).

* pazi kad je svaka druga familija pobegla iz trebinjskog okruga u strahu od krvne osvete. to će i meni sa trifunovićima da se desi, ako kolos još jednom uleti u šiz-paniku, i počne da me vređa, i onda ja posle moram da ga isprangijam, a serž da me juri po njujorku da osveti palu krv. ;)


OMENJAMOMENJ AKUTRAKUTRA

Iz pouzdanih izvora saznajem da usled tehnickih smetnji Kolos nece biti u mogucnosti da repartira. Proteran, sta li.

P.S. Da je Ercegovac, fakat, nije.

"Nastavi s' radom!"

------------------------
"Koji ljudi hodi?"


Quote:a serž da me juri po

Quote:
a serž da me juri po njujorku da osveti palu krv.

a može i po wash. down the museum mile, naravno.


Evo mene opet

Promenjen, prevaspitan, sa gomilom dlaka na jeziku.
Rodjen u Beogradu, odrastao na Vracaru, ulica Trnska.
Redovan posetilac Kalenic pijace. Svojevremeno.
Mogu da navedem sve pretke do kurajbera. Mislim da je to deveto koleno.
Srbin, zvezdas, zutominutas kad mi neko dira u moje. Neka su i najgori, sta cu moji su. Figurativno. ST i ja nismo u krvnoj vezi mada se cesto pokrvimo.
Nije lepo biti banovan. Ali sta cu kad sam bez veze.


е само кад си

е само кад си нам се колосе умивен вратио, лако ћеш са баном на крај изаћ. а длаке повади, пази на језик.


сејм фром ми,

брадр колосе!

узград, брадр ратазјајо живи две улице повр' тебе и има доста симпа веб-страницу.

не знам сержа лично, али сећам се да сам га јако готивио као глумца средином и крајем 90их (када је растко из кандекоџеинебојше запалио из театра неким чудним путем :().


Srki

Daj nesto veselo, novi blog. Iznenadi me. Zanima me problematika nabavljanja dzidze (duvanja) u Izraelu od poslednjeg rata na ovamo. Ili neka muzika, daj nesto bez politike. Bio bih veoma zahvalan.


Ratazjajev

Srki, hvala na preporuci. Veoma simpaticna veb stranica.
Ratazjajev pise ili prikuplja?


Rataz.

pisac, nije loš, ne?


хе хе, tnx за линк срке

...Ја сам, наравно, необразован човек, и сам знам да сам необразован, због сиромаштва сам оскудно образован, али не наводим говор на то, и није ту реч о мени, већ ћу се за Ратазјајева заузети, а ви како вам драго. Он је мој пријатељ, зато ћу се и заузимати за њега. Он добро пише, веома, веома и, опет, веома добро пише. Не слажем се са вама и никако се не могу сложити. Пише китњасто, испрекидано, с фигурама, има разних мисли: веома добро! Ви сте, можда, читали без осећања, Варењка, или нисте били расположени кад сте читали, на Федору сте се због нечега наљутили, или вам се нешто непријатно десило. Не, прочитајте ви то с осећањем, боље, кад сте задовољни и весели и у пријатном расположењу, ето, на пример, кад држите бомбону у устима, ето тада прочитајте. Ја не оспоравам (ко би то могао), има и бољих писаца од Ратазјајева, има чак и много бољих, али и они су добри, и Ратазјајев је добар; они добро пишу и он добро пише...


Dobar, dobar...

Moracu da probam ponovo s bombonom u ustima. Bilo kog ukusa?


бомбон, колосе...

само да нема LSD-додатке... ;)

него,
ја се пензионисао од ганџе. капирам да постанем татика у догледно време па нећу да ми бебика има thc у генима одмалена! поред тога сам и пао због поседовања пре пар година. еј да, код нас ти се углавном пуши хаш (који, да не поверујеш, стиже из египта и либана), или хидро-сканк. доста људи гаји ганџу гајби, у баштама или по кибуцима и селима: ред парадајза, ред мандарина, ред грожђа, ред ганџолина!

е, а то кад сам пао, то је било најстрашније. претходно сам пао био због поседовања хаша (а таман се вратио био од тадашње девојке из копенхагена). када су ме стартовали керови и нашли писић хаша, почео сам да се свађам, као, "шае била, имам само писић, то је за приватну употребу, нисам дилер! у копенхагену се то на улици пуши и нико вас не прогања због тога!" класични дротовски одговор: "па-а, нисмо ми, бр'те, у копенхагену, ај с нама у станџу на friendly кафицу, и тако, да се дружимо..."
после пар дана буди ме ујутро хистерично звонце на вратима... упада инспектор (све као у филму с харви кајтелом, или у león, luc besson-a) с њих још петорицом-шесторицом, и налогом за претрес... испревртали целу гајбу... однели ми моју биљчицу (четврта или пета генерација коју сам сáм узгајио), све сами хедови, природа... био је то један од најжалоснијих дана моје младости... ех да.


LetimSanjamDisem

Prob'o ja to par puta pre dosta godina i nikad nisam imao haludze te sam odustao. Osecao sam se prevarenim. Secam se da sam se pokidao od smeha, ali ja sam covek koji se inace smeje vise od proseka... lud na brasno...
Citao sam vesti kako je cena dzidze drasticno skocila nakon poslednjeg konflikta te sam hteo da cujem iz prve ruke. Svuda ima tisha sem u imperiji. Nepravda.
O ceni dzidze da ti ne pricam, DERU. $60-$100 za osmicu, oko tri i po mica. Naravno za $20 mozes da paznes istu kolicinu meksickog djubreta. Dok ga borci prebace preko lindze, naparfemisu ga milion puta. Ko zna sta sve trpaju unutra?
Elem, otvorise se apoteke u poslednje dve godine viljem Kalifornije. Recept kosta oko $100 i traje godinu dana. Apoteke prodaju razne proizvode, cokolade, sode, srolane, nesrolane... kao, imaju neki has koji osim mirisa nema nikakve slicnosti s blagodetima Amsterdama. Nepravda. Dobra stvar je ako imas recept, murija te ne hapsi.
Kada sam '96. pravio poslednji party u Trnskoj, dodjose mi trojica naoruzanih do zuba, da provere zasto smetam predsedniku kucnog saveta, koji me je btw prijavio vojsci koja me do tada nije imala u evidenciji. Caskam ja sa njima ispred stana, kad glavni baja zavuce prstic u dzepic tregerusa koje sam imao na sebi i meni proradise vijuge da mi je 5min. pre toga ortak doneo poklon koji je ubacio bas u taj dzepic. Providan celofan od pljuga, dzidza unutra s ceduljicom KALUDJERICA. Krstio je ortak, sta li. Drzi predstavnik javnog reda i mira kesicu i pita me - Sta je ovo? Ja u zemlju da propadnem, skrenuo pogled ka ulazu u zgradu i cutim. Pita baja opet, ja cutim. Kaze on - Nemoj treci put da te pitam. Ja reko' - Zasto me pitate kad znate sta je? Pazi sad... vrati baja kesicu gde je nasao i rece da utisamo muziku jer ako ga ponovo budu zvali vratice se s nalogom i uraditi detaljni pretres. Da li je pomoglo to sto je u trenutku mog "propadanja u zemlju" usetalo desetak manekenki ili bajina dobra volja, nikad necu saznati. Nastavili smo party, oni se nikad nisu vratili a ja sam 5 meseci kasnije promenio geografski polozaj. Sad ti ispricah ovo deceniju kasnije.


uaaau, ne pričaj da si iznad kafane tamo živeo!

ili još bolje, tvoja kafana?! bila?!

eh da, to su bila slavna vremena...

... možda ker stvarno nije znao šta je? :)

ps. ja sam imao isto neku aferu s lsd-jem (kad sam se tek doselio iz srbije 1999.)... bio sam na gajbi u telavivu tada s nekim klinkama koje su izbačene iz države floride zbog lsd-ja (dobile doživotnu zabranu ulaska u floridu, s 19 godina starosti - kakav uspeh!). uspele su da prošvercuju likvid u zemlju, i onda se pušila gandža posuta time par meseci dok, jednog dana, nije oživela slika kojom je bio oslikan zid u dnevnoj sobi a srce naizmenično da kuca deset puta brže a naizmenično da propušta otkucaje... inače, jeste ovde murija ograničila protok tiša. bila je priča da hezbola i al kaeda (koja je u komšiluku, na sinaju) stavlja nekakva hemijska sranja u staf, truje našu omladinu... tako da su u jerusalu svi živi popadali i, kako čujem od ekipe, dry je već neki duži period. u telavivu je opuštenije i ne proganja murija toliko, mada ima i tamo ekcesa... mada, kod nas ti se sve kopira što se radi u US, pa je moguće da je murija u nekom fazonu the end of violence, kao, da zaustave to sasvim, šta li? kapiram da će posle državne apoteke da valjaju prozak, i slična hemijska sranja, utučenoj omladini da se prikulira... eh, daleki su i slavni alaha dani kad je tiša bilo na svakom koraku...
:(((


Sedmica Trnske ulice

Secas li se Trnica u podrumu kuce na kraju ulice?


Ili, ili...

Quote:
како можеш да слушаш Дарквуде и будеш у хејт фазону? ил' ти то била моментална жута минута?

Bice da je ovo drugo. S' tim da je 'momenat' u ovom slucaju promenljiva, cija je vrednost "srazmerno proporcionalna kolicini vremena potrebnoj da se isp***ara trece lice koje svojski udara po 'burazeru' i ostaloj rodbini". To se nekad zvalo 'lojalnost'. Od slavenoserbskog 'loj'.

----------------------
Djura: "A istorija?"
Nele: "Aaa, nema taj predmet, decko."


Od jednog pravoslavnog marxiste i exploatatora Indijanaca

Shalom Alehem,Srki, pardon,Elo Hai, pardon, Pomaze Bog!:P
So, kako sam ja pravoslavni marxista koji eksploatise male Indijance,onaj iz broja 2-iju mene grdan-(and very proud of it, btw), a kako podrzavam 1.i 8., ce glasam za LDP-GSS-SDU-LSV koaliciju. Sta cu kad se svake noci molim svetom Savi da me prosvetno umudri, a svetom Karlu i Fridrihu da mi dadedu snage da eksploatisem male Indijance!:P
Eksploatacija malih Indijanaca ili smrt!:P
P.S.ZARE PARTIJA, PRAVOSLAVLJE AKCIJA!
ZIVEO DRUG MARKS!


Урке,

:) лепо си ме разонодио. него, реци стварно, како објашњаваш себи да неко ко идеолошки заступа једно, у пракси ради друго? зар ти то није контроверзно? можда је стварно боље да пређеш у ДС и тамо будеш право лево крило, него да у оквиру фејкног левог крила будеш центар? шта ти мислиш о томе? ;)


Sve za prijatelje, Srki.:)

Btw, ja u DS necu nikad preci, tj.nikad se necu vratiti, zato sto u istom ima mnogo nazosha, a isti me nerviraju, kao i njihovo insistiranje na tradiciji i nametanju vere i nacije kao vrhovnih vrednosti.
I ja nisam centar, nego levi centar, ideoloski sam opredeljen kao levi socliberal.
I SDU nije fake.
A i Srbija je u tranziciji, a SDU je partija koja je ucestvovala u prvoj demokratskoj srbijanskoj Vladi, koja je sprovodila reforme, i svojim danasnjim politickim i ideoloskim kursom pokazuje politicku odgovornost i pokazuje da nije kao DS i Tadic spremna na kompromise sa snagama proslosti, radi dobijanja vlasti.
Zato sto se LDP-GSS-SDU-LSV koalicija bori za vlast da na nju dodje da bi menjala, a ne da bi vladala.
E, zato sam u SDU-u.


fino zboriš, urke,

al' tako svaka partija zbori pred izbore, pa potom zaborave šta su pričali... no dobro, šta je tu je. ;)


Srdjane, ja to pricam vec dugo,

i to nema veze sa izborima.
Kada bi SDU taj kurs napustio, ne bih vise bio u njemu.
2 Beba i Srdjan-vrlo zlonamerno, s obzirom da mi ne izlazimo na izbore da se borimo za vlast da bismo vladali Srbijom, mi se borimo da Srbiju promenimo.


за мене и бебу...

па добро, шта 'оћеш од нас: да гласујемо за вас и још да вас драшкамо по леђима? не може то, прико мој добри. то је лењинизам, а то није за паметну децу. ;)


i jos

da im potimarimo ergelu...malo mnogo, glas, ceskanje, timarenje...ali super mi je to kao necemo mi na vlast vec da menjamo srbiju. vrh!

(molim urosa i ldp ekipu da mi ne odgovara. hvala.)
ps. e ovo cu da stavim u potpis umesto nicka :-))) mislim kapiram da cu da da glasam Za vas ali mojne da se raspravljamo, nije mi gusht, akomerazumetestahocudakazem :-)

BebaOdLonchara


2 Srdjan i Beba

1.Ja nikome ne govorim za koga da glasa, ja samo kazem da cu glasati za LDP-GSS-SDU-LSV koaliciju i zasto.
2.Bebo, ja nisam u LDP-u nego u SDU-u, 100000 puta sam vec ponovio, pa i zapamti, pls.Hvala.
P.S. LDP samo zdusno podrzavam!


Koja je razlika....

... izmedju LDP, GSS i SDU. Za LSV mi jasno. Zasto se ne ujedine te tri partije?


Zassto se ne ujedine te tri partije?

Pomenute partije se ne ujedinjuju zato ssto bi ujedinjenem prestale da budu jednoglave azzdajice i postale troglava azzdaja. Azzdaja se postaje prelaskom cenzusa (znacci, azzdaja snage iznad 5%). Takve azzdaje sluzze da za dlaku pretegne jeziccak na vagi. Te koje nisu na jeziccku su prave azzdaje, s tim ssto se povremeno otimaju kontroli i postaju ale.

http://urbanozeleno.blogspot.com


Kako ide ono

s barom i krokodilima?


Mala bara puna krokodila. Potrebno mi zbog naslova :)

Raccunam da je nestalo riba & zzaba & rakova i da che krokodili pitanje "prozzdiranja" ressiti izmedju sebe. Znacci, tri-ccetiri krokodila, pa da obnovimo zzivi svet :)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Ne znam zasto,Dejane,

to ces morati da pitas Cedu Jovanovica,Natasu Micic i Zarka Koraca.
Na sajtu GSS-a imas u desnom uglu link ka "Pitajte Natasu Micic", pa idi tamo i postavi joj pitanje, ako te bas toliko zanima.
http://www.gradjanskisavez.org.yu

Ja,kao obican clan SDU-a, nemam pojma, niti me, iskreno, i interesuje.
Vazno mi je da je stranka ciji sam clan u koaliciji sa snagama koje ne pristaju na kompromis sa prosloscu i koje su joj programski i politicki najblize.
Ako do ujedinjenja dodje, super, bicu deo ujedinjenog LDP-a, ako ne, ostajem u SDU-u, tamo mi je lepo, jer je SDU jedna od retkih stranaka, ciji clanovi ne moraju da postuju partijsku disciplinu i ne moraju da govore kao papagaji sve sto predsednik i Glavni odbor misle i kazu. U SDU-u se neguje individualizam i kriticko misljenje.:)


Da, hocemo da menjamo Srbiju,

na bolje.
Jel to nesto nelegitimno, lose, ili sta?
Ili ces da Cedu stavis u istu grupu sa onima cija je zrtva?


lepo je beba govorila...

... ne cimajte me oko chede.

urke, a stvarno ste isti kao vernici: njima pipnesh boga, oni povilene; vama pipnesh chedu, vi poma'nitate.

hm, trip zhrtve u politichke svrhe? nije mi to bash preterano zdravo.

aj zdravo, imam posla...


Srdjane,

niko tebe ne cima, sam si potegao tu temu.
A Ceda jeste zrtva ex rezima!
Ne pomanitam ja zbog Cede kao Cede, nego zbog Cede koji se zalaze za suocavanje sa prosloscu i evropeizaciju Srbije.
I nisam nikakav vernik, samo postujem nekoga ko je rizikovao svoj zivot da bi meni kao gradjaninu bilo bolje!
Ni ja nemam vremena za objasnjavanje osnovnih stvari kritizerima.
Aj zdravo i tebi!


Džipom 200 na sat

Quote:
samo postujem nekoga ko je rizikovao svoj zivot da bi meni kao gradjaninu bilo bolje!

Pa, ono, jes'! Kada se svojim džipom zariješ u neki tuđi auto jureći 200 na sat, to je veliki rizik za život. A uz to, sve je to radio da bi nama građanima bilo bolje. Čak i ona privatna "zebra" je tome služila. A ima toga još, ihaha!

www.blogoye.org/spadalo
***Trava upotrebljena za ljubavnu igru!
Najbolje upotrebljena trava!***


Ne, Spadalo,

To je ono kad imas dovoljno hrabrosti da se suocis s problemima i onda povlacis poteze koji su nepopularni da bi izvukao zemlju i njene gradjane i gradjanke iz balege u koju ih je uvukao Slobodan Milosevic svojom zlocinackom politikom.
To je ono kada udjes u samo gnezdo kriminala da bi ga sprecio da se vrati na vlast!
To je ono kada rizikujes svoj zivot da bi balkanski kasapin bio uhapsen i da bi kasnije otisao u Hag, a onda njegova cerka puca u tebe!
To je ono kad se bivsi rezim i ova "Vlada" zajedno svete sprovodiocima reformi i onima koji su Srbiju povezali sa svetom, i koji su joj pokazali kako moze bolje, ubijajuci ih, preteci im, ubistvom i hapseci ih!Konkretno mislim na pretnje ubistvom Cedi i hapsenje Vladana Batica!

I ta ista zebra toliko malo znaci u odnosu na sve zlocine koje je naredio, izvrsio i podrzavao Milosevicev rezim!
I tacno, Ceda ima mnogo mana, i ja sam ih svestan, ali u odnosu na Slobodana Milosevica i njegovu ratnohuskacku,ratnozlocinacku i lopovsku bagru,Ceda je andjeo!
Zato sto je bio u vlasti da menja, a ne da vlada!
Takvi kao ti su u najlagodnijoj poziciji-nista ne rade i kritiziraju!


SF,

moram da primetim da je ovo prilično nisko i neduhovito.

Ali okej, valjda ti je ta slika bila pri ruci. Primećujem da ti odlično ide vređanje ljudi (zajedno smo jači).

Ali šta je sporno u Uroševim stavovima? Hajde objasni kad budeš bolje volje?
Ako se Čeda bude menjao nabolje kao što je krenuo, šta je tu loše?

Ima dobru građansku ekipu oko sebe. Neće biti nacoša u blizini, neće poricati Srebrenicu i ostale zločine.

Neće dozvoliti da bujaju rezni Obrazi, Stromfrontovi, Jestinovci, Nomokanonovce.

Šta tebi tu ne valja?

Ja lično sam od 1990. na ulici i to raznim povodima: protiv mobilizacije, crni flor, poslednje zvono, sa ŽUC-om u svim prilikama, sa Beogradskim krugom u svim prilikama, Igmanskom inicijativom etc. Dakle, mene zanima samo građanska opcija, samo to. Ni manje ni više od toga. Da li ću doživeti, ne znam. Da li će moja deca doživeti, takođe ne znam? Ali da je jedino sekularno građansko društvo budućnost, u to ne sumnjam uopšte.


Jasna,

zevzečio sam svog drugara Urketa, koji, uzgred, da steše koji kilogram, potamni kosu i pusti intelektualnu bradicu - bio bi Lenjinova slika i prilika! :)

Pričali smo već u više prilika šta smeta kod J., pa se neću ponavljati. Kao što sami kažete, zbog kvaliteta i iskustva ljudi okupljenih u koaliciji koje je i sam deo, J.&co. predstavljaju momentalno zadovoljavajući demokratski izbor.

Lifetime? Mlađi stručnjaci kažu da će biti potrebna jedna generacija dok stvari dođu na svoje mesto.


Srdjane-glede zevzecenja mene

Za kilograme redu,slazem se, ali gde me nadje sa onakvom ogavnom bradom?
Ja je u zivotu ne bih pustio na takav nacin.
A glede kose, kao sto znas, celav sam, tako ni u najludjim snovima ne bih mogao da pustim tako kosu!
A i Lenjin i Staljin su mi odvratni politicki!
Ja sam levi socliberal, ako bas hoces da znas!
A ne komunista!
SFSP!


nova partija

Boris Tadic mi je simpa.

Ako se odvoji.napravi sopstvenu partiju glasacu za njega i dacu mu podrsku.

ostali su history (pre ili posle)

ne zezam se .

Mislim da cemo da dobijemo najlepsheg premijera u EU ....

zenskoga spola...

al nece ti biti lako Ruzice...nimalo lak posao...

a bice i dosta ljubomornih...i spolja a i iznutra...