Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Stop zaboravu-Afera Topčider

Stop zaboravuStop zaboravu

Banner Stop zaboravu dizajnirala je  Nune Produkcija na molbu bloga MiM i Inicijative mladih za ljudska prava, a uz tehničke sugestije direktora sajta B92 Dejana Restaka,  kako da bude lak i standardizovan. Inicijativa mladih i blog MiM su, pre toga,  sproveli i konsultacije oko sadržaja teksta bannera sa posetiocima bloga i drugima.

Akciju Stop zaboravu  podržao je i Miodrag Dinić, ovlašćeni od strane porodice i advokata pokojnog Dragana Jakovljevića za rad u Komisiji za utvrđivanje uzroka smrti poginulih gardista.

Molimo sve zainteresovane urednike sajtova i drugih medija da ga okače i preuzmu kao znak podrške inicijativi da Afera Topčider ne padne u zaborav.


podrska

podrska, sto kazemo mi "zenetine"


Podrška...

...podrška, podrška...


tuga me uhvati kad ih se setim

a jos veci bedak , kad shvatim da NISTA , ama bash
NISTA ne cini niko (osim ovaj blog i ovi postovi) .

Boze ,
ako te ima i ma gde bio i sta bio (ma kako bilo i jeste pateticno) ,
zamislite samo kako je njihovim roditeljima

i STA SU ONI SKRIVILI ?
KAKVA JE TO ZEMLJA GDE IH KOMANDANT KASARNE NE STITI !

Strasno .


A malo više teksta ?

Opet ja :) Već sam stavio odavno banner na svoj blog. Ali mislim da bi banner trebalo da pokazuje na nešto. Makar na jednu stranicu koja malo detaljnije opisuje šta se desilo. Koliko smo kratkog pamćenja, ne sumnjam da su mnogi ovo već zaboravili. Tekst ne mora da bude ništa posebno, može da bude i još jedan post na ovom blogu.

---
Dušan Đorđević
http://dj-dule.blogspot.com


pogledajte ostale nase postove o topcideru

M&M


Podrska

Podrska.


Nije ovo dovoljno.

Baner i to za zainteresovane urednike, i to povodom ključnog događaja koji bi celokupnu aktuelnu fašističko-kohabitacionu vlast trebalo da košta položaja (a neke bogami i slobode kretanja)? Nedovoljno. Pre šest godina imali smo postere s likom onog izubijanog Otporaša "OVO JE LICE SRBIJE" - tada smo imali čime da ih platimo, a danas? Ko će da finansira ove postere? Koliko će ljudi da izađe ispred ministarstva da ih pokaže uzurpatorima i kukavicama? Evo me na raspolaganju, pošaljite mi high-quality baner, otprintaću sam, blokiraću saobraćaj ispred ambasade, uradiću makar nešto i s ove razdaljine, nije mi teško.


nune je uradio

M&M

novi, postavicemo ga ovih dana, samo da slozimo novu pricu, na jednom mestu koja moze da se linkuje s njim !

hvala unapred.


Podrska

Da se ne zaboravi.
Nikada.
SFSP!


pridruzujem se apelu

ako se ishta moze uraditi .

nad tim mladim uzaludnim zrtvama staje mozak i svaka misao je uzaludna .

vinetu


ko si ti ?

ko si ti? Manitu ili Vinetu ? :)

Predrag Blagojevic
www.meandriranje.mojblog.co.yu


Strašno

Nikako mi ne izlazi iz glave pomisao: da li je i to deo kampanje da se obezvredi NAŠ 5. oktobar i dokle to može da ide ?


Odlična ideja

Postavićemo vaš baner na moj sajt Skupštinska mreža. Ali, hajde da idemo korak dalje. U Srbiji ima mnogo nerešenih misterija. Da li postoji šansa da u okviru vaše inicijative pobrojite sve nerešene slučajeve - Slavko Ćuruvija, Pantić, Dada Vujasinović itd. pa da se kampanja za istinu vodi neprekidno, do konačne promene?


hvala za postavku bannera

M&M

cuj, mi smo vo pokrenuli skroz iz fejd ofa i ide sporo....ali nastavljamo....zasto ne proveris prvo sa nunsom sta tacno nuns radi, ...pa odatyle....mi smo mislili i da je najbolje da ovo gura npr inicijativa mladih...
ali sm raspolzeni za kmunikaciju i ideje....


Radio sam sa NUNSom

još dok je Bugi bio predsednik, ustupio sam im oglasni prostor koji sam platio u Danasu za onu njihovu kampanju za Ćuruviju i Pantića.

Ali problem dobrih momaka je što ni približno nisu uporni i dobro organizovani kao loši. Mislim da to ima veze sa motivacijom, jer mi kao satisfakciju imamo "samo" osećaj da je pravda ostvarena, a ovi drugi imaju motivaciju da ne idu na robiju i ne izgube pare i pozicije.

Nije mi jasno kako u Srbiji nijedan pokret ne može da postigne potrebni momentum za promenu. Vidi u SAD npr. Tamo Udruženje dijabetičara predstavlja jednu od najjačih pressure grupa. Svaki političar koji se usudi da im se zameri može odmah da računa na minus nekoliko miliona glasova, o lošem PR-u i da ne govorim.

A ovde, vojnici ubijeni, neka istraga, neke sudije, drž ne daj, i nikom ništa.

Ja sam vojsku služio u vojnoj policiji, i tamo je bio fazon What happens in Vegas, stays in Vegas. To je doktrina stara 60 godina i nisam siguran da može da se promeni sama od sebe.

Šta kaže gosn Ponoš, šta se dešava sa tim slučajem? On mi deluje dovoljno pristojno da se stvarno pozabavi time?


Ponos i Co i Afera Topcider

ne govori nista. kao i svi. porazno. mi smo baner poslali i casopisu VRS odbrana i narodnoj kancelariji predsednika srbije, NISTA.

sto se ostajanja u nutar porodice, vegasa tice, pa od nas zavisi zar ne :)


ne znam od koga zavisi

ali mi je bas slatko i simpa kako ste provukli stranacki slogan u odgovoru :-))

eto, to je politika, duhovito, vrcavo, a ne namršteno i večito nadrkano...

Tako ćemo možda krenuti napred, a ne nazad i tada možemo da vratimo stručnjake u politiku, jer samo jedan život imamo a pravo na odbranu, ipak, nije zločin, zar ne, a Srbiji i nama se baš žuri!

Nagradno pitanje: koliko sam stranaka izreklamirao u prethodnom pasusu?

Nagrada: Tuborg božićno limited edition na idealnoj temperaturi, nekoliko komada. Uslov: popiven za istim stolom samnom :-(


bolje dva mlaka nego jedno ladno

A i to da li ce Srbija da zivi od nas zavisi!


Podrška

Podrška, definitivno....


NVO Centar za civilnu bezbednost

Pratim akciju Dragan i Dražen STOP ZABORAVU. Povodom toga NVO Centar za civilnu bezbednost u svom neprofitnom magazinu za bezbednost GLOBAL, za decembar, objaviće sliku banera. To će Vam biti prezentirano i na blogu. Za sada toliko.

Miodrag Dinić
NVO Centar za civilnu bezbednost


global

M&M

puno vam hvala


Secam se...

...kao da je juce bilo.

Elem, nakon punih 27 godina uspesnog izbegavanja te nemile obaveze, bukvalno sam priveden k obavezi prema otadzbini i to bas u vreme, kada su moji nesretni "klasici" strazarili "u pogresno vreme, na pogresnom mestu".

Cak sam bio i isti rod, Garda, ali nisam bio u istoj kasarni, jer sam imao srecu da budem u pocasnoj gardijskoj jedinici. Znate oni "plavi mundiri".

U rano jutro, dan nakon nesretne pogibije Dragana i Drazena, postrojise nas na onoj ledini i g-din pukovnik izadje pred nas.

Mozete li zamisliti kako se u tom trenutku osecao svaki od nas, koji smo isto tako mogli biti na tom istom pogresnom mestu, u to isto pogresno vreme.

Mucno mi je i sada da govorim, i da pisem o tome, ali je jos mucnije bilo slusati tu uzelenjenu karikaturu koja iznosi "zvanicnu verziju incidenta".

"Incidenta" ljudi! Kako sam cuo tu klasifikaciju, pripalo mi je muka.

I danas, nakon toliko razlicitih "zvanicnih" i "nezvanicnih" verzija i dalje mi je muka.

Ja sam izasao iz tog "zatvora", i proslo je vec dosta vremena - no, krivca jos uvek ne znamo, niti je neko pozvan na odgovornost!

Nazalost, verujem da nece ni biti!


....

.... ja sam bio tada septembarska klasa...ti???


NARAVNO PODRSKA

Evo idealne prilike da hakeri zatrpaju ovim banner-om sve relevantne site-ove drzavnih organa (gradjanska (ne)poslusnost).
To je po meni pravi nacin , neka su im zlocini koje skrivaju stalno pred ocima.


podrska!

ovo ne sme da se zaboravi a pocinioci moraju da se kazne !!!dosta ubijanja i ratova i sta ova drzava cini da se ova ubistva razrese????nista!!!!
taki


ПОДРШКА

Подршка, подршка,........


posmatrac

Tako nesto mogu da zaborave samo oni koji su nucestvivali u zataskavanju i sprecavanju otkrivanja prave istine.Istina je da nisu sami sebi oduzeli zivot.Kletva roditelja stici ce pocinioce kad,tad.


Podrzavam akciju

Zelim samo da dodam da sam ubedjen da se tacno zna ko je i zasto ubio ove neduzne mladice. Samo sam zaboravio da zivimo u smrdljivoj Srbiji gde su ubice uvek bile zasticene ko god bio na vlasti; socijalisti, radikali, demokrate...
Ovo je uzas i mislim da je i sam gospod Bog digao ruke od nas. :(


Podrzavam predlog za hakere

Podrzavam predlog da hakeri zatrpaju sajtove Vlade i svih politickih partija! Nisam toliki expert ali da jesam vec bi to uradio!

POZZ


ISTINA

Istina je strasna stvar,za strasne ljude.Jos strasnije je zaborav.Istina se nemoze zaboraviti vec samo se moze prepustiti vremenu,sto je nesto sto mi vise u nasoj zemlji nemamo.


... гласаће за ЛДП!

sablja


....

...sluzio sam vojsku u Gardi,secam se dobro toga dana bili smo postrojeni na fudbalskom terenu Pocasne garde na Banjici ne na Topcideru,i ispricali nam cuvenu njihovu pricu vojnicku....nisam poverovao u tu pricu,odmah posle postrojavanja smo se skupili u spavaoni i rekao sam drugovima iz spavaone,da mora da su nesto videli i da se neko sigurno krije tu,tu je bio i jedan vozac,taj dan je otisao na redovno odsustvo i posle 3 nedelje prvo sto mi je rekao bilo je : bio si upravu za ono sa ovima sto su se "poubijali"...hvala bogu da je sve to ostalo izmedju nas u toj spavaoni,ko zna kako bi se to sve zavrsilo...!!

Istrajte u borbi za istinom


podrska

Pre deceniju i neku godinu vise i ja sam bio pripadnik "slavne" Gardiske brigade(izvidjac-diverzant).Garda je tada bila jedna od tri brigade koje su bile u sastavu KSJ(Korpusa Specijalnih Jedinica).Rat je besneo uveliko,ja mladi 18-o godisnjak,tek napustio skolsku klupu a vec u maskirnoj uniformi i sa crvenom beretkom na glavi.Nemate pojima sta su sve radili(staresine)da nas ucine ponosnim sto upravu tu beretku,te boje bas mi nosimo.A mi(80% moji vrsnjaci)smo naseli na tu pricu,naravno.I ne samo na pricu o beretci,vec i razne druge price(npr.prica o Srpstvu,o "nama" i "njima" itd.)koje nije tesko usaditi u glavu mladoj,neformiranoj licnosti.I priznajem,bio sam ponosan.Bio sam to sve do trenutka kada sam na vestima cuo sta se desilo Draganu i Drazenu.Tacno sam znao sta im se desilo,svi znamo ali niko nece to javno da kaze.I kao sto sam bio ponosan sto sam pripadnik te jedinice,tako sam i mislio da g-din general ne treba da ide tamo gde traze od njega da ode.O kome pricamo?Ko je bio te veceri ispred podzemnog sklonista,koga su to videli Dragan i Drazen i zasto su morali da budu UBIJENI?Naravno,RATKA MLADICA.Iako sam mislio (do njihove pogibije)da ne treba da ide tamo,da ni mnogi(izvinjavam se !!!)"njihovi" jos uvek nisu tamo,od tog trenutka kada je obezbedjenje generalovo uperilo puske u Dragana i Drazena g-din general je potpisao sam sebi kartu u jednom pravcu za Hag.Ako se i ne nadje tamo,ako mu i ne sude u Hagu,sudice mu Gospod Bog,ako za nista drugo a ono za Draganov i Drazenov zivot.Ako su i videli sto mozda nisu trebali,zasto se nije sve zavrsilo recima,kao i ja kada sam bio tamo i jos na po nekim mestima pa dodje bezbednjak i kaze "te uniforme i obelezja niste nosili,tamo niste bili,to niste radili".Nemojte pogresno da me shvatite,hvala Bogu pa nemam niciji zivot na savesti ali on,kako on spava?Mirno sigurno ne,ako nista drugo a ono zbog Dragana i Drazena.Neka im je laka crna zemlja.


e ovako

momcima, svim koji su u poslednje vreme misteriozno umrli rip. nadam se da ce pravda , istina doci kad tad na videlo da ce pustiti njihove najblize da se konacno oproste mirno. Nadam se da ce pocinioci i svi koji su znali sakrivali platiti, mada nije hriscanski se svetiti, ja im zelim sve najgore ali se nadam da ce ih stici kazna kad tada. toliko hvala za blog jedino sto moze da se uredi je da se ne zaborave...da se opominju.


...

POD

Udario me je. Ja sam kriv. Kriv sam. Kriv. Supa je preslana. Prezacinjena. Krici. Jedne plave oci se gube u noci. Starac kraj puta drži brojanicu i izgovara molitvu. Hindu. Slep je. Dan prestaje. Naslednici. Sija mrtva tacka. Opominje nas sat. Neudobna fotelja. Jeza. Telefon sa brojcanikom. Nula. Laž. Visok covek. Stid. Smešno jak bol. Vojnik. Fleka od krvi na uniformi. Grad. Poslednji sprat. Nenamešten krevet. San. Neko još ne zna.

Draženu, bratu koga nisam znao.

Ivica Ilic, Saludovac kod Paracina

Drazen mi je bio brat od tetke. Nismo se ni znali...
Toliko...