Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Imam problem s tim da je Sergej zabranjen

Verane, vreme je za ozbiljan sastanak o VIP blogu B92. Pozovi na taj sastanak koga god hoces, ali ga odrzi.

Sergej Trifunovic je odlican glumac. Slabo ga poznajem. Ali sam pio pivo s njim na mitingu u Uzicu u leto 2000. godine. Bio je tamo. I bio je u Beogradu i bio je u nizu gradova Srbije te godine. Bio je i posle.

I da nije bio, svejedno. Odlican je glumac. Volim ga zato sto je sirov i zato sto je iskren i zato sto je neprilagodjen i zato sto je lud. On samo glumi. I u zivotu i u pozoristu i na filmu. I prelazi granicu sopstvene realnosti koju zivi svakodnevno, stvarajuci novu. Onu koju cemo opet da gledamo kada nesto snimi. I zavidecemo mu na lepoti, na ubedljvosti, na seksipilnosti, na svemu sto nismo mi sami. On jeste zvezda takav kakav je. I kada bezi iz vojske i kada juri udate zene i kada pijan razbije glavu.

Nisam nikada procitao nista od onoga sto je napisao na blogu. Nisam ni znao da pise. Mogu da prihvatim da je vulgaran, da je nepismen, da je nekoga uvredio, da pise glupe viceve. Ali ne prihvatam da vic moze da bude razlog da bude zabranjen. Ipak je vic samo nacin da se sebi i drugima nasmejemo, zato postoje i vulgarni i politicki nekorektni i uvredljivi, ali oni su uvek samo vicevi.

Odvratno mi je ako se divi Legiji. Ali zbog toga bih s njim popio pivo i izvredjao ga, udario bih ga i potukao bih se s njim. Nisam siguran da li bi mu bilo sta i bilo kada zabranio. Mozda bih ga molio da ucuti. Uradio bih sve to da sam znao. Ali ne volim zemlju koja zabranjuje Sergeja.

Znas, ja sam ga zamolio da bude onaj ko ce potpisati povelju UNESCO kada smo primljeni na pocetku 2001. godine. Umesto da to uradim sam i slikam se u svim novinama. Umesto da pronadjem nekoga ko to vise zasluzuje. Izabrao sam Sergeja jer je mlad i drugaciji. I jer jeste umetnik. I sada sam tuzan.


"Sergej Trifunovic je

"Sergej Trifunovic je odlican glumac. Slabo ga poznajem. Ali sam pio pivo s njim na mitingu u Uzicu u leto 2000. godine. Bio je tamo. I bio je u Beogradu i bio je u nizu gradova Srbije te godine. Bio je i posle."

Dalje nisam citao.


Au kume jes ti to dvostruka licnos?!

"Evo, ja ću se od danas
zokster (31 Oktobar, 2006 - 15:49)

"Evo, ja ću se od danas potpisivati imenom i prezimenom."

OK, sledicemo Jasnin primer. Moj nick je zokster a moje pravo ime je Goran Svilanovic, koordinator Pakta za stabilnost, i pitanje je da li to ime bilo kome šta znači.

http://blog.b92.net/node/2661


Ma nek je transparentno!

ako si bio takav ministar....
Glupo je pisati sam sjebi!
Slažem se s Tineta! A slažem se i s Radojku... Sad smo i mi dvostruke ličnosti?
Zemljo Svrbijoooo!!!
Ma nek si ti nama živ i zdrav! bolji si od ovih iljade puta!


Ja sa Zoksterom...

...nazalost nisam pio pivo...jasno mi je da nas to zauvek diskvalifikuje...
Crni Gorane a da procitas to sto si napisao pa da lepo izbrises sve kao da nista nije bilo...
Sergeja Trifunovica svakako ne treba zabraniti!!!TREBA GA ZAOBILAZITI U SIROKOM LUKU!!!


jeste li tuzni

zato sto janko baljak nije dobio vizu za sloveniju?
i jeste li tuzni zato sto je goran presao u ds?


Ovo je fenomenalno...

...ne secam kad sam se od srca i skoro do suza nasmejao, kao kad sam procitao ovo:

" I zavidecemo mu na lepoti, na ubedljvosti, na seksipilnosti, na svemu sto nismo mi sami"

Ma, savseno! Hocemo jos!


Dragi Gorane Meni nije jasno

Dragi Gorane

Meni nije jasno zasto se obracate Veranu umesto Dejanu Restaku?

Dejan je direktor B92 bloga.

Pogotovo, kao sto i sami kazete, niste pazljivo pratili prepiske i reakcije oko Sergejevog odlaska.

Dejan je na vise mesta izneo da nije on zabranio Sergeja nego je Sergej odlucio da ode.

I ja bih, kao i Vi, i da sam na Dejanovom mestu, pokusao da zadrzim Sergeja. Ali, nema indikacija da Dejan nije uradio sve sto je mogao unutar nekog skupa pravila i ciljeva koje su B92 Blog sebi zacrtali.


No man is an island unto himself

Ćao Milane,

Ja isto verujem da je Dejan uradio šta je mogao, u okviru svojih ovlašćenja. Zato mislim da nije loše da Goran pokrene priču na nivou koji bi Dejanu omogućio da bude fleksibilniji prema "malo oštrijim igračima" kao što je Sergej. Ako Goranu treba podrška glasača za to, mogu da priložim broj lične karte/JMBG ili šta već treba ;)

Siguran sam da Sergej daje kvalitet ovom blogu - ne zbog svoga sexappeal-a ili glume, kao niti zbog njegovih presnih komentara, koji uspeju da uvrede ljude tu i tamo (ali nek prvi baci kamen onaj ko to nikome nikada nije uradio), već prosto zbog još jednog dodatnog pogleda na svet i život i njegovog šarenog životnog iskustva, koji će nas sigurno učiniti bogatijim.

Ja bih pokušao da napravim od ovoga Goranovog posta malo timskog rada i da se uključim u ovu priču sa još jedne strane.

Zamolio bih Sergeja ovako, ako čita ovo, da, ako je moguće, pređe preko ovog nesporazuma i pridruži nam se ponovo. Znam da ovih nekoliko ironičnih komentara, koje je Goran ovde, na ovom blogu, dobio - ne daju dodatnu motivaciju. Ali sam siguran da ima dovoljno nas, kojima je drago da čitaju Sergejeve postove (a komentare... kako kad ;)

Pozdrav,

Vučko


Vucko, ja ne bih rekao "...u

Vucko, ja ne bih rekao "...u okviru svojih ovlašćenja..." nego "unutar ciljeva i zacrtanih pravila ponasanja". Razlika mozda nije velika no vazna je zato sto je Dejan direktor pa tako na vrhu B92 Web piramide.
Slicni blogovi vecih medijskih kompanija po svetu su moderirani utoliko sto i svi prilozi podlezu proveri pre nego sto citaoci mogu da ih vide.
To ovde nije slucaj i to cini administraciju B92 Bloga tezom. Ja sam misljenja da se B92 Blog tim nosi sa zadatkom vrlo uspesno i da je nemoguce ocekivati od njih da uz neocekivani porast aktivnosti oni nikad ne grese.
Obracati se Dejanovom nadredjenom, preko bloga, pa jos nepromisljeno, je odraz losih manira. I to dvostruki u ovom slucaju. Prvi je nipodastavanje rada Dejanovog tima a drugi mahanje Goranovog poznanstva i olako davanje saveta (pretpostavljam) Predsedniku Upravnog Odbora celog B92. I to sve pred citaocima.
Nisam ja za nikakvo cutanje. Dejan nas ohrabruje da mu ze javljamo emailom i iznosimo probleme, savete i misljenja koji se ticu administriranja bloga. Tek ako i kada nam se ucini da je on terminalno nerazuman treba potezati alternativne kanale. Ovako, umesto da se podrzi razborita inicijativa mi joj podmecemo nogu.


ODGOVOR NA PITANJE

ovo nije prvi put da Gdin Svilanovic javno iznosi privatnu korespondenciju:

Potvrda ovoj tvrdnji stoji i izuzetno neprijatnoj prepisci izmedju bivseg ministra i nekih anonimnih i NE-VIP omadinaca u blogu:
Da li nam je svanuo 6. Oktobar? http://blog.b92.net/node/2101
Da podsetim, tom prilikom pismo postdiplomcaca u muci oko viza bilo objavljeno i isti su se osetili izvrgnutima ruglu.
Oni, medjutim, nisu bili poznati glumci,vec bili obicni ljudi.


U, imenjace...

... ako ti se ikad zamerim javi mi, molim te, da stignem da ti se izvinim na vreme.


Tesko je meni imenjace zameriti se

Niti se ko meni ovde zamerio.
Samo se pitam: Sta pametan covek sebi moze da uradi?
kada se Svilanovic pojavio na srpskoj sceni bio sam iskreno impresioniran - sada sam "tuzan".


купили га

из дебеа, или нешто?

не видим друго рационално образложење. подлегао је искушењу којем је исус одолео: "могу учинити за тебе да ово камење постане хлеб, и читав свет ће поћи за тобом, и ти ћеш му бити владар." ;)


Gordost

meni lici na sujetu.
A u pitanju je vanredno inteligentan covek. Steta.


pa, može biti da je nekakva sujetiška,

ali meni je potpuno imponovalo kako je prešao preko Dejana kao preko turskog groblja. šta li mu je to bilo, kao: "ma, š'a ja imam s klincima da se bakčem? sa'ču odma' na Velikog Šefa da idem... ima se ukake svi u gaje"; ili tako neka fora. baš me interesuje šta će reći kada pročita Dejanovo pismo.


Kanal veze

Srđane - ja sam se, pravo da Vam kažem, isto tu prvo malo secnuo - ali sam zaključio da je Goranu kontakt osoba za ovu priču uvek bio Veran, pa se njemu i obraća.

A malo sam se našalio za broj lične karte, s obzirom da je ovo "otvoreno pismo" došlo i do nas - tu sam bio malo zbunjen - zašto se traži naša podrška - ali ja zaista rado dajem podršku da se broj raznovrsnih i izuzetnih ljudi ovde proširuje, a ne smanjuje. Nadam se da Vam to ne smeta, s obzirom da se priča "očešala" i o Vas, na žalost.

Nadam se da ćemo posle ovoga imati na blogu i Sergeja i Gorana... i da će bloga biti ;)

Pozdrav,

Vučko


Bloga ce biti zapravo sada vise no ikada

a vase pretpostavke Vucko su pogresne. U tome i jeste sustina ovoga sto se desilo.
Veran je gospodina Svilanovica licno upoznao sa mnom odnosno sa urednikom ovog bloga.
Nakon toga kada je bilo nekih problema g Svilanovic mi se obracao za pomoc ili savet kako god.
Vi takodje znate da sam i sa vama licno razgovarao oko problema koje smo imali.
Da li na osnovu iskustva koje ste do sada imali i ovog saznanja mozete doneti neke nove zakljucke?


Da

ali ne verujem da to želim da podelim preko ovoga medijuma, kad mi već večeras ne ide sa pretpostavkama. Hvala još jednom za pomoć u vezi ranijih problema, koje ste pomenuli.

Pozdrav,

Vučko


Nije...

medijum, vec medij. Medijum je osoba koja se dici sposobnoscu da kontaktira sa nerealnim, npr. duhom).


Predajem štafetu

Draga Ivana,

Ja sam mislio da sam šampion večeri što se tiče ignorisanja pouke da je ćutanje zlato, ali si mi, moram da priznam, ulepšala veče, preuzimajući štafetu :)

Pozdrav,

Vučko


HA! HA! HA! HA! HA! HA!

ZA OVO DONIJAŠ CRVENKAPU...


Nemoj Crvenkapu

Ne pominji Crvenkapu, imao sam posle grdne probleme sa varenjem, kao da sam se kamenja najeo :)

Pozdrav,

Vučko


Немања Видић!

Мени не смета, заиста. Знате, Вучко, шта је мало перфидно у целој причи? Што се објављује као 92ојка Сержа забранила, цензурисала, уклонила... а човек је сам отишао. И то такође због сујете, сматрам. Да је било ко од нас био банован због истог прекршаја којег је Серж учинио, вероватно би "прележао" казну, и наставио са наступом. Али не, Серж, Серж Велики, направио је националну драму од свега тога. Узмите хокеј на леду за пример: када се неки играч сувише успали, пошаљу га у казнени бокс да се смири, и када се смири дозвољено му је да се врати у игру.

Но, његова ствар, није лако бити славна личност... једна лепа национална, спортска вест:
- Немања Видић је постигао свој први погодак у дресу Ман Јуа, и цео тим га је изгрлио и изљубио! :)


Kako bre...

... pa postigao ga je jos pre mesec dana.


Srdž,

kako prvi je*** mu miša, kad je pre neku nedelju zavalio Wiganu. Ovo je prvi, ali na Old Traffordu.

Nemanja za VIP blogera!


zapravo, drugi

Ovo je Nemanji drugi pogodak za MU.

O tome sta mislim o raznim sujetama, rasterivanju/odlascima, uvredama/uvredjenima, i svim dezurnim pravednicima, verovatno najvise govori cinjenica da sam se najvise zacnula na sportsku neegzaktnost:)


moj duboki naklon nemanji :(

izvinjavam se Nemanji, Mančesteru, B92 i svima...
... bio sam na odmoru i nisam znao da je Nemanja već postigao gol-prvenac!

"ako je istina da su me pozvali da igram za Mančester Junajted, otići ću tamo peške" - Nemanja Vidić


subota, 14/10/2006

minut. 62. watershed. trenutak upisan u srcu svakog iskrenog ciganina.

Nemanja za VIP blogera!


Dr Wu,

vi bese na ostrvu, jelte?
gledate li neke od vrhunskih premijeraskih utakmica? (mislim uzivo)
pre, za i oko boxing day - london, mala njujorska porodica u drustvu villana, spursa, gunnersa i cega se jos stigne/uzmogne.
a mislite li vi da su cigani u dusi automatski i za man utd? ja nekako liverpool all the way, jos od malena.

inace, nemanji je bolje da se kloni ove komjuniti. za one koji do sada nisu naucili, zla krv je to. cast bas retkim izuzecima.


stevie

nemam šta reći osim da je večeras lepo biti srbin u manchesteru, :))))).

što se tiče veze cigana i man u, iz ličnog primera znam da to nikakve veze nema, jer mi se duša cepala kad je nemanja otišao/došao u omraženi klub. s druge strane, srce mi je igralo zimus kad se šuškalo da će žiga da pojača tobžije sa hajberija (što jasno govori o wuovim ostrvskim preferencama). sad, kud ću, šta ću, imam samo nemanju u mu i stefanovića u p-mouthu (hebi ga, danas je bilo brat na brata, al' mora nekad i to).

što se tiče predloga, ukapirao sam da ovi 'napredni' u svoje postove stavljaju parole, pa, k'o velim, daj i ja. uz to piš mi je koliko blogeri 'селебритиз' sebe doživljavaju ozbiljno pa, k'o velim, ipak

Nemanju za VIP blogera!

p.s. a gde ste vi sve ovo vreme? dolazim vam gradu u pohode 13/11...


tu je stevie

samo gleda, cuti (mudro?), ali uglavnom - ubi pos'o i skola, pa se nista ne stize, a jednom kad se blogovanje zapodene, evo, kraja nema... malo citam, tu i tamo, mislim postove vip + nas raje, odolevam da se oglasim. racunam, kad ne stizem ni prijateljima mailom da se javim, da se ogranicim samo na pasivno pracenje.
jedino korektno.

ja ne mogu prezaliti sto ne krocih na highbury-library! prilicno mi je bio mrzak "vas" arsenal, ali stvarno - cenim. i wenger i ekipa su zakon, nema vise prigovora (raniji je najveci bio prljava igra, sada su svi podjednako prljavi). ako uspem, definitivno bih ih gledala, najatraktivnija igra (most of the time).

a ny - poslom ili zadovoljstvom? koje god da je, uzivanje zagarantovano (od srca zelim).

imas (je li ovo naprasno intimiziranje ok?) li neke specijalne predloge, savete, preporuke za london i okolinu? idem treci put, videla sam dosta (nikad dosta, nikad dosta!), ali nikako da nadjem bas dobre restorane i kafane; plus, idemo i malo u obilazak okolisa, sta je zgodno posetiti (opcije, za sada, uz neprimereni entuzijazam: cambridge, liverpool, glasgow, edinburgh)?

zar ovo nije dobra opstrukcija uzarenih prepucavanja?

hvala, dr wu!


stevie

može li ny bez zadovoljstva (čak i kad je posao).

uff, londra sa okolicom. hajde da probamo:
cambridge, da, posebno ako nisi bili do sada. ako jesi, može biti malo dosadno. kad dođeš tamo, obavezno pantovanja do orcharda u grantchesteru.

liverpool/glasgow/edinburgh malo daleko. za edinburgh najbolje u avgustu, u vreme festivala. sad malo hladno.

ono što bih stvarno preporučio a što ljudi ne kapiraju iz prve o ovoj prelepoj zemlji je obala Jure: Dorset, sa Lulworth Coveom, Durdle Doors, ceo taj stretch obale oko Kimeridge Baya. Znači, dođe se do Poolea, ima jedan chain ferry, pređe se do Sandbanks, pa onda Stevenage bay i go west. Preskoči Weymouth (ružno) ali nastavi dalje.

Preporučio bih i pravi dragulj minack theatre i Bath- ubedljivo najlepši grad u Engleskoj- klikni na virtual tour ovde . Nije baš reprezentativno ali, onako, čisto za flavour.

želim ti lep provod.

Nemanju za VIP blogera!


dr wu

najlepse hvala na predlozima/savetima!
i ja tebi zelim odlican provod u "mom" gradu (verujem da umes da se snadjes, mozda si i bio, i uopste, ovde nije tesko samo se prepustiti i naici na razna cuda i uzivanja, ali ako ti ustreba neka pomoc ili sl., mozda drustvo za tamo neko 13. kolo premijer lige, mi to redovno gledamo kod kuce ili u nekom pabu, javi se na mail).

ova skotska koju sam pominjala u planovima je nesto super zgodno avionom, mislis li da je zaista uzalud to raditi zimi? ja sam mali avanturista, sneg, kisa i vetar mi nikada nisu pokvarili ugodjaj kada je turizam u pitanju. pritom, izgleda da mi je ostrvo bas zimska destinacija, svaki put ubodem najhladniju/najgadniju nedelju u istoriji britanske zime.
bath izgleda preslatko, jos jednom hvala puno, puno!


Doctor Wu,

i po nekog 'grobara' koji voli dobar fudbal i dobre fudbalere svih boja. Objektivnog.

Nije pravo mesto al' je lepa prilika za jednu anegdotu:

Kad su Dušku Radoviću zamerali svojevremeno što navija za Partizan sa rečima:"Kako neko tako pametan i mudar može da navija za Partizan?"-on je odgovorio-"Ja navijam za Partizan al' sam objektivan."


For the record

I Brana Crnčević je partizanovac.

Stvarno, kad će ta lustracija?


I

Boris, Nesa Bogadanovic, kao i Sergej, a bogami i Toma Nikolic(nazalost)...
S druge strane najpoznatiji politicar sa severa - Aleka Vucic, aktuelni premijer Kostunjavi, Parking servisi, bros Petrovic, pa onaj nesrecni Lekovic...
Cheda ne kapira sport...


U Fratello, brate

(nije li ovo pleonazam?) ti si se baš primio...

Nemanju za VIP blogera!


Zao mi je

sto nisi shvatio. Tebra :)


Ispravka

Nemanje Vidic postigao je protiv Portsmauta, svoj drugi pogodak u dresu Mancester junajteda. A i zenski deo nacije bio je danas, vise nego uspesan. Odbojkasice dobile laganica zabradjene Egipacanke na SP, a rukometasice trijumfovale protiv odgovarajuce selekcije Rumunjske na Kupu Karpata :)))
A i SD Petokaraka dozivela debakl u fuci i basketu. Divan dan.

I da ne trolujem vise: meni je skroz razumljivo sta je Svileni hteo da kaze. Pz.


SD Petokraka

:)))))

zar nemaju i grobari taj satanistički znak na grbu...

makabi haifa -fc taliban ;) 23. novembra na blumfildu, dolazite grobari? :)))))


Jedna je

"Petokraka", sampion "vaseljene", nemoj tako.
"To su ljudi vanzemaljci, to su nasi Srbijanci", znas kako za dushu rupe, pevushi Shaban Bajramovic :)
I naravno, bilo bi lepo obici drevnu Jafu i meni dragi Blumfild. Prvi put na njemu bio 2001. sa "purgerima". Sedeli u lozi zajedno sa Zekom (Velimir Zajec). Aval, Dinamo ispao. Posto sam navijac Hapoela (rak smola), imam vec zavidan staz na crveno-crnom delu stadiona.
Mada mi je najbolji haver-Izraelac veliki navijac Makabija iz Haife, pa sam s njim tri puta ishao na tekme u Haifu (Kirijat Eliezer), a jednom cak i na gostovanje u Jerushalaim - na prelepi "Tedi". Imam kod sebe i shal Makabija iz Haife...
I za kraj: realno Makabi iz Haife je jaci od Partizana. Bodic bi bio puna kapa. Ocekujem lepo vreme, koje ce omoguciti Jeshi da proseta i Tel Avivom neku od svojih nenadjebivih "shulja". Ubedjen sam da ce "objektivna" telavivska publika uzivati u najnovijim jeshinim kreacijama. I znati da iste nagradi apluzom. Pz


Srdjane...

...da zanemarimo za trenutak patetiku i drzimo se sustine: "nas"(vas, njihov....nepotrebno precrtati....)Goran se malo zaneo...


kad vidim gde je

zavrsio ovaj komentar....jasno mi je da ga nije trebalo ni pisati...za one koji imaju vremena za gubljenje moj komentar se odnosina Srdjanov post (2 metra iznad) pod nazivom "kupili ga"...


Nije u redu

da optuzejete Svilanovica da je vredjao obicne ljude posto su mu oni poslali privatni meil i molili ga za savet, a onda ga za tri dana opljuvali na blogu jer je pisao blog umesto da je njima odmah pomagao, izvinjavam se ali ovakvo ponasanje je nepristojno. Za razliku od njih G. je bio sve vreme prema svima jako pristojan, cak do kraja, ljubazno ih zamolio da zavrse korespodenciju.,

ovo je odgovor na ODGOVOR NA PITANJE Dejana Stankovica, ali se pojavio tek ovde


Meni je jako drago, Aleksandrija,

da je Gdin Svilanovic sa Vama lepo postupio. Smatram da je to za svaku pohvalu. Imamo slicna svedocanstva jos na par mesta u ovom blogu. I to je jako lepo.
Drago bi mi bilo da je na ovo pitanje odgovorio onaj kome je postavljeno, medjutim Vi ste to ucinili umesto njega, pa Vam se, eto, zahvaljujem. I dobro ste ucinili, jer se ljubaznost ljubaznoscu vraca.
Inace, tema mog komentara je bila javna rasprava po privatnim temama, iznosenje u javnost stvari koje nisu za javnost itd. To se se ovde dogodilo, sto smatran neprimerenim, pa sam to i izrazio. A toga je bilo ranije. U navedenom slucaju, nevezano za to ko je zapoceo "kavgu", duznost coveka koji se nalazi(o) na visokom drustvenom polozaju je da pokusa da tako nesto smiri. Gospodin Svilanovic ima visoku drustvenu odgovornost i na to ne sme zaboraviti ni u afektu. To se njemu, cini mi se, precesto desava, pa sam ga zato, prijateljski upozorio. Da smatram da je slucaj izgubljen, ignorisao bih ga. Da se nije oglasio na javnom forumu, takodje ga ne bih proganjao svojim popovanjem.
Dakle, to je moje misljenje a moja misljenja su licna i nisu obavezno tacna. Spreman sam u svakom trenutku da ih pred dobrim argumentom ispravim.
Inace, sada mi je zao sto sam se na ovom blogu i oglasavao, jer sam tek sada shvatio koliku je stetu gdin Svilanovic sam sebi ucinio ovako neprimerenim potezom, i smatram da je sve moglo da prodje i bez mene, koji se za razliku od velike vecine prisutnih pojavljujem pod punim imenom i prezimenom.
Svako dobro


Direktor bloga?

Ovo treba kandidovati za najduhovitiji komentar univerzuma! Dobro de, Mlečnog puta... Ako Đorđe (Soroš) plaća... Ima nekolicina satelita oko Saturna, nisam ja najgori...! da budem i ja dirktor nečega?!!!
A SADA SVI NA SVOJE FUNKCIJE!


Рестак је директор сајта

Хајде прочитај импресум пре него што се избламираш лупетајући о Соросу.


Vi verujete u ono što ste napisali?

pozdrav!


Bravo G.Svilanovicu

Pored ovoga svega što ste već napisali mogu samo da dodam jedan citat od Voltaire-a

Quote:
Nikako se ne slažem sa vama i vašim idejama, ali sam spreman i život da dam da bi vi imali prava da ih javno iznosite

Pedja
-------------------------------------
Blogowski


Ako ne grešim, mislim da je

Ako ne grešim, mislim da je to rekao John Stuart Mill, a pored toga rekao je još nekoliko stvari koje se mogu odnositi na temu ovog bloga kao na primer:

"If mankind minus one were of one opinion, then mankind is no more justified in silencing the one than the one - if he had the power - would be justified in silencing mankind."

I moja omiljena:

"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."


Principi

Quote:

"If mankind minus one were of one opinion, then mankind is no more justified in silencing the one than the one - if he had the power - would be justified in silencing mankind."

Ja ponekad imam probleme sa slicnim izrekama ostavljenim da vise u vazduhu. Odnosno, sto je izreka blize necemu sto moze da bude sire prihvaceni princip utoliko ima i veci potencijal da pravi stetu kao sto pravi i korist.
U ovom gore slucaju, na primer, onaj ko hoce moze da vidi i poprilicnu negaciju demokratskih vrednosti, i to tako sto su te vrednosti donekle spustene na nivo vrednosti drustva gde je previse naglasen autoritet pojedinaca.
I ja imam principe. Lako je sa onima tipa "protiv smrtne kazne", "ne koristiti silu kao vaspitno sredstvo protiv dece", "sloboda govora", "nezavisno sudstvo" itd.
Ali, principi su prilicno monohromatski obrasci, ponekad crno-beli, u inace obojenom i sarolikom svetu. I to je cesto ok. Principi su cesto kvalitetan destilat socijalno-etickog oko nas.
Ali cesto nisu. Do principa se dolazi redukcijom informacija. A primera koliko je to tesko i koliko talenta i teskog rada treba da bi se to kvalitetno uradilo imamo svuda oko nas. Kada ne bi bilo tako bilo bi mnogo vise kvalitetnih umetnika oko nas, da pozajmim njihovu "profesiju", kao jednu od mnogih.
U toj redukciji informacija cesto medju prvima nastrada kontekst. Zatim ide bogatsvo u sirem smislu. I bas zato se i divimo umetnicima, profesorima i slicnima koji mogu da nam prepricaju realnost na tako brz nacin i, jos vaznije, da nas pripreme da se sa realnoscu sami suocavamo.


Principi II

Those are my principles. If you don't like them, I have others.

-- Groucho Marx


Sta bi bilo kad bi bilo

Da li je ovaj blog virtualna zajednica u kojoj vladaju demokratska pravila? Mislim da nije i takodje mislim da to nije ni bio cilj pokretanja http://blog.b92.net

Postoje ljudi koji koji blogove pisu i oni koji na njih odgovaraju. Iznad svih stoji g-din Restak, koji ima autoritet direktora sajta. Ne postoji glasanje za poziciju direktora/moderatora, on je tu gde jeste svidelo se to nekom ili ne i on ima svoje misljenje o (ex-)blogu S.Trifunovica koje je takvo kakvo jeste.

Sta bi se desilo, na primer, da su svi VIP blogeri poput g-dina Svilanovica ustali u "odbranu" g-dina Trifunovica a g-din Restak ima izuzetno negativan stav po tom pitanju?

"...than the one - if he had the power - would be justified in silencing mankind"

G-din Restak "has the power" i verovatno bi je iskoristio. Zbog ovoga sam postavio citat J.S. Mill-a, a ne zato da bi visio u vazduhu.


Za mene licno je B92 Blog

Za mene licno je B92 Blog njihovo vlasnistvo. Kljucno pravilo koje ja tu vidim je da oni slusaju nase pohvale, kritike, savete i slicno pa onda donesu odluku.
Ja sam licno iskoristio vas post zbog dva druga principa i igrom slucaja:
- Jutros su na BBC Sunday AM mnoge znacajne licnosti iz britanskog zivota olako presle preko smrtne kazne Sadamu Huseinu iako se deklarisu da su protiv smrtne kazne. Cak su koristili Sadamovu kaznu za pravdanje invazije i agresivnog "izvoza" demokratije. Meni je slucaj interesantan zato sto je Sadam zlocinac sirokih razmera pa tako "prilika" da se zaboravi i na neke fundamentalne principe.
- I sam ponekad razmisljam o potrebi da se kazne zlocinci sa jedne strane i ubedjenju da je Hag Tribunal zlo zato sto je selektivan a daleko od nezavisnosti. Ako se ne varam (nisam zapamtio detalje) nailazio sam i na pisanja gde se spominje aljkavo "procesiranje" nekih slucajeva. Ukratko, Srbima veca steta nego korist, iako bi, mozda, bilo pametnije da se ne doticem uzih srpskih interesa.
Eto, originalni plan mi nije bio da ovo isticem nego sam iskoristio svoju priliku i vas post koji mi se u tom trenutku pojavio kao "novi" da skrenem paznju na sivu zonu principijelnosti.


Sadam

Mene je zacudilo to da se na blogu nije pojavila tema smrtne kazne za Sadama Huseina (ili je ja nisam uocio). Ovo posebno razmisljajuci kakva bi presuda bila da je nase sudstvo kojim slucajem imalo priliku da vodi proces protiv Slobodana Milosevica.

Inace sam apsolutno protiv smrtne kaze, cak i u slucaju S.Huseina, mada ne mislim da nije kriv za sve za sta ga optuzuju i siguran sam da je optuznica mogla biti i mnogo sira, s obzirom na kalibar ovog zlocinca.

Mnogi su u Srbiji prizeljkivali da Milosevic prodje kao Causesku. Ja nisam. Naravno da ga ne bih oplakivao nitimu palio svecu, ali smrtna kazna je protivna svemu u sta verujem. Cak mi smeta kada ljudi kazu "to su Rumuni pametno resili".


Ima

Ignjacio, evo pogledajte sa leve strane - Ivana Konstatinović je otvorila ovu temu zasebno.

V.


Postovani profesore,

ne znam da li znate da je Sergej nazivao Jevreje i Jevrejke pogrdnim imenima i da je relativizirao zlocine pocinjene od strane srbijanskih vojnih i paravojnih snaga za vreme srbijanskih agresija na Hrvatsku i BiH i srbijanskog aparthejda na Kosovu!
To sto je Sergej radio nije ni malo smesno, i zove se GOVOR MRZNJE I RELATIVIZACIJA, sa zlocinima se ne sali i od njih se ne pravi sprdnja, jer je to vredjanje zrtava!
Stop fasizmu, sloboda pojedincu/pojedinki!
P.S. volim i ja Sergeja, i vec dugo ga znam, vec 17 godina, ali su mi suocavanje s srbijanskom zlocinackom prosloscu i postovanje zrtava mnogo drazi!A samim tim i istina!
Sergej treba pod hitno da uzme Karla Jaspersa i Ralfa Djordana u ruke, jer su mu postovi puni relativizacije, govora mrznje, iskrivljavanja istorije i slavljenja zlocinaca.
Zar ste i Vi, istaknuti clan GSS-a i borac protiv zlocina i zlocinaca, poceli da prihvatate relativizaciju zlocina i govor mrznje kao nesto normalno?


e ala tebi nije

jeli sta radis ti kada te ovako pucaju flash-evi ili si latentnigay koji ne moze da dodje do sergeja.
Pustite coveka vise zar vam jetoliko zanimljiv da ga pjujete Sergej ko Sergej odlican glumac....to je jednostavno.. nista drugo...
Ps jel' se vidis ti igledas ko' malo dete koga niko ne voli pa se tuzaka stalno, traume iz detinjstva:)...


2 freak

Ja Sergeja,na moju veliku zalost, jako dugo znam, tako da sve ono sto si rekao pada u vodu.
Relativizovao je zlocine, pogrdno govorio o Jevrejima, velicao Legiju i velicao cetnistvo!
E, zato i treba da bude zabranjen!


Urke

Nije ti dobro i bice ti jos gore...


Bravo!

Bravo Majstore!!!


Kolose,

uz duzzno posstovanje, svima nama nije dobro i biche nam joss gore :) Ne tessi me ccinjenica da i ovima sa leve strane, ovima ssto su blizzi srcu B92, nije dobro i da im je sve gore.

http://urbanozeleno.blogspot.com


Ne nego covek koji stvarno

zna Sergeja zna da ne podnosi dijabole i voli da ih pali. A ocigledno da su se neki na b-92 blogu "popalili" ko deca na kinder jaje.

E moja demokratijo kad te ovaki sprovode!


Samo da se pridružim

Na živooot!!!


mozda je bas u tome problem...

Uz svo poštovanje za gospodina Svilanovića u ovom slučaju argumentacija mu baš i nije jača strana:

"Odvratno mi je ako se divi Legiji. Ali zbog toga bih s njim popio pivo i izvredjao ga, udario bih ga i potukao bih se s njim... Znas, ja sam ga zamolio da bude onaj ko ce potpisati povelju UNESCO kada smo primljeni na pocetku 2001. godine. Umesto da to uradim sam i slikam se u svim novinama. Umesto da pronadjem nekoga ko to vise zasluzuje..."

Da li biste vi možda popili pivo sa nekim ko se divi Legiji... o povelji UNESCO da i ne govorim...
Znate, ljudi koji učestvuju u javnom životu (ukoliko su poznati i slavni utoliko pre!) imaju sasvim posebnu vrstu odgovornosti... ili bi barem trebalo da je imaju...U suprotnom - cela zemlja ličiće nam na Kurir...što nam, verujem, valjda nije cilj...

p.s.
mislim da ste ipak trebali da potražite "nekoga ko to vise zasluzuje"


Cudno

Ukoliko je gospodin Svilanovic i zaista mislio ono sto je napisao onda to kod mene izaziva cudjenje.
Naime, rezon gospodina Svilanovica, namece dilemu da li je bolje pustati ljude da pricaju sta god im je volja na javnim mestima i kroz razna javna glasila, a posle se tuci sa njima zbog toga ili im prosto zabraniti da ponizavaju druge svojim govorom i da relativizuju nesto tako strasno kao sto je zlocin.
Ja nisam citao Trifunoviceve komentare, ali nije ni Goran Svilanovic, pa se uzdam u prepricavanja ostalih.

Ako je zaista pisao to sto drugi ovde spominju, onda ga je trebalo iskljuciti. Ok je neko razlozno polemisanje, ali ispod odredjenog nivoa se ne sme ici.
Bar ovde da zadrzimo emancipovanost, ako nas ista vec ne okruzuje u svakodnevnom zivotu.


Nekako, patetično Gorane....

Mnogo patetike....i za moj ukus previše ličnog u odnosu na ST-a,u stvari koja nosi javni pečat. To mi, nekako, ne ide uz sliku koju imam o vama.
Lično, nisam za zabrane, ali mislim da sloboda govora može ići do granice slobode drugoga i da postoji "nedopušteni govor"...pa taman bili u pitanju i veći umetnici. Ako ST nije pribegao nedozvoljenom govoru, hajde, da svi apelujemo da se vrati....ili ako je povređen nastalim okolnostima na blogu odlučio da se povuče, a nije se ogrešio o ono što mu se pripisuje, da ga zamolimo da se vrati. Ali bi to onda trebao reći on.
Postoji i nešto što se zove javna odgovornost, a evo, vi kažete da bi tu javnu odgovornost uterivali tukući se sa javno neodgovrnima. Ni to mi nije u skladu sa vrlo uravnoteženom javnom slikom koju imam o vama...
Ne zamerite mi,ali napisali ste vrlo neobičan post...i da ga tako doživim, nije presudno to što tražite, a vezano je za ST-a,već činjenica da u njemu ima vrlo upitnih konstatacija i zaključaka.


"Ne zamerite mi,ali napisali

"Ne zamerite mi,ali napisali ste vrlo neobičan post...i da ga tako doživim, nije presudno to što tražite, a vezano je za ST-a,već činjenica da u njemu ima vrlo upitnih konstatacija i zaključaka."

Kao i inace.


Jako neobicno

Veoma mi je neobicno ovo sto je gospodin Svilanovic napisao o Sergeju! Uopste mi se ne uklapa u sliku koju sam imala o njemu,cini se vrlo neobicno i kontradiktorno! Mozda je prejako, ali mislim da sam se razocarala. I tuzna sam zato!


I meni

Naročito ono da bi uz pivo udario i potukao se s čovekom. Do danas nisam mogao da zamislim Gorana Svilanovića da nekoga udari ili da se potuče. Izgleda da Sergej čuči u svima nama, samo to vešto skrivamo.


mangup

pa, to je valjda hteo da ispadne mangup pred "opasnim momcima", šta li?


I ja imam problem sa tim

Molio bih da se pre svega razjasni i zbog cega je banovan. G-din Restak je na blogu napisao da je to bilo zbog vica, medjutim g-din Trifunovic se posle vica izvinio g-dinu Fuchsu. Nakon toga nastavio je da odgovora na prostacke i vulgarne napade na njega i pritom upotrebio vulgarnosti nakon cega je banovan. To se pominje kao razlog njegovog banovanja u danasnjem tabloidu koji je pisao o blogu B92. Prenosim tekst koji sam napisao g-dji Srbljanovic posto je zatvorila njen blog „ko je glasao...?“.

O tankoj liniji vulgarnosti

Pisem u vezi Vase (B. Srbljanovic) prepiske sa g-dinom S. Trifunovicem i zatvaranja Vase teme o glasanju na referendumu.
Temu ste zatvorili nakon sto je g-din Trifunovic neprimereno pomenuo reci „kurvetina“ i „kurac“. Ja ovde hocu da ukazem na cinjenicu da su se na Vasem blogu i pre toga pojavljivale vulgarnosti i psovke kao npr. „zajeb“, „jebi to“, “frivolno zajebavas”, “govno”, “seronja”, “priserucnes”, “kenjaj”, “jebite se”, „drkadzije“ itd. U raznim varijacijama i varijantama. Stavise neke od ovih i sami ste koristili. Ja znam da je u Srbiji granica vulgarnosti u izrazavanju pomerena na jedan nivo koji vise nema gde da se spusti, ali bih zeleo da ukazem da su ovi primeri koje ovde pominjem jednako vulgarni kao i oni koje je napisao g-din Trifunovic.

Dakle voleo bih ako moze uopsteno da se razjasni kojim jezikom ovde mozemo da razgovaramo, da li cemo koristiti vulgarnosti ili ne, i da i njih, kao i stosta drugo, ne delimo na “podobne” i one koje “mogu da prodju” i one koje “ne mogu da prodju”, a posebno ne zavisno od toga ko ih u svojoj “diskusiji” koristi.

Ovo jeste i na neki nacin odbrana g-dina Trifunovica, ali ne odbrana njegovih stavova, nego odbrana njegovog prava da iznese svoje stavove i da se brani i od prostackih i vulgarnih napada. I jos apropo posta zbog kojeg ste zatvorili temu, strogo pravno gledano on nije decidno uvredio osobu koju je pitao za sta stoji “k.” “kurvetina” ili “kurac”, dakle nije nista tvrdio nego pitao. Naravno, gledano sa svih drugih aspekata, da je neprimereno i uvredljivo, ali isto toliko koliko i prostacke uvrede koje su upucene na njegov racun.
Ovo pisem ne iz razloga da bilo koga diskreditujem ili uvredim, ili se svrstam na bilo ciju ili bilo koju “stranu”, nego u cilju razjasnjavanja pitanja na koji nacin cemo na ovom blogu medjusobno da komuniciramo.

P.S. To pominjanje ovog zlocinca, ako se ne varam desilo se jos pre nekoliko nedelja.


smoje:

" A ča je gruba i šporka rič? Kurac? Oliti pizda i jebavanje? Ma di bi to bila šporka rič - od nje su ti puna usta. Nima tu grubih riči - a ako takve riči i postoje one su rat, bolest, glad, glupost, smrt, mrznja..."


A Toma Bebic:

"Hvala vam sto me ne razumijete i time ne slabite moju snagu".

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


precizno ste primetili

da nemam razumevanja za licemerje. poguban uticaj rablea u formativnim godinama... valjda.


Skoro će izbori. Nađe se

Skoro će izbori.

Nađe se nekad potvrda i gde je nikad ne bi tražio. ;)


Slazem se s Vama, Srdjane,samo mi je cudno sto

opravdavanje govora mrznje i kohabitacijski ton dolazi od nekoga kao sto je Goran Svilanovic.
Od njega to nikad ne bih ocekivao niti sam mogao da ocekujem.


Bez piva, molim...

"Odvratno mi je ako se divi Legiji. Ali zbog toga bih s njim popio pivo i izvredjao ga, udario bih ga i potukao bih se s njim."
Ni lud, ni pijan ni nikakav drugaciji ne pijem pivo, ni vodu, ni nista drugo sa ljudima koji se dive Legiji.
Mogu da budu umetnici stotinu puta.
I Hitler je bio talentovan pisac i pripovedac...
Toliko o tome.

Marin Milosavljevic
novinar, urednik & svakom loncu poklopac


a sloboda mišljenja, govora...uredniče?

nisam primeitio da je čovek nametao svoj stav, političko ili bilo koje drugo opredeljenje. Bilo kome! Ako Ste pažljivo čitali njegove blogove ima nešto malo neutralnog patriotizma - ljubav prema domovini ma ko u njoj živeo,(bio sam ponosamn na njegov razgovor s muslimankom iz Mostara...), par šala... Slažem se, neke su bile neslane. Vi Ste uvek duhoviti? Inspirisani? Čestitam!
Rećićete da je čovek javna ličnost - glumac? Nema ih ni 5000!
Zamislite, nije završio ni akademiju! Jedan neomašćen kolac bi rešio problem!
Hrvati bi rekli: "dajmo se kontrolirati"!
Pozdrav!


Hakeri

Da li ovde neko hakeriše?
Je l ovo stvarno napisao Goran Svilanović?


Moj odgovor

gospodinu Svilanovicu poslao sam mailom kao sto i prilici u ovakvim situacijama.
Isto je ucinio i Veran Matic.

I dalje odbijam da ponovim eksplicitne razloge zbog kojih je Sergej bio privremeno banovan a potom odlucio da se sam trajno povuce.

Ostalo prepustam vama uvazena publiko.


Krenulo

je sve od Zemuna i pausalne ocene da ce da nastane lepsi i bolji Zemun kada oni dodju na vlast...

Quote:

Ja bih samo
Sergej Trifunović (30 Oktobar, 2006 - 08:18)

Da se napravi jedan poseban blog za ove "skojevce".
Ili komsomolce..
Ili Hitler Jugend.
Za ove sto vole da se oglasavaju u grupama i parolama.
Pa da se onda na taj isti blog pusti neki jaci virus.
Jer, kad im kazes, da im omiljenu partiju vodi apsolutno identicno moralno sumnjiv lik, kao i lider protivnicke koga vole da pljuju, a oni te odma' proglase izdajnikom.
Za sve te mlade degenerike, od kojih je moj pokojni deda, (koji je naprasno umro u 98-oj godini)i mrtav mladji-srecna vam nova, 1946-a godina.

"skojevci" ce se naravno prepoznati...
da ne citiram dalje ali Sergej je zatim pomenuo rec "shiptar" naravno na sta su dusebriznici sa bloga skocili, spomenuti su i stanovnici bosne&hercegovine...
onda su "skojevci" potegli Legiju na sta je Sergej rekao da ga je on 2000-te u svrhu neke uloge obucavao borilackim vestinama, dalje se nastavilo pljuvanjem, 10 na jednoga (naravno 10 skojevaca na Sergeja)...

Sve u svemu, Sergej je ucinio krajnje pametan potez, zasto bi dopustao da ga pljuju i stavljaju u masinu, zasto bi dopustao da ga banuju ako nisu banovani njegovi anonimni pljuvaci, zasto bi se uopste upustao u isprazno polemisanje kada su svi posetioci ovog bloga uvereni da su kul, pametni, obrazovani, elita i pre svega uvek u pravu...

PS.
Jedan od blogera ceo dan ponavlja rec "srbijanski"... molicu nekoga da tome coveku objasni pojam "srpski" ili da ga moderator jednostavno banuje jer to vredja moja nacionalna osecanja.


2 Lionsgate-glede "srbijanski"

Srbija-srbijanski/a/o
Srbin/Srpkinja-srpski/a/o
Srbijanski se odnosi na teritoriju, a srpski na narod.


Pa istina osta gola

E, Uške, a što ti svaki svoj komentar potpisuješ psovkom? :)

Pozdrav,

Vučko


E, Vucko,

Jel gledas South Park?
Troll off!


Mnogi od citalaca ne gledaju

Mnogi od citalaca ne gledaju South Park pa se vas potpis moze prevesti kao: "Jebite se. Ja idem kuci".
Kolokvijalno bi to bilo prihvatljivo da vi stvarno odete, nego nastavljate sa poprilicnim brojem priloga.
Meni je prihvatljivo ako vama toliko znaci, jedino vam potpis cesto skrece vecu paznju nego sam prilog (zbog zvucnosi; ne zbog sadrzaja priloga).


Milane, moj potpis je pod navodnicima,

i isto tako je potpisano ko ga izgovara.


Ma znam, ne mislim da vi

Ma znam, ne mislim da vi vredjate citaoce, nego potpis privlaci paznju na agresivniji nacin nego sto je to mozda slucaj sa gledaocima te serije.


Ima i drugih...

... od istog autora koji se mogu nazvati govorom mrznje i relativiziranjem ratnih zlocina prema odredjenoj verskoj i etnickoj grupaciji. Stvarno ne znam kako mozes da uopste i razmotris da koristis bilo sta sto takav neko izgovori. ;)


Ehm...

Pa ovaj... ajd, sad sam našao na google. Gledao sam samo par epizoda, između ostalog onu sa underpant gnomes business modelom.

Ja sada sa sinom (3 godine) gledam uglavnom "običnije" crtaće (ne verujem da bi mu South Park pomogao u razvoju u ovom uzrastu).

Svakako je malkice čudna poruka - ne preporučuje tekst iznad. Ako misliš da ti pomaže u komunikaciji sa ljudima, a ti je svakako zadrži.

Pozdrav,

Vučko


Ih, bre, ala ste konzervativni,

ne mozete ni zezanje da prihvatite.
Aj da vise ne trollujemo, Restak ce nas pobanovati.
Troll off!

______

neće "nas", uki, već samo tebe. ;)


...

Quote:

Srbijanski se odnosi na teritoriju, a srpski na narod.

Nemam komentar...


urosu

proveri sta pises

Quote:
Srbija-srbijanski/a/o


Pobogu stalkeru,

odnosilo se na rod reci koja ide uz srbijanski/a/o.
Npr, srbijanski gradjanin, srbijanska cesta, srbijansko zdravstvo.;)


Ne razumem

Uroshu o kom jeziku vi uopste pricate?


Gramatika

Rusija - ruski (ne rusijanski)
policija - policijski (ne Policijanski)
Gvineja - gvinejski (ne gvinejanski)
Gruzija - gruzijski (ne gruzijanski)
.....
Srbija - srpski (ne srbijanski)


Gramatika II

mesija - mesijanski
Kafka - kafkijanski
Krleza - krlezijanski
Venecija - venecijanski
...
Italija - italijanski


Domaći zadatak iz gramatike

turšija - ???


turšija-???

turšijski?


Gramatika III

Slovenija- slovenijanski
Slavonija- slavonijanski
Dalmacija- dalmacijanski
Makedonija- makedonijanski
Albanija- albanijanski
Austrija- austrijanski
Holandija- holandijanski

Uf, što volim ovaj srbijanski.


Србија - србијански

Аха, чек сад да видим да ли сам укапирао...
Румунија - румунијански
Румун - румунски
Албанија - албанијански
Албанац - албански
итд.

Да, мислим да ми је сада јасније. Требам ли рећи шта се чује кад Уросх упадне у воду, или удари у бандеру?


Sergej je reagovao na govor mrznje

Sergej je reagovao na ovo i bio je jedan od retkih koji je reagovao na ovo “prebrojavanje“ tj. govor mrznje LDP aktivista.

"Tesko, sad je to uglavnom ruralna varos... ides-ides-ides i naletis na Zemunca. Ye.iga, ranije je bilo obrnuto, svecom trazis nekog ko je dosao sa strane."

Ustvari ja sam prvi reagovao na ovo, ali to nisam napisao direktno kao odgovor na post, nego u mom tekstu “Ekstremni slucaj Srbija”. A evo sta sam, izmedju ostalog napisao:

"Za gadjenje su ovi koji „se nude“ i traze da glasam za njih a vode ih osumnjiceni za zlocine koji su vladali i „cistili“ Zemunom. Ali i ovi sto ih vode oni koji mirne savesti uprljase ruke, a oni na ovom sajtu zagovaraju „toleranciju“ pod parolom „za najlepsi Zemun na svetu!“ pa im se tu negde pricinjavaju „Zemunci“ i „oni koji su dosli sa strane“ koje valjda treba „ocistiti“ da bi Zemun bio lepsi. Isto tako i oni sto ne umeju i nece da ovakve pojave osude i da se od njih ograde. Za gadjenje su oni sto ne umeju i nece ovakve da marginalizuju."


2 Bonner

Ali je zato slavio Legiju, relativizovao srbijanske zlocine 1991-1999, i vredjao Jevreje!


Princip ?!

Quote Urosh:
Srbijanski se odnosi na teritoriju, a srpski na narod.

Quote Urosh:
Ali je zato slavio Legiju, relativizovao srbijanske zlocine 1991-1999, i vredjao Jevreje!

Urose, jel moze "teritorija" da vrsi zlocine ?? ili ja nisam razumeo sta si ti hteo da kazes onom razlikom izmedju "srpskog" i "srpbijanskog" ?

"Ajd ne seri"
Bora Djordjevic


Ne moze teritorija, ali mogu

policijske, vojne i paravojne snage drzave...;)


e ovo je vrhunac...

Quote:

li su mi suocavanje s srbijanskom zlocinackom prosloscu i postovanje zrtava mnogo drazi!

I teritorija moze imati "zlocinacku proslost", a? Svasta... dosledan tip nema sta.

Urose, hajde ti lepo uzmi knjigu u shake i uci se malo logici... preveliki angazman u skojevskoj organizaciji moze stetiti coveku.

~~~~~~~~~~`

Ops, vidim da su gore izvukli jos jedan citat mladog skojevca.


Ne, Lionsgate, ti uzmi knjigu u sake,

po mogucstvu "Pitanje krivice" od Jaspersa, jer preterana relativizacija zlocina moze stetiti coveku!


Quote:Opet kazem,

Quote:

Opet kazem, Sergej,
Urosh (30 Oktobar, 2006 - 16:13)

da mi je dosta kritizera onih koji su sprovodili reforme i zapoceli tranziciju u Srbiji.
Ceda i Zoran su radili i gresili.
I morali su da udju u samo gnezdo djubreta aka organizovani kriminal da bi spasili gradjanke i gradjane Srbije od povratka bivseg rezima!
Ti nisi radio, i nisi mogao da pogresis.
Tipican kostunjavac.a
Uostalom, nisam se ja zezao sa Legijom na Cecinom rodjendanu, nego ti.
Pa zato i podrzavas Legijin "Ustav", ne bi me cudilo da ti je Jocic, koji ga naziva gospodinom, najbolji politicki prijatelj!
I ne znam kako Biljana na svom blogu trpi relativizatore zlocina rezima Slobodana Milosevica i one koji negiraju znacaj onih koji su stvorili osnove moderne, evropske i gradjanske Srbije!
I zao mi je vas koji verujete Kuriru, Pressu, Identitetu, Nacionalu i slicnim recikliranim toalet papirima kojima je osnovni cilj pljuvanje Cede i onoga sto je on radio.
Zato sto samo umete da kritizirate i nista da ne radite.
MARSH, BAGRO NACIONALISTICKA!
STOP FASIZMU, SLOBODA POJEDINCU!

ULICA ZORANA DJINDJICA-OBAVEZAN SMER!
SLOBODAN MILOSEVIC-MALO MORGEN!
_______________________________________

Pa sta treba da radim? Da ga bijem? Boli me bre uvo ko je išao kome na zurku, sta sam ja, casopis Svet?

Sta ti je Urose, spusti malo loptu. I odmori malo sa parolama, ko je kostunjavac, kome malo morgen, sta ce ti to? Pa ti umes normalno da kazes sta mislis, ne treba ti poskocica na kraju svakog posta. Nisi ti cika miloje.
Ajde sada peace and love.
--------------------------------
1.Ne, ne treba da ga bijes, samo obrisi njegove postove u kojima relativizuje zlocine, koristi govor mrznje i vredja ljude iz prve i jedine demokratske srbijanske Vlade
2.Tacno je da mi ner trebaju parole, ali necu da cutim na relativizaciju, negiranje i slavljenje zlocina i njhovih ucinilaca, necu da cutim na vredjanje Cede i Zorana, koji su nesto radili da bi relativizator aka ST ziveo bolje i normalnije i da mu se ne bi vratio bivsi rezim na vlast.
3.Sa tobom, peace and love se podrazumeva, sa njim, i ostalim relativizatorima i podrzavaocima zlocina i vredjanja prve demokratske srbijanske Vlade i obozavateljima Legije,Mlsdica i Karadzica ne zelim da imam peace and love!

Urose, ponekad se kajem sto sam vasem podmladku na ovim blogovima dao naziv "skojevci" (postujem ih bar zbog serije Otpisani), Sergej je mozda blize istini...[/size]


Quote: Zato sto samo umete

Quote:

Zato sto samo umete da kritizirate i nista da ne radite.

Quote:

da kritizirate

srpski-srbijanski... ccc.


urose, molim te

pokusaj malo da govoris svojim recima, koncizno, bez potppisa, parola i citiranja u celosti programa stranke koju podrzavas. Odlicno znas da ti ne zameram politicko ubedjenje, koje u dobroj meri i sama delim, ali nema smisla banalizovati i ismevati upravo to samo politicko ubedjenje, kad ga neprestano ponavljas ovako, ko pace u skoli.

Na kraju dolazis do toga, da svaki put kad neko kaze "relativizacija zlocina" ljudi pocnu da zvizde i da se smeju.


Hvala na podrsci

Hvala Vam sto ste me podrzali u mojoj molbi da g-din Urosh ukloni onu neukusnu parolu. Hvala i njemu sto ju je uklonio. Bila je potpuno neprimerena i uvredljiva prema onome koji se u njoj prvi pominje.


Budući da ste takav čistunac

dozvolite gospodine Bonner da vam skrenem pažnju na jednu od razlika u dvema jezickim varijantama srpskohrvatskog, koju, čini se, ne osećate.
Zapadna: "Hvala i njemu sto JU JE uklonio".
Istočna: "Hvala i njemu sto JE uklonio".

Ova uzgredna primedba, naravno, nikako ne dovodi u pitanje sadržaj vaše poruke niti autoritet vas kao autora. Na ponos svih nas koji smo u Srbiji odrastali, to je uvek bila kosmopolitska sredina u kojoj su se došljaci osećali prihvaćenim a jezičke razlike nisu bole uši. To na primer nikada nije važilo za Zagreb kao jedno od urbanih središta ovog dela Balkana. No, gospodine Bonner, upravo ste vi taj koji insistira na stilskom čistunstvu i koga vredjaju opscenosti u porukama autora i komentatora bloga B92, smećući s uma da je sadržaj poruke koje te opscenosti prenose klasifikuju medju vulgarne ili ne, uvredljive ili ne, najzad, ako baš hoćete, blogerskoj zajednici prihvatljive ili ne.


O cistunstvu

Svakome ko cita moje komentare jasno je kojim ja jezikom govorim i pisem. Ali hvala i Vama na prosvetlenju blogerske zajednice. A posebno sto “tolerisete” moju “zapadnu varijantu” i povratne zamenice koje cesto koristim. Ko sa time ima problem, ja ne mogu da mu pomognem. Neka potrazi strucnu pomoc.

Ja ne zivim niti u Beogradu niti u Zagrebu, niti sam rodjen na lokalnim meridijanima. Mozete da odahnete. Jedan dosljak manje. A energiju koju bi potrosili na moje prihvacanje i srdacnu dobrodoslicu u Vasu lokalnu sredinu, mozete da potrosite na neke korisnije stvari.
A sta je vazilo i vazi za Beograd a sta za Zagreb, verujte mene se uopste ne tice, niti to sto ste Vi imali priliku da zivite u oba ova grada i tako mogli da uporedite. Vasa privatna stvar.

“...insistira na stilskom čistunstvu i koga vredjaju opscenosti u porukama autora i komentatora bloga B92, smećući s uma da je sadržaj poruke koje te opscenosti prenose klasifikuju medju vulgarne ili ne, uvredljive ili ne...”
Ja ne insistiram na stilskom cistunstvu.
Mene opscenosti ne vredjaju niti indirektno niti direktno, one koje su upucene meni od ljudi koje ne poznajem. One vise govore o onom ko ih pise i upucuje nekom drugom.

Po meni su sve vulgarne reci vulgarne i nema manje vulgarnih ili vise vulgarnih, nezavisno od “sadrzaja poruke” ili konteksta u kojem se koriste. Ako koristimo vulgarnosti u komunikaciji onda ne mozemo da pravimo nikakvu razliku medju njima, jer ono sto je nekome “manje vulgarno” nekome drugome nije, nego ga jednako vredja kao i nesto “vise vulgarno”. To je pitanje subjektivne percepcije i shvatanja. Zato se ta razlika ne moze praviti. Posebno ne u zavisnosti od toga ko ih koristi, da nekom bude dozvoljeno a nekom drugom ne da ih upotrebljava u svojoj komunikaciji. Vulgarnosti su vulgarnosti, psovke su psovke a prostakluci su prostakluci. Nikakva druga pravila tu ne vaze.


bojim se da ne znam o cemu govorite

i bojim se da vas nisam podrzala ni u cemu, jer ne znam o kojoj je paroli rec. Vase komentare uglavnom ne citam, dugacki su i dosadni.
Ovaj sam videla jer je zalepljen za moj.

Nisam mislila ni na jednu konkretno parolu, vec generalno na potpise blogova, kao i nekoliko puta do sad. Ostalo sam valjda vec dovoljno jasno rekla, necu da ponavljam.


O podrsci

Niste me podrzali direktno ali ste to uradili indirektno. Ja sam takodje, na Vasem blogu, molio g-dina Urosha da ukloni te parole, koje ste Vi nazvali poskocice, za koje sam smatrao da su neukusne. Tada je odbio da ih ukloni. Uklonio ih je kada ste ga Vi zamolili. Hvala mu sto je to ucinio. Hvala i Vama, sada preciznije, na indirektnoj podrsci. Ja, naravno od Vas nisam i ne trazim nikakvu podrsku za bilo sta.

Da li i ko moje komentare cita ili ne, pa izmedju ostalih i Vi, verujte meni je nebitno. Da ste primetili da su dugacki, to je u redu. Ali ne znam samo kako znate da su dosadni kad ih niste citali.

Ja sam se Vama obratio ranije tekstom koji sam objavio i ovde na sajtu. Vi ste to ignorisali. Ne razumem sto mi se sada obracate povodom ove potpuno nebitne podrske ili ne podrske.


Pa i tvoji su dugački, gđo Bil jana !!

Pored toga, ukoliko baš i nisu dosadni, najčešće je njihov sadržaj lako predvidiv --- mantranje !
A ponekad ih pročitam do kraja, tek toliko da proverim da li sam na osnovu prvih nekoliko rečenica pogodio preostali sadrzaj sa devijacijom od 2 ili 3 sigma !


e, pa nista onda Jovilim

ja cu sad malo vise da se potrudim.
gdja Bil jana


Bonner: "Sergej je reagovao

Bonner: "Sergej je reagovao na govor mrznje".

A ja, evo, reagujem na govor gluposti.


Glupost nije razlog za ban..ali jeste za reagovanje...

Pa se pridružujem Zoksterovoj reakciji...


Ako cemo

da piskaramo ajde onda da piskaramo i do kraja:

Quote:

Niste
Lionsgate (29 Oktobar, 2006 - 16:25)

razumeli, Zemun je napravljen ovakvim kakav jeste za vreme vladavine onog sto je sad u Hagu... cele generacije Zemunaca su otisle iz tog grada negde drugde, najpoznatiji Zemunci recimo zive u Kanadi ili USA a eksperiment (svi Srbi u jednoj drzavi, pardon opstini)dozivotnog vodje partije kojom plase malu decu u Evropi je urodio time da se po ulicama Zemuna tesko vise moze cuti lokalni dijalekt.

Kao sto Sergej gore rece to ce tek LDP da promeni, hahaha... promenice se to kao sto se promenio i Beograd od '45-te do '70-tih, asimilacijom, nikako drugacije.

I uopste nisam skojevac, grozim ih se... ali ih ne bi zakonom zabranio, ne branim im da nas na ovom blogu zasipaju svojim parolama i frontalnim napadima, njihovo pravo jer je ovo demokratsko mesto... dok gospodin moderator drugacije ne odluci (jel' sam se dovoljno shlihtao?).


hvala na citatu!

nema bolje odbrane. Nadam se da neće biti linča. SLOBODA MIŠLJENJA SRBIJO! Čovek nikog ne ugrožava!
zato puštamo da se "gurabije" i ostatali međusobno potamane! Krv na sve strane - u Bogomolji! Mi gledamo ko crtać... neće kod nas. Malo morgen. za par godina će samo ludo hrabri ulaziti u autobuse GSP. Šta činimo da to sprečimo?


Poštovani Gorane,

Iako se uglavnom ne slažem sa vašim političkim stavovima, ova vaša intervencija za Sergeja je za svaku pohvalu.

Rekao bih da ste vi mnogo bolji čovek nego političar, a retki su oni kojima politika nije pokvarila ljudsku dimenziju.
Svako dobro vam želim.


vidi stvarno nema ga vishe

vidi stvarno nema ga vishe ni levo u listi nesto nije ga nikada ni bilo u stvari ko je sergej trifunovic e snjim smo bash mogli da dignemo rejting ovom blogu a on tako nezahvalnik brishi ga hahaaha ccccc


e da i da ne ochekujete

e da i da ne ochekujete mozda da ce da se vrati


...i ovde da ponovim..

..hey...ma ovo je do kraja bzvz...ne znma cemu sve to....moguce da ja nisam dobro skonato poentu....cekajte neka mi neko obasni u cemu je poenta B92 bloga....da se promovisu stavovi B92....ili da se pruzi prilika da i poznato nesto svrljaju....nesto....znaci bilo sta...svrljaju u svoje ime....i za svoj racun....ne racun B92....izgleda da smo pobrkali loncice...ili je poenta totalno druga...zar nije "Sajt je potpomognut od strane B92 u okviru projekta ''...nekog tamo...''....Stavovi i misljenja izneta na ovom sajtu nisu zvanicni stavovi B92".....tako to rade ozbiljni ljudi....ili mi samo dajemo vama neki legitimitet...kao..fol....imamo blog..smekeri smo...da vi imate blog...da on je vas jer ga cenzurisete...MI....vise nemam blog....ustavri ne vise....nismo ga ni imali....jbm mu misa...nismo skontali poentu....bas bzvz...ajde...mogli bi i mene da obrisete..onako...to je sad moderno..nema greske..


...i ja ovde da ponovim..

..da je Sergej jednostavno jedan neshvacen tip kao i James Dean u filmu "Rebel without a Cause"..A o banovanju "without a cause" ne zhelim ni da raspravljam..


Ja sam čuo da je Sergej

Ja sam čuo da je Sergej prešao na blog Nacionalnog stroja. Dobio valjda više para od njih.


Ma kakav Nacionalni stroj,

pre ce biti da je Jedinica u pitanju.
Oni u pritvoru (Legija jedini osudjen na kaznu zatvora u drugim slucajevima), on na slobodi izrazava njihove ideje!


osim sarenog konca

na garantnom pismu slovenacke ambasade koje mi nije donelo srecu.

jako me je zabavio ovaj blog kolege svilanovica koga sam vise puta na svom blogerskom mestu sale radi zezao da me probudi zbog shtajge i garantnog pisma koji je doneo majstor sofer za festival u mariboru na koji nisam otisao jel su me ko psa izbacili iz slovenacke ambasade

bivsi ministar inostranih poslova traži hitnu privatnu VIP sesiju kod verana matica zbog narusenih gradjanskih prava seksepilnog gradjanina s. trifunovica na ovom blogu glede verske i rasne mrznje i loseg humora.

coveku koji se bavi evropskim integracijama teze je zbog nepopijenog piva sa nestasnim sergejom trifunovicem, nego sto na primer veceras hiljadu ljudi u mariboru nije imalo prilike da pozdravi autora filma "vukovar poslednji rez".
toliko o prioritetima i estradnom ukusu sadasnjih, bivsih i buducih politicara.

inace,
pre slovenačke premijere filma "vukovar poslednji rez", večeras u mariboru insistirao sam da bude procitano pismo poniženih i uvredjenih autora filma kojima republika slovenija iako ih je pozvala nije omogucila ulazak u njihovu zemlju. ljubazni organizatori su procitali to pismo koliko nam je iskreno zao sto nismo sa njima veceras.
dobio sam informaciju da je pismo dobilo aplauze na otvorenoj sceni od mariborske publike za razliku od filma nakon koga je uglavnom muk.

voleo bih da multi kulti shengen ex ministar zna tu cinjenicu i da o njoj vise misli nego o coveku koga je obucavao legija i koji je zajedno sa njim razvaljivao beogradske klubove i splavove


Tako se to radi, Janko. A

Tako se to radi, Janko.

A ono sto kazes: "bivsi ministar inostranih poslova traži hitnu privatnu VIP sesiju kod verana matica zbog narusenih gradjanskih prava seksepilnog gradjanina s. trifunovica" - to 'seksipilno', to je samo siparicka percepcija i ukus g. Svilanovica.


Janko, svaka čast. I na

Janko, svaka čast. I na jednom i na drugom pismu, mislim i na pismu i na poruci. :)

Da ne gušim ovde javo, prekontroliši molim te poštansko sanduče


2 Janko Baljak

Potpisujem svaku Vashu rec, gospodine Baljak, nemam sta da dodam, potpuno ste opisali stanje u srbijanskoj politici i kulturi danas.
Svaka cast, a gospodin Goran Svilanovic bi morao da se zapita kako moze da mu bude zao coveka koji je sirio mrznju i koji se hvalio da ga je Legija obucavao.


janko...

da li možeš, molim te, da postuješ to pismo? ili da ti pišem pa da mi ga pošalješ?


Demistifikacija se nastavlja

Lepo rekoh pre neki dan, drago mi je da ste se pozabavili demistifikacijom (makar usput i makar kroz shalu).
Ali kada se sam Svilanovic pozabavio demistifikacijom, to je ispalo josh bolje.
Nema javno izgovorene rechi, standardne poze, lazne principijelnosti kojom se bolje predstavio kao shto je to uchinio ovim nadahnutim sastavom.


Поштовани

Поштовани Горане,

лепо је чути глас разума, а некако се увек испостави да сте то баш Ви :)

Цела ова прича око Сергеја је веома необична, и доказује оно што је већина људи која је икада оставила било какав коментар на блогу Б92, а да притом није био у складу са мишљењем не бих рекао чак ни већине, него са мишљењем најгрлатијих и најдоконијих посетилаца блога, искусила !

Овај Блог дефинитивно није место за размену мисли, за дискусије, овај блог је место за политичку пропаганду само одређених идеја. И све што није у складу са тим овде нема места...

Велики поздрав

"наркомане п... га, знам те још са митинга, одело си променио али иста си ти битанга" (БГ-Синдикат)


Bravo

Quote:
Овај Блог дефинитивно није место за размену мисли, за дискусије, овај блог је место за политичку пропаганду само одређених идеја. И све што није у складу са тим овде нема места...

Sta reci sem, svaka cast, odlicno napisano.

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Tomic70a

Kakvo lukavstvo...Kao, ustaje protiv propagande, a postuje najgoru propagandu...


a k'o ce bre

DA se buni za mene ja banovan sa foruma a pojma nemem sto? a kada sam pitao niko ne odgovara predpostavljam zasto, ali to nije bio govor mrznje psovanje nista ruzno, a sada se tesim, jbs nekoga koga nikad ne zabrane , makar i na bb92 televiziji(big brother 92)televiziji, foruma:-)


нико, фрика брате...

... прво на глумачку, или негде, славе да покупиш, па се можда ту и тамо неко побуни и за тебе.


Isto se i meni desilo.

Isto se i meni desilo. Gospodo političari, čekam reakciju na freakovo i moje izbacivanje sa foruma.


Zaustavite linc!

Da li moze ovaj primitivni linc ovde da se zaustavi.

Da li moze neko da zaustavi ovo i ovakvo javno i prostacko lincovanje coveka, u ovom slucaju g-dina Gorana Svilanovica.


Odlicno pitanje

Moze
gospodin Svilanovic.
ovo je njegov blog.


M O D E R A T O R U !

G-dine Restak, uopste me ne interesuje ko Vas je zaobilazio, ko Vam je telefonirao, ko Vam se javlja SMS-om a ko E-Mailom. Vas posao je, ako se ne varam, da uz VIP-Blogera, vodite racuna o tome da se diskusija na blogu odvija u koliko toliko civilizovanom tonu.
Veceras ste ovde Vasim necinjenjem dozvolili ovakvo primitivno javno lincovanje jednog coveka, u ovom slucaju g-dina Svilanovica. Ja Vas, kao korisnik ovog bloga, najljubaznije molim da zaustavite ovaj linc. Hvala


Mene bi to zabrinulo..

Da sam na mestu g. Svilanovića, mene bi silno zabrinulo
upravo to, da me Vi branite, g. Boner...
Jer,čitam uredno vaše postove, i nalazim da branite ama baš sve što bi u Srbiji trebalo kritikovati...


A mene, vidite, ne cudi sto

A mene, vidite, ne cudi sto g. Svilanovica brani upravo Bonner, neko ko brani sve sto u Srbiji treba kritikovati i ko ultimativno zahteva da prestane "primitivno javno lincovanje jednog coveka, u ovom slucaju g-dina Svilanovica"..., sve samo zato da bi ga valjda Bonner tajno i civilizovano lincovao svojim odbranaskim stavom i apologetskim nastupom, stiteci ugrozeni Svilanovicev virtuelni blogerski lik i delo.


Ma kakav linc

G-din Svilanovic je izneo svoje misljenje u svom jedinom postu i ostali to sada komentarisu.To sto im se post domacina ne svidja je druga stvar, ali nemojmo izmisljati da se radi o nekakvom lincu. Ovde gospodinu Svilanovicu niko nije rekao ni ruznu rec, a kamoli ucinio nesto gore.
Jednostavno covek je naisao na nerazumevanje i sta sada.Da li svaki put treba prekidati raspravu u takvim situacijama?


Procitajte ponovo

Procitajte Vi to jos jednom g-dine Kovacevicu, a mozete i dva i vise puta ako ne shvatite.


Ne treba dva puta....

....jer je sve tako kristalno jasno, i na žalost veoma retrogradno...šteta...


imam jedan savet kako da se borite protiv ovog linča

pozovete telefonom komercijalni telefon +009800034
50 dinara po minutu plus pdv.

zakazete na automatskoj sekretarici razgovor sa gradjanimom veranom maticem.
pazite prvo zvezdica pa opcija dva a za povratak u glavni meni je nula

u roku od 15 do 21 dana službenica će vas ljubazno obavestiti o tome da vam je susret odobren, datumu i vremenu u kome možete uložiti protest protiv linča gradjanina svilanovića.

ako sam vam pomogao dobro.ako ne nikom nista. uvek sam dobronameran.


kad ce promena naslova?

"Imam problem s tim sto smo Sergej i ja zabranjeni"


a zvezdica pa opcija pet

to je restak i moze ici malo jednostavnije


Vidim

da su traume iz amabasade prijateljske nam zemlje ostavile traga :)

Quote:

pozovete telefonom komercijalni telefon +009800034
50 dinara po minutu plus pdv.


Izvor informacija?

Pa dobro Gorane, kome ti više veruješ, Kuriru ili B92?!

I šta će sad da bude, ako se uveriš da si ishitreno otvorio obaj blog, umesto da se prethodno raspitaš, i pridružio se onima koji bi da se prepucavaju sa B92, Matićem i Restakom, nemajući pojma čak ni da je Sergej uopšte pisao blog, pa samo napraviš dodatni rusvaj?! Pa onda koliko (preko)sutra Kurir objavi kako Goran Svilanović šalje otvoreno pismo Veranu Matiću u znak podrške Sergeju Trifunoviću koji se na blogu divio Legiji. Da li ćeš onda Kuriru da objašnjavaš kako je bilo ili možda da odustaneš od daljeg pisanja, jer provaljuješ da ćeš šta god napisao da ispadneš grbav, pa da nakon toga za par dana neko sledeći otvori ovde blog u kome će teatralno da postavi pitanje - zbog čega je sa bloga isključen Goran Svilanović?!!

Imate li vi ljudi uopšte pameti?!

Jeste čuli za profesionalan odnos, prepisku koja se vodi izmedju autora i urednika, glav. i odgovornih urednika, direktora. Kako mi se čini, Sergej je čuo!

Nego, priča se da u svetu ima nekih skraćenih verzija Velikog brata, u kojima učestvuju javne ličnosti.

Kakva bi to ludnica bila da se u kuću VB smeste svi V.I.P. blogeri kojima je zajedničko to što su na ovim stranicama izražavali negodovanje zbog načina kako b92 uredjuje svoj sajt.


Celebrity Big Brother sa VIP blogersima, yes!!!

Al da ubace i ovog Bonnera.


može Bonner

on će da bude Miki!

Nego, pitam se 'oće li Ivan da otvori blog:

O Sergeju - ili Odbrana Gorana Svilanovića

;-)


?Simpaticna Katie

Draga Katie posto sam Vam toliko simpatican, pristajem ali pod uslovom da mi se pridruzite. Ko zna mozda i Vi meni u tom slucaju postanete simpaticni. Ovako niste nimalo. Morate dodatno da se potrudite. To sto bi me poslali u VIP BB nije dovoljno.


Nishta vam ne izmiche, Katie

Uzivam u vashoj sistematichnosti i smislu za detalj. ;)


Sah-mat

Katie Morosky wrote:
Nego, pitam se 'oće li Ivan da otvori blog: O Sergeju - ili Odbrana Gorana Svilanovića

Sad samo mogu da cutim. Sta god kazem ne valja. Kapa dole, Katie.


Quote:u znak podrške

Quote:

u znak podrške Sergeju Trifunoviću koji se na blogu divio Legiji.

Svi pricaju o tom Sergejovom divljenju Legiji, ja ga ne videh... moze li neko da postira gde je to on uradio?

Hvala.

~~~~~~~~~~

Jos niko nista nije postirao... ima li argumenata ili je prica i dalje ista: ko je protiv skojevaca taj je i protiv tita?


G-sn Baljak,

Ja zaista cenim vase filmove, oni su veliki dokumenti vremena koja smo kako/tako preziveli, uz neke se smejem, uz vecinu placem, ali vase samoreklamerstvo stvarno nema nikakvog smisla.
Svako bi trebalo da ima pravo da izrazi svoje misli, ali na mestu odredjenom u tu svrhu. Evo, otici cu i na vas blog i dati vam podrsku, ali zaista ne zelim da na tudjim blogovima iskacete poput duha, te da teme okrecete u pravcu svojih uspesnih ili neuspesnih dozivljaja.
Svaka vam cast na filmovima, oni su legitimacija vase licnosti, no ini tok misli zaista nije u tom duhu...
lucky boy


Interesantna primedba

mladicu.

Slucaj anonimnih ljudi koji u inostranstvo zele da radi resavanja egzistencijalnih problema (pitanje skolovanja, usavrsavanja ili porodicna pitanja) vaznija su od problema uvazenih gradjana koji idu poslom. Zvuci populisticki, ali mene brinu obicni ljudi.
Pitanje - Dok je GS bio ministar: je li i za nijansu ublazen vizni rezim?


ukinut je...

vizni režim između SRJ i hrvatske. ukidanje viza je jaaako heavy task i svilanovićevo ministarstvo jeste radilo na tome. rezultati su ipak, za neku ozbilniju analizu. budi fer, nemoj preko kolena.


OK prihvatam

dajem ruku na packu. Postavio sam pitanje - odgovor sam dobio od tebe.
U slucaju EU viza ne vidim pomak, medjutim verujem da to nije tako lako.


boy from ipanama: "ali vase

boy from ipanama: "ali vase samoreklamerstvo stvarno nema nikakvog smisla"

Janko Baljak:

"bivsi ministar inostranih poslova traži hitnu privatnu VIP sesiju kod verana matica zbog narusenih gradjanskih prava seksepilnog gradjanina s. trifunovica na ovom blogu glede verske i rasne mrznje i loseg humora.

coveku koji se bavi evropskim integracijama teze je zbog nepopijenog piva sa nestasnim sergejom trifunovicem, nego sto na primer veceras hiljadu ljudi u mariboru nije imalo prilike da pozdravi autora filma "vukovar poslednji rez".
toliko o prioritetima i estradnom ukusu sadasnjih, bivsih i buducih politicara.

voleo bih da multi kulti shengen ex ministar zna tu cinjenicu i da o njoj vise misli nego o coveku koga je obucavao legija i koji je zajedno sa njim razvaljivao beogradske klubove i splavove"

Meni se cini da je ovde ipak rec o samoreklamerstvu gluposti, neznanja i nerazumevanja upravo od strane ipanama boy-a.


G-sn Zokster,

Rekoste gore, na pocetku, da dalje niste citali. Te mi je, u tom kontekstu, i drago sto sam glup, neupucen i nerazuman... Kompliment je to! :)
lucky boy


Nisam mogao dalje da citam

Nisam mogao dalje da citam originalni Svilanovicev post, tacno, svoj komentar sam poslao odmah posle prve dve procitane recenice, ali sam se posle navratio i propratio komentare ostalih ucesnika... Cak sam procitao do kraja i Svilanovicev blog, steta sto sam prvobitno prekinuo sa citanjem odmah s pocetka i poslao svoj komentar, ima kod njega u daljem tekstu deset puta gorih stvari koje je vredelo prokomentarisati... Ali sam i vas post i Jankov pazljivo procitao, nemojte u to sumnjati.


Mister zoxer

pitam se koji li ste vi od sedam sekretara skoja...


Samo se vi slobodno i dalje

Samo se vi slobodno i dalje pitajte. Bicu dovoljno ljubazan da precutim koja se pitanja meni odavno motaju po glavi u pogledu vas.


Prvo si me...

... podsetio na one dve starine u "Muppet Show" minus duhovitost... etiketiranje, vredjanje i konfrontacija sa likovima koje posmatras iz udobne fotelje i sigurne udaljenosti ... a sada sve vise na divizijske politicke komesare...

Ono sto mi je interesantno je kako ti to polazi za rukom? Mislim to da pljujes po ljudima koje ne poznajes i da se izvuces bez bana? Imas neku crnu knjizicu? Zapisujes imena za kad dodje "tvojih 5 minuta"?


Uopste me ne zanima na koga

Uopste me ne zanima na koga sam te podsetio ili na koga te podsecam... Takodje, uopste ne zelim takvu vrstu familijarnog kontakta sa nepoznatim osobama.


Eto ga sad....

Zašto li "boy from ipanema" zamera Janku na njegovom toku misli,a da pri tom hvali njegov filmski opus, ne mogu da ukačim....jer kako bi bilo tih filmova bez ovakog kritičkog toka misli...


Ja mislim,

da decka iz ipaneme zbunjuje to sto Janko Baljak svoj problem ne vidi kao problem drustva u kome zivi vec kao sopstveni problem, Kao da se ne pita: Zasto pristojnim i postenim ljudima ne dozvoljavaju da predju granicu vec se koncentrise na svoju muku. Kao da je pred ambasadom cekao sam. Kao da iz ambasade isteruju samo istaknute umetnike. Kao da neko ima pik na njega. Nekako, kao d anije uspeo da se uzdigna iznad licnog nivoa problema. Racunam da je to posle smrzavanja tesko, no nije nemoguce.


Dejane,

Ima istine u vasim mislima, no zapravo i nisam sasvim na to mislio.
Nekoliko filmova g-sna Baljka sam piraterizovao i gledam ih zabave radi ('Vidimo se u citulji') ili bas u teskoj depresiji ('Anatomija bola'). I 'Vukovar' sam skoro odgledao, jezivo je to, no stomak nekako prezivi.
No, gledao sam i nekoliko emisija u kojima je Janko gostovao, procitao njegove blogove i, tu i tamo, naleteo na nekoliko usputnih komentara.
Jednostavno, njegovo verbalno izrazavanje, za razliku od filmskog, uglavnom pocinje zamenicom 'ja' i daljim razvojem takve vizure. Blistava kritika iz njegovih filmova se tada zaista, kao sto primetiste, prebacuje na sopstveni lik i delo, dok se beskompromisna kamera suzava na pogled samo jednog para ociju.
Umetnik, naravno, ne mora, a uglavnom i nije, onakav kakvim ga dela predstavljaju; istorija svake umetnosti je prepuna takvih slucajeva. Tako da ja iskreno cenim filmove g-sna Baljka, ali mi se isto tako ne dopada njegovo pojavljivanje u javnosti. A na ovom blogu, konkretno, zaista nisam uvideo smisao slovenacke premijere, aplauza pre, ali ne i posle, i odgovornosti nekadasnjeg ministra za te dogodovstine na blogu o Sergeju Trifunovicu.
Razumem za smrzavanje, te veceri sam na ulici cekao devojku 45 min i odlepio skroz, ali mi nekadasnji ministar za nauku nije kriv za 30 stepeni temperaturne razlike, sve u roku od tri dana, jos na blogu o Judi Iskariotskom ili tako nesto...
p.s. za neki dan je ovde ponovo Madradeus, malo porta pre, mrak & duboke stolice, gotovo kao vasa naseobina... :)
lucky boy


Drugi post na blogu

koji prelazi 100 komentara na racun covjeka koji vise nije na blogu, svaka cast, znaci pronasli smo nacin kako doci do publike, samo ubaci ime Sergej u svoj post, i onda ga jedni hvale, drugi pljuju, a autor zadovoljan jer jos jednom je dobio paznju vjerne publike. Ovo je i dobra prilika za sve one koji su do sada bili rijetko citani, zapocnite temu sa rijecju Sergej negdje u recenici i kao sto rece Dzoni "Nema problema..."

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Quote: Drugi post na

Quote:

Drugi post na blogu
Pit i to je Amerika (5 Novembar, 2006 - 01:32)

koji prelazi 100 komentara na racun covjeka koji vise nije na blogu, svaka cast, znaci pronasli smo nacin kako doci do publike, samo ubaci ime Sergej u svoj post

Blogovi TJ redovno prelaze 1000 (hiljadu) postova a ne upotrebljava rec "Sergej", zanimljivo...


TJ

je nasla winning formulu, moj blog je vas blog...


Pa ja sam to navela

kao jedan od mogucih nacina, kontroverzne teme ili ono "moj blog - tvoj blog" uvijek pale. Svakako da ovaj post donosi vise paznje autoru nego sto se moglo ocekivati, i opet da naglasim, glavni lik teme je neko ko vise nije na blogu. Stavise kad bolje razmislim, ako se o nekome prica bez njegovog prisustva, to bi se moglo nazvati i ogovaranje iza ledja (doduse ovo je vise javno) ili isto tako trac, ili sto ameri kazu gossip.

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Ovo je jedna od mudrosti

Ovo je jedna od mudrosti "seksepilnog".
Upucena izvjesnoj Sonji K. bez ikakvog povoda na blogu Biljane Srbljanovic (kasnije obrisana naravno).

Quote:
Sonja K.
Sergej Trifunović (30 Oktobar, 2006 - 21:07)
jel' ono K, od kurvetina, ili od kurca?

Steta bi bilo da propadne Gorane, pa vam je evo da kompletirate svoj dosije o „odlicnom glumcu koga slabo poznajete... ali ga volite“.


"Sonja K. Sergej Trifunović

"Sonja K.
Sergej Trifunović (30 Oktobar, 2006 - 21:07)
jel' ono K, od kurvetina, ili od kurca?"

Svilanovic: " Volim ga zato sto je sirov i zato sto je iskren i zato sto je neprilagodjen..."


a da ne vadimo iz konteksta!

pozdrav!


Uh

ovo sam propustio... mora da je bio pijan :(

V.


Piše li ovo ko trezan ...

sem dijaspore?


Ništa on majstore ne glumi...

...samo iznosi svoj stav.
Ja na ovaj sajt ne idem dok ne vrate Sergeja. A Ti?
Devedesetih su kojekakve babe po autobusima vrištale: "Nismo se za ovo borili"!!! Nisu nas valjda pendrečili da bi iz jednog jednoumlja prešli u suprotno....? Ja se za ovo nisam borio, a Ti?
P.S.
Njegovi prijatelji nisu naš problem.. a bogami ni Veranov, ni moderatorov.... Naše je da pročitamo, prihvatimo mišljenje ili ne. Nisam oduševljen Sergejevim izborom. Ipak, divim mu se na hrabrosti, odlučnosti i stavu! Ovakvu "demokratiju" treba bojkotovati!
OSAMDESETDRUGE SAM, PRED 30 LJUDI ODBIO ČLANSTVO U SKJ - NIJE MI FALILA DA+LAKA S GLAVE! SAD SE KRIJEM IZA PSEUDONIMA....


A što se kriješ...

....ne razumem, zašto se kriješ pod pseudonimom.
Pa ti u potpunosti govoriš sve ono što politička klasa želi čuti....


Jednoumlje, druže, jednoumlje

Šta je Trifunović loše rekao?
Prijatelj je s legijom, jel to zabranjeno. Ni jednim slovom nije podržao njegove političko-terorističke akcije!Sad mu tovare antisemitizam! Pa u ovoj zemlji od četresšeste nema više od šest antisemita... tovare mu nacionalizam, jel on kriv što je poreklom hercegovac, što su mu 200 godina zatirali seme...
Glupo je o ovome pričati na blogu čoveka koji je odrastao na Kosovu i koji je po meni iskreni demokrata i intelektualac. Malo sam se zaneo. Izvinjavam se na izrečenim glupostima!

______

baš vala, gluposti. zar niste nešto govorili da se nećete javljati dok ne vrate ST? ST nema pa nema, ali vi i dalje držite slovo.


Sta je lose rekao????

Jevreje nazivao pogrdnim imenima, velicao cetnistvo, velicao Legiju i relativizovao zlocine u ex YU ucinjene od strane VJ i paravojnih jedinica iz Srbije!


sviđa mi se ova polemika

otac mi je crnogorac, majka pola makedonka pola srpkinja, maćeha slovakinja, u užoj familiji nemam samo šiptare. U kući, ravnopravno govorimo 4 jezika.... Nikad nas niko nije prozivao zbog toga! Priznajem bili smo malo neobični. Vi pričate o nekakvom, izopačeom, nacionalizmu! Izvinite ja u to ne verujem!
Pozdrav Svima!


Sta ste po nacionalnosti je vasa privatna stvar

A nacionalizam je kao takav izopacen!


Nedo,

kažete: "u užoj familiji nemam samo šiptare". Na blogu B92 Albence ne nazivamo Šiptarima.

Mene je baš briga šta ste vi i vaša familija po nacionalnosti.

Ali priznajete da vi nemate pojma o nekakvom "izopačenom nacionalizmu". Kakav je to izopačeni nacionalizam? Baš bih volela da znam.

Da je nacionalizam stao glave mnoge na prostoru ex yu, o tome valjda nećemo ponovo.


Nedo, kažete: "u užoj

Nedo, kažete: "u užoj familiji nemam samo šiptare". Na blogu B92 Albence ne nazivamo Šiptarima.

Nedo, na blogu B92 ne pominjemo ni clanove uze familije.


A hteo sam da bojkotujem!

nedo, oladi malo, a? (m.)


sorry!

baš sam zapenio!
užasno me nerviraju...!


Nedo, reci da ne verujete u

Nedo,
reci da ne verujete u izopacen nacionalizam u regionu u kome je toliko ljudi stradalo zbog pogresnog imena, vere isl, je u najmanju ruku nepristojno.
A o termnologiji koju upotrebljavate ne vredi ni raspravljati!


i ja sam Anna,

prezime neću reči
Sad Vi razmislite. Dva "n" nisu pravopisna greška
Možeme sa aj po Slovensky rozpravat! Nije baš, najispravnije napisano... ko razume - shvatiće!
Za manje obaveštene:
Pripadam slovačkoj nacionalnoj manjini! НИКАД СЕ НИСАМ СМАТРАЛА ДИСКРИМИНИСАНОМ!
Imam utisak da ovu zelju volim više od Vas...


Druze Komesare,

koga je velicala Sanja Peric?


Sanja Perić ili Sanja Peruničić?

Lako je iz NY paliti zapenušale svrbe i ostale elemente!.... Da ne lajem!
Smrt fašizmu -.......


KOLIKO STE PUTA ISPRIČALI VIC O MUJI I HASI?

Pobogu, naš najveći, ako ne i jedini, kvalitet je što se podjednako sprdamo na svoj i tuđi račun....
Ovako se govori u Loznici, zemljak nam je, neki, Vuk Karadžić! .... zamisite, bio član zločinačkog udruženja koje je nabijalo nedužne Turka na kojekakve kočeve, a sa zločincem Dositejem terao Srbe da jedu krompir!


Davno bih ja otišao. Savest me ne...

pušta! Na ovom blogu ima mnogo višestrukih ličnosti! Ljudi, svi kod Bojane Maljević - da vidite šta je tolerancija!
Slažem se kakav demokrata i intelektulac. Svi smo dobri dok smo na liniji. Moje karte su, skoro, čekirane... želim Vam udobnu starost!
Zbogom!


Gde putuješ?

Ćao Nedo,

Nešto si večeras bio u lošem raspoloženju... kako možemo da pomognemo osim da ćutimo i pustimo te da se izduvaš? (vidi šta ćeš sa moderatorima samo)

Pozdrav,

Vučko


Kako da ne budem?

malo ću da plovim a onda... Da nismo zadnje vaške ajkule nam nebi bile društvo.... misliš da je lepo ili lako otići. Osećam se najurenim...!!! Izvinjavam se svima!
Moderatorima: Voli Vas Vasa Anna!


Neodgovorno...

...je na taj nacin i tako proizvoljno birati ko ce da potpisuje medjunarodne ugovore i da se slika u ime Srbije (odnosno, tada SR Jugoslavije). Veoma me cudi da kod g. Svilanovica dok je obavljao funkciju ministra inostranih poslova nije postojala svest o tome koliko je svaki detalj vazan i koliko nema mesta licnim utiscima i zeljama na ustrb procedure i saradnje sa okruzenjem kada su ovakve stvari u pitanju.

Zao mi je i sto neko ko bi trebalo da najbolje zastupa gradjansku opciju staje u odbranu opskurnih likova i pokusava da ih uz pivo preobrati, a ne zeli da cuje, ili ne zeli da radi na problemima, sto neko rece, ne-VIP gradjana. Slucaj g. Baljka samo pojavaca utisak koji vecina nas u sebi nosi, a to je cinjenica da g. Svilanovic kao ministar u najidealnijim mogucim istorijskim okolnostima nije ucinio apsolutno nista da se gradjani njegove zemlje osecaju kao ljudi kada hoce da otputuju na vise od 200km od Beograda - bas naprotiv.

I konacno, ne mogu da se ne osvrnem na jedan problem koji sam vise puta iznosio g. Svilanovicu na sajtu GSS-a, na kojem je on kao ministar odgovarao gradjanima na najrazlicitija pitanja, sto je za svaku pohvalu. Naime, u to vreme su muskarci starosti do 27 godina bez regulisanog vojnog roka prilikom svakog izdavanja pasosa morali za isti da pitaju svoj vojni odsek - koji bi uglavnom davao putne isprave na 2 godine. Meni su dali 40 dana, pa mi je bilo dosta... U svakom slucaju, Zakon o pasosima, koji i danas vazi, davao je samo mogucnost vojnom organu da se usprotivi izdavanju pasosa na regularni rok ukoliko za to postoje nekakvi razlozi... Medjutim, to je tumaceno tako da se za svaki pojedinacni slucaj mora doneti nekakva potvrda od vojske. Da ne duzim sada sa argumentacijom, g. Svilanovic nije hteo ni da cuje za to, odgovor je maltene bio "pa sto ne odsluzite vojsku". Nekoliko meseci kasnije, dobio sam priliku da ovaj problem licno izlozim tadasnjem saveznom ministru unutrasnjih poslova, Zoranu Zivkovicu. Covek je bio zaprepascen tom cinjenicom, a ja jos vise time da on za to ne zna. Kako bilo, nas razgovor se odigrao u jedan petak, a ja sam u utorak podneo zahtev za pasos - bez uverenja iz vojnog odseka. Od tog utorka i svi ostali gradjani Srbije stariji od 16 a mladji od 27 godina mogu da iskoriste svoje ustavom (i ovim i onim) garantovano pravo slobode kretanja.


Predlazem

Sergeja za spomenicu 2000-e. Mislim da se ovaj blog, Gorane odnosi na to. Da se podsetimo...da smo ucestvovali...i sl.
Po tom rezonu, svi smo ucestvovali...ali nismo svi zadovoljni.
Sergej se salio, izvinio se i a onda je redom ko maksim po diviziji, "odvalio". Verujem da mu je skrenuta paznja na nacin komunikacije ali iz marketinskih razloga, Sergej se povukao. Mudar potez.
Rekoh ja Sergeju da ga uopste ne simpatisem, ni kao glumca ni kao coveka, ali me onda on iznenadio nekim njegovim rasudom, te stojim iza njegovog postupka u tome, sto smatram da bi BLOG trebalo preinaciti u neki novi vid Foruma, umesto Blog-a, jer sve ovo lici na Forumski nacin korespodencije.

ascultare et altera pars


Горан председник?

На једном другом блогу Горан је споменут као одличан кандидат за председника у времену лудила. Сви су пропали или издали, а Горан се појавио као идеја коју су многи подржали.

Ценим да је након овог излета ситуација донекле другачија.


Potpuno

Sad ga nece podrzati 2 do 3.5% glasaca ako ne bude bojkotovalo izbore.

E moja demokratijo kad te ovaki sprovode!


Zasto ja ovo uopste citam?

Koji ste vi likovi, pa to je neverovatno. Sad je sporno sto se Goran Svilanovic obratio Veranu Maticu i sto mu smeta sto su Sergeja izbacili... ALO BRE? Je l' moze malo da bude ok da neko misli drugacije? Je l' ima pravo Goran Svilanovic da kaze sta hoce i da mu smeta sta mu smeta i da se obrati kome on smatra za potrebno, a? Ne, sad je glavna fora sto je napisao da je Sergej seksipilan i sad na to treba aludirati jedno petsto puta. Super ste, stvarno ste super.

http://portkey.blog.hr/


Мало си побркао

Било би мање спорно да се Свилановић обратио Верану, а не целој јавности преко блога, баз да је претходно и прочитао у чему је проблем.

Него, какве то везе има са "правом да се мисли другачије"? Овде се прича о недостатку стила.

Quote:
Ne, sad je glavna fora sto je napisao da je Sergej seksipilan i sad na to treba aludirati jedno petsto puta.

Не, главнија фора би била да аплаудирамо на Свилановићев покушај одбране Сергеја. Онда се ти не би саблажњавао.


Ma pali

A ja sam musko zato sto...? I ne kaze se 'glavnija'.

A sad kad znam o cemu se ovde prica i sta bi bilo manje sporno, mnogo mi je lakse i lepse.

http://portkey.blog.hr/


FeistyKit: "Koji ste vi

FeistyKit: "Koji ste vi likovi, pa to je neverovatno. Sad je sporno sto se Goran Svilanovic obratio Veranu Maticu i sto mu smeta sto su Sergeja izbacili... ALO BRE?"

Ovo nije telefonska govornica.


Izbačen, pa šta

Prisustvovao sam smešnoj sceni u tri ujutro u jednoj novosadskoj sendvičari u centru grada. Sergej, koji je zbrisao iz kasarne, došao je sa dvojicom pajtosa (jedan od njih možda je bio i njegov burazer). Devojka koja radi primila je narudžbinu i počela da sprema sendviče, a veselu grupu začudilo je što ona uopšte ne reaguje na pojavu takve zvezde. Jedan od pratilaca pitao je "Zar ne znaš da je to Sergej Trifunović?", a ona mu je odgovorila "Da, znam, pa?".

Nažalost, ovaj recept sa ignorisanjem ne može da se primeni u blogerskom prostoru. Kad neko ne shvata odgovornost javne reči već veliča zločinca, priča antisemitsku šalu i vređa sagovornike, postoji samo jedno rešenje - izbaciti ga sa bloga. Uz nespornu činjenicu da je Sergej majstor glume, koji živi kroz glumu i glumi kroz život, kao čovek za mene je nula i smatram da mu ne treba dozvoliti da iznosi stavove kojima se truje ovaj narod. Birajte bolje s kim pijete pivo, gospodine eksministre.


Kako zasto?

Po meni trebao je biti zabranjen i zbog javnog promovisanja teskih droga.OK jasno je svima da je tip dzanki ali ne mora o tome da vice okolo, neko dete to moze pogresno da shvati.


A otkad to

deca citaju B92, i to pogotovo blog koji se uglavnom bavi ozbiljnim temama? Isto tako postoji i nacin na koji se moze kontrolisati koje stranice na netu djeca posjecuju, bas kao i za tv. Ali dobro ajde recimo da djeca stvarno citaju B92 blog, pa po tome otprilike 80% tema bi trebalo biti zabranjeno i naravno svi oni koji te teme pisu banovani. Teme o glasanju, bojkotu, sektama itd.

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Od sada

Znaci ne porices da je promovisao uzivanje teskih droga vec je argument da je to OK jer deca ne citaju blog. Meni to nije OK svakako kao sto npr. pornografija ne bi bila OK jer bi nekog mozda vredjala...
Inace uzivanje teskih droga je ozbiljna bolest...Nije ni sexy ni cool.


Hm

to bi se zvalo stavljanje rijeci u necija usta, ili ubjedjivanje da je neko nesto rekao, iako smo svi dobro svjesni da nije. Mnogo podsjeca na politiku 90tih. Nije mi bila namjera da kazem sta je neko rekao ili nije, vec da postoje nacini na koje neko moze odgojiti dijete tako da to dijete ne bude izlozeno pornografiji, drogi, kriminalu, i naravno da uopste bude izlozeno svemu tome, zove se Internet Filter i svaki roditelj moze da odluci koje sites dijete koristi, a koje ne. Uzivanje droga FYI nije bolest, its called addiction ili ovisnost, i naravno nije cool, i ako pogledas TV npr, recimo Oprah show vidjeces da skoro svaki dan imaju ljude koji pricaju kako su koristili droge, ili ih i dalje koriste i treba im pomoc. E sad problem bi bio kad bi neko pozivao i rekao "ajmo se drogirat" ali ako neko prica o svojim licnim iskustvima ja ne vidim kako to moze nekoga da navede da koristi iste. A ukoliko drzis dijete u "staklenom zvonu" gdje mu je zabranjeno da cuje rijec droga, kriminal, proste rijeci, prije ili kasnije ta zabrana ce imati kontra-efekt.

"Today is grey skies, tomorrow is tears,
you'll have to wait til yesterday is here." (T.W.)


Hmmm

Ja sam upravo i govorio o kontekstu u kojem se teske droge spominju a evo malo sire slike o tome: jedna organizovana kriminalna grupa na celu sa Legijom je bila glavni distributer heroina u ovom delu Evrope, jako puno mladih ljudi (od kojih neke licno poznajem) su se navukli na isti tokom poslednjih deceniju i po, sve je dobilo razmere epidemije 2000-tih a covek koji je bio premijer je ubijen od strane te kriminalne grupe jer je verovatno pokusao da ih zaustavi (kome do sada to nije jasno nikada mu i nece biti). E sada da se vratimo na Sergeja, pravilima na blogu i vredjanju drugih. Zar Sergej nije pominjao Legiju? U kom kontekstu? Dali je pominjao heroin i u kom kontekstu? I dali je to uredu? Postoji sloboda govora ali u Oprinoj emisiji niko nije promovisao narko dilere i drogu a na blogu B92 neko izmedju redova jeste i sada se neko najizad setio da ga zbog svih ekscesa i gluposti skine sa bloga. I to je meni skroz O.K.
A tebi?


Jedno generalno pitanje za moderatora.

S obzirom da se na ovom blogu raspravlja o zabrani (banovanju) jednih ili drugih, mislim da je umesno.

Naime, nekoliko ljudi me je pitalo kako da se registruju kao novi korisnici/komentatori. Cini mi se da ta mogucnost vise ne postoji, ili, moguce, ja prosto ne vidim gde i kako se to radi. Molim vas, pomozite.


Yahoo/Gmail account

Samo da kažem da sam negde video da je Jasna Bogosavljević pitala kako da promeni svoj nick u puno ime, pa su joj neki drugi s bloga rekli da treba da otvori novi yahoo/gmail account. Ovo očigledno nekako pročita email adresu na y!/gmail iz nekog konteksta, i veže se za nju.

Pozdrav,

Vučko


Verovatno treba

počistiti i sve cookies i temporary fileove (ili clear private data, ako je čovek na Firefoxu).


Ja nemam...

...problem.
Nikakav.

For the most part, we admire our own opinions and become fond of arguing.


Quote: u znak podrške

Quote:
u znak podrške Sergeju Trifunoviću koji se na blogu divio Legiji.

Svi pricaju o tom Sergejovom divljenju Legiji, ja ga ne videh... moze li neko da postira gde je to on uradio?

Hvala.

~~~~~~~~~~

Jos niko nista nije postirao... ima li argumenata ili je prica i dalje ista: ko je protiv skojevaca taj je i protiv tita?

~~~~~~~~~~

Hajde, budite na ovom blogu bar jednom drugovi, postirajte to i da budem miran... u suprotnom cu steci misljenje da je ovo prica iz 1945. "skojevci protiv narodnog neprijatelja i fasistickog saradnika". U sustini u Srbiji se nije mnogo toga promenilo od tih vremena, potomci nekadasnjih skojevaca su genetski nasledili istu crtu samo sto su tehnoloski modernizovani u odnosu na politicke pretke i umesto zidova koriste internet za pisanija...


Bichu drug :)

Pricca je iz 2006. godine, odvijala se na blogu Nebojsse Krsticha ("Nasilje", 8. oktobar).

Eto, Lionsgate ne prihvata e-mail-ove i ne mogu da mu prosledim informaciju koju trazzi.

Ili obznanjuj e-mail ili idi na:
Urbano zeleno
View my complete profile
Contact
Email
(pa se javi)

http://urbanozeleno.blogspot.com


Quote: postirajte to i da

Quote:

postirajte to i da budem miran...

Jasno pise...


Bio sam i ja jasan.

Uostalom, nije Sergej otissao zbog toga.

http://urbanozeleno.blogspot.com


А има ли наших слова?

Драги имењаче, цењени Горане!
већ сам 15 година изван Србије и мало ми је мука од свих дешавања у истој. Долазим као гост, летом на 10 или 15 дана и тада се увек отрезним, сваке године наново. Морам да признам да ми није жао грађана Србије, највећим делом су сами изабрали начин живота: сами су гласали да их воде ликови какви их воде (или да њима владају), највећи део је незаинетересован за судбину Државе и не излазе на изборе или референдуме, а најгоре је то што је огроман део неписмен (буквално неписмен али и функционално неписмен).
Глумца Трифуновића сам видео само на филму и никада нисам прочитао никакву изјаву, коју је он дао. Ако је овај форум на Б92 отворен и њему, нека изнесе своје мишљење, а они киј се не слажу са њим нека га критикују и износе своје мишљење, али га немојте цензурисати или забрањивати.
Сада, још о нечему: О томе колико је вама у Србији сопствено писмо неважно показује и овај форум: занемарљиво мали број корисника пише ћирилицом или да бар користи латиничне фонтове који одговарају српским гласовима. То ме страховито иритира и у Вашим прилозима: ако не знате како да то наместите на свом компјутеру-јавите се, молим Вас!!! Ако ја, као не-Србин (припадник националне мањине у Србији) могу да користим ћирилицу у писменом општењу са Србима и српским гласилима, државним органима, онда то можете и Ви (Срби). Покажите мало достојанства према сопственом културном идентитету и пореклу, онда ће вас и други више поштовати.

goranm/


GoranM

GoranM: "Морам да признам да ми није жао грађана Србије, највећим делом су сами изабрали начин живота: сами су гласали да их воде ликови какви их воде (или да њима владају)..."

Vi zaista kao da ste s druge planete! "Sami su glasali?" Je l se salite?

A ovo je svakako hit dana:

" томе колико је вама у Србији сопствено писмо неважно показује и овај форум: занемарљиво мали број корисника пише ћирилицом или да бар користи латиничне фонтове који одговарају српским гласовима. То ме страховито иритира и у Вашим прилозима: ако не знате како да то наместите на свом компјутеру-јавите се, молим Вас!!! Ако ја, као не-Србин (припадник националне мањине у Србији) могу да користим ћирилицу у писменом општењу са Србима и српским гласилима, државним органима, онда то можете и Ви (Срби). Покажите мало достојанства према сопственом културном идентитету и пореклу, онда ће вас и други више поштовати."

Kakve veze ima cirilica sa dostojanstvom? Vas politicki idol je Kostunica? Velja? Neko treci? Kako ste dosli do ovog zakljucka, otkrijte nam tajnu?


Mnogo volim "toleranciju"

Nista ne kazi, ali odmah drugoga utori, izetiketiraj, omalovazi. Jos samo da mu zavirimo u lonac, novcanik i krevet i onda „sve znamo“ o njemu.
Naravno sad sledi red ulicnih gegova, pa red psovki, i razumeli smo se. Kao vrhunac komunikacije i postovanja tudjeg misljenja i nacina zivota.
A “carsija” ce to vec umeti da nagradi.
Za one koji vole da uopstavaju, moram jos da dodam da Beograd nije "svevideca" i "sveznajuca" „beogradska carsija“.


политички идол Веља

Ех, да ми је памет Ваша.... Где би ми био крај? Политички идол Веља Илић и Коштуница су политички идоли неким другим људима, мени сигурно не. А о ћирилици, или бар коришћењу правилних словних ознака, симбола или font-ova, и достојаснтву се може много писати. Свакако да су у вези! Имате ли ви своје писмо или не? Ако се већ стидите да пишете својим писмом користите бар правилне словне ознаке у латиничном писму. Тиме показујете поштовање према сопственом језику и не приморавате некога да чита "ц" као "ч" или "ћ", да не набрајам сада друге примере. Или, да ли сте ви доживели да Грци корсите латиницу или ћирилицу.
А о гласању: па које је изгласао садашњу владајућу коалицију? Да нису то можда урадиле зле ватиканске слуге у Србији, велика америчка обавештајна служба или можда исламска алијанса, или неке друге силе? Кажу да су хороскопи протеклих година били погрешни јер Плуто није никад ни био планета, па би могли да окривимо врачаре јер су имале велики утицај на изборно понашање гласача у Србији?
goranm/


Kakva je to kampanja...

Kakava je to kampanja goranem, i kome to ćirilicu uteruješ....mislim, šta će ti to...Naš jezik ima dva pisma, piše se sa dva pisma...Što mu uzimaš latinicu, ko te ovlastio na to.No i da te ovlastio, bilo bi kao da pokušaš zabraniti vodi da ide niz brdo..Jezik i pismo su istorijske kategorije, menjaju se, razumeš...
Ja ćirilicu ne pišem, ne smeta me ako je drugi pišu, i racionalno vidim da će jedan dan ona u muzeje i na katedre. Ne zato što ja to hoću, što imam nešto protiv nje,što neko drugi ima nešto protiv nje... nego je to neminovan rezultat istorijskog kretanja.E, znam, sad ćeš kako je savršena, genijalna, lepa, slikovita...ok..neka je, ali to ne znači da latinica ne pripada našemu jeziku i kulturi..
Ko zna, nekom je nekada verovatno bilo žao "bosančice", ili uglastoga pisma, ili, nemam pojma...pa ta pisma više nisu u javnom opštenju....dijalektika što bi rekao Marks...


An pasan

Ovakva retorika me podseća na čuvene govore "Bracike" Kertesa koji je pričao "Ako ja kao Mađar mogu...". Iz takvih pridika ne može da se izrodi ništa dobro.


брацика и ја

Драго ми је да сте поменули Брацику.
Нисам Мађар и немам ништа са СПС-ом и сличнима, и не придикујем никоме. Мени једноставно "не иде у главу" зашто сви на мрежи и прикоришћењу рачунара користе своја слова, пишу својим писмом, а ви то не чините? И зашто вам смета када вам неко укаже на то или када укаже на било шта лоше? Какав је то проблем. Мени су политички ставови Горана Свилановића блиски и ја сам једино приговорио некоришћењу правилних слова у његовим последњим прилозима. Пошто то примећујем на скоро сваком форуму (српском), питам се зашто то чините? Да ли не познајете начин да на свом рачунару подесите или вам је свеједно. Ако не знате, отворите "Help" и научите, али ако игноришете и свеједно вам је онда је једноставно жалосно и то је само још један детаљ у мозаику. Слика, нажалост, није лепа.
Поздрав
goranm/


Тешко земљи чија културна елита стане у 1 блог

Поштовање свима!

Пратим овај блог откако је у повојима. Елегантан и лак за коришћење.
Аконто збивања са господином Трифуновићем, а и оно што бих после отприлике пет месеци постојања овог блога могао да приметим, јесте да забране (banning) и (политичка) неслагања, тe честе увреде и препуцавања између његових корисника -на које је овај намерник неретко наилазио- преовлађују, што је нажалост одраз Србије и менталитета његовог живља. И на блоговима за децу је језик уљуднији од овога. Оно што је поготово фрапантно је то да потичу од аутора који су махом интелектуалци и ини људи који важе за неку елиту у тој земљи. -А каква да буде култура коју представљају људи који немају изграђену ни личну културу?

Поздрав из хладног Париза

Bojan
Lund/Pariz


Pošto ovo nema veze sa temom...

... (zloupotreba bloga od strane Sergeja Trifunovića i opravdanost izbacivanja istog), trudiću se da odgovor ne bude jako dug. Mi koji ne koristimo ćirilična slova na kompjuteru nismo manji Srbi od onih koji to rade, niti smo manji Srbi ako ne razumemo i ne volimo Guču kao naš premijer, itd. Baš obrnuto, među nama su vrlo često ljudi koji su svojim radom i uspesima učinili mnogo više za ovu zemlju od tih samozvanih branilaca srpskog identiteta, kojima smeta čak i jedan svetski kvalitetan festival Egzit, zato što se ne uklapa u njihova nacionalistička trabunjanja.

Što se tiče pisma, ja koristim ćirilicu kad šaljem pismo nekom u Srbiji (sve ređe, jer e-mail preuzima primat), a u ostalim slučajevima koristim latinicu. Ako popunjavam neki formular ili pišem posvetu u knjizi onda to zbog estetike radim onim pismom kojim je tekst odštampan. Dakle, pišem kako mi je zgodnije i ne bunim se kad neko piše drugačije, pa isto tako očekujem da se i drugi ponašaju. Sasvim prost princip, živi i pusti druge da žive. Smatram da mogućnost paralelne upotrebe dva pisma predstavlja bogatstvo, a da je svaki pokušaj da se neko pismo nametne dekretom čist primitivizam.

Od toliko mnogo tema korisnih za čovečanstvo, koje mogu pomoći da se ulepša i taj životni mozaik koji pominjete, Vi ste odabrali da zamerate Srbima na nekorišćenju ćirilice. Imam utisak da ste obrazovan čovek, pa mi je žao što trošite vreme i energiju na pogrešne stvari.

Srdačan pozdrav!
ZoranR


pisma

Драги учесници форума!
Немам намеру да било коме "утерујем" писмо, начин писања или изражавања. Судећи по коментарима нико није разумео (или је погрешно схваћено) оно што сам написао. Да поновим: није важно да ли пишете ћириличним писмом (а пожељно је, због сопственог културног идентитета) већ је важно коришћење слова која одговарају фонетици српског језика. Понављам још једном: моје је убеђење да би било пожељно, ако се већ користи латинична абецеда, да се користе слова која одговарају фонетици, јер она постоје! А што се тиче кориснијих ствари за Србију и Србе: надам се да они боље од мене знају шта је добро за њих.
goranm/


Cirilica & kulturni identitet

Goranem, kao propagatora ideje da je cirilicno pismo jedini autenticni sibol nashe kulture, volela bih da znam, ako je to tako zashto u Beogradu cirilica nema muzej.


ћирилица / latinica

Srbiju doživljavam kao istok – zapadu; zapad – istoku. Ponosan sam tome i svemu što proizađe!


?!

?!


Sergej, javi se

Quote:

shubidubi:
..da je Sergej jednostavno jedan neshvacen tip kao i James Dean u filmu "Rebel without a Cause"..A o banovanju "without a cause" ne zhelim ni da raspravljam..

Da, shubidubi, slažem se s tobom, kao i u svemu ostalom.
Za informaciju onima koji nisu posećivali Sergejev blog, tu je bilo "live" poezije, priče o umetnosti, filmu, Bitlsima, Džoniju Štuliću, a bilo je uistinu i viceva različitog saliniteta. Sve u svemu, lepo i potpuno bezazleno, ne samo zbog Sergeja već i zbog drugih koje sam tamo sretao, kao što je shubidubi. Post gospodina Svilanovića se završava sa "I sada sam tužan". Mi koji smo se na Sergejevom blogu "sastajali" i lepo provodili još smo tužniji. Ovim putem bih želeo da pozovem sve one koji su bili česti gosti na tom sada ugašenom blogu a imaju kontakt sa Sergejem ili znaju neki internet forum na kojem ga možemo sresti da mi se jave. Nekako mi je krivo da odustanemo od svega zbog nečije demagoške svesti. Pozdrav,

And in the end, the love you take is equal to the love you make.


Neka je skinut, i treba

Gospodine Svilanovicu, ja sam jedna od blogera, koja je ima blogerski sukob sa doticnim VIP likom. I to na tudjem blogu, (Gorana Markovica), koga je on posetio i to prilikom provocirao i vredjao . Mene su moderatori opomenuli da ce me banovati ako se zakachim sa njim jos koji put i ja to postujem. Vama je lako, ali vi ne znate kako se oseca bloger/ka kad ga jedan drzak, istripovan lik vredja i provocira, a blogerima se skrece paznja da ce biti banovani ako se sa njim zakache. Dobro je sto je skinut, jer je drzak, pun sebe i ponasha se kao da je oslobodio Beograd. To sto je on, mozda , dobar glumac, ne znaci nuzno i da je i dobar chovek i zato podrzavam njegovo skidanje sa bloga.


Pozdrav iz srecne zemlje!

Prijatelj oba barda i još jednog


Draganche..

Propala ti anonimnost...! neka,neka, it's all for a good Cause, anyway..;))


a be Sergej,

go slusha sho reche Dobriot Znakot? Da se javuvash, mori..da znaeme da si zhif i zdrof..Siti se pokarafme tuka za rad tebe, bate..;)


Problem u Svilanovicevom posedu

I dobro, gde je sad nama nash Goran Svilanovic-Goksi da nam objasni u chemu se sastoji problem koji ima (poseduje)?
Da li se on ochituje u tome shto je gos'n Trifunovic odlichan glumac koga on ne poznaje? A pritom je i seksipilan na chemu mu zavidi (mnozina koju koristi G.S. je neprimerena i neprecizna)
Ili se radi o tome shto je glumac bio u Uzicu, pio pivo, a za to nije dobio orden?
Ili je, pak, kvachka u tome shto S.T. "prelazi granicu sopstvene realnosti" (ma shta to imalo da znachi)?
Ili je, naprosto, gospodinu Svilanovicu zao shto je izabrao S.T. da potpishe povelju UNESCO, bez obzira shto ga ne poznaje i shto mu se gadi ako je zaobozavio ulemeka?

Zbilja, mozda je vreme za sastanak Veoma Izveshtachenih Persona


Prezir

Quote:

Verane, vreme je za ozbiljan sastanak o VIP blogu B92. Pozovi na taj sastanak koga god hoces, ali ga odrzi.

Samo da iskoristim priliku da iskažem svoj prezir prema ovakvom stavu. Uopšte ne ulazim u slučaj S.T. mada mi je jasno šta se tu dogodilo i da on nije mogao da garantuje da će se drugačije ponašati nego do sada.

Ali ovo nadmeno i arogantno obraćanje direktno Veranu Matiću, zaobilazeći ljude koji vode i uređuju blog je odurnost najgore vrste. Najmanje što g. Svilanović može da uradi je da se izvini Dejanu Restaku i drugim ljudima koji vode blog, a zatim i svima koji ovaj blog čitaju.


...

Quote:
Ali ovo nadmeno i arogantno obraćanje direktno Veranu Matiću, zaobilazeći ljude koji vode i uređuju blog je odurnost najgore vrste.

apsolutno.

pa onda dokaz da su demitologizatori mitu skloni:

Quote:
I zavidecemo mu na lepoti, na ubedljvosti, na seksipilnosti, na svemu sto nismo mi sami. On jeste zvezda takav kakav je. I kada bezi iz vojske i kada juri udate zene i kada pijan razbije glavu.

pa onda patetika i patroniziranje, u neutvrdjenom omeru:

Quote:
Znas, ja sam ga zamolio da bude onaj ko ce potpisati povelju UNESCO kada smo primljeni na pocetku 2001. godine.

a ovo - ovo ne znam kako se zove?!

Quote:
Odvratno mi je ako se divi Legiji. Ali zbog toga bih s njim popio pivo i izvredjao ga, udario bih ga i potukao bih se s njim.

u svakom slucaju, ne mogu da zamislim gospodina svilanovica kako bije sergeja.
ne mogu, pa to ti je.


...vip u ulozi lumpenproletreijata

... obzirom da je ST obuchavan od strane najozloglashnijeg autentichnog "srpskog sina" ne verujem da bi bivshi (?)shef srpske diplomatije u sluchaju kafanske tuche imao bash realne izglede da gorepomenutog savlada i shpanskom kragnom primora da se distancira od ulelemeka. mozda samo uz korischenje nekih starih diplomatskih trikova : piksla u arkadu, izuvanje cipela i imitiranja bruce lee-a (diplomatski blef), ili svesrdna pomoc diplomastkog kora koji se nenadano pojavljuje iz okrilja mraka kafanske ostave.
shalu na stranu, ovo priskakanje /piskaranje- slagalica rts/ GS-a ST-u u pomoc krajnje je nekusno; iznenadjujuce i gotovo nemoguce (mozda vam je neko izvalio pasword?).
bio sam sklon stavu da je pogresno Trifunovicu (iako neotesano priklonjenom pogubnom ssrpkom mitu o motici, pasulju, sarmi i sili) zabraniti pristup i iznoshenje svog mishljenja ovde. u medjuvremenu se pojavila i oficijelna verzija iz koje sazanjemo da se on sSAM povukao sa ove strane na kojoj se praktikuje usavrshavnje inteligencije jata (vrlo opasna stvar, sa dve oshtrice kako se sve chesche pokazuje - uzevshi u obzir kurs srpskog jata).
bilo kako bilo, ovo sklisko zauzimanje g. Svilanovica za stvar g. trifunovica verovatno ce mu biti dobar nauk (lekcija) za ubuduce - ne izjashnjavati se u vezi bilo chega(koga a da se prethodno ne bude detaljno upoznat sa materijom.

jbt ...


Dobro...

Da li ima neki malo veci problem u Srbiji od onoga sta je ST rekao ili vica koji je ispricao... Au, znam nije to-to, mnogo su sire implikacije takvih reci.. Malo morgen... Mnogo sire mogu da budu implikacije ovoga sto se zabranjuje neko ko je malo dalje od linije...
Verbalni delikt - pricanja viceva. Sledeci stepen je zabrana svih viceva o Muji i Hasi; pa onda o zenskom svetu; ... Oladite malo sa partijskim stavovima i pravovernoscu, sa takvim ponasenje okrenucete i jos vise ljudi protiv sebe...


Tarkovski: "Verbalni delikt

Tarkovski: "Verbalni delikt - pricanja viceva. Sledeci stepen je zabrana svih viceva o Muji i Hasi; pa onda o zenskom svetu; ... Oladite malo sa partijskim stavovima i pravovernoscu, sa takvim ponasenje okrenucete i jos vise ljudi protiv sebe..."

"Ratovi pocinju zbog reci, na semantickom planu" - Artur Kestler.


Ratovi

...pocinju zbog gluposti a ne zbog par svadjica, neodmerenih reci i viceva...

Gde pa sad Koestler-a bas - on bi bio stostruko vec zabranjen ovde na forumu -- kada bi se zdravo za gotovo uzelo sve ono sto je on licno napisao da su Askenazi Jevreji potmoci Hazara (Turskog porekla), da Hebrejska azbuka ne treba da postoji vec samo latinica, da Jevreji van Izraela trebaju da budu asimolovani... Koestler je inace Jevrejin da ne bude zabune kod pravovernih doktrinaskih sledbenika...


"da Hebrejska azbuka ne

"da Hebrejska azbuka ne treba da postoji vec samo latinica, da Jevreji van Izraela trebaju da budu asimolovani... "

To Kestler nikad nije rekao ni zagovarao. Rekao je da Jevreji van Izraela, oni slobodnomisleci i agnostici, u duhu modernizacije i prevladavanja mrznje ostalih naroda prema njima, treba da odbace mit o "izabranoj rasi" i prihvate se dobrovoljne asimilacije tamo gde vec zive, a da hebrejska azbuka ne da "ne treba da postoji", vec da je rec o petrificiranom jeziku, kojim su Jevreji prestali da se sluze davno pre pojave hriscanstva - u Hristovo vreme sluzili su se aramejskim - , na kojem nista znacajno u sekularnom smislu nije bilo napisano a koji je postao sluzbeni po osnivanju Izraela, vladinim dekretom, u cemu je Kestler video okretanja ledja malade jevrejske nacije zapadnoj civilizaciji.


Ja rekoh "...zdravo za

Ja rekoh "...zdravo za gotovo uzelo sve ono sto je on licno napisao.. "...
Poenta je bila nije on pisac Biblije pa da se prilazi onom sto napise finalno i aksiomatski. Mnogo toga sto je on napisao moze da podleze i-te-kakavoj raspravi. Ali da bi imali raspravu treba dozvoliti razlicitim i potpuno razlicitim ... Necemo valjda opet da vezujemo crvene marame oko vrata i da idemo opet po moralno-politickoj podobnosti?


"Necemo valjda opet da

"Necemo valjda opet da vezujemo crvene marame oko vrata i da idemo opet po moralno-politickoj podobnosti?"

Ovde je bila rec o necijoj (tvojoj) pogresnoj interpretaciji Kestlera, i ja sam samo na to ukazao. Ne znam o kakvoj moralno-politickoj podobnosti i crvenim maramama oko vrata govoris (pionirskim maramama?), i kakve to veze uopste ima s Kestlerovom asimilacionom teorijom?


Vrlo si dobro prepoznao

Vrlo si dobro prepoznao crvene pionirske marame - nisam ni sumnjao.

Svi u isti stroj, ovakvi vicevi su nedozvoljeni... Ne znam kako bi razne diskusije prezivele, cak ni u Americi Comedy Central, Standup comedy, Night talk shows, ... da je ovakvo pravovernih...

Sledeci put ocekujem kao u kafani ... da dobijem menu... I da bude lepo napisano sta moze da se kaze a sta ne... A ako ne, novo-pioniri ce poceti horski opet sa pesmom oko izbacivanja onog ko prekrsi... U cosak nego sta... A to je mozda tek prvi korak...


Sorry, nista te ne razumem.

Sorry, nista te ne razumem.


Izvini sto nisi shvatio.

Izvini sto nisi shvatio.


No big deal.

No big deal.


Gorane, Kada sam procitala

Gorane,
Kada sam procitala naslov, pomislila sam de cete izneti neki ozbiljno argumentivan stav o pitanju ST ali me je onda prilicno iznenadio sam tekst. Vi ste napisali nesto sasvim licno, gotovo intimno, Vas licni odnos prema ST, to da se on Vama dopada, da Vam je drag i da Vam je zato zao sto njegovog bloga vise nema i da zelite to da promenite.
Ja sam ocekivala da cete recimo izneti stav da mislite da mu treba ostaviti prostor, ma kako ekstreman bio, zato sto je to Vase tumacenje koncepta ovog bloga, pa onda slobode govora itd. takvo i takvo. To bi onda bilo zabavno i otvorilo bi veoma dobru temu za komentare. To bi se odlicno nadovezalo na sustinski slican dijalog koji se vodi na nekoliko susednih blogova.
Ja nisam citala ono sto je ST pisao na blogu tako da ne mogu imati svoj stav o tome, ali ne mogu ni da ne primetim da znacajan broj ljudi ima ozbiljan problem sa njegovim pisanjem i to prestaje da bude tako jednostavno…. Dakle ST ima pravo da govori sta bilo (losi vicevi, uvrede ,itd), ali istovremeno i drugi korisnici bloga imaju pravo da ne budu (na neki nacin) povredjeni njegovim pisanjem. (Gorane, Vi odlicno znate o cemu govorim).
Ja naravno ne mogu na osnovu ovako malo informacija da donesem neki jasan zakljucak cije pravo bi u ovom slucaju prevagnulo, ali ako imam u vidu da je u pitanju samo odluka B92 (ako je uopste o tome rec) da njegovo pisanje privremeno ili trajno prekine, onda ne vidim jasnu potrebu da njegovo pravo da se izrazava (i to bas na ovom blogu) tumacimo na najsiri moguci nacin …
Naravno, ja moram ponoviti da Vi niste o ovim pitanjima apsolutno nista rekli, vec ste samo izneli jedan licni, emotivni stav prema ovom dogadjaju, pa me zanima da li sada kada vidite reakcije (koje mozda ranije niste primetili na drugim blogovima) drugacije posmatrate ovaj dogadjaj, a ako ne, zasto ne?

Anna


To je samo vase misljenje

To je samo vase misljenje koje ne bi trebalo nijednog momenta da bude vaznije od bilo koga sa ove liste. Puno talentovanih ljudi nije uspelo da postane neko u ovoj zemlji bukvalno iz razloga sto stalno oprastamo onima koji nas gaze. Opet ce na kraju da ispadne kako dve tri zene gaze po Srbiji. Zasto se tada niste setili da nesto podhitno sazovete. Mislim da sam ja vise zabranjen od njega.

p.s. samo bez pojacanja volumena problema, ako ga uopste ima.


Sergej je faca

Ako je to tako onda blog b92 gubi svakako.Nisam pratio ali Sergej je jedan.Potpuno sam na strani gospodina Gorana Svilanovića.

To da sam svetla budućnost svojih predaka mogu podneti,šta ako budem i svetla prošlost svojim potomaka?


dobar vic

Ovo me podseti na celu onu uidurmu, samo na globalnom planu, sa karikaturom Muhameda.

Ziveo verbalni delikt!!!


malo sam odsutan

sta sew to dogodilo sa gospodinom trifunovicem?
otisao je sa bloga to sam shvatio ili su ga zabranili ali sta je bio povod tome?
molim vas recite mi


Moderatori

Narcissistic, undereducated and power-mad individuals, often with poor social and communication skills, would interfere with the postings and discussions of other board users, modifying, deleting or otherwise interfering with posts, threads and subjects.

Moj protest protiv ukidanja originalnog bloga Sergeja Trifunovica. Zalosna je zemlja koja se boji pisane recci.

LP MMM iz Ljubljane


Ovo me podseti na Petra Lukovića...

Sad ću malo da lutam sa teme... Na preskoke sam isčitao, i došli mi nekako spontano da kažem dve stvari (pre treće koja je i poenta ovog pisanja):

1. Neko je (ne sećam se zašto) u ovu priču ubacio ...ah, da, setio sam se... "agresiju Srbije na Hrvatsku". To me podsetilo na tri stvari:

- ako šetate zidinama Dubrovnika i držite u ušima slušalice koje Vam pričaju o detaljima i istoriji grada, doći čete i do trenutka kada se, na 6 svetskih jezika, kaže da je Dubrovnik pretrpeo agresiju i neprekidno granatiranje od strane agresorske JNA, Srba i Crnogoraca, u periodu 1991-1995. Taj "podatak" je interesantan koliko i "podatak" da je NATO bombardovao Crnu Goru neprekidno 1991-2015. Ali dobro, i to je propaganda...

- kada ulazite u stari grad Dubrovnik, kroz bilo koji od njegova 3 ulaza/izlaza, naići ćete na na veeeliku metalnu tablu prišrafljenu za starinske zidine, koja na 5 svetskih jezika svojom slikom i legendom objašnjava "štetu pričinjenu u agresiji JNA, Srba i Crnogoraca, u periodu 1991-92." (Ovde su bili malo restriktivniji.) Interesantno, a to niko od naših nikada nije hteo da kaže - pa ni ex-ministar Svilanović (a mogao bi), ta mapa do u detalj se poklapa sa mapom oštećenja u zemljotresu koji je razorio crnogorsko primorje 1979. godine i pričinio ogromnu štetu i u Dalmaciji. Mapu, čisto radi potpunosti informacije, izradio je Zavod za obnovu Dubrovnika, oformljen radi otklanjanja ogromne štete i radi sanacije. U njihovim dokumentima, tik pred rat, kaže se da je procenjena šteta bila 220 miliona USD, a da je do tog momenta investirano 12 miliona, dakle oko 5% od ukupno potrebne sume.

Rat je počeo i sva šteta PREKOPIRANA je na Srbiju i Crnu Goru. Ko ne veruje - mogu da skeniram i pošaljem i dokument, i table sa ulaza u stari grad, pa se igrajte igre "pronađi razliku" - imate crvene (major (structural) damage), žute (minor damage), plave (undamaged) i zelene oznake (repaired structures). Interesantno, jer to sve mi treba da platimo... i da se izvinimo.

Eto, to mi je palo na pamet. Palo mi je na pamet i to da jedan deo obaveštene i stručne javnosti u svetu (ne znam za gospodina Svilanovića ali bih voleo ako bi želeo da se i on izjasni) prilično skeptičan po pitanju "agresije Jugoslavije/JNA/YU_ostatka na Hrvatsku" iz prostog razloga što nije baš to tako da ako ja danas proglasim da je moj kvart otcepljen - da to automatski znači da kad dođe policija ja vadim granate koje sam prethodno pribavio i počinjem "oslobodilački domovinski rat".

Ali dobro, samo sam hteo da kažem šta mi je palo na pamet...

Ovo volim da pogledam u zadnje vreme:
http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia
Poučno...


Ne stigoh do Petra Lukovića, a hteo sam...

2. Stvar koja mi je upala u oči je da je neko pokušao, i to prilično uporno, da ukaže na jednu upadljivu stvar: da treba koristiti slova š, đ, ž, č, ć. Čovek je sve lepo rekao, ali je bio ispljuvan momentalno. I što se više trudio - više je napadan od ostrašćenih, i više mu se podsmevalo.

Koliko znam, tamo negde od Win 95 moglo se baratati našim slovima, a od Win 98 SE to je bio standard. Kome je bilo potrebno 8 godina da to provali - taj treba da se zapita šta nije u redu sa njim/njom.
A onda odgovori tipa: "Nacionalisto, fašisto, šešeljevče, velikosrbine, nastavljaču osvajačke politike SM...", itd., pa to je bruka koliko je komično i tragično, sve u isto vreme - ćovek je samo pitao zašto su neki (namerno valjda) nepismeni.

Zamislite nemački bez "onih njihovih slova", zamislite francuski bez njihovih, španski, ... или замислите када бих сваки пут кад треба да напишем ономе ко пређе границу блогерске пристојности нпр. "шишај" (у смислу "севај") написао "сисај!" (у смислу, је л' те...), или када бих писао "цекам да додјес па цемо да зивнемо и скоцимо на ноге, да скацемо од среце". Ејјј...

Lepo čovek reče, ali ga napljuvaše... napljuvase, sto bi oni rekli.

A to za ciril... za ćirilicu - ni to nije bilo uvredljivo: čovek se samo zapitao zašto niko (ili retko ko) koristi to pismo (a ovamo ispade klanje kad treba da se to nabije u ustav). Argumenti tipa: pišem latinicu, navikao sam, itd. su smešni, jer kada kucate sve jedno je - kompjuter izbacuje na ekran ono što mu zadate, ćirilaju ili latinaju, kako podesite, može i kineski (čak i ako ga ne znate i niste nikad u životu videli; može i arapski; verujem da je to mnogima "zapadnjačkije" nego omražena ćirilaja).

I meni je svejedno kojim pismom pišem i koje čitam; imao sam profu u osnovnoj kod koga je pismo moralo dnevno da se menja i dobijale su se ozbiljne batine ako se to pravilo prekrši... Ali sad ispade da samo budala i retrogradni šešeljevac koristi ćirilicu. Ne razumem...

A, opet da priznam, malo me ti stavovi koji su agresivni ("šta ti meni namećeš ćirilicu...") podsećaju na one poluagresivne stavove pušača u krizi: "Šta ti meni namećeš da ja ne smem da dišem?" Pa ne, čovek nije to rekao, samo se zapitao zašto pušite, ne i zašto dišete.

Ali eto... Nego, Petar Luković i Sergej Trifunović... o tome sam hteo... Evo, dakle, i te priče... Počelo je ovako:


Petar Lukovi, Sergej Trifunović, B92, moderisanje, banovanje...

Jedne prilike dođe meni nešto da kažem i prijavim se na Forum B92. Stigne mi potvrda MESEC DANA kasnije... OK, računam, možda su me proveravali u SUP-u...

Učini mi se interesantnim neki natpis Pere Lukovića i krenem da čitam. Serijal... Doživim to kao knjigu i krenem onako, kao, pred spavanje... Kad ne lezi vraže, vrlo brzo se stvari otrgnu kontroli jer je forum prepun mržnje. Ljudi moji, to još niste videli!!! Nekoliko osoba (spodoba - slagalica RTS) :) tu bukvalno orgija. A i Pera se "oslobodio", pa to više nisu one relativno prizemne ali za situaciju i vreme vladavine SM koliko-toliko prihvatljive zahebancije, ne - to je sada pisanije (valjda sedmično objavljivano u hrvatskom Feralu) bukvalno rečnika "klanja žedna srpska nacija", "srbi genetski predodređeni da kolju", i tako dalje.

Sve to sledi horda obožavalaca predvođena nekakvom Vinskom Mušicom i još jednom osobom čijeg se imena ne mogu setiti. Oni uredno objavljuju sve što PL napiše, a zatim kao sledbenici nekakve drevne magije, u transu (pročitajte, videćete) doživljavaju višestruke orgazme secirajući članke i nanovo se diveći anatomiji Lukićeve dosetljivosti.

Sad, ovde bi bilo zgodno da napomenem da su mi razne manifestacije ustaštva, četništva, negativnih "nacionalizama" i ostalih balkanskih "izama" devedesetih sasvim ogavni, da sam bio i ostao iznad toga, alergičan na tu jadnu i nesrećnu propagandu. Međutim, toliko negativne energije, toliko bljuvotina, toliko mržnje... pa to nije zdravo!
...A i pomalo je opasno.
Meni se čini kao kada bi neko danas, recimo radi pariteta neki Hrvat, krenuo u Beogradu da objavljuje ogavne članke o Hrvatima. Znate ono, oni klali, oni sekli, oni i Vatikan i NDH, oni i Jasenovac, oni i jame, oni i ovo, oni i ono... A onda se nađe grupa ljidi koji to zdušno veličaju na tamo nekom forumu u Hrvatskoj, sve ponavljajući i dodajući.

Sećam se, tu onda kreću bljuvotine i dodaci "jadna srBčadija klanja žedna", i tako, sve na isti ili sličan kalup.

I ja se navučem...

Krenem u diskusiju. Ja jedno, oni odmah, kao botovi - odgovor/pljuvačina/ismevanje. Ja opet, opet se oglasi neki inteligentni bot postavljen na režim mržnje. (Botovi su mašine/kompjuteri koji automatski šalju obaveštenja/odgovore_na_zadate_upite).

Ja opez, oni opet. Ja, eksperimenta radi, u 3 ujutro, oni u 3:15 odgovor. Ja u 3 popodne, oni u 3:15. U ponoć - u ponoć, u podne - u podne! A sve dva-tri imena, i sve gore i gore, sa sve više uvreda. Ja se držao osnovne priče i nedužne argumentacije, oni me proglašavali koljačem, velikosrbinom, radikalom, retardom, silovateljem...

Onda me jedan dan "otcepe", tj. sve što sam pisao izbrišu i prebace u "kantu za otpadne postove", da bi me nekoliko dana kasnije (e to mi je enigma!!!) B92 zabranio!!!

Dakle, vraćam se na temu banovanja, moderisanja i ostalog... B92 me, tj. neki njegov pametni moderator, isključio, mislim da je pisalo "privremeno, do 2017. godine". He, simpatično...

I sad se ja pitam: da li je to postalo praksa, neka nemušta politika B92, ili šta?

Zaista ne znam šta se dešava sa gospodinom Svilanovićem (ovaj post mi je nekako dečiji stil, što neko reče pomislio sam da je Goranu vešti haker ukrao šifru i sam napisao onakvu stvar... pa tako prerušen piše pod GS imenom); ne znam ni kakav je problem na relaciji Sergej-B92-ko_god, ali me to samo podsetilo na epizodu koju sam vam ispričao sa banovanjem na B92 forumu.

Nisam znao koga da pitam o tome; možda bi gospodin direktor Bloga, Šestak rekoste?, mogao da pomogne i uputi me pravu adresu? (Koliko sam pročitao, on je bio voljan da pomogne u sličnim situacijama?) Jer i dalje smatram da tamo (forum B92 - pisanje Petra Lukovića) postoji jedno jezgro koje toliko širi mržnju da je to iznad svake granice koja bi se mogla tolerisati. Sloboda govora - ok, ali postoje ograničenja. Pa zar nije tako?
Ili je: sloboda govora, hajde da pozivamo na linč Hrvata, klanje Muslimana, prebijanje Cigana? Nemojte, nije to normalno i ne bi se smelo dozvoljavati...
Isto tako, ne bi se smelo dozvoljavati vulgarno pisanje ni o samim Srbima, valjda pravilo važi za sve. Ili ne važi? Ili treba da se što više zamrzimo, tako je valjda lakše progutati svaku gorku pilulu?

Eto... Ne znam ko je koga (i da li je uopšte) moderisao na blogu, ali... moja priča... ne može da škodi... a čim ne škodi... :)


Imate "problem" sa Sergejem, hm...

...a jel' imate problem sa:
1.prekidom pregovora Srbije sa EU?
2.korupcijom u politici?
3."nezavisnim" Kosovom, gde ste rođeni?
4.ubistvom Đinđića?
5.bedom i nasiljem u Srbiji?
itd, itd...Nešto gluplje nisam skoro pročitao...


ne mogu a da ne kazem, pa makar bilo i maliciozno,

pa da ga vrate (Sergeja), ako nista ono, barem, zbog seksipila? he...he...he...(i dalje se grohotom smejem...)

U borbi protiv nitkova iz svemira


Jako je čudno da Ste...

skinuli većinu mojih, uslovno rečeno, neutralnih komentara! Ostadose samo budalastine... A mislila sa da Tine i Radojka pate od manije gonjenja. I Vaš komentar je bio, krajnje, neprimeren.... Odjavljujem se, zauvek! Naravno, ako ne bude neprimerenih provokacija
Pozdrav!
Anna
Pozdrav Zoxteru!