Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Sandžak tinja a mi se češljamo-bravo AK!

zadnja posta Sandzakzadnja posta SandzakSandžak tinja, Koštunica nas svađa sa Crnom Gorom, EU nas stavlja na sporedni kolosek, referendum je pokraden, Aleksandra Kovač je dobila MTV nagradu,  a mi se češljamo.

bravobravo


...referendum je pokraden a

...referendum je pokraden a mi se češljamo i trazimo da se vrati Sergej Trifunovic na blog.


ili

provociramo, zamandalimo blog i odemo na sinemaniju:)jako!

potpuno smo u agoniji sta bi se desilo da smo ovaj blog, ne pazeci, postavili samo sat kasnije;)


Razni ljudi, razne cudi... A

Razni ljudi, razne cudi... A tek kako se razlikuju raznorazni pisci blogova! Onaj pisac u trapericama Vidojkovic zahvaljuje se kupcima svoje knjige i brise sve sto mu ne godi, kao spuzvom, pljucka se njemu za demokraticnost i za ucesnike foruma sto ne misle kao on, dvorski ekonom Radulovic opet, s druge stane, podlegao je svojoj staroj navici, obrisao je danas moj komentar u Markovicevom blogu gde sam ga nesto ironicno citirao (Radulovica), a za njim se poveo i portugalski prevodilac Andrica, prijatelj slavnih fudbalera i nobelovaca, ljubitelj i degustator portoa i egzoticnog bilja u susenom stanju Stankovic, izbrisavsi takodje moj post, da bi mi potom uputio i pretnju kako ce me, ako se ne budem lepo ponasao, dovesti u red vec oprobanom metodom intenzivnog brisanja mojih postova...


a i publika ume -od LW

na jednom blogu kuco-maco, pogledaš preko plota, ono tamo tračerica najgora. meni isključili pre tri meseca kablovsku, platim sve, kazu za pet do sedam dana, prošlo par nedelja, zivkaj, zivkaj, kazu ekipa na terenu, izdat nalog...da skratim, poludim i odem i raskinem ugovor, sad deca oce mene da raskinu, a ja njih zbog velikog brata ...elem, bila u pristini pre par dana, u hotelu CNN-jedva sam se odvukla na radionicu i panel;)...a CNN ko o cemu oni o midterm election, nista o LDP i tako tome, majke mi, i sad imaju problem, pocele ekipe iz suprotnih tabora da prave zezalice i parodije na spotove predizborne, pa svaki kandidat na kraju svog mora da kaze I APPROVE THIS MESSAGE, pa kukaju da to oduzme tri sekunda od spota....

elem, ako bar zabrane ovo dopisivanje po komentarima, ako smo odgovrni blogeri, obidjemo parohiju, vidimo sta ne vlaja, prebrisemo, kazemo i approve dosadasnje komentare, sad odosmo da jedemo, radimo, etc....


Inace doticni SM

edituje tudje postove!!!
Znaci ja napisem da je njegov blog isto sto i Kurir i zamolim pametne ljude da ne nasedaju na provokacije - bojkot ignorisanjem - a moj komentar posle njegovih ispravki ispadne pohvalan za malog provokatora!?
Eto to je prica o cistim rukama i bolesnim malim mozgovima. Fuj!


Da, i meni je to uradio..

Ja napišem..." pa pravi alternativu..šta čekaš" i u nastavku kažem " šta samo kukaš i naričeš"...
On obriše ovo drugo i ispade da jedva čekam njegovu akciju...
Nikad više na njegov blog...


Evo, upravo mi je SM

Evo, upravo mi je SM izbrisao sledeci post sa njegovog dekartovskog bloga:

"Zdrav razum je nešto što je na svetu najbolje podeljeno, jer svak misli da ga ima sasvim dovoljno" - Rene Dekart


Logomed, pls

M&M

bez kvalifikacija tipa "bolesni mali mozgovi". Obrisali bi smo, ali ostavljamo kao najavu i primer sta, takodje, necemo tolerasiati na nasem blogu.


OK

ali neki put zaista ne znam kako drugacije da prokomentarisem takava ponasanja. Zamislite coveka koji se zalaze za CISTE RUKE i CISTU SAVEST a onda FALSIFIKUJE tudje postove. To je za mene nemoguca situacija i zato sam pretpostavio da se radi o nekom patofizioloskom procesu


ma detinjarija...

M&M

razumemo vasu frusttraciju, cesto je delimo, ali...

we did it our way


Delite malo sutra... da li

Delite malo sutra... da li vam "M&M were here" poznato zvuči? Šta je to nego menjanje postova?

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


da to radimo

objasnili smo pravila....mi ih prebrisemo i ostavimo trag da smo to uradili.

mislimo da je u slucaju sm bilo nesto drugo...

btw, dalje komentare i ovog trolovanja cemo delite


Izvinjavam se, nisam

Izvinjavam se, nisam pažljivo čitao... ipak, ostaje naslov komentara netaknut. I još jedno pitanje, ako ne smaram suviše, šta je to "trolovanje"?

P.S. I da, ono "delite" je prezent od glagola "deliti", a ne nakaradna transkripcija engleskog glagola "delete" :) Čisto da ne bude zabuna.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


sustained

M&M

da, namerno ostavimo naslov, ...ajd sad na sandzak, eu i odnose sa CG a boga nam i sa Slovackom uskoro jer Ceku ide i tamo...


Odnosi sa CG su "obostrano

Odnosi sa CG su "obostrano loši", rekao bih. Te odnose treba postaviti na jasnim osnovama, po principu "čist račun, duga ljubav". Nemamo čist račun ni sa kim, ne samo sa CG. Sandžak - već viđeno, političari rade po sistemu "zavadi pa vladaj", pale narod kako bi obezbedili sebi podršku. Slovačka... onomad dočekaše Koštunicu pa kao nahvališe Srbiju, položaj slovačke manjine u Srbiji (Vojvodini), itd. Videćemo šta će reći Agimu Čekuu. Ne znam šta Slovačka ima od Kosova. Agim Čeku se sigurno bolje snalazi u diplomatiji od Vuka Draškovića, ali to i nije tako teško, verovatno bih se i ja bolje snašao od Vuka.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Atom ant: "Delite malo

Atom ant: "Delite malo sutra... da li vam "M&M were here" poznato zvuči? Šta je to nego menjanje postova?"

Izbacivanje suvisnog djubreta. I pre nego sto dignes dreku, obrati paznju da su i neki moji postovi u ovom thread-u ocisceni.


:)

M&M


zockster, nisam mislio da

zockster, nisam mislio da M&M samo MENI menjaju komentare. Nisam egoista. Ako se moji komentari menjaju od strane Milića, zašto ne bi i tvoji? Očigledno je da obojica imamo "đubreta" u komentarima, na osnovu njihovih standarda. OK, njihov je post, njihova pravila. I can live with that.

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


Njanovije bvesti sa SM

Najnovije vesti sa SM bloga: Ivan Marovic poslao sledeci post:

"Preporucujem knjigu srpskog filozofa S. Mitrovica "Kritika cistog uma i prljavih ruku" ;)

Na sta sam se nadovezao postom: "Kritika tankog toalet-papira i prljavih ruku", ali je SM izbrisao moj post.

Poslao sam sledeci, koji ce verovatno i sam ubrzo biti izbrisan (ako vec nije):

"Mitrovicu, ti imas nekih higijenskih ili mentalnih problema?"


A vama bas Sandzak bode

A vama bas Sandzak bode oci?
Gde ste bili dok su cetnici harali svud redom?
Da se niste mozda osetili ugrozenim?


to dekili to-osecamo se ugrozenima odavno

ovaj vas post, takodje, ostavljamo a ne brisemo odmah, samo sa bi publika imala u vidu sta cemo i zasto brisati na nasim blogovima.

kao sto ne trpimo vecinski nacionalizam, ne trpimo ni manjinske, kao sto ne trpimo klerofasizam svake vrste. Nasilje ni u kom obliku.


Ups

*


Samo tako nas svadja

On je bas pokrao referendum u C. Gori
I srdacno ugostio Cekua u Podgorici(koji je Vase informacije radi malo palio i zario po srbima u hrvatskoj pre angazmana u teroristickoj organizaciji UCK - tek da Vas podsetim - kada se 1998 na kosovu srusio avion Pilotske Akademije Jat-a, UCK se javila i preuzela odgovornost - a to je po definiciji - terorizam)
I on je bas organizovao Vehabije, kao eminentnu, pacifisticku, sekularnu NVO da vrsi konsalting i edukuje po Novom Pazaru.
Elem, svaka cast
Od drveta se ne vidi cela shuma

Veselin


2 Veselin

1.Niko nije pokrao referendum u CG, ljudi su hteli da se odvoje od Srbije i odbrane se od velikosrpskog nacionalizma i svojatanja Crne Gore kao srbijanske teritorije i od SAOizacije Crne Gore.
2.Kosovo je neovisno od 1999.godine de facto, a Milo samo priznaje fakticko stanje.Uskoro ce, nadam se, Kosovo postati slobodno od Srbije i postati i de iure neovisno!
3.Agim Ceku je branio sebe i Albance s Kosova od srbijanskog aparthejda provodjenog nad Albancima 20 godina.
4.KLA nije bila teroristicka, nego oslobodilacka i pobunjenicka organizacija, koja se borila protiv srbijanskog aparthejda nad Albancima i velikosrpske hegemonije na Kosovu.
5.On nema veze sa vehabijama, jos manje sa zlocinackom politikom za koju se zalazu, on zeli da integrira srpsku manjinu u kosovsko drustvo, sto onemogucava srbijanska zlocinacka vlast koja viktimizira Srbe da bi satanizirala Albance!
6.Nadam se da srbijanske vlasti nece reagirati kao 1998.Milosevic na Kosovu, kada su aparthejd i segregacija nad Albancima ozvaniceni.
Bosnjaci u Sandzaku i NP pogotovo su protiv vehabija.
Ako reagira tako, nadam se novoj NATO intervenciji!

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


MA BRAVO

Bas mi je drago sto se jedan UROSH zalaze za NEOVISNO Kosovo.

Agim Ceku branio??? Kod nas se koristi termin napadao.
Pogotovo je branio tokom Oluje.
i JAKA MU ODBRANA - 67% ONIH KOJE JE BRANIO POBEGLI U PRVA TRI DANA NJIHOVE SAMOSVOJNOSTI

UCK JESTE primio odgovornost za obaranje civilnog aviona - i medjun vazd. organ. IATA i Americki FAA su ih je stavili na listu teroristickih organizacija.

A sto se tice NOVE NATO intervencije - screw u 2

ALO, SAMOSVESNI BLOGOVCI
OVAJ BI I VAS DA BOMBARDUJU!!!!

Veselin


Uros-Soros

Uh...
Prva reakcija na tvoj post je bila da se zapitam nad tvojim mentalnim zdravljem ali onda naidjem na sledeci deo: "de iure neovisno" i "srbijanske vlasti nece reagirati", te mi odmah bude lakse. Sta reci? (sem da sledeci put pustis vodu kad zavrsis).


Hvala na

komplimentu, Neso, bolje Soros nego Limonov, Soros je fialntrop i nije nacos, za razliku od ljubimca i ljubitelja ove vlasti, Limonova, Luskova, Lukasenka, Putina, name it...
Nisi mogao lepsi kompliment da mi das, stvarno.
2 Veselin-A zar NATO intervencija nije bila opravdana?
I zar Kosovo nije vec 6 godina de facto nezavisno?

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


Vidis da je c&p-ovao odnekle

Vidis da je c&p-ovao odnekle (nema hrvatstine u njegovom odgovoru Vama). Pacijenat. Zaobici.

Vec se isprosipao na jednom od "engleskih" B92 blogova (cini mi se na Lajonovom).

A Conservative Angle
http://degaullist.wordpress.com


Nadaj se novoj intervenciji...

Quote:
Ako reagira tako, nadam se novoj NATO intervenciji!

U tom slučaju bilo bi lepo da se vratiš u BG ili da ne zapališ u Francusku kad se to desi.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Quote:On je bas pokrao

Quote:
On je bas pokrao referendum u C. Gori
I srdacno ugostio Cekua u Podgorici(koji je Vase informacije radi malo palio i zario po srbima u hrvatskoj pre angazmana u teroristickoj organizaciji UCK - tek da Vas podsetim - kada se 1998 na kosovu srusio avion Pilotske Akademije Jat-a, UCK se javila i preuzela odgovornost - a to je po definiciji - terorizam)
I on je bas organizovao Vehabije, kao eminentnu, pacifisticku, sekularnu NVO da vrsi konsalting i edukuje po Novom Pazaru.

A ubio je i Kenedija.

Pitanje za razmišljanje (bez straha da će od toga uslediti rak mozga): Ako je već Agim Çeku navodno počinio tolike silne zločine za koje navodno ima toliko mnogo podataka zašto makar pravosuđe države Srbije nije podiglo protiv njega na činjenicama zasnovanu optužnicu?

Optužnica naime postoji, o tome koliko je ozbiljna svedoči i ova sprdačina koju Vlada Srbije valja pod nazivom "Informacija o počinjenim zločinima pripadnika 'OVK' pod komandom Agima Čekua".

Stepen neozbiljnosti argumenata države Srbije pokazuje sledeće:
Agim Çeku je dva puta hapšen van Kosova - 2003. u Mađarskoj i 2004. u Sloveniji. Oba puta je lišen slobode po međunarodnoj poternici koju je preko interpola izdala država Srbija. U takvim slučajevima uobičajeni sled događaja je sledeći:
1. Osoba sa poternice biva uhapšena
2. Država u kojoj je osoba uhapšena razmatra pravnu zasnovanost poternice
3. Država u kojoj je osoba uhapšena razmatra svrsishodnost tj. opravdanost zahteva jedne ili više zemalja da im uhapšena osoba bude izručena
4. Slučaj biva okončan po (treću) državu koja je uhapsila osobu traženu preko međunarodne poternice bilo tako što uhapšena osoba biva oslobođena bilo što biva izručena nekoj od država koja je traži. U tom procesu razmatranja svrsishodnosti zahteva pravosuđe zemlje u kojoj je osoba uhapšena razmatra pravna i politička pitanja pre nego što donese odluku. Tako je npr. (svež primer) Mađarska uhapsila svojevremeno po poternici Hrvatske pilota ex JNA Emira Šišića, ali ga je kasnije izručila Italiji, a ne Hrvatskoj. Nedavno je jedan kriminalac iz Srbije uhapšen u trećoj zemlji, ali nije izručen Srbiji nego Nemačkoj.

U slučaju hapšenja osobe na osnovu međunarodne poternice država koja ga je uhapsila može u svakom trenutku da oslobodi uhapšenu osobu ako utvrdi da zahtev za hapšenjem nije pravno zasnovan, da je posledica političke, a ne pravne odluke ili iz još nekog sa liste razloga koji za ovo razmatranje nisu bitni pa ih izostavljam.

Agim Çeku je u oba slučaja - i u Mađarskoj i u Sloveniji - oslobođen nakon nekoliko sati, odnosno nakon što su pravosudne vlasti tih dveju država dobile na uvid materijal na osnovu kojeg je optužnica podignuta.

To dovoljno govori o ozbiljnosti optužnice.

Od tada Agim Çeku putuje sasvim normalno po čitavom svetu. Putovao je u pre toga, ali od tada niko ne zarezuje 3% optužnicu države Srbije. I to govori nešto (onome ko hoće da misli).

Inače, međunarodna poternica protiv Agima Çekua raspisana je još 2000, u vreme vladavine S.M. Istom istragom bio je obuhvaćen i Bernard Kouchner. Ozbiljnosti optužnice protiv sadašnjeg premijera Kosova svakako doprinosi i činjenica da su tada u Srbiji na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni Bill Clinton, Tony Blair, Gerhard Schröder, Javier Solana, Madeleine Albright, William Cohen, Robin Cook, Alain Richard, Joschka Fischer, Rudolph Sharping, George Robertson, Wesley Clark. :)


2003? 2004?

Quote:
Pitanje za razmišljanje (bez straha da će od toga uslediti rak mozga): Ako je već Agim Çeku navodno počinio tolike silne zločine za koje navodno ima toliko mnogo podataka zašto makar pravosuđe države Srbije nije podiglo protiv njega na činjenicama zasnovanu optužnicu?

Quote:
Nenad ( 1962), pravnik, osnivač i član predsedništva LDPa. Dugogodišnji član DS. 1999-2000 radio kao Šef pravne službe DOSa. Od 2001. do 2002. bio Šef kabineta predsednika vlade Srbije Zorana Đinđića. Od 2002.do 2004.bio Zamenik ministra unutrašnjih poslova Srbije.


WOW WU!

Počeo si da nas raskrinkavaš! Čuj, RW jeste moćan, al toliko da je mogao baš sve da sredi, nije.....I inače, sad pogledaj šta je tek u tom periodu radio Vladan Batić u vezi spomenutog slučaja, možda će ti Srđanov komentar biti jasniji! Al to postuj na nekom drugom blogu, ako se i kad se otključa, OK?


Озбиљност Мађарке државе лежи у томе

што је Шишић ухапшен по потерници Хрватске, а испоручен Италији, која није ни посигла оптужницу. Да не причамо о мађарским законима и мањинама. Онај од пре уласка у ЕУ један од најлибералнијих, овај само што не уведе тезу да су сви Мађари који само причају различитим језиком.

Ослобађање Чекуа је било много више политичко него оптужниц апротив њега.

А за независну Црну Гору је гласало процентуално мање него у Србији за устав. Моја пријатењица из Штокхолма је пре одржавања референдума отишла у представништво Монтенегро Ерлајнза. Следи дијалог:
- Чула сам да Црна Гора плаћа карте црногорцима за референдум
- А од којих сте ви?
- Од наших.
- Нисте од оних?
- Нисам.
- Требали вам карта до Подгорице или до Тивта

Референдум је договорен да успе, зато и није било много таласања.
--
Onaj ko zna nek izracuna broj zveri


krdr,

plaćao je i Velja Ilič svima koji su hteli da podrže referendum karte (voz, autobus). Nema avio lijije u Srbiji, nažalost, sem sa niškog aerodroma do Surčina.
I to je onda bilo legalno. Zar ne???


Marksizam

Nikad se ne bih učlanio u klub u kome primaju ljude kao što sam ja :)


Zašto sad Vi relativizirate?

Ja Vas znam kao velikog borca protiv relativizacije, nemojte sad da me razočarate...

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


A za ustav?

2Hag:

Nisam cuo da je Velja placao karte Srbima (koji imaju pravo glasa u Srbiji) iz Crne Gore da glasaju na referendumu za ustav. Zasto nije? Pa valjda Srbija treba da vise vodi racuna o svojim gradjanima nego o gradjanima Crne Gore.


Ne Boško,

pogrešno ste razumeli. Velja Ilić je plaćao voz, autobus, šta god, studentima iz CG koji studiraju u Srbiji (Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad...) da idu i da glasaju za državnu zajednicu SCG. Kad se samo još prisetite Vuksanovića koji je pretio studentima ako se CG osamostali da će biti stranici i da će plaćati kao da su Englezi. Plaćali su i onima koji ovde rade a poreklom su iz CG i imaju boravak u CG da takođe idu i glasaju za Državnu zajednicu. Pa nije to bilo pre sto godina, bilo je 21. maja 2006. Ali ovde se pamćenje meri u milisekundama.

P.S. Plaćao je svima koji se smatraju Srbima. Toliko o tome.


Ceku u Slovackoj

ovih dana AC ide kao premijer Kosova i u Slovacku, bice zaninljivo videti reakciju ansih vlasti, nedavno su i oni bili u slovackoj, sve med i mleko...


Meni je to sa Sandžakom veoma zabrinjavajuće

Podseća me na činjenicu da postoji veoma velika verovatnoća da se nastave tzv. "scenariji katastrofe", koji se svode na prekrajanje granica. Onaj redosled - ode Kosovo, otvara se pitanja pripajanja RS Srbiji, Sandžak bi u BiH, Bujanovac, Medveđa i Preševo na Kosovo... Molim, da bude jasno. Niti zastupam ovakve teze, niti sam uveren da su neizbežne. Samo, iskustvo mi je pokazaalo da ih se valja plašiti.
U Sandžaku mi je dodatno indikativna priča o unutar-bošnjačkim i unutar-muslimanskim sukobima. Političku pozadini kako-tako nazirem, ali ne i socijalnu i versku. Baš sam juče pokušao da na Wikipediji nađem štagod o Vehabijama, al očigledno nisam dobro spelovao. Molim neke indikativne linkove.


mala pomoc

pokusajte sa pojmovima

vehabiti
vehaby
vahaby
vahabies

Pre dve god mislim u Telegrafu, bio je interviju sa shefom vojnog KOS-a, zaboravio sam prezime - jos tada je apostrofirao vehabije kao jezgro novog problema.
A i u nekom od ninova - od poslednjih 4-5 brojeva, bilo je o vehabitima

Veselin


Vehabije...

Vehabiti ili vehabije su islamski radikalni red nastao u Saudi Arabiji. Slove puritancima i traže potpun verski život, a sredstvo za uterivanje discipline su im batine. Po spoljašnosti se prepoznaju po trokvartnim pantalanoma i dugim bradama. Pojavili su se negde kad je počeo rat u BIH. Danas imaju veliku koloniju u Velikoj Malči kod Brčkoga, gde žive bivši medžuhadini koji su dobili državljanstvo BIH. Ima ih u Zenici i još nekim bosanskim gradovima a imali su i veliku koloniju kod vozuće u selu Brotnjo.
Podaci kažu da ih na Sandžaku nema mnogo, ali su izazvali pažnju pre nekoliko godina svojim fanatičnim zahtevima oko verskog služenja i čudnim izgledom. Pominjao ih je tadašnji šef vojne bezbednosti Momir Stojanović kao bezbednosni rizik.
Na Balkanu su još stacionirani u Ulcinju, u susednoj Crnoj Gori.
No, u Sandžaku su vehabije jedan problem, a političke svađe koje su usledile nakon ulaska SDA u Vladu drugi problem. Zanimljivo je da su obe partije Bošnjaka, i ona Ljajićeva i Ugljaninova u koaliciji sa V. Koštunicom, i što su toj koaliciji lojalnije, to je sukob među njima žešći. U Srbiji su očito svi sračunali da nije dobro biti van vlasti, jer si onda udaljen od svega a pogotovo od para.
Ne verujem u realnost bojazni koju iskazuje g. Spajić,niti mislim da to ima veze sa nekom andidržavnom politikom, već je to samo vidljiviji haos od onoga u drugim delovima Srbije. No, haos je uvek i antidržavan....i ova vlada je pokazala kako Srbijom ne treba upravljati...


Veseline,

bolje da si zaboravio kako se zovu te novine a ne šef tog KOS-a.


UH

Covek je relativno kratko bio na tom polozaju, ako se ne varam. Ali imena nikako da se setim.
Prica se da je jedan od razloga smene upravo spominjanje jacanje vehabija na Sandzaku

Veselin

PS - Hag je retko ruzan grad - zasto takav nick?
Ako je u funkciji kvazi treznjenja -
preporucujem raso ili kiselu corbu


Razlog smene

Razlog smene je bila izjava data na istoj konferenciji za medije da država Srbija ima svoje agente na Kosovu i da će oni pojačati aktivnosti (ili tako nekako).

Naravno da ih ima - ima svaka država agente okolo - ali da se to baš tako priča - ne ide.


Hag je banja, Veseline...

Hag je veoma lep grad, sa mnogo reprezentetivnih zgrada, sedište kraljevske porodice i vlade, te međunarodnih institucija. Ima fantastičnih galerija.
A njegov deo koji se zove Ševeningen je banja, lečilište za balkanske razbojnike.


ovo je samo jedan od indikativnih događaja u Sandžaku

M&M

lokalna vlast je u paralizi mesecima, tenzije rastu, lokalni izbori su bili bure baruta, predreferendumska kampanja ih je lansirala po eksponecijalnom zakonu, religizacija društva je pisutna već deceniju ipo, kao i svugde drugo u regionu, a tolernacija s druge strane sve slabija i slabija, demokratske procedure i moderno društvo teško se probijaju....

vlad ane čini skoro ništa, ili ako čini, čini pogrešan za pogrešnim korakom...da spomenemo samo poslanički klijentelizam kao sunovrat demokratskih procedura...

takodje, BIRN je nedavno pisao o sve težoj socijalnoj slici u sandžaku


Speluje se kao: Wahhabism

Srđan Đurić, geografija i politika!

Srđan Đurić, direktor Vladine kancelarije za "saradnju" sa medijima je u ime Vlade Srbije upozorio "Crnu Goru da poštuje suverenitet iteritorijalni integritet Srbije"!

"Kosovo je sastavni i neotuđivi deo Srbije, a ne sused Crnoj Gori, kako je to saopštila zvanična Podgorica. Sve članice UN pa i CG dužne su da to poštuju. U protivnom to će imati dugoročne posledice u našim međusobnim odnosima"!

Đjukanovic je BTW posle susreta sa Čekuom rekao da će "Kosovo bez obzira na konačno rešenje statusa biti sused CG..."

Da li su SĐ i Vlada čiji je direktor kancelarija čula da je Crna Gora nezavisna i suverena država, kojoj je Kosovo u sastavu Srbije sused od tada!


Tipicno kostunicki (mislim na Djurica)

to pljuvanje po posledicama a nepominjanje uzroka!
SFSP!

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


hello

M&M

kakvi uzroci i posledice, tip i vlada mu imaju problem sa činjenicama...crna gora je nezavisna, kosovo im jeste sused...i biće...bez obzira na status....


2 M&M

Uzrok-aparthejd i segregacija Albanaca 80.ih i 90.ih.
Posledica-neovisnost Kosova i NATO intervencija.

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


prosvetli nas

M&M
Kako smo i mogli pomisliti da mi bolje znamo šta smo hteli da istaknemo!:)


Totalno nepoznavanje istorije

Odnosno misljenje da je istorija pocela 70-ih kad ste se rodili.
Raspitajte se malo kako je Kraljevina Jugoslavija resila pobunu "siptarske manjine" (citat iz izvestaja) i kako je za to imala podrsku celog tadasnjeg demokratskog sveta. To samo znaci da je aparthejd kad si protiv njih a "gusenje pobune" kad si sa njima.
A iseljavanje i proterivanje ne arnautskog stanovnistva nije aparthejd?

E moja demokratijo kad te ovaki sprovode!


aparthejd

je sistem vlasti u kome je jedna grupacija privilegovana a druga skoro skroz obespravljena...proterivanja stanovnistva su nesto drugo, etnicka ciscenja, pogromi...nazalost i jedno i drugo poznati istoriji ljudskog roda...poenata je da se u savremenom svetu sve ostrije, na srecu, gleda i reaguje na takve stvari,...

tako da porediti dogadjaje od pre samo trideset godina, i reakciju na njih, u globalnom 21 veku nije svrsishodno....


"Totalno nepoznavanje

"Totalno nepoznavanje istorije

Cika Miloje (6 Novembar, 2006 - 00:28)

Odnosno misljenje da je istorija pocela 70-ih kad ste se rodili."

Kad vec niste bili te srece da se rodite u XIX veku kao Cika Miloje.


Srđan Đurić neobično podseća

na onog iračkog ministra informisanja, neposredno pre Sadamovog pada.


Je l' Srđan Đurić onaj "vitez" koji je

kad je prosio Mariju iznajmio sportski avion "utva 75", koji je kružio iznad Paraćina a za koji je bio zakačen transparent veličine šest puta tri metra s tekstom: "Marija, udaj se za mene, Srđan"? Je l' Đurić onaj isti koji je najavio da će na svadbi glavna pesma biti njegova omiljena "Krajišnici, đe ćemo na prelo"?
Je l' to taj?
Ako jeste, seća li se taj BK novinar da je njgov šef, Koštunica, kada je prvi put išao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je glavni grad Sarajevo, išao direktno u Banja Luku, ne konsultujući uopšte prestonicu. E da bi ga je onda Visoki predstavnik prizemio na sarajevski aerodrom - da ga nauči redu. To je bilo pre paralelnih odnosa. Možda je i Đurić bio u toj poseti jerbo mu je tada sa Koštunicom u poseti bio i bivši šef Bogoljub Karić. Kako to tada nije smetalo???
A i šta se to uopšte tiče Đurića? Njemu još nisu javili da je CG druga država i da spoljnu politiku ne vodi Beograd. Ili je to u sklopu pretnji koje je unapred izrekao Koštunica svakoj državi koja prizna nezavisno Kosovo ako tako bude odlučeno konačinim rešenjem!!!!!


brrrr

Šta bi bilo da smo ovaj blog postavili čuku kasnije, ne prateći na času! Brrrr


Pa sada primenjujemo Ustav,

Pa sada primenjujemo Ustav, sta ste ocekivali? Ne dopada vam se? Pa vi to podrivate ustavni poredak!?!
No, vratimo se ozbiljnijim temama - koliko volimo ST i zasto? Koliko patimo za njim i njegovim seksipilom na ovom blogu?


Draga Ana

M&M
a ustavni zakon! Molimo vas, budite legalista!


Ne mogu ja da postignem taj

Ne mogu ja da postignem taj svetli ideal, mislim da budem savrseni legalista, koce me moja politicka ubedjenja, znate, najdosledniji legalisti su oduvek bili fasisti! Imaju prednost, priznajem!


Sto negde rece Srdja Popovic

Sto negde rece Srdja Popovic o pravnoj drzavi: "Mene uzasava taj pojam 'pravne drzave;, pa Treci Rajh je bio model idealne pravne drzave, tu su se slusali i sprovodili svi zakoni, nevezano kakvi su bili; ja bih radije govorio o vladavini prava".


Zoksteru

da li bih mogao da vas zamolim nesto. Da li biste bili dobri da mi objasnite sta vi konkretno imate protiv mene? Jako bih voleo da znam, tek ne bih naucio nesto. Uglavnom ne budim mrznju u ljudima, pa stvarno ne znam gde sam sa vama pogresio. Budite dobri da ovo pitanje shvatite ozbiljno i da se ne sprdate sa mnom. ILi da ne odgovorite.
A ako odlucite da odgovorite, ako moze na mojem poslednjem blogu ili, recimo na mojoj bografiji.

I molim Jelenu da mi istolerise ovaj ispad.


Apsolutno nista protiv vas,

Apsolutno nista protiv vas, ali protiv nekih vasih stavova i postupaka - da. Ne mozete, i nemate nikakvog prava, ka sinoc na primer, da brisite moj post gde polemisem sa vasom tvrdnjom da Janko Baljak koristi blog za "samoreklamerstvo", kako je glasila formulacija jednog od ucesnika, a sto ste vi zdusno podrzali. Moj odgovor, sarkasticno intoniran, vi ste obrisali, a onda mi, povrh svega, nesto jos i pretili. Vi biste, dakle, morali da se zapitate sta vas nagoni na takvo ponasanje, i sta imate protiv mene.


Hvala

Razlog mog siunocnjeg brisanja je bilo pominjanje **** A to je ozbiljna optuzba za koju nemate osnova.
Ne bih rekao da nije licno, eno vasih duhovitih opaski na moj racun na blogu tanje jakobi.
Zaista ne znam cime vas inspirisem - to me ujedno iritira, a i godi sujeti.
Ipak bih vas molio da prestanete.


*** u

*** u portugalskoj kuhinji.


Nisam tako razumeo

abogami ni par drugih dobronamernih kolega koji su me upozorili emailom.
Uopste mi nije potrebna reklama tog tipa.
A ni vama.


ne tolerisemo

istolerisati, ispostovati, ispregovarati...Ivana Klajna u ruke!

ne tolerisemo trolovanje i licne slucajeve...tema bloga je sandzak, eu odluka o daljem prosirenu, i odnos vlade prema cekuovoj poseti cg, sve zesce bitne teme i zesce neinteresantne na drugim blogovima...


Jedno pitanje, čisto da

Jedno pitanje, čisto da ukapiram ovu blogersku spiku: šta je to trolovanje?

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


skretanje sa teme

prelazak na drugu temu koja nije tema bloga, zloupotreba postova za privatni chat, razmenu kontakata i fora...

po MiM


TROLOVANJE!?

trolovanje je izraz koji je nasa domacica naucila od Ivana Klajna licno.


Pametan je Klajn

al nema moc nad jezikom. Frazni glagoli su takvi, stvaraju se mnoze se, prime se, i posle nema Klajna koji oze da ih istera. Tako jezik ide napred.


stankovicu, sedi 1

probaj ponovo...jezik jeste ziva stvar, ali osnove su osnove....


Stankovic: "Frazni glagoli

Stankovic: "Frazni glagoli su takvi, stvaraju se mnoze se, prime se, i posle nema Klajna koji moze da ih istera. Tako jezik ide napred.:

'Frazni' glagoli kao i 'frazni' prevodioci... stvaraju se, mnoze se, prime se i posle nema tog Klajna koji bi bio u stanju da ih iskoreni. To se popularno zove 'sirenje srpske kulture po svetu'.


sto se vi mene

ne okanete? Aman! Toliko ljudi ima ovde i vi bas mene nasli. Sta sam ja bogu zgresio.
Ako vam je cilj da me potpuno ucutkate, znajte da ste na pravom putu.


"Sta sam ja bogu

"Sta sam ja bogu zgresio."

Bogu nista, ali jeziku i zdravom jezickom osecaju jeste. Kako neko kome je prevodilastvo zanat uopste moze reci "frazni glagoli"?


A vi nastupate u ulozi

inkvizitora? Cenzora? Koji je vas zanat?
Mogu da kazem sta hocu, dokle god ne krsim zakon i nekog ne vredjam.

Zaista, budite dobri i blagorazumni, zabatalite me.
Molim Vas! Osecam se progonjenim a to nije lepo.

A evo istog izraza na sajtu filozofskog fakulteta u Tuzli:
http://www.ff.untz.ba/id501.htm


Iz kog ste vi veka

Jelena?


ne znam-LW

al znam da sam iz salema :)


Nije ni Klajn

NEPOGRESIV!...imam dokaze...jel ovo trolovanje..:-/?...ako jeste, sorry!!!


SP

najasjaniji komentator i analiticar prilika u Srbiji


Pozdrav Uroshu

Bravo Urose. Lepo si sazeo situaciju. To sto ljudi nece da vide istinu, to je njihov problem. (bez ironije)

A, da, da dodam svim patriotama. Ipak je Kostunica bio u pravu da je drzavna zajednica najbrzi put u Evropu. Vidimo da je samostalna Srbija zakocila sa Evrointegracijama.

Eto zasto sada imamo probleme - nema S & M (Sado - Mazo drzavne zajednice). Rece dr Voja da je najbrzi put i bi u pravu. Jer svi su putevi za Srbiju podjednako spori, pa je i drzavna zajednica bila podjednako brza. Ali za Crnu Goru, nazalost po njega, ima brzhih puteva.

S&M zajednica.

'S' (Sadista) je bila upravo Srbija koja sadisticki gnjavi "legalizmom" svoje gradjane, kao i Crnu Goru i Kosovo

'M' (Mazohista) je bila Crna Gora koja je sve ove godine zivela sa zemljom koja se izivljava na svima, pogotovo na najblizima (gradjani, Crna Gora, susedstvo)

Good riddance drzavna zajednica!! Ode drzavna zajednica tamo gde i treba : na smetliste istorije!!!! Zivela nezavisnost. Zbogom tutori iz DSSa. Zivelo dobrosusedstvo! Bye Bye Srdjane Djuricu, Matijo, S. brkati Samardzicu, i ostali nekompetentni ficfirici i kreatori i poslusnici propale politike DSS/SRS/SPS Beograda.


Dobrosusedstvo

Dobri komšija, nešto mi izgledaš nervozan - kako možemo da ti pomognemo?


siroti mali mazohisti...

Quote:
'M' (Mazohista) je bila Crna Gora koja je sve ove godine zivela sa zemljom koja se izivljava na svima, pogotovo na najblizima (gradjani, Crna Gora, susedstvo)

E moj zemljače... ajde onda pokupi i ovo "malo" nesrećnih "mazohista" što se toliko muče po Beogradu. Što blejite tu kad Vas, jadne, toliko muče? Trebalo je P umjesto M da stoji u skraćenici- P kao PARAZITI i good riddance i Vama. Ni manjeg naroda ni više kriminala, korupcije, nepotizma, štetočinstva, nerada, nereda...

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


So na ranu

Armirani, što si se pa ti nešto uzbudio? Naš dobri komšija se javio, ima neki problem, a ti mu ga (koliko vidim) otežavaš... baš nije fora. A ne verujem ni da se ti osećaš bolje od ovoga.

Pozdrav,

Vučko


2 montenegro-

Hvala, iako ne volim DPS, fakat je da ste se oslobodili srbijanskog jarma nad Crnom Gorom i velikosrpskih imperijalista iz Beograda.
Sprecena je SAOizacija Crne Gore.
Kao sto jednom neko rece (mislim da je Milo, ili mozda cak i moj omiljeni crnogorski politicar Slavko Perovic):"Nece vise Crna Gora biti obala velikosrpskog mora".
Srbijanska nevolja je u tome sto ne umemo sami da resavamo svoje probleme, kada nam ih neko konacno resi, po njemu pljujemo.
Zato su nam za sve krivi EU i USA, i zato tezimo sisi majcice Rusije.

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


Gospodine Spaicu,

Trazili ste link za Vehabije....
Probajte na Wikipedia - WAHHABI MOVEMENT- cini mi se da cete tu naci to sto vas zanima.


privodjenja i prijave u NP

M&M
Novi Pazar -- Istražni sudija u Novom Pazaru zbog nereda u Arab-džamiji u tom gradu odredio jednomesečni pritvor Izetu Fijuljaninu.

Ćamil Hubić je za B92 objasnio da je pritvor određen zbog osnovane sumnje da je Fijuljanin izvršio krivično delo ubistva u pokušaju i neovlašćeno nosio oružje. "Stigao je zahtev za sprovođenje istrage samo prema Fijuljaninu", rekao je Hubić.

Sem privođenja Fijuljanina, policija je protiv 17 učesnika tuče podnela prekršajne prijave.


Brisanje komentara je

Brisanje komentara je diskutabilno. Menjanje komentara, u šta spada i dopisivanje teksta, je još gore. Ako to radi autor bloga, to je za osudu. Ali kad ti to uradi moderator bloga, onda je to katastrofa. Meni se to desilo, zato želim da napomenem to ovde. Čuvajte se...

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


"Sandžak tinja"???

Šta to znači? Priznajem da ne pratim toliko revnosno politiku, sve sreća da nisam toliko besposlen. Na osnovu malo informacija koje su ušle/izašle kroz moje uši, znam sledeće:
1. Da je u Sandžaku u toku obračun između Ugljanina i Ljajića
2. Da Vahabiti postaju ozbiljan problem i za umerene muslimane (odsecanje klitorisa ženama, šerijatski fundamentalizam itd)
Šta država Srbija treba da radi po tom pitanju? Da li opet postoji neka kolektivna odgovornost svih nas za sve što se dešava na kugli zemaljskoj? Da li će epilog svega da bude otcepljenje Sandžaka/Raške? Da li će Vaš naredni blog da bude na temu "Vojvodina/Južna/Istočna/Zapadna Srbija/Šumadija TINJA A MI SE ČEŠLJAMO?" Koja je poenta svega? Eto, da iskoristim malo prostora pre nego što opet budem banovan. Srdačne želje!

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


mozda ce vam armirani biti jasnije sta u buduce mozete ocekivati

to dekili to-osecamo se ugrozenima odavno
Milić i Milić (6 Novembar, 2006 - 11:00)

ovaj vas post, takodje, ostavljamo a ne brisemo odmah, samo sa bi publika imala u vidu sta cemo i zasto brisati na nasim blogovima.

kao sto ne trpimo vecinski nacionalizam, ne trpimo ni manjinske, kao sto ne trpimo klerofasizam svake vrste. Nasilje ni u kom obliku.
.............

ovo je samo jedan od indikativnih događaja u Sandžaku
Milić i Milić (5 Novembar, 2006 - 18:09)

M&M

lokalna vlast je u paralizi mesecima, tenzije rastu, lokalni izbori su bili bure baruta, predreferendumska kampanja ih je lansirala po eksponecijalnom zakonu, religizacija društva je pisutna već deceniju ipo, kao i svugde drugo u regionu, a tolernacija s druge strane sve slabija i slabija, demokratske procedure i moderno društvo teško se probijaju....

vlada ne čini skoro ništa, ili ako čini, čini pogrešan za pogrešnim korakom...da spomenemo samo poslanički klijentelizam kao sunovrat demokratskih procedura...

takodje, BIRN je nedavno pisao o sve težoj socijalnoj slici u sandžaku


kritika vlade?

Ako je to u pitanju onda kapiram i izvinjavam se zbog neprijatnosti koju moje prisustvo izaziva.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


ne samo kritika vlade

M&M

vec i osuda verskog nasilja, nametanje verskih obicaja iznad prava gradjana ...


Sova mudruje ...

MiM were here..

ako moze jasnije, bez ezopovske politicke anlalitike...


Deus ex machina

Dragi Milići,

Iskoristite malo svog božanskog bića i skinite onaj viseći bold/strong kod našeg dobrog ali malo frustriranog komšije, omrči nam sve od svog posta na dole ;)

Posle obrišite ovaj post, pošto vašom akcijom postaje izlišan i nerazumljiv :)

Pozdrav,

Vučko


Interesantno kako malo ljudi

Interesantno kako malo ljudi na ovim blogovima poklanja paznje Sandzaku.
M&M, mislim da ova tema zavredjuje paznju. Jer pogledajte, nije da se nista ne desava:
1. U Sandzaku se u septembru za vreme lokalnih izbora desilo ubistvo u blizini birackog mesta gde je ubijen kanidat za odbornika koalicije koja je nakon toga osvojila na izborima za lokalnu skupstinu.
2. Za vreme referenduma, u glasacke kutije je ubaceno toliko listica da su se kontrolori takmicili ko je ubacio vise, i posle se "rezultatima" hvalili.
3. Vehabije napale "obicne" vernike u toku obavljanja namaza. Obezbedjenje Mesihata povredilo 3 osobe.
4. Svaki cas navrati neki od ministara vrle nam vlade, a ni premijeru nije mrsko da dodje cak do ovamo kad treba da se overi Ustav. Ili mozda sto je Kosovo blizu...


draga sabi

M&M

daleko bilo da smo rekli da se nista ne desava, on the contrarry!

hvala ti i nainformacijama koje ti spominjes, naravno!


molba za zokstera -slika aleksandre kovac

M&M

cuj, ti si tu vican, ajde nadji neke lepe slike AK sa dodele da joj MiM i ekipa sa bloga nam naseg cestitamo nagradu!


Nisam nasao nigde sliku sa

Nisam nasao nigde sliku sa dodele. Evo jedne njene fotke:

Njen zvanicni sajt (ima samo vest o nagradi, ne i slika) :

http://www.aleksandrakovac.com/


adria google

tnx

i mi trazili nesto svezije...sad cemo da staviom u telo bloga hvala...


Hvala b(l)ogu

da se neko setio! Aleksandra je uradila nesto fenomenalno i zasluzuje bar ovde da se ceo jedan blog posveti njoj.

Svaka cast! Go girl!


Milici

molim za poseban blog posvecen Aleksandri. I uopste EMA dogadjaju. A i da se ne cesljamo ovde... Mislim, ipak je cesljanje u odnosu na gore postavljenu temu, ali ipak zasluzuje, kao sto ste i sami primetili, da se o tome pise.
Hvala!


referendum na MiM

slazemo se, al nije nas resor:) cuj, mi samo cestitku mozemo kao poseban blog, ako oce ostatak ekipe...sa naseg bloga...alo ajmo referendum....
a mi i na fiftija idemoooooo


Pa to je

bas shit ali i ocekivano da se ljudi ciji resor to nije sete, a ovi sa laganim temama boli ih bas. Svaka vama cast sto ste se uopste setili. Ja od proslog petka ujutro ocekujem blog o AK, ali nema ga. A eno na vrhu naslovne strane portugalska umetnica, sto ne zameram, ali onda valjda ima mesta i za Aleksandru. Da se razumemo, to sto je ona osvojila je vrh vrhova u popularnoj muzici.


Vehabije stigle i u Crnu Goru-danasnji Danas

Vehabije stigle i u Crnu Goru
Imami pod prismotrom

Podgorica - Dva islamska sveštenika u bjelopoljskoj opštini imali su prošle godine bliski susret sa vehabijama. U maju su napali imama u džamiji, u mjesnom centru Lozna. Imam je završio u bolnici, policija identifikovala napadače, ali nikad nije objavljeno da li su i kažnjeni. Nešto ranije, jedan mladić sa bradicom napao je imama ispred džamije u Rasovu, nakon što je grupa mladića, takođe sa bradicama i u kratkim pantalonama, upozorena da ne ometa obred sahrane.
Tada su do šire javnosti stigle i prve vijesti o vehabizmu u Crnoj Gori. Uslijedila je kratka polemika između nekoliko poznatih Bošnjaka i Muslimana o tome da li ima vehabija u Crnoj Gori iz koje se moglo zaključiti da je grupa mladića na sjeveru Crne Gore pokušala da imitira pristalice vehabizma i da je taj događaj nezasluženo dobio publicitet u medijima. Ovih dana podgoričke Vijesti su vehabizmu u Crnoj Gori posvetile nekoliko tekstova iz kojih se može zaključiti da su vehabije našle utočište i na ovom prostoru.

Zenica i Brčko

Najviše sledbenika vehabizma u Bosni i Hercegovin ima na području Zenice, jer je u toku rata 1990-ih, u blizini tog grada bila stacionirana jedinica "El Mudžahid", sastavljena od ratnika iz islamskih zemalja. Ta jedinica je delovala u sastavu Armije BIH, a njeni članovi, poznati kao mudžahedini, preobratili su bosanske muslimane u vehabizam koji predstavlja tvrdu radikalnu struju islama. Nakon rata mudžahedini su živeli u selu Bočinja u centralnoj Bosni, odakle su se krajem 2000. i početkom 2001. godine preselili u selo Gornja Maoča kod Brčkog.

"I Crna Gora je, zbog dešavanja u okruženju, neriješenog statusa i drugog, bila za vehabije plodno tlo", kazao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendija Fejzić. Na pitanje da li su po jedan imam u Plavu, Ulcinju, Podgorici i Malesiji kod Podgorice vehabije, Fejzić nije želio da odgovori ni odrečno ni potvrdno. "Mislim da, bar za sada, nemamo problema sa imamima. Postoji mali broj njih koje budno pratimo i u slučaju da konstatujemo da rade protiv onoga što su potpisali, Islamska zajednica će ih ukloniti iz službe. U slučaju da to izazove neke probleme obratićemo se državi", kaže Fejzić. Bivši predsjednik Internacionalne demokratske unije i poznavalac islama Harun Hadžić kaže da ne zna koliko danas ima vehabija u Crnoj Gori. "Mislim da se stvar preuveličava i da neko namjerno i stalno želi da plaši Evropu i hrišćanski svijet takozvanim militantnim i radikalnim islamom, pa u tu svrhu poteže i pitanje vehabija kao argument", tvrdi Hadžić.
Redžep efendija Ljuljanović, glavni imam iz Gusinja, tvrdi da u tom kraju nema vehabija. Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović izjavio je da u toj opštini ima nekoliko mladih ljudi koji su po izgledu drugačiji od ostalih, ali "da mu nije poznato da li su oni neka sekta ili ne". Činjenica je, ipak da se u Bijelom Polju, Plavu i Rožajama sve češće mogu sresti žene kojima je pokriveno cijelo lice i muškarci u kratkim pantalonama i sa neobičnim bradama, na osnovu čega se šire priče o sve bržem širenju vehabizma po Crnoj Gori.
Ljetos se u Ulcinju mogla vidjeti ovakva scena. U šortsevima, sa prostrtim peškirima ispred sebe, grupa mladića sa bradama, na skeli na Velikoj plaži, svakog dana u pet poslije podne počinje molitvu. "To su vehabije. Nije im dozvoljeno da se mole u džamiji pa to rade ovdje", objašnjavali su mještani znatiželjnim turistima. Ulcinjanin Asim Luković izjavio je Vijestima da vehabije ne postoje, nego je riječ o upotrebi pogrešnog termina: "Tako nas nazivaju samo zlonamjerni ili neupućeni. Mi smo Muslimani ili Mumini sa velikim slovom M, a ne vehabije". On ne krije da se on i njegovi istomišljenici ne slažu sa predstavnicima Islamske zajednice.
Glavni imam u Podgorici Džemo Redžematović kaže da svi zaposleni u Islamskoj zajednici Crne Gore moraju prvo potpisati ugovor da će raditi u skladu sa tradicionalnim islamom i hanefijskim mezhebom. Kršenje te stavke znači kršenje i raskid ugovora. Fenomen vehabizma na području Crne Gore, smatra Redžematović, uočljiv je "nakon njegovog kraha na području Bosne i Hercegovine, koji je uslijedio zbog djelovanja jakog vjerskog kadra koji je tamo na sceni i usljed inkompatibilnosti novog muslimanskog trenda sa tradicionalnim bosanskim islamom". Redžematović smatra da je vehabizam sasvim nepotrebna pojava u islamu.
Sličnog mišljenja je glavni imam u Rožajama Ernad efendija Ramović: " Radikaizam vehabija kao i svaki drugi radikalizam nije dobar. Moramo se boriti protiv ekstremista svih vjera i nacija, od kojih čovječanstvo može imati samo štete". On kaže da se Islamska zajednica ograđuje od vehabija i smatra da bi trebalo da država Crna Gora nešto učini kad je u pitanju taj pokret. V. Koprivica


Šteta vernicima-redakcijski komentar Danasa

Šteta vernicima
Tri osobe su povređene u sukobu vernika i vehabija u petak u novopazarskoj Arab-džamiji. Zbog incidenta tokom popodnevne molitve, "krunisanog" i pucnjavom ispred džamije, Islamska zajednica odlučila je da džamiju zatvori do daljnjeg. Policija je privela Izeta Fijuljanina zbog pokušaja ubistva, a protiv 16 osoba pokrenut je prekršajni postupak. Ovim je Novi Pazar, nekada miran grad u Sandžaku, veoma značajan za istoriju islama i pravoslavlja na ovim prostorima, ponovo dospeo u žižu javnosti. Poslednjih godina smenjuju se incident za incidentom, a poznatiji su: sukobi navijača srpske i bošnjačke nacionalnosti, pucnjava ispred sedišta SDP Rasima Ljajića uoči poslednjih parlamentarnih izbora i ranjavanje dve osobe, prekid koncerta "Balkanike" za šta su takođe vehabije osumnjičene, pucnjava na lokalnim izborima u kojoj je poginuo kandidat za odbornika Liste za Sandžak, upad pristalica Sulejmana Ugljanina i demoliranje zgrade Islamskog fakulteta posle predizbornog mitinga...
Sve je garnirano svađama i međusobnim optužbama Sulejmana Ugljanina, Rasima Ljajića i sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, ali i krizom koja je uništila lokalnu privredu, sve većim brojem narkomana i krivičnih dela kojih ranije nije bilo. U svim slučajevima država se ne snalazi najbolje, a građani se čudom čude šta ih snađe. Vlada se seti Novog Pazara i Sandžaka samo kad im zatreba glas u parlamentu.
Pošteno govoreći, u slučaju vehabija, državni organi nemaju širi manevarski prostor. Pojava ovog ekstremnog shvatanja islama rezultat je, što bi rekao direktor BIA Rade Bulatović, širih društvenih okolnosti, od kojih ni međunarodni uticaj ne treba zanemariti. Ko god ne zna da je solidarnost jedna od osnova islama i da je broj vehabija i "pokrivenih" žena na našim prostorima u direktoj korelaciji sa brojem ubijenih muslimana u Iraku ili Libanu, kao i islamofobijom prisutnom na Zapadu, ne može da se bavi analizom ovih pojava. Ne treba zanemariti ni rasprostranjene, finansijski dobro potkovane i sumnjive islamske fondacije. U Novom Pazaru se odavno priča da naoko skromne vehabije dobijaju prilično izdašnu materijalnu nadoknadu. Od koga i koliku, niko, međutim, nije dokazao.
Vehabijama mora da se pozabavi najpre islamska zajednica i muslimanski vernici koji trpe najveću štetu od takvih ekstremista. Pošto glupost i nošenje smešnih brada i pantalona nisu krivična dela, država može da reaguje samo kada oni prekrše zakon. Da bi se muslimani i njihova organizacija obračunali sa "mangupima u sopstvenim redovima", neophodno je da zanemare partijsku suprotstavljenost, a država ne sme da protežira svoje političke favorite. Ne bi bilo loše ni kada bi država reagovala u slučajevima za koje je nadležna. Podsećanja radi, za paljenje beogradske džamije niko nije odgovarao, a suđenje "Nacionalnom stroju" se oteglo.


za Aleksandru Kovac-BRAVO

Draga Aleksandra,
U ime autora bloga MiM i nasih redovnih posetilaca-BRAVO!


Opet molitva

Dragi Milići,

Vidim da vam čuda idu (vratila nam se zdrava farba u lica posle moje prethodne molitve).

Hajte iskoristite malo svog uticaja na upravu (ja sam pravio neke gluposti pa me Dejan Restak nešto ne voli u poslednje vreme :) - da dovedu Aleksandru u naše Magično pozorište.

Ona je dete iz dobre porodice, šetala puno po svetu, iz njenih izjava se može videti jedan zdrav optimizam i želja da se uspe i na domaćem terenu i u gostima, pa verujem da bi bila zaista voljen i čitan član naše "uže partije", tj. VIP tima. Mislim da nam je potrebno što više te vrste izvođača VIP blogerskih radova.

Aleksandri čestitam na nagradi i želim da samo nastavi sa ovim hodom po vodi i oblacima.

Pozdrav,

Vučko


"Ona je dete iz dobre

"Ona je dete iz dobre porodice..."

Bravo Vucko, bravo majstore!


Prestravljen

Zokster, plašite me, ne osećam u Vašem stilu uobičajenu zdravu ironiju - ajd neko šamarče makar da se ne uobrazim (nisam učlanjen u Queeria, ne brinite :)

Pozdrav,

Vučko


Zbrzao sam komentar. "Ona je

Zbrzao sam komentar. "Ona je dete iz dobre porodice, šetala puno po svetu.."

Pa sta ako je "dete iz dobre porodice" i ako je "setala puno po svetu", kakvi su to argumenti? I Boris Tadic je "dete iz dobre porodice" i takodje "seta puno po svetu", ali nikad ne bih posetio njegov blog, izuzev kad bi Tadiv kojim slucajem postao clan Queerije ili dobio MTV nagradu.

(Sad je vec bolje.)


Šta treba ja da uradim da

Šta treba ja da uradim da bih postao VIP bloger? :)

**Take your place in history and prey you don't repeat it**


pitaj velikog brata

M&M


Autorska prava

Kršite li autorska prava postavljanjem ovih slika? Imate li dozvolu za objavljivanje ili se radi o poštenoj upotrebi? Ako da, onda to naznačite na odgovarajuć način. Sve ostalo je kriminal.

A inače, jeste, Aleksandra je napravila pravu stvar i učinila je mnogo za našu zemlju Srbiju. Hvala joj. Ali, to nije dovoljno za kvalitetnu promociju Srbije. Džaba nama još 100 ovakvih pevača ako se ne potrudimo na polju informatike: sredimo turističke sajtove, postavimo ih još i sredimo pretraživač da kada ukucamo ,,Srbija" ili ,,Serbia" izađu plemenite i tople slike, a ne kokarde, zastave, mape i dimovi. Hvala.


youtube

skidamo ih sa google immages, a pretpostavljamo da ih komentatori nabavljaju na youtube. pitacemo. obicno nam i b92 sugerise ako se negde krsi zakon.

inace, potpuno ste u pravu. ne samo sa sajtovima, vec sa gomilom drugih stvari takodje.


Cestitke AK

Pokazala je, kao i Zoran Djindjic i Biljana Srbljanovic, da Srbija moze bolje.
Nazalost, u ovoj zemlji, najbolje ili ubijaju ili marginalizuju, jer primitivci u ovoj zemlji ne mogu da podnesu postojanje boljih od sebe, koji svojim radom daju primer kako treba da se radi i ulaze da bi se nesto dobilo.
O gorenavedenom najbolje govori cinjenica da je Zoran Djindjic ubijen, da je Biljana Srbljanovic u Parizu, a ne u Beogradu, da su je stranci proglasili za najboljeg pisca, a ne ljudi u Srbiji, koji najboljim proglasavaju samo podobne tipa Habjanovic Djurovic i Bjelice, a da je AK clanica Udruzenja glazbenih skladatelja Hrvatske i da je tamo prihvacena, a ovde ne, izgleda da u SOKOJ-u i u srbijanskim udruzenjima za razlicite i one koji odskacu nema mesta.Kao, uostalom, ni u Srbiji.
Jadna je zemlja u kojoj su ratni zlocinci popularniji od reformatora, kvazi pisci i nacionalisticki placenici popularniji od onih koji su u Evropi proglaseni najboljim, i u kojoj su sisate konkubine i sponzoruse ratnih zlocinaca i profitera i Grand kvazi zvezde popularnije od najkvalitetnije pevacice u Srbiji danas!

Da preformulisem Dositeja:"Vostani Serbie, davno
si komirana, u nacionalistickoj maniji poludela, sada se probudi, i Srblje iz kosovskog mita probudi"!
SFSP!
"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


Pivo pa batine

Brate Uroše, dođe mi da primenim na tebi recept koji je Goran Svilanović rekao da bi koristio na Seržu... nadam se da nisi prekrupan (onda bih morao da tražim neka pomagala, ili da te duže tretiram pivom) :)

Molim te sastavi se, nemoj bre i u čestitke i pozdrave da dodaješ taj zagrobni ton. Da si Aleksandru ovim sokolio pre takmičenja, teško da bi imao sada na čemu da joj čestitaš :)

Pivski pozdrav,

Vučko


Hvala na komplimentu, Vucko,

jer kad tako nesto dodje od nekog kao sto si ti, stvarno jeste kompliment.
Pivo volim, ali ga pijem samo retko, kao i alkohol in general, pijem samo s prijateljima, ne sa takvim kao sto si ti!
A glede AK-mislim da ona to vec odavno zna.
I ovo je stvarna situacija u Srbiji ma koliko vi relativizatori zlocina kojima zakon lezi u topuzu, i kojima nacija predstavlja lepo pokrivalo za sve nedostatke, koji krivite EU i USA za nesto sto je krivica Srbije kao drzave i moralna i politicka odgovornost nas kao gradjanki i gradjana, to poricali!

"Screw you,guys, I'm going home""
Eric Cartman


što popljuva čoveka tako?

Gde nađe i da je relativizator zločina, da mu zakon leži u topuzu, da krivi EU i USA za nešto...? Tvoj problem se rešava samo temeljnom i upornom terapijom. Ne možeš nekog tamo vučka da kriviš zato što imaš problem sa agresivnošću.

*Ova berba je bogata, ali ima dosta plodova koje su pacovi uništili, a one koji nisu oglodali,
zagadili su svojom otrovnom pljuvačkom.
Koja je uloga sove?*


Otkazano zbog nedostatka interesovanja

Ok, ništa od piva, bar do daljnjeg :)

Što se tiče ostalog, nisam se baš prepoznao... nedostataka imam koliko hoćeš, ali ne vidim kako bi ih nacija pokrila. U okrivljavanje se baš ne razumem previše. Jedino sam radoznao kako stičeš prijatelje - npr. kako prepoznaš prijatelja.

Pozdrav,

Vučko


Mislim...

...Da se Serg krije iza potpisa Urosh.


Kolektivno članstvo

Na osnovu svega iznetog i viđenog smatram da su Vehabije zaslužile da budu kolektivno primljene u LDP.


a na osnovu

procitanog, vi ne zasluzujete da dalje samrate vasim neumesnim komentarima. sorry, nemamo nameru da trosimo sate i sate svog zivota i tudje volje da citaju blog ne bi li vas i vama slicne ubesjivali u bilo sta, ili s vama bilo sta raspravljali...ima tolikoooo drugih....

u budce cemo brisati vase komentare da bi ostavljai prostor i nit onima kojima poseta ovom blogu znaci nesto vise


Opet Juda u Podgorici-danasnji Danas

Opet Juda u Podgorici

Jedan politički učmao vikend u Srbiji zasigurno bi razbila Sanda Rašković Ivić izjavom da bi Milo Đukanović morao da zna da je najgore biti Juda, da se povodom prošlonedeljne audijencije kosovskog premijera Agima Čekua u Podgorici nije oglasio i srpski premijer Vojislav Koštunica neobično oštrim upozorenjem Vladi Crne Gore "da je dužna da strogo poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", a u protivnom "snosiće odgovornost za ozbiljne posledice u odnosima Srbije i Crne Gore". Notu koja parira sekvenci o Judi, Koštunica je uneo primedbom da se nikada u dosadašnjoj istoriji Crna Gora nije stavila na stranu protiv Srbije, kao što to nije učinila ni Srbija otkada postoji.
Osim same Čekuove posete, čiju je najavu zvanični Beograd, kao i deo prosrpskih stranaka u Crnoj Gori ocenio problematičnom, lavinu negodovanja izazvala je Đukanovićeva izjava: "Kosovo je naš susjed", čiji je prvi deo - "Mi ne pretendujemo da rješavamo status Kosova, ima ko o tome da brine..." - potpuno zanemaren. Posebno mesto dato je okolnosti da "Čekua Srbija tereti za ratne zločine nad srpskim narodom, i to ne samo na Kosovu" (Koštunica) ili, kako je na protestnom mitingu poručio predsednik SNS Andrija Mandić, "Čekuu su ruke krvave ne do lakata nego do ramena".
Slučajno ili namerno, zvaničnici Srbije nisu se osvrnuli na fakat da je Čeku u Podgoricu stigao u pratnji predstavnika međunarodne administracije, kao ni da se već tada znalo da će ga u jučerašnju posetu Bratislavi pratiti lično šef Unmika Joahim Riker. Zaboravili su i da je nedavno Čeku u Vašingtonu razgovarao sa predsednikom SAD Džordžom Bušom, a da ga je u Parizu primio šef francuske diplomatije Filip Dust Blazi. Zapravo, Čekuovoj diplomatskoj inicijativi, usmerenoj na što brže priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine, odoleva jedino Moskva koja još nije odgovorila na njegovu želju za prijemom. Za sve ostale, uključujući i region, Čeku možda nije najpoželjnija, ali jeste nezaobilazna politička figura, sve aktuelnija kako se bliži vreme za utvrđivanje budućeg (što ne znači i konačnog) statusa Kosova.
Nema sumnje da će vrlo brzo sa Čekuom za isti sto (ili kanabe, ne menja stvar) sesti i srpski premijer, pa činjenica da je Đukanović to učinio nešto ranije ne bi trebalo da bude kapisla za otvaranje novih frontova. Ukoliko nije reč o sasvim nediplomatskom razbijanju učmalog vikenda i reakcijama za postreferendumsku upotrebu, kako drugačije čitati Koštuničinu opasku o odgovornosti za ozbiljne posledice u odnosima Srbije i Crne Gore nego kao najavu novih konfrontacija? A Juda je tu, očito, zalutao.


Хвала Милу!

Мило ради у интересу Србије, само што то нико не схвата!


Milo radi u interesu Crne Gore

Milo radi u interesu Crne Gore i to je njegov posao.
Problem je što se neke glave u Srbiji ne mogu nikako navići na činjenicu da je Crna Gora samostalna država, sa svojom politikom i svojim interesima.


Momčilo Mandić optuzen i za ratne zlocine-i to promice

Sarajevo -- Pred Sudom Bosne i Hercegovine juče počeo još jedan proces bivšem funkcioneru Republike Srpske Momčilu Mandiću.

Momčilo Mandić

Jedan od bliskih saradnika Radovana Karadžića suočava se sa optužbom da je direktno odgovoran za otvaranje logora, progone, zlostavljanja i ubijanja civila. Kako iz Sarajeva za B92 javlja Amir Sužanj, Mandić se pred sudom našao drugi put samo nekoliko dana pošto mu je izrečena presuda za organizovani kriminal u slučaju Privredne banke Sarajevo.

Prema optužnici, Mandić je u svojstvu pomoćnika ministra unutrašnjih poslova RS, a kasnije i na funkciji ministra pravde, od maja do decembra 1992. učestvovao u planiranju i izvršenju nezakonitog zatvaranja, progona, nečovečnog postupanja i ubijanja nesrpskih civila u kazneno-popravnim domovima u Sarajevu i Foči i u školi MUP-a u sarajevskom naselju Vraca.

Mandić negira da je počinio te zločine. "Ja sam tada bio pomoćnik Alije Delimustafića, nikakvog srpskog ministra, bio sam funkcioner tada zajedničke države Bosne i Hercegovine i u tom svojstvu sam naknadno došao i organizovao da ljudi ne budu na ulici, već u tom objektu", kaže Mandić.

Tužilaštvo smatra da Mandić nije odgovoran samo kao nosilac funkcija, već da je lično preduzimao radnje nezakonitog zatvaranja, posle čega se nekim zatočenim civilima gubi svaki trag. Tužilac je naveo da su u tim zatvorima civili nezakonito zatvarani, fizički zlostavljni, ubijani, izlagani prinudnom radu, ali i da su nestajali.

Advokat Milan Vujin, Mandićev branilac, smatra da su dokazi pribavljeni protivpravno, a da Ministratstvo pravde nije imalo nikakve ingerencije nad zatvorenima.

Suđenje izaziva veliku pažnju javnoati jer je Mandić bio saradnik haškog optuženika, lidera Srba u BiH, Radovana Kardžića, a smatra se da bi na suđenju mogli biti otkriveni detalji vezani za događaje sa početka rata u BiH.


Pa Jelena,

baš o tome je reč, o tome kako neprimetno prolaze vesti o ratnim zločinima. Nije samo Radovan ili samo Mladić. U Sudu za ratne zločine sudi se policajcima za zločin u Suvoj reci. A izveštači su se izveštili da daju takvu formu tako važnoj vesti da se gotovo ni ne vidi vest. Sve je loše, od naslova/najave do sadržaja.

Sudi se u Hagu i dalje, mada se sve čini da se stekne utisak da je Hag već zatvoren. Ali nije. Ima svaki radni dan po dva suđenja. Jednostavno je, ukucaš www.domovina.net i vidiš raspored u sve tri sudnice. Sudi se i u Sarajevu i u Osijeku, i u Banja Luci.

Otkud tolika suđenja ako nije bilo zločina?


Ili jos preglednije na

Ili jos preglednije na http://www.un.org/icty/bhs/frames/schedule.htm

Izvinjavam se ali mi ovo ubacivanje URLa sa tagovima ne ide bas najbolje...:-(