Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Prazna zarđala kašika

Gandi sa greškom: Sa oproštajnog mitingaGandi sa greškom: Sa oproštajnog mitingaŠešelj je sam otišao u Hag. Šešelj je sam izabrao da izigrava siledžiju i u sudnici. Kad je zbog toga kažnjen (tako je to u “kazamatima”), Šešelj je sam prestao da jede.

I sad nama treba da bude žao? 

E, pa ne ide to tako - malo sam nemilosrdna balkanska mačo-muškarčina, malo bijem sam, malo puštam telohranitelja da bije, malo napušavam, malo sprovodim represiju, malo šaljem dobrovoljce, malo ratujem po komšiluku, malo proterujem, a onda kad zagusti - udri po gandijevskim metodama borbe. Kao, “jadan ja, zar me vam nije žao”. 

Nije. 

Moram prizanti da mi do dan danas nije najjasnije zašto je sam otišao u Hag - da li je mislio da ne može da ne pobedi, da li je mislio da će mu dozvoliti izlive primitivizma i prostote pred kamerama, da li je mislio da će moći da sudije poliva vodom, advokatima čupa mikrofone, tužioce napušava, obezbeđenje davi a Karlu pesniči, ili je samo bežao od predstojeće “Sablje” - tek, sam je otišao, bez lisica i sa sve trubama i zastavama.

A kad negde odeš kurčevito sa sve trubama i zastavama, onda ne ide da posle izigravaš žrtvu. 

Gandi je praznom kašikom pobedio britansku imperiju. Samo, Gandi nikad nije pretio da će tom kašikom da kolje.

Ja konačno nemam problem sa Šešeljevim istupima. Konačno je slobodan da luduje koliko god želi, da tuče glavom o zid koliko želi, pa i da gladuje koliko želi.

Konačno za svoje postupke plaća svojom, a ne našom ili kožom naših komšija.


uskoro ce ovako da izgleda:

A sto nece meni...

da prikaze fotku sa url adrese....kako tebi ide kod
Da li mozda nece JPG i GIF da prikaze?


...

SERBIAN RADICAL PARTY
General Department
Belgrade, 11080 Zemun, 3 Trg pobede

Belgrade, Nov. 11, 2006

President of Serbian Radical Party, Dr Vojislav Šešelj, has gone on a hunger strike in the UN Detenetion unit in Sheveningen.
He started the strike at 6 o'clock p.m. on November 10, 2006.

President of the Serbian Radicals has stopped eating and consuming any liquid but water.
(Q: koje li je tecnosti ranije meshao sa lekovima za pritisak)

Dr Vojislav Šešelj has stopped taking any medicines and is refusing possible medical aid. So far he has been taking medicines against high blood pressure, asthma, stomach ulcer and medicines against rheumatic disorders.

D E M A N D S
of President of the Serbian Radicals, Dr Vojislav Šešelj, are as follows:

1) Revoking all restrictive measures of discriminatory nature as regards the visits of Jadranka Šešelj (NB vendi se ne spominje), which have been imposed by the Hague Tribunal Prosecution due to the false suspicions.

2) Registration of the defence counsel to Dr Vojislav Šešelj and normalization of the conditions for the preparations of the defence.

("normalizacija" ovde ne znaci da ce vojvoda pokusati da ubrza citav postupak time sto ce, eventualno, da pocne da koristi djavolje sokocalo, a.k.a. kompjuter:
-------
He also objected to fact that most tribunal submissions are only available in an electronic form on computer. “You deny me the right to defend myself, because I do not want to accept things in an electronic form,” said the defendant.
-------)

3) Delivery of the Court and Prosecution documents exclusively on paper and in Serbian language. (NB ne bosanski, crnogorski ili hrvatski)

4) Mr. Hooper and Mr. O'Shea must be removed from the case of Dr Vojislav Šešelj, and the Decision on appointing a stand-by counsel recalled, for it is based neither on the Statute nor on the Rules on procedures and evidence.

(ni strajk gladju nije predvidjen statutom i pravilima postupka)

Dr Vojislav Šešelj will stop the hunger strike after his demands have been met.

( or else ... :rolleyes: )

We appeal to you to inform your colleagues about the situation od Dr Vojislav Šešelj and to make it public.

Vojislav Šešelj, Serbian hero yeah

Freedom to Šešelj!


Nesto ovde ne stima

Cudna im ova cirilica u pismu of Srebian radical party...ipak, siguran sam da se ne bi srozali toliko nisko, pa upotrebili neko drugo pismo ili, ne daj boze, agresorski jezik


"...pod kojim se uglom

"...pod kojim se uglom vineš u nebesa,
pod tim te čeka 'ladna Trebjesa..."

**Take your place in history and pray you don't repeat it**


Lepo si primetio...

osnovna razlika izmedju Gandija i Seselja je sto je ovaj drugi dopustio da mu kasika zardja. Od tog trenutka je sve krenulo nizbrdo.

Pouka:
Redovno perite escajg u masini za sudove, da ne biste i sami zavrsili u masini... bilo prljavi pred cistim sudovima, ili cisti pred prljavim sudovima (to su dve varijante gde vam se lose pise).

A sad pitanje. Cija je jos kasika rdjava?

[img]http://www.rustmadeinengland.com/media/Silverspoon.gif [/img]

Pa otisao je sam u Hag..

...samo zato da ga ne bi uhapsili u Sablji. Meni licno je zao sto je on tamo, jer da su ga uhapsili u Sablji, kakav je kukavica, sve bi propevao (a on, ruku na srce, mnogo zna, pa nije za dzabe najbolji kadar udbe) i sada bi imali mnogo cistiju situaciju u Srbiji.

Inace, moje skromno misljenje je da su on i Milosevic u devedestima i Kostunica sada (ne znam tacno ko vise) najvece zlo koje je zadesilo srpski narod u poslednjih 200 godina.

A razmisljajuci o temi "sta bi bilo da je bilo", sta mislite sta bi bilo danas da nesrecni Dusan Mihajlovic sa svojom ne-znam-vise-kako-se-zove-minornom-strankom nije kojim slucajem dao podrsku Milosevicu 92 godine? Tada Milosevic ne bi mogao da sastavi vladu, momentum je tada protiv njega bio veliki, studenski protesti u toku...

Samo mislite o tome...


Pixon, potpuno se slažem sa tobom

naročito po pitanju najvećeg zla koje je zadesilo Srbiju u zadnjih 200 godina. Što se tiče Šešelja, ako se ja pitam neka zauvek ostane tamo gde je sada, kada je već pobegao od Sablje, a ubedjena sam da deli potpuno istu odgovornost za ubistvo Djindjića kao Koštunica, može što se mene tiče da bude na dijeti do kraja života. Problem je u tome što Zorana ništa ne može da vrati, a mi smo na pragu čini mi se još strašnije katastrofe nego 90-tih, jer je sada narod toliko lud i nenormalan da više apsolutno posle toliko godina patologije u svom okruženju, više ne razlikuje ni gusku od patke. Više nemamo sa kim da ratujemo osim sa samima sobom, a to je ono što DSS-radikali, SPS,JUL, to je ono što sami priželjkuju, da Koštunica isuče mač jer samo on se na bojnom polju ne dokaza, kao njegovi puleni.Ne znam da li sam previše mračna, depresivna ili šta...samo znam da se opet nekako bojim


pa otisao je jer kovao sa

pa otisao je jer kovao sa kriminalcima plan da ubiju djindjica. Zasto je Mira otisla u Rusiju, zasto je on otisao u Hag...za njega je bolje i zatvor nego dosovski kazamat... UBICE


Mislim da je trebalo da

Mislim da je trebalo da pomenete i Marka Miloševića.


Novi trendovi swpskih lidera

Rešio čovek u svakom pogledu da krene stopama svog drugara po ubeđenju te da se dokrajči pod punom svešću i odgovornošću. Onako kako to samo swbi umeju, iz inata.
Pomislih gde bi nam bio kraj da su se toga dosetili početkom 90ih. Kad već nisu, bilo bi mi draže da su bar sačekali presudu i sistematski počeli da se ubijaju.
No, kad god došlo dobro došlo. Prvi put sam delimično uz Šešelja. Želim mu da istraje, jako i do samog kraja™.


A posle ce (kad strajk uspe)

moci, kako kazu u Monti Pajtonu, "da pokusa da obori svetski rekord u boravku pod zemljom".


:-)

:-)...dobri stari Monti


Utisak dana

Jučerašnji utisak dana- presamićeni Toma Grobar u prikladnom crnom odelu, i njegov patetično/tragikomični nastup, izraz lica, govor i žal za Predsednikom mu.

http://ivana.mojblog.co.yu


A niko od njega više ne

A niko od njega više ne želi da uspe štrajk i da sedne na njegovu stolicu.


Bilo kako da prođe i bilo

Bilo kako da prođe i bilo šta da mu se desi, to neće biti dovoljno da otplati sve što treba.
Ne mogu ja da se sprdam kada je on, i ceo ovaj slučaj sa njim, u pitanju, jer ja, zaista, mislim da je otišao tamo jer je znao šta će se, posle njegovog odlaska, dešavati u Srbiji. Zbog toga osećam bes što će proći nekažnjeno poput Miloševića i mnogih drugih.


Можда је погрешио авион

Па, могао је и он да оде у мајчицу Русију.

Ово му дође као кад би од мобилизације у Србији бежао у Ирак.


Gde si Vragecu kućo stara?

Pa ja i zaboravila na tebe. Šta misliš koji bi scenario bio najbolji? Da zavrtimo planetu u nazad i prespavamo svi 12 mart.Nemoguće. Šešelj je po meni deo istog plana i strane kao i Koštunica i obojica su deo iste zavere. Kada su Miloševića vratili u sanduku, bila sam ljuta što ga vraćaju, a da ga nisu osudili pre toga, i toliko mi je bilo odvratno u kom cirkusu živimo i koliko smo nenormalni. Pa čak i kada bi optužili Šešelja, to bi bilo za ona dela za koja svi znamo, ali mislim da nikada nećemo doživeti da odgovara za svoje učešće u ubistvu Zorana Djindjića. Šešelja je sigurno posavetovao Koštunica i Jočić da ode u Hag i tako izbegne predstojeće dogadjaje, jer njima je bliži i bolji Šešelj od Djindjića. I ja osećam bes zato što ne možemo da se skupimo i ponovimo 5 oktobar, ali ovog puta bez kompromisa i sa itekako revanšizmom prema DSS-u,SPS-u,JUL-u, Radikalima, G17, DS-u, svima onima kojima su krivi za sadašnju tragi-komičnu i bolesnu Srbiju.


Kurčevita apstinencija

Quote:
A kad negde odeš kurčevito sa sve trubama i zastavama, onda ne ide da posle izigravaš žrtvu.

Negde je prirodno očekivati da ću ja baš za ovo da se uvatim. Vidim da je i Veljko počeo da koristi kurir/press rečnik i meni omiljenu reč kurčevito i ja ga u tome podržavam.
Svi su se nešto uvatili što Šeki neće više da papa kašice iako mu stavljaju svakog dana novo "platno" (moja Karla je supel), a niko da se pita da li i kako kurčeviti vojvoda štrajkuje apstinencijom već ohoooooooho (after Vendi ništa).

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


A sta mislis da rade

one razne advokatske pomocnice koje vode u Hag? Hvataju beleske?


A i ti bi dobrovoljno u Hag?

eeeeeeeeee da je tako kako ti sanjas mi bi ovde imali samo dobrovoljne odlaske...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Yeah. Right.

:)


Quote:...a niko da se pita

Quote:
...a niko da se pita da li i kako kurčeviti vojvoda štrajkuje apstinencijom već ohoooooooho (after Vendi ništa).

Desanka, majka!!!

www.blogoye.org/spadalo
***Trava upotrebljena za ljubavnu igru!
Najbolje upotrebljena trava!***


ili što bi rekla...

...Biblija :"Ko se kašike lati, od kašike će i poginuti".


:))))

:))))


kasika

Quote:
:"Ko se kašike lati, od kašike će i poginuti".

Katko i jasno!


A mudro narod kaze

Ko kasiku baci bacice kasiku (na sopstvenu odgovornost).


Jelice...

...ulogovao sam se da bih se slozio sa tobom :)


Rale,

hvala, ne citiram mnogo Bibliju, al' ovde legla, čudo jedno!


Bas me interesuje

dokle ce da gladuje...Dok nam Vucic ne saopsti da je vodja prekinuo strajk za dobrobit srpkog naroda? Mozda i "baci kasiku"?!


Bas me zanima sto niko ne

Bas me zanima sto niko ne pominje Paroskog (Bese li mu ime Milan?) Njih dvojica su "junacki" paleci nas Srbe u Jagodnjaku kod Belog Manastira pozivali(tamo sam "bio na vezbi" u ratu koji su "izazvali oni drugi" i u "kojem Srbija nije ucestvovala")da:
- Ako vam Hrvat samo stane na put, ubijte ga k'o kera za plotom!
To sam tada cuo svojim usima, a za vreme rata je TV Srpski Vukovar (kako se tada zvao) cesto emitovao tu video-kasetu. Kurazio je narod. I Seselj i Paroski su porekli da su ikad bili u Jagodnjaku, a "Sud" poverovao i oslobodio ih.
I kakvo - OPET - licemerje i Seselja i njegovih radikala: jesu li oni koje su oni zatvarali imali uslove dostojne coveka? Jesmo li mi koji nismo bili iza njihove brave imali zivot dostojan coveka?
A on se zali na uslove u Hagu!!! Moooreee!
Kakvim strajkom gladju ja mogu da izbacim ovu cetvorogodisnju vlagu Kopackog rita iz kolena? Kako da se izgladnim da prestanu da sevaju i skljocaju. A "branio" sam Srbiju koju su ON i Toma Grobar, i Onaj pod Lipom, i Ona Kud si Posla sa Cvetom u Kosi hteli da iskonstruisu.
Najzad, kako da zaustavim vlagu u ocima koja mi se uvek pojavi kad se setim kako mi je kcerka, vracajuci se sa "branika" Njihove Srbije, ostavljajuci igru s decom, potrcala u susret:
- Evo moga tate!
Oprostite mi na ovim izlivima emocija, ali MORAM to da iznesem. Neka Njega tamo u Hagu i neka radi sta god hoce. Pod kontrolom je. A sto napravi sebi, sam je to uradio. Uostalom, nikad nikome nista dobro nije uradio. Red je da i na sebi proba.


apel

Pozivam ministra Jocica da omoguci iste ili slicne uslove Vucicu&Nikolicu&PatrijarhLazicevoj&Gojkovic&svim ostalim zainteresovanima da se solidarno pridruze strajku Vojislava Seselja.


Super Hik

da li se neko seca legendarnog negativca iz legendarnog Alana Forda? Mene (legendarni) Seselj neodovljivo podseca na njega. Onako musav, masan, tibast, zvalav.

Nazalost, dok Super Hik nije mogao svoju zlobu da prosiri izvan stranica stripa, Seselj je jahao i jahao sa ostalim jahacima apokalipse....


Ma covek je pljunuti

Zika Obretkovic, samo krupniji:

(nsarski ima copyright na ovu konstataciju od 1990.)


Ja ne bih

vređala Žiku. Izvini mu se.


Good point.

Good point.


Very good point!

Very good point!


Excellent point!

Excellent point!


OK,

mada, kako kazu Pajtonovci, "nisam ocekivao spansku inkviziciju". Khm, khm...

Postovani gospodine Obretkovicu,
iskreno se izvinjavam sto sam uporedio vas fizicki izgled sa izgledom druga Cijeimeseneizgovara. Nije mi bila namera da vas javni lik na bilo koji nacin uvredim ili umanjim. Vasa aktivnost, kako u kulturnom, tako i u filozofskom zivotu grada je suvise poznata i cenjena da bi je ovakvi ispadi, kakav sam ja sebi gore dao priustiti, mogli umanjiti. U pitanju je, zaista, bio istup u zaru diskusije, i ja vam se najiskrenije, jos jednom, izvinjavam.
S postovanjem,
nsarski

P.S. Gospodine Obretkovicu,
takodje od vas ocekujem da se izvinite mojoj cerki koju ste, sudbonosne godine 1990., kada joj je bilo 5 godina, prestravili time sto ste, dok smo setali Skadarlijom, iskocili iz nekog mraka i poceli da joj recitujete stihove "devojko, devojko, devojko" (one iz vaseg slavnog opusa). Kad smo dosli kuci, na TV programu je prikazana velika glava druga Cijeimeseneigovara, te je ona, nanovo preplasena, ustanovila veliku fizicku slicnost izmedju "cika".
Ako se slazete sa ovim predlogom, rado cu vam poslati njenu e-mail adresu.
S postovanjem,
nsarski


e sad ste me naterali

da googlujem ziku i pogledam njegov rad na youtube. i don't get it. what's so funny? zbog cega bilo ko zna za njega? WTF???


Žika

Draga Brooklyn,

Žika je, koliko ja shvatam, "lice sa posebnim potrebama" - mentalno zaostao ili tako nešto, nisam baš doktor.

Žika se motao po gradu, svirao u svoje dvojnice i pevao neke svoje pesmice, ne preterano smislene, i žicao pare od prolaznika (npr. svatova, npr. mojih, 1993., posle venčanja u opštini Stari Grad).

"Svetsku slavu" i status legende je stekao u radio-emisijama pokojnog Milovana Ilića Minimaksa, gde Žikino nesrećno stanje i pesmice Minimaks podelio sa celom Srbijom.

Malo morbidna zabava - ali Žika je imao neku crtu u tom svom stanju koja je uveseljavala narod, koliko god bilo (ne)pravedno ili (ne)ukusno od Minimaksa da to širi preko radio Beograda (i "mreže udruženih radio stanica"... ili kako je beše bila ona fraza).

Vučko


i just don't

get ppl over there :(


Nesh,

kako je bilo na promociji?
Malo bilo i na vestima B92 u 23.00. Videlo se da je bilo puno sveta.


Pa bilo

je fino...sala je bila puna, stajalo se... nazalost sala i nije bas prevelika. Pricalo se o Ustavu, izborima (Prokic je bio prilicno ostar...:-), kao i obicno...), ljudi kupovali knjige. Nije proslo ni bez NINa, naravno, pa je jedan neotesanko (sto bi mi ovde rekli)pitao Biljanu "da li je njen muz...bla,bla", te se Biljana malo iznervirala. Bilo je kamera, ali posto sam kuci dosao kasno, ne znam kako su niski mediji javljali o dogadjaju (pretpostavljam da je i to bilo OK). Sve u svemu trebalo bi da se malo cesce okupljamo u slicnom sastavu!!!

ps - nisam hvatao beleske pa je izvestaj zato ovako "tanak"...:-)


A kako bi bilo?

(gornji deo komentara obrisao Veljko)

Na zalost, svi ste isti. Vi koji ste se radovali Djindjicevoj, Curuvijinoj, Milosevicevoj, Seseljevoj, ... i drugim mukama. Vi ste, bre, bolesni. Covek je covek. Ne raduj se tudjoj nesreci, budalo.


o cemu ti to, ociju ti bezlicnih?

covek se grci, mi se smejemo a djindjic i seselj na mukama - koje si ti blesave bobice doruckovao jutros???


Ma Sonja,

taj što jede bobice ulogovao se pre dva sata, pa prvo svratio kod Srdjana K. da napljuje Natašu pa ovde.


a onda ce da salutira

ispred ateljea


dozivljaji macka Tose

da li ste se obrazovali iz te knjige? Est modus in rebus. Odbi.


eyeswithoutaface: "Est modus

eyeswithoutaface: "Est modus in rebus. Odbi."

Dobro mu ovo 'odbi'. Pitam se sta je po zanimanju eyeswithoutaface?


Hajka na vuka

Ljudi, dirao je Natasu, evo ga, evo ga, ovde se sakrio, ulogovao se pa se izlogovao, sad bezi onamo... uzasno, strasno. ZALOSNO.

Nisam pljuvao Natasu a da sam hteo verovatno bi. Uostalom pravo na slobodu izrazavanja mi ti nisi dao. Stoga, odbi i ti. Procitaj jos jednom. Nek ti da Veljko ERASER da procitas i prvi deo, ovog komentara ovde.

Mene tema ne interesuje. Vazno je ostati covek. To je bit. Interesuje me samo nervus rerum.


"Mene tema ne interesuje.

"Mene tema ne interesuje. Vazno je ostati covek. To je bit. Interesuje me samo nervus rerum."

Nego sam tu da hor bude veći.

P.S. O kom čoveku je reč?


eyeswithoutaface: "Stoga,

eyeswithoutaface: "Stoga, odbi i ti."

Evo ga jos jednom to 'odbi'. Profesionalna deformacija.


Da ne pišeš latinicom

Da ne pišeš latinicom zakleo bih se da si Aleksandar Vučić.


Quote: Buco Vragec Da ne

Quote:

Buco Vragec

Da ne pišeš latinicom zakleo bih se da si Aleksandar Vučić.

Можда зато и пише, да га не би препознали :)


lepo si to napisao

a sad se skloni malo sa sunca


Ali,

Quote:
Covek je covek. Ne raduj se tudjoj nesreci, budalo.

Ovog coveka nije zadesila nesreca, nego ga polako stize zasluzena kazna. Razlika velika. I, btw, ja ne primecujem da se neko raduje.


Koja nesreća?

Deo eyeswithoutaface-ovog komentara koji je preživeo:

Quote:
Na zalost, svi ste isti. Vi koji ste se radovali Djindjicevoj, Curuvijinoj, Milosevicevoj, Seseljevoj, ... i drugim mukama. Vi ste, bre, bolesni. Covek je covek. Ne raduj se tudjoj nesreci, budalo.

Da prenebegnem to što ste pomešali dželate i njihove žrtve:

A na kakvoj je to muci Šešelj?

Zašto bi trebalo da mi bude žao čoveka koji je suodgovoran za stradanja stotina hiljada ljudi i uopropašćene biografije, čoveka koji je propagirao i sprovodio nasilje i mržnju, čoveka koji nije imao trunku osećanja prema slikama užasa kojima je sam doprinosio i - konačno, čoveka koji je sam otišao tamo gde mu je mesto i koji je sam izabrao da gladuje?


"Zašto bi trebalo da mi

"Zašto bi trebalo da mi bude žao čoveka koji je suodgovoran za stradanja stotina hiljada ljudi i uopropašćene biografije, čoveka koji je propagirao i sprovodio nasilje i mržnju, čoveka koji nije imao trunku osećanja prema slikama užasa kojima je sam doprinosio ..."

Pitanje za Cvetkovica i njegove istomisljenike: je li ovde (takodje) opisan Ljubisa Ristic i Brana Crncevic?


Sve je to ok ako je tako

Tvoje razmisljanje je kao: "umre baba, ode teret". Lepo bi bilo da vratis ono sto sam napisao jer komentarises tekst koji si delimicno cenzurisao. Dobra stara vremena, a?

Cenzurises i stvaras personu ingrata? Nije lepo. Ali svako ima svoj nacin.


Цензура

Сљепче код ОчијуБезЦуфи, иди научи шта је цензура.
Помоћ: Није кад неко обрише баљезгарије са сопственог блога, осим ако се цео медијски простор није свео на његов блог.


Očiju ti...

...šta bi trebalo da bude "persona ingrata"? Jel' si mislio na "persona non grata" ili " persona grata" ?


Pucajte ja i dalje drzim cas

persona ingrata - osoba u nemilosti

Nema na cemu.


Човек је човек

Човек је човек, убица је убица, жртва је жртва, а ратни злочинац је ратни злочинац.

ОчиБезФаце (или мозга?), иди и због туге за све мање подгојеним војводом удари и ти у штрајк глађу.


Ili da ode u Hag i pomogne

Ili da ode u Hag i pomogne vojvodi da prekine apstinenciju. Voli on to da radi u zatvoru. Sećam se da se pričalo da postoje njegovi vrlo kompromitujući snimci iz vremena nekog od ranijih robijanja.


Da iz Foče...

...tamo negde osamdesetih...


Šta misliš da li je bio

Šta misliš da li je bio dečko ili devojka?


Ne znam...

...ali zli jezici tvrde da je ima nadimak "Slavica"...


Još je meni Mira pričala...

Sve je to meni pričala moja drugarica Mira M. (naravno dok smo se još družili)...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


KO DRUKCIJE KAZE, KLEVECE I LAZE

Lepa sela, lepo gore. Ima smisla...

By the way, Veljko mogao bi da vratis prvi deo. Nema tu niceg strasnog ni ruznog. Razmisli. Zapali su u corsokak. Bice im jasnije.


A ti si sta???

*pocetak je obrisan, jer uvrede nisu dozvoljene.
----------------
Pises da je covek covek i da se ne treba rugati coveku u nevolji? Jel coveku koji je ziveo sretno i bericetno na nasoj nevolji. Jer ti nisi covek? Da li je taj Seselj dok je vladao Srbijom pitao bilo koga da li ima da jede a ne da li strajkuje gladju???
Neka malko strajkuje cisto da vidi kako je bilo nama narodu koje je on citiram:"Jebat cu vam mamicu" nazivao kako stigne.
Da ima zakona u ovoj zemlji sad bi trebalo 47% gradjana ove zemlje sa pravom glasa da trazi milijarde odstete za uvredu licnosti. Ko nije zaboravio SRS glasnogovornici su x puta rekli da su izdajnici svi oni koji ne izadju na referendum.
Neka strajkuje nake smanji malo onu svoju mesinu i ako crkne neka je jer znamo sta je on sve radio.

v.


Neka se zavrsi jednom

Siguran sam da pomenuti covek ne zasluzuje ovoliko reci. Nestace on kao sto je i nastao. Jedino me brine sto je ovaj narod veoma sklon da od najvecih zala pravi heroje i uspehe. Neka ostane tamo gde je sada. Sam je otisao iako se nesto i nisu otimali za njega. A da je zbog njegovog delovanja poginulo previse ljudi cinjenica je. Ovi njegovi klonovi ovde imaju priliku da osvoje vlast. Sve cesce pomisljam na onu: Sto gore to bolje!


Prvi put kao tragedija, a

Prvi put kao tragedija, a drugi put kao farsa?
Ne.
On je bio protagonista tragedije i istovremeno pravio farsu od nje.
Sada moze i da umre odbijajuci hranu.
Ili da se prezderava.
Nema to vise nikakvog znacaja.

Neprihvatljivo mi je pominjanje Gandija povodom strajka gladju ovog zalosnog pajaca, pa makar bilo to uradjeno samo radi kontrasta.


NAjlepse od svega

Sto klaka ovde sad upada u usta sebi i prici o Mladicu. Znaci jedan Seselj, koji je ocigledno kriv, je stisnuo petlju, i iz jednog ili drugog razloga (a znajuci da se niko ziv nije vratio iz tribunala, ili bar nije dugo ziveo posto se vratio) sam otisao tamo. Nije Ova ili Ona Srbija ucenjivana njegovim hapsenjem, nije joj usporavan ulazak u EU, nisu nametane sankcije, nije uskracivana pomoc. Medjutim sad ne valja sto je sam otisao. Naravno Mladicu se sugerise da se sam preda, ili sam ubije, sta mu je draze jer ce ishod na kraju biti isti.
Ono sto je cinjenica koja se bes pinko ostrascenosti moze videti je identicna sa stanjem u nasem sudstvu, tj da je sudski proces g. Seselju u startu odlucen, nego da se sa desavanja u sudu moraju poklopiti sa vec svima jasnim ishodom a da to daje neki privid ispravne procedure. A koliko god mi svi smatrali da je Seselj kriv, on je strucnjak za sudsku proceduru, a boga mi i veca zrtva komunistickog nacina sudjenja nego sto su mnogi danasnji demokrate bili. To sto je posle on to koristio da promovise svoju toksicnu ideologiju i opravdava zle postupke, to je njemu na cast.
Ali ono zasto Srbija NIKAD nece postati normalna zemlja je cinjenica da mi sami i ne pokusavamo da za svakog coveka drzimo iste standarde, tj kriv dok se ne dokaze, pravo na posten sudski proces i sl. Amerika ce braniti svakog svog gradjanina optuzenog bilo gde u svetu dok se ne dokaze sudski da je kriv. Mi hocemo da imamo demokratske tekovine Amerika ali smo vrlo spremni da se valjamo po balkanskom bratu Nusicevske Srbije, i ti isti borci za ljudska prava kako se vecina vas ovde predstavlja bira da brani ljudska prava samo onih koji vam se svidjaju. To nije demokratija. Demokratija je borba za prava svih, jer svi imaju ista prava dok se ne dokaze da su ih svojim postupcima izgubili.

Nema ovde D od demokratije


Vojvoda

Čika Miloje,

ja sam zahvalan igri slučaja što je Šešelj našao zajednički interes sa svojom državom i predao se dobrovoljno sudu. Kamo sreće da su svi našli nekakav razlog da idu, pa makar vodili sa sobom i trubače.

Neću ulaziti u legalnost i pravednost suda. Čini mi se ipak da on daje mnogo više šanse većini onih kojima se tamo sudi nego što su oni dali mnogim drugima.

Što se tiče borbu za prava svih, tu se donekle slažem sa Vama - neko kao Tadić ili Koštunica (ili njihova administracija) bi mogli da pošalju jedan običan dopis tribunalu i izraze svoju zabrinutost za državljanina zemlje koju vode i da traže informaciju od tribunala o usklađenosti procedure i njegovog tretmana. Siguran sam da tribunal ima dovoljno administrativnog osoblja koje bi odgovorilo na dopis i dalo tačne razloge za ponašanje tribunala i planiranu proceduru.

Ali ja imam problem da se saosećam sa Šešeljem, možda sam grešan zbog toga. To je čovek za koga se ne sećam ni jedne prilike da se sa nekim saosećao... možda u kontekstu "vjekovnih ognjišta" i kojekakvih "swpskih gwobova", ali ne sa bolom/problemima konkretnog pojedinca, nikad da ja mogu da se setim.

Sve čega se sećam kad pomislim na njega je arogancija, mržnja, nipodaštavanje... nikad ništa ljudsko - čak je i svoju porodicu, po ono malo intervjua koje sam pročitao iz nekakvih radikalnih novina koje su gurali u sandučiće, stavljao uvek u kontekst tih "viših ciljeva". Otuđenih i neljudskih.

Čika Miloje - čovek stvarno treba da bude Amiš da se saoseća sa ovim čovekom. Šta kancelarije Tadića i Koštunice možda treba da urade po službenoj dužnosti, to je druga stvar. Ali ja ne osećam ništa - osim da bih jako voleo da nikad nisam znao za njega.

Vučko


Čika Miloje

Čika Miloje, je l' vama stvarno potreban Hag da vam kaže da je Šešelj kriv? Vi onda ili niste bili ovde, ili ste prespavali poslednju deceniju i po, ili ste radikal.

Suđenje jeste neophodno da biste nekoga strpali u zatvor, ali mi stvarno nije neophodan ni Hag, ni Karla da bih počeo o Šešelju da mislim kao o (ratnom) zločincu koji je dobrano doprineo upropašćavanju života ljudi sa ovih prostora. "Nevin dok se ne dokaže suprotno" važi za sud, ne za javnost.

Odakle vam ideja da sam hteo da kažem da ne valja što se sam predao? Ne, to je dobro, samo me čudi što je Šešelj uradio nešto dobro po nas, a loše po sebe. Mogao je da pobegne u Rusiju ili Irak (tada mu se drug Sadam još uvek dobro držao).

Taj "stručnjak za sudsku proceduru" i "gospodin", kako ga nazivate, sebi je, onako doktorski i gospodski, dozvolio da u zvaničnoj komunikaciji sa sudom pred kojim mu se sudi, napiše ovo:

Quote:
(...)a vi, svi pripadnici Sekretarijata haškog tribunala, možete samo da prihvatite da mi pušite kurac(...)a vi samo dalje ometajte pripremu moje odbrane, pa ćete na kraju morati da pojedete sva govna koja ste israli. Jebaću vam majku svima, počevši od Hansa Holcijusa pa nadalje, uključujući i onu bitangu Tjarda van der Spula.

Celo pismo možete videti ovde http://www.b92.net/info/vesti/pregled_stampe.php?yyyy=2005&mm=05&dd=06&nav_id=167902&fs=1.

Čika Miloje, šta radi sud kad se neko ovako ponaša? Pritegne stegu, naravno.

Cela radikalska priča da se Šešelju krše prava jednostavno je laž. Njegov status nije ni po čemu drugačiji od statusa ostalih optuženika. Prema njemu postupaju u skladu sa pravilima Tribunala, a Šešelj je kao "ekspert za proceduru" sve to znao pre nego što se sam predao.

Iz toga sledi da država nema na osnovu čega da reaguje. Šešelju nikakva prava nisu povređena, a to što je sam odlučio da gladuje - to je njegov (dirljiv) izbor.

No, da se ne udubljujem ovde dalje u proceduru.


Gospodine Popovicu

Nigde u svom postu nisam tvrdio da Seselj ne treba da odgovara za svoje postupke. Ono sto sam tvrdio je da se prema njemu ne primenjuju isti arsini koji se primenjuju u slucaju drugih sudjenja - da objasnim, postoji medjunarodnopravna procedura koliko neko moze da bude osumnjicen, pa optuzen, da bude u pritvoru/zatvoru bez sudjenja, i naravno ocigledno je da se prema njemu primenjuju posebni nacini postupanja. To sto je on nekooperativan i da kazem prost u obracanju pred sudom se resava kaznama za nepostovanje suda i slicno.
To sto Vi i ja mislimo o Seselju i radikalima je nasa stvar, ali ovde je stvar o selektivnom primenjivanju standarda na jednom gradjaninu nase zemlje. Sutra to isto moze da se desi Natasi Kandic, ili Ziki Obertkovicu ili Peri Lozacu slucajnom prolazniku. Znaci da bi zemlja bila demokratska i napredna nije dovoljno da slobodno bloguju neki koji za sebe tvrde da su perjanice demkratije, nego da se svi pridrzavaju standarda demokratije a to je da su svi ljudi jednaki pred zakonom, da niko nije kriv dok se suprotno ne dokaze, da svako ima prava na posten i human sudski proces. To je ono na sta ja pozivam i za sta se zalazem. Nazalost neke vidjenije "demokrate kvazi intelektualne provinijencije" smartaju da ta prava vaze samo za njihove ljude (a i to veoma uski krug - maksimum 2-4%) a za one koji im se ne dopadaju ne. Naravno da se na ovo i Staljin osmehuje u grobu jer zna da njegove metode i dalje zive, samo ih sada drugi sprovode.
Sve tvrdnje i izjave tipa "on je ubio ovog i onog" (pa makar to bio i Djindjic) moraju da se dokazu, a sto je nekima "sto je babi milo to joj se i snilo" to ne predstavlja pravo i demokratiju.
E zato da bi se izbegla farsa pred nasim, nek Haski sud dokaze ali u postenom i demokratskom procesu kakav bi hteo svakom osumnjicenom gradjaninu ove zemlje. Pozivi na linc nisu demokratija - zar da se spustamo na Seseljev nivo?

Nema ovde D od demokratije


...i ponovo

Čika Miloje, pošto se očigledno ne razumemo najbolje, idemo stavku po stavku.

Quote:
Nigde u svom postu nisam tvrdio da Seselj ne treba da odgovara za svoje postupke.

Niti sam ja tvrdio da ste vi tvrdili.

Quote:
Ono sto sam tvrdio je da se prema njemu ne primenjuju isti arsini koji se primenjuju u slucaju drugih sudjenja - da objasnim, postoji medjunarodnopravna procedura koliko neko moze da bude osumnjicen, pa optuzen, da bude u pritvoru/zatvoru bez sudjenja, i naravno ocigledno je da se prema njemu primenjuju posebni nacini postupanja. To sto je on nekooperativan i da kazem prost u obracanju pred sudom se resava kaznama za nepostovanje suda i slicno.

Ja tvrdim da ovo nije tačno, ma koliko se radikalska srceparajuća propaganda trudila da dokaže suprotno. Biće uskoro više o tome.

Pooštravanje režima pod kojim je upravo je kazna za njegovo bahato prostačko ponašanje.

Quote:
To sto Vi i ja mislimo o Seselju i radikalima je nasa stvar, ali ovde je stvar o selektivnom primenjivanju standarda na jednom gradjaninu nase zemlje. Sutra to isto moze da se desi Natasi Kandic, ili Ziki Obertkovicu ili Peri Lozacu slucajnom prolazniku.

Jednostavno nije tačno da se radi o selektivnom primenjivanju standarda. Primenjuju svoje propisane standarde.

Quote:
Znaci da bi zemlja bila demokratska i napredna nije dovoljno da slobodno bloguju neki koji za sebe tvrde da su perjanice demkratije, nego da se svi pridrzavaju standarda demokratije a to je da su svi ljudi jednaki pred zakonom, da niko nije kriv dok se suprotno ne dokaze, da svako ima prava na posten i human sudski proces. To je ono na sta ja pozivam i za sta se zalazem. Nazalost neke vidjenije "demokrate kvazi intelektualne provinijencije" smartaju da ta prava vaze samo za njihove ljude (a i to veoma uski krug - maksimum 2-4%) a za one koji im se ne dopadaju ne. Naravno da se na ovo i Staljin osmehuje u grobu jer zna da njegove metode i dalje zive, samo ih sada drugi sprovode.Sve tvrdnje i izjave tipa "on je ubio ovog i onog" (pa makar to bio i Djindjic) moraju da se dokazu, a sto je nekima "sto je babi milo to joj se i snilo" to ne predstavlja pravo i demokratiju.

Voleo bih da ovo obrazložite - ko se i gde zalaže za dvojne standarde i za krivicu mimo dokaza.

Ja sam napisao da mi ne treba Hag da imam predstavu o tome šta je Šešelj radio od '90. godine i za šta je odgovoran. Živeo sam ovde, pratio medije, putovao, pričao sa ljudima...

Sudu jeste neophodno suđenje da bi ga zatvorio. Meni je on jedan od najodgovornijih za upropašnjenih 15 godina. Razlika između mene i suda je što ja ne stavljam u zatvor.

Quote:
Pozivi na linc nisu demokratija - zar da se spustamo na Seseljev nivo?

Ko poziva na linč?


Veljko Popovic: "Ja sam

Veljko Popovic: "Ja sam napisao da mi ne treba Hag da imam predstavu o tome šta je Šešelj radio od '90. godine i za šta je odgovoran. Živeo sam ovde, pratio medije, putovao, pričao sa ljudima...

Sudu jeste neophodno suđenje da bi ga zatvorio. Meni je on jedan od najodgovornijih za upropašnjenih 15 godina. Razlika između mene i suda je što ja ne stavljam u zatvor."

Isto vazi za Ljubisu Ristica i Branu Crncevica sto ih brane one njuske sa Cvetkovicevog bloga, zajedno sa autorom.


Zoksteru...

Ajmo, pliz, da ne dovlačimo raspravu sa drugih blogova ovamo.

Fala :o)


Aha, capisco, ovaj blog je

Aha, capisco, ovaj blog je samo za Seselja, a za njegove ortake Ristica i Crncevica je neki drugi.


Upropascenih 15 godina

Ko je sve kriv za upropascenih 15 godina?
Kriv za raspad drzave (SFRJ), indukovanje i potpirivanje nacionalizma, mrznje, krvavi rat, ogroman broj stradalih ljudi, etnicka raseljavanja/proganjanja, sveopstu, pre svega, moralnu bedu... ...?

Da li cemo (ikada) doci do istine, odgovornosti i pomirenja, ili su i ove reci, na ovaj ili onaj nacin, (vec uveliko) politizovane?

Gde je u svemu ovome (istorijsko?) mesto Vojislava Seselja?

Koliko uopste imamo pravih informacija o kljucnim desavanjima i kljucnim akterima desavanja, u periodu od, recimo polovine 1990. (osnivanje stranaka u SR Srbiji) do oktobra 2000?

Nesporno je da se o Seselju dosta loseg zna, ali, sta se ne zna?

Jedna stvar je veoma verovatna, gledano sada, 15. novembra 2006., imajuci na umu parlamentarne izbore za dva meseca. Seseljev strajk gladju u Seveningenu predstavlja njegov licni pokusaj da vodi predizbornu kampanju SRS, ili barem njenu prvu fazu (prvih mesec dana)-- sa ciljem da izazove sto vise reakcija, kako pozitivnih, tako i negativnih. Stoga, ovoliko "dizanje prasine" na ovom blogu, ma koliko apsurdno izgledalo, u stvari ide njemu licno (i SRS, naravno) u prilog.

PS: Nije mi namera da branim bilo koga iz sveta politike, a pogotovo V. Seselja.


Pedja Rafailovic: "Gde je u

Pedja Rafailovic: "Gde je u svemu ovome (istorijsko?) mesto Vojislava Seselja?"

Tamo gde i jeste: u pritvoru Haskog tribunala.


Provetravanje

Kada treba provetriti zagusljivu prostoriju, onda je uputno sirom otvoriti (najbolje je napraviti promaju), pa potom, posle izvesnog vremena, sve zatvoriti. "Pritvoriti" ne resava problem.

PS: Ne odnosi se na Pancevo (ekoloski akcident od prosle noci, odn. poslednjih nekoliko decenija).