Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Out There

  Piše LW

out thereout thereBila sam  u Rumuniji, u kojoj se  broje dani do ulaska u EU, dok  u  Srbiji  radikali broje sate štrajka glađu Vojislava Šešelja zatočenog  u „bukagijama u haškom kazamatu.“  Da, vidi se i u Bukureštu po koja razdrdndana čađava dačija, i tako to.  S druge strane aerodrom je, na primer,  svetlosnim miljama  daleko od onoga što su mi kolege sa ETF pričale, na šta su ličili temišvarski i bukureštanski kada su oni osamdesetih išli na apsolventske u Rusiju. Zgrada parlamenta, u kojoj se održavao Regionalni sto Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope,  izgleda prelepo i spolja i iznutra ali spooky.  Ne može joj se dugo diviti a da kroz glavu ne proleti pomisao da je zidana u periodu kad su Rumuni  umirali od gladi. Kažu da je glavni arhitekta-žena-imala trideset godina kada ju je projektovala.  Čaušesku je hteo da bude najveća na svetu, ali su ga obaveštajci izradili, loše su premerili Pentagon, pa je „samo“ druga. A Rumunija je, i pored užasa Čaušeskovog režima, uspela da se konsoliduje i  od 1.januara 2007. je  član EU.  Ne znam koliko Amera danas  zna da „out there“, kako oni opisuju sve što je van Amerike, postoji zgrada koju je neki tiranin gradio, po cenu života stanovništva, da bi se sa njima utrkivao. Mnogi su, verovatno, čuli ponešto o Ruminiji kroz  filmove o Drakuli, ali i preko Nanny koja je u filmskoj verziji otišla da čuva decu nekom rumunskom kralju. Ima se može se, velika i razvijena zemlja.  

out thereout thereA Srbija? Kolika je cena nezainteresovanosti  za regionalna, evropska i globalna dešavanja, za ono što se dešava out there. U nedelji pre odlaska  na skup SP, na kome se pričalo o napretku zemalja Zapadnog Balkana  u procesu  Evro-Atlantskih integracija, o regionalnoj saradnji i  dosadašnjim rezultatima prenošenja inicjativa, pre svega onih koje su identifikovane kao prioriteti, u okrilju SP na zemlje regiona, dešavale su se mnoge i za Srbiju jako bitne stvari. O zaključcima sa Regionalnog stola i o daljim planovima SP čitaćete, verovatno, i u našim medijima. Ili nećete. Jer počeli su izbori, who care what’s out  there. 

 Evropska komisija objavila je godišnji izveštaj o napretku  zemlja ZB u evropskim integracijama, i dodatak o budućnosti proširenja EU. Osim par  paušalnih izjava o tome da li je izveštaj po Srbiju povoljan ili ne, bez ijedne reči o tome šta on govori o drugim zemljama regiona, ovaj izveštaj nikako nije privukao pažnju vladajuće srpske političke elite i medija u skladu sa svojom važnošću. Stranke koje se u predizbornoj kampanji predstavljaju kao „kopče“ Srbije sa EU, imale su vlajda preča posla, nego da javnost i birače obaveste kako nas i naš napredak ( ili nazadak) vide zvaničnici EU, od kojih, takođe, zavisi naš eventualni nastavak evropskih integracija.  

Out ThereOut ThereU Rigi će se za nekoliko dana održati samit NATO. I oni koji su međunarodnu podršku sticali zalaganjem za atlantske integracije, nešto su ućutali. Digli su, do daljnjeg,  ruke od istorijske šanse da se Srbija, konačno, uključi u regionalne bezbednosne strukture time što su, poput Borisa Tadića, ležerno konstatovali da Mladića niko juriti pred izbore neće. Utešili su nas da  će  čim oni dođu na vlast-koju su BTW samovoljno odbili i pre nego što su iz parlamenta izašli-preuzeti odgovornost. Ako im, opet, nešto ne zasmeta. Ima indicija da neće, progutali su najveću žabu uspešno, posle radikalskog ustava  sve ide lakše. Samo kuda? Ameri će zaleći da se Hrvatska i Makedonija prime u NATO, a CG u Partnerstvo za mir. Kao i EU, ni NATO se neće proširivati svaki čas, i kad Srbiji dune, ne bi, možda, bilo loše imati i to na umu. Kao ni činjenicu da u Rumuniji ima x NATO baza, bez obzira što EU uporno ponavlja da prijem ne zavisi od članstva u NATO. Put u Brisel u EU ide i preko Brisela-sedišta NATO.  

U Srbiju je trebao tokom nedelje da dođe i Jelko Kacin izvestilac Evropskog parlamenta o našem procesu Stabilizacije i asocijacije. Odustao je od posete. Kažu da predsednik Tadić i premijer Koštunica nisu našli za shodno da ga prime, smatrajući da nije odgovrajući  „nivo“, te su ga FW na savetnike i peglača Markovića. Možda će se jednom narodnjak Koštunica i narodnjak Tadić setiti one stare-Ko visoko leti nisko pada.   

herehereA Srbija je, već, prilično nisko u očima onih out there. U takvim okolnostima ne čudi što je jedini spor sa regionom koji je imala sa razlogom, odlaganje potpisivanja sporazuma o zajedničkoj zoni slobodne tgovine-CEFTA-u  nekim medijima i političkim krugovima u regionu prikazan kao još jedno srpsko inaćenje i opstrukcija regionalne saradnje.  Mlađanu Dinkiću, čija je stranka godinama držala portfolio EU integracija, negativan izveštaj, nije zaustavio da ode u Brisel na potpisivanje početka pregovora o liberalizaciji viznog  režima. Za čiji je početak zaslužnija EU, i nevladine lobi grupe i pojedinci iz Srbije,  nego njegova vlada.  Dal zbog griže savesti, dal zbog  priliva obrazovanih kadrova, dal zbog želje da Srbiju bar nečim nagradi –smiri-uteši-pred neumitno proglašenje kosovske nezavisnosti.,...  Mimo političkih uslova, koje određuje EU, za liberalizaciju režima, da bi mogli i da fizički putujemo out there,  je potrebno ispuniti i niz pravno-tehničkih uslova koji samo od nas zavise, a koji još nisu ispunjeni.  

 

out there-serbian perspectiveout there-serbian perspectiveOut there se, izgleda, sprema i da proglasi neki novi status Kosova između rezultata izbora u Srbiji i sastava nove vlade. Kosovski Luk Skajvoker, Agim Čeku, se ohrabrio, non stop zuji  out there. Mi čuli lekciju koju je VK održao Crnoj Gori. Slovačku nije spomenuo. A Čeku ide i u Rusiju, kod  dumaša, onih VIP sa proglašenja  Ustava! Dal će i dumašima VK održati lekciju? Od Sande Rašković Ivić i Co zavisi da li će nam i to saopštiti ili će se zadržati samo na tome da italijanskoj diplomatiji dele lekcije o međunarodnom pravu.  A od blogera, od onih koji se, npr,  već ježe od izborne kampanje, da li i od njih  zavisi da nešto više i detaljnije  čujemo i o ovim dešavanjima. Šta od njih zavisi?        


Koleginice

pa nemojte tako, sve ovo što ste ničim izazvana iznela pred blog javnost je čisti overdose, ko će sad da se bavi tamo nekom Rumunijom, pardon, EU, svim tim komplikovanim temama NATO, Partnerstvo za mir, vizne olakšice, uh kao da tu ima nekih procenata što glasačkih, što novčanih, ma ajte molim vas. Znate li da to zahteva osećaj za feeling, pre svega.


ono sto je od mene zavisilo

u rumuniji je obavljeno. italijanske cizme.


Ima se moze se ! Sergio

Ima se moze se ! Sergio Rossi ili neke druge?


NN

od LW

ali super


Bravo, Jelena,

to je sve sto imam da kazem.


Riblje oko

Ima jedna vrsta objektiva koja se zove "riblje oko". Slike izgledaju otprilike ovako.

Hvala za info, nema hvala za obradu :)

Pozdrav,

Vučko


ЛДП до Токија!

mim were here


Dragi Milići

d. se baš zakačio za vas :-)


Hmmm,

ja licno sam bio najveci antikomunista na kugli zemaljskoj,

I to je sve trajalo do 12 oktobra 2000. godine !

Kada sam postao najveci antidemokrata na planeti zemlji,

Sta hocu da kazem?

Komunizam i demokratija su dve najvece prevare proslog i ovog milenijuma,

Ko ovo nije jos shvatio,blago njemu,taj ce da zivi sto godina u zabludi i lagodi laznog sjaja tih sistema.


korelacija nikova provokatora

je srazmerna referendumu ili izbornoj sezoni. navikli vec. pozdrav.


zanimljiv nacin pisanja

i nekako, uz ovaj tekst mi ide muzika iz serije "Jagode u grlu"... Kao, osvrt na ovu situaciju 30 godina posle: "Te davne 2006 bila sam u Rumuniji, u kojoj su brojali dane do ulaska u EU, dok su u Srbiji radikali brojali sate štrajka glađu Vojislava Šešelja..."

Pokusavam da zamislim i nastavak, tj. kako sve izgleda nakon tih 30 godina, al' mi ne ide... :o)))


a za 30 godina

U Beogradu se, konacno, otovrio Starbucks, GAP je imao najbolju sezonsku rasprodaju.....a mi smo dobili 5 unuce...


Izgleda da izolovanost ima i dobre strane

Dejan Stankovic se viteski povukao pred pretnjama. Necu da se svadjam ni sa kim.

PS. A za izbore cu biti u Beogradu pa mislim da bi bilo mudro tretirati me kao potencijalnog glasaca, kovelim svaki vam je glas dobrodosao.


zajebi pricu o izolovanosti

M&M

koja ima dobre strane iz portugala!

kafa iz plastike ne iskljucuje mogucnost izbora i pijenje iz cajna, vedzvuda, cega god ....

glupa amerika je upravo pokupila sve nobelove nagrade skoro iz prirodnih nauka i ekonomije....


Harvard ima budzet koliki i Srbija

Dejan Stankovic se viteski povukao pred pretnjama. Necu da se svadjam ni sa kim.
PS. A za izbore cu biti u Beogradu pa mislim da bi bilo mudro tretirati me kao potencijalnog glasaca, kovelim svaki vam je glas dobrodosao.


Dobre strane Starbucksa

Pa ne mora da bude glupa Amerika, i u pravu si da je fora da se ima para, ali evo ja moram da priznam da volim sto mi je Starbucks preko puta - ne zato sto je americki, ni sto je kafa iz plastike, nego zato sto je lepo imati izbor. Em mi se svidja sto imaju sto vrsta kafe (kafenih koktela, rekla bi jedna moja poznanica), em mogu da ih ignorisem kad god hocu.


Znam ja da ima ko voli,

Dejan Stankovic se viteski povukao pred pretnjama. Necu da se svadjam ni sa kim.
PS. A za izbore cu biti u Beogradu pa mislim da bi bilo mudro tretirati me kao potencijalnog glasaca, kovelim svaki vam je glas dobrodosao.


Monohromatizacija

Slazem se, slazem, slazem... pa ipak, ma koliko tesko bilo, pokusavam da odrzim glavu nad vodom utoliko sto tvrdim da nije sav svet takav. I da je nametanje plasticne boce kao modela zivljenja veliki problem, ali je isti toliki problem i nesposobnost (nedostatak volje) da se tome na pravi nacin suprotstavimo.
Naime, i McDonalds mogu da ignorisem. Ako na decu mislis (pretpostavljam da mislis), mozda vredi pokusati ovako: jednom odete, da probate. Drugi put, da vidite (izmedju ostalog i ko tu jede, nije bas neko drustvo). Treci put, da kazete "bas je bezveze". Necu da simplifikujem, ali mislim da su ovi koraci nuzni.
Kao i oni koji te teraju da stalno razgranicavas, ne uopstavas. Doslo je i poneko dobro iz Amerike, ne samo posledice finansijske i politicke moci, gluposti i povrsnosti. Itd, da ne duzim. Tek, mozda je malo dobrog, ali ima ga. A to je vazno.


kako je ono rekao Vorhol

da probam da parafraziram: u Pekingu nema ni jedan Mekdonalds, u Pekingu nema ničeg lepog. U Moskvi je otvoren Mekdonalds, u Moskvi ima jedno lepo mesto...

Davno beše... Sad ima puuno lepota...


Ili sto bi rekla Liz II

Dejan Stankovic se viteski povukao pred pretnjama. Necu da se svadjam ni sa kim.
PS. A za izbore cu biti u Beogradu pa mislim da bi bilo mudro tretirati me kao potencijalnog glasaca, kovelim svaki vam je glas dobrodosao.


ono što pokušavamo da stvorimo

je veštačko, lakomisleno čovečanstvo koje više nikad neće biti prijemčivo za ozbiljno, niti za humor, i koje će do kraja života živeti u sve očajnijoj potrazi za zabavom i skesom; definitivno kids genieracija.

(M. Uelbek, Mogućnost ostrva)


trol patrol

To je vec pitanje strategije otvaranja, koje je neumitno...ili dobrovoljno i sa planom, ili stihijski spolja, trece nema....elem, u Srbiji se jos nije ni dotle doslo, a i zagovrnici izolacije ne kapiraju da je za nas sada "i Rusija zapad" sto rece V Dimitrijevic pre jedno par godina.

Tema bloga je bila srpska nezainteresovanost za desavanja oko nje i sire, te cena te nezainteresovanosti.

Dalji neargumetovani antimaeriknizam i subjektivne kvalifikacije cemo brisati.


Stiže Sablja i Mišela Uelbeka

Quote:
Dalji neargumetovani antimaeriknizam i subjektivne kvalifikacije cemo brisati.
Jel se to odnosi na Vorhola ili na Uelbeka?


sablja je za

povrsnu kritiku globalizacije, i to tamo gde joj mesto nije

alterglobalizmu, analitickom antiglobaslizmu uvek se moze naci mesta..antimultikorporacionizmu takodje...


sad mi je laknulo

Veliko hvala na ukazanoj milosti u ime Mišela Uelbeka i moje lično ime (ili: moj lični nick)


Sa starbaksom i gapom

Dejan Stankovic se viteski povukao pred pretnjama. Necu da se svadjam ni sa kim.
PS. A za izbore cu biti u Beogradu pa mislim da bi bilo mudro tretirati me kao potencijalnog glasaca, kovelim svaki vam je glas dobrodosao.


deal

M&M

written in the stone

PS a ti, cime se ti prevozis po belom svetu, na krilima ....

PPS cuj, mi bas ne patimo da vrbujemo antiglobaliste, monarhiste,etc...toliko opotuni i ocajni nismo :)


Samo ti javno nipodastavaj

glasacko telo. We are your bread and butter.
Taj cemo zanimljiv metod moci da anilizaramo posle izbora. Sto vise etiketa zalepis, sto vise samara nalupas, vise ces mesta u parlamentu da imas. Jel to formula? :-)
Nego ko je ovde monarhista? :-)
Ako nije tajna, koga to vi, tako selektivni, vrbujete? :-)


@ -Petar-

Quote:
uz ovaj tekst mi ide muzika iz serije "Jagode u grlu"

Mislite na seriju Grlom u jagode?
Verovatno ne znate da je 10 godina nakon nastanke serije, t.j. 1985, gospodin S. Karanovic rezirao film "Jagode u grlu" kao precizan osvrt na to u sta Srbija pretvara mladost kojom se bavi serija "Grlom u jagode" i kako ta mladost (mladost - ljudi, ideja, bilo cega) izgleda kada srbijanski palancki duh sagori sve njene planove, elan, optimizam. Igra reci odlicno opisuje o cemu se radi, grlom se leti u jagode, a onda jagode zastanu u grlu.
Ako do sada niste gledali, toplo vam preporucujem ovaj odlican film (uporedite ga sa daleko slabijim Undergroundom koji je po zavrsnoj sceni takoreci plagijat filma "Jagode u grlu"), a bicete zaprepasteni epilogom. G. Teofil Pancic i autor govore o filmu OVDE, a muziku je i za film i za seriju komponovao g. Zoran Simjanovic - home page.
Corn Mouth

P.S. Ako zaista mislite na muziku iz "Jagode u grlu" onda je to sarkazam. Verujem da ste ovaj lapsus napravili iz neznanja ili zaboravnosti.


ЛДП Заувек! (Али без мене)

mim blog sablja were here


LDP do Gibraltara

To da ga bude i na drugu stranu, a ne samo prema Tokiju. Bez "d.", ali sa mnom. U inat.


ma koalicija do Parlamenta

M&M

bice dovoljno, za pocetak :)


Slazem se

i drzim fige. Na daljinu, virtuelno, al iz sve snage! :)


to lektorka

a kako napreduje muzicko obrazovanje :)


o, danas je na meniju

janacek. klincov je, naime, u vrticu.:)))
a kod vas?


tim maia

music popular do brasillll


Sala ili?

Quote:
Ima se može se, velika i razvijena zemlja.

Jel ovo sarkazam ili sta? Velika jeste ali daleko od toga da je razvijena.
Ako ste vrsljali po aerodromu i centru Bukuresta(koji isto i ne odaje bas duh "razvijene" zemlje) da niste probali malo da se provozate po kraju?

Drago mi sto komsije ulaze u EU i drago mi je zbog njihovog napretka ali sad da pricamo da smo iza Rumunije i da nam treba da dostignemo njihov standard to bi znacilo da trebamo da plate smanjimo za pola pa da budemo na istom.

Radnik u fabrici u Rumuniji je jeftiniji od radnika u Kini.


Plašim se da izgled vara

Milići su mi se opet zamerili narativnim stilom, ali moram malo da branim LW :)

Ako čitate NIN (ovde moram da stavim šlem, kad polete truli paradajzi i kvarna jaja - da, ja sam pretplatnik e-nina, ne, nije mi krivo, iako sam ga malo zanemario otkako sam počeo da čitam ovaj blog), pogledajte broj 2914, od drugog novembra, odjeke. Tu je jedan matoran malo izvukao statistike i uporedio Rumuniju i Srbiju - nije baš pominjao radnika u Rumuniji i radnika u Kini, ali recimo:

BDP per capita veći za 50.9% u Rumuniji nego u Srbiji
Nezaposlenost: Rumunija 8.7%, Srbija 32.6%
Spoljni dug prema BDP: Rumunija 39.7%, Srbija 59.5%
Prosečna starost: Rumunija 36.4 godine, Srbija 40.2

Ima još, da ne prepisujem sve. Dao je čovek tačno i izvore. Penzioner, ima vremena, može mu se.

Pozdrav,

Vučko


jedne su SAD

Vucko, elem zasto sirite predrasude o nama? Na osnovu cega ih sticete? Moze li neki primer, kad smo mi i na koga bacali paradajz? Sto se NINa tice, stvar je sledeca-LW ga kupuje cetvrtkom oko podne, cim se pojavi na ulici. RW ga cita kad dodje da vodi decu kod njega na vikend. LW onda NIN odnese i njenim roditeljima i sestri, a posle ga vrne i u kanc.

Korekcije su uvek dobro dosle, no se bojimo da su ovog puta malo brzopleto napisane, a da se pri tome nije procitalo sta smo napisali i u kom pasusu. To velika zemlja i razvijena, odnosilo se, gle cuda, na SAD :

Quote:
Ne znam koliko Amera danas zna da „out there“, kako oni opisuju sve što je van Amerike, postoji zgrada koju je neki tiranin gradio, po cenu života stanovništva, da bi se sa njima utrkivao. Mnogi su, verovatno, čuli ponešto o Ruminiji kroz filmove o Drakuli, ali i preko Nanny koja je u filmskoj verziji otišla da čuva decu nekom rumunskom kralju. Ima se može se, velika i razvijena zemlja.


Malko smo se nesporazumeli

E, Milići, mo oma da se vređate :)

Nisam za vas rekao ovo za eNIN i bombardovanje jajima i paradajzom - to su neke moje traume iz detinjstva ovde. Još treba da shvatim da li se ovde pravilno kaže "grčka kafa" ili "turska kafa". A, uzgred - čini mi se da nisam napravio presedan na B92 blog-u što se tiče stavljanja šlema povodom raznih vrsta odnosa sa NIN ;)

Ovo za Rumuniju sam reagovao na post iznad mene, gde je prethodni diskutant izjavio da su Rumuni sirotiji od nas.

A ovo za zameranje - to se odnosi na stil izlaganja ovih informacija gore, koji u čitaocu, da se tako izrazim, izaziva nemir i strast. I eriksonijansko poentiranje sa poslednje dve rečenice. Tu vrstu stilske obrade ne-vo-lem. Ali sam, što reče ona baba u vicu, bio radoznao da vidim da li će na kraju da se uzmu ;)

Pozdrav,

Vučko


to ddn-mislilo se na SAD

M&M

ako pazljivije procitate ono sto je napisano, verovatno cete i sami doci do istog zakljucka


Ne razumem neke stvari. Na

Ne razumem neke stvari. Na primer, zasto je diskutabilno da nas EU "vuce" ka sebi. Pa EU i SAD (NATO) su odlucivale o svemu sto nas se tice i do sada, iako to cesto nije bio njihov posao. Dakle, one nas i dalje vuku zato sto im to odgovara, a ne zato sto nama odgovara. A treba imati u vidu i da im odgovara odredjena distanca, na kojoj ce nas drzati.
Nemojte me pogresno razumeti, nisam protiv EU, naprotiv. Ali treba imati u vidu da smo mi njima u neku ruku igracka.
Naravno, ostaje nam pitanje zasto nasi politicari izbegavaju da shvate osnovno: da je EU u sustini nas najbolji partner za sve od trgovine do kulture. Jednostavno, lakse nam je da trgujemo (itd.) sa EU nego sa npr. Bocvanom. Meni se ipak cini da je ovo samo jedenje gorke corbe koju nam zakuvase SM i njegovi drugari/bivsi komunisti ili generali koji su odlucili da se igraju rata. Dobro, na jedne ili druge se gledalo sa vise naklonosti, ali u sustini svi JESU isti. Elem, da se ne udaljim od teme, u Srbiji se samo odvezuje cvor izolacije od ostatka sveta - kako SM-ovih TV podlosti itd., tako i sankcija. I jedni i drugi su svoje interese ostvarivali preko ledja obicnih ljudi u Srbiji, i sto je jos interesantnije, istim oruzjem - izolacijom. EU, NATO itd tako sto nisu zastitili nas interes (i kao gradjana i kao Srba) su nas sami nezno gurnuli ka nepoverenju i cak neprijateljstvu. SM je to docekao otvorenih ruku i visestruko ga umnozio.
I sada, problem je kako iskopati prosecnog Srbina iz jame u kojoj se krije iz inercije. Ne, nasim politickim strankama je lakse da se igraju iste igre kao i SM.
A sa druge strane imamo Rumuniju u kojoj je isti problem (separatisticke teznje Madjara) resen na potpuno drugi nacin, bez alijenacije Rumuna, bez rata, razaranja i za divno cudo BEZ SECESIJE. Zasto je kod njih moglo tako a kod nas ne - ne znam. Razlog sigurno nije sam SM (ni njegove kolege iz drugih tabora) jer i u ostalim zemljama bivseg istocnog bloka su na vlast dosli bivsi komunisti pod raznim imenima (dakle, isti materijal, drugo pakovanje). To je pitanje za pravo razmisljanje koga interesuje.
Dakle, u sustini ono sto imamo je da smo startovali kasnije od Rumuna, a takodje nam je i pozicija pomerena dobrano nazad. I mi cemo se nekako dogegati do toga do cega je Rumunija dosla - a ni oni se nisu bas nesto zestoko pozurili. Jedino sto se moze uraditi je da se narodu EU predstavlja kao vazna i DOBRA stvar, i to je to.


Ne razumem neke stvari. Na

Ne razumem neke stvari. Na primer, zasto je diskutabilno da nas EU "vuce" ka sebi. Pa EU i SAD (NATO) su odlucivale o svemu sto nas se tice i do sada, iako to cesto nije bio njihov posao. Dakle, jeo sam onoliko pasulja: i prebrance (sa suvim paprikama i bez) i pasulj sa jagnjetinom (u Bosni - zimsko jelo), i tavče na gravče (toplo i hladno) i dvoprdce i troprdce (koji su tako ljuti da progore sto ako se prospu na njega), i vojnički pasulj iz poljske kuhinje...


A Srbija?

Srbija je naravno ravnodušna prema činjenici da joj istočni susedi ulaze u EU, baš kao što je bila ravnodušna i na ulazak Slovenije u EU. Ljudi nisu čak ni zavidni. Ludilo...

p.s. A zašto Jelena Milić nema više svoju (odličnu) kolumnu u novosadskom "Dnevniku"? Nedostaje mi da nedeljom, pored kolumne Teofila Pančića, čitam i Milićku...


pitati

LW
urednika dnevnika

hvala za komplimente


yesterday's FAQs from out there

ZA POZITIVNU ENERGIJU
Kakvi su sve predlozi vidjeni, zna li neko?
Cheers, Corn mouths.


predlozi za sta

M&M


ЛДП је Кул!

blog sablja mim


Duvalo zvano 'd' sto voli da

Duvalo zvano 'd' sto voli da duva i da ladi...

Leti duva, zimi ladi.

"Имам ја тога на камаре..."

Imas, naravno, niko u to i ne sumnja.


Jao Zox,steta sto juce nisi

Jao Zox,
steta sto juce nisi bio tu da vidis urnebes kod g.Derete (v je neuporedivo vazniji od bloga) i kako se provela brigada NK predvodjena CCCC-ovkom Ljiljanom. Danas je radila gvozdena metla, tako da nema nikakve evidencije, a ja zaboravio da snimim. Na kraj pameti mi nije bilo da ce mister Dereta nepaznjom da obrise preko 150 komentara, medju njima i preko 15 mojih - neki bejahu poduzi. Zato:
Pitam se ima li vise smisla pisati na blogu. Trudis se napises nesto i potrosis pola sata da ga srocis tako da bude jasno, i to puta 10 - znaci 5 sati truda u totalu i onda sve nestane.

Ali ima li smisla da se ja bunim zbog 5 sati rada u udobnoj stolici za racunarom, kad nestade sve sto je ZDJ uspeo da stvori za 3 godine predsednikovanja vladom...


Video... Upala horda udbasa

Video... Upala horda udbasa na blog, a g. Dereta nije umeo da se odbrani. Nalazim se trenutno u BG kod madam Hag, pozdrav od nas oboje, plus od Karla Pontija koji procesljava Jasninu biblioteku.

zoxter


Pozdrav...

Lakše je kad ste tu...


E bas smo vas ogovarali,

E bas smo vas ogovarali, Drago.

zoxter


Pozdrav Vama svima

i naravno gdji Zhanki Stojanovic. Oshtro sutra :D


Dragi Leo, moji predstavnici

Dragi Leo,

moji predstavnici sa sutrasnje promicije knjige su pravi izbor i sigurno ce borbu porodica i moju borbu prikazati na pravi nacin narodu sklonom zaboravu. Posebno hvala na bodrenju i nadam se da ce sam dogadjaj biti propracen od strane medija na pravi nacin; ako ne, pokusacu uz pomoc svojih prijatelja da vam prenesem atmosferu.

Zanka Stojanovic


Hvala Zanka.

Nisam ni sujeveran ni religiozan, ali kad ste ono rekli kako sveti Arhandjel ubija azdaju bilo mi je mnogo drago sto se desila ova simbolicna koincidencija. Opomena onima sto gundjaju da je promocija zakazana na crveno slovo.
Srdacno vas, Leo.


posdravljam Vas i ja

draga Zanka, sa nekoliko hiljada kilometara razdaljine. oprostiti se moze sve, zaboraviti nista....Sve najlepse!
sonja


Dragi Sonja i Leo, azdaje su

Dragi Sonja i Leo,

azdaje su jos uvek medju nama i pokusavaju da upravljaju nasim zivotima. Nase je da se borimo protiv njih.

Zanka Stojanovic


to zanka, sonja, leo, jasna, zox etc...

od lw

setih se sad, na onom skupu u SC kad su NGOs i neke stranke najavile antirefenrendumski blok, canak je koristio djordja i azdaju sjajno, parafraziram, nesto tipa, lako nam je bilo da budemo djordje dok je azdaja bila personalizovana u liku s.m., ali sad je malo teze djordje biti, zamislite svetog djordja u borbi protiv otpadnih voda...teze ide.....

a toliko ih ima....

PS zna li enko od vas kako tacno ide onaj vic kad aljosa ode na studije u moskvu pa pise kevi, al da ga kgb ne bi provalio on kaze ima slon za 5 rubalja al ja dodam jos tri pa kupim kokosku...jel tako nekako, hitno mi taj vic treba


PS slican vic

Ide A u SSSR i dogovori se da ce da koristi plavu olovku ako je sve u redu, a crvenu ako ima problema. I stize pismo napisano plavom olovkom:
"Ovde je sve lepo i krasno. Ima svega. Radnje su prepune, ulicom hodaju nasmejani ljudi.
Samo nigde nisam nasao crvenu olovku."
A.

Leda


e puno vam hvala

M&M