Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

What We Talk About When We Talk About Love

DejanDejanDejan Nebrigic 28.12.1970- 29.12.1999S

Svake godine idemo ( Zene u crnom) na pancevacko katolicko groblje da posetimo Dejanov grob a onda na riblju corbu na Dunavu da o njemu pricamo.Nocas su se opet oglasile sirene u Pancevu zbog izuzetno povecanog zagadjenja, kazu nam drugarice...

"Oni su voleli jedan drugog. Moram to otvoreno da kazem, i pred Bogom i pred ljudima. Mnogi ne razumeju takve stvari..." izjavila je Dejanova neutesna majka posle saznanja o nasilnoj smrti svog sina. Dejana je zadavio njegov ljubavnik, odlezao kratko i sada je na slobodi.

Dejan je bio mirovni gej aktivista koji nikad nije krio ni jedno ni drugo u javnosti. Kad mu se smrt desila, srpska stampa ga je sahranila homofobicnim i nacionalistickim gadostima... Usred punog duplog harmonike autobusa Dejan  je umeo  da vikne: Kako ste vi Srbi znojavi i smrdite, necu imati vise s kim da se tucam". Da li je bio Srbin ili ne to ne znamo. Znamo da je bio svestan da ima srpsko ime, znaci jeste, ali isto tako je znao da u Milosevicevom rezimu "mi Srbi" je bilo odredjenje u cije ime su se poveli ratovi i u cije ime se proizveo fasizam. Tako on nije bio Srbin i odbio je da bude sahranjen na srpskom groblju. ( Lepa Mladjenovic)

Dejan sa mamomDejan sa mamomLepa Mladjenović
o Dejanu Nebrigiću

Dejan Nebrigić je bio gej muškarac, homoseksualac, peder. Reč peder smo preuzeli od kompulzivno heteroseksualnog patrijarhata tako da peder i lezbejka imaju dobro značenje, to su lepe reči, to su naši identiteti kojima se mi ponosimo.

Dejan Nebrigić je bio živi primer činjenice da lezbejstvo i homoseksualnost nisu jedno liberalno pitanje koje se svodi na: mene baš briga šta ti radiš iza zatvorenih vrata u tvojoj spavaćoj sobi. Jer heteroseksizam je mašina koja guta sve različito i ljude oba pola vidi a priori heteroseksualnima. Kada je onaj film o Šekspiru dobio Oskara, Dejan me je tada nazvao, očajan. Hteo ja da piše Kofi Ananu, da piše svim filmskim institucijama, da izadje na Trg republike i da kaže da je to laž... jer je Šekspir najmanje bio heteroseksualac, film je progutao gej žudnju jednog Šekspira i prikazao ga kakav on nije. Lezbejke i homoseksualci već vekovima žive u društvu gde se naše žudnje falsifikuju, minimalizuju, izigravaju... O Dejanu nikada ne bi mogao da se napravi jedan takav film, jer je Dejan znao za feminističku politiku da je lično političko, i to je živeo. On nije imao tajni privatni život iza zavese. Imao ga je, ali nije. On je svoje ljubavne priče permanentno govorio. To je bio on. On je bio govor žudnje. Nije dozvolio nikome sa kime je komunicirao da ne zna da je on homoseksualac.

Dejan Nebrigić je bio teatar. On nas je uvlačio u svoju scenu, mi smo bili publika ili statisti ili oni drugi na sceni. Nekada su te uloge koje nam je davao bile negativne i mnogi su onda bežali od njega. Nekad su bile pozitivne i mi smo se divili. Bio je svoja glavna ličnost. Teatar je javni čin. On je bio javnost, institucija Dejana Nebrigića. Možda je nekima od nas izgledalo da je on glumio, da je bio teatralan, ali to je moglo samo da nam se čini, on je bio taj teatar. On je pio, gutao supstance, tražio od drugih da ga bodu, ne da bi pobegao od sebe, nego da bi bio on. Mi obično govorimo ono što drugi hoće ili mogu da čuju, ali on je govorio sebe. Dejan Nebrigić je uvek bio svoj i javan. Svaki govor žudnje je skandalozan, a pogotovu žudnje kojoj u heteroseksističkom društvu nema mesta. Zato su ga se mnogi stideli, mnogi gejevi su mislili ili su i danas u to uvereni, da je on "kvario renome gej populacije". Ponekad, nije bilo lako izdržati ga. On je umeo da zastane, dok s njime hodate, da se popenje na statuu pesnika na sred trga i da ga poljubi, da se namesti kao da ga svi snimaju i da se nasmeši. On je umeo u sred punog duplog autobusa sa radnicima koji se vraćaju sa posla, onog harmonika autobusa kao šesnaestica, da vikne u sred Pančeva, "kako ste vi Srbi svi znojavi i smrdite, neću imati više s kime da se tucam".

Po profesiji pozorišni kritičar. Bez diplome, bez institucionalne potvrde o svojoj profesiji. On je svoju profesiju izabrao i sam je potvrdjivao svojim tekstovima.
Da li je Dejan bio Srbin ili ne to ne znamo. Znamo da je bio svestan da ima srpsko ime, znači jeste, ali isto tako je znao da u ovom režimu "mi Srbi" je bilo odredjenje u čije ime su se poveli ratovi i u čije ime se proizveo fašizam. Tako, on nije bio Srbin. On je na studentskim demonstracijama kada su prolazili oni stariji bradati muškarci sa šajkačama koji su delili značke sa četiri S jednom od njih rekao: "Idi u Srbiju pa ih deli". On nije bio teritorija Srbije, odbio je da bude telo srpske politike, odbio je srpsku vojsku. Otišao je u vojni odsek i rekao im je da je homoseksualac. Znao je da će ih istinom prevariti, jer se u stvari zalagao da homoseksualci u vojsci imaju ista prava kao i drugi, isto kao što se zalagao da se vojska kao inistitucija ukine. Nije davao intervjue srpskim novinama Politici. Odbio je da bude sahranjen na srpskom groblju.

Moja priča sa Dejanom počinje od 1990. kada me je on te jeseni pozvao i rekao ajde da skupimo lezbejke i gejeve, i tako smo počeli da se vidjamo prvo nas nekoliko, pa malo više nas u kafe Moskvi. Posle smo osnovali Arkadiju.

Kada smo već kao Arkadija 1991. 27. juna, na Medjunarodni dan Ponosa lezbejki i homoseksualca organizovali prvu javnu tribinu u Domu omladine povodom naših prava, tog dana je objavljeno da je prvi slovenački vojnik na granici sa Italijom ubijen od vojnika JNA. Tog sunčanog junskog dana ni ja ni on, učesnici tribine, nismo mogli da pretpostavimo kakvih osam strašnih godina nas čekaju. Još neko vreme smo tražili prostor za sastanke Arkadije i svaka institucija u gradu nas je odbila.

Ali, sve je bilo jasnije da je rat u pitanju, i tako počinjemo, i on i ja, potpuno odvojeno, da radimo u mirovnom pokretu. Ja sam se od "91. priključila Ženama u crnom, on je ušao u Antiratni centar i pokrenuo Pacifik.

Ono što je tih godina rata bila moja dilema to je šta i kako svoju lezbejsku egzistenciju braniti dok su tu iza ćoška mučenje, logori, ubijanje, masakri? Kako za vreme rata lobirati lezbejska i gej prava? Nacionalizam je ustrojio hijerarhiju potreba i prava, redukovao žene i muškarce na nacionalna bića. Prosto više nije bilo javnog mesta za našu egzistenciju. Tako je Dejan Nebrigić prvih godina rata kao anti-militarista radio na knjigama i pozorištu, a ja sam odlučila da radim feminističko savetovanje sa ženama žrtvama rata. Mi o ovoj dilemi, kako svoju lezbejsku i gej egzistenciju smestiti u vreme rata, koju nikada nismo razrešili, nismo mnogo pričali. Prosto nije imalo šta da se kaže, meni je bilo važno da je on tu, i njemu da sam ja tu. Prosto on je bio prvi gej koji je ušao u Žene u crnom, potpuno bez pitanja u jednu žensku grupu, a ja sam bila prva lezbejka. Tako je, makar unutar Žena u crnom, bilo jasno da mirovni aktivisti nisu samo heteroseksualne žene i muškarci nego da nas ima lezbejki i gej-muškaraca. To je bilo sve što smo tada mogli da uradimo. Da unutar malog prostora mirovnih grupa tražimo prostor za svoju različitost, ako ne možemo spolja. On je u Pacifiku insistirao na gej i lezbejskim tekstovima u svakom broju. A ja sam u okviru medjunarodnih skupova "Ženska solidarnost protiv rata" organizovala radionice o lezbejskoj egzistenciji.

Meni je na početku bilo opipljivo važno njegovo prisustvo u gradu, jer su tada mnoge lezbejke feministkinje i mnogi homoseksualci prosto otišli. Nije bilo prostora i otišli su kao i mnogi drugi. Negde oko 92. i 93. i dalje smo se okupljali kao Arkadija po stanovima, i jednog dana smo on i ja pokrenuli pitanje nacionalizma. Većina, skoro svi tada prisutni su rekli da su oni u grupi samo i isključivo zbog svog gej identiteta, i glasno su govorili da su nacionalisti. To je bilo jedno jako teško veče kada smo nas dvoje morali da se suprotstavimo onima zbog kojih smo grupu i osnovali, i da insistiramo da smo protiv svih oblika diskrimacija i da Arkadija neće biti nacionalistička grupa. Nakon toga više nikada nije bilo masovnih okupljanja Arkadije. Ja pamtim koliko mi je bilo važno da nisam sama u svom insistiranju, prosto ni on ni ja nismo imali dileme, i to prepoznavanje naše odlučnosti je bila jedna važna podrška u lezbejskoj i gej samoći kojom smo okruženi.

Na kraju ostaje da sam u njega imala totalno političko poverenje. Osećala sam se sigurno. On jeste na momente, duže ili kraće, bio okrutan, i neprijatan, destruktivan i samodestruktivan, ali je uvek bio protiv homofobije, protiv nacionalizma, protiv srpskog fašizma, protiv seksizma, protiv militarizma. Prosto nema nas mnogo kojima je stalo do svakog ljudskog bića i kojima je važno da radimo na ukidanju svih vrsta diskriminacija, i zato bih na kraju nama koje smo ostale, Dejan je voleo ženski rod u govoru, ponovila poslednju rečenicu iz predstave Ane Miljanić, "O Nemačkoj", u kojoj ona citira Brehta i poručuje da se pazimo nežno. Da se za jedne druge brinemo nežno.

na tribini SEĆANJE NA DEJANA NEBRIGIĆA
u Centru za Kulturnu Dekontaminaciju u Beogradu, 11. januara 2000.

 

 

 


Chemu ovo?

'...Usred punog duplog harmonike autobusa Dejan je umeo da vikne: Kako ste vi Srbi znojavi i smrdite, necu imati vise s kim da se tucam". ...'

'...On jeste na momente, duže ili kraće, bio okrutan, i neprijatan, destruktivan i samodestruktivan...'

!?

I naravno, obavezan 'srpski fashizam' :(

Ovo bi trebalo da bude 'secanje', 'poslednji pozdrav'... eulogy!? Shta je namera onog ko je ovo izrekao ili zalepio ovde?
Grozno. Samo mrznja i egoizam.


Otpornost zrtve na mrznju??

Strasno! Ovi citati govora mrznje i prezira su dokaz da i zrtve razlicitih fobija, rasizma i fasizma nisu otporne na isto.


Dunjice,

Svet je, na zalost pun primera takvih dokaza. Ispada da tlaceni nisu nista manje spremni da tlace od tlacitelja, samo ako im se ukaze prilika. To sam vec nekako uspeo da progutam. Ono sto me tera da se uvek nanovo zagrcnem je kolicina holier-than-thou propovedanja koja to prati.


Undertakers

Sorry about your friend.....
... inace uopste ne kapiram koncept 'Srpsko Groblje' ; 'Hrvatsko Groblje' ; 'Jevrejsko...' itd. Mislim upoznat sam s tim konceptom jos iz detinjstva, ali kako mi godine odmicu, sve mi je smesnija ta ideja da se mrtvi dele.
Verovatno postoje i striktno podeljeni posthumni svetovi... Poseban raj za Albance, poseban raj za Kineze itd... Ja bi zabranio podelu groblja. Kad neznamo da zivimo zajedno, barem cemo biti primorani da pocivamo jedni pored drugoga - I za par milenijuma, kada nas budu iskopavali arheolozi buducnosti, necemo morati da se blamiramo s idiotskim posthumnim podelama.


Cinizam bratstva i jedinstva

Za mene su odvojena groblja dokaz i slika da toliko proklamirano nekada "bratstvo i jedinstvo" NIKADA nije postojalo.


promasila si temu

Svi smo isti. Ako u zivotu nismo mogli da ispostujemo jedni druge i da zivimo zajedno, onda barem bi u smrti trebali imati dovoljno postovanja da te gluposti koje su nas delile ostavimo.
I ne pricam samo za oblasti bivse SFRJ, ceo svet je takav - podeljen u groblja.
A te price 'nikada nije postojalo bratstvo i jedinstvo' to je BullShit.


Drugacije misljenje nije b...s...

Ne moramo se slagati u misljenjima, ali ne moramo ni vrijedjati drugacije misljenje.
Ja bih ipak dodala epitet koji nedostaje, a vazan je radi preciznosti: htjedoh reci da smatram da "b. i j." nije NIKADA ISTINSKI postojalo. Naravno da je bilo pojedinaca koji su u to vjerovali i u skladu s time se ponasali i zivjeli. Ali kao drustvena pojava je ostalo na nivou ideologije.


jeste

BullShit


Nije nego...

pa smo zato zajednickim snagama pridonijeli raspadu Jugoslavije?


došli neki

pa rekli "da "b. i j." nije NIKADA ISTINSKI postojalo."
Zato.


obrnuto!

to sto smo "nekima" (koji su dosli niotkuda valjda, ili iz zvjezdanih daljina) povjerovali i zajednickim snagama rasturili zemlju navelo me da shvatim da bij nikada nije istinski postojalo. Eto zato. A ne da vrijedjam.
Ja bih vise voljela da ste Vi u pravu.


uvek je bilo lakše

širiti paranoju nego poverenje.

A ni danas nije nešto čime bih se ponosio.


lakse je siriti paranoju nego povjerenje

slazem se.

A bas se nesto ni ne trudimo oko povjerenja, cini mi se.

(Dobro znam sta govorim, jer znam sta kosta u paranoicnom drustvu siriti povjerenje, iz osobnih iskustava.)


Pa ne bih rekla baš

Pa ne bih rekla baš zajedničkim snagama. Jeste da je bilo raznih doprinosa kad se više nije moglo drugačije. Ali nije da ne znamo ko je hteo da svi Srbi žive u istoj državi, ko je upao u monetarni sistem, ko je pisao u "Odjecima i reagovanjima" pisma protiv Ante Markovića, ko je povlačio svoje članove iz Predsedništva, ko je rekao Federacija ili ništa, ko je jedini odbio na prvoj Haškoj konferenciji da republike postanu nezavisne države.

Što se i desilo i okončano 21. maja 2006. godine, ali je bilo malo mnogo skupo. Oko 110.000 ljudi je platilo glavom, ne zna se ni broja ranjenim, ne zna se ni broja raseljenim, ne zna se ni broja uništenom i spaljenom.

JB.

EDIT: Odgovor na post da su svi razrušili državu jer kao nije postojalo b i j.


Pitam se zasto me ne

Pitam se zasto me ne razumiju? Ili nece?

Ja sam bila vjerovala (obrati paznju na pluskvamperfekt) da b.i j. postoji. Nakon ´90.-tih ne vjerujem da je b. i j. bilo ista vise od individualne pojave, ali kolektivno gledano - obicna ideologija.

Ja se, eto, borim u obranu ove teze jer vise ne mogu slusati, na razlicitim mjestima, kako je "onda" sve bilo super, miroljubivo, ljubav do neba, bratstvo i jedinstvo, svi super zivjeli, itd. Nisu nam za krvoprolica i tragedije devedesetih krivi Marsovci ili, jednako vjerojatno, vatikansko-americke-zapadnjacke-statijaznam urote.


molba za Dunjicu

Quote:
ne vjerujem da je b. i j. bilo ista vise od individualne pojave,

Dunjice,
Ni ja nikad nisam bio ništa više od individualne pojave - možda mi zato i odgovara...

Problem je u ovom logičkom sledu:
- Prvo su zastupali da je b i j - obicna ideologija. I bili saglasni među sobom.
- Pa su zaključili da "mi" i "oni" ne možemo (i nikad nismo ni mogli) da živimo zajedno. I oko ovoga su se složili.
- Pa su rešili da treba da se razgraniče- A tu već nisu bili tako saglasni.
- Pa su onda lansirali "humano preseljenje" i slične patente. U punoj saglasnosti.
- Pa su onda "zaboravili" na atribut "humano"...
- Pa je došlo do teškog sranja.
- Pa su nam onda rekli: videste li vi ovo sranje. Govorili smo vam mi da je b - j bilo laž.

Znam da ne mislite tako, ali izađite iz ove njihove "logike", pliz...


Sada se sve manje pitam

Sada se sve manje pitam zasto me ne razumijete, nego zasto necete da razumijete sta kazem? Steta. Podcitavate mi ono sto nisam ni napisala ni mislila, gorrane, ZNATE, kazete, da ne mislim tako.

Zbog onih koji ZNAJU sta drugi misle desavaju se velike tragedije. Svaka slicnost sa stvarnim dogadjajima je slucajna.


Dunjice

Probajte da razumete. Prosle godine sam razocarao svog prijatelja iz detinjstva tako sto sam se sa njim sporio tvrdeci da SFRJ nije valjala jer da jeste ne bi se raspala onako krvavo. Lici da je istina. Ali da li sam ja u tom trenutku u stvari upro prstom u temeljne vrednosti SFRJ kao glavnog krivca za ratove? Pa jesam. Nesvesno ali jesam. I danas ne oprastam sebi sto sam sebi dopustio da ne razmisljam. Mogao je covek zbog toga da me precrta iz imenika, imao je puno pravo.

Shvatam da ste vi prvi koji bi u toj istoj SFRJ branili BiJ. To se vidi iz vasih postova. I bilo je mnogo ljudi koji su branili. Pa sta se desilo, koji su ono ljudi koji su dosli na miting za mir u Sarajevu 5/6 aprila 1992? Posle Vukovara znaci. I ko je pucao po tim ljudima iz snajpera. Padali su ko muve na ulici. Najgrubljom silom, oduzimanjem zivota naterani su da konacno uzviknu BiJ ne postoji. Eto vidite nije bilo tako lako unistiti BiJ. Morali su da dodju cetnicki tenkovi i proustaske paravojske da bi ga unistile tamo gde je bilo najjace ukorenjeno - u BiH.

A sve je pocelo "naivno" krajem osamdesetih kada se po Bgdu rasirila prica kako BiJ nije nista vise od ideologije, jer eto Albanci, Hrvati, Slovenci ne zele da zive u BiJ sa Srbima, nego su samo Srbi ludi sto u BiJ iskreno veruju dok ih svi drugi preko formule BiJ koriste. Gde god da se nadjete u to vreme u Beogradu samo ste mogli cuti rec SRBI kako odzvanja kao neki beskonacni odjek. Stomak mi se prevrtao i danas mi se prevrce kad cujem rec Srbi samo zbog tog besomucnog ponavljanja te reci. Nikad se necu izleciti od toga, alergican sam na pomen reci narod. Ogadila mi se. Bilo koji da je u pitanju.

E kad je BiJ kao temeljna pretpostavka postojanja SFRJ odbacena u Glavnom Gradu istoimene drzave, to je bio kraj. To jest pocetak pakla za sve koji od najpre od srpskog a onda i od hrvatskog nacionalizma nisu mogli ili imali gde da pobegnu.


dunjice,

ma pusti ti ove profesionalne dangube ovde, one koji sve znaju i one koji bi u tezama to da ti razloze. kladim se da imas hiljadu nacina da pametnije utrosis vreme nego da se prepucavas ovde sa dokonim svetom. sto manje dolazis ovde veruj mi bices pametnija. samo po neki komentar vredi procitati, sve ostalo je uglavnom promocija (licna ili sluzbena), jer jednostavno nije moguce da svako ima savrsen odgovor na svako pitanje. znaci ako vidis tipa (ili damu) da se pravi pametan na vise od tri bloga, komotno ga izbrisi sa liste ljudi sa kojima bi trebalo pricati.

puno pozdrava i sve najbolje


Dragi Gorrane,

Cestitam. Vas dijalog sa Dunjicom treba dobro zapamtiti.
Naizgled je u pitanju samo finesa. A u stvari negacija aksioma i to onog za koji znamo da je stvorio prostor za miran suzivot naroda i narodnosti u jednoj drzavi.

Zaboravili smo Gorrane, niko nam nije skoro 20 godina govorio ovo sto ste vi pisete gore. Najsrdacniji pozdrav i srecna vam Nova Godina! Budite nam na blogu.


Hvala, corn mouth

Nije meni teško da zastupam ono što mislim i što osećam ni kad sam poptuno sam - navikne se. Ipak, mnogo je lakše kad se naiđe na razumevanje.
Postojanje ljudi poput Vas napravilo je od ovog bloga mesto gde se može puno toga naučiti. Veoma cenim Vaše priloge i analize - oni pored ostalog čine da se osećam manje sam.
Želim Vam puno sreće u novoj godini!


Tačno tako Gorrane,

prvo kažete da je zajednički život nemoguć a onda sve učinite da postane nemoguć. I onda kao prorok ili veliki mag izađete pred svoj ljubljeni narod i kažete - vidite da je tačno, šta sam vam ja govorio.
Proverena šema. Radi.

pozz

Jasna B.


'...ko je jedini odbio na

'...ko je jedini odbio na prvoj Haškoj konferenciji da republike postanu nezavisne države..'

Odgovor: Pa onaj koji je bio protiv cepanja jedinstvene drzave valjda.

Eh, kad se 'talking heads' osile pa pochnu da 'kreativno razmishljaju' bez skripta.

A tek ono '...Ali nije da ne znamo ko je hteo da svi Srbi žive u istoj državi...' -
Odgovor: Zar SFRJ nije bila ta drzava!?

OK, probala si 'na svoju ruku' i vidish i sama da ne ide.

Onolke skripte i seminari, al to kreativno... Oce samo. I eto shta ispade.


morava-ibar

Odgovor: Pa onaj koji je bio protiv cepanja jedinstvene drzave valjda.
Odgovor na odgovor: Pa neće biti tako jednostavno.

Odgovor: Zar SFRJ nije bila ta drzava!?

Da, svi Srbi su živeli u jednoj državi. Ali to je bila Jugoslavija a oni su hteli Veliku Srbiju. Kad kažem oni, mislim na Miloševića & comp. Ako ste i vi s njima, mislim i na vas.

Jasna B.

Samo bez vređanja molim.


Jasna, da li ima smisla da

Jasna, da li ima smisla da ovako 'odgovarate'?
Ako nemate odgovore - nemojte da 'odgovarate'.


dada, bas je tako bilo gdjo hag

i onda je dosao mrmot i zavio cokoladu..


gdjo hag,

hajde da razresimo misteriju? sta si po nacionalnosti sestro i u kom si udruzenju(zene u crnom..crvenom...roze, odbor za dekontaminaciju... kontaminaciju..abh odbrana... (ali posteno da odgovoris)?
p.s. ako ne trazim previse?


Poradite malo na domacem

Poradite malo na domacem vaspitanju, jer je izuzetno nekulturno nekoga pitati sta je po nacionalnosti.Kao kada biste ga pitali koji mu je broj donjeg vesa, ili kakav seks upraznjava u svojoj spavacoj sobi.Malo autogenog treninga, u uspostavljanju samokontrole ne bi skodilo.
Ako vec nemate argumenata, pokusajte da ne komunicirate sa nekim ad hominem.


da li je ovo razgovor zaglupljivanjem

tako poznat 'casnim ljudima' koji se ponasaju po kodeksima...
jel jako tesko razogovarati argumentima? zasto pribegavati etiketama kad se ne moze argumentovati suprotno misljenje? bolje onda cutati!


Za Kodeksa

Ne znam šta sam po nacionalnosti, pronašli me u kontejneru brate. Jedno oko mi je zeleno, drugo crveno, jedna noga crna, drugu nemam, imaam po šest prstiju na rukama i 29 pršljenova u kičmi, ali to sam plastičnom operacijom sredila na 24. Šta bih mogla da budem Kontiću? Pitam kao eksperta za rodoslove, pa da se smiri i brat kodeks.

Jasna Bogojević


Ipak zajedničkim snagama...

Bilo je ipak zajedničkim snagama, ali srazmerno veličini...Miloševićć i Tuđman, te elite koje su stajala iza njih su potpuno dogovorno i sa osmišljenim scenarijem to uradili.
Pominješ Antu Markovića, Jasna. Pa u njegovom slučaju su jako transparentno iskazali jedinstvo.
Imaš svedočenje Ante Markovića u Hagu, u pprocesu protiv Miloševića, gde on to potpuno jasno kaže.
No, prvi se javno usudio izgovoriti da Jugoslavije više nema Milošević, i to 18. 3. 1991. godine, kad je povlačio Boru Jovića iz predsedništva.


Drago,

ali Bora Jović u svojoj knjizi kaže da je pisao pisma protiv A. Markovića u rubrici "Odjeci i reagovanja". Šta još reći!

Jasna B.


Jeste, ali odluku je donosi Sloba...

....Bora Jović je bio samo deo Slobine aparature. I pisao je pisma, i izlazio iz predsedništva, i vraćao se.
Kad pomenu "Odjeke i regovanja"...Upoznam na jednoj slavi čoveka pod čijim su imenom redovno objavljivana pisma. I to više šlajfni. I tako pričamo, on retorički vrlo tanak..
I ja u jednom momentu kažem...A, svojevremeno ste vi u "Politici" pisali duga pisma. Cela ona zemlja je o njima raspravljala. Kaže on mkeni - Ma jok..ja sam samo pristao da oni to objavljuju pod mojim imenom, a pisao je onaj ko zna pisati...ja vam teško i razglednicu napišem...
Prema onome što on zna - za ta pisma je bio zadzžen Željko Simić...


Mi nismo

Quote:
pa smo zato zajednickim snagama pridonijeli raspadu Jugoslavije?

Vi? Ko je bio na celu vase grupe? (pitam samo posto su oni bliski meni koji NISU doprineli malo radoznali) Milosevic? Tudjman? Seselj? Draskovic? Izetbegovic?...da ne nabrajam.


"Mi" smo i "vi" i "mi",

"Mi" smo i "vi" i "mi", dakle, skupni opis. (Nadam se da niste ocekivali da kazem "mi Hrvati" ili "mi Muslimani" ili mi Nekidrugi".)Uze gledano mislila sam prvenstveno na "nas" koji smatramo da NISMO doprinijeli.
Eto, vidite, ja smatram da je covjek/zena/individua izmedju ostalog politicko bice i da cak i nasi svakodnevni postupci imaju snagu politickog stejtmenta. Takodjer i nedjelovanje ima snagu da pridonese NEDJELU, ako znate sto mislim.
Posto kazete da Vi i bliski Vama nisu doprinijeli (...?), rado bih citala o Vasem doprinosu da se nije dogodilo jos gore? Kako ste iskoristili Vase gradjansko i ljudsko pravo i obavezu u obranu istih kod drugih?

Sretna Nova!


Dunjice

Prvo, sretna Nova! Sve najbolje! Drugo: ja k'o svaba tralala o tome da sam u suprotnoj vremenskoj zoni zato kasnim sa postovima. Vi na spavanje - ja se budim. Spustam loptu. Pamcenje mi doseze dosta daleko, ali na jezicku kombinaciju koja se danas veoma cesto koristi kao veoma jak argument sam prvi put obratio paznju kad sam se nasao oci u oci sa plakatom koji me je obavestavao da "svi smo mi pomalo socijalisti". Od tada "svi mi", "kao sto svi znaju" i slicne konstatacije u meni izazivaju, u najmanju ruku, blagu nervozu. Prosto, nismo "svi mi" nego neki su, oni su ili tako nekako. Ma kakva blaga nevoza, digne mi se kosa na glavi ;) Ako ste ostavili otvorenu opciju da primate Mailove, poslacu vam nesto sto bi vi "veoma rado procitali". Za koji dan, u velikom sam poslu. Unapred vam kazem da se zbog toga unapred osecam kao magarac jer i da sam bilo sta cinio ili nisam cinio, nisam to radio da bih nekom drugom bilo sta dokazivao. Pricalo se o osecanjima. No, dobro, sve ima svoje prvi put. Jos jednom, neka bude srecna ova sledeca!
Dodato: na vasem nalogu stoji "dunjica ne prihvata e-mail-ove." Kada sledeci put od nekog trazite privatne informacije promenite opciju. U suprotnom ispada da bi da se nadmudrujete a nesto nemam volju za to. :)


Kad smo kod diskriminacije,

...pretpostavljam da je pokojnik bio i protiv diskriminacije 'znojavih i prljavih Srba', barem onog dela koji u autobuse ulazio znojav i prljav zato sto na poslu nema teretanu i tus kabine? A prinudjeni su da 'zaradjuju hleb u znoju lica (i tela) svog'? Cudi me da ste to izostavili.

I smeta mi sto pokojnika ogranicavate i svodite na nacionalni predznak. Kazete da je bio protiv srpskog fasizma? Pa valjda je bio protiv fasizma kao takvog, ukljucujuci tu i srpski? Nemojte mu reci da je za njega nacionalno bilo najvaznija karakteristika?

I na kraju, jeste li svesni koliko je ova nespretna eulogija prepuna 'fasizma'? To sto se fasizmu iz citirane 'eulogije' ne moze pridati atribut 'srpski' moze biti vazno samo nekom ko je potpuno opterecen nacionalizmom.


Pokojnik je bio ocito

Pokojnik je bio ocito samosvesni Srbin, sa izrazenim olfaktivnim culom i smislom za enerviranje sunarodnika koje je s razlogom prezirao.


ajde zoksi

pricaj malo srpski da te ceo svet razume...
p.s. ispreskaka te jasmina za one klinke od 13 god ;o)


Sto mladje, to bolje. Wink,

Sto mladje, to bolje.

Wink, wink, Jelena!


jelena il jasmina, isti djavo

doduse dobro si se drzao sa fotkicama ali nisi smeo dalje da ides..tuzile bi te kod sorosha ;o) . najbolje da usvojis neku od 13 pa da joj budes tatica ;o)



zoksteru

jel ovo namenjeno meni ili nastavljas ljutu bitku sa jelenom? cik priznaj ako smes? ;o)


Tebi.

Tebi.


nisam ni sumnjao zokster,

lakse ti je udariti na jednog prosecno oznojenog srbina nego na soroshovu imperiju.
p.s. i pored toga ne znam zasto si stavio svoju fotku... pokusavas da uskocis u pojilo skocivsi sa vrha solitera? previse gledas crtace zoksi.. ;o)
p.s.2 jel usvajas cicu od 13 god? ;o)


Steta sto smo u Srbiji, zbog

Steta sto smo u Srbiji, zbog takvog kretenskog pitanja svugde bi morao da odgovaras.


eh zokstere

sta bi, prepala te teta jelena? malopre je bilo wink wink a sada guza zvace gace ;o)


To sto Zoxter

uzima za pravo da izjavljuje 'sto mladje to bolje' nikako ne bi smelo da tebi da za pravo da postavljas pitanje o usvajanju. Ne zbog Zokstera, on je to sto jeste, nego zbog trinaestogodisnjakinja. Ovo pod uslovom da ti nick nije zestoka zahebancija.


a jel to

uveden ponovo verbalni delikt a da ja nisam obavesten o tome? a moj nick?..hm...djavo bi ga znao..shvati ga kako hoces..narodu je i onako tesko ugoditi...
p.s. zasto zoks ne bi usvojio nesto mlado kad lezbejke traze da usvajaju zensku decu?


Znas sta, Codex,

malo bezobrazluka u odgovoru nije kaznjivo ali samo u slucaju ako uz taj bezobrazluk ide i malo, u nedostatku bolje reci, duha. Nisam siguran da tvoj odgovor to zadovoljava.

Uzgred, tvoja logika o lezbejkama i usvajanju zenske dece nekako dovodi do toga da heteroseksualni parovi ne bi mogli nikoga da usvajaju. Ni bate ni seke.


znas sta domazet

nisam siguran da imas kapaciteta da procenjujes udeo bezobrazluka a pogotovu udeo bilo cijeg duha u odgovoru.

a moja logika je sledeca (ajde da ti je malo razjasnim posto vidim da imas problema) heteroseksualni parovi ce verovatno odgojiti heteroseksualnu (usvojenu ili ne) decu sto nisam siguran da je slucaj kad cerkica ima dve mame.


Kazes nisi siguran,

Codexe?

Odlicno, sumnja odrzava mozak u kondiciji. Ima ovde oko nas dovoljno onih kojima je sve jasno i koji ne sumnjaju ni u sta.

A interesantna ti ova logika. Po njoj, dakle, postoji mogucnost da usvojena devojcica postane lezbejka. I? To bi bio smak sveta? Ili to iz tebe probija strah od onoga kakva je strahota tebe mogla da zadesi da si kojim slucajem, naravno ne daj boze i daleko bilo, bio usvojen od nekog gay para?

Znas sta ti Codexe, kad si vec resio da drzis mozak u kondiciji i da se bunis protiv mrznje i bigotry u drugih, da pocnes malo da vezbas i na sebi?


za domazeta

Naravno da ne bi bio smak sveta da devojcica postane lezbejka, smak sveta bi bio povecati joj sanse da to postane gledajuci kako se “njene mame” ljube, pipkaju I rade ko zna sta jos pred njom, govoreci da je to sasvim normalno. Ili mislis da ce one svoju homoseksualnost kriti od “svoje cerkice”?

A sto se tice tog probijanja straha kod mene…ne sekiram se, ovo je jos uvek zemlja srbija hvala bogu. Ali kad udjemo u EU moze svasta da bude? (za jedno 200 god, kad zadovoljimo sve uslove)…. ;o)

Ja se bunim protiv mrznje?! eh..gde su sada oni “srbi” dusebriznici da to cuju... (ili si samo sarkastican?) .

naravno da cu vezbati na sebi onog momenta kad nadjem za shodno (to ne znaci da ti to treba da prestanes da radis)

znaci, ne sekiraj se...(inace,covek u principu treba da gleda svoja posla, ako ne mozes da pomognes - nemoj da odmazes)

p.s. zato imam nameru da uz boziju pomoc, proredim svoje dolaske ovde(verujem uz odobravanje sirokih narodnih masa)


Rekao bi covek,

na osnovu ovoga sto pises, da su lezbejke neke superpotentne osobe koje svojom neobuzdanom (i neobuzdljivom) seksualnoscu cine cuda (sa negativnim predznakom naravno) i smerne inicijalno heteroseksualne devojcice navode na to da postanu podjednako bludne lezbejke? Je li, boga ti, odakle ti ta ideja? Mislim da su lezbejke dramaticno seksualnije od ostalog (heteroseksualnog, da li i homoseksualnog) dela populacije. Mora da si do toga zakljucka dosao poredeci njihovu seksualnost sa nekim reperom , nekim koordinatnim pocetkom? Ne znam sad, ali mi se cini da bi bilo dobro da nam ovde kazes ko ti je koordinatni pocetak. Da zli jezici ne pomisle da si za koordinatni pocetak uzeo sebe.

I, sta kazes, ja se zeznuo kad sam rekao da se bunis protiv mrznje. Moguce, ali da se opravdam, ja sam pomislio da ti je zasmetao grupni izliv prezira i tihe mrznjice prema 'znojavim Srbima'. E sada ako je tebi u pomenutom izlivu prezira i tihe mrznjice zasmetalo samo onaj srpski deo objekta mrznjice i prezira, onda je to druga stvar. Tada stvarno i nemas razloga da se mnogo da bunis. I izlivacima prezira i gajiteljima mrznjice takodje ponajvise smeta taj srpski deo objekta mrznje.


vidi domazet...

Vidi domazet…pomislicu da sam pricao na kineskom
Ili ti moj priprosti srpski nije bas jasan…?
Tu se ne radi o superpotentnosti lezbejki, vec o tome da se deca uvek (barem po recima strucnih ljudi) trude da oponasaju svoje roditelje (bioloske ili one druge),svesno ili nesvesno...ja to nisam izmislio( toga barem imas u knjigama, I na TV na tone(nadam se da gledas TV?)) pa onda ne bih mogao ni da ti obrazlazem…. Druga stvar je sto bi rekli grcki filozofi (parafraziram naravno) “daj mi dete da bude sa mnom prvih 6 godina njegovog zivota I ja cu ti dati coveka kakvog pozelis”. Znaci deca su jako podlozna “manipulaciji” odraslih, (roditelja ili nekog drugog). I tako, kad saberes to dvoje (oponasanje + manipuliacija) dobijas razlog onoga sto sam rekao u proslom postu.
I naravno radi se o “mogucoj manipulaciji” usvojenom decom I to najmladjih kategorija (od par meseci, godinu..dve starosti) a nikako o starijim kategorijama(niko barem ovde u srbiji ne usvaja dete od 13-14 god koliko ja znam) Znaci jos jednom, to je bio povod za moj prosli komentar vezano za (homoseksualce) lezbejke I mogucnost da one usvajaju decu , a ne znam ni sto smo pricali o tome..ah da..zokster je bio povod… ;o)

Naravno da sebe ne uzimam za koordinatni pocetak bilo cega, mislim da bi to bilo pretenciozno od bilo koga. Koordinatni pocetak valjda moze biti samo gospod bog .

Takodje ne bih raspravljao ovo oko mrznje… samo sam prijatno iznenadjen tvojom konstatacijom da se bunim protiv mrznje jer me uglavnom smatraju (neopravdano naravno) za zagovornika mrznje, osvete, ratnog huskanja I ostalih stvari I to pojedini “srbi” dusebriznici, polaznici kojekakvih kurseva a gde se predavanja svode na temu “kako od srba napraviti naciste”. inace kad govorimo o izlivu mrznje coveka koji je tema ovoga bloga, nije mi zasmetao njegov licni cin mrznje prema oznojenim srbima, to se moze smatrati I aktom hrabrosti (koju treba ceniti, sem ako nije bio pripit?), doduse za koju je mogao dobiti po nosu ali eto nije. Izgleda da su ti oznojeni u busu bili neki fini ljudi…Generalno mi smeta sto se kroz skoro svaki blog protura teza srbi=fasisti pa ni ovaj blog nije ostao imun na to. A mrznja je mrznja, uvek na kraju unisti onoga ko mrzi (doduse pre toga stradaju uglavnom nevini)

Eto…u zelji da si razumeo sve sto sam hteo reci I u nadi da neces od ovoga napraviti materijal za dalju diskusiju, (jer verovatno ne bih imao nista “pametno” da dodam, a I onako za sve ovo je kriv zokster ;o)), ja te pozdravljam I zelim puno uspeha u novoj godini, kao uostalom I svim blogerima ovoga sveta I shire


Mimesis

Codex: "Deca se uvek (barem po recima strucnih ljudi) trude da oponasaju svoje roditelje."

Kukavna ti majka.


ebiga, karlo

to bas nije lepo da mi pominjes majku, u bilo kom obliku. ja tvoju majku sigurno ne bih pominjao.. ali ok, kucno vaspitanje...razumem te..
p.s. a mozda bi sa jos jednim cikom da usvojis nekog batu pa ti smeta moja rasprava sa domazetom. ebiga, moraces da sacekas jedno 200 godina na to..;o)


"moraces da sacekas jedno

"moraces da sacekas jedno 200 godina na to..;o)"
Ma jok.Eto, tu iza vrata.Samo Te jos nisu obavestili.


p.s. zato imam nameru da uz

p.s. zato imam nameru da uz boziju pomoc, proredim svoje dolaske ovde(verujem uz odobravanje sirokih narodnih masa)

APLAUZ!!!


ali ne pre nego...

sto mi kazes sta si po nacionalnosti seko i za koju organizaciju radis? ;o)
P.s. ne znam zasto ti to toliko smeta? nisi srpkinja pa se stidis, ili si srpkinja pa se stidis, ili si holandjanka (pa se stidis opet)...ili ti gosn. v. dodje nesto pa se stidis jer se i on stidi. razjasni tu misteriju 21 veka :)
p.s.2 nisi mi odgovorila na pitanje zasto hrvatski i muslimanski POLITICKI VRH nije odgovarao za zlocine nad srbima po komandnoj odgovornostiiiiiiiiiiiiiiiiiii??


Na ovo prvo sam ti

Na ovo prvo sam ti odgovorila, pogledaj gore, nekoliko postova iznad.

Radim za Masone zajedno sa Prokicem i Lečićem.

Mulimanski i hrvarski vrh nije odgovarao zato što ja nisam dala.

Razumeš?

Jasna B.


gdjo hag,

ne radis ti za masone, oni ne placaju blogovanje po ceo dan... ti si u nekoj NVO... tamo je dobra kinta ...

p.s. ma znam ja da ti nisi dala (samo htedoh da cujem iz tvojih usta). ti i gore pomenuti vrhovi zastupate istu politiku, a zna se i ko je narucio celu predstavu...


Slusaj, Codex, spram

Slusaj, Codex, spram mene, Jasna Bogojevic je sitan ulov:)
Vidis, ja sam vanzemaljac, i so sam soli Tvoje inteligencije.Sta kazes, ha?Dolazim iz transdimenzionalne stvarnosti, i pokoravam se potpuno drugacijim zakonima fizike nego sto su u vasem Svemiru.
Sto bi rekao Boris Dvornik, casu mleka, pa spavat...ne zamaraj vise glupostima...


Dear Codex

... i ostali koji nisu stigli da primete,
Najvecu odgovornost za rusenje SFRJ je imao Slobodan Milosevic koji je ipak doveden na vlast u Srbiji putem struje Srpskog nacionalizma. Oduzimanjem pokrajinskih prava Kosova i Vojvodine, SFRJ je prakticno ubijena.
Ja kao SRBIN (posto vidim da te zanima), da sam na mestu Slovenaca i Hrvata, ne bi cekao toliko da se otcepim.
20 godina skoro nas hrane lazima - odrasli smo na njima... tesko je videti istinu sada. Posebno ako ti je vise stalo da povredis 'protivnika' nego da saznas istinu.
Ne zelim absolvirati Hrvatski nacionalizam koji je takodje igrao ulogu, i to posebno u kasapljenju bosne... Ali pravi razlozi za raspad... su poceli od Slobe.


dragi gosn solomone...

sfrj je prestala da postoji zato sto je pao berlinski zid a ne zbog slobe, franje, alije ili janeza. posle kraha istocnog bloka sfrj nije nikome trebala a onda su se pojavili stari aspiranti na ove prostore (a bilo je i novih) i trebalo je samo naci ljude koji ce odraditi posao za njih. zna se koje priznao prvi slo i hr.- nemacka i vatikan. ti to mozes nazvati slucajnoscu ali to sigurno nije bila. to da su se hrvati i muslimani uplasili srba je samo logicna reakcija znajuci sta su njihovi dedovi, stricevi, ujaci radili tim istim srbima po NDH 50 godina ranije. a ako cemo po pravu, sa slobom ili ne, srbima u bosni i hrvatskoj kao konstitutivnom narodu niko nije mogao da oduzme pravo da bira gde ce da zivi. da li da ostane u tim republikama, da osnuju svoju drzavu ili da se pripoji matici.

zasto bi srbi koji su u dva svetska rata dali ogromne zrtve za jugoslaviju pristali da budu nacionalna manjina u tudjmanovoj (ili bilo cijoj) hrvatskoj i alijinoj (ili bilo cijoj) bosni? ko je to njima mogao da nametne i iz kojih razloga? Znaci ne postoji komisija na svetu (zvala se ona badenterova ili neka druga), koja moze konstitutivnom narodu jedne administrativne celine (ne drzavne) da kaze gde treba da zivi a gde ne.

sto se tice autonomije kosova i vojvodine? navedi mi jednu drzavu koja je imala pokrajine koje su fakticki bile drzave u drzavi? gde ni jedan zakon drzavni nije mogao da bude sproveden a da ga ne odobri pokrajina. znaci reci mi jedan primer u svetu za to?

a sto se tice slovenaca i hrvata i da ti na njihovom mestu ne bi cekao 20 god... pa oni i nisu cekali 20 god... secas se maspok-a u hrvatskoj iz 1970. imali su iste ciljeve samo se tada nisu mogli ostvariti jer komunisti nisu dali jugu (vlast) a zapad im je drzao ledja dajuci kredite i sakom i kapom... ali cim je pao berlinski zid eto odmah belaja...

i ne treba da aboliras hrvatski naci(onalizam) a ne bi trebao preskociti ni alijin fundametalizam. i negde sam rekao...englezi i ameri su nas (kralja) prodali titu a mi srbi smo krivi sto smo titu pravili proleterske brigade. vec negde rekoh da ne mogu da krivim srbe u ndh koji su bezeci od ustaskog noza u sumu prilazili onome ko ih je prvi prihvatio. cesto su to bili partizani. ali tito je u srbiju dosao da dize ustanak a mi smo se zaleteli ko ovce. prodali krst za petokraku. pa kako smo uradili tako smo i prosli...

p.s. ali ne lezi vraze, eto opet nama dolaze da nam mesto krsta prodaju petokraku samo sto ona ovog puta malo vise vuce na roze...


i jos jedna stvar g. solomone

ovaj moj stav nije poziv na polemiku. jer ja necu ubediti vas niti cete vi ubediti mene. osim toga mislim da postoji puno boljih nacina da se potrosi vreme. a i kao sto rekoh ranije, nameravam da proredim dolaske ovde (gdjo hag? aplauz?)

puno pozdrava od codexa


Nista slicice?

Moram da ti priznam da sam, uprkos tvojoj sklonosti da komuniciras na nivou slikovnica sto bi neko mogao oceniti kao manifestaciju, kako da kazem, odocnele juvenilnosti, stekao od skora za tebe odredjeno uvazavanje. Zato sto prestavljas hodajuci dokaz da nacionalisti svih fela nemaju pojma. Ako se dobro secam, Sime Djodan je negde izjavio da su Srbi niski, imaju siljatu glavu i, zbog toga i manje mozga. Ti si, koliko vidim, visok i kao takav zivi dokaz da covek nema pojma. Zbog toga podrzavam autore blogova i moderaciju koja je spremna da ti progleda kroz prste za neke druge tvoje manjkavosti.


"na nivou slikovnica sto bi

"na nivou slikovnica sto bi neko mogao oceniti kao manifestaciju, kako da kazem, odocnele juvenilnosti"

Ili preuranjene senilnosti.


Covece,

pa moje misljenje o tebi se sve vise i vise popravlja. Ti ne samo da si zivi dokaz budalastosti kojekakvih nacionalista, ti pokazujes i neuobicajenu dozu samokriticnosti. Svaka cast.


ja bih zoksteru

ovaj komentar domazeta ocenio kao cistu provokaciju. ocekujem jednu adekvatnu slicicu za njega :)


'... sunarodnika koje je sa

'... sunarodnika koje je sa razlogom prezirao...' !?

Mrzimo malo, a!? Onako 'potiho', iz coshka.

A koji su tvoji 'sunarodnici' potuljenko?


Zokster da nije ovaj...

sugrađanin? Kombinacija ove dve reke mi je sumnjiva :-)


Mozda eventualno tvoj. Moj

Mozda eventualno tvoj.

Moj sigurno nije, ja sam Nislija.


Nishlija bre, a kako je

Nishlija bre, a kako je napredan ima da bidne i beograDZanin. Onoliki! :)

Nego pitanje je bilo: A koji su tvoji 'sunarodnici' potuljenko?

Pazi, ovo je sad za prelaznu ocenu - ako i dalje vrdash, ponavljash razred.


"Svjetlo je vec duboko

"Svjetlo je vec duboko sagorilo. Kasno je, ja sam odvec pospan, a da bih mogao njemacki pisati. Pa, zapravo ja i nisam Nijemac... O, ce sont barbares! Samo su tri civilizovana i obrazovana naroda: Francuzi, Kinezi i Persijanci. Ja se ponosim sto sam Perzijanac" -- H. Hajne "Iz pisama"


Leleee, Ete ga sg se izvuche

Leleee,
Ete ga sg se izvuche na 'debelu knjigu'...
Dal je PerZijanac, PerSijanac, komshija na Persu, H.Hajneanac, ili da prostite francuz/kinez - ich ne razbiram.

Iz karaktera - kec 'ko vrata'. Sedi dole.


error

error


Heinrich Heine

H.Heine je bio Jevrejin i sigurna sam da nije ovaj tekst bio razlog sto je u doba nacizma bio zabranjen. Mislim cak da su perzijanci i staro-perzijska kultura dobro kotirali medju "arijevcima" (valjda preko Nietscheove veze).


Liči mi na mog...

bar dok sam bio građanin Kraljeva. Svašta tamo zna da poraste :-)


Kad malo razmislim, lici i

Kad malo razmislim, lici i na mog... nevezano sto sad zivim u Kraljevu.


Vi meni ne lichite na mog.

Vi meni ne lichite na mog. Suvishe ste mi sitni nekako. Ali tako kao dva blizanca - vishe ste mi kao 'orashchici divljeg zeca', ili morskog praseta.


Sličnost je frapantna

I ja sam nekad živeo u Kraljevu, možda to objašnjava (ipak) što liči


Izgleda da je Morava-Ibar

Izgleda da je Morava-Ibar omnipotentan.


carlopon - ja sam chuo da su

carlopon - ja sam chuo da su u nekim etnichkim zajednicama u kraljevu i okolini tamo 70-tih godina, deci obichavali da daju 'interesantna' imena - dzonivajs, vinetu, dzontra... etc.

Meni eto 'lichi' da ti znash neshto o tome.


Zovite me Dečko od Moravu (ili od Ibar)

Morava-Ibar piše: "Carlopon - ja sam chuo da su u nekim etnichkim zajednicama u kraljevu i okolini tamo 70-tih godina, deci obichavali da daju 'interesantna' imena - dzonivajs, vinetu, dzontra... etc. Meni eto 'lichi' da ti znash neshto o tome."

Jeste, i ja sam Rom. A nisam čuo da je neko u našoj mali dao tako glupo ime svom detetu: Moravaibar ne zove se nijedan Rom. Tako da ti mora da si Srbin.


Meni to više...

...liči na neki kanal ili pak na marku cigareta koje su se proizvodile u Vranju..:))))


DIV DIN

Tačno, imamo posla s jeftinom krdžom.


Sve se na prstice

Sve se na prstice propinjete, al iz praziluka nikako da izvirite :)


Morava-Ibar

Ovo ti nije trebalo. Dovoljno je Rome muke snalazilo i snalazi da im ti ne bi oprostio jednu budalu.


malo se shalim, tek da ove

malo se shalim, tek da ove skorojevice 'stavim u kontekst'. Aluzija je na mentalitet, a ne etnicitet :)
Point taken.


P.S. Secam se kad je jedna

P.S. Secam se kad je jedna perjanica NVO-a iz 'kruga dvojke' tresnula 'U Srbiji je na delu ciganski fashizam'... Frustrirana seljanchura. Jednom sam je podsetio na isto i umalo mi nije ochi iskopala.


morava ibar

I ti si neki kolenović kao i Kontić. Čestitam.

Jasna B.


Jasna, vidim da trazite

Jasna, vidim da trazite paznju - OK, evo imate moju paznju; da chujem o chemu zelite da razgovarate...

Nadam se da Vam se ideja dijaloga ne zavrshava na 'ti si ovo, ti si ono...'.


vama sumnjivo dragane?!

definitivno vam je kocha bio neki rodja...


eh...

kad bi ste nam se malo sa tim "srpskim fasizmom" skinuli sa .... (znate vec)..


... muskog codexa casti

... muskog codexa casti


eh zoksi

znam da ti mastas o tome kao svaki samosvestan srbin ;o)


sta je smisao ovog bloga

sta je smisao ovog bloga osim da saznamo da jedes riblju corbu u slavu nekog antipaticnog pedera?


Only in Serbia

prijateljica lezbejka može da pravi nekakvu ikonu gay pokreta od osobe koju opisuje sa "On jeste na momente, duže ili kraće, bio okrutan, i neprijatan, destruktivan i samodestruktivan, ali je uvek bio protiv homofobije, protiv nacionalizma, protiv srpskog fašizma, protiv seksizma, protiv militarizma. Prosto nema nas mnogo kojima je stalo do svakog ljudskog bića i kojima je važno da radimo na ukidanju svih vrsta diskriminacija,..."

Očigledno, dotičnom ne samo da nije bilo stalo do znojavog radnog naroda u vozilima javnog saobraćaja, već ih je izgleda smatrao legitimnom metom za istresanje svojih adolescentnih osećanja neprilagođenosti. Rekla bih da to jeste bila diskriminacija prema onima koji nemaju en suite kupatila i sopstvena vozila.

Ako su takvi kao dotični uzurpirali srpski gay pokret i postali njegovo vidljivo lice, zaista odakle čuđenje pred slikom koju prosečan čovek u Srbiji ima o gay pokretu?


Nemojte te price - koga

Nemojte te price - koga hocete da impresionirate tim "radnim narodom". Ma kakav znojavi radni narod - ljudi se prosto ne peru,a ako se kupaju onda iskljucivo SUBOTOM itd., znam slucajeve; kakve to veze ima s diskriminacijom. Ko hoce da bude cist moze i na pumpi u dvoristu da zahvati vode. A nece biti ni da je voda u stanu u Beogradu bas tako retka stvar. Najgore po autobusima je kad je guzva pa ti neko jos podigne ruku ispred nosa da se drzi za drzac..O dezodoransu necu ni da govorim - optuzicete me za elitizam.
U pravu je bio Nebrigic.


Da, da... Englez ne bi

Da, da...

Englez ne bi recimo nikad zamerio francuzima na nekupanju.

Taj ksenofobicni i klaustrofobichni poklich prazilukovica o dezodoransu je izgleda centralna tachka oko koje se okuplja 'internacionala sitnodushastih i sitnoumnih'.

Himna - 'Poznacu te po dezodoransu', a secret handshake je pravljenje zamishljenog kruga rukom ispod druge mishke.


Ma ne samo to sto nece da se kupaju...

...nego i kukaju da nemaju 'leba da jedu a mrzi ih da strpnu od kolaca. I bez brige, ne pada mi na pamet da te optuzim za elitizam. Mozda za wannabe snobizam, ali je to morava-ibar vec sasvim efektno uradio.


Znala sam! Sam pomen mrskih

Znala sam! Sam pomen mrskih vam reci 'dezodorans' i 'kupanje' natera vas na reakciju - ostru! Samo da mi objasnite sta je "wannabe snobizam" PLEASE? Il'je 'snobizam' il'je 'wannabe' - nece moci zajedno, da se dogovorimo.


'Ja se bre kupam redovno,

'Ja se bre kupam redovno, seljachine!', '...ja sam bre dama pi*** vam ^%%&!' ... :))))))

eh... Seko, nek si ti nama ziva i zdrava, pa ako uzmognesh izmedju silnih kupanja i neshto interesantno da srochish eto nama razgovora.

Shto se tiche 'wannabe snobizma' - sasvim prikladno. Mozda 'snob intern/pripravnik/pochetnik (but ambitious!)' zvuchi malo jasnije - ali 'wannabe snobizam' je chisti zen.


Snobizam kada neko odrzava

Snobizam kada neko odrzava licnu higijenu??? a 'wannabe snobizam' je Zen? Pa jos psovke koje biste voleli da sam ja izrekla? Svaka cast Morava-Ibar, nek vam je sa srecom -nema meni razgovora sa takvom intelektualnom gromadom.


'...Snobizam kada neko

'...Snobizam kada neko odrzava licnu higijenu??? ...' (ovde se prosto 'kupamo' u ishchudjavanju).

Tachno, ja sam za ukidanje higijene 'kao takve'.

Da li 'biste' (sic!) Vi ovo voleli?

Shto se tiche 'psovki' - samo sam parafrazirao jednu vashu novokomponovanu koleginicu. Primetili ste navode?


praziluk

Quote:
'biste' (sic!)

sta "sic" ?!


Evo kako treba Morava-Vardar

Evo kako treba Morava-Vardar na srpskom:

Da li bih (a ne: dali bi)
Da li bi

Da li bismo (a ne: dali bi)
Da li biste (a ne: dali bi)

A sad gramatiku u ruke i cao!


Tachno. Rachunam da na

Tachno.

Rachunam da na ostalo nemate premedbe. :)

Kamichak - ovo Vam je prvi post na ovoj temi? :))


...

Quote:
Kamichak - ovo Vam je prvi post na ovoj temi? :))

aha.
vidim, sve sami prezvakani "argumenti",
tri coveka - pola (po pravilu tudje) (bez)ideje ...
na to sam vec oguglala.
ali na "sic!" kod onih koji ni lektiru nisu procitali nikako da oguglam.

nego, samo vi nastavite, ako treba i na latinskom.
vidim dno soljice za kafu, pa vas ne bih vise zadrzavala.


Ako je to sve, 'niste

Ako je to sve, 'niste trebali'.

Samo Vi gledajte u sholjicu i ne zaboravite da 'ubodete' tri zelje - a mi cemo se baviti lektirom i latinskim. Svakom svoje.


Ne samo da liči, nego jeste

Dečko od Moravu (Ibar): "Samo Vi gledajte u sholjicu i ne zaboravite da 'ubodete' tri zelje".

(Videti gore)


Znas sta duso moja...

imas ljudi koji su stvarno snobovi i ne moze im covek nista. Osim da kaze 'Pusti budale!'

Tebi, rekao bih na osnovu ovo malo tvojih komentara, ne nedostaje zelje da budes jedna od njih ali ti nekako ne ide. Znaci, wannabe. Iz toga sto pises izbija, kako je to lepo rekla Semele, samo adolescentska neprilagodjenost. Ili da ti prevedem sa zena - nesigurnost koju istresas na onima za koje si procenila da je PC prihvatljivo istresati se nad njima. Ili jos jednostavnije, intelektualna provincijalnost. Koju nikakav dezodorans ne moze da prikrije.


Da u pravu ste g. Domazet.

Da u pravu ste g. Domazet. Mi smo isuvise daleko i po godinama i po mentalitetu i po dezodoransu. Srecna vam Nova Godina.


Jedan mlad covek, izgubio je

Jedan mlad covek, izgubio je zivot od tudje ruke u tridesetoj godini.U Vasem postu, Jasmina, ja vidim samo to.
Zelim mu zelena polja i tirkizna mora, tamo gde je otisao.


evo konacno

sam on line
dejan je bio nas drug, cak i neki koji ga nisu licno poznavali dolaze na njegov grob zbog onoga sto je predstavljao
cela ova prica kako je umro sta se desavalo pre i posle ne trazi da bude koherentna dosledna jednosmerna
poentirana
da li da pisem o egezekuciji Sadama koju upravo gledam ili o Dejanu izabrala sam ovo drugo jer je Deajn bio nas drug, o sadamu neka pisu njegovi...


Uvažavam činjenicu vašeg drugarstva,

ali čini mi se da vaš drug Dejan nije baš pristao da bude gay ili politička ikona devedesetih. Iz eulogije koju je sročila Lepa Mlađenović izranja frustriran mlad čovek, pozorišni kritičar bez formalnih kvalifikacija, koji se izdirao na nedužni znojavi narod u javnom prevozu. Negova nasilna smrt, ma koliko tragična bila, nije sama od njega mogla da učini ni Pazolinija ni Endi Vorhola.

Tužna je izjava njegove majke koju ste citirali "Oni su voleli jedan drugog. Moram to otvoreno da kazem, i pred Bogom i pred ljudima. Mnogi ne razumeju takve stvari...". Majka, možda sama naučena da "mora da me voli kada me bije", očigledno nije razlikovala šta je ljubav, a šta nasilje. Šteta je da mu vi, njegove drugarice feministkinje koje su tu razliku znale, niste pomogle da na vreme izađe iz odnosa sa nasilnom osobom.


Semele: "koji se izdirao na

Semele: "koji se izdirao na nedužni znojavi narod u javnom prevozu."

Niko u Srbiji devedesetih nije bio neduzan, smrdeo na znoj ili ne.


Zokster: "Niko u Srbiji devedesetih nije bio neduzan..."

You can't be serious!


Ma ozbiljan nego sta,

Semele,

Covek je, kako vec negde napomenuh, u samokriticnoj fazi.

Nego pustite njega, on je to sto je. Tragicno je to sto niko od visokokvalifikovanih tragaca za srpskim fasizmom ne primecuje koliko fasizma izbija iz te jedne jedine njegove recenice. Koji su to phoneys! Bojim se da adolescentna prilagodjenost ne moze biti opravdanje (za sve). Bice da je tu malo i Hermes umesao prste.


I ja vidim da je Zokster sasvim ozbiljan,

i da ozbiljno promoviše ideju o kolektivnoj krivici onih koji su se našli u Srbiji devedesetih.

Ipak, blog je o nesrećnom Dejanu koga je zadavio nasilni ljubavnik. Vrle feministkinje nam ne pisu o Dejanu žrtvi nasilja, već o izrazima Dejanovog prezira prema nenaparfimisanoj Srbadiji bez sopstvenih automobila, a sve to na blogu gde je u vrhu stranice slika žene sa oplavljenim okom i oglas za sigurnu kuću.


Da Semele,

Zokster je tek majusan deo problema. Na mene mnogo mucniji utisak ostavljaju ovi sto su ga uzeli za maskotu.


Zokster

izvinite molim vas. Ispada da vas jurim po blogu, a stvarno nije tako. Evo sad baš razmišljam da napišem kom na blogu o horoskopu, ali, ah ne, i tamo ima vaš kom.

Nego da ne dužim, mislim ipak da je neko u Srbiji devedesetih bio nedužan - deca.


To nista ne menja na stvari,

To nista ne menja na stvari, Jelena. Dobro znas sta sam hteo reci.


Dobro.

Znam šta si hteo reći. Samo ja sam početkom devedesetih bila dete pa ne bih da budem dužna za postupke odraslih počinjene tada. Sve je ok, samo dodati "punoletni" uz "građani Srbije" i potpuno se slažem.


Sve je u najboljem redu,

Sve je u najboljem redu, Jelena. Ti znas da ja volim decu.


Interesantnan stav Jelena,

Da li bi bilo previse da vas pitam kako ste se izborili sa vinoscu vasih roditelja? Jeste li nekako uspeli da ih naterate da je iskijaju? Ili su oni katarzu prosli sami i pocetkom novoga nam stoleca pa ste im nekako oprostili vinost?


Gospodjice Krajsic,tragicno

Gospodjice Krajsic, tragicno je to sto ste napisali.Samo toliko.Bilo kakav smisleni razgovor sa Vama od te referentne tacke je potpuno izlisan.


Molim Igore?!

Mislite da su i deca odgovorna?! Ako tako mislite stvarno nema svrhe da razgovaramo.
I još nešto, nemojte se upinjati da objašnjavate jer ja nisam politički ostrašćena. A videla sam onu vašu gomilu komentara kod m&m. Poštujem svačije mišljenje i to bi bilo to. Ja rekla svoje vi svoje i sad adio.


Naravno da ne mislim da su

Naravno da ne mislim da su deca odgovorna.Vi ste napisali da nije bilo ni jednog punoletnog gradjanina Srbije koji je u vreme devedesetih godina bio neduzan.
Sto se tice mojih postova kod MiM, idite tamo, pa mi odgovorite ako zelite.Ovako, sve je cisto spocitavanje prava na pisanje.
Adio.


"Niko u Srbiji devedesetih

"Niko u Srbiji devedesetih nije bio neduzan, smrdeo na znoj ili ne."
Zokster, oprostite, ali ova Vasa recenica je hallmark jedne ideologije.Vi sami prosudite koje.


Kako se uzme. Ja u tome

Kako se uzme. Ja u tome vidim jedan istorijski potvrdjen vrednosni sud i kvalifikaciju, koji se svakodnevno potvrdjuje mnostvom sve novih detalja sto izlaze na svetlost dana na zelenom suknu Haskog tribunala ili u Specijalnom sudu u Beogradu.


Molim Vas,Zokster.Cak ni

Molim Vas, Zokster.Cak ni sudjenjima u Nirnbergu nije "ustanovljen vrednosni sud i istorijski dokazana cinjenica" da su svi Nemci bili nacisti.


Ali da su svi Nemci

Ali da su svi Nemci odgovorni, da. Neki vise, neki manje.


To sto pisete, nema

To sto pisete, nema istorijskog utemeljenja.Kao sto znate, ne bas mali broj Nemaca je stradao od ruke nacista, zbog otpora toj suludoj ideologiji.


Isto kao i u Srbiji za vreme

Isto kao i u Srbiji za vreme Milosevica.


Upravo.Da li i te ljude

Upravo.Da li i te ljude smatrate vinim, ili odgovornim za Milosevicevu politiku i njene posledice?
Ne prihvatam da je moj prijatelj, brutalno pretucen od strane policije 2.februara 1997.godine na demonstracijama u Beogradu protiv izborne kradje, bio odgovoran za vladavinu zla.


Vas prijatelj svakako ne,

Vas prijatelj svakako ne, ali stotine i stotine hiljada drugih, milioni - da. Kolektivno ludilo nacija u istoriji nije nista novo, to je takoreci konstanta .


Šteta

što cela Srbija nema jedan vrat... etc,

Kao Sadam


Licno sam protiv smrtne

Licno sam protiv smrtne presude nad Sadamom.


gogi, pa ti si neki veci izdajnik??????!!!!

Šteta
gorran (30 Decembar, 2006 - 18:16)

što cela Srbija nema jedan vrat... etc,

Kao Sadam

Ebote ovde sve sam hrvat, siptar, musliman a vidim i da ima roma (sto je za pohvalu).. ciji si ti gogi?? ili bi samo da se besis ali da ti jos neko pravi drustvo????


ево кодексе

доживех свом веку и то чудо да и ти будеш једном у праву. Сад могу мирно да мрем. И и ред је - јел Нова Година ил није?

Требало је наиме да стоји:
Штета што цео свет нема један врат!
Људи су брате мој брука за човечанство.
Ево узми себе за пример...
Срећна нек ти је нова година - писао сам Деда Мразу да ти донесе памет. Може да ваља за по кући. А добро је и за образ.


'...Штета што цео

'...Штета што цео свет нема један врат!
Људи су брате мој брука за човечанство.
Ево узми себе за пример...'

Sociopatija? Ekstrovertna?


Морава - Ибар,

Иди се уливај негде. Доста си загађивао.


Eto sad!? Ja 'zagadjujem' a

Eto sad!? Ja 'zagadjujem' a ti bi da besish Srbiju i svet?


мудро збориш

Кад мало размислим, боље да их оставим да их ти поплавиш...


Da, sa tim sto ste napisali

Da, sa tim sto ste napisali o "kolektivnom ludilu nacija" se slazem, istorija je puna takvih primera.Onda ipak dopustite da je bilo i sasvim neduznih ljudi, koji su se, bilo pasivno bilo aktivno, suprotstavljali tom ludilu.


Naravno da je bilo. Evo na

Naravno da je bilo. Evo na ovom blogu imate Nuneta Popovica, on je morao zbog svog angazmana da bezi pred Milosevicem, prvo u Crnu Goru a zatim u Sloveniju. Ali njegov aktivizam pokrenuo se iz svesti o tome da ce biti kriv zajedno sa ostalima, sa tom kompaktnom vecinom, ako sam ipak nesto ne preduzme.

Izjava "Nema neduznih u Srbiji devedesetih" je naknadna konstatacija odgovornosti koja tek lezi pred nama.


Interesantno je kako se

ova racionalizacija fasizma odvija pracena mukom onih koji su Zokstera usvojili za maskotu. Sto ne znaci da on, kada sa bloga ode remetilacki faktor poput Semele, morave_ibra, moje malenkosti i jos po nekog zalutalog, nece biti potapsan po ramenu. Za tako nesto je ipak potrebna intimnija atmosfera.


Domazet: "Sto ne znaci da

Domazet: "Sto ne znaci da on, kada sa bloga ode remetilacki faktor poput Semele, morave_ibra, moje malenkosti i jos po nekog zalutalog..."

I jos po nekog zalutalog....


ti bi zoki mogao da se drzis svojih slicica

puno ti bolje ide... ali ebiga, zakacio si se sa jelenom pa sad vadis fleke na srpskom rodu, prilicno jadno sa tvoje strane zokstere..


ZA Igora

"To sto pisete, nema istorijskog utemeljenja.Kao sto znate, ne bas mali broj Nemaca je stradao od ruke nacista, zbog otpora toj suludoj ideologiji."

Doktorat Danijela Goldhagena "Hitlerovi dobrovoljni dželati ili Holokaust i obični Nemci".

Poučna knjiga.

Jasna B.


Jasna,

Odavno sam shvatio da sa nekim ko je ostrascen i jednostran u meri u kojoj ste vi ostrasceni i jednostrani nema razumne diskusije. Ljudima poput vas covek moze ili povladjivati ili odmah odustati od bilo kakvog razgovora. Tako da pokusavam da sto vise mogu tolerisem vasu potrebu da se sa svojim untutrasnjim demonima razracunavate po blogovima ovoga sajta. Ipak, moram da odreagujem na vase neumesno poredjenje tragedije jevrejskog naroda u Nemackoj, kojoj verovatno nema pandana u ljudskoj istoriji, sa balkanskom klanicom u kojoj su sve, ama bas sve, umesane strane dobrano okrvarile ruke. Moram da vam kazem da je to sto radite necivilizovano!


Domazet

Molim Vas dozovite se razumu. Izgleda da ste pobrkali loncice. Nije Jasna ovde napravila banalno poredjenje polozaja Jevreja tokom Holokausta i polozaja ne znam ni ja koga u BiH tokom srbijansko-hrvatske agresije 1992-1996.
Ovde se radi o necemu sasvim drugom, a to je o odgovornosti gradjana Srbije za zlocine pocinjene u njihovo ime u BiH. I srpskog naroda takodje, ko se oseca Srbinom/Srpkinjom. Tu itekako postoji paralela. Kao sto postoji i u patnji POJEDINCA ubijenog na stratistu u Srebrenici ili streljanog u nekom koncentracionom logoru u Nemackoj.

Jasna ce vam vec odgovoriti na sta je tacno mislila. U medjuvremenu zamolio bih vas da odete na blog Gorana Miletica "Stid" i pogledate raspravu o Jaspersovom odnosu prema krivici nemackog naroda. Ima i na engleskom (From chaos to uncertainty) i sazvakano na srpskom. Hvala u napred. Link je ovde
CM.


Pa izgleda da vama treba "dozivanje razumu"

Fascinira me uvek i iznova do koje mere, naizgled misleći ljudi mogu da podlegnu svakojakoj propagandi (na Jasnu, čitateljku kontroverznih knjiga i "nevino dete iz devedesetih" uopšte ne mislim u ovom slučaju).

Par excellence primer odbijanja da se misli (i misli svojom glavom) je stupidarija koju ste izrekli: "Ovde se radi o necemu sasvim drugom, a to je o odgovornosti gradjana Srbije za zlocine pocinjene u njihovo ime u BiH. I srpskog naroda takodje, ko se oseca Srbinom/Srpkinjom.


Znate sta,

Semele,

po blogovima ovog Sajta, a i na komsijskom Forumu, iz nekog razloga ima podosta Thomas Mann wannabes. To sto Srbija devedesetih nije Nemacka tridesetih i cetrdesetih i sto oni nisu Thomas Mann (dobrim delom iz razloga koji vi navodite) uopste ne ogranicava njihove ambicije. Samo ih ljuti, jako.

Ovaj nas Corn Mouth mi, medjutim, deluje nesto drugacije. Ne bih se slozio sa vama da su njegovi nastupi po blogovima nepromisljeni, naprotiv. A opet ni in nema stofa za Thomasa Manna!? Ne mogu se oteti da njega za Thomasa Manna diskvalifikuje nesto drugo. Mozda to sto nije Nemac (paralelni, da tako kazem)?


Ali zato, na svu srecu,

Ali zato, na svu srecu, imamo Domazeta, napravljenog od autenticne postave Tomas Manovog kaputa.


Ma kakvi,

Zokstere,

to ti se samo pricinilo. Znas ono o strahu i velikim ocima. Ja sam ti pre Sancho Pansa. Mislim, onako po mentalnom sklopu, ne i fizicki (puu, daleko bilo)...


Bolje i to nego da si

Bolje i to nego da si Rosinanta, methinks...


He, he...

Eto vidis kako i ti mozes biti duhovit. Cudo jedno sta sve covek moze kad se oslobodi straha...


Lep i dostojan

In Memoriam.


Malo se šta promenilo...

Quote:
Kako ste vi Srbi znojavi i smrdite, neću imati više s kim da se tucam

Malo se šta promenilo... Živeo celibat...

Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


Jos jedan primer...

...adolescentne neprilagodjenosti. Ovome se moze pridodati i intelektualna provincijalnost. Preciznije, neinventivnost koja se prikriva prikljucivanjem 'pobuni'...


Ma smejurija. Vidla zaba da

Ma smejurija. Vidla zaba da se konj potkiva pa i ona skinula gace. A shto se tiche beograDZana 'iz Nish' i okoline - dechja posla, a zna se da se deca lako zapale za simplifikovane ideologije kao npr. fashizam - bio on nacional, islamski, ili 'nevladin'.

P.S. - hvala za ono 'remetilachki faktor' - uvek su me iritirali horisti shto se napadno dernjaju iz drugog, treceg reda ('kompleks bubnjara'). A i generalno, chim predje kvartet - ne zanima me previshe.


Nomen est omen

Morava-Ibar: "Vidla zaba da se konj potkiva pa i ona skinula gace."

Iz ove rečenice vidi se kako ste izabrali svoj nick.


Valjda zasto su Morava-Ibar

Valjda zasto su Morava-Ibar mutni.


"Nevladin fašizam"....

......e ovo ni Putinu nije palo na pamet kad je zabranjivao NVO. Ali Kosti Čavoškom i Nikoli Miloševiću, sasvim izvesno bi moglo pasti na pamet...
Hajde "Moravac", šta radiš u DSS-u, kome si savetnik...i pišeš li u NSPM...


Za g. Putina, g. Miloshevica

Za g. Putina, g. Miloshevica ili g. Chavoshkog nisam siguran. Ali ozbiljni ljudi u svetu (chitate li vi ishta osim ovog bloga i pamfleta shtampanih u NVO) u NVO vide neo-fashizam - kako u nachinu finansiranja, organizovanja i delovanja, tako i u ideologiji, manipulaciji medijima i publikom, i agresivnom i krvolochnom internacionalizmu.
Kada ukapirate da je 'krug dvojke' (i prishljamchene pijavice NVO) u stvari najcrnja turska kasaba i idejna mochvara, mozda cete i bolje 'pogadjati' shta drugima moze ili ne moze da padne na pamet.

Mada, mrka kapa.


Lele Morava-Ibar...

sta ti bi? Sad ni mrtav necu smeti da ti priznam na kojoj sam adresi proveo dvadeset i nesto godina zivota...


Cuti, nisi jedini :)

Cuti, nisi jedini :)


Nije valjda da si i ti?

Ako jesi da znas da mi se javlja da smo ovde u debeloj manjini...


Deeebeloj.

Deeebeloj.


Gospodine Domazet...

...sad se setih jedne stvari sa Foruma B92.
Da se ono Vi jednom prilikom ne uspaničiste glede situacije da vam se kafa prosula po tastaturi, sve se plašeći strujnoga udara...:))))
Pa Vas pola Foruma smirivalo...


Hej, neki 'zoki' okacio

Hej, neki 'zoki' okacio sliku Borisa Tadica na americki forum!!!

http://www.snwmf.com/phorum/read.php?f=1&i=45442&t=45442


hahaha

Više mi to liči na Koštunicu...Zapravo, liči na obadva..:))
Eh, taj Zoki, odakle mu samo tolike slike...:)))


Uzgred Drago,

da li ovo nekima ovde ortodoksni Jevreji sluze kao sredstvo za podsmeh? Nadam se da ti neki ne rade za NGO. Jos moze Putinu svasta da padne na pamet...


Alo Drago,

sta bi? Da se nisi jadan zagrcnuo od silnoga smeha? Ili si se samo usr'o da te Sleepless ne dokaci zbog 'obadva'?


Sad ce kamichak da izviri i

Sad ce kamichak da izviri i chucemo 'roar' pravednika. :)


More pusti...

Kamicak, nije tako losa cura. Ono, omakne joj se da od silne preciznosti od grancice ne vidi rain forest. Ali, neka, i od toga ima koristi. Od sada cu dobro da pazim da mi negde ne izleti 'Mi bi hteli, ako moze...'


Jel to od: - ja bi 'teo, ti

Jel to od:
- ja bi 'teo, ti bi 'tela, mi bi 'teli - al Srbi ne davav?

:))))))))


Jel je od je li ili je l' JB.

Jel je od je li ili je l'

JB.


To je od "mnogo 'tela, pa se

To je od "mnogo 'tela, pa se razbesnela".


Tacno Drago,

...ja sam taj koji je bio pretrnuo od panike. A da nisi ti onaj koji me je tesio da americkih 220 V nije tako smrtonosno kao srpskih 220 V?

I ova kruzna odbrana vam je dobra, uzimanje sopstvene gluposti i neznanja za merilo svega.


Šta Srbiji stvarno treba...




Predrag M. Azdejković
www.queeria.com


OK super - otkrio si sapun.

OK super - otkrio si sapun. Ajd sad trazi dalje.


so?

derpe roknuo ljubavnika! Kakve mi imamo veze sa tim?