Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Finalists for Men of the Year 2006

Man 1Man 1Man 3Man 3I may decide to stay in 2006, for those who dare to proceed Happy New YearMan 2Man 2


Izborise se i dame za

Izborise se i dame za ravnopravnost...samo se pitam da li su ostale jos dame?




e pitam

se da li neko ima sliku dame kako izvlaci kola iz blata
ja videla u tutinu
zenu u muslimanskoj nosnji u sred nedodjije


pitam se

Da li ste jos uvek za ravnopravnost polova????


svi smo jednaki pred Bogom

( uslovno recena kategorija)
ali ne jedni pred drugima











[img]http://zoks.busythumbs.c

















straight to

the heart
or a mac (only for geeks)


ej zox

moracemo da glasamo za najbolju sliku
bas si se raspalio
a i drugi se ne zezaju


Zox, siguran sam da ti se od silne upotrebe istrosio...

pa ti na poklon saljem novi mis za racunalo. (To je, verujem, kao kad bi Rembrantu poklonio cetkicu za slikanje).

Ocekujemo od tebe jos mnoooogo kreacija.
Sve najbolje!!!


Nsaski, imam vec tog misa,

Nsaski, imam vec tog misa, ali je, za razliku od tog tvog prilozenog, pokretan...Sve najbolje i tebi zelim.

http://www.youtube.com/watch?v=6zEwIGihm9Q


O, da! ZA ravnopravno i ravnomerno...

...upravo zbog slika sa ovog bloga - teret se DELI pola-pola, i kad ga ima malo i kad ga ima mnogo, kao što SVE treba da se DELI, od prava do obaveza, od ZAJEDNIČKE borbe protiv predrasuda do ZABRANE ponašanja zasnovanog na predrasudama, od nimalo uticaja, omalovažavanja, podsmeha i posebno odvratne vrste "otmenog cinizma" u komentarima o ženama do ravnomernog društvenog uticaja i obaveza standarda ravnopravnosti. Od nevidljivosti nasilja do uklanjanja nasilja.


thanks

hvala, grazie


Jel ja to dobro vidim?

slika 1.

Aludirate na položaj žene u sve tri situacije ili ja loše vidim? Možda bih ja trebao da se žalim u suprotnom ;)+:)
Evo živimo ja i moja žveždica, u pravoj pravcijatoj "Nebeskoj Srbiji". To je jedna kuća a u kuci ( zoxteru ne preteruj :), ona se smestila na ceo drugi sprat ) tri sobe, jedna dnevna, kupatilo, terasica, hodničić i sve to skupa 120 kvadrata.
Primetio sam da Žene imaju neobičnu sklonost da premeštaju nameštaj toliko često da mi se čini ponekad da nisam u svojoj kući. Ako ovako nastavi izgleda ću morati i potkrovlje da preuredjujem, jer već sada iskazuje želju da se bavi meditacijom, yogom, iako to može da radi i na svom spratu. Nedavno smo se dogovorili da ni jedan posetilac iliti gost, drugari i prijatelji, ne mogu doći bez specijalne dozvole moje žveždice, koja se inače dobija proverom u trajanju od tri godine. Onda sam morao da rušim letos na tri mesta taj njen sprat, da postavim drukčije prozore, ne bi li imala izvore svetlosti sa sve 4 strane sveta. A da ugodjaj bude taman kako ona to želi, do'vatili smo se posla pa sad u toj dnevnoj sobi pod je oslikan kao lavirint iz Šartra. Kak' Poetična!
Da ne navodim da su svi cd/dvd-ovi gore kod nje u Nebeskoj Srbiji, kako od milja zovemo "prestonicu" Naše Kuće. Sigurna je 100% jer je obezbedjuje priličan broj mojih obožavatelja iz raznih grana i područja mog zanimanja.
U potkrovlju je teleskop, ali ne služi ničemu, jer Nebo iznad Nebeske Srbije, gubi zvezdice napretkom demokratije u Srbiji;), a mene ne zanima da zveram kroz njega po ulicama. Sve što treba da vidim ujedno s njom.
Ili: Ono što ona želi da gledamo, i ja ću opaziti. Ono što bih ja da pogledam, nju skoro da ne zanima. Zanimaće je za nekih dvadeset godina.
Evo upravo malopre je ustala, sat je pokazivao 11h.
Dole spavamo u prizemlju, da mi mistifikacija bila potpuna, kako se tu nedavno izrazi g. Kovačević. Na severnoj strani kuće, da nas što manje "stranačkih" misaonih procesa opterećuje. Krevet ( a propos vaše fotografije no 1. ) sam lično napravio pre nekih sedam godina, od borovine i hrastovine sa elementima brezovine ( njeno drvo ) 200x200. Ali to nije dovoljno, jer eto ima ideje da postavimo baldahin, sa sve onom šašavom konstrukcijom iz doba Renesanse, tako da moram da razmislim kako sve to da ukomponujem a da ne moram da razmičem zavese da bih gledao TV.
Tu nedavno smo se posvadjali. Ja sam izbacio iz programa TV-a B92 i još neke kanale ( RTS i Pink ) , ali ne lezi vraže...moja žveždica, prvoborac za komfor u Kosmosu, me je iznenadila kupovinom novog tv-a eto da može i ona da vidi iz drugog ugla. Ali uredjivanje programa u tom TV-u još uvek mi predstavlja misteriju, tako da sada imamo svih 99 kanala, i radije spavam u svojoj radnoj sobi.
Ni na vaše blogove ne bih došao Jasmina, da mi ona nije ukazala na vaše postojanje, ali ona retko kada ima potrebu da piše, jer je slikarka i samo tako voli da se izražava, strogo uzev, "ženskim " radinostima. Vi imate za nju "status" Nepodmitljivog Estete, a kako je meni estetika u svakom pravcu kojih ima previše za spektralne analize mnogih naučnika ovih blogova ovde, tako ne bih sada i tim sitnicama.
I udje u moju radnu sobu naravno sa kilometarskim osmehom, što nam je postala navika, i taj jutarnji proces traje dok nas ne pozovu radne obaveze... i ja joj pokazujem ovaj vaš blog, a ona će...Razumem, ali ti mene još nisi vozio čamcem...

dakle idem na sliku 3.

Ne podnosim čamce, ali volim ladje. Ne volim da vozim ništa, jer ne podnosim nepravdu i slične stvari u saobraćaju, pa bih mogao prebrzo da reagujem i bilo bi mrtvih ( zoxteru pazi da ne staneš na svoju nogu ) umesto da ne bude nikakvih problema. Zato ona vozi i mene, a ja se trudim da budem predvidljiv bez sugestija i dobacivanja u toku vožnje. I naravno da ima onaj auto koji joj paše. Meni je svaki sasvim ok. E pa što se tiče veslanja, s obzirom da sam puno korisniji kao naredbodavac, to se moj položaj zna; za krmom. Ladju još nisam namirisao jer ne bih imao vremena još i tako da komformišem svoj život, ali i to će se dogoditi u neko dogledno vreme. Moraće da ima jedra pored motora, jer volim vetar i balone, volim spontanost u svemu. Pa ako se dogodi kakvo veslanje, sa posebnim zadovoljstvom ću joj prepustiti i tu ulogu, eto da zameni zogu korisnom vežbom. Mogli bi tu treću fotografiju tako da pogledamo. Deblji muškarac samo doprinosi boljoj vežbi dotične devojke. Sa mnom neće imati taj problem. Sa 80 i nešto kilograma pre bih sebe video mršavim nego debelim na visinu od 202 cm.

A što se tiče druge fotografije, evo vam primera, ona je ustala u 11h na dan kada treba poprilično da se radi, jel tako, a ja sam ustao u 9 02, a legao sam u 4 33. Već sam bio u trgovini, i nisam kupio sve ono što moja žveždica organski ne podnosi u našoj kući a kad to spazi u drugim kućama, mi te kuće više ne posećujemo a ona lično prema tim ljudima ima novi stav, prilično uskogrud. Te namirnice su sledeće: meso na prvom mestu, potom masnoće raznorazne, tu su i slatkiši, naravno ne baš svi, i mleko. Sad bi neki od mojih prijatelja crnogoraca rekli da mej ebaš dovela u red, a? Ali ja moram da se nasmejem na to, jer sam ja taj koji dovodi u red, na one načine koji većini odgovaraju, zato što su potpuno nevidljivi, tako da veći % postignuća preuzimaju oni koji prvi shvate igru/caku, način.

Sting je jednom rekao...If you love somebody, let them free...ako nisam pogresio da tako ide taj stih. Stoga, ja sam u svojoj nekoj godini to ozbiljno shvatio, jer kao Jarac s podznakom u Jarcu ( nadam se da g.mr.dr.Nikola Vitas neće čitati ovaj post ) na prvom mestu druge ljude uvažavam jednako sebi samo ako su oni POTPUNO slobodni sami sa sobom, i ako kao takvi potpuno poštuju slobodnu volju drugih oko sebe.
Istina zbog takvog stava imao sam i imam mnogo problema i nerazumevanja, koji se kreću od pogrdnih prefiksa uz moje ime i personalnost do raznoraznih pretpostavki ko sam, čime se bavim, odakle sam, pa i dotle da sam ili vanezemaljac ili jevrejin, što me zaista zna nasmejati. Kosmopolita nisam ali kosmokrata jesam. I mislim da sam čovek, tj. ljudska vrsta ( pazi zoxter, ovo je ozbiljno ). Ne smatram se "samo" Srbinom, već se smeštam u Arhesrbe. To je moja lična i posebna kategorija u kojoj su još neki i poznati i nepoznati vam, ljudi.

Dakle kao Arhesrbin, kad idemo u kupovinu, ja nosim korpu a ona bira stvari. Kad idemo ulicom i nailazimo na neke probisvete koji imaju običaj da dobacuju ili provociraju, kako kad i zavisi u kom kraju, opet sam ja taj koji mora da pazi da li ima dovoljno prostora za par zamaha, koji se njoj neće, ponavljam, neće, učiniti preteranim ako dodje do nekog sukoba. Jednom se to dogodilo preterano, pa sam trpeo kritike dve sedmice, sa opaskom, ašto si morao da ih psuješ kad si ih već isprepadao?

Posle izvesnog vremena stvarno posvećenog tumačenja svih vaših postova, gde nekad nisam imao komentar, što znači da se slažem u potpunosti ili me tema uopšte ne zanima, ( nemojte joj to kazati please ) shvatio sam da zastupate Multikompromisnu politiku ženskih prava. E pa sad, koja su moja prava iz iznesenog, zaista bi me zanimalo ako uspete da odvojite malo vremena za tu temu?  zaboravio sam reći da na prvom spratu primamo goste, ili eventualno kad nam dodju rodjaci tu ih smestimo da lalaju...borave i ne uznemiravaju okolinu
Sve skupa to izadje na nekih ( sa sve spratovima, oko 400 kvadrata da ne računam dvorište, podrum sa dva nivoa, za vino i ostave, garažu, radionice, atelje, drvo u bašti, kućice za pse ( još mi samo za mačku nedostaje ), ogradjene sa metalnom kapijom koja se produžava kroz živu ogradu visine 2 i po metra tako da smo zabarakidirani sasvim kako treba, mada razmišljam da podignem 4 kule stražare i zaposlim osmatrače, eto da se sve složi u duhu viteških tradicija;)))

Možda bih trebao da viknem i sve to porušim, odem na neko selo i naredim da ide na njivu svaki dan i sama proizvodi hranu koju potrebuje? - eto to mi je kazao moj rodjeni otac, kad ju je upoznao, a kako mu ni tu od mnogih njegovih želja nisam ispunio, tako me je ispisao iz nasledstva kao ne-crnogorca, jer se eto oženih srpskinjom, baš kao što je on to učinio i to smatra svojom najvećom greškom. Džaba što imaju iste poglede na svet, slikarski obojene i džaba što sam ja srećan i džaba što smo potpuno apolitični i sl. Ne vredi. "Ako sam ja pogrešio što sam tvoju majku oženio ti ne moraš ", su bili njegovi aduti. Tako nije mislio do početka onog divnog miloševićevog vremena, a li onda je to počelo i eto od tada imam dva rata, u zemlji i "inostranstvu" kako kuću s roditeljima (p)osmatram.

Možda sam malo preterao i dužinom i formom i nekim detaljima ali sam želeo da to bude bar čitljivo i razumljivo, uz meni opravdan cinizam a propos nekih stvari. Nemojte mi zameriti, U 2007- želim svima kraće rečenice a veće nadnice

I Borisa Tadića za šta god.

nego, ovde bih iskoristio ostatak praznog prostora da predložim redakciji Bloga da korisnik-član Blog zajednice, pod iemnom zoxter, ako to narano želi, bude pozvan da objavljuje svoje Blogove kao tekstopisac u rangu sa Jasminom i ostalima, jer je apsolutno originalan i po mom ličnom mišljenju, umetnik kojem diplome nisu potrebne. Jedini kojem se radujem kad otvorim Blog, je on, u tom smislu koji navodim. Njegovo prisustvo mi je dalo ideju da bih mogao da uposlim slugu muškarca u ovoj mojoj kući, da bih vežbao toleranciju prema polovima a dužnost bi mu bila da iskušava moje ogromno strpljenje po kojem sam nadaleko poznat, isključivo zbog tolerancije.
( zoxteru zaista sve ovo mislim i nemam zadnju misao...ali svejedno slika će se pojaviti )

Hvala na razumevanju Jasmina...podarite nam te vaše knjige što pre.
Arhesrbin Mirko Kontić


provezite odmah zenu

camcem i slikajte se, ili nek vas ona naslika


slike sam vam poslao

eto da vidite razliku u nasem dvojnom vidjenju iste stvari.


"Njegovo prisustvo mi je

Mirko Kontic: "Njegovo prisustvo mi je dalo ideju da bih mogao da uposlim slugu muškarca u ovoj mojoj kući, da bih vežbao toleranciju prema polovima..."


rekao sam

muskarca a ne zenu koja podseca delom na muskarca u zenskom polozaju i zenskoj garderobi! Nemoj da me zbunjujes na ovako prosecan nacin. Imam ja nekoliko prijateljica koje su trans i nemam nista protiv ni transera ni gay-eva ni lezb ostrva:) osim nekih drugih cisto filozofskih pogleda, nemam nista protiv njih.


OK, Jasmina, ali ima i dzentlmena:

Verujem da bi mnogi stanovnici Nju Orleansa i nastradali tokom uragana Katrina, mnogo bolje prosli da su se pripremili za nesrecu kao ovi ljudi dole. U slucaju sledece nevolje, da se preslisamo....

Pribor za Hitne Situacije

Toalet Papir.............................Ima

Bud Light Pivo...........................Ima

Keystone Ice Pivo........................Ima

Budweiser Pivo...........................Ima

Red Dog..................................Ima

Razne druge flase sa alkoholom...........Ima

Parce sperploce da prevezete damu i cirku ...Ima

Sledeci put da se bolje pripremimo.


don't touch NO!

we love NO....right?


Yep,

for obvious reasons..:)))


there are men, and there are dicktators

ovi drugi, dicktatori, (sa jasmininih fotki, i drugi slicni njima), slobodno nek se vrate u svoj srednji vek warp speed i ponesu svoju dickotry sa sobom. da oslobode prostor nama drugima da malo disemo i zivimo.

Ovi prvi, ljudi, kojih moram da verujem da ima vise, hvala sto postojite i sto imam srece da vas upoznajem i srecem. Srecna vam 7(?) godna 21og veka.
with lotsa love and in solidarity,
Vasa feministkinja.



aha

kao sto bi neki rekli: there are men, and there are dildos (on two feet).
dear zokster, you nailed it. hvala na ilustraciji, kao i uvek timely response. bas sam se nasmejala.
srecna vam nova godina.


Im two feet, two meters

Im two feet, two meters height walking dildo.

Sve najbolje u Novoj.


a vi ste od soldatsko-ratnicke branse

E pa onda sretna 1390. Pa da lepo izadjete iz 1389 groundhog-day type of loop u koji se juznoslovenska bratija zaglavi(she)...


God bless emancipovane zene!

Zena mog zivota: Dosadilo mi, bre, da samo ja popravljam kola!

P.S. Zokstere - majstore! Nsarski, ti - do njega!

Mungos, The Zmijoje.ac
"Platon mi je drag, ali mi je istina Draza!" (Aristotel)