Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Faking Bombings, Year 007

FakingFaking007007http://www.boingboing.net/2007/01/02/jasmina_teanoviae_be.html

Nikad kao ove godine u Beogradu u novogodisnjoj noci petarde nisu pucale toliko i tako. Pesackim zonama se nije moglo hodati jer su bile popriste eksplozivnih naprava. Policija ih je mrtva ozbiljna cuvala kao volju naroda . Bilo je vrlo uzbudljivo, priznajem sacuvati se... Trcali smo pogureni kao za vreme sirena 99. Koncerti su se jedva culi...Ali narod po ulicama nije bio u karnevalskom raspolozenju vec u ratnickom. Am I missing something...Ko se to krije medj' razdraganim narodom...Radovane, javi se...


The biggest fire-cracker.

The biggest fire-cracker.


Radovan se javlja

ja racunam

na neki jedanaesterac odje


Ne jedinstveni

ali sigurno je nekoliko centralnih kompozicionih tacaka sheme populacije izgnalo saw svoj bes ( i demokratski i radikalski i mladicevski i antimladicevski i komunisticki i socijalisticki i demoKriscanski i demoGrafski;) i liberalno-demokratski:) i staljinsticki i rasisticki i ljoticevski i antiromski i antisemitski i sumadijski i ...) te me sve to previse asocira na prizivanje oruzanih sukoba iliti pobudna iliti rata iliti gradjanskog rata iliti vanrednih stanja ( bice ih raznih vrsta ) iliti prenaglasene homofobije raznih formi iliti ...da skratim, nekako sam misljenja da se manjini ( nemoguce ih je oznaciti ) populacije u Srbiji NE SVIDJA sto se ni po Srbiji nije ratovalo, i iz godine u godinu, ta fantazma iz scena Gernike arlauce iz prikrajka. Ne bih je lokalizovao ni u levom ni u desnom sektoru. Odasvud mi taj oblik bahatosti i vandalizma iskace, da se i na otvorenom prostoru osecam klaustrofobicno.
Sumanutost svih tih "prizivanja" trebalo bi da je svima ocigledna, jer logicki resenje ce biti unapred poznato: manje Srba, manje Srbije, manje Lepote, manje Slobode, manje Snage, manje Volje, manje entuzijazma, manje radosti, manje dece, manje para, manje energije, ( i struje naravno ) manje vazduha, manje setnji kroz noc, manje muzike ( vise imitacija ) manje svesti, manje putovanja, manje drugarstva, manje manje manje...iako mi nije jasno kad takvi absurdi nailaze, kako najprostijom logikom oni koji arlaucu da su ugrozeni, ne shvataju gde smo i kakvi smo, KAKO BRE! i dalje i dalje i dalje tumaraju kroz raznolike oblike verovanja ( sujeverja posebno ) da Srbija Ima Snage, da sa svima izadje na kraj? Ako cemo petardama da ratujemo, ucicemo u tu nama Obozavanu Istoriju, kao VRLO hrabar narod, i ko zna hoce li ikada ceo narod shvatiti koliko smo zaista GLUPI?

oprostite mi na smrknutom isijavanju, ali ja zaista tako mislim i od pre svega nocasnjeg.


Drago,

televizija se pokazala opet kao čudo nad čudima. Ja nisam izlazila, bila sam dalje od glavnog mesta zbivanja i na televiziji je to sve izgledalo veoma urbano. Čak smo komentarisali kako će se ovaj doček razlikovati od onog koji se sprema za 13. januar kao Exit i Guča.

Kad sam se vraćala kući, taksijem sam stigla do glavne pošte i to parče keoz park do kuće pokazao mi je kako je to bilo. Neviđene količine smeća u vidu praznih flaša alkohola, razbijenih staklenih flaša, limenki, kesa, ispovraćan park, klupe, pijani na sve strane.

Dakle kažem, na čudu zvanom televizija, sve je izgledalo vrlo urbano. Gotovo me je ohrabrilo.

Srećna ti Nova godina. Nadam se da ćemo se u ovoj i upoznati.

Jasna B.


iznenadjeni krastavci

uglavnom, dogovor dve Uporne & mene Povodljivog rezultirao
Je ispraćajem 2006. pod površinom mediterana ( prijatnih 67 F ) po kojoj se lelujao disk meseca ,u podvodnoj pećini sa vazdušnim dzepom ,taman da se u povodu dogadjaja može prezalogajiti a bogami i šampanjcem kucnuti ,tu oma, na par koraka ,od boravištami malteškog . . .
Rutinsko potapanje te zaron na desetak metara gde je potesan
ulaz u poznatu pećinu ,protekoše bez poteškoća .ponuda
Hrane/pića u paketu sa nama sretno je stigla na odredište.
Gledaju nas uspavane ribe ,1 oktopus ,par krastavaca i mno-
žina ježeva.u vrhu pećine zaravan u steni, taman za novogodišnji Astal Ponuda, dovoljna.ženske se angažovale oko uredjenja 'ikebane za kusati' a ja oko rasvete te muzičkog ugodjaja. . . .pa uz grickanje hrane, kucanje čašama ,plutanje uz melodije Uspavanom vodom oko nas, potrajalo nam podvodno slavlje taman toliko dok . . .ženske ne počeše kijati pa se onda popakovasmo i podvodnim putem usmerismo ka mojem stanu da se Higijenski Upristojimo te uz tople napitke , pripremljene djakonije i uhu ugodnu melodiju lokalnog hita ‘Tutnimiga da nežulji’ zaglavimo dok . . . .nepolegasmo pomešani . . . .
Zakljuyio bi poučno : Ženske ipak treba slušati . . .Apćiha.

Da,
blogerima iskreno xelim ,NOVU ,2000 sedmu ! Uzdravlju bili !


jeste uzas od...

proslave, gomila dece, starijih, slovenaca, cinimise sve vise vise isfrustriranoscu losim zivotom nemajuci gde, dosli na trgova da bacaju, ko zna sta i tako kanalisu ventil prave...ali dalweko veci uticak slucajni "tehnicki" kvar bas na koncertu bs, koji je odrepovao na suvo i nagla popravka tako da stigose valjda 3, 4 pesme... dovoljno
ps ako je jococ za ministra- ja sam za nerede bs. singl cenzurisan, ' mislili ste gotovi smo nema nas ipak, vraca se sindikat jaci nego ikad' bs prvi album...Srecna nova i puno vise tolerancije, borbe, kultivisanosti.
'I see no changes' 2pac


Quote of the year Pt. 4

Dantes: "vecina ljudi nije upucena u to cemu sahtovi uopste sluze. Sahtovi na ulicama sluze da prikupe atmosfersku vodu koja se sliva ulicama kada pljusnu kise"

(iz bloga Aleksandra Stojanovica "207 zelja za 2007!")


great! plenty to set on fire!

"The usual kiosks with nationalist items were absolutely doubled, you could buy books and tokens made by war criminals and fugitives.... Pictures or poems by the hidden war criminal Radovan Karadzic. "