Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Čime je plaćena Čolina, Bregina i Kustina podrška Koštunici ili šta je to 3G?

"Čuvaj se čoveka koji ružnije izgleda kad se smeje nego kad je ozbiljan""Čuvaj se čoveka koji ružnije izgleda kad se smeje nego kad je ozbiljan"Evidentno je da Koštunica koristi iste matrice koje je koristio i Slobodan Milošević svojevremeno. Gotovo po pravilu radi se ili o kompromitujućim ili obavezujućim materijalima. Kod Zdravka je, verovatno, ovo drugo u pitanju. Zdravko je po prihodima najveća estradna zvezda, pa naravno i najveći poreski obveznik, zbog čega mu je premijer i »ukazao« čast da slika s njim na promociji 3G. Pametnom je dovoljna i fotografija da bi shvatio o čemu se radi. Čovek bez emocija se smeje osmehom od koga se ledi krv u žilama, a Zdravko kao da je dodirnuo božanstvo... Zagrljaj vode i vatre.

Draško Petrović iz drugog planaDraško Petrović iz drugog planaIz drugog plana sve to budno osmatra principal scene i glavni režiser događaja – direktor Telekoma Draško Petrović – da nešto ne bi ne daj bože krenulo naopako. Naravno da Čola ima sužen manevarski prostor, jer mu je Draško veliki sponzor poslednjeg albuma »Zavičaj«. Draško se proslavio prilikom nedavne kupovine Telekoma Srpske kada je posao pretplatio za čitavih 179 miliona evra i, umesto da kuburi sa državnim tužiocem, on se producira sa premijerom i Čolom.

Brega u zanosu sa Majom GojkovićBrega u zanosu sa Majom GojkovićMeđutim, Čola nije usamljen u bezrezervnoj podršci Miloševićevim naslednicima. Goran Bregović je pokrio »drugo krilo«. Na novogodišnjem dočeku u Novom Sadu je zanosno zaplesao sa Majom Gojković šaljući valjda pozitivne signale da bi on i Čola, odnosno Šešelj i Koštunica mogli da imaju lep postizborni brak, skladno nezvaničnim najavama (pardon, »analizama«) Slobodana Antonića u »Politici«.

 

Ekipa iz repriziranih serija "Živela Srbija" i "Bolji život"Ekipa iz repriziranih serija "Živela Srbija" i "Bolji život"Kusturica je, pak, posebna priča. Taj bosanski haračlija užičkog regiona, naravno, i predsednik Upravnog odbora »Politike«, za koga je Čola u novogodišnjem izdanju »Kurira« ustvrdio da je »prijatan čovek«, u novogodišnjem izdanju NIN-a objasnio je kako On »demotira tradicionalnu Srbiju«.

»Demokratiju kao lipsalog konja u Srbiju uvoze mali vazali koji se bore protiv domaćina i njegovih viškova. Oni su manekeni korporativnog kapitalizma odeveni u nevladine organizacije. Oni zapravo glume hrabre momke, pošto je lako biti hrabar kada iza tebe stoji Pentagon«, objasnio je "hrabri" Kusturica, još jednom pružajući podršku Koštunici, novom Miloševiću, čoveku koji u životu nije piknuo loptu, a kome je i Dijega Maradonu doveo na noge.

PS: Spuštao se i Bora Čorba niz to uže pa se uže umalo ne pretrže.

www.NUNE.biz


:)

hahahhahaha
super je ovo...
da nije tragicno bilo bi smesno...
Srecna nova svima!


opomena

zox, nemoj da vracas slike, koje su vec brisane na drugom blogu, verovatno razumes da nisu prihvatljive,
hajde sad malo da te ne jurim vise,
mozes ti sve da kazes i bez prelazenja granice,
a i dosta je bilo.

Hvala na razumevanju!


OBRAZ UZ OBRAZ!!!


Al su lepi...ko nekada davno Milena Dravic i Dragan Nikolic..., a desna strana celim telom porucuje JA TU NE BI NISTA DIRO i misli "eh kad bi vreme stalo"...milina jedna...
ZIVELA..hm...LJIGAVOST!!!!
:(


"Umjetnici su

kao slamke na vjetru...", rece jednom prilikom Lordan Zafranovic (pretpostavljam, parafrazirajuci nekoga "starijeg"). U ovom slucaju, predmetni trio cine zabavljaci (tzv. estradni umetnici), ukljucujuci i jednog nabedjenog sineastu, kome su, doduse, prva dva filma bila zaista dobra.

Od ova tri "omiljena" lika naseg show business-a, svakako je najinteresantniji Emir Kusturica, covek koji, izgleda, sebi polako gradi neku vrstu kulta licnosti. Svojevremeno sam, igrom slucaja, bio u prilici da se, nakratko, upoznam sa Sasom Petrovicem, jednim od najvecih u nasoj kinematografiji. Sa Kusturicom, jednostavno, ne bih imao zelju, niti bih "iskoristio" priliku. On, postepeno, postaje olicenje mnogih negativnih tokova (citaj: blata) u kojima smo, eto, vec 15-20 godina.


hm..

..kud plovi ovaj brod?


bez naslova

Koji?
Ovaj
ili ovaj
ili ovaj, mozda


Karavani prolaze, psi laju...,

a onda se neki od njih vrate u svoje kucice i tamo cmavaju i jedu sta im se baci. Neko vise, neko manje. Oni, bez kucice, tumaraju tu okolo i grickaju ono sto nadju. Zasto i jedni i drugi laju ? Ko zna,pseca posla su to...


Super ti je blog Nune, ali

Super ti je blog Nune, ali jedna zamerka: nije Politika nikakvo utočište Sarajlija. Bilo bi dobro da jeste. Neke osobe koje si pomenuo samo su neko vreme živele u Sarajevu. One nisu Sarajlije. Sarajlije su neki drugi, potpuno drugačiji.


mrsko

mi je sve ovo.
Dobar blog Nune, samo me muka spopada...


Srđane, uvazena je zamerka

i momentalno ce biti ispravljena. Hvala i pozdrav.


"Ti si mi u krvi"

Mene ne chudi Cholina ljubav sa Koshtunicom i politicharima uopshte. On je bio i bice u ljubavi sa svim rezimima. U bivshoj Jugoslaviji fenomenelno je stajao sa SVIM politichkim strukturama (kako se to tada nazivalo) bilo partijskim kadrovima bilo privrednim mocnicima toga doba. Njegove "Putujuci zemljotres" turneje bile su sponzorirane od strane tada najmocnijih drzavnih preduzeca (Yugopetrol, Karneks...)a lokalni generalni direktori sponzorirali su mu koncerte, a onda dolazili sa decom, shurnjajama i zenama da se slikaju za astalom sa Cholom, posle koncerata na vecherinkama uprilichenim drzavnim parama. Pa chovek je bio uhapshen kada je na crno menjao milone tadashnjih dinara na Kosovu (kod Makkedonije, gde je i uhapshen). Neshto se ne secam da je robijao. Tako i sada. Zashto ne bi dobro stajao sa Koshtunicom i Telekeomom jedni drugima su potrebni - oni njemu dotirana izdanja, placen Piter Gebrijel studio, avioni kamioni a on njima glasache. To mu je u krvi


"Luda glavo",

pa to ti je idealan muskarac u Srbiji - igra lastis preko Drine, a golf od JKP, preko SPS i G17 (izvinjavam se, moram zbog poreza) do DSS - ma obradice taj i hit za LDP "Cedo, Ceduska, zreo si ko kruska" akko zatreba!


Quote: One nisu Sarajlije.

Quote:
One nisu Sarajlije. Sarajlije su neki drugi, potpuno drugačiji.

Koji drugi? Kako drugaciji?


"Cuvaj se coveka...

... koji ruznije izgleda kad se smeje nego kad je ozbiljan!"

:))))

Strasno!

www.dostacutanja.com


Kusturica - poreski obveznik?

pa zar ti Nune ne bi voleo vlast i ljubio istu u bulju ako ti pokloni celu planinu i na njoj sagradi ne jednu kucu, ngo ceo grad u kome ti posle glupanderima naplacujesh ulaz i putarinu? I bash me zanima kako taj Kusturica placa porez na imovinu svog lichnog, privatnog grada? (Chitala sam u nekim stranim novinama gde ga pitaju o njegovom gradu negde u planini).Pa taj grad je napravljen kao scenografija, parama od produkcije u kojoj su uchestvovale i neke drzavne firme? Ko je vlasnik te scenogafije? On tamo boravi u svojoj kuci i pitam se da li podleze istim poreskim arshinima kao drugi, obichni ljudi koji grade svoje kuce? Mora da ih voli, da im tepa, da ih hvali, da im se ulizuje, da im ljubi ruke, da im p**i, inache bi ga sustigla shimika u bulju


"Luda glavo"

postavljas prava pitanja - znaci ostaces bez odgovora!


Draga, ja odgovore znam.

Draga, ja odgovore znam. Neka odgovore potraze oni koje odgovore ne znaju a veruju Srbiji. Ili neka makar postave pitanja


Canal plus i CIBI 2000

su producentske kuce (canal plus je neki TV kanal koji ima svoju kintu u francuskoj i ucestvuje u produkciji onoga sto oni procene da je OK) koje su Kusturici dale pare za mnoge filmove pa i za scenografiju za poslednji snimljeni film, Zivot je cudo, odakle i krece cela izgradnja tog sela-grada i otuda pocetni kapital. dal je platio porez na to, to neznam, al da su mu oni dali pare, to znam. Kusturica je medjunarodno priznati reziser i jedan od najpoznatijih likova sa teritorija bivse jugoslavije, a zasto zivi tu gde zivi i radi to sto radi. to samo on zna. ali ko moze da ospori umetnicku vrednost njegovih filmova? jeste, i neke firme iz srbije su ucestvovale u izgradnji scenografije ali mislim da je ta lova minorna u odnosu na ovu francusku kintu koju je Kusturica licno, bez ikakvih veza sa politicarima po srbiji, dobio. kako svi zaboravljaju njegove intervjue iz npr NYTimesa 1999te kad je rekao na pitanje da li on podrzava politiku Milosevica "moji filmovi jasno govore kakav je moj stav. ako ste gledali Undergorund onda vam je jasno da je to najveca kritika politike takvih rezima kakav je Milosevices"... a to se verovatno moze odnositi i na Kostunicu. a dal ce oni da idu tamo da se slikaju i dal ce on da dovodi Maradonu kod Kostunice, tja... svaki umetnik ima svoje neke nacine za izrazavanje... neznam, ali ja sam veoma protiv Kostunice a veoma za Kusturicu, pa mi ne smeta sto se oni slikaju zajedno... ako ce to slikanje da Kusturici omoguci da dobije dozvole za snimanja ovde ili tamo, ili sta vec od drzave mora da dobije, ne mislim da je to uvlacenje ili vec kako vi kazete da se ulizuje... covek samo pokusava da sebi omoguci najveci moguci stepen slobode kako bi nastavio da se bavi svojim poslom. zar vi nikad u svom zivotu niste prema nekome bili pomalo lazno ljubazni? prema nekom sefu ili nadrndanoj sluzbenici na salteru u posti ili banci? prema nadmenim lekarima ili starijim rodjacima koje ne zelite da vredjate jer znate da je dijalog s njima nemoguc? mozda je to tako u realnom zivotu, mora se biti racionalan... u suprotnom, da nije bio distanciran ili vec kako se pise "u zagrljaju" s vucelicem etc. on (Kusturica) nikada ne bi dobio potrebne dozvole da snima Underground na ulicama beograda, na Kosancicevom vencu etc. a koliko bi izgubila svetska kinematografija? za 100 godina od sada niko se nece secati Milosevica i neznam tamo nekog kriminalca Vucelica, ali ce se Undergorund i dalje gledati...


Koshtunica + Miloshevic, to su bili par

"moji filmovi jasno govore kakav je moj stav. ako ste gledali Undergorund onda vam je jasno da je to najveca kritika politike takvih rezima kakav je Milosevices" reche Kusturica i uze od Vuchele (TV Beograd je producent filna. Valjda znash da je Vuchelic tada bio direktor iste) pare za "Andergraund". Ne samo da mu je Milosheviceva vlast finansirala filmove, nego mu je i pravila promocije u Kanu sa sve Miloshevicevom ministarkom za kulturu gospodjom Perishic. Vuchelic & comp. u Komuni su mu bili o ostali najbolji prijatelji. (Komuna takodje producent filma). Sem toga ovaj Kusturicin dgovor datira iz vremena kada je Miloshevic uveliko bio svrgnut sa vlasti i sedeo u Hagu. Zashto nikada nije imao muda se ogradi o njegovu politiku za vreme njegove vlasti? Odgovor svi znamo.


A ja nešto zamišljam

kako bi se sočno Kusta koji je režirao Doli Bel sprdao sa Kustom koji namernicima naplaćuje drumarinu. Da samo može.


Nune, ne mogu da verujem koliko mrziš Koštunicu !

Najeminentniji umetnici ga podržavaju, a ti, i tebi slični, ga toliko mrzite !
Strašno !

___________

"hopa-hopa, hopa-hopa,
moj je zivot ka-ta-strofa!"

eminenti umetnik


umetnik i zvezada show-biza

nije isto. showbiz stars vole pare vise od principa, dok umetnici, cesto, imaju neku viziju odnosa koje artikulisu kroz svoja dela.

oni u svetu show biz-a koji drze do sebe, takodje paze koga podrzavaju. cesce su u dobrotvornim akcijama i misjama nego u direktnom politckom programu, kao sad kusturica i ekipa. u humanitarnim akcijama ih nismo vidjali.

kusturicin antiglobalizam, maskiran u antikorporacionizam, ne nudi nikavu racionalnu alternativu za Srbiju, vec predstavlja pozu koja moze da prodje kod francuskih salonskih levicara, cija drzava svoju socijalnu politiku moze da zasniva na visokim porezima francuskim i ostalim multinacionalkama koje operisu u svetu slobodnog kapitala. taj je manir tu zbog podrske na filmskim festivalima a ne zbog politickog stava.

a bregovic. pa i na koncertu 50c i na koncertu kool and the gang bio je u vrlo intimnoj komunikaciji sa druzbenicom mu cecom!


2 Milivolt

Sta se desava?
Uvredio ti je tatu?


Samo za eminentnog umetnika



Nune, !

Šta da ti kažem !


Narodnjačka koalicija

Živela Srbija!


jos od Slobe ovde se

verbalne umotvorine pretvore u suprotnost
Zivela Srbija= .... (ne daj Boze) Srbija akko je se opet docepaju!!!

ps. Ups, greska u naslovu: umesto Slobe citajte Orvela


jednostavno


e sada malo da vodite racuna!

Poslednja opomena,

moderator


Muka mi je!

Slogan CUVAJTE SE COVEKA KOJI JE RUZNIJI KADA SE SMEJE NEGO KADA JE OZBILJAN je super! sto je najgore, i istinit je! Ali, valjda niko od nas nije "mali", tako da bi trebalo da znamo od cega treba da se cuvamo...
Inace, sve je to tako bljutavo, degutantno, prosto neizdrzivo... dosadno je vise... toliko toga se ponavlja... meni je muka od svega toga, i svih njih!


Naprijed ruljo.

Znaci ne gledati/slusati nista bez "LDP Seal of Approval"?


Naprijed Tata, mama ti

Naprijed Tata, mama ti otpozadi. U rulji


Ehhhh..Nune...

....pa stara je to ambicija. Pretvaranje Beograda u Istočno Sarajevo. Jer, kao, Beograd je "antisrpski" i treba ga naučiti "patriotizmu"..
Koliko god ta ambicija bila budalasta ona se povremeno uvek vraća. Ali, progutaće sve to Beograd, a ovi junaci pričati kako su imali najbolje namere, ili da su samo zabavljači, ili da su samo radili svoj posao..
Već je sve to viđeno...


Sloba, 1996: Živela Srbija!; Koštunica, 2007: Živela Srbija!

Slobin poklič na kontramitingu 1996. "Živela Srbija!" isti je kao i sadašnji slogan Vojislava Koštunice! I obrnuto. Uverite se i sami.

Evo linka ovde


Sta Kao

Kusturica je nesto slagao. Ne vidim da bilo ko pobija njegovu izjavu - a i ono svi sto ga mrze mogu pod prozor da mu pljunu pa zajedno da se tociljaju - covek je vise puta priznat od svih evropskih relevantnih filmskih institucija nego sto LDP ima clanova


Cika Miloje kako da pobijemo

Cika Miloje kako da pobijemo izjavu "Zivela Srbija"?

"covek je vise puta priznat od svih evropskih relevantnih filmskih institucija". Gde? Na dodeli Zlatne maline?


A šta je normalnije...

...nego da onaj ko je pre podržavao Slobu sada podržava Koštunicu...


Podrzavao Slobu? Pa u Srbiji

Podrzavao Slobu?

Pa u Srbiji niko nikad nije podrzavao Slobu.


Zox,

Ko je sad pa taj Sloba?


Aniram, kako to da ti kao

Aniram, kako to da ti kao jedinka takodje patis od kolektivne amnezije?


u snovima

me spopada kolektivno nesvesno pa obrise sve sto upamtim tokom dana ... ali to samo dok spavam u Srbiji!


I izjutra se dakle budis kao

I izjutra se dakle budis kao tabula rasa.

To bi trebalo iskoristiti.


Imagine, Zox,

probudim se jedno jutro u Vojvodini van Srbije - mozda mi se memorija i retroaktivno povrati, onda me vi BGradjani necete vise iskoriscavati... ali, od MENE zavisi!


"vi BGradjani" Zar ti ja

"vi BGradjani"

Zar ti ja licim na Bgradjana?

Doduse nemam nista protiv iskoriscavanja usnulih Vojvodjanki.


NE,

ne lichish!


Hvala, Angie.

Hvala, Angie.


you

welcome!


Da ti pravo kazem

licis mi na kombinaciju Kineza i Crnogorca na onim slikama, ali po vrcavim komentarima i smislom za slikice bi' te smestila izmedju Valjeva i Sapca... Btw. ode prica sa Slobe (jos mi ne oda tajnu) do sobe - samo mi ovo Vojvodjanka nije jasno, zar ti licim na Vojvodjanku?


"Aniram (5 Januar, 2007 -

"Aniram (5 Januar, 2007 - 02:23)

probudim se jedno jutro u Vojvodini van Srbije"

Licis mi na kombinaciju Kineza i Crnogorca... Kinogorac iz Nisa!


isto

tako kao sto se Kinogorac budi u Nisu ;0)
ps. 'ku noc, idem u kolektivni zaborav - sjutra se ne poznajemo!


Onda do prekosutra!

Onda do prekosutra!


Aniram,

da-licihish!


Izmedju Valjeva i Sapca sa

Izmedju Valjeva i Sapca sa dobrom It konekcijom? Nemoguce.


Da li ste sada postovana Frau Beba

spremni da kazete da su evropske filmske akademije, selektori kanskog festivala, ziriji kanskog festivala i drugih evropskih i svetskih festivala irelevantne institucije. Takva logika bi onda mogla da vodi ka tome da su slicne institucije koje su dodeljivale priznanja Biljani Srbljanovic podjednako irelevantne kao i njihove nagrade.
A koji je zlocin u uzvikivanju Zivela Srbija???? Da li tvrdite kao i vodje vase klake da treba vikati Dole Srbija, Srbe na Vrbe, Srbija do Zemuna... sta? Koliko je losa i mala ta Srbija koju bi vi pristali da neko ima prava da voli? Ili niko, nikad i nigde nema prava da voli svoju zemlju.
Da li vi volite zemlju u kojoj zivite?


Naravno da ne volim,

Naravno da ne volim, prezirem je.


Postovani Zokster

Onda idite tamo gde vas Srce vodi - u onu zemlju koju volite, ili bar manje prezirete.


Miloje...

...čemu ta fetišizacija države. Nije pitanje kolika je nego kakva je. Jeli ona servis za građanina ili sredstvo za tlačenje podanika.
Država nije živo biće da se voli, nije ni žena ni dete ni roditelj ni tetka. Ona je ljudska tvorevina, zajednica koja se pravi zbog opštega dobra. Odnos prema državi je nemoguće meriti po tome koliko je ko "voli", jer ne postoji sprava koja to meri. Odnos prema državi se meri po tome koliko se poštuju njeni zakoni i koliko svako od nas ima osećaja za javno dobro, opšte prihvaćene standarde, poštovanje ljudskih prava i sposobnosti da uvažava razlike u zajednici. Pusti "ljubav" prema državi. Najviše je siluju upravo oni koji najviše viču kako je vole.


Postovani g. Kovacevicu

Ako Vi drzavu vidite kao granicu i policiju koja je cuva, kao nesposobnu administraciju i korumpirane politicare jasno zasto ste proponenti globalizacije u njenom najcrnjem steamroler smislu koji izvrsava uravnilovku svih i svakoga, potiranje pojedinacnih osobenosti. Ja sam se, moj postovani gospodine naputovao ove planete i onih stvari koje volim u Srbiji nisam video na drugim mestima, isto kao sto nekih stvari koje sam video u Svetu nema kod nas. Ali za razliku od Vas, ja osecam nesto za (nazovite je ako hocete) iracionalnu drzavu na ovim prostorima - znaci ne za Pahomija, VK, Slobu, Seselja, zlocince iz Srebrenice... nego za ono sto ime Srbija predstavlja kad se pogleda istorija i ljudi i priroda i sportisti koji zagrljeni pevaju Boze Pravde, i prvi pupoljak na Uscu (i ako je Senbrunski park uredjeniji) stvaraju mi erekciju u organu na koji sam gotovo zaboravio, vec 1989. kada mi se poslednji put digo na mitingu na Uscu. E sad mozete li zamisliti kako su mi crni ljudi koji na to pljuju (ne na zlocince i korupcionase), ne kao talog iz bureta nego kao gljivice sa donje strane bureta, koje se i meni nekad hvataju sa donje strane dupeta.
Sa druge strane ako se drzava shvata po tom relativnom utilitarnom principu - naravno da ju je nemoguce voleti - odnosno moguce kao i sopstvenu Nespreso masinu ili Phillips depilator ili Armani gace ili ovu Vijagru, koju redovno kupujem, a koja je tako skupa, jer globalni kapitalizam hoce da zaradi na nama, onemocalim srpskim penzionerima. Kad prestanu da nam odgovaraju bacimo i nadjemo drugu.


Priznanje

Deda Miloje: "Ja osecam nesto za ono sto ime Srbija predstavlja... kad se pogleda... priroda i sportisti koji zagrljeni pevaju Boze Pravde, i prvi pupoljak na Uscu."


"priroda i sportisti koji

"priroda i sportisti koji zagrljeni pevaju Boze Pravde, i prvi pupoljak na Uscu."

To nisu sportisti i pupoljak na Uscu vec clanovi Hora Srpskog Pravoslavnog Sabornog Hrama Sv. Oca Nikole Sportskog Pupoljka:


Postovanu gospodu

ne znam niti sam ih cuo, ali verujem da ako postoje pevaju mnogo bolje i kvalitetnije nego sto se vi i g, Ponti sprdate


Bogže me sačuvaj

Ja se nikada nisam sprdao sa Horom Srpskog Pravoslavnog Sabornog Hrama Sv. Oca Nikole Sportskog Pupoljka, to je radio samo grešni g. Zoxter.

Uvek rado slušam pojanje Hora sv. Nikole Pupoljka.


I ja volim da slusam

I ja volim da slusam pojanje.

Deda Miloje, da nam otpevate nesto u cast Srpskog Pravoslavnog Sabornog Hrama Sv. Oca Nikole Sportskog Pupoljka?


Da da

Zokster wrote:

Quote:
pomislio bih po vasem odgovoru da ste benavo deriste sto se inati i vice "Uta-tata! Uta-tata!".

sami ste sebi najbolje sudije


O državi pričamo...ne o prirodi..

...čika Miloje. I ne o navijanju za sportske klubove.
Čini mi se da se možemo lako složiti oko toga da je država ljudska tvorevina u datom trenutku i da je prolazna. Evo, ljudi od trideset pet godina živeli su ovde u četiri države različitoga imena. Poredak prave ljudi,građani. On je odraz njihove političke volje. Ako kroz ove godine svedočimo o nakaradnosti te političke volje, ako imaamo državu u kojoj caruje nasilje, isključivost, inat prema svetu, otpor premo modernizaciji i normalnosti, ako smo i na Balkanu po svemu poslednji, onda je to žestok indikator da nešto nije u redu. Priroda, taj cvet koji pominjete, drvo, ptica, reka i odblesak sunca, to je zavičaj.To je starije od države i to je u čoveku, kao i jezik, zvuk nekog instrumenta, pesma neka i njen ritam. To se može voleti.
E, ovo oko sportista i reprezentacija. Da, to je upravo najglobalniji i jako pametan izum. Tu se nacionalna država zatvori na stadion, tamo svi pevaju himnu, urlaju kao pleme, mažu se nacionalnim bojama i dva sata prazne nacionalnu energiju. Kad izađu sa stadiona, ende- nema više, do sledeće utakmice. Stadioni, reprezentacije, SP u raznim sportovima, to su rezervati za nacionalna osećanja.
Globalizacija ide svojim tokom, i nemam ništa protiv nje.
Idemo ka univerzalnim vrednostima. mnogo je bolje da o mojoj sudbini odlučuje neki obrazovani evropljanin nego primitivni DSS-ovac ili radikal.


Tako gledano

g. Kovacevicu, vi drzavu mozete da podignete za postojece teritorije i da je premestite gde hocete. Drzava, ili zemlja (ne u agrarnom smislu) jeste i njena priroda i njeni sportisti, i ljudi i (nazalost) politicki sistem.
Pokusajte vi Amerikancu da kazete "treba da ne volis svoju drzavu jer te drzi okovanog sistemom kreiranim za apsolutnu kontrolu sastavljenim od getoizacije i kriminalizacije crnackog stanovnistva, propagiranjem ultimativnog potrosackog drustva kako bi kreditima bili dovedeni u ropski odnos prema sopstvenoj zaradi i kreditnoj istoriji, pumpanjem psihozom od samoizazvanog muslimanskog terorizma, pri cemu ti uzima porez da bi poslala tvoju decu u Irak da poginu". Poslace vas do djavola, pricom o Ivo Dzimi, NBA ligi, kokicama, Kanjonu Kolorada, poveljom o Nezavisnosti i zakonu o Aboliciji.
Ne moze se razdvojiti drzava od istorije, prirode i ljudi na takav nacin, a to ako cete posteno i ne rade drzave Evrope i sveta.
A to sto korumpirani politicari (pleonazam osim u slucaju pok. g. Djindjica) predstavljaju deo nase drzave samo otezava posao onih koji ovu drzavu vole i zele joj da se izjednaci u svojim kvalitetima i standardima sa ostalim zemljama Evrope i sveta.


Da dodam i ja koju

Postovani Cica Miloje,
Ja imam razumevanja za vase stavove. Vase stavove vec godinama nam prepricavaju mnogi srpski i 'komsijski' politicari. O kojim stavovima pricam - o stavu da je Drzava nesto jako bitno i nesto vrlo opipljivo.

Prvo, drzava uopste nije toliko bitna koliko vi mislite da jeste. Ono sto je u Srbiji bitno je srpsko drustvo. To je mnogo siri pojam od drzave. Nije sve u drustvu vezano za drzavu. Za pocetak, drzavna reprezentacija bi trebalo da ima minimalne veze sa drzavom. To mnogima deluje neverovatno, ali samo zato sto smo ziveli u socijalistickoj zemlji gde je Drzava bila sve i sve je kontrolisala. Posle je Slobin rezim to samo jos pojacao. Evo primera za tu istu reprezentaciju: FIFA i UEFA izbacuju iz svog clanstva one zemlje cije fudbalske saveze kontrolise drzava. Juventusu je bilo zapreceno da ce svi italijanski klubovi biti izbaceni iz UEFA-inih takmicenja ako se budu zalili sudu. UEFA smatra da fudbal nije stvar drzave. I normalno je da to smatra, pa to je samo sport!

Srbija je mnogo apstraktnija i slozenija stvar nego sto ljudi zamisljaju. Narodnjaci sada potezu tezu da bez zastave, himne i Kosova nema Srbije. To je besmisleno. Ako bi svi mi naprasno ogluveli i niko vise ne bi znao da peva, da li to znaci da bi Srbija nestala? Ako bi neki okupator dosao i spalio sve zastave da li bi Srbija prestala da postoji? Ako ostanemo bez Kosova ove godine da li ce Srbija nestati? Da li ce na kartama umesto Srbije ostati bela mrlja sa natpisom "hic leones sunt"? Nece, naravno da nece.

Ako more naraste i pokrije sve kopno ovog sveta i mi svi pocnemo da zivimo na Mesecu, da li ce Srbija nestati. Kostunica ocigledno misli da hoce. Jer po njemu, Srbija je zemlja. Ja mislim da Srbiju cine ljudi. To je bitna razlika, jer se on bori za srpsku zemlju. Moje je misljenje, kada bi se malo vise borio za srpske ljude, i srpska zemlja bi naprasno dobila na ceni.

A takva 'tlo iznad svega' razmisljanja su vrlo opasna. Kada je Srpska Krajina propala, vise je niko ne spominje. Tih 200.000 ljudi nije nestalo, a o njima se vise ni ne govori. Kao da se oni nisu borili za taj komad zemlje radi sebe vec radi pustog tla. Ako ostanemo bez Kosova, da li ce tako da se odnose i prema nesretnim Kosovcima? Sva je prilika da hoce.

I samo jos jedna stvar, kada sam se vec ovoliko raspisao. U nasem ustavu pise da je Srbija drzava ovih ili onih. To je potpuna glupost. Prvo to nije nikakva definicija drzave. Da je neko seo pet minuta i razmislio sta je drzava, a to bi trebalo da pise u Ustavu jer on definise sta drzava radi i sta ne radi, setio bi se da je drzava sluzi da bude zastitnik srpskog drustva. Da se brine o srpskom drustvu. A da srpsko drustvo nije samo u Srbiji, i da srpsko drustvo ne cine samo drzavljani Srbije. I da ce srpsko drustvo postojati i ako Srbiju proguta vulkan i kada se svi preselimo na Mars.

Postoje delovi tla Srbije za koje sam emotivno vezan, ali sam mnogo vise vezan za ljude. Lepe krajolike mozemo da nadjemo i na Marsu. Jedan takav drzim kao wallpaper.


Cika Miloje

Aaa, na to ste mislili, onaj film iz devedesteih "Secash li se Doli Bel". Priznajem, to mu je najbolji film. Sve drugo je sranje. Jedan je od zasluznih za promociju Srbije kao Cigan- male u najgorem smislu te rechi. Nema shta, strancima koji mu dodeljuju te palme i lavove delujemo krajnje egzotichno, ali meni ne. Oni ovde ne zive pa im je lako da se odushevlajvaju. Ti stranci koji prepoznaju Srbiju po filmovima Emira Kusturice i koji nas identifikuju sa njima, dolaze u Srbiju kao u zooloshki vrt. E, pa dragi moj cika Miloje, ta cigan -mala iz Kusturicinih filmova nije zemlja u kojoj bih ja htela da zivim i ako bash hocete da znate ne volim takvu nepismenu, prostu, prljavu, ispishanu Srbiju iz njegovih filmova. Na takvu Srbiju mogu da viknem dole, i da, takvu Srbiju ne volim. Imate neshto protiv?


Postovana

Nije to jedini njegov nagradjeni film. Procitajte malo.
Stranci koji Srbiju prepoznaju po Kusturicinim filmovima u nju ne dolaze, a ako su ograniceni (pa svi ovde kazu da se ne napada SAD jer ono crnilo i zlo koje je prikazano u njihovim filmovima nije bas tako tacno) da ne pogledaju malo dublje tu im niko pa ni Kusturica nisu krivi. Cinjenica je da patnja i zlo predstavljaju podlogu za kvalitetne filmove od srece i dobrote, cinjenica je da ja "ne marim mlogo" za filmove g. Kusturice, ali pitanje je bilo gde je on slagao i gde je njegov zlocin u uzvikivanju Zivela Srbija.

A Vase je pravo da volite ili ne volite Srbiju, naravno da nemam nista protiv. Nemojte ga oduzimati drugima pausalnim kvalifikacijama i povladjivanjem dnevnoj politici. Neko mozda kroz svoju ljubav prema Srbiji pokusava da je ucini boljom da bi je vise mogao voleti. A oni sto je ne vole samo traze razlog da je i dalje ne vole i mrze one koji je vole.

(btw. nazalost zivite u takvoj Srbiji, mozete videti cigan-male gde hocete, pa cak i po silnim izbeglickim kampovima i smestajima prognanih Srba.
btw2 ako ne volite takvu Srbiju (naravno ne i te cigan-male i sirotinju i bedu i jad) kako ce te joj pomoci da postane bolja?


Cika Miloje

pravi si matoran -deda. Ne chitash pazljivo postove, ne razumesh metafore, nedostaje ti smisao za humor, bukvalan si. Zato necu sa tobom da razglabam o umetnichko/ poetskoj kreaturi Kusturici. Ako neko treba da pomaze Srbiji, onda to sigurno nije on sa svojim djubretarskim filmovima (sam ih je jednom nazvao balkanskom deponijom). On nije sposoban, ni opremljen da nam pomogne. Nema tu kichmu. On je opremljen samo time da sebi pomogne - da mazne brdo, da mazne ceo grad, da se folira sa antiglobalizmom, da kvazilevichari, a onda da ode u svoju privatnu prciju- scenografiju sa podnim grejanjem, da tamo zaludjuje dokone posetioce kojima naplacuje ulaz i putarinu.


Postovana JJ

Kad god vasu ekipu neko provali onda idu tvrdnje tipa ma jok to je bila ....... (ubaci po potrebi-> metafora, ironija, humor, alegorija, poetsko izrazavanje...)
Pitanje je ponavljam bilo, sta je Kusturica slagao, i da li ima prava da vice Zivela Srbija.
A da li je on mak'o planinu, brdo, selo koje je od drzavnih para sagradio, da li ima prava za razliku od kvazieuropske srpske inteligencije da bude antiglobalista, sa kim se od kvarnih politicara zadnjih 15 godina slizao i sl nije bilo pitanje jer je sve tacno. Ali za razliku od mene, vas i pozadinske serdarske ekipe on je nesto i ucinio i ostavio za sobom. I to nesto, neki koji ne vide humornu metaforu u svakoj izjavi, pridruzuju uz ime Kusturica, Jugoslavija, Srbija. A ukusi.... pa odavno se zna postovana, da se o ukusima ne moze raspravljati. Osim ako kulturofasisti modernog srpskog kvaziintelektualizma smatraju da se moze i mora nametati ukus.


Cika Miloje

ja sam od onih koji smatraju da se bash o okusima MORA razgovarati


Da li to znaci

da ste spremni da patentirate ukus koji SVI moraju da vole da ne bi podlegli kultursturmjugendu ili onoj ekipi iz Farenheit-a za spaljivanje nepodobne umetnosti?


Oh, boze , chicha Miloje

vi to, kanda, ne razumete ironiju? Pa mozemo valjada o ukusima da raspravljavo, bez da i jedan bude modlica ili etalon? Rasprava o ukusima, kao i o svemu drugom, moze da bude konstruktivna i da dovede do nekog pomaka, zar ne? Vi bi bash voleli da ja razmishljam na nachin na koji vi sugerishete- kultursmu....., Farenheit, a? E pa necemo tako Shimpa, druze :)


Ako ne razmisljate na taj nacin

eto polazne tacke za prijatnu razmenu misljenja o ukusima, sa punim postovanjem suprotnog misljenja. Ako ne (a ako vam je verovati to i nije slucaj), ne bi bili prvi na ovim stranicama i njima je upucen izraz kultur-sturm-jugend (mladi jurisnici kulture).


Opet on o tim jurishnicima.

Opet on o tim jurishnicima. Po sistemu "shto se chichi milo to mu se i snilo"


Draga JJ Bebo,

Vase komentare vrlo cenim i uvek rado procitam, ali mi je evo prvi put zasmetalo nesto sto je vidim stereotip srbijanske palanke i cija ste zrtva, a da mozda niste ni svesni o cemu se radi:

Quote:
Jedan je od zasluznih za promociju Srbije kao Cigan- male u najgorem smislu te rechi.

To je latentni sovinizam prema Romima. Znam da sad ne mislite tako, cim sam vam rekao, ali nekad nismo ni svesni sta se sve zalepilo za nasa shvatanja sveta i nas samih, poput nekih virusa koji se prenose medju neotpornima.

Palancki duh neobicno mnogo insistira na redu i cistoci, pa kad vidi da filmovi u kojima se prikazuje zivot Roma u prljavstini i neznanju odlaze u svet kao filmovi iz Srbije, taj se duh plasi da ce svet reci o Srbijancima da su upravo onakvi kako taj isti "uredan" srbijanski palanacki duh dozivljava romsku zajednicu. Naravno palanka je bezgranicno pristrasna pa previdja da u sopstvenom dvoristu nema ni reda ni cistoce. Da vas ne podsecam dalje, da nemack-austrijska palanka gaji slicne predrasude prema tamosnjim Srbima i Turcima, da hrvatska palanka oseca gadjenje prema Srbima zato sto su "neuredni i lenji i prljave su im kuce".

Sve je to duboko pogresno. Navescu razlog na slucaju Roma, a za gornje primere vazi analogno. Sasvim je tacno da vecina Roma sirom istocne Evrope, a narocito u Srbiji zivi u najnehigijenskijim uslovima i sto ima limitiran pristup obrazovanju, radnim mestima etc. Najpre, romska zajednica nije izabrala da bude takva. Zapravo nikada nije imala priliku da bude drugacija, jer isti taj palanacki duh ne dopusta da prihvatimo romsku zajednicu kao sastavni deo naseg drustva. Da sve ono sto je nama dostupno ucinimo jednako dostupnim i Romima.

Odakle dolazi taj stid koji osecate kad vidite da vas grad neko predstavlja kao "Cigan-malu"? Vi, vasi preci, vasi prijatelji i rodbina i vasi sunarodnici i sugradjani ste kreirali "Cigan-malu". Niste nista ucinili da "Cigan-mala" postane deo vaseg grada. Zato ne treba da se stidite "Cigan-male" nego treba da se stidite sebe sto mirno spavate dok na par kilometara ili stotina metara od vaseg kreveta postoji "Cigan-mala".

A o Kusturici i vecini njegovih filmova imam vrlo lose misljenje, izmedju ostalog i zato sto eksploatise romsku kulturu istovremeno je prikazujuci u laznom svetlu i skrivajuci sustinske probleme sa kojima se romska zajednica svakodnevno srece.


palanačka metla

komentar Vam je OK, i zaista samo postojanje raznoraznih nam mala upućuje upravo na tu metlu kojom bi sve, sem da čistimo. (jer su ti, koje bi da čistimo, po prirodi stvari prljavi, čak i kad su čisti, smrde, ima nešto u njihovim žlezdama, što nas odvaja od nas, koji ni kad se ne kupamo ne smrdimo - slušala ja i to više puta od raznoraznih)
Eto, neki više neće da budu Cigani da bi bili Srbi. Drugi pišu o tome kako je umetnost sama po sebi izvikana, kako joj tragove teško nalazimo, pa zaboga zar ni "Lajko Feliks ne svira sa Bobanom Markovićem", i tako redom.
I zaista, sve to govori mnogo o nama (čistuncima).
Za mene je to tai latentni šovinizam, benigno zamotan, tek da se ne vide metastaze - "Imao sam ja u zgradi neke, mnogo fini ljudi, vidi se da su čisti, ali nekako, kad prodjem oseća se bre nešto..."
Ona Bebina priča, bez namere da ikoga podržavam, branim i sl. upravo je početak vašeg komentara -
"Ti stranci koji prepoznaju Srbiju po filmovima Emira Kusturice i koji nas identifikuju sa njima, dolaze u Srbiju kao u zooloshki vrt" (JJBeba)
i upravo je to intro za Vaš zaključak o zloupotrebi Roma, gde mi zajedno sa njima delujemo egzotično, ali je nekima od nas ta egzotika pomalo odvratna...

emisija 48h svadba - mladenci su Romi, da li znate gde su snimani? Pored kontejnera! Da li znate šta je pitala voditeljka? Da li je mladoženja krao kad je bio mali?

autobuska stanica - nemirno dete i roditelji. Da li znate šta je rek'o tata? Će te odnesu Cigani! A onda se okrenuo, i video porodicu Roma, i drugog tatu kako kaže - Kako li samo stignemo da povatamo tu silnu decu?

osnovna škola - deca me razjapljenih čeljusti u neverici gledaju dok se dobrovoljno javljam da sedim sa Sladjanom Mitrović. Posle su me malo izbegavali. (verovatno zbog virusne infekcije)

gradovi razni - polugola, bosonoga i slinava deca prose, nikog nije briga, sem njih. Imaju cifru koju moraju dostići, u suprotnom... Kad porastu, čudesno nestaju sa ulica...gde li odlaze?

reklame - internet je čudo, i akter iste kopa po kontejneru, pa se malo uplaši kad mu moj prijatelj ponudi monitor, pa se posle malo plaše stanari kad udje u zgradu, još kad videše šta nosi!!! (umalo nisu zvali policiju)

Odlična egzotika. Pravi zoo vrt. Gde li se cepaju karte? Ima li ko to da snima? A gleda? Šta bi s'onom decom što spavaju u nekom šahtu gde prolaze cevi za grejanje? Da'l me je poznati režiser snimio dok je silazio sa jahte, sa sve onom crnom kesom za djubre extra large? Krupni kadar!
Gazda restorana naglo menja mišljenje o meni kada saznaje ko sam - postaje napadno fin, u kuhinji mu ne radi tek tamo neko, već apsolvent - ponosan je, tapše me po ramenu i upoznaje sa finim ljudima, kako to i dolikuje. Gledam ih , dok uživaju u obilju hrane, sa sve finim cigarama, vesela družina, gledam ih kroz prozorče, moju jedinu komunikaciju sa vazduhom u paklenoj mešavini mirisa, i osećam se dobro što sam iza. Kao na nekoj medji izmedju dva sveta.
Palanačka metla i egzotika, baš.


Dragi moji, kada sam

Dragi moji, kada sam spomenula Cigan-malu mislila sam na metaforu koja Cigan-mala nosi, cigan-malu kao metaforu Srbije. Ako ste putovali po svetu znali bi da nas stranci identifikuju sa Kusturicinim filmovima, za koje je sam rekao da su slika balkanske deponije u kojij zivimo. Kad stranci dodju ovde vidim ih kako slikaju ciganske trubache po ulici (u mom kraju ih ima kol'ko ocete), dolaze u Guchu da se isponapijaju i igraju na stolivima i opet slikaju i shalju slike svojim prijateljima. Da, dolaze ovde kao u ZOO vrt podstaknuti Kusturicinim filmovima. Kad pitate nekog u inostranstvu shta znaju o Srbiji, svi odmah kazu Kusturica, pa vi ste tako egzotichan narod, slobodni ste, lutate....Letos su moji prijatelji u Belgiji upoznali porodicu chije se dete zove Dadan, kao junak iz Kusturichinog filma "Crna machka...." Ja sam o tome govorila.I o zloupotrebi Roma u Kusturicinim filmovima. Nisam vredjala Rome.Nije mi bilo ni na kraj pameti. Mislim da bi Romi sami, ili uz pomoc neke NGO trebali da se pobune zato shto razni "umetnici" zloupotreblajvaju njiv zivot i njihovu kulturu. Ja sam poslednja osoba na ovom svetu koja gaji etichku distancu prema bilo kome ili biulo chemu. Kda bi me poznavali znali bi. Ovako, moguce je da ste o meni stekli takav utisak. JJ Beba nije takav lik:)
"Filozofiju palanke" i R. Konstatinovica bih ostavila po strani.


jj bebo,

ovo dragi moji me kao proziva...sa sve krajnjim...moguće da ste o meni stekli takav utisak.
pa da pojasnim, ako moj komentar nije bio jasan - ja u tvojim predjašnjim rečima ne videh to latentno o čemu je cm pričao, pa sam s'toga i rekla, "bez namere da branim..."
eto, samo toliko, metafora shvaćena.
poz


Snezana

nisam mislila konkretno na tebe, uopshte ne. Mislala sam na CN i SVE druge blogere koji su se osetili pogodjenim i isprovocirani mojim komentarima, iz ovog ili onog razloga. Neshto sam bila zauzeta drugim poslovima pa nisam mogla mnogo da "visim" na mrezi i da pojedinacno odhovaram, pa rekoh ajde jednim udarcem...Tvoj komentar sam sam shvatila kako treba. Puno te pozdravljam


....

Izvinjavam se draga Bebo,
nekad stvarno nemam takta. Poruka je vise upucena svima ostalima koji citaju a manje Vama. Eto meni se jednom dogodilo da na sasvim bezazlen nacin heteroseksualce nazovem normalnim. A svako ko cita zakljucice da mislim da su svi drugi nenormalni :) Ne mislim tako niti sam ikada mislio, ali eto jezik je cudo, lepi se ako se ne pazi. Vama i meni je nenormalan jednako vazan kao i normalan i te nam reci ni ne trebaju, osim kao matematicki termini. Vecini nije. Zato moramo da pazimo da se izrazimo precizno, a ne koristeci stereotipe. Sprega izmedju misljenja i izrazavanja je povratna.

Bas zato sam Vama Snezana iskreno zahvalan na tome sto ste podelili misli sa nama. Bilo mi je zadovoljstvo da procitam.

Pozdrav, drage moje bloggerke. CM.


jednom, nakon novogodišnje

žurke, vraćali smo se pešice iz mog sela. Na putu sretosmo nekog starijeg čoveka, i pozdravivši ga, i čestitavši mu NG čusmo sledeće
"Na isti način!"
pa sad i ja to kažem - na isti način!


fenomenalno

quote:"Eto meni se jednom dogodilo da na sasvim bezazlen nacin heteroseksualce nazovem normalnim. A svako ko cita zakljucice da mislim da su svi drugi nenormalni :) Ne mislim tako niti sam ikada mislio, ali eto jezik je cudo, lepi se ako se ne pazi. Vama i meni je nenormalan jednako vazan kao i normalan i te nam reci ni ne trebaju, osim kao matematicki termini. Vecini nije. Zato moramo da pazimo da se izrazimo precizno, a ne koristeci stereotipe. Sprega izmedju misljenja i izrazavanja je povratna. "

fe-no-me-nal-no!


Corn

Ma sve je OK, kolega :) Znate kad na sve ono shto sam prichala o Srbiji kao metafori iz K. filmova i o tome kako nas vide ljudi kroz Kusturichine filmove, dodam nepismenost, elementarnu nekulturu, masovne grobnice, nesuochavanje sa zlochinima koje su u nashe ime pochinjeni, Srebrenicu Ratka M. i sve ostalo, nije chudo shto sam od jednog stranca chukla komentar "Kad sve saberem kavi ste, vi uopshte niste loshi." E pa necu da me tako vide ljudi.Ja nisam TO. To je sve shto sam htela da kazem onim cigan-mala. Ljubim vas :)


osim,

qoute:
Ja sam poslednja osoba na ovom svetu koja gaji etichku distancu prema bilo kome ili biulo chemu.."

osim prema babama u redu


Da, i josh prema nekima

Da, i josh prema nekima


Umetnika ima raznih

Umetnika ima raznih. Ja ne volim njegove filmove, ima ljudi koji ih vole. Ti mu valjda i daju nagrade.

Ali to i dalje ne znaci da njegov politicki stav ima tezinu. Moze da se nadje ceo spisak umetnika koji su bili teski fasisti.

Ja sam inzenjer. Pretpostavimo da sam ja neki genije medju inzenjerima. Da li to naprasno znaci da svi treba da dele moje politicke stavove samo zato sto sam dobar u oblasti u kojoj zaradjujem hleb?

Da sazmem to u jednoj recenici: mogu njemu da dele nagrade koliko hoce za njegovu umetnost, ja i dalje smatram da je covek tezak kreten po pitanju politickih stavova.


Ljubav prema pasulju

Deda Miloje: "Da li vi volite zemlju u kojoj zivite?"

Ali ne volimo deda Miloja.


Postovani

da li mislite da me boli slusni organ da li vi mene volite ili ne?
Da bi me cak i doticalo trebalo bi da budete neko vazan meni, ili u najgorem slucaju neko ko je relevantni faktor cije trabunjanje nesto znaci. Niste = ne dotice me


Deda Miloje: "ne dotice me"

Deda Miloje: "ne dotice me"


Postovani g. Zokster

cestitam, jedan od retko uspelih Vasih autoportreta. Stvarno ste se dotakli...


Da niste svima dobro poznati

Da niste svima dobro poznati Deda Miloje, pomislio bih po vasem odgovoru da ste benavo deriste sto se inati i vice "Uta-tata! Uta-tata!".


Ja se samo prilagodjavam

nivou i kvalitetu diskusije sa Vase strane.
Ako niste spremni da igrate nemojte ici na podijum.


Deda Miloje: Ja se samo prilagodjavam


.

.


Zoks

da ne vidim shta je, rekla bih da je samostrijel :)


Živela Srbija!


Ziveo Deda Miloje!


Ziveo

bese zokster ili ......kster


Deda Miloje i literatura:

Deda Miloje i literatura: Trece oko, Kula strazara, Nostradamus, Tarbici i Peta dimenzija.


Stvarno Zivela


?


to mu se

prvo prikazalo na Googlu kada je ukucao "viagra side effects"


Slika za neupucene

je sa potpisivanja pristupanja Srbije Partnerstvu za Mir


?


nishta chudno,

a ni novo!
Chola je prostodushan narodski chovek, koji se neshto i ne smara preteranim razmishljanjem i prosto bespotrebno
pristaje da uchestvuje-verovatno po savetima menadzera,
kao sto je i do sada, lojalan nekim proshlim postavkama stvari.

Brega odvec lukaviji i ukljuchen u sve sto treba, (bespotrebno po meni koja ne vidi zashto),kao i uvek, prorachunat u svakom potezu, a sa nonshalancijom nekoga koga ne zanima bash previse-sem iskljuchivo lichna korist.

Kusturica vec uvezban sa zlobom & vuchelom, razradjeni teren samo proshiruje, sa onom istom ofucanom zvakom, koja prolazi samo kod nas vishe puta-pa Boze on je uspeo u Svetu, sta vi tu sad hocete.

Savrshen paket jarana-odgovarajuca raja!


Ritam nereda...

Za šta smo se borili?

Bregovica i Čolu mrzim a Koštunicu....... kad bi rekao šta, verovatno bi me isključili sa BLOG-a!

I posle Slobe, Sloba, užas....!?


Eh..Government,

ja ih za razliku od vas "samo" PREZIREM...zajedno sa Kusturicom i tonama ostalih slicnih "likovia"...Kostunica je, naravno, van konkurencije (BLJAK!)...
Da, UZAS!!!


Bljak!


Bljak!


Bljak!



jutarnji bljak

lepo si napisao Nune, lepo te je i videti ponovo, a i da se uguram medju ove bljak izjavom mog kostunjavog ljubimca.
Jel to on stvarno ili sam ja stvarno u ovo sparno jutro pala sa kokosove palme, a da nisam ni primetila??

Belgrade - Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica on Saturday called on his countrymen to defend the breakaway southern province of Kosovo.
'We will not hand over Kosovo,' Kostunica wrote in a two-page advertisement published in the Belgrade newspaper Politika, maintaining that 'no Serb alive wants to hand over Kosovo.'
'Citizens of Serbia, no-one can be between two minds with regard to Kosovo,' the Serb leader wrote. 'As long as Serbia exists, Kosovo, the first letter in the spiritual alphabet of the Serbian people, will be a part of Serbia.'
Any move to change Serbia's borders against Belgrade's will, and to oblige Serbia to give up 15 per cent of its territory, must be seen as 'unacceptable and impossible,' according to Kostunica.
'We must defend Kosovo together, every citizen, all the people ... otherwise, we will lose not only Kosovo but also Serbia and its identity,' he warned.

edit
ej a vid ovo
Просечан српски политичар верује у Бога, али не иде често у цркву. Слави крсну славу, пости на Бадњи дан и Велики петак, а на богослужења одлази када има времена. (politika, danasnja)

dobro jutro sonja, to ja tako sama sa jutarnjom kafom...mozda mi je ipak potreban dragi geneticar za mentalna oboljenja


Znaš šta Sonja,

nije u redu da te tako dugo nema. Šta imaš da rečeš u svoju odbranu?!?!

Srećna Nova

Jasna


tu sam draga Jasna,

pisala, pisala, i onda vise nista nisam pisala osim na blogu - odneo djavo salu, pa rekoh zabranjen pristup....eh, nemam bas nista pametno da reknem...ali sam tu.

Sretna ti nova!

puno pozdrava
sonja


Staniislave preterano......

Uuuuu al ste se izlupali, vi u svojim pljuvackim naletima zaboravljate i na logiku i uctivost i postovanje politickih neistomisljenika. U maniru pravih malih Kalimero SKOJEVACA pljujete na sve. Ni meni politicari koje tako slatko opletete i kad ima i kad nema razloga nisu dragi, naprotiv. Ali gledate li vi nekad predizborne kampanje van svog sela. U svakom izbornom ciklusu, bez izuzetka, javne licnosti daju podrsku politicarima. vec sste malo smesni u vasoj borbi da se dovucete do cenzusa. Ja nemam za koga da glasam jer su svi providni ali za Malog Cedu necu sigurno pametniji sam od toga


.

bhadzirkovic: pametniji sam


Cika Miloje

Primer dobrog odgovora. One point to Cika Miloje.

"Sa druge strane ako se drzava shvata po tom relativnom utilitarnom principu - naravno da ju je nemoguce voleti - odnosno moguce kao i sopstvenu Nespreso masinu ili Phillips depilator ili Armani gace. Kad prestanu da nam odgovaraju bacimo i nadjemo drugu"

Svima.
1.Komentari ovog čoveka nisu tako glupi.
2.Komentari na njegove komentare često jesu glupi.

Tolerance!


KRALJ MAJMUNA: "Komentari

KRALJ MAJMUNA: "Komentari ovog čoveka nisu tako glupi."

Slazem se. Ima i glupljih.


Slažem se...

...sa tobom, Zokster, zaista ima glupljih.
Zaključak:
Zokster Logika: ocena 1, nedovoljan.
---------------------------
"Komentari ovog čoveka nisu tako glupi."

Slazem se. Ima i glupljih.
-----------------------------
Ovo treba sačuvati kao primer elementarnog nepoznavanja logike. Mlad si, naučićeš.
Slike: smešne su, priznajem.
Evo dobronamernog saveta:
Zokster način komuniciranja za rezultat ima totalnu odbojnost javnosti, glasača, normalnih ljudi (uh!!!) i prema B92, i prema BLOGU, i prema političkoj opciju koju bi vi voleli da vidite na vlasti. To i meni šteti :-))


Popravni iz logike

KRALJ MAJMUNA: "Komentari ovog čoveka nisu tako glupi."

Slazem se. Ima i glupljih. Evo na primer komentari Kralja Majmuna.


Uh, 'ajde jos malo...

...daj jos malo samoubilačkih tekstova, komentara, popravnih iz logike,... Mislim da si opet pao. Sve se više uplićeš.
Slati karikature, sličice na ovo mesto je infantilno i to rade deca. A nije ni duhovito. Na prvu loptu je.
Ne znam zašto se svaka rasprava na BLOG-u sroza na ovakav nivo. Zokster nije jedini razlog.
Dosta glupe prizemne rasprave.


Izgleda

da je kraljmajmuna upao u du-petlju (za neupucene=vrzino kolo):

(1)kraljmajmuna u 16:23

Quote:
Slike: smešne su, priznajem.

(2)kraljmajmuna u 17:14
Quote:
Slati karikature, sličice na ovo mesto je infantilno i to rade deca. A nije ni duhovito.

Neka mu neko pomogne da se ispetlja!


.

KRALJMAJMUNA: ... Mlad si, naučićeš.


.


Bas ste duhoviti!

ma NE, SMESNI STE!
KAKO STE ZAGRIZLI !!!
vas moto je sve mi diraj i majku i oca i domovinu, samo mi ostavi politicko opredeljenje a ako ne mislis kao ja onda si majmun!
Vrlo napredno! -ironija


bardzirkovic: "vas moto je

bardzirkovic: "vas moto je sve mi diraj i majku i oca i domovinu, samo mi ostavi politicko opredeljenje a ako ne mislis kao ja onda si majmun"


lol

Evo ga KRALJ MAJMUNA i mali bardjirovic!


Bas ste duhoviti!


hmm

nune


.


KUSTURICA ZABRANIO B92!

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=891

"Slavni režiser Emir Kusturica zabranio da se u njegovom Drvengradu na Mokroj Gori gleda i sluša program RTV B92. Kusturicu strašno nervira B92. On, bukvalno, neće ni da čuje za tu televiziju. Stalno ih optužuje da rade direktno protiv interesa Srbije.

U RTV B92 juče nisu hteli da komentarišu tvrdnje da je njihov program zabranjen na Mokroj Gori.

- Iznenađeni smo, nismo znali ništa o tome. Stvarno nemamo komentar... - rekla je za Press menadžer ove televizije Aleksandra Berić.

mokra gora

Direktor "Etno sela Mokra Gora" je Aleksandar Radonjić "

utisak :

nije lako sa "bosanskom mafijom" ... zaista ...


Obratite Paznju, molim !

http://www.serbianna.com/columns/lopusina/076.shtml

Reporer je na Zlatiboru prisustvoivao neobičnom susretu i poverljivom razgovoru Boška Radonjića i Emira Kusturice o američkoj mafiji, srpskim kriminalcima, operaciji Sablja i budućnosti Srbije i Crne Gore.

- Who is the Boss?

Ovu rečenicu izgovorio je Emir Kusturica kada se drugog dana Srpske pavoslavne nove godine oko podne pojavio na vratima zlatiborskog kasina Boss na Partizanskim vodama. Raširenih ruku i sa širokim osmehom dočekao ga je Boško Radonjić, vlasnik kasina i najpoznatiji Zlatiborski kum, kako ga zovu njegovi bliski prijatelji.

Levo: Boško Radonjić
Sredina: Marko Lopušina
Desno: Emir Kusturica


A zato je izgleda Kusta pricao da Pentagon stoji iza NGO u Srbij

hvala za sliku, sad mi je jasno zasto Kusta prica u javnosti da iza NGO u Srbiji stoji Pentagon - verovatno zato da se ne bi pricalo da iza njega stoji Bosko Radonjic


Ja vec dugo imam utisak da

Ja vec dugo imam utisak da je Kusturica "kupio ciglu" 90-tih. Izjavljivao je on nesto na temu ko se spremao da ga likvidira, ko mu je dojavio i ko ga je spasio. Cigla de-luxe.


Evo o trećem sedećem na fotki...

Zdravo svima! Dobrodosli na Lopusina.com

Ja sam Marko Lopusina, a ovo je nasa porodicna elektronska stranica. Lopusine su crnogorsko bratstvo Jokanovica, i poticu od Drobnjaka iz okoline Niksica. Ja sam rodjen u Srbiji, gde su moji preci dosli davne 1906 godine. Danas sam poznat kao Marko Lopusina - novinar i publicista. Moja gospodja Jelena je inzenjer, a sin Dusan student i muzicar, buduci novinar, mozda. Sajt Lopusina.com nam koristi da se predstavimo javnosti, ali i da se upoznamo sa ljudima sirom sveta i komuniciramo sa njima. Javite se.

Srecno, Marko Lopusina

Aktuelni projekti

U pripremi su naslovi: »Atentat na Djindjica: Premijer je morao da umre«, »Djindjicev klan«, za izdavacku kuću »Narodna knjiga«, Beograd radim »Crnogorski klan 2«, »Najveci srpski spijuni«.

Potom za »Knjigu komerc« iz Beograda dva dela »Teroristi sveta« i »Balkanska mafija«.

Kuca »Evro« je narucila knjigu »Zena sa srebrnim nosem«, a cacanska »Legenda« naslov »Zene koje su uzbudile Srbe«.

Pregovaram i oko knjiga »Srbi u Australiji«, »Srbi u Skandinaviji« i povodom 200 godina doseljavanja nasih ljudi »Istorija Srba u SAD«.

Jedna americka producentska kuca je zainteresovana i da otkupi prava na knjigu i scenario za film »Komandant Arkan« od Marka Lopusine, u kome bi glavnu ulogu i lik Zeljka Raznatovica igrao holivudski glumac Son Pen.

I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje
I tako dalje

Stvarno je našao s kim da sedi. Našla vreća zakrpu...

JB.


Jaco

Prvo i prvo - nedam Shon Pena da igra Arkana. Evo im onaj lik shto bezi iz ludare, Majk, u "Petak 13ti"- liche.
Drugo - zaboravila si "Srbi u Juznoj Africi. Komparativna analiza Zulu, Buri Srbi "
Trece mozda se Kusta bash dogovarao oko produkcije pomenutih filskih hitova.


Bejbi,

dont vori, Lopušina to za Šon Pena sanja kao što sanja i sve ovo što je napisao ili se sprema da napiše.

Ali priznaj da je lik fenomenalan, baš kao dodatak Drvengradu.

Jasna

P.S. Znaš da me mali broj meni najmilijih zove Jaca:))) Drago mi je da si među njima.


E,milo meni

Pusa :)


...

A zar Brega nije bio na predizbornoj konvenciji DS-a??? Za to nisam siguran, ali siguran sam da sam ga video u Ulici Otvorenog srca za stolom sa Tadicem!
Znaci ne mozes da ga na'vatas gde se sve krece...


bio naravno

Bio naravno ali to bih nekako i progutala,ali Colu nikako.Covjek se pokaza u punom svjetlu ipak je to za mene bilo nesto sasvim novo.Nije bas da su mu pare jedini motiv,nije ni slava u slobodnom padu ali nesto jeste.

Nemanja /Emir pa on nije iznenadjenje covjek je cudo on vjeruje da su svi muslimani Srbi,ali mozda se bas kod sebe zeznuo pa ga nece spasiti novo ime ZA odlazak u dzenet/RAJ.

Elem Brega pa od njega se sve ocekuje i tu je lakse fenomalno Mja Gojkovic,Ceca pa on je stvarno lik.

Bogata Sarajevska scena nema sta mnogo dala mnogo uzela.

Ovom prilikom cestitam Emiru bozic ako ga sretne neko mozda okaci i badnjak na kola pa se provoza po Srbiji.


Pa koja je rzlika između Ds-a i DSS-a?

Bregi je svejedno bio ya stolom Tadi'a ili Ko[tunice. Isto je to.


Ili mu je svejedno ili ne vidi dobro :o)


Bregi je

Bregi je apsolutno svejedno momak je majstor nema tu sumnje,oportunista par exelans pored talenta to je jedan od razloga uspjeha.
To je jadno ples sa radikalima,klopa sa ds /om i poljupci sa dss/om.
O lijepo nam se pise nema sta mogu samo da zamislim kraj dana 21 januara.


Godfather by Kusturica & Bregovic

Pa naravno da je bio na DS konvenciji. Kakvi bi oni kumovi bili da nisu posvadjani? Od kada su u svadji Brega radi sve suprotno od kuma mu: Kusta sa Koshtunicom, Brega sa Tadicem. Tolko su se zakrvili oko kradje autorskih honorara (a i oko chega bi?) da kum Kusturica juri Bregovica po Evropi i upropashtava mu tezge. There must be only one!