Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Tadićeva poslanica u Kuriru

--Opštoj euforiji primitivizacije Srbije i dokazivanja ko je “bliži” narodu, slamarici, selu ili oboru, ko je duže nosio opanke, ko je veći “domaćin” ili ko će bolje da zastupa “narodnjačku Srbiju” (što je naziv za: “pokaži sebe što prirodnijim, izvornijim, primitivnijim, vulgarnijim”) priključio se i predstavnik “građanske, evropke, obrazovane” Srbije – Boris Tadić. Iako ni njemu u kampanji ne nedostaju: šajkača, štala, kuvana rakija i narodne mudrosti, za “najradosniji praznik Srba” odlučio se da svoje “mudrosti” podeli sa svojim stadom i to preko štampane hartije zvane “Kurir”, upravo najzanačajnijeg simbola primitivizma, kriminala, destrukcije, zla – svega najgoreg što obeležava prvu deceniju XXI veka u Srbiji, u kontinuitetu sa poslednjom decenijom XX veka!

Ne ulazeći u sadržaj (dugo peglanog i pripremanog obraćanja narodu – baš kao i onog u Novostima sa napisanim pitanjima i odgovorima, onako kako marketinški stručnjaci, bivši saradnici Ljile Nedeljković, misle da treba) iako bi i o njemu trebalo napisati tekst za blog, ovde mi je značajnija činjenica da Tadić svoju Božićnu poslanicu daje Kuriru (to je valjda još jedan “mudri” marketinški trik, tek da se vidi da priče o vezama sa Press-om nisu osnovane), i naravno “slučajno” baš Jovici Krtniniću, koga btw pre neki dan videh kako ide pored Savezne skupštine i priča sam sa sobom.

Krtinića su pre nedelju dana javno pomenula dvojica novinara kao osobu koja je po nalogu Vojne službe bezbednosti podmetnula u nedeljnik Reporter lažni spisak pripadnika MUP-a (koji su navodno bili na tajnim optužnicama Haga). Ta akcija je imala za cilj stvaranje straha i iniciranje pobune među pripadnicima MUP-a (odmah posle kakvo-takvog stišavanja pobune Crvenih beretki), a sve u cilju dugoročne akcije rušenja Zorana Đinđića sa mesta premijera Vlade Srbije tokom 2001. Krtinić je bio aktivan u diskreditaciji Zorana Đinđića za života kao i jedan od nosilaca kampanje medijske odbrane Zvezdana i Legije, tokom suđenja za ubistvo premijera. A “naslednik” na mestu predsednika DS-a i čovek koji sebe naziva “bliskim prijateljem” ubijenog premijera, za Božić odluči da da intervju baš Krtiniću, i to nekoliko dana pošto je od svojih kolega novinara prozvan da je radio upravo ono, što je i pokojni Đinđić tvrdio kad se taj spisak pojavio u Reporteru u novembru 2001. Više o tome na ovom linku.

Slučajno? Greška marketinških stručnjaka”? Previd? Ne, meni to liči na uzajamnu podršku istomišljenika, osoba koje su “na istoj strani”, onih koji imaju zajedničke prijatelje (službe) kojima se tražene usluge ne mogu odbiti. Uostalom, u Srbiji se, kao i u fudbalu, samo pamte rezultati – pa ja tebi “zaštitu” i “odbranu”, jer su te novinari nazvali čovekom koji je po nalogu KOS-a rušio Đinđića, a ti meni naslovnu stranu u “batini”od 200, 300 hiljada primeraka preko praznika, pa da nas 21. januara "bog vidi".


To me je jutros na kiosku

To me je jutros na kiosku sacekalo kao samarcina ,nisam verovala da je u stanju da se toliko napravi lud i pristane na intervju u Kuriru ....sta kao ona marva koja to cita naglo ce da promeni misljenje pa ce 21. da glasa za DS ? Ma daj !!
Pa jos ona fotka ..tri prsta ...pravi srbin ..UUUUzas!!


Neka je

dao intervju Kuriru. Dobro je uradio.
Bas mi je drago.


Uzivajte onda u tom

Uzivajte onda u tom intervjuu a kasnije i u ostalim sadrzajima Kurira to je valjda poenta ...


Gefiltefish

Jeste nekad jeli gefiltefish?
Skuvati ga da bude ukusan nije bas lako. Nista gore od loseg gefiltefish.


Kakve veze gefiltefish ima

Kakve veze gefiltefish ima sa Kurirom dajte se uozbiljiti ???


Ima

veze...Kurir pliva po najdubljim i najsmrdljivijim vodama.
Ta riba se mnogo jede u Srbiji.
A ozbiljna sam kad kazem da je dobro sto je Tadic dao intervju Kuriru. Procitala sam malo pre sta je rekao i koja su pitanja bila....


Dobro onda valjda znate sta

Dobro onda valjda znate sta pricate - ali ne vidim tu nista znacajno ni u pitanjima a narocito ne u odgovorima ...Ja sam uostalom samo bjedna nadjevena riba ..


......

Pa imaju lose novinare....A predsednik je rekao sta je imao da kaze....


A vi ste predsednikova

A vi ste predsednikova glasnogovornica pa vijate ljude po blogu i ucite ih pameti ..Stvari su jasne i besmisleno je to sto radite !


Gefiltefish,

nemoj da se nerviraš. I ja mislim da je super što je njima dao intervju. Kao što kaže pesmica: "Sad se vidi, sad se zna, ko se kome dopada. Oborili oči dole, sad se vidi ko se vole".

Sem ako nisi bila glasač BT. E onda razumem tvoj gnev. A meni baš milo. Uz šajkaču i Miroslava Ilića najbolje ide Kurir.

Živi mu bili savetnici!

Jasna Bogojević


tri prsta

moj dragi je bas odgledao sinoc "dan nezavisnosti" i rekao mi: "srbi su marsovci, imaju samo tri prsta, a kada su marsovci otisli sa zemlje, ostavili su srbe da maltretiraju sve ostale."


U današnjoj "Politici" hrpa

U današnjoj "Politici" hrpa "božićno-izbornih" oglasa... Iznenadim se "porukom" DSS-NS - eliminisali su, barem za danas, slogane i prateću piro-'lektro-tehniku.

Iznenadim se još više, kada ugledam oglas DS-a:
"Hristos se rodi" (...) "Zato što život ne može da čeka".

Dakle, pogubljeni su svi kompasi i svaka mera stvari.


Sve je to prirodno...

...i ja nemam nikakvu dilemu glede toga, od februara 2004. godine.Od one izborne Skupštine DS-a, gde su krenuli u "pročišćavanje". A mislim da sve više ljudi nema tu dilemu.


Jedva sam ostao ziv kada sam

Jedva sam ostao ziv kada sam to video


Ako je to humor...

...ako je to humorni pokušaj g. Nikson,onda Vam baš i ne ide.
Setite se preporuka od vaših partnera "među šljivama" o "pročišćavanju", o "sanitarnom otklonu", o "potrebi da se odmorite" o "pozivu da podržite manjinsku vladu V. Koštunice". Setite se D. Mihajlova i njegovih izjava za koje je kasnije pričao da se šalio u žaru političke borbe.
Setite se kohabitacije, ustavne koalicije i drugih marifetluka. Setite se priče o pregovaračkoim timu i koncenzusu u Skupštini oko raznih rezolucija.
I na kraju, evo vama tako "duhovitom" ponude za opkladu da će ako kojom nesrećom bude od Vas zavisilo, vaš premijer biti opet V. Koštunica. Jer, rećićete kako je to u "nacionalnom i državnom interesu", a DS baš o tome vodi računa. Naravno, nećete reći da su to mnogo ranije dogovorili Tadić i Koštunica. Potrebno je samo da Krle i ekipa smisle neki izgovor koji ćete vi progutati.


Svaka diskusija se svede na

Svaka diskusija se svede na obracun DS-LDP. Posto nisam narocito vezan ni za jednu ni za drugu opciju pokusao bih da hladno iznesem par cinjenica po mom misljenju nespornih.

Postoji tiha koabitacija na liniji BT i VK od momenta kada je VK postao predsednik vlade. To sto DS povremeno kritikuje vladu je samo marketing, sve sustinske poteze VK su podrzali.

Kako sada stoje istrazivanja DS ima nekoliko poena ispred DSS sto je jako los rezultat. Ne treba zanemariti cinjenicu da je DSS na vlasti i samim tim se sve lomi preko njih. Tadic je prokockao prednost od preko 10 poena upravo zato sto se sve vreme kurva sa Kostunicom. Tako je DS izgubila identitet. Hajde neka mi neko objasni u cemu se sustinski razlikuje DS od DSS.

DS bi morala da ima bar 10 % vise od DSS. Ali ako rezultat bude par poena vise ili cak DSS bude jaci ne sumnjam da ce i to Tadic predstaviti kao svoju pobedu.

Da ne govorim o tome da je Tadic bio vrlo blagonaklon prema generalima, upravo je on prvi posle Topcidera poceo da brani tu bandu. Cak je i VK bio uzdrzan.

Sve ovo me navodi da ce VK ponovo biti premijer. Zauzvrat Tadic ce biti predsednik drzave. (ne zaboravite da ce se birati u Skupstini i da je potrebno da i drugi podrze)

Tako ce maneken i dalje izigravati drzavnika i slati pateticne poruke javnosti kao sto su:

- pozivam ih da mi izadju na crtu
- trazim od gradjana da me podrze na evropskom putu
- zahtevam odgovornost svih funkcionera
- zahtevacu da se polozi racun

Govor manekena me podseca na onu reklamu: brine me mir u svetu, ozonska rupa..... Takve su i njgegove izjave.


Mala ispravka

Quote:
Sve ovo me navodi da ce VK ponovo biti premijer. Zauzvrat Tadic ce biti predsednik drzave. (ne zaboravite da ce se birati u Skupstini i da je potrebno da i drugi podrze)

Mala ispravka: predsednik ce se birati na neposrednim izborima! Ali,to mnogo ne menja stvar: tesko da ce Tadic biti izabran bez podrske njegovog koncentraciono-kohabitacionog velicanstva Kostunice! Da li tu "lezi zec" videcemo ubrzo...ako DS ne obznani pre izbora svog kandidata za premijera, onda...
mada i ako objave (pominje se Djelic), ko zna...


DS kaze da Tadic nije

DS kaze da Tadic nije kandidat za premijera. E sad DS sigurno nece dobiti toliko glasova koji im omogucuju da imaju i predsednika i premijera. U tom cenjkanju odnosno trazenju podrske moraju da ucine ustupak. Realnost je da DS ima jednu, DSS drugu funkciju.

Dakle ako Tadic nije premijer onda on ostaje bez funkcije. Licno ne verujem u tu varijantu. Nekako se realno namece da ce VK da ostane premijer, a Tadic predsednik.

A to sto ce da objave svog kadnidata za premijera slazem se da ne znaci mnogo. Ustvari ne znaci nista.


Nisam ni mislio da ce Tadic biti kandidat

Nisam ni mislio da ce Tadic biti kandidat za premijera...mislio sam da tesko moze biti izabran za predsednika (A njemu je to, a bojim se i DSu, izgleda najvaznije) bez podrske koncentraciono-kohabitacionog Kostunice, te da shodno tome "mora" da mulja sa Kostunicom (pretpostavka:zato ne objavljuje ime kandidata za premijera da ga posle ne bi "izblamirao"???)...itd...
Dakle, slazemo se da postoji velika verovatnoca da DS dobije jednu, a DSS (NE ZABORAVITI NJIHOV UCENJIVACKI POTENCIJAL!) drugu funkciju (NAZALOST!!!)


Ma nije to humor ...

... on se uplašio tol'ko dok je čitao.

... pa lepo kaže čovek: Jedva sam ostao ziv kada sam to video.


Vidi, stvarno...

...a ja se uplašio da je neduhovit:)))


?


Ma, nemam pitanja....

...prosto, slažem se Tamara...:)))


U tom slucaju bice i vas

U tom slucaju bice i vas premijer. Ja nemam informaciju da su se tako nesto dogovorili, ako je neko prisustvovao tom razgovoru neka me demantuje.


Има ли неког у близини г. Тадића да га

најзад научи да правилно везује кравату?

А и ручни сат му је убибоже неадекватан. Или то нема значаја кад је реч о једном председнику државе?

http://www.hs.fi/english/picture/1101820803894


Zaista je žalosno da se sve

Zaista je žalosno da se sve izvorno,nacionalno poistovećuje sa primitivnim.
Tadić je predsednik države i političar u izbornoj kampanji i mora da se pojavljuje u medijima,pa i u visokotiražnom tabloidu "Kuriru".
Njegov cilj je bio da se obrati i animira čitaoce ovog lista,koji uglavnom nisu naklonjeni DS-u,i da svojoj stranci obezbedi veću podršku i među ovom ciljnom grupom birača.
Sve je to normalna pojava u izbornoj kampanji,a stranke koje se gade "Kurira" i sličnih tabloida,unapred pristaju na inferioran položaj,jer ovi listovi imaju popriličnu publiku.


Tačno Babicu,

samo što ta publika ne čita tako dugačke tekstove. Oni čitaju ko je koga sekirom pa u Dunav, zakop'o staricu živu a pretnodno joj uz'o pare... Ako ima neki trač o Čedi, neki vic o Muji i Hasi... Može...

Neće valjda tri strane. Pa toliko nisu od četvrtog osnovne pročitali a sad baš da navale...

Jasna B.


Novine za koje su date pare

obično se pročitaju od prve do poslednje strane. Pa čak i kulturna rubrika (koje u Kuriru, čini mi se, nema).


Da i kravata mu je plave

Da i kravata mu je plave boje! To znaci da se udaljio od politike Djindjica, a crvena maramica znaci da su DS i DSS zapravo, jedno te isto


pogodak

nunki, pogodak u crno, ne samo zahvaljujuci tvom afinitetu prema dobrim satovima :-)))


Nije rec o mom afinitetu

Cincili, nego o elementarnom. On je Predsednik drzave Srbije. Postoji li tamo u Protokolu neko ko vodi racuna o takvim stvarima? Moja primedba je bila dobronamerna, ne odnosi se nuzno na licnost B. T.

[premda i o njemu stosta govori]


Ja bih odvojio

dve stvari. Prvo mislim da je Kurir medij koga citaju ljudi i kada se radi o kampanji politicari idu na sve uticajne medije. Sam intervju toj novini ne znaci da je Tadic na pozicijama Kurira. Kurir je problem drustva koji tolerise pljuvanje po ljudima bez odgovornosti za izrecenu javnu rec.

Drugo sto hocu da kazem su politicki stavovi kandidata Tadica. Oni su rezultat njegovog vaspitanja u cemu znacajnu ulogu imaju tata Ljuba i porodicni prijatelji Matija i Dobrica. U tom smislu meni DS i DSS izgledaju kao jedna stranka u kojoj postoje frakcije. Frakcije nisu saglasne bas u svemu, zato i jesu frakcije ali su generalno na istoj liniji.

Ja od Tadica ne ocekujem nista pa samim tim nisam ni iznenadjen.


Pa ...

... ako samo malo produženo pročitaš S kod DS, čita se kao DSS, inače dođu kao jin-jang, odlično se dopunjavaju.


Retko dobar intervju !

Svaka čast Tadiću na konzistentnim i uravnoteženim stavovima navedenim u intervjuu --- kako i dolikuje Predsedniku !


Quote: Tačno Babicu, Hag (7

Quote:

Tačno Babicu,
Hag (7 Januar, 2007 - 02:55) *novo

samo što ta publika ne čita tako dugačke tekstove. Oni čitaju ko je koga sekirom pa u Dunav, zakop'o staricu živu a pretnodno joj uz'o pare... Ako ima neki trač o Čedi, neki vic o Muji i Hasi... Može...

Neće valjda tri strane. Pa toliko nisu od četvrtog osnovne pročitali a sad baš da navale...


Uopšte se ne bih složio da čitaoci Kurira neće i ne mogu da čitaju malo duže tekstove.
Kurir je Tadićevo obraćanje stavio na toliko strana računajući da će to biti itekako čitano,a oni sigurno dobro poznaju svoju ciljnu grupu.
Političar ne sme da se gadi pojedinih listova i novina već mora da bude prisutan u svim medijima,a Kurir je samo jedan od medija.
Kurir je jedan od nastavljača stila pisanja Ćuruvijinog "Dnevnog Telegrafa" koji je prvi kod nas uveo označavanje pojava kao senzacionalnih(dobrih)i skandaloznih(loših).Kada uporedimo nekadašnji Ćuruvijin DT i sadašnji Kurir primećuje se toliko sličnosti,počev od relativno malog broja strana,kratkih tekstuljaka,niže cene i opisivanja naše stvarnosti kroz kategoriju skandala.


Apsolutno tacno

ali mnoge unutar Srbije bole ti ideoloski( boljsevicko -menjsevicki obracuni) , te se dize velika prasina oko slucajeva tipa Stambolic,Curuvija i drugih "mangupa iz njihovih redova" . O hiljadama ubijenih i opljackanih od strane onih iz cijih redova su ponikli Stambolici i Curuvije se jos uvek cuti! Vrhunac ironije je da se ljudi koji se zalazu za tzv. gradjansko drustrvo ne zanimaju za likvidacije celokupnih gradjanskih porodica. Ako se neko drzne da to ucini , proglase ga cetnikom , seseljevcem itd...

Istine radi, priznajem : Kurir ne citam , niti sam neki ljubitelj dragog nam predsednika. Gospodina Nuneta bi podsetio da je pok.Djindjic komunicirao sa Legijom. Bio je politicki praktican, posao koji je nameravao da obavi ga je primorao na to. Nisam od onih koji padaju ( ili ne dao bog pljuju ) po tudjim grobovima. Pokojnika sam pomenuo samo i SAMO zbog toga da neke podsetim da je u ratu,politici i ljubavi sve dozvoljeno! Pa i Tadicu kurvaluk sa Kurirom!


Quote:Pokojnika sam pomenuo

Quote:
Pokojnika sam pomenuo samo i SAMO zbog toga da neke podsetim da je u ratu,politici i ljubavi sve dozvoljeno! Pa i Tadicu kurvaluk sa Kurirom!

Odnos Borisa Tadica i Kurira ne moze se nikako okarakterisati kao “kurvarluk”, kako ste vi to napisali. To nije nikakav neprirodan odnos vec je to stanje “kohabitacije” jednog politicara i njemu bliskih novina. Kurir je politicki projekat koji je napravljen da bi se unistila prethodna, DOS-ova vlada. Tadic je koristio Kurir da bi “procistio” DS i formirao ovo sto se sada formalno naziva Demokratska stranka a zapravo najvise lici na frakciju DSS-a. O uticaju Kurira na politicki zivot u Srbiju svedocio je i na komisiji NUNS-a, negov tadasnji urednik Sveta Marijanovic ( trenutno urednik u Press-u) koji je detaljno opisao kako su Mladjan Dinkic & co. poturali informacije I “punili” Kurir ne bi li se konstruisanim skandalima i aferama srusila bivsa vlada.

Jovica Krtinic koji je imao cast da intervjuise Tadica, pored toga sto je bio kurir izmedju KOS-a i Reportera, dve godine kasnije je bio umesan I u skandalozno pisanje Blic Njuza kada je pseudonimom potpisao tekst kojim su amnestirani clanovi Makine kriminalne grupe, ubice policijskog funkcionera Boska Buhe.

O tome ko je Krtinic vise informacija ima u intervjuu Bebe Popovica, banjaluckim Nezavisnim.

http://www.nezavisne.com/revija/tekst060205-01.php

Mislim, Nune, da je u blogu trebalo spomenuti I skandaloznu odluku marketinskih “strucnjaka” DS da udovica pokkojnog premijera, Ruzica Djindjic da ekskluzivni intervjuu Kuriru. Sve vise mi se cini da upravo oni koji su mrzeli Z.Dj. za zivota I bili u debeloj hladovini u DS, sada mu se svete tako sto na ruzan nacin manipulisu njegovim prezimenom i porodicom. Savetovati Ruzicu Djindjic da da intervju listu u kome pisu oni koji su sistematski najgorim lazima I podmetanjima rusili njenog muza, moze samo neko ko I sada mrzi Z.Dj.


Koliko se secam u DS-u su

Koliko se secam u DS-u su bili izbori, neko ih je dobio, neko izgubio. Na tim izborima nisu glasali novinari Kurira.
Najbolje bi bilo da vama prepustimo da kazete Ruzici Djindjic sta treba da radi


Izbori u DS-u

Tacno je bili su izbori u DS-u ,koji su se odvijali u delegatskoj jedinici 29!!
Ili da Vam prevedem-kradja kakva nije zabelezena do tada ni na jednim stranackim izborima,sve do referenduma za Ustav,kada oproban model(BIA/Rade)nije ponovo iskoriscen!!
Uostalom ako ne verujete meni podjite na arhivu "Danasa" i procitajte kolumnu njihovog kolumniste o izborima na Skupstini DS-a (februar 2004).
A sto se gospodje Djindjic i njenih politickih iskustava i znanja tice, da su oni postojali, budite sigurni da bi ih Zoran i njegov pragmatizam prvi iskoristili!
Ovako cinjenice govore da za njegovog zivota nikad ni rec o politici nije rekla, a on se licno hvalio time da mu se zena bavi kucom i porodicom i da se u politiku ne mesa.
A to sto su ovi koji su bili politicki marginalci u vreme Zoranovog zivota sad naknadno proglasili nju "ikonom" DS-a i sto sa njom manipulisu to ide njima (ali na zalost i njoj) na cast.


Da, ali ste jednu stvar

Da, ali ste jednu stvar zaboravili, a to je da upravo u vreme Milosevica kao veoma jak argument da on ode sa vlasti je korisceno to da je Mira Markovic imala veliki uticaj na neke njegove pogresne odluke, tako da bi u tom trenutku isticanje zena(ili muzeva) bilo apriori docekano sa nepoverenjem i gadjenjem, pa to nije radio ni Djindjic. Upravo navedena, ali i druge njegove izjave govore u prilog tome. A o tome kakav je Zoran imao odnos sa svojom zenom, da li ju je `koristio`, ipak nema smisla raspravljati.
Ne znam da li je bilo kradje, pretpostavljam da takve tvrdnje zapravo pokazuju ljutnju onih koji su `izgubili` na izborima jer da je suprotno verovatno bi bilo zestokih reakcija posle izbora, a to se ipak nije dogodilo.
A sto se tice marginalaca, proglasenja za ikonu i slicno tome, nadam se da ce biti nekih naznaka da LDP prelazi cenzus, pa da ne pisemo besmislice i ne reagujemo ovako. Ministar odbrane ne moze da bude marginalac.


Dezurnoj sluzbi DS-a :Zamenite julovce !

Kako izgleda politika DS-a danas i do kog je stepena ona povrsna najbolje pokazujete Vi sami.Postavili su Vas da dezurate ovde tokom vikenda, branite Tadica posto poto,a svakoga ko nesto kaze za tog vaseg lutka optuzujete da je razocaran,ostrascen,gubitnik ili clan LDP-a !
Kakve veze ima LDP,cenzus i ovaj dijalog?
Nikakve ,naravno ali Vi ste dobili zadatak i sprovodite ga pritom iznoseci neistine, samo Vama bliske konstrukcije i cak falsifikujuci istoriju.

1.Naravno da su bili marginalci!
Tadic je postao ministar odbrane ali posto je Djindjic ubijen i kada je predvidjeni ministar Zivkovic postao premijer.Vas uzor,Tadic nije bio predvidjen ni za mesto referenta.
2.Ruzica Djindjic nije, dok je Zoran bio ziv ,bila prisutna ni na stranackim skupovima(sem svecanih)ili sastancima, cak ni na radnim skupstinama gde je blo po 2000 delegata. I to tokom svih 15 godina zajednickog politickog zivota sa Zoranom.To nema nikakve veze ni sa MM ni sa slicnim glupostima kojima ovde pokusavate da manipulisete.Ona se nije bavila politikom jer to nije ni Zoran dozvoljavao ,a nije se ni ona interesovala.

PS
Naravno da je Vama tesko da o ovim cinjenicama ovde precizno govorite.Danasnju okosnicu DS-a cine ljudi koji su u stranku usli u poslednjih 4,5 godina posebno posle 2004.Zato Vam i nije blisko niti poznato kakva je bila politika DS-a za vreme Djindjica,ko je koju funkciju obavljao i kakav je ko uticaj u stranci imao.
Da se prica o JUL-u ili SPS-u verujem da bi bili precizniji i da ne bi ovako blamirali sefove.
Zato trazite od Sapera i Krstica da vas sa mesta dezurnog smene i postave nekoga ko bar zna kad je lutak postao ministar odbrane. I kako?


LDP i cenzus imaju veze sa

LDP i cenzus imaju veze sa ovim dijalogom jer mislim da ima jako puno ostrascenih i zlonamernih reakcija koje su verovatno posledica nervoze zbog cinjenice da je neizvestan ulazak LDP-a u parlament.
Medjutim, ja cu vas iznenaditi konstatacijom da ste u dobrom delu vaseg teksta u pravu. Nisam upucen u to ko je kakvu funkciju imao, ko je kojim sastancima prisustvovao i slicno jer nisam clan DS-a. Takodje ste u pravu da podrzavam DS poslednjih par godina, nisam cak ni glasao za DOS 2000-te. Razlog je vrlo jednostavan, a to je da sam do skoro bio maloletan. Ipak, u nekim stvarima i nisam mnogo pogresio, ali da dalje ne bismo mudrovali evo ga link:
http://www.demokratska.org.yu/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=178

Ipak meni je drago sto je zapoceta tema o tome ko je koga ovde postavio. Licno mislim da je jako lose sto Krstica nema vise na BLOG-u jer bi verovatno sa njim mogli mnogo kvalitetnije da raspravljate o danasnjoj politici DS-a.
Takodje sto se tice MM jednostavno se ne moze reci da je to bilo nebitno. Setite se samo


Tadiceva promocija Kurira,Pressa,Nacionala,.....

Krstic ne bi mogao da prica o politici DS-a jer se u to vreme bavio saradnjom sa JUL-om i SPS-om.
Sa politikom DS-a imao je veze samo dok je sa Ljiljanom Nedeljkovic radio na diskreditaciji te politike.
Verovatno je on bio osoba koja je savetovala Lutku da se obrati naciji preko tog djubreta,cini mi se da se i on posle "ubijanja" na blogu obratio naciji ekskluzivno preko drugog djubreta -vaseg Pressa.
A mozda nije izdrzao da posle "senzacionalnog" intervjua frizera zemunskog klana,obracanja Zvezdana i ostalih ubica,pljuvanja po Biljani Srbljanovic i Natasi Kandic i sam oda postovanje takvoj uredjivackoj politici,a i doprinese "ugledu" tog djubreta!


Za Krstica znam da je jedini

Za Krstica znam da je jedini bio na BLOG-u, a koji je trenutno u neposrednoj vezi sa lutkom za koju ste verovatno glasali. Eto, voleo bih da cujem sta Krstic ima da kaze na Vase primedbe. Naravno lutka moze i da zasluzi povremeno takav naziv, ali je to pre posledica njegovih ovlascenja i funkcije, nego prakticnog politickog delovanja. Dakle, Tadic je pre samo simbol jedne moderne i evropske Srbije, odnosno takvim ga bar vide gradjani Srbije i clanovi medjunarodne zajednice, mada ima i onih koji tako ne misle.
PRES nije moj, nisam vlasnik i ne uredjujem ga niti pisem za njega, a i jako retko ga citam jer me ne zanima takva vrsta novine. Djubre je i onaj list `Opozicija` pa nesto ne vidim da su oni koje podrzavate gadljivi na njega.
A sto se tice pljuvanja po medijima to kod nas nije izuzetak, vec pravilo. Zapravo kada bi se primenili zakoni i demokratski standardi bilo bi manje i djubreta.
Dakle, to me na kraju i zanima: dobri i primenjivi zakoni, demokratski principi i zdravi drustveni odnosi, jer zapamtite da smo na kraju svi mi pre svega gradjani sa svojim pravima i obavezama, materijalnim potrebama i odredjenim sistemom vrednosti (puno jos moze da se doda ovoj `definiciji`, ali ne bih da zapocinjem raspravu o tome jer mislim da sam pogodio bar nesto od sustine).


Veliš neizvestan ulazak...Niksone..

...pa evo, može li opklada. Dobijaš opkladu ako LDP ne dosegne dvocifren rezultat. U Beogradu, imaćete samo malo više od nas, a u Vojvodini ćemo biti u egalu.
Sledeće izbore, gledaćete leđa LDP-u.
I jedna mala poduka. Stranke koje prvi put izlaze na izbore se jako teško hvataju u istraživanjima javnoga mnenja. Pošto sam svaki dan na terenu, znam i osećam vrlo dobro, da ćete pogotovo vi iz Tadićevog DSS-a biti neprijatno iznenađeni našim rezultatom.


Rezultatom cu biti

Rezultatom cu biti iznenadjen, a sto se tice neprijatnosti to zavisi od toga kako ce LDP ili bilo koja druga stranka delovati u buducem parlamentu.
Takodje, mislim da se peti oktobar desio zato sto je vlast okrenula ledja gradjanima


Koga zanima!

I ova vlast kao i prethodna, mislim na Milosevica, formira nove partije da umulja stvar do kraja. Eto ima neka "Radnici i seljaci - ustani Srbijo"
Ili onaj Krkobabić koji je ojadio penzioni fond sad se kao bori za prava penzionera.

Koliko ima stranaka da li neko zna? Sve je to muljanje i zamajavanje masa.

Evo Timofejev pozvao mlade iz stranaka a nisu pozvani mladi iz Koalicije LDP&GSS&SDU&LSV. Nisu valjda relevantni. Izvinjavam se ako grešim, možda će ih pozvati u sledeću emisiju.

Juce je u Kragujevcu na koncertu koji je organizovala Inicijativa mladih bilo oko 1.500 mladih. Koncert je u sklopu akcije "Mobilizacija mladih da izađu na izbore" a samo je bilo nekoliko sekundi na B92 bez slike sa lica mesta.

Ako je Koalicija LDP&GSS&SDU&LSV irelevantna, zašto Inicijativa mladih nema mesta na medijima kad samo pozivaju mlade da izađu i glasaju. Ne razumem.

Jasna B.


Stavovi koalicije

Stavovi (i ljudi) koalicije i inicijative se u velikoj meri podudaraju i verovatno je to razlog sto ih nema na primer na RTS-u koji opet veoma ocigledno naginje ka DSS-u. Ali, da su RTS i inicijativa manje stranacki obojeni verovatno bi bili bolji uslovi da se razvija pre svega drustvo, kako to neko voli da kaze.


Stavovi (i ljudi) koalicije

Stavovi (i ljudi) koalicije i inicijative se u velikoj meri podudaraju i verovatno je to razlog sto ih nema na primer na RTS-u koji opet veoma ocigledno naginje ka DSS-u. Ali, da su RTS i inicijativa manje stranacki obojeni verovatno bi bili bolji uslovi da se razvija pre svega drustvo, kako to neko voli da kaze.


Nesporna je cinjenica da

Nesporna je cinjenica da Djindjic uopste nije cenio Tadica, i da je Djindjic ziv Tadica ne bi nigde bilo. Odnosno imao bi Tadic funkciju, imao je i za vreme Djindjica ali je bio miljama daleko od centra odlucivanja.

On je prosto ispao najveci dobitnik jedne tragedije. A kada se dokopao vlasti uradio je najvecu mogucu cistku unutar DS. Temeljno je sklonio sve one koji su bili bliski saradnici pokojnog premijera.


Ri\ica i Ljilja Buha

Pona[anje Ružice Djindjić njeno vezivanje za krilo DS kao je iništilo sve što je Zoran napravio od stranke kao i njen interviju kuriru moguće da se iznudjeni ucenom nekih patriotskih krugova koji joj prete da bi mogli da udroze njenu decu. Da oni koji vuku konce mogu sve pokazuje i za veme sudjenja Legiji i ostaloj bandi. Pretili su i napadali njegovu setru majku pa što ne bi i decu.Ne verujem da bi postojalo neko neko drugo objašnjenje pogotovu što Ružica nije bila kao recimo Dana Drašković aktivni funkcioner SPO.Za Tadića sa sam siguran da radi ono što podržava svim bićem. Njegovo pojavljivanje u kuriru ima za ulogu da poveća broj apsistenata koji će narovno biti iz demokratskog bloka, a protivnička strana samo pojačava uverenje kod svojih obožavalaca da svemoćni.
Govoriti kako se ne slažete sa pisanjem kurira i u njemu dati intervju je isto kao kada bi borac protiv belog roblja išao u javnu kuću i to pravdao time da tamo ide dosta naroda mu je lakše da ubedi da su žene koju su protiv svoje volje i da su praktično terirane kao stvar. Ipak je dobro to da se vidi ko je skim i odakle ljubav prema kohabitaciji.


dobronamerno pitanje

Quote:
Njegovo pojavljivanje u kuriru ima za ulogu da poveća broj apsistenata

odakle Vam ideja da apstinenti čitaju kurir?


Ruzica Djindjic

Mislim da se Ruzica Djindjic ponasha na jedini moguci nachin koji shtiti nju, njenu poziciju i poziciju njene poroice. U ovoj zemlji ona MORA da ima podrshku velike partije koja ce da joj osigura uredna primanja, koja ce da je shtiti od drugih partija koje je bi je verovatno, kad bi doshle na vlast, izbacile iz kuce u kojoj zivi. Ovako velika, bilo opoziciona ili poziciona DS, joj chuvaju sigurnost i osiguravju miran zivot. Setimo se samo kako se vlast Slobodana Miloshevica ponashale prema Jovanki Broz, posle kraha socijalistickoh rezima. Moguce je da ona uopshte ne ljubi bog-zna-kako ovo krilo DSa na chelu sa Tadicem, ali u ovoj zemlji vazno je imati ledja, a njoj su potrebna jaka i velika ledja. I verovatno je dobro procenila. A gde joj je srce? To verovatno samo ona zna.


Ne verujem...

da bi se Ružica Djindjić našla na ulici, ako bi je neko izbacio iz kuće...porodica Djindjić ima veliki stan u vlasništvu, na Studentskom trgu, tako da to nije baš uporedivo sa Brozovom udovicom...što se primanja tiče, verujem da dobija penziju za poginulim mužem...što se tiče srca, tu se slažem.


Jelice draga

u pravu si, kao i uvek...Samo, ovde nam genaralno nedostaju jedan veliki srcomerač i, što je još važnije, merač savesti. Verujem da je sve više ljudi koji su do pre koju godinu imali jasno izgađen stav o tome, pomalo gube kompas...

Nego, da li bi neko mogao da mi kaže šta tačno znači kada u jednom od reklamnih spotova LDP-a kažu: "Divljan, a ne Kopicl"?
Da li sam u pravu kada mislim da je u pitanju prepucavanje između dve marketinške opcije bivših "Idola"? Jedna je Vlada Divljan, a druga Šaper, odnosno, Kopicl u filmu "Davitelj protiv davitelja"...Ili sam totalno omašila. Postoji li neki drugi Kopicl i sram me bilo što to ne znam?


Vlasto

meni se čini da se to odnosi na sam lik Kopicla, koji navodno ima telepatsku vezu sa daviteljem (u liku Pere, prodavca karanfila), a i sam postaje ubica žene koju je valjda prethodno oženio (inače je ona u početku bila jedina žena koju nije mrzeo, ali je prestao da je voli kad je ona prezrela njegov rad), a na kraju taj isti Spiridon ubica i ugledni kompozitor, a Pera je u'vaćen... (ovo ima i širu konotaciju)
eto to je meni taj link, da ne pobedi ni jedan davitelj...a kamo li postane ugledan član naše napaćene zajednice.
a i muziku za film su radili tadašnji "idoli"...
poz


Da, da

to je ok, ali, nije slučajno Divljan VS Kopicl...Čiju kampanju radi Šaper? Tadićevu možda?


TACNO

S obzirom da je Kopicla glumio Saper, krajnje je logicno da je slogan isao: SAPER, A NE KOPICL.

Medjutim, kako je Saper eksponent Tadiceve funkcije (ili mozda logaritam svejedno) onda je tu ubacen Divljan bas kao sto je asocijacija na belo krava zato sto daje mleko.


Mafija

Slazem se sa tobom Jelice, ali meni se tako uchinilo zato shto se te velike partije ponashaju kao mafijashke organizacije: shtite svoje udovice koje nemaju profesiju, mislim ne rade, isplacuju im apanazu, shtite njihove interese, dele kolach sa njima. Na tu vrstu zashtite sam mislila. Imovine nikad dosta. U suprotnom, zashto bi se stavila pod zashtitu bilo koga? Ode lepo zivi u svoju kucu, uposli se negde, gradi svoj zivot, bira drushtvo..


IH BRE

Naravno da se ne radi o egzistencijalnim pitanjima tog tipa - kuca, hrana, posao.
Ovde se na ulicu misli u drugom kontekstu.
Neko mora da je obezbedi od baja do jaja u crnim dzipovima i ruzama po guzicama od vratova..
Neko mora da je obezbedi da njoj ili njenoj deci neko ne nabije iglu u vrat na sred ulice.
Moze li to da dobije u redovnoj proceduri od Jocica ?


Zashto bi njoj neko nabio

Zashto bi njoj neko nabio iglu na sred ulice? Za zivota Zorana Djindjica ona se nije meshala u politiku, i ako ima svoj stan gde su ziveli pre noge shto su se preselili na Dedinje ne vidim zashto bi strepela za svoju imovinu. Ali uvek je dobro imati veliku porodicu koja te shtiti i koja je u poslu.


A ZASTO...

... su nabili iglu u vrat Djindjicevoj sestri ?
Ah, da zaboravio sam,tacno, nisu joj nabili iglu na ulici vec u sopstvenoj kuci, i izvinjavam se, Djindjiceva sestra mora da je narko bos za ovaj deo Evrope ( nasledila posao od Djindjica) pa su to obracuni izmedju klanova. A mozda je bas Ruzica napala, sram je bilo.
I sta to znaci ?
U Srbiji si spokojan i siguran, ali samo ako se ne bavis politikom, ako okrenes glavu kada nekog tuku, ubijaju i maltretiraju, ako ne zaradjujes vise od 500 Evra mesecno pa nisi interesantan za reket, ako oboris glavu na ulici kad vidis gorilu u magli,ako volis trubace i popove koji podriguju...
Pa da u tom slucaju se slazem, nikakva zastita ti nije potrebna. Jedino se moze desiti da budes slucajno zgazen kao kakav prelepi cvet u polju po kome jure nevina deca.

Generalno, Srbija nije sigurna ni zakoga a ne samo za Ruzicu Djindjic.Nikom nije na odmet malo vise zastite u ovoj krezuboj zemlji sa krezubim narodom...


Eto od svega, bar ovaj blog

Eto od svega, bar ovaj blog nije marketinska greska. Verovatno ste tako mislili o Borisu i kada ste glasali za njega ili bi to tada bilo legitmno.


Halo, neafirmisani strucnjaci...

...Da li je moguce da analizirate i takve informacije?
Covek ( ciju partiju ne podnosim, kao i ostale) se trudi
da bude moderan politicar, i trudi se da nas reprezentuje
u svetu kao izlecen narod( ono, 50 godina kominterne nije metastaziralo)
I opet, to nervira skup geostratega( po zanimanju....)
Kakva ekipa...
Mozda ce i neki agitator da se prikljuci...
Hristos se rodi ( koliko ja znam, porodicno, nije trenutno u koalicijama)
Kakvi strucnjaci, kakvi umovi...kakva privilegija!


Oladite malo

Aj bre 'oladite malo svi vi što čekate da se BT pogrešno nasmeje pa da od toga napravite skandal...
Jel "Kurir" naj čitaniji tabloid u Srbiji? Jeste!
Jel ljudi koji "Kurir" čitaju su građani Srbije? Jesu!
Glasaju li oni na izborima? Glasaju!
Jel BT kao Predsednik Srbije i njihov Predsednik? Jeste!
Pa šta? Šta su sad ti ljudi koji čitaju "Kurir"? Šugavi, gubavi pa je Tadiću ispod časti da im se obrati.
Ajde bre nemoj da se ponašate kao da te ljude treba u logor koji razmišljaju drugačije i čitaju "Kurir".
Vi ste beše ta toleranta Srbija?


Kurir glasilo DS-a

Razumem ja vas sto ste po nalogu CIS DS-a u poslednje 3,4 nedelje dobili zadatke da se registrujete i po svaku cenu branite tog vaseg lutka ali je tragedija sto ovakvim komentarima samo potvrdjujete da je taj "najcitaniji" tabloid politicki projekat u kome je ucestvovao i vas lider i da je jedino uz pomoc takvog djubreta uspeo da preuzme stranku!


Oladjena to Talekk.sna

To sto povremeno plasira Kurir i sto je jako opasno i za pojedince (za kojima se izdaje Kurir poternica) i za drustvo u celini, ne bi bilo tako opasno da nema veliku publiku. Kada sef drzave da takvom glasilu intervju, to nije samo obracanje "citalackom puku", to je uticaj na povecanje tog puka, to je davanje kredibiliteta i legitimiteta tam glasilu, i svemu sto to glasilo stampa (namerno ne kazem: pise).

Nije to isto kao obracanje sa bandere. Niste vi tako naivni (jer niko pismen ko ovde zivi nije), da bi ste stvarno mislili to sto ste napisali.


Nije "šta?" nego "ko?"

OK zoriceg, ti sad meni kažeš da nije bitno šta je BT rekao za "Kurir" nego što je to "Kurir" uopšte. Bez obzira što je taj ihtervju razuman, logičan, i smislen, to nije bitno i nema nikakav značaj i sve što je rečeno u tom intervju dostojno je bilo kojih drugih ozbiljnijih i kvalitetnijih novina, ali pošto je to "Kurir" e onda sve to pada u vodu.
Da se razumemo, je "Kurir" ne čitam, posao mi je takav da informacije kupim u ogromnoj većini sa interneta. Ne veličam i opravdavam intervju BT-a u "Kurir"-u, ali mi je malo muka od priča da je to loše samo zato što je u "Kurir"-u. Iako ga smatram za đubretom, ima veoma veliki tiraž.
Političar je takmičar i ne može uvek da se bori na domaćem terenu.
Dosta puta na ovom blogu čitam jadikovke kako je ovo mali geto klub samo za entuzijaste i kako se ovde skupljaju ljudi sa istim pogledom na budućnost Srbije i sličnom stavom o onima koji su je dovde doveli itd. Kako ovo ne čuje onaj ko bi trebao da čuje, "druga strana" ili već. Kako bi im svašta rekli da imamo priliku.
E pa saborci, ne možemo uvek da biramo teren na kom dobijamo priliku da se obratimo i takvim ljudima. A koliko ja znam mi se zalažemo za dijalog i raspravu.


Ima i raznih sexy casopisa

Ima i raznih sexy casopisa koji imaju svoju publiku pa se ne ocekuje da se Predsednik drzave slika go za duplericu i verujem da to ne bi bilo bas prihvatljivo ni za one koji odobravaju davanje intervjua Kuriru.

Novine u 21. veku ne treba zabranjivati, one se moraju izboriti na trzistu svojim kredibilitetom. Dajuci intervju toj novini nas Predsednik je pokazao da ili veruje u kredibilitet te novine ili iz nekog drugog razloga snagom svog predsednickog autoriteta daje kredibilitet toj novini.

Za razliku od Vas ja citam Kurir. Iz njega saznam sta nam se sve sprema u sluzbama, i za sta nas sluzbe pripremaju. Tu se vidi i ko je u panici, ko je u zatvoru postao nervozan pa mu se malo podilazi da bi se smirio, koja zvezda ne sija jako pa joj se ima dodati sjaj (ono naj, diva, kraljica, kralj, lav, tigr itd) i svasta nesto. Dalje, to je novina koja kad god se ispostavi da se neki zlocin ne moze vise skrivati, blagoumilno deluje na mene jer tada zatrpa svoje stranice izmasakriranih tela sa svih meridijana iz saobracajki, zemljotresa, ratova pa ti nekako dodje taj zlocincic u tvom komsiluku nekako beznacajan. Imamo tu i o kriminalu, imamo razne mafije, puno mafija, puno, puno. Toliko puno da ona zemunska, za koju ne bi bilo lepo da kazemo da je ubila Premijera jer niko nije kriv dok mse ne dokaze, izgleda nekako ko ringe-ringe-raja u toj masi. U nedostatku mase zlocinackih udruzenja imamo zlocinacka udruzenja koja su krala na putarini ili na carini.

Da, citam ja Kurir. On mi svakog jutra pomogne da se rasanim, ali ja nisam predsednik drzave. Dobro je sto nas Predsednik to ne cita jer ne verujem da bi dao kredibilitet toj brosuri da ga povremeno i procita.


Ako treba, ima da se slika !

Koje sexi časopise preporučuješ !?


Milivolteeeee

Samo to neeee, ako za boga znash ! ljubim te, urgiraj, lobiraj, savetuj da se ne slika go, polugo, erotski, onako u Playboy pozi. Pliz? Evo prochitacu i njegov intervju u Kururu, samo uchini da ne moramo da gledamo erotiku on his way. Takav sex niko ne moze da izdrzi.


he-he,

:)))))))))))))))))))))))))


Nije do mene. Moj muz je

Nije do mene. Moj muz je zgodniji od njega. Nego, mozda njegov tim proceni da ima medju gledaocima tih casopisa neobradjenih apstinenata, ili necijih tudjih glasaca, pa da se obrati, onako, argumentovano.


pa da kandidujemo tvog muza,

ako je vec tako kako kazesh, pa i da slikamo, za neobradjene apstinente, krajnje je vreme da neko politichki ne istroshen, i sa nekom konkretnom ponudom stupi na scenu,
pazi kada bi pokupio sve glasove.


i ja mislim da bi. Ali nece.

i ja mislim da bi. Ali nece.


Zoro, slikaj se onda ti !

Ako neće muž !


Velika je guzva pred

Velika je guzva pred kamerama, a to je i "tezak i jaaako slabo placen pos'o"


Ajd ti Minivolte,

Ajd ti Minivolte, reprezentuj Predsednika. Nije teshko biti BT.


Nune kao i obicno

barata samo onim informacijama koje bi trebalo da podupru njegov stav o necemu. No, Nune kao i obicno zaboravlja da je Slavisa Lekic kao vinovnike dogadjaja u Reporteru pored Krtinica pomenuo i funkcionera LDP-a kojem Nune inace veoma inklinira.
Takodje, Nune zaboravlja da nam napomene i sta je svojevremeno radio ispred Skupstine Grada Beograda dok je Djindjic bio gradonacelnik.

Tadicev intervju je jedan normalan set odgovora na pitanja koja su mu postavljena. Nista zbog cega bi Srbija trebalo da se zatrese i zastidi u sta hoce da nas ubedi Nune i njegova uobicajena ekipa partijskih drugara iz LDP-a. Najbolji medju njima su oni koji na partijskim sastancima cuju ponesto pa onda dodju ovde da nam sole pamet. Takav je i ovaj nesrecnik koji prica o delegatskoj jedinici 29 u Sava centru. Da je bolje slusao svoje partijske kolege mogao je da cuje da oni guslaju o delegatskoj jedinic 9.


Predsednik Drzave

Snagom svog polozaja daje kredibilitet listu kome daje intervju. Zato Predsednik drzave mora da vodi racuna i kom listu i kom novinaru daje intervju, upravo sto intervju prvog funkcionera u drzavi daje kredibilitet. Tadic je Predsednik Drzave.

Ostali koji su pobrojani mogu biti ispljuvani, kaznjeni na izborima i slicno, a mogu biti i shvaceni njihovi razlozi u redovima njihovih biraca ali njihovo pojavljivanje u tom listu nece ojacati niti umanjiti njegov kredibilitet u javnosti.

Ja cu samo sa tugom da slusam kad budu Kostunicu prikazivali naciji kao drzavnika, za razliku od Tadica jer njegov tim izgleda mnogo vise vodi racuna kome daje intervjue. Ne rade to bez veze. I nije svaka kritika zlonamerna da bi se u oci skakalo.

Taj interjvju ce naskoditi i Tadicu.


znači

samo predsednik države daje kredibilitet kuriru. Eminentni "glumci" i "dramatruzi" ne daju kredibilitet.. za ovo drugo se slažem, oni nikome ne mogu dati kredibilitet. a ne mogu biti ni kažnjeni na izborima jer nisu u parlamentu.


a uchesnici

BB-a? :)))


bb

oni svakako imaju više kredibiliteta nego ex ministar kao glumac u predstavi "Kontejner sa 5 zvezdica"


Srki

kako si lojalan, svaka chast,
a za ex-a, potpuno delim neodushevljenje.


angie

melem si za oči. samo da nas ne pobrišu odavde :-)
da je taj kontejner nešto najgore ni po jada. šta misliš o ulozi "lolek i bolek" u Lavirintu?


bratko,

to sam gledala ovde, (ljudi skidaju sa neta, rezu diskove-
skroz sam apdejtovana:), sine nisam mogla da verujem da je neko dao pare za tako neshto, prvo, ko pishe takva scenarija, drugo, ko odobrava pare da se TO snimi, a i kako glumci pristaju da izgovaraju one gluposti.
A drama priliko nalazenja izlaza, sa sve onim naglas u sekundi deshifrovanjem nebuloznih znakova, pa Indijana je za ex-a Ivan Generalic licno.


šta da ti kažem

pare daje ministarstvo kulture da bi ministar imao gde da glumi, dok scenariste uči ovaj dramatrug što daje intervjue za kurir....


Znam ja da je Lecic

Znam ja da je Lecic neomiljen, ali ja ne delim to misljenje. Meni se dopadaju njegovi stavovi koje sam imala prilike da cujem, a sto se tice posla u vladi koji je obavljao, nesto u stomaku me koci da pocnem da preispitujem da li je bio gori od sadasnjeg. Uostalom, imacemo uskoro udovu Arkan, pa ce nam i Kojadin izgledati kao kredibilna velicina kad budemo poredili.


zoricag

lečić - kojadinović. mrtva trka. zaista ne znam ko je gori! da li ovaj sa cecom ili onaj što je sebi nameštao tezge po srbiji... mnogo su isti!


Srđane kažeš

"lečić - kojadinović. mrtva trka. zaista ne znam ko je gori! da li ovaj sa cecom ili onaj što je sebi nameštao tezge po srbiji... mnogo su isti!"

Pa ne bih ih poredila ni po kom pitanju.
Kada je onomad nestala oprema studija B a glodur bio Kojadinović, gde je ono ista završila? Pa na Palama.
U to vreme Studio B je bio Paljanska ispostava. Gledali smo im dnevnik every day i viceve koje je prosipao Guzina na račun sarajlija koje su granatirali 44 meseca.

Pa plaćeni termin Arkanu i gardi.
Tada su otkaze dali Ostojić, Milićević, Lila Radonjić i cela ta ekipa. Najgore ih je srozao. Niko kao on.

Iz poslednjeg stolovanja lično je izjavio ministar da ne mogu albanski radnici da popravljaju Hilandar jer ne može albanska ruka ( a možda je rekao i šiptarska) da drži sveto kamenje Hilandara.

Pa voštani Draža. Ima, ima svašta. Da se ne zaboravi.

pozz

Jasna B.


draga jasna B

nažalost, merač gluposti još nije napravljen pa ne mogu precizno da izračunam ko je veći idiot. za kojadina bar svi znamo. a ni lečić nije daleko. u kojoj zemlji ministar kulture toliko ima slobodnog vremena da tezgari posrbiji za pare koje je izdvojilo ministrarstvo kulture? da li je ex ministar toliko sredio stanje u kulturi da ima vremena da se pojavljuje po besmislenim filmovima i još glupljim predstavama?
što se mene lično tiče voštani draža ili kontejner sa 5 zvezdica spadaju u istu grupu budalaština.


...

...


..

..


Hvala na potvrdi da ste krali!

Da ti "nesrecnik" odgovori:
Namerno sam pogresno napisao broj delegatske jedinice( svako ko je ikad bio u SC zna da ih nema vise od 12,13)da bih isprovocirao nekoga od vas mucenika iz "blog tima CIS DS" da se ovde javite i potvrdite da ste krali na skupstini DS-a u februaru 2004 !
Znao sam da je samo pitanje kad ce se neko od vas papana upecati na ovaj namerni lapsus i negirajuci broj delegatske, potvrditi sustinu te Skupstine.
A sustina je da ste tada(februara 2004)prvi put u istoriji DS-a organizovali Skupstinu gde ste KRALI tako da je i vasima bilo neprijatno! Da ,to je Skupstina u delegatskoj 9,gde su ulazili delegati jedan po jedan i zaokruzivali spisak koji im je diktirao Sutanovac i banda!
To ste vi demokrate evropske orijentacije.
Inace niti sam clan ldp-a niti prisustvujem njihovim sastancima.Ovo sam cuo od desetina novinara koji su to videli i ulazili u devetku i gledali to!
Inace glasacu za LDP ali vise vama u inat i kaznu nego sto ih posebno podrzavam.Ova diskusija samo me jos vise motivise da glasam protiv vas,licemera !


Vidi ti malog "naivnog" aktiviste!

Sta rece? Sve si cuo od novinara? Nameran lapsus? Odavno nisam cuo tako glup nacin da se neko izvuce iz sopstvene greske. Verujem da si isao do SC da izbrojis koliko delegatskih jedinica ima kako bi ovde mogao da nam prezentujes svoje veliko otkrice.
Trebalo je ipak da pitas svoje starije stranacke kolege sta oni izjavljuju na temu Skupstine DS-a. Tada bi izbegao ovo blamiranje. Ovako si samo ispao aktivista u pokusaju.

Koliko si ti zapravo "nezavisan mislilac" najbolje je pokazalo tvoje odobravanje davanja izjava za Kurir tvojih stranackih pulena. Sad se lepo pokrij usima, popij mleko pa na spavanje. Ima ti jos da rastes.

Svojim starijim kolegama reci slobodno da imaju pravo da se ljute kada izgube. To je ljudski. Nadam se samo da im i posle 21. januara za neuspeh nece biti kriv neko drugi.


Vidi ti stranačkog relativizatora...

.....Bilo nekad, bilo...
Dakle, za stranačkog relativizatora, nije bitno jeli se kralo na februarskoj skupštini DS-a iz 2004. godine, nego koliko je bilo delegatskih jedinica? Nije bitno pod kojim su uslovima ljudi tamo glasali, nego kako su izbrojani rezultati. I to je bila poslednja skupština DS-a. Sve nakon toga su skupštine Tadićevog DSS-a.
Kurir je za relativizatora super jer se u njemu slika i u njemu svoju populističku priču priča "predsednik".
Ja mislim da je za relativizatora i druge relativizatore, po rezonu koji imaju,smisao bavljenja politikom da "Tadić bude predsednik."
A kaže relativizator kako će oni nekoga pobediti? Koga će pobediti? LDP sigurno neće. LDP će prvo učešće na izborima imati dvocifreni procenat. I tom procentu će bitno doprineti članovi njegove stranke koji neće još da je napuste. Na desetine tih ljudi sam sreo i svi, ničim izazvani, kažu da će glasati za LDP jer je sadašnja politika stranke katastrofalna. Kod ovoga glasanja neće biti delegatskih jedinica i u njima Šutanovca.


Evo ga jos jedan "neazvisni analiticar" iz LDP-a

Jako se radujem ovakvim komentarima. Oni mnogo govore o ljudima iz LDP-a. Ako nesto nije po njihovom onda je to odmah lose, nazadno, nedemokratsko, lopovsko... (dodati po volji)

I nije bitno sto je Cedomir Jovanovic priznao poraz, a onda ucinio sve sto je u njegovoj moci bilo da bude izbacen iz stranke. Nije vazno ni to sto je valjda prvi put u istoriji parlamentarizma u Srbiji jedan clan stranke u novinama zakupio oglas i blatio sopstvenu stranku. To je valjda taj "modernizam" koji prosto izbija iz te nove koalicije koja bi navodno trebalo da nam bude spasonosno resenje iako sama nijedno konkretno resenje nije ponudila.

Lepo je i to sto sami sebe ubedjuju u visok procenat glasova. Svako ima prava na to. A zna se, nada umire poslednja.

Dakle, Drago, drago mi je sto je jos jedna zverka pokazala svoj trag iako napolju nema snega. Od tebe takvoga dosta. Niko nije vise ni ocekivao. A sad u autobus pa na put. Mozda i predjete tih 3%.


Evo ga jos jedan "neazvisni analiticar" iz LDP-a

Jako se radujem ovakvim komentarima. Oni mnogo govore o ljudima iz LDP-a. Ako nesto nije po njihovom onda je to odmah lose, nazadno, nedemokratsko, lopovsko... (dodati po volji)

I nije bitno sto je Cedomir Jovanovic priznao poraz, a onda ucinio sve sto je u njegovoj moci bilo da bude izbacen iz stranke. Nije vazno ni to sto je valjda prvi put u istoriji parlamentarizma u Srbiji jedan clan stranke u novinama zakupio oglas i blatio sopstvenu stranku. To je valjda taj "modernizam" koji prosto izbija iz te nove koalicije koja bi navodno trebalo da nam bude spasonosno resenje iako sama nijedno konkretno resenje nije ponudila.

Lepo je i to sto sami sebe ubedjuju u visok procenat glasova. Svako ima prava na to. A zna se, nada umire poslednja.

Dakle, Drago, drago mi je sto je jos jedna zverka pokazala svoj trag iako napolju nema snega. Od tebe takvoga dosta. Niko nije vise ni ocekivao. A sad u brendirani autobus pa na put. Mozda i predjete tih 3%.


Hahahaha....

....veliš tri posto...i veliš da imaš samo dvadesetak godina...Pa majstore, evo opkladi se pred ljudima....ja sam jasno rekao na šta se kladim...
Nego, pre bih rekao da si sve umanjio za bar tri i po puta. I godine i procenat.
Tvoj komentar govori da si politički starac Fočo od stotinu leta, kako bi kazali tvoji neonarodnjaci. I da ti modernizacija bilo čega tera alergijske plikove.
Nego,šta, Čeda sebe isključio iz stranke...tako što je objavljivao oglase. Kažeš toga nema u istoriji demokratije. Pa znaš li da od Tonija Blera povlačenje iz politike traže isključivo i samo njegovi iz stranke.
Zamisli, da je kod laburista običaj da se za kritiku lidera stranke iz stranke isključuje. Kod vas već skoro tri godine u stranci niko ne govori niti može imati stav osim predsednika i društva sa vaterpolo utakmica.
I lepo, spremi se kako bog zapoveda, brzo će Cecin koncert i ta nova godina koju slavite još samo vi i nešto Rusa.Vama iz Tadićevog DSS-a je tamo mesto.
Biće tamo i vaš kandidat za premijera, Vojislav Koštunica, rame uz rame sa Veljom i Palmom. I ne zaboravi da je i Ceca oduševljena predsednikom vaše stranke kojoj se on izvinio zbog hapšenja u "Sablji". Fini čovek - rekla je tada. Nije to mala stvar...kao ni intervju "Kuriru"...


Hahahaha... da se zagrcnes

Hocete maramicu da obrisete penu oko usta?


U nesrazmeru...

...je naslov i sadržaj kometara..jubičice..
Nije valjda da Vas je tako pogodilo?


Drago

Način na koji saopštavate svoje stavove me izuzetno pogađa i Vaši postovi su, što se mene tiče, najbolja antireklama LDPetc. koaliciji. Tolika količina zaslepljenosti, mržnje, netolerantnosti, nesposobnosti da argumentovano raspravljate s neistomišljenicima... i da ne nabrajam, me svaki put iznova šokira.


hahaha, jubičice...

...pa da je tako vi bi me posticali da što više komentarišem. Ili ću posumnjati da ste vi pritajena simpatizerka LDP-a kojih je po mom dobrom saznanju priličan broj u DS-u.
Nego, bojim se da vas argumenti groze...odnosno šokiraju...
Bilo bi zanimljivo čuti gde ste to videli mržnju..i šta je u mome postu netačno. Da se nisam možda ogrešio o kakvu činjenicu...?


mrzim kad se ponavljam

Pokrenite topic...

....i kakve veze to ima sa Tadićevim intervjuom..
Liči na ono...a šta vi radite crncima...


to je drago

vasa strategija. kad ja pitam za dzip, vi meni odgovarate a sta je sa srebrenicom. samo isprobavam taktiku.
poenta je> kad se vec toliko gadite kurira i smatrate za smrtni greh dati intervju istom, sta celnici LDP-a traze tamo?


Srdjane,

(ne secam se da li smo na ti ili na vi),ako nije previse indiskretno pitanje, hocete li izaci na izbore? Iz vasih postova uglavnom (ogradjujem se, mozda nisam dovoljno citao) se vidi protiv koje ste opcije, ali ne i vas izbor?

PS Ako ovo dozivljavate kao narusavanje privatnosti, izvinjavam se unapred!


nesh

moze na ti, osim ako ne zelis da se distanciras.
da, izacicu na izbore.
nisam ja protiv TE opcije, nego protiv nekih ljudi koji tu opciju treba da sprovode. imam dosta dobro pamcenje, pa ne mogu preko nekih stvari da predjem.
koga cu zaokruziti 21.? verovatno DS. za sada nemam alternativu...


Ma ne zelim da se

Ma ne zelim da se distanciram, naravno...!!!
Hvala na odgovoru! Posto si se ti izjasnio, evo i ja cu: glasam za Koaliciju LDPGSSSDULSV, a nadam se i da ce DS ostvariti sto bolji rezultat (iako i ja imam dobro pamcenje..:))...Ima nas i takvih...:)...


nesh

dosta mojih prijatelja su za koaliciju, pa mi to ne smeta da se družimo. često vodimo i žučne rasprave.
ne cenim ljude po tome za koga glasaju. ovo je sve zanimacija pred izbore.
svako glasa po sopstvenoj savesti i svako ima prava na slobodan izbor. menesamo zanimaju razlozi.
inače, hvala, što i vama želim.
važno je pamtiti!!!!!!


video sam i procitao sta

video sam i procitao sta imas protiv B. Lecica (ex ministra kulture) ali jos uvek ne znam sta je to sto imas protiv 'njihovog dramuturga' koji 'ih uci scenariju'... mislim na N. Prokica...
reci mi, da znam, ja volim i da se razocaram ponekad...
reci nam sta to pamtis...

Pozdrav.


zabran

ne bih da neke vrlo licne stvari koristim u raspravama. ne tice se mene, nego nekih meni dragih ljudi. ako oni budu zeleli o tome da pricaju, neka pricaju. meni je dovolno da znam sa kim imam posla...


Srđane M,

imaš dobro pamćenje samo kad je LDP u pitanju, tj. neki njeni članovi ili isto važi i za DS samo si prema njima sentimentalan i popustljiv ili šta?
Za mene su neki članovi DS skroz OK a s nekima ne bih ni u prolazu da se sretnem.
Ja inače nisam član LDP-a već SDU-a od osnivanja. Pa sam samim tim i za Koaliciju.

pozz

Jasna B.


jasna b

samo tako izgleda, veruj mi. ima dosta iz s-a koji mi se (malo je reci ) gade. drugi je tu problem. ako si primetila, izgleda kao da su na vip blogu samo clanovi i simpatizeri Koalicije. evo nekih> MiM, Cole, Nune... da ne nabrajam. i svi onu samo pljuju po ostalima. sasvim je normalno da onda svoju kritiku usmeravam u tom pravcu, jer glupo je da polemisem sa npr. radikalima. jednostavno sam morao da se pobunim protiv jednoumlja. da su tu iz ds-a, isto bi se ponasao i prema njima. trenutno ih nema. tako stvari stoje.
a druga stvar koja me izludjuje je ta da cim nesto malo drugacije mislis (a cak zastupamo isto stanoviste i poglede) odmah krene pljuvacina. "nema veze sto si nas, ima da te omalamo govnima"... ta talibanska ideologija me posebno iritira.
bojim se da su me upravo talibani iz vasih redova naterali da se okrenem ds-u.


Nije samo strategija, SM,

u pitanju

nego sto neki polaznici politicke skolice dremaju na casu i ne slusaju sta im politkom prica...

pa onda samoinicijativno krenu po forumima i blogovima da daju lekcije, uce pameti, sve to bez suptilnosti koja krasi prekaljene borce

oni (prekaljeno-suptilni) bi te od dzipa do srebrenice provozali kroz niz uzrocno posledicnih fakata... jos bolje, naveli bi te kao platon svoje ucenike da ti samoga sebe zapitas a sta je sa srebrenicom...


Drugovi,

ima kritika al' ima i samokritika.


Tačno Docstore Wu...

...ma na šta mislili..:)))


Drago, iskrene cestitke.

Operacija je (skoro) besprekorno izvedena. Mislim, gramaticki.


Doctore...

....samo laskate..:))


Ako je i laskanje,

makar je od srca.


nego drugovi

da se mi raskritikujemo, ovde i sada, evo i ovi iz ldp ce nam oprostiti sto smo mislili mozda za druge da glasamo, i sto su nas mucili propagandom


Dragi moj Drago,

ja nigde nisam napisao koliko to godina imam. Koliko god da ih imam sve su moje. No, nije prvi put da se vama iz LDP-a prividjaju stvari. Prividja vam se i da ste nekakvi nosioci modernog u Srbiji. To jos nikome niste uspeli da dokazete. Od svih ministara iz Djindjiceve vlade koja je bila nosilac modernog u Srbiji uspeli ste da sakupite samo one koji su sve drugo samo ne predstavnici moderne Srbije.

Rekoh da je lepo sto mislite sve najbolje o svojoj stranci i njenom potencijalnom rezultatu na izborima. Ostaje samo da pokazete i da je ta vasa nada realna. No, i to ce se videti vec 21. januara uvece.

Odlican ste slagvort dali pomenuvsi laburiste. Razlog sto se trazi Blerova ostavka lezi u rezultatima njegove vlade kao i procentu gradjana koji je podrzavaju. Ceda je po DS-u i Tadicu pljuvao odmah posto je izgubio na izborima i posto je shvatio da mu je to jedina nada da politicki prezivi. Legat koji je Cedomir Jovanovic u DS-u ostavio iza sebe jeste sraman pad popularnosti stranke i vlade koju je DS personifikovao te 2003. godine. Da li je potrebno da na to dodam i veliki porast popularnosti SRS-a i DSS-a?

Ne brinite se oko koncerta za tzv. srpsku NG. Ostace i za vas dovoljno mesta. Vidim da vam je ponestalo osornih reci na moj racun, pa ste se setili bine koja se danas postavlja ispred zgrade Parlamenta. Prva i poslednja proslava tog tipa na kojoj sam bio jeste ona iz 1997. godine. Narodnjake (ni one politicke, ni one muzicke) nikad nisam voleo, te tako na tom koncertu sigurno necu biti.

Nego, jedva cekam da procitam sta cete novo da smislite u svom besmislenom pokusaju da degradirate sve one koji ne misle kao vi.


Nisi napisao za godine...

...tačno je i izvini. Za godine je napisao nixon i tu sam, budući da su vam stavovi identični napravio blagu zamenu identiteta.
Ovo oko Blera je jako zanimljivo. Pa nisam ja pisao šta je razlog da se traži Blerova smena, nego se osvrnuo na činjenicu da glavne kritike u javnosti dolaze od članova njegove stranke. Ne videh da isključuje Brauna ili nekoga drugoga zbog toga. Ti si u prethodnom postu javno kritikovanje stranačkog vođstva nazvao nečim što ne postoji u istoriji demokratije i apsolutnim razlogom za isključenje. Vrati se pa vidi.
Za slavlje pred skupštinom, zašto ne? Tamo će biti Vaš budući premijer, vaši ključni politički saveznici, možda i buduća ministarka kulture.
Pa nije valjda da se stidite saveznika i političkih prijatelja, a svuda po svetu vaš predsednik priča kako je baš ta koalicija ili "demokratski blok" kako volite kazati, uslov napretka i evroatlanskih integracija.Još da vam Dinkić pređe cenzus, divota.
Seti se Ustava i referenduma?


Izvinjavam se, ali moram da upadnem...

kad se vec pominje Bler...slusao sam ga kako govori na nekom stranackom skupu (prenosio Sky news), pa analizira napredak u politici zemlje, laburisticke stranke itd... i kaze, parafraziram, kako su pre "novih laburista" poslanici Laburista samo sedeli u parlamentu i kritikovali Vladu...kratka pauza...pa dodaje, opet parafraziram, "doduse, veliki broj poslanika Laburista isto to cini i danas"...(cak i samo kao unapred pripremljena govornicka šala govori dosta...:)...)
Eh, daleko smo mi od GB i Blera...
Izvinjavajte...pozdrav!!!


Naravno Neš...

...da smo daleko. Ali, moj sagovornik je potegao argument da se "u istoriji demokratije itd..." pa sam morao da pomenem Blera, a mogao sam i Vilpena i Karla Bilta i Kola i Šredera i Jošku Fišera...ali mi je Bler najsvežiji primer.


Ma setio sam se ovog detalja

kad ste pomenuli kritiku koju Bler trpi od clanova Laburisticke partije...:)...Ne bi ni Tadicu skodilo makar "zrnce" unutarpartijske kritike ili neko "Ogledalce" da mu kaze da mozda nije "bas uvek najlepsi ili uvek u pravu"...no taj dan cemo popricekati...


E slatko me je nasmejala ova

E slatko me je nasmejala ova naucnofantastika. Bez obzira na veliki broj spavaca u DS niko nece smeti da kaze da je car go!


Pa naravno da niko

Pa naravno da niko nece smeti nista da mu kaze (doduse, Zivkovic(!) govori...ako njega jos racunamo u clanove stranke)...ja samo pazim na finocu i nacin izrazavanja..:)..a "zrnce' i "ogledalce" su ocigledno(:() neuspela ironija...:-(
Inace, naucnu fantastiku ne podnosim...:-)
A fantstika moze!!!...:)


Drago, Drago

Opet vam se prividjaju stvari. Lepo sam napisao da se u istoriji parlamentarizma u SRBIJI nije desilo da jedan clan stranke plati oglas u novinama i u njemu blati sopstvenu stranku. Naravno, ovome bi trebalo dodati i to da taj isti clan pre toga nije ni pokusao da kritikuje stranku i stranacko rukovodstvo onako kako se to radi u celom svetu (pa i kod laburista), a to je kroz ucesce u radu organa te stranke. Naravno da laburisti traze Blerovu ostavku, jer ih je njegovo delovanje dovelo na jako niske grane. Cedomir Jovanovic je poceo sa blacenjem stranke odmah posto je izabrano novo rukovodstvo u kojem za njega nije bilo mesta. Nema tu nikakve visoke politike i ideala, vec se radilo o pukoj zelji da se politicki prezivi. Covek se naprosto uplasio da ce njegovo ime ostati zaboravljeno. Morao je sve da ucini da se svetla pozornice malo okrenu i na njegovu stranu. Stoga je vase poredjenje Blera i Tadica jako neumesno. Kritika ovog prvog je dosla nakon njegovih losih rezultata, a kritika ovog drugog od strane Cedomira Jovanovica onda kada je Tadic tek zapoceo svoje predsednikovanje strankom. Lepo ste pokusali da ovde po ko zna koji put poturite kukavicije jaje, ali vam ne uspeva.

Drago mi je sto cete ipak ici na koncert. Nekako mi se cini da vam je tamo i mesto. Nacin na koji nastupate na ovom blogu ponajvise lici na predstavnike te koalicije.

Jos draze mi je sto cete imati problema da objasnite svom clanstvu i biracima zasto ste toliko napadali DS kada Boza Djelic postane premijer.


Nekad bilo...

.....dajte, sredite se malo i poradite na političkoj kulturi.A ona pretpostavlja da se ne konstruiše i da se ne izmišlja nego da se u raspravi koriste činjenice. Ceo dan Vam je trebao da se setite iole suvislog odgovora i onda izvedete smešnu konstrukciju o plaćenom oglasu. Kao da bi sadržaj bio različit da oglas nije plaćen i kao da je bitno kako je kritika plasirana u javnost. Dakle, Čeda Jovanović je isključen zbog toga što je platio oglas a ne zato što je kritikovao Vašu stranačku ikonu i politiku. Kritikovao je činjenicu da postajete novi DSS..
A, oko koncerta....ne podmećite, pomisliću da ste neozbiljan čovek...Tamo će ići onaj ko ide u Guču...
A koliko se sećam, Vaš predsednik je otišao tamo odmah po inauguraciji...I čak hteo da se bije sa pijanim gostima koji su mu nešto neukusno dovikivali..Sećate li se..


Ono sto kaze Cedomir

Ono sto kaze Cedomir Jovanovic je samo po sebi cinjenica?
DS nije postao DSS. Pa po cemu su slicni npr.: Jocic i Sutanovac ili Vlahovic i Bubalo ili Stojkovic i Hiber ili cak Bora corba i Stefan Kapicic, osim sto nisu u Ldp-u?
Drugo i Cedomir Jovanovic je otisao u Gucu! (nemam nista protivm, nisam bio i ne znam kako je)


Drago,

pametan covek bi od vas davno odustao, ali cu sebi danas dozvoliti da budem malo glup, pa cu vam ponovo objasniti ono sto je svakome jasno.

Korak 1. Boris Tadic pobedio na Skupstini DS-a. Ceda nije izabran za podpredsednika. Ceda se nije bunio zbog izbornih rezultata.

Korak 2. Ceda se vratio kuci iz Sava centra i shvatio da je ostao bez ikakve politicke funkcije. Tu nastaje problem.

Korak 3. Kako mu je bar nekakva funkcija ocajnicki potrebna da bi ostao u politici osniva svoj NGO. Objavljuje oglas u novinama u kojima napada DS i predsednika stranke.

Korak 4. Koristi svaku priliku da u javnosti pljuje po stranci ciji je clan. Nekoliko visokih stranackih funkcionera mu nudi priliku da svoje optuzbe i zelje iznese na stranackim organima i na taj nacin se izbori za svoje mesto. On to odbija.

Korak 5. Osniva frakciju u stranci unapred znavsi da Statut DS-a to ne predvidja. Jasno mu je da za njega u DS-u vise nema buducnosti i zato mu je potrebna rezervna varijanta. Frakcija ne uspeva da privuce nijedno zvucno ime iz DS-a. Ceda nije zadovoljan. Inicira niz cirkuskih predstava poput one u Valjevu u kojoj ucestvuje lokalni LDF menadzer Tomislav Milanovic, poznat kao vrlo nemust predsednik opstine koji u rodjenu stranku nije usao od 2001. godine kada je izgubio na lokalnim izborima u DS-u. Dosao covek ispred stranackih prostorija i odrzao konferenciju za stampu. Pre toga ga tamo niko nije video 5 godina, iako ga je bas ta stranka postavila na mesto predsednika opstine.

Korak 6. Frakcija polako prerasta u stranku. Rezultat mrsav. Nema poznatih imena iz DS-a u novoj stranci. Misija nije uspela. Ceda pravi koaliciju u zelji da prikupi jos poneko poznato ime. Na listu prima cak i Batica jer mu je zafalilo ministara iz Djindjiceve vlade, posto su svi koji su vredeli i vrede ostali u DS-u.

Da li je sad jasnije ili da sledeci put crtam?


Pa, ne budi toliko samokritičan...

...glede toga jesi li glup ili pametan. To za ovu vrstu rasprave nije bitno, iako priznajem, za tako upornu odbranu nečega što uopšte ne postoji, a trebalo bi da bude politika Tadićevog DSS-a treba prilična politička i mentalna energija. No, to je loša investicija.
Šta znači "rođena" stranka? Kakav je to organski pristup politici? Pa niste dotle stigli, valjda..
No, kad smo već kod Vaše politike, molim te reci mi jeli tačno da je Dragan Đilas sa delegacijom DS-a učinio danas posetu Legijinom bratu, svešteniku na Kosovu? Ne mogu da verujem, a sasvim ozbiljni izvori to tvrde.


Tadic je kradjom postao predsednik

Ne znam o kakvoj gresci pricas ! Za razliku od tebe i slicnih nesrecnika koji se "dokazuju" Lutku i onim propalim pevacima, dezuranjima na blogu ja nemam stranacke kolege ni mladje ni starije!
Ne da su mi novinari pricali nego sam od novinara citao( uputio sam tvog kolegu na kolumne novinara Danasa-februar 2004) kakva je kradja u SC bila! O tome su govorili i clanovi DS-a koji su u to vreme bili clanovi nekakvih Skupstinskih odbora: Goran Vesic,Srdja Popovic,Irena Djukanovic,.... svi su oni i danas u toj stranci pa izvoli pitaj njih!( ili da ti sledeci put dam linkove sa njihovim izjavama?)
Sustina te Skupstine i delegatskih jedinica je KRADJA BORISA TADICA I NJEGOVIH LJUDI TOKOM IZBORNE SKUPSTINE FEBRUAR 2004!
I to da je BORIS TADIC KRADJOM POSTAO PREDSEDNIK DS-A I NA TAJ NACIN FORMIRAO I PREDSEDNISTVO I GO!( Bez obzira sta ja licno mislim o protiv kandidatu Z.Zivkovicu!)
To ce ostati deo biografije vaseg Lutka,bez obzira na vese jadne i smesne pokusaje da ovim "dezuranjima" kontrolisete stetu!


NIJE TACNO DA JE TADIC

NIJE TACNO DA JE TADIC POKRAO IZBORE. Uostalom kolika je razlika bila izmedju njega i Zivkovica?
I jos jedno pitanje kako je Cedomir Jovanovic uopste izabran za predsednika LDP-a? Ko mu je bio protivkandidat?


ne mogu da verujem

sajkacu na glavu pa jos cestitao Bozic pravoslavnima...strasno...sigurno ce da mu padne na pamet sutra sa dss-om da pravi vladu...bestidnik...pa zar se sela obora opanka i sajkace ne treba stideti pred svetom?


Naravno

da bi trebalo da se stidi. Tako se i LDP stidi Natase Micic i njenog urbanog naglaska, pa je nigde nema u javnim nastupima ove koalicije.


?


Bilo nekad,

ovo pod navodnicima se već zove vređanje. Mislite o tome vi "urbani" i urbani.

"Tako se i LDP stidi Natase Micic i njenog urbanog naglaska, pa je nigde nema u javnim nastupima ove koalicije."

pozz
Jasna Bogojević, ruralna građanka Srbije

EDIT:
Složićete se valjda da je sadržaj izrečenog značajniji od naglaska. A malo sušajte ili još bolje, čitajte šta govori Nataša Mičić. Što nikada ne bi ni u snu izgovorio onaj sa urbanim naglaskom a odaziva se na ime Vojislav.


Natasa Micic

je predstavnica urbane Srbije bas koliko je to i nareceni Vojislav (sami izaberita na kojeg od dvojice ste mislili posto su meni obojica isti).

Vi sami razmislite zasto Natasinih izjava nema u placenim i neplacenim terminima koje LDP ovih dana koristi na raznim televizijama.


?


I tako o premijeru...

....koga ćete izabrati zajedno.
No, ne stavljajte u taj koš Natašu Mićić lepu, odlučnu i hrabru ženu, koja je imala petlju da 12. marta, 2003. godine uvede vanredno stanje umesto da posluša poziv na "sabornost" i "koncentracionu vladu".
Oznaka urbanoga nije akcenat...nego prihvaćene vrednosti koje uslovljavaju urbano ponašanje.


Ja verujem da se stidi, mada

Ja verujem da se stidi, mada bi to trebao da bude najmanji razlog


GUP (generalni urbanistički plan)

Svi koji se u noći na dan, 13. na 14., pojave u metropoli na snimanju obrazovnog programa "rađaŽito bez kukolja" ili ti srpske verzije "Od sumraka do svitanja" ("Od svitanja do sumraka"), moći će svoje valjano ime pronaći u GUP-u sve sa ucrtanim tlocrtom položaja stopala u historijskom trenutku postanka - urbaninom.
Nitko im i nikada, u svojoj vlasTnosti, neće moći oduzeti stečeni urbanitet kvazimislećim stavom, da provincija nije stvar geografske širine i dužine, već dokaz njihove (telesno-valjanomisleće) prisutnosti, ma gde se oni u tom trenutku nalazili.

P.S. Sve ovo, ali opširnije možete uskoro pročitati u prvom broju "Light Kurira" - u tekstu pod naslovom: "Sabornim milozvukom do obrazovanog urbanina". Na naslovnoj stranici biti će najpoznatiji maneken, a poklon čitaocima biti će poster VIP navijača, srBske vaterpolo reprezentacije.
(Svaka sličnost sa stvarnim metropolama, manekenom i naslovnim stranama je potpuno namerna)


E, šjor Matija...

...a vaterpolo je tako lip i čist sport...


Učenici razvaljuju...

...a vaterpolo je tako lip i čist sport...

Je, kupaš se po cili dan, ma je meni nekako posta' šporak ka' i politika, nima više pravila ili ih ja ne razumin.
Šjor Drago, živi, zdravi i veseli (dvoznamenkasti) bili.


Je, moj Matija...

....ma mi se ćini da da bi dvi znamenke rikuperale i vaterpolo...bez špotanja..
Jer bi manje ovisilo od vaterpolista i njiovih drukera..:))


A šjor moj...

...nešto ne vidim da Vam prihvataju opklade, pada optimizam glede neulaska, a Vi pošteno dvocifreno, a ono - opet ništa.


Ma trocifreno


...


Nune molim odgovor !

Bio sam odsutan 3 dana iz Beograda,a nisam bio u prilici ni da posecujem blog i sad kad sam se vratio konsttujem da je cela moja komunikacija sa Srdjanom Mitrovicem NESTALA !?!?!!??
Razloge za njen nestanak (brisanje) stvarno ne razumem pogotovo sto je takva stajala i dan kasnije nego sto smo tu diskusiju vodili?
Radi se o preko 15 komentara ,koji ne samo da su nestali nego cak nigde i ne pise kako,zasto, i ko ih je skinuo!
Znajuci da si ti vrlo liberalan na svojim blogovima,molim te da me obavestis o cemu se radi??

PS!
NIKSONU i ostalim pacenicima is DS-a koji pokusavaju da kontrolisu stetu imam samo jednu poriku:

CUJEM DA JE JUCE DELEGACIJA DS-A SA DJILASOM NA CELU POSETILA BRATA UBICE ZORANA DJINDJICA MILORADA LUKOVICA LEGIJE NEGDE NA KOSOVU?
CUVENOG "BRATA ULEMEKA PETRA" COVEKA KOJI ZLOUPOTREBLJAVA MANTIJU DA BI VELICAO I HVALIO OSOBU KOJA JE I SUDSKI OBELEZENA KAO MASOVNI UBICA,PLACENI UBICA,VODJA NARKO MAFIJE,MILOSEVICEV DZELAT,.....
AKO TO RADITE TOKOM IZBORA U ZAVRSNICI SUDJENJA ZA UBISTVO VASEG PREDSEDNIKA(SA SVE ANOM NIKOLIC,PJEVACICOM) SAMI DOKAZUJETE STA SE DESILO NA SKUPSTINI DS-A ,FEBRUARA 2004!

-----------------------------------------
obrisano je zato sto je u spornoj diskusiji
bilo vredjanja, a to nije dozvoljeno,

moderator


To si cuo, daj dokazi

To si cuo, daj dokazi. Ja sam cuo da se Ceda druzio sa bratom tog kojeg su navodno posetili. Inace, trenutno Djilas razgovara sa gradjanima telefonom pa nazovi i proveri.


Evo ti dokaz!!!

Pa, posto nisi cuo a ne verujes meni, evo ti dokaz:

"DANAS", 11. JANUAR

Predstavnici Narodne kancelarije u Zočištu

(...) Delegaciju Narodne kancelarije dočekao je nastojitelj manastira Petar Ulemek.
Direktor Narodne kancelarije Dragan Đilas
otvorio je prethodno Dom kulture u Velikoj Hoči koji je renoviran sredstvima donatora i Izvršnog veća Vojvodine.

Evo ti i link:
http://www.danas.co.yu/20070111/hronika1.html#8

A, ako ne znas ko je Petar Ulemek i kako on brani svog brata Legiju i tvrdi da je ovaj nevin, evo procitaj u tekstu "Legiji podmetnuto ubistvo Djindjica".

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2006/04/07/srpski/H06040702.shtml

Nadam se da ces se uveriti da ne pricam napamet o susretima DS perjanice Djilasa i Legijinog brata, a sve garnirano turbo Anom Nikolic i Katarinom Radivojevic. Neka sluzi na cast DS-u!


Napisao si da je Djilas

Napisao si da je Djilas posetio legijinog brata, a sada se ispostavlja da je posetio manastir, u kojem je Legijin brat nastojitelj. Dakle, isao je da poseti manastir, a ne legijinog brata. U svakom slucaju to nije Legijin manastir, srusen je za vreme bombardovanja, lepo sto je obnovljen, a nastojitelju sluzi na cast sto nije bar uzdrzan po pitanju zlocina njegovog brata.
Druga verzija bi bila da je Djilasa bas briga za Djindjica, ali u to ne verujem, jer je bas pre neki dan govorio o njemu u pozitivnom kontekstu(u poligrafu)


Stidi se!

Mislim da se i sam stidis i da ti je pred sobom neprijatno kada ovako nesuvislom argumentacijom pokusavas da branis neodbranjivo.

Zavidan je taj vas, stranacki, udarnicki entuzijazam! Ne bi me cudilo da uskoro za crnu tvrdis da je bela, ne bi li odbranio funkcionere svoje stranke i njihove sramne poteze ( od kradje na Skupstini do posete funkcionera DS-a, rodjacima Djindjicevog ubice)


Nemanja, Mitrović je neovlasceno obrisano komentare,

Rekli su mi da je priznao ali kaze da je brisao samo uvredljive. Mozda je brisao i jos neko drugi, a to mogu da urade ili moderatori ili drugi autori blogova, jer samo oni imaju tu mogućnost. To je sramota i bezobrazluk, jer ukoliko su komentari bili uvredljivi obrisao bih ja kada bih to video mada ih nisam video, a ako je Mitrović ili bilo ko drugi video uvredljive komentare na mom blogu bio je dužan da mi javi da ih ja izbrišem. Takođe, moderaciju komentara na mom blogu vodim ja pa ne razumem bilo čije intervencije. Kada ja izbrisem komentar potpisem se svojim imenom.
--------------------------------------------------
potpuno je nepotrebno nastavljati nesto sto vec nije
bilo u redu, zasto se insistira na incidentu?
Drugo, ovo je pre svega blog B92, gde vladaju odredjena
pravila, koja podrazumevaju i NE vredjanje,
pa hajde da se potrudimo da ona budu ispostovana
i budemo korektni jedni prema drugima .
(da li je sada sporno ko je obrisao uvrede ili zasto je do njih uopste doslo)

moderator


Brisanje !

zao mi je, ali ova diskusija je vec zatvorena.
(m.)


Nune, to sto radis

Nune, to sto radis moderaciju svog bloga je sasvim prirodna stvar, to radi i svaki drugi bloger.
Zabranjeno je brisanje komentara na tudjim blogovima ali vidim da to nisu shvatili svi blogeri te ih ovom priliko obavestavam o tome.

ono sto Nune ti nisi shvatio je da je rec moderatora i administratora bloga B92 malo iznad tvoje i ostalih blogera (ovo jeste tvoj blog ali u okviru VIP Bloga B92), te ako mi se ucini da je kod tebe na blogu nesto uvredljivo a ti nisi hteo da izbrises (iz ko zna kojih razloga), obrisacu ja ili drugi moderatori. to nemoj da zaboravis.

iskoristicu ovu zgodnu priliku da kazem da je moderator u mogucnosti i Ima pravo da brise i banuje svakog ko se ne ponasa u skladu sa onim sto zovemo dobro kucno vaspitanje i lepo ponasanje, na prvom mestu.

brisanje ili banovanje se ne odnosi samo na komentatore, vec i na blogere. da, moderator ima mogucnost i pravo da banuje i blogera ako ovaj i pored upozorenja nastavi da vredja druge blogere ili komentatore.

takode, u odredjenim situacijama, moderator moze da zatvori post za komentare, ako 'situacija' eskalira.
s tim u vezi ne vidim razlog da se nastavlja rasprava oko mitrovica.
Moderator.


ODGOVOR MODERATORU I OBAVEŠTENJE ZA UBUDUĆE

-------------------------------------
samo da ti kazem, da NEMAS prava da brises
moderatora, (narocito sto sam ti dobronamerno
ukazala o cemu se radi), kako bi smisao cele stvari
okrenuo kako tebi odgovara.

moderator