Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Izborna ćutnja *

Milijan, 12.1.2007.Milijan, 12.1.2007.*Danas mi je svratio Miljan Kostić, otac Dragana Kostića, ubijenog 26. 8. 2004. u kasarni Jablanica u Leskovcu. Upoznali smo se pre mesec dana.  Ovo je blog Milijana Kostića.

 26. augusta Dragan se u deset uveče javio majci Anđi iz kasarne u Leskovcu. Žalio se majci da su ga maltretirali i tukli. „Od koga si sine bio maltretiran i tučen? “ „Od strane oficira.“ Dragan je majci rekao da su mu ukrali 4000 dinara. Potom je Dragan otišao na stražarsko mesto u večernjoj smeni od 9-11. U kasarni zatvorenog tipa, u hodnjiku, do sad je vojska bila, i nikad niko nije stražario sa bojevom municijom. Druga smena je bila od 5 do 7 ujuto. Mi smo dobili izveštaj od njih, niko ne zna tačno kad, da je Dragan izvršio samoubistvo u spavaćoj sobi na  parketu.  Jedni tvrde 5 do 7 a drugi u 7 i 5 ujutro, a smena iduća nailazi u 7.  

u koga da ga uperim vise-slike koje su sokirale blogu koga da ga uperim vise-slike koje su sokirale blogKada smo mi roditelji došli sa advokatom i sa ujakom i ujnom u kasarnu u Leskovac, oni su se iznenadili, kao da smo došli da bombardujemo kasarnu. Sprovodili su nas pod velikom kontrolom na lice mesta. Kad smo došli na lice mesta da vidimo gde je taj naš sin izvršio samoubistvo pokazali su nam mesto. Na mestu nikakvih tragova ni oznaka da se to tu desilo. Nema krvi na zidovima, nema krvi na praketu. Dve rupe su bile probušene na plafonu. Jel gore je betonska ploča, nisu mogla zrna da prožu a da se ne nađu.

slike srama. samo, cijeg?slike srama. samo, cijeg?Pristupili smo sa advokatom  i sa vojnim sudom, da se traže zrna, sve smo prekopali, malter prosejali u čaršafu, zrna nismo našli. Vojni sudija je bio iznenađen kad zrna nismo našli. Pred svedocima je rekao da i njemu podmeću, ljut je bio i kazao:“ A u pičku materinu“. Na kapiji je čekalo RTS dopisništvo iz Leskovca. Sudija i balističari su obećali roditeljima da će dati izveštaj dopisništvu iz Leskovca. Kada nije ništa nađeno, kada nije dokazano da je tu ubijen, oni su se naljutili, sudija i balističar, otišli u nepoznatom pravcu, a mi smo otišli na kapiju na koju smo i ušli.  Dali smo izjavu dopisništvu RTS da ništa nismo našli, nikakve dokaze nikave  znakove da je to tu bilo. Zaključili smo da je ubijen neže van zgrade. Prvi izveštaj koji smo dobili od dežurnog sudije kaže da je naš sin zateđen na parketu, ležeći na stomaku, sa podvijenim rukama pod tijelo. Ja imam te sve izveštaje. Je li moguće da izvrši samoubistvo, ležeći sa podvijenim rukama pod tijelo? gde bi mu bila puška? Ne znam.  Taj izveštaj niko ne demantuje. Čaure nisu nađene.  

Stižemo na VMA, rodbina, u Beograd. Nalazimo našeg sina u mrtvačnici. Ivica Milosavljević, načelnik patologije. Pitam ja kao otac načelnika, jel se ovako samoubija, na grudima je bila rana velikog razmera i u rani stavljena gaza. Jedna rana na levu stranu ispod dojke 34 cm je bila udaljena od prve rane. Kada smo malo više pogledali našem je sinu bila zemlja u ustima. To znači da je ubijen s leđa, na travnjaku, u krugu kasarne. To znači da je ubistvo izrežirano. Ivica Milosavljević nam je odgovorio: „Ovo nisu puške radile, ovo su noževi radili“.  Kada smo dobili zvanični izveštaj od Ivice Milosavljevića, on je sav izveštaj okrenuo kako mu je vojska naredila. Ništa od onoga što nam je usmeno pričao nema u izveštaju.  

Podignemo tužbu vojnom sudu u Ustaničkoj. Zakažu nam ročište 18. aprila 2006. Pojavljuje  se na sudu  Ivica Milosavljević. Ništa ne priča šta je nama pričo. Na sudu izjavi:“ Ja sam pisao kako mi je naređeno.“ Sud pravi pauzu pola sata, tobože umorni su od rada. Sud poziva Gordanu Tomašević, koja je sa Milosavljevićem radila obdukciju. Gordana Tomašević se brani ćutanjem, ali su se to za to pola sata pauze dogovorili. Dobijamo izveštaj od vojnog suda da se njih dvoje oslobađaju krivice. To je to. Više nikako ročište ja nisam imao, niko me niže nije pozivao.

Ja sam obijao pragove. Sve pragove sam obišao. Sastao sam se sa premijerom Koštunicom 24. marta 2006, u crkvi Svetog Marka na parastosu za sve vojnike nastradale u kasarnama po Srbiji od 2004 od 2006. Dao nam je broj telefona i rekao da se preko sekretasrice javimo, da će nas hitno primiti. Evo je danas, 12.1.2007, do danas dan on  nas nije primio. Te primiće vas Vladeta, te primiće vas Simić, ...mi odemo, nas prima neki čovek kome ne znamo  ime, kaže:“ Ja samo da napravim zapisnik, a premijer ako mogne on će vas primiti.“  Obratimo se, mi Porodice u crnom, Borisu Tadiću, oko 20. juna 2006, ne sećam se više tačno. Da nas primi do prvog augusta u njegov kabinet, jer će Roditelji u crnom doći na Andrićev venac da štrajkuju glađu dok ih ne primi na razgovor. Dobili  poziv iz njegovog kabineta da nas, Roditelje u crnom, prima 1. augusta 2006. On nas je primio na razgovor, mi smo njemu predali neke papire, pokazali slike sa obdukcije. Samo se prekrstio. Malo je falilo da nam uzme te slike da ostanu kod njega. Šta smo god tražili, tražili smo da se postupak iz Leskovca prebaci u Beograd, za sve trojicu koji su ubijeni u Leskovcu. Sve nam je obećo, i dali smo mu pismene zahteve i do danas dani nikakvog odgovora nema. 

Juče, 11.1. 2007, sreli smo se u Požegi, na mitingu DS. Roditelji Kostić Anđa, majka  Draganova, Kostić Milijan i Žarković Blagoje iz Prjepolja, otac Radomana Žarkovića ubijenog u Leskovcu, pitali smo ga zašto nam nije odgovorio ni na jedno pitanje koje smo mu postavili. On je rekao da je odgovorio, mi kažemo da nije, ništa nismo dobili. On kaže da je to nemoguće da nismo dobili. Možda su njegove službe zatajile.  Zahvaljujem se svima koji imaju razumevanja. Sa današnjim danom 49 vojnika na služenju redovnog vojnog roka ubijeno je ili je nastradalo pod nerazjašnjenim okolnostima u kasarnama širom Srbije i niko se od nadležnih ne trudi da rasvetli te slučajeve.  

Ja sumnjam da je moj Dragan video krađu naoružanja u kasarni u Leskovcu. To isto sumnja i Blagoje Žarković.  Milorad ivanović sumnja d aje njegov Sršan prevozio Ratka Mladića.  Zato su likvidirana naša  tri sina na odsluženju vojnog roka u Leskovcu. Čekaj da vam ispričam ovde i kako su mene i moju ženu  Anđu tukli u vojnom odseku u Užicu. To je bilo 2005. U novembru mesecu smo otišli da tražimo vojnu knjižicu našeg sina. Kod Milosavljevića pukovnika i Gligorijevića, koji su glavni u užicu u vojnom odseku. mene su pitali:"Džukelo šta tražiš ti više." Ja kažem ja džukela poslo sina a vi ga ubili. On je mene udario šamarom i počeo da mi zavrće ruku. Utom je ušo vojno lice sa belim opasačom i pištoljem i počeo da se dere na ženu. Anđa se branila kišobranom, i tada su nas naglavačke isterali. Pričaću vam još.

 

Moj broj mobilnog je 064 291 75 91, ako još neko sme ili hoće da naš slučaj upotrebi u "predizborne svrhe", mi bi mu bili zahvalni.


odmah po citanju...

...NO COMMENT. (treba mi malo vremena da odcutim)
Sapienti sat.


.



Neverica i posledice

(m.)


za vasudeva 418 od milijana kostica i porodica u crnom

Da vi imate ovoliko dokaza koliko imamo mi da je vas sin ubijen a ne da se sam ubio, kako bi vi reagovali!

milijan kostic i Roditelji u crnom


...

nema vasudeva ni za sta dokaza.
on samo naprduje.
da prostite.


???????

Oprostite, ali kakva ste Vi to osoba?
Jel` Vas strah kad ostanete sami sa sobom?


A gde bi po Vašem

A gde bi po Vašem mišljenju roditelj žrtve mogao da objavi svoju ispovest i svoje sumnje? U svom blogu gospodin Kostić pre svega govori, i to iz ličnog iskustva, o teškoj korumpiranosti i bezskurpuloznosti vojnih, sudskih i organa tužilaštva i o nepoštenju ljudi s kojima se sretao u pokušajima da sazna istinu o smrti svoga sina.


Duboko i iskreno saucheshce

Duboko i iskreno saucheshce gospodinu Kosticu.

I jedno pitanje za usplahirene navijache - da prichamo o ovome ili o "zebri"?


Sta ti znaci ta

Sta ti znaci ta 'zebra'?
pravim se da ne znam, pa te molim da mi to malo pojasnis...


Zabran,

zasto pitas ako se samo pravis da ne znas? Molim te da mi pojasnis.


Zato sto smatram da je

Zato sto smatram da je podlo, licemerno i DSSovski polu-nevino-upitno odvratno da se prave takve aluzije i rikoseti maloumnosti na blogu koji za temu ima nesto sasvim drugo, nesto od ogromnog znacaja za osobe koje su izgubile svoju decu, i za nase drustvo u celini!!!!!!!


Ja nisam to tako shvatila,

Ja nisam to tako shvatila, nego upravo obrnuto. Al´ moze biti da citam izmedju pogresnih redova.


Najprije zelim izraziti

Najprije zelim izraziti saucesce roditeljima i rodbini nesretnog mladica, ali i svima koji je pogodila ista tragedija.

Gospode Boze, to je strasno! Ovo nije ni prvi ni jedini put da se pitam, a i te mlade ljude i njihove familije: zasto odlaze, zasto salju sinove u vojsku?


JEZZZZA

Hajde novinari...svako pitanje koje ćete postavljati ubuduće svakom političaru, da glasi: Ko je ubio Dragana Kostića i zasto? Svakom političaru, jel jasno?! Batalite priče oko onih drugih stvari...da rešimo vec jednom ove VOLŠEBNE nestanke ljudi.
Ne znam šta da dodam, i apsolutno mi je jasno zašto se sve to prikriva, jer smo stigli dotle da svaka institucija radi za sebe.
Ovoga ne bi bilo da je Djindjić živ.


hamletmachine

I am the soldier in the tank-turret, my head is empty under the helmet,the strangled cry under the chains.
I am the typewriter. I tie the noose, when the leaders
are hanged, kick the stool away, break my neck I am my own prisoner.
I feed my data into the computer. My roles are spit and spittoon knife and wound teeth and gum neck and gallows. I am the data-bank. Bleeding in the crowd. Exhaling behind the double doors.
Wordslime bubbling in soundproof speech-balloons over the battle.
My drama has not taken place. The script was lost. The actors hung their faces on the nails of the garderobe. The stage-prompter rots in his box. The overstuffed plague-corpses in the audience don’t move a finger.

I go home and kill time, at one / with my undivided self.
Television The daily revulsion Disgust at prefabricated babble At manufactured merriment
How do you spell FRIENDLINESS
Give us our daily murder
For Thine is Nothingness Revulsion
At the lies which are believed
By the liars and no one else Revulsion
At the lies which are believed Revulsion
at the faces of the power-brokers lined and seamed
from the struggle for posts votes bank-accounts
Revulsion A cart of scythes crackling with one-liners5
I go through the streets malls faces
with the scars of the shopping blitz Poverty
without dignity Poverty without the dignity
of the knife of the boxing ring of the fist
The brutalized bodies of the women
Hope of the generations
Strangled in blood cowardice stupidity
Laughter of dead bellies
Heil COCA COLA
A kingdom
for a murderer


.......

"pretorijanska garda, nekad legija silna, sad gomila svinja
slushajte me dobro

bona mors za mene odlazim bez pozdrava
garda pretorijanska proganja me nocima
chujem topot kopita od borbenih kochija
pricha jednog pesnika na plochniku pochiva

policija po pravilu neduzhne maltretira
dok bogati se bogate van zakonskih okvira
ko to tamo lobira scene ko iz horora
kad radila je palica telo poput olova
u sluzhbi gospodara pretorijanska garda
da odreshene ruke budu krvave do lakta
a gde je tu pravda za greshnika bez garda
jauka brigada svira pajserska brigada
hematome modrice brojimo ko ordenje
posledice povratne s godinama dolaze
jer ko ima monopol njemu svashta mozhe se
dileri policijski na ulicama mnozhe se
shta krije ta arhiva bice vechita enigma
zakopani lazh i dil i nameshtena igra
podmetnuti dokazi na uvidjaju prosuti
revizija zlochina na nemogucoj postavci
klinci shmrchu hors pun je nos pun je budzet
idol im je tesla nasho struju kojom uche
pancir ti navuche da nema tragova tuche
zaboravi na tuzhbe sve je u granicama sluzhbe
tuzhbe krvave nuzhne mere krojene za tebe
prava gradjana se cene po sistemu ko te jebe
bilo db jebe bia il samo prosta 'rija
isto ti se lomi isto boli tvoja shija
samo koverat im prija jer slovom uvek shtima
upala ti lazh i chasni sudija je prima
advokat sve ugovori da te murija ne odlomi
pa odesh ko gospodin sud da te oslobodi
ti gadish se novca al on ponekad govori
shtedi te mogucnosti da te tivaju trolovi
uniformisani volovi s brda sishli chobani
josh su gori spektori chetvrtaci komani
u ubilachkoj pomami rade prozori krovovi
pa ko nece da cinkari u grob ce tajnu odneti
testi za poneti u fioci ce ti otpasti
pa ti reci svojoj deci shto ih muche bolesti
il jezik za zube jer tako cesh opstati
u shemi se podmazhi svinja da se omasti

bona mors za mene odlazim bez pozdrava
garda pretorijanska proganja me nocima
chujem topot kopita od borbenih kochija
pricha jednog pesnika na plochniku pochiva

pretorijanska garda zakulisno vlada
kroz pacovske kanale ispod vechitog grada
i dalje niko ne zna pod chiju shapu spada
za mnoga pokolenja to ce biti stroga tajna
oni ubili su cezara jer htede da ih sputa
ko nije njihov sluga brzo nestane sa puta
jer njihove su uhode svuda gde su muda
za prljave radnje uvek nadju nekog bruta
i sve je panta rei samo uvek tu je sluzhba
da ubija i muchi kroz sve oblike drushtva
nije vazhan njihov naziv ni shta to kazhe ustav
kad chujesh korak trupa budi svestan da si mrtav

bona mors za mene odlazim bez pozdrava
garda pretorijanska proganja me nocima
chujem topot kopita od borbenih kochija
pricha jednog pesnika na plochniku pochiva "
Verovatno ne zasluzuju da ih citiram ali ....


HEEEEEEJ, SRBIJO...

(zblogom. m.)


ima i onaj:

Srbija ima sta da slavi!


jeza... srbija je zlocinacko

jeza...
srbija je zlocinacko gnezdo.


Zloupotreba

m.


...

Quote:
Ubistva u Topcideru su druga stvar...

kakvi su bili prvi izveštaji o ovome?


...

Quote:
uljuljkava u njihovim deluzivnim svetovima, nikada nece moci da se pomire sa stvarnim stanjem stvari

Ubistva u Topcideru su druga stvar...

bilo bi jako lepo da se ulogujete sa nekog javnog kompjutera, pod nekim novim nickom i ostavite ovde reference na dokaze o svojim tvrdnjama o stvarnom stanju stvari.
ali kapiram da je palamudjenje nekako sladje.
u vasem slucaju i jedino moguce.
pa me sad demantujte.


Kako bih mogao da dam

m.


milici vratite sliku !!!

Quote:
Ono što govorim je da ovaj nesrećni roditelj nema ni jedan dokaz za svoje navode osim onog čuvenog "moj sin se nikada ne bi ubio"


nema dokaza????

Ivica Milosavljević i Gordana Tomašević, patolozi VMA, osumnjičeni za prikrivanje istine o smrti vojnika Dragana Kostića i pomaganje počiniocu ubistva, nedavno su saslušani u Vojnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu. Prema rečima Milijana Kostića, oca tragično nastradalog vojnika, dok se Tomaševićeva branila ćutanjem, Milosavljević je pred istražnim sudijom najzad priznao da je tokom obdukcije, pored prostrelnih rana, na Draganovom telu i glavi uočio brojne posekotine i povrede i da sumnja da je posredi ubistvo. Ovim iskazom on je poljuljao dosadašnje tvrdnje Vojske SCG da je 26. avgusta 2004. godine vojnik Dragan Kostić počinio samoubistvo (GLAS, 27.4).


...

sta vas je tacno uvredilo vasudeva?
1. to sto sam vas podsetila da ste radili za kurir?
2. to sto sam vas podsetila da su vas zbog toga mushtrali na forumu i sto je svaki vas pokusaj "pranja" bio vise nego patetican?
3. to sto sam vas pitala da li vas je blam?
4. to sto sam vas poslala u rupu?

ako je rupa, izvinjavam se. vratite se na brdo. ili gde vec. meni je svejedno.
ako je pitanje da li vas je blam, shvatite to kao uvazavanje vaseg right to a hearing.
a ako je ovo pod 1 i 2 - sta da vam radim. moracete da zivite s tim.


Prvo Kurir, posle...

N.K. ili kako je poznat u B92 sajberspejsu Vasudeva_koji_već_broj... nekada novinar Kurira, danas novinar Pressa.

Šta očekivati od takve osobe nego da piše bljuvotine koje piše ovde.


Nasa javila da se neko izgubio u svemiru ...

... sve mi ugleda da si to ti.


vasudeva

niko Vas ne vredja, zato sto niste vredni vredjanja. Vi pokusavate da vredjate, ali za to Vam nedostaje najmanje 90 odsto sive mase.

Quote:
Na Zapadu postoji praksa da ozbiljni mediji nikada ne objavljuju ispovesti roditelja za čiju decu je istraga objavila da su izvršila samoubistvo, zato što roditelji u svom bolu, neverici i gnevu veoma često iznose najstrašnije optužbe na račun ljudi za koje se kasnije obično ispostavlja da nisu snosili nikakvu krivicu za tragediju.

Sta ste Vi ovim hteli da kazete????? - da idiotska vojska i "ozbiljni mediji" stite roditelje u bolu i stite ljude (ubice) ili stite sta???.....mislim lupate gospodine. Na tom Vasem zapadu ovakva sramota ne bi silazila sa naslovnih strana dok se ne utvrdi istina. I naravno sve politicke partije na tom istom zapadu bi pokusale prve da dodju do istine, tacno upotrebile bi ovakava slucaj da dokazu da se na njihovom zapadu ne moze ubijati kada kome padne na pamet.

Vi i Vasa zapazanja i nebuloze o "samoubistvima koja se dogadjaju" zloupotrebljavaju moj zeludac.


Ovo je očigledno kampanja

m.


...


...

aha, redovan starting point ovdasnjih mudraca opste prakse.
covek moze da govori samo o onome sto ima u sopstvenom iskustvu.
"kad sam ja bio ..."
zato nam je valjda i ministar vojni - vojno lice?

vi tvrdite A,
roditelji B,
oni imaju slike i dokumentaciju koja je bila dovoljna za pokretanje postupka (makar toliko).
a sta vi nudite - osim te iskustvom kaljene mudrosti?


...

Alo Ajnštajne, dosta više vašeg relativizovanja svega što postoji i što se desilo. Tebi mogu samo reći sram te bilo.


...

...


Vasudeva

sve sto ste rekli za samoubistva stoji.
Ali ako pogledate sliku ovog decka na prethodnom postu, lice mu je sasvim izobliceno,
to stvarno ne izgleda kao samoubistvo.

Olga


O cemu..

..vi pricate..Kako vas nije sramota...vase reci "sto pritisak staresina, nemoral i brutalnost koji se neguju u kasarnama, lome slabije regrute, mahom one koji su u roditeljskom domu rasli pod staklenim zvonom, kao i one koji su vec bili "roviti" iz ovog ili onog unutrasnjeg ili spoljnjeg razloga." su u najmanju ruku vise nego licemerne....Vidite li vi te roditelje ili vam trebaju naocari kroz koje se vidi istina posto svojim ocima tu istinu ne zelite da vidite...Da li su ti roditelji slucajno politicari, biznismeni, estradne zvezde, fudbaleri?...Oni nisu cak ni inzenjeri, lekari, profesori...To su napaceni ljudi koji sigurno svoju decu nisu odgajali pod staklenim zvonom...Po vama, njih 49 je bilo labilno i nesposobno za vojsku...Izvinite, ali nekada su se takvi odbijali jos na regrutaciji..Ako bi vasa tvrdnja bila tacna onda bi opet morao neko da odgovara tj onaj ko je te mladice primio na odsluzenje vojnog roka....Da li ste vi citali kakve su sve bljuvotine pisane po novinama u vezi svih tih slucajeva?...Rastrojeni, nesrecno zaljubljeni, pederi....To nije smetalo nikome da cita pa verovatno ni vama ali vam smeta prica jednog roditelja koji je u potrazi za istinom doziveo jos i ponizenja, batine....ejjj bre..pored sve nesrece jos i batine u "instituciji sistema".....Meni licno mnogo sta smeta a sto se koristi u predizbornoj kampanji ali ovo mi bas ne smeta posebno sto je u saglasnosti sa roditeljima...Kada sam juce videla onog decka na slici u kovcegu bila sam spremna da idem JA licno nekoga da ubijem i da ga robijam...Imam sina gospodine....samo mi je proslo kroz glavu kako se osecaju ljudi koji su nemocni a toliko unesrceni...ljudi za koje niko nema vremena a cija su deca cuvala ovu jadnu Srbiju....neznam od koga...


BRAVO

BRAVO za "jesen"!!!!!


Jedan patolog promenio

Jedan patolog promenio iskaz, a drugi se "branio cutanjem". Zar to nijne dovoljno ne za sumnju nego za direktnu osudu zataskavanja zlocina?


UH pretera ga 814

Mene tesko neko isprovocira, znas. Ako to i ucini, ili me poznaje pa uziva da proba jos jednom, ili me uopste ne pozanje i ne zna sta ce ga snaci. O, naravno, nisam jedini koji zna sa takvima!

Ali ti 814, Devasi, pretera ga stvarno. ne bih ti dao da budes novinar ni za zutu stampu. Ne bih se usudio nikada da napisem bilo kome i bilo kada, ovako nesto kao ti. Ako si ti na tako nesto spreman, tebi NIJE dobro.
Delujes mi poput onih ljudi koji ce kako vetar duva, pisati/pricati. To je stvarno licemerno. Mislis li da ces se nekome dopasti ovakvim ispadima?
Stvarno stanje stvari?
Kakvo stvarno stanje stvari?

Decko je poginuo, objavljeno je da je samoubistvo - to je tako moderno jos od doba JNA, ali i tada su to radili klinci od jedva 18 g. Sa 25 g. to ide malo teze, pogotovu ako je decko otisao svojom voljom, a bice da je tako. Ne mozes, i ne smes, zaista ne smes, ovakve stvari ni da pomislis, jer to pokazuje da ne hajes za ljudska osecanja, i da su ti ona strana. Kao da ti u neku ruku godi sto tog coveka vise nema jer je "slabasan" a takvima po tom sledu stvari nije mesto u drustvu? To je najnazadnije misljenje koje postoji - cisti fucking sovinizam.

Svojim komentarom si zanemario sta su njegovi roditelji potom doziveli. Da je samoubistvo u pitanju, kako VJ tvrdi, nikada se ne bi dogodilo da roditelji vide telo svog sina, ne bi se dogodilo takvo bezdusje prema njima, jer to pokazuje da su svi oni s nekom "tajnom" upoznati, koja se siri i postoji medju tim vojnicima. Kao da su u nekoj zaveri, ali ne onoj misticnog tipa, nego tipa tajnog kodeksa, nalik Shaolinu ili Legiji stranaca. Strogi Muski Kodeks casti. To sam pomislio, jer podsmehivanje, udaranje samara, i dopustanje sebi da se prema roditeljima tako odnose, je znak da su uvereni da su u pravu, da im je sin bio na neki nacin primer necega sto u vojsci na sve nacine pokusavaju da eliminisu. A svedoci smo da nam je tzv. armija na umoru. Da joj treba detaljna Psihoanaliza i Lustracija, a da ne govorim o ukidanju vojnih rokova a to se sve odlaze bez ikakvog objasnjenja, jer Boze moj, sta cemo s tolikim kadrom? I ti kao neki znalac, sta li, sebi dade za pravo da se pridruzis tim nesavesnim kadrovima, koji se dice cascu i duznoscu prema ( PREMA) bezbednosti i sigurnosti naroda, pisuci ovo sto si napisao???
Pravo Stanje Stvari je takvo da ce potpuno neduzan covek da nastrada na ulici ako misli drukcije, a ne da zagine u vojsci u kojoj se desavaju potpuno sumanute stvari. Apsurd je da se tako nesto uopste desi. To je cisti paradox koji govori o anarhiji i samovolji mnogih pojedinaca~oficira. Pravo stanje stvari je da ti smes da napises sta god zelis, a da ne stanes iza svog imena i prezimena, i odgovorno preuzmes na sebe takav postupak, a ne da lecis svoje komplekse na ovaj nacin, objavljujuci javno da te uopste nije briga ni za ciji zivot.
Ajde proveri nalazis li se na nekoj poternici interpola ili sl. jer moj mozak ovakve stvari ( kao s tobom ) smesta u kliniku, bez objasnjenja. Jesi se uvredio?
Nisi jos? Ne cudi me.


novinar!?

814=novinar!? Imam ja jednu takvu u komsiluku... radi kao novinar za Press = njene kvalifikacije su gimnazija marksistickog smera ili nesto slicno uglavnom ima veze s marksizmom + staz u Milosevicevom RTS-u... to nisu novinari!!!!!


Daj prestani više Vasudeva...

...kako te nije sramota. Ni u "Kuriru" više ne prolaze te fore. Kako samo pokušava "psihologizaciju" cele priče...


Kljuc

Slucajevi poput ovog, nazalost ima ih dosta, su kljuc preokreta u ovoj jadnoj zemlji. Premijer koji bi zaista zeleo da napravi sustinsku promenu trebalo bi da uzme jedan ovakav slucaj i da ga sa kompletnom vladom tera do kraja dok ne isteraju sve na cistac do poslednjeg detalja. Ubedjen sam da bi samo jedan takav prodor rasturio ceo sistem zla i da bi posle bilo neuporedivo lakse nastaviti dalje.


Bolje da se (makar) i na

Bolje da se (makar) i na ovaj nacin sazna istina, nego da se ne sazna uopste. Onima koji to iz bilo kog razloga zloupotrebljavaju (ako zloupotrebljavaju, to vec ne znam), neka ide na njihovu dusu.

Treba pokrenuti neku akciju velikih razmera i motivisati ljude da izvrse pritisak na vlast da se svi sumnjivi slucajevi rese i da se vise nikad ne dogode.

Pitanje za gospodina Kostica: da li ste pokusali da razgovarate sa nacelnikom general-staba? Citao sam nedavno u "Vreme"-nu intervju sa njim, i delovao mi je (nekako) razumno.


Sve znam i nista ne znam.

Znam da se u vojsci desava svasta kao i u mnogim državnim strukturama. Ali ovo me je uzasnulo.
Izgleda da nas prave budalama više nego što mislimo.
Riba od glave smrdi.
Ne znam da li će se ovo posle izbora i formiranja vlade pokrenuti sa mrtve tačke. Voleo bih. Pre neće, naravno.
Bilo bi dobro da imate neki račun kod banke da mogu da vam uplatim neki novac i da vam time pomognem, bar oko tehničkih stvari koje sigurno koštaju.


Ljudi, ja sam zanemeo..

...čitajući ovu ispovest oca ubijenog vojnika.
Država koja se na ovaj način odnosi prema svojim građanima i elementarnim vrednostima, nema budućnosti pa da su joj na raspolaganju sve pare ovoga sveta.
Dali nadležni,da li predsednik, premijer, generali, sudije, lekari, ovi što bi da zataškaju i zabašure, razmišljaju o svojoj budućnosti?


vredjanje nije dozvoljeno!

Pobrkali ste osnovno, kamichak je zamoljena da ne vredja, a ne da promeni nacin razmisljanja.
Dokle god neko svoje misljenje iznosi na pristojno,
ono je dobrodoslo.I to vazi za sve.

To su bazicni uslovi za komunikaciju.

moderator


ako ste banovali Kamicka

onda je odbanujte ili banujte i mene...tamo mi je i zoxter i ko zna ko jos.


I ja se pridružujem zahtevu...

...da odbanujete Kamička i smatram da je incident njeno banovanje. Mislim da je profesionalni propust ako izjednačite vrednosno duhoviti, britki i argumentovani pristup od banlne relativizacije zločina..
Kamičak je bič za primitivno, neargumentovano i zlonamerno lupetanje...i to je to.


I ja...

Kamičak je koristan član ovog našeg neobičnog ekosistema. Uvredljiva može da bude (zavisi šta koga vređa), ali vulgarna nije. Ona svakako ne opseda one sa kojima se ne slaže - kome se ne sviđa, svakako može da prekine komunikaciju.

Ne slažem se uvek sa njom (posebno kad mene kinji :)) ali mislim da nije dobro da se ona banuje.

Vratite nam Kamička :)

Vučko


I ja...

...vraćajte Kamička odmah!


...

pod hitno!


I zoxtera!

I zoxtera!


I zoxstera, naravno..

I zokstera...


I zokstera ...

... pod hitno!


Jes vala, stvarno nema

Jes vala, stvarno nema coveka vec duze vreme. Bas je dosadno bez njega i njegovih slicica.


Istina je jedino pravo saučešće...

..., praviti se da se ništa nije dogodilo, može biti i saučestvovanje.

Molim Vas, "oslobodite" zokstera i kamička.


...

... & set them free!


kamichak ili

smrt! Organizovacemo miting na Ravnoj gori ukolko nam ne vratite kamichka. Ako nekog vec hocete da banujete, evo vam corn mouth- on je tako dosadan.


Moderacija je izgleda

Moderacija je izgleda pretezak posao da bi se obavljao dobro.

Nije trebalo ulaziti u raspravu sa Kamichkom zbog slanja u rupu. Sta mi sve nismo procitali ovde, pa i pretnje smrcu (Sonja zna dobro) koje su stajale 7 dana na blogu. A taj sto je pretio evo ga na blogu samo pod drugim imenom... I onda je tu, je l' te, problem neko slanje u rupu.

Drugo, tema je suvise vazna da bi se rasprava remetila na ovakav nacin. Eto, sada ima prakticno vise komentara o uredjivanju bloga nego o onome o cemu je jedino umesno da se ovde razgovara. Time je moderator nesvesno doprineo da se napustanjem teme omalovazi bol svih unesrecenih roditelja koji ovaj blog citaju. Nehat nije opravdanje.

Trece, pretpostavljam unapred da inkriminisani moderator nije imao zlu nameru, to jest da ne podrzava stavove osobe za koju se ispostavilo da je radila u Kuriru. Jednostavno moderator nije trebalo da se mesa bas sada i bas ovde. Zbog prirode texta ucesnici su ljuti i ocajni i zbog toga napeti. Napetost stvara nestabilnost - mali pogresan potez i odosmo negde gde onaj ko ga je povukao nije ni mislio da cemo otici. Ustalasalo se sve do ne bi me cudilo Verana. Moderator treba da je spreman da predvidi ovakve razvoje. Nehat nije opravdanje.

Cetvrto, Moderator nije preduzeo nista da se zaustavi polemika o kamichkovom izrazavanju nego je nastavljao/la dalje i dalje. Time je moderator kao jedan od ucesnika, dakle pojedinacno i sâm omalovazio bol roditelja. Da li moderator misli da je njegova pravda vaznija od pravde ovih ljudi?

Peto, to odsustvo osecaja za vreme i mesto i odsustvo osecaja za drugoga kod osobe koja vrsi moderaciju, a koje sam malo cas objasnio, je upravo ono sto "krasi" osobu koju je kamichak u rupu i poslala. Nepaznjom se tako moderator svrstao uz novinara Kurira koji je relativizovao zlocin.

I konacno, voleo bih da se inkriminisani moderator zamisli, i da se izvini roditeljima i prisutnim bloggerima zbog izazivanja ovako velike digresije. Znam da je moderacija teska i po nekad nepredvidiva, ali to nije opravdanje. CM


ghost writer

greska


ghost writer

ko je autor ovog posta? bigmouth ili moderator?

ako zelite da se misljenje moderatora cuje, onda prosto morate dopustiti da cujemo i misljenje kaznjenih, bar u nekoj meri. odgovaranje kaznjenima u postovima potpisanim njihovim imenom je blago receno zbunjujuce.


oh kakvo brisanje

ali mozda je i bolje tako - samo, molim Vas, moderator,i skinite i ovu jadu iz kurira. Ako Vas nije sramota, mene jeste, sramota pred ocem ubijenog mladica.

Vi: "Duhovitost i britkost ne podrazumeva bezobrazluk,
nego inteligenciju." Ja: Inteligencija se podrazumeva kod Kamicka....

over&out, pogresno ste nanisanili

------------------------------------
u sluchaju kamichka se na tu inteligenciju
i britke komentare i mislilo, samo sto je sa
tim uvredljivim dodacima, krajnji utisak pokvaren.
obratili smo joj se kranje dobronamerno i
prijateljski,(ako je zoxter to shvatio-kada ga vec pominjete, mogu i drugi), i ne bi bilo fer prema
ostalim komentatorima, da se u ovom sluchaju postavimo
drugachije.I kada je vas vredjao Sergej mi smo
reagovali.Tako da je samo to u pitanju :vredjanje,

moderator


NESTO SE TU POBRKALO

postovani M. sa kriterijumima. Ozbiljno pobrkalo.


Ovo je skandalozno...

...Sergej je koristio najogavnije, najprimitivnije, najprizemnije, čak fašistoidne uvrede. Bilo je tu elemenata antisemitizma. I vi to upoređujete sa blagom, efektnom, vaspitnom,ćuškom jednom relativizatoru...


mili moji skakavci

vec sam vam jednom napisala, kod bojane m., imate najgrozniji posao koji moze da se zamisli. zahtevan, odgovoran, ponekad dosadan, nezahvalan, malo placen.... za to vam, kao i onda najiskrenije skidam kapu.
Ali Kamicak nije vredjala, jednostavno ste pogresili, niste videli ili sta ja znam - ona je samo gospodinu xx koji je svojim komentarom presao sve granice pristojnosti, koji je uvredio i mrtvog mladica i njegove roditelje, najlepse sto je mogla rekla - "vrati se u rupu" (pri tome se rupa odnosila na KURIR, gde je taj xx gospodin radio ili radi)
ja recimo mislim da mu je i to malo i rekla bih mu deset puta gore, ali kamicak je to lepse i pametnije napisala. Nista vise. Jednostavno mislim da nema potrebe da banujete izuzetno interesantnog i pametnog ucesnika na blogu koja niti jednom, bar ja nisam videla nije rekla nesto uvredljivo.....ironicno da, ko ne voli ironiju, ali ne uvredljivo

ovo sto je taj gospodin iz kurira ili pressa napisao je uvreda nad uvredama
"Notorna je činjenica da roditelji nikada nisu spremni da prihvate da je njihovo dete počinilo samoubistvo."....i naravno notorna glupost

mislim da ste vi pogresili ovaj put, ali mislim i da je to normalno i da svi gresimo i treba da prestanemo sa ovim trolovanjem, ne banujemo kamicka i probamo bar recima da pomognemo ocu ovog nesretnog mladica.

zoxteru je super, uziva...
sergeja ne bih pominjala, on ovde nema bas nikakve veze sa vezom
-------------------------------------
Zadnji put vam se obracam ovako, na licnu odgovornost.
kamichak je, od kada je na blogu, vise puta ulazila
u klinc sa sagovornicima i unosila svadjalacki ton,
koji pre toga nije postojao,(pogledati na blogovima
jtesanovic npr, i zbog svojih britkih i inteligentnih
komentara joj se dugo gledalo kroz prste.U ovom slucaju
je bila samo, zamoljena da se od vredjanja uzdrzi, znaci
neka kaze sta hoce, ali pristojno, na sta je ona reagovala
arogantno i agresivno.U drugim slucajevima mi banujemo
po kratkom postupku.Znaci da vodimo racuna i pravimo
razliku u varijacijama. Ovde je nasa dobronamernost
bila zloupotrbljena, cak pokusana da bude izvrgnuta ruglu, sto je izazvalo i dalja vredjanja.
Da li bi vi u svojoj kuci tako nesto dozvolili?

ps. ceo slucaj nema nikakve veze sa tekstom m&m


?

koliko se da naslutiti iz ove moderacijom potpuno upropascene teme (banovan kamichak, obrisani i editovani silni postovi, a sve da bi rezultat bio gori od pocetnog) a vi to izgleda i sami potvrdjujete, kamichak je banovana ne zbog onoga sto je rekla na temi, nego zbog toga sto na vase "prijateljsko pismo" nije odgovorila kako ste ocekivali. ili gresim?


UZAS!UZAS!UZAS!

UZAS!UZAS!UZAS!
Pozadrav za M&M


Dragi Miljane,

htela bih (pokusavam vec satima) nesto lepo, utesno, konstruktivno ili kako god da Vam napisem, ali jednostvano nemam reci...ne znam sta bih ja uradila da sam na vasem mestu, ne znam da li bih zavrsila u ludnici, ubila nekog, umrla, izlepila beograd slikama sina, ne znam sta bih uradila toj dzukeli koji vas je tako nazvao, ne verujem da bih izdrzala, ne znam da li bih zapalila celu kasarnu, ne znam da li bih osamarila tadica koji se krsti...U stvari osecam se jadno kada pomislim kako se vi osecate u tom klupku lazi....mozda prica treba da izadje iz srbije, mozda je Ivanovic koji je prevozio Mladica neki dobar putokaz, story koja se trazi kako bi se klupko pocelo otpetljavati...eh...divim se vasoj borbi.
puno pozdrava


Primite moje iskreno saucesce

Dragan


Primite moje iskreno saucesce

Nebojsa


primite moje saucesce. divim

primite moje saucesce. divim se vasoj hrabrosti


Primite moje iskreno saucesce

..