Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Srbija je:

......A) šokirana

......B) ravnodušna

......C) dušebrižna

......D) licemerna

E) neobaveštena

F) nezainteresovana

G) solidarna

Zatvorena je opcija za komentare na Milijanovom blogu, mi ne umemo da je otovrimo natrag, pa molimo moderatore da to urade. Kažu, pojavili su se "neprijatni komentari i reakcije". Možemo samo d apretpostavimo. ipak, ..Autori bloga nisu bili u mogućnosti da isti nadziru 24 časa. Neće ni u buduće. Smatramo da  bi bilo korisno komentare ostaviti neko vreme da i mi, autori, možemo da ih vidimo, da se i nama da prilika da intervenišemo. U slučaju Milijana a i drugih roditelja, jer javilo nam se još par njih i zamolilo da im omogućimo da se obrate, voleli bi smo da možemo i mi da vidimo komentare, i molimo da se ima u vidu da zaista nije moguće nadzirati ih 24 časa.

Autori bloga obaveštavaju blogersku i drugu javnost da oni nisu pobrisali niti moderirali ni jedan komentar na prošlom blogu.  Žao nam je i što Milijanu ne možemo da javimo sve reakcije, jer smo mu obećali. Juče smo žurili u nove radne i političke pobede, pa smo se dogovorili da se čujemo, a pisaće vam u ponedeljak ponovo, kad dođe u Beograd.

Na osnovu onoga što su mogli da zaključe iz onoga što je ostalo od komentara, očito je na primer  da publika jako malo zna  o prenosu nadležnosti sa vojnih na civilne sudove, te rupa i zloupotreba koje tu postoje. Čiji je to propust, javnosti, publike, političara, medija....I države i javnosti, ako nas pitate.

Par  napomena:

Slika masakriranog Radomana, sa pretprošlog bloga je samo jedna od mnogih sa kartona, postera, kako god, koji Roditelji u crnom  nose sa sobom. Sami su vam rekli kod koga su sve bili. To je isti karton, poster, koji se vidi na slikama na kojima Milijan drzi novinske isecke, na kojima je taj isti karton, poster. To je isti karton, hamer, šta god, o kome smo mi pisali u blogu Roditelji u crnom, u kome smo opisala sadržaj slika na njemu. To je isti karton, na kome je još slika, koje ćemo objavljivati. 

 I pre i posle 21 januara, da ne bude zabune. I da, registrovaćemo neki blog kolko sutra, Nedeljom popodne kod MiM, da nam se nađe 21.

Radoman je kada je ubijen imo 24 godine, kako smo mi napisali, a ne 21 kako nas ispravljaju oni koji više veruju neodgovornim novinarima i novinama. Mi smo se potrudili da proverimo. Kod Radomanovog oca.

Blog MiM   poziva sve nadležene da rasvetlite smrti vojnika u kasarnama a sve politički odgovrne da o tome zauzmu jasan stav i predoče pravac svog budućeg delovanja. Blog MiM se, još jednom,  pridružuje pozivu YIHR:

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva sve političke partije da se javno obavežu da će po dolasku na vlast odmah pristupiti rešavanju slučajeva vojnika, koji su pod čudnim okolnostima stradali tokom služenja vojnog roka u vojsci Srbije. Inicijativa upozorava političke aktere da porodice ovih vojnika još uvek nisu saznale punu istinu i da mnogi službenici i političari odbijaju čak i da razgovaraju sa ovim ljudima.

Inicijativa poziva novinare i medije da tokom predizborne kampanje insistiraju na temi smrtnih slučajeva u vojsci i da ne dopuste političarima da pobegnu od odgovora. Na taj način potvrdilo bi se da u Srbiji postoji kritičko javno mnjenje koje neće dopustiti da se prikrivaju ubice vojnika i da se istina zataškava radi tzv. viših ciljeva.

Srbija ne može biti pravna i demokratska država sve dok stradanja vojnika u kasarnama i navodna samoubistva ne budu do kraja ispitana i rasvetljena. Takođe, neophodno je da se kazne svi koji su ometali istragu ili je navodili u pogrešnom pravcu.


srbijanski politicari su

srbijanski politicari su toliko opsednuti sobom i svojom ''mesijanskom''ulogom u spasavanju srbije od svega i svacega, zavisi od politicke opcije, da je krajnje vreme da im neko ''zvizne samar''.
slike koje smo videli na vasim blogovima ovih dana su strasne. koliki je bol unesrecenih roditelja, ne mozemo ni da naslutimo, ali mozemo da budemo ljudi, da saosecamo i da, kao deo javnog mnenja, trazimo zadovoljenje pravde.
dok sam citala blogove ovih dana, svasta mi je prolazilo kroz glavu.
poslednja u nizu stvari je i cinjenica koja se odnosi na izrucenje vodje novosadske racije od 21. januara 1942,. sandora kepira, koji zivi u madjarskoj i koji na duzi nosi hiljade ubijenih srba, roma i jevreja.
sta je zajednicko sandoru kepiru, zlocincima iz poslednjih ratova i zlocincima iz srbijanskih kasarni?
zajednicko im je da ne postoji politicka volja da se uhapse i procesuiraju.
politicka volja zavisi od politicara. dakle, pritiskajmo ih iz sve snage i recimo im u lice da u nasim ocima nisu nista bolji od navedenih zlocinaca sve dok ne daju jasan znak da se pohapse i pozatvaraju.


Kah Teh Kaš Nah

iliti"Kao što Rekoh", na tom prošlom Miljanovom blogu, Svi novinari da pre svakog pitanja ma kom političaru u Srbiji, postavljaju samo to i jedino ta pitanja" Ko je ubio? Ko je kriv za smrt svih tih vojnika i zašto se stvari zataškavaju?" Takodje da li će oni koji su zataškavali, snositi krivicu i odgovornost jer su lagali?
To treba da postane obaveza svih novinara i ubuduće. Sve nerazjašnjenje smrti, vojnika, posebno.


O odgovornima i neodgovornima

Dragi Milići,

Neobičan način toniranja informacije "Radoman je imao 24 godine, a svi mediji su tada preneli 21 - mi smo proverili kod oca".

Pitam se, da sam ja pisao blog i na jednom mestu napisao broj 24, a vi primetili da sve vesti iz tog perioda sadrže broj 21, da li biste vi meni javili da je možda po sredi tipografska greška? Ide li uz to šamarče "zahvalnosti"?

Pozdrav,

Vučko


Milići,

umor, previše "davanja sebe", površnost usled nedostatka vremena?

Vučko je sigurno dobronamerno želeo da ispravi, moguće (ne)tačan podatak. Molim Vas, nađite malo vremena i za Vučka. On to zaslužuje. Pročitajte neki njegov komentar, ima se šta.

Sa bloga B.Srbljanović:
"Maknite moju zastavu sa ovog fašističkog letka".
Vučko
(Kralj vukova)

Hvala Vam unapred


MiM SiM odnos sa Vuckom

ne nije samarce. samo je fascinantno kako se odma kod nas to primneti, a smrti nerazjasnjenje prolaze celoj srbiji...fascinantno...opet, to je sa neke strane kompliment, takav stepen ocekivanja :))

imajte u vidu, mi nismo nikakvo zvanicno glasilo. ipak se trudimo.


Pažljiv čitalac

Pa jeste - ja sam malo gadan sa očekivanjima od ovoga. Nadam se da ne smeta suviše što pažljivo čitam to što pišete.

A kopao sam po guglu da vidim da li ima bilo koji medij, koji pokazuje bilo kakvu upornost o ovoj temi - i ne nađoh ništa slično. Ili nisam bio dovoljno uporan, ili nema.

Nadam se da vam neće smetati previše što ću nastaviti da verujem malo i svojim lažljivim očima, a ne samo vama :)

Sve najbolje,

Vučko


Vučko...

.....pravedni,pedantni, stogi kritičaru.:))
Nego, bi li bilo za ovu pat poziciju oko istrage i odgovornosti kakvih prigovora za vlasti, od tužioca do Vrhovnog komandanta.
To mi se čini puno važnijim od podatka, jeli 24 ili 21. Mada, i to je na mestu,pogotovo ako je rezultat dugačkog pregledanja štampe, ali nije nekako, prioritetan deo.
Pozdrav


Drago,

meni je stvarno neprijatno da razvlačim ovo prepucavanje dalje - zaista je nebitno u odnosu na ostatak teme.

A što se tiče mog mišljenja o glavnoj temi - ima dole još mojih postova, da se ne ponavljam.

Pozdrav,

Vučko


Ma, naravno Vučko...

...video sam te postove i nemam prigovora.
Pozdrav,


Poštovani Milići...

...uz izvinjenje na tonu prve rečenice u mojoj molbi,
u vezi Vučka - još jednom Vam hvala.

Matija


h) duhovno obogaljena

Kome nije jasno sta pricam neka prelista istoriju 20 veka ovih prostora, a ako voli ilustrativnije, neka procita "Ocevi i Oci" od Selenica. Posle svega sto je bilo od 1903. do 2003., dobro smo i tu gde jesmo.
Ovo o cemu Jelena i Nenad pisu je samo manifestacija svega toga. Nadam se da ono sto je uradjeno i receno nece biti Sizifov posao.


Kad nije predizborna kampanja...?

Quote:
Inicijativa poziva novinare i medije da tokom predizborne kampanje insistiraju na temi smrtnih slučajeva u vojsci i da ne dopuste političarima da pobegnu od odgovora.

Kad nije predizborna kampanja to ne bi trebali da rade?
Kako vas nije sramota da koristite tragedije za prikupljanje politickih poena?

Dragomir


Nije sramota

Političari sada traže našu podršku, kako bi došli na mesto odakle se donose zakoni, upravlja policijom i vojskom, a i usmerava naš novac od poreza.

Sad je najbolje vreme da se od njih izvuku izjave o tome šta je to, što hoće da rade u naše ime. Nešto od toga sami kažu - to je ono o čemu žele da pričaju. Treba ih pitati i za ono što radije ne bi pominjali. Kao što je, na primer, ova transformacija vojske iz "vojne tajne" - u ono što joj je namena po Ustavu. Ovi tužni primeri "vojne tajne" samo pokazuju koliko je taj deo našeg državnog aparata odmetnut - a to je ono što treba da razrešava zakonodavna i izvršna vlast.

A neke slučajeve, kao ova ubistva, konkretno - i sudska - u čemu joj, očigledno, treba malo "gurke" od strane nekoga kao što je ministar odbrane.

A ne mogu da se uzdržim od "greha", pa da ne zaželim ovim "strukturama" jedan otrovan tabloid, koji bi živeo od sukoba sa službama vojne i državne bezbednosti, a ne od njihovih dotacija. Tabloid, za koji bi pisao, npr. Zokster :)

Još jednom - po meni je ovaj deo teksta koji ste istakli - upravo više nego primeren.

Pozdrav,

Vučko


to bi bila

to bi bila slikovnica-tabloid :-)
samo bi imao veliki problem sa autorskim pravima...


Pitam se

Da li je moguce da u vojnoj sluzbi ne postoji nijedan kurazan, castan i pametan advokat koji bi ove slucajeve uzeo i rasvetlio pred licem pravde?


a ja se taska pitam da li bi

a ja se taska pitam da li bi i on zavrsio kao i onaj drugi advokat, ispod mosta...? bi stoposto! ja mislim da je na 'nasa' vojska jedna mnogoglava azdaja kojoj i kad seku glave, nicu joj nove. monstrum!
nema svetog djordja vise. taj nam treba.


Eh

Bebo...kako bih volela da nisi u pravu!
Pozdravljam te i zelim ti srecnu Novu Godinu.


hvala takodje i ovu sto se

hvala takodje i ovu sto se danas kao ceka...najveca budalastina i sto se jos zove srBska...


.......

Nije da ne mogu da verujem sta rade....pokusavam nesto da kazem...ali nemam reci....zapanjena sam.


joj bebo

nemamo pojma, nismo joj ni jednu glavu capili da bi znali...sve su joj na mestu


te tri osobine

advokati u Srbiji ne poseduju.


....

Vucko wrote:
"Tabloid, za koji bi pisao, npr. Zokster"

Zokstera mozete naci na primer u Danasu, a to je ozbiljan dnevni list.
Protiv tabloida koji bi se karakterisao Zoxterovom britkoscu i smislom za humor nemam nista.


Nisi u pravu, Dragomire

Prvo, to sto si napisao nigde ne pise. Drugo, poslednja dva posta koja su Milici postavili su stvarno lisena bilo kakvog politikanstva (ja sam bio medju prvima koji je reagovao na ono sto sam smatrao neukusnim u neuljudnim u njihovom postu), i hocu da mislim da im je ono bio prolazni kiks koji im se omakao.

U ovom trenutku je najvaznije razresiti sta se to desava, i zasto tolika deca ginu, bivaju isprebijana, mucena(?). Sta se to desava? Ko je za to odgovoran?

U jednom se ipak slazem: tragedija ovih razmera zove ne na izbornu kampanju nego na totalnu, gradjansku blokadu politickog sistema, koja bi trajala do trenutka dok se ova ubistva ne razrese i ubice i organizatori privedu pravdi. Ako drzava nije u stanju da se izbori sa zlikovcima koji su poubijali ovu decu onda ne treba ni da postoji (ni sa ni bez Kosova).


ali ne mozes da poreknes

da je to za njih low risk strategija...evo njih, zalazu se za pravdu, za razliku od ostalih partija koje valjda boli uvo. a to da je inicijativa bas u sred izborne kampanje je cisto coincedence, jel?

stvarno sumnjam da recimo CJ ne spava nocu zbog tih ljudi...ali mi se cini da je definitivno politicki oportuno za njih da zahtevaju da se slucaj razresi. sto je okey, ali me nervira kad misle da smo retardirani pa nam to nije jasno.


Brook,

Milići već mesecima pišu o ovome - odaberi sa leve strane njih u listi blogera, pa pogledaj unazad od leta koje su im teme.

Vučko


inicijativa je datirana

11.1 na linku koji su sami dali.

ali, kako kod da bilo, svima nam je jasno da se njim politicki isplati da imaju takvu inicijativu. i to je kao sto rekoh ok. a posto je aligned sa interesima tih roditelja i za njih je ok, ako ih odvede blize njihovom cilju. a, kao sto rekoh, nervira me sto se ponasaju kao da nama sve to nije jasno. a ovamo su kao partija, koja kao, jel, pretenduje na neku inteligenciju....


Pa vidi...

ovo je akcija "inicijative mladih za ljudska prava", organizacije koja, bar formalno, nije isto što i koalicija LDP et al. I nema svoje kandidate za poslanike, bar da ja znam.

Ja pričam pre svega o tome šta pišu Milići ovde na blogu.

A da je ovo tako slatka tema, pa šta misliš - zar je ne bi svi stavili u svoj predizborni program? Što bi Blagoje išao kod predstavnika partije koja je četvrta ili peta po snazi, što ne ode kod DSS ili radikala?

Mislim - imaju Milići svojih mana (videla si onaj moj post malo iznad, na kraju krajeva), ali ovo što rade u vezi roditelja u crnom svakako nije jedna od njih. Neko reče da bi voleo da vidi Danu Drašković kao šefa BIA - ja bih voleo da vidim Nenada Milića kao pomoćnika ministra odbrane, zaduženog da se ova stvar istera na čistac.

Pozdrav,

Vučko


Vuckovicu

angazman Milica ostavlja prostor za raznorazna tumacenja. Tacno je da su gurali pricu o Draganu i Drazenu vec nekoliko meseci (ne treba zaboraviti ni Milana Lukica!) ali je isto tako tacno i da su u ovom postu nesrecu Radomana Zarkovica i njegove porodice stavili u kontekst (svoje) politicke borbe (cak i propagande). To mi se cinilo i jos uvek mi se cini neukusnim i, koliko vidim, u tome nisam usamljen. Ne zanima me ko ce u Srbiji doci na vlast i ko ce sefovati kojim sluzbama, ali bi mi bilo jako drago bilo kada bi Srbija najzad pocela da funkcionise kao normalna drzava i kada bi drzavni sluzbenici shvatili da im je zastita zivota gradjana cije pare trose najpreca duznost.


Doktore,

video sam ja taj post, i uvod mi se nije svideo - ali počeo sam to, pošteno govoreći, da filtriram kod Milića. Računam da to nije nelogično, kad se malo duže druži čovek sa nekim. A i ostatak teme je bio mnogo vredniji nego tih par "tematskih" rečenica na početku.

A slažem se sa ovim što si rekao na kraju - ako se budeš kandidovao za parlament, imaš šanse kod mene ;)

V.


Ok, V.

ja se 'nesto' manje druzim sa gospodom pa mi taj low pass filter leaks, :). Po pitanju kandidovanja, Pasic ti nije ravan. Ako budes pravio partiju, obznani- pa da glasam.

Sve najbolje (i javi se kad se vratis pa da vidimo sta cemo sa ovom Skotskom).


Doktore, da nije u pitanju

Doktore, da nije u pitanju neki u pitnaju neki sukob iz "skolskih dana"? :)
Inace, blog je super (ko i par ostalih na ovu temu), a da li je politika ili ne ... sto rece Vucko, ja to profiltriram, a oni o ovme pisu otkad sebe, tako da ...


Djole, da raspršim misteriju

NE, :)! Mada samo postavljanje pitanje ostavlja izvesne nedoumice po pitanju tvojih preferencijala spram ženskog sveta, :)).

Inače, mala napomena: osećam se nelagodno kada ljudi za blog koji za temu ima zlostavljanje i ubijanje ljudi kažu da je -'super' (ili 'supiš'). O ostalom sam se izjasnio i ne bih da se ponavljam.


OK, da verujemo da je NE. Ne

OK, da verujemo da je NE. Ne poznajem Jelenu, nisam je nikad ni video. Koliko sam skapirao iz nase prepiske od pre par meseci, oboje ste stariji od mene.(slike sa Blog zurke nisu nesto sto se da uzeti ko referenca).
Sto se tice onog "super", ajd da bolje formulisem - mislim da je tema nesto o cemu treba pricati u svakom slucaju i da je jako dobro sto se o tome prica. Ne ulazim u politicku obojenost - nisam LDP - minded


Doctor Wu wrote:Ne zanima me

Doctor Wu wrote:
Ne zanima me ko ce u Srbiji doci na vlast i ko ce sefovati kojim sluzbama, ali bi mi bilo jako drago bilo kada bi Srbija najzad pocela da funkcionise kao normalna drzava i kada bi drzavni sluzbenici shvatili da im je zastita zivota gradjana cije pare trose najpreca duznost.

Nesto poput ovoga moze da smatra smislenim samo prepametni Doctor. A da vlast donosi zakone i stara se o njihovom sprovodjenju i postovanju to Doctor kaci macku (ili sebi) o rep. Posto je Doctoru svejedno koja p partija ce biti na vlasti, on ne vidi problem da to bude koalicija SRS-SPS. A kako bi tek mogao praviti razliku izmedju DS i LDP, ona je ipak malkice finija pa Doctoru prosto, po prirodi stvari, mora da promakne.


to wu

Quote:
ne treba zaboraviti ni Milana Lukica!

ej, ajde postedi nas svojih poseta i razvodnjavanja pliz.

jedan klik je dovoljan.


mogu slobodno Brooklyne

da kazem da Tebi ipak nije jasno. Ja (Mi) koja stojim iza politike LDP, kao i MiM, ne vidim ovo kao neku nasu priliku...Iskreno, bila bih vrlo srecna kada bi i druge na tome insistirale, i mi ne bi bili u tome ekskluzivni. nase insistiranje na tome je iskreno. Ne vidim odakle pravo da sebe na primer tu stavljas u iskreniji kontekst od mene. Pozivam te da u nesto verujes, bez trazenja zakulisnih smislova.U Srbiji se to smatra naivnoscu, nazalost, a zapravo je velicina.


Jovana,

ne znam koliko pratite ono što Brook piše naokolo, ali ako se radi o liberalnoj ekonomiji, ne verujem da ćete naći ovde nekoga ko će je jače podržati od Brook - retko sam video nekoga ko sa toliko oduševljenja brani tu vrstu stavova.

Ovde je druga stvar u pitanju: Brook je, koliko sam video, na jednom drugom M&M blogu imala nesporazum sa Milićima, a onda su oni bili malo grublji, pa je njeno mišljenje o njima otišlo u minus. To je, po meni, glavni razlog što im ne veruje čak ni u ovoj situaciji, gde zaista, moje je mišljenje, rade jednu sjajnu stvar, kako za ove unesrećene roditelje, tako i za našu državu.

Brook je ok, ako Vam moje mišljenje išta znači - verujem da bi ona glasala za vašu koaliciju (ako još ima pravo glasa u Srbiji), osim ako je neko nepažnjom ne otera.

A ovaj poziv na verovanje... moram da se našalim, izvinićete - ja sam marksista u duši:

There's one way to find out if a man is honest-ask him. If he says 'yes,' you know he is a crook.
-- Groucho Marx

Želim Vam puno uspeha na izborima, da zaista bude glas u srpskom parlamentu koji će ovu priču poterati i doterati do kraja.

Pozdrav,

Vučko


:)

ako je tako, nece je nepaznja oterati. Hvala.


o nepaznji i vrbovanju -to vucko

Quote:
Brook je ok, ako Vam moje mišljenje išta znači - verujem da bi ona glasala za vašu koaliciju (ako još ima pravo glasa u Srbiji), osim ako je neko nepažnjom ne otera.

ako slucajno, slucajano do sada niste uspeli sami da shvatite, mi se ovde ne bavimo vrbovanjem, vec otvaramo teme za koje nam i ne pada na pamet da smatramo da nekog za njih treba vrbovati za ili protiv.

dalje, ovo NIJE BLOG KOALICIJE, da se razumemo, vec blog dva aktivna clana, sa svojim licnim stavovima i interesima koji datiraju mnogo, mnogo dalje od trajanja same koalicije. i ovo pitanje smo kao i neka druga postavljali SVIMA i ocekujemo odgovore od svih. od nase koalicije smo ga dobili, crno na belo.

dakle, smorise ga neki ovde vise sa pricom o zloupotrebama u politicke svrhe, kad njima odgovara, a sa prozivkama da je nasa duznost da vam odgovaramo, opet kad vama odgovara.

bruklin ni na koji nacin nije nasa 'ciljna grupa' ne za vrbovanje za koaliciju, j...nam se, nije ni za kakvu normalnu raspravu....


Ma ok je, Milići...

ono što sam hteo da kažem u originalu je, da mi se čini da bi za Brook bio prirodan izbor LDP. Nisam pričao o nameni vašeg bloga.

Ali pošto je u međuvremenu bilo dosta interesantnog razgovora između vas i Brook ovde i kod mog imenjaka Miletića, malo su mi presušile reči. Činjenica je da postoji prilična nekompatibilnost pristupa - Brook pokušava da otkrije društvenu mehaniku koju zna, vi joj pričate malo drugačiju priču, tako da, koliko vidim, međusobno izbegavanje nije loš alternativni tretman :)

Nego da ne dužim - neću da vam oduzimam više vremena sa ovim - već sam preterao i onako.

Pozdrav,

Vučko


ma dobro jovana

verujem ja da vi imate najiskrenije namere, ali zamisli recimo politicki sistem u kojem deluje politicka partija A (PPA). pa valjda se slazemo da je PPA korisno da se zalaze za pravdu (koja je opsteprihvacena vrednost) i da tu nema downside-a za PPA.

e ono sto je meni jos zanimljivije je recimo, zamislimo da tu ima jedan zlocinac, nazovimo ga mlatko radic. e sada zamislimo da PPA bitise u drustvu gde je 30% glasaca za to da se mlatko uhapsi, a 70% je protiv.

sada, ako na politickoj sceni te drzave postoji recimo 10 partija, i od toga 9 ne bi bas da mlatko bude uhapsem (recimo podilaze onim 70%), onda nam je svima jasno da se 11-oj partiji vise isplati da se zalozi za to da mlatko bude uhapsen, i pozicionira u onoj nisi gde je onih 30%, nego da deli ovih 70% sa jos 10 partija.

sada recimo, se pojavi jos partija i one udju na trziste u istu nisu kao PPA. sada marginalna korisnost zalaganja za hapsenje radica pada, u jednom trenutku postane 0, i onda postane negativna.

ono sto mene sada stvarno zanima, jeste koliko je politicki proces u srbiji razvijen u tom smislu. recimo, koliko ti eksperti i savetnici rade te neke simulacije i bave se (ozbiljno) teorijom igara i ekonomikom politickog trzista, a koliko je to strategija od oka. bilo bi lepo da to neki od insajdera podeli sa nama, koje nas interesuje taj politicki proces...


za bruklin

Quote:
sada, ako na politickoj sceni te drzave postoji recimo 10 partija, i od toga 9 ne bi bas da mlatko bude uhapsem (recimo podilaze onim 70%), onda nam je svima jasno da se 11-oj partiji vise isplati da se zalozi za to da mlatko bude uhapsen, i pozicionira u onoj nisi gde je onih 30%, nego da deli ovih 70% sa jos 10 partija.

molimo vas da nas u buduce postedite svojih komentara na nasim blogovima. nisu vredni zauzimanja prostora.


A zasto da nas postedi?

A zasto da nas postedi? Mislim da je ovo sto Bruklin pita:

"ono sto mene sada stvarno zanima, jeste koliko je politicki proces u srbiji razvijen u tom smislu. recimo, koliko ti eksperti i savetnici rade te neke simulacije i bave se (ozbiljno) teorijom igara i ekonomikom politickog trzista, a koliko je to strategija od oka. bilo bi lepo da to neki od insajdera podeli sa nama, koje nas interesuje taj politicki proces..."

vrlo bitno.


i ja mislim da je bitno, ne

i ja mislim da je bitno, ne znam zasto se ignorise bas do te mere...?


kako kod domacica kaze!

mada bi ja vise volela da ste imali neki argument, kojim bi pobili moj argument (koji zapravo nije moj argument, nego osnova ekonomike politickog procesa), ali sta ce vama argumenti, imate blog....

dovidjenja.


A ZASHTO?

pa Brook nikog nije vredjala, nije chak ni agresivno intonirana, samo je rekla svoje mishljenje, zar nije ovde u tome trik? Pristojno razmenjujemo stavove, pa ako je neka greshka u pitanju, dajte argumente da ih promenimo!


mozda ih je malo zbunila

mozda ih je malo zbunila 'ekonomija politickog trzista' :-)
ameri, carevi na tom polju.


Doctor Wu

"U jednom se ipak slazem: tragedija ovih razmera zove ne na izbornu kampanju nego na totalnu, gradjansku blokadu politickog sistema, koja bi trajala do trenutka dok se ova ubistva ne razrese i ubice i organizatori privedu pravdi. Ako drzava nije u stanju da se izbori sa zlikovcima koji su poubijali ovu decu onda ne treba ni da postoji (ni sa ni bez Kosova)."

Potpuno saglasna!


Takodje saglasan.

Ipak, razmisljam o pojmu "gradjanska blokada" ? Deluje mi da to podrazumeva mnogo, mnogo, mnogo gradjana. Da bi ta blokada zaista bila "totalna". Onda razmisljam o pojedincu. Gde su sada svi ti pojedinci-gradjani koji ce masovno i saglasno (bez reci i treptaja) blokirati politicki sistem ? Gde su ? Gde su ?


to wu and whom it may concern

Quote:
neukusnim u neuljudnim u njihovom postu), i hocu da mislim da im je ono bio prolazni kiks koji im se omakao.

ne nje kiks. postedite nas pravdanja nas samih. smao jedna klik i diskutujte negde drugde. i o ovoj temi.


Milici ili ko god da ste

koliko je meni poznato B92 Blog još nije postao MUP Srbije, a još manje vaša privatna prćija. Nijedna moja diskusija nije bila diskusija sa vama nego o vama. Drugim rečima, vi niste bili subjekat nego objekat mojih diskusija. To da li ću da diskutujem ili ne je moja privatna stvar i sigurno je da neću od vas tražiti dozvolu za tako nešto.

Nadam se nikad neću živeti u Srbiji u kojoj ćete vi biti ministri policije, pravde ili čega već!


pali

sa naseg bloga.


Pretpostavljam da je ovako

nekad izgledao dijalog sa Cecom i Arkanom. Mislim, jezik je isti.


ceca i arkan, kad ce narkomanija

Quote:
Vlasto, nije problem
Doctor Wu (11 Januar, 2007 - 15:55)

u slici nego u parolama ljudi koji u svojoj gladi za moći i vlašću ne prezaju ni od čega. Ovoga normalan čovek može samo da se gadi i ja, posle objavljivanja ovako prljavog blog pamfleta, svaku svoju diskusiju na Blogu smatram izlisnom.


Bože, pa vas je ta kampanja potpuno obuzela

Kakva narkomanija? Vi ste potpuno izgubili glavu.


kome je kampanja oduzela glavu

Quote:
Vlasto, nije problem
Doctor Wu (11 Januar, 2007 - 15:55)

u slici nego u parolama ljudi koji u svojoj gladi za moći i vlašću ne prezaju ni od čega. Ovoga normalan čovek može samo da se gadi i ja, posle objavljivanja ovako prljavog blog pamfleta, svaku svoju diskusiju na Blogu smatram izlisnom.


Je l' vi to pretite

neistomišljenicima?


obuzela ne oduzela - izvinjavamo se /prerano ste se ponadali

Quote:
Vlasto, nije problem
Doctor Wu (11 Januar, 2007 - 15:55)

u slici nego u parolama ljudi koji u svojoj gladi za moći i vlašću ne prezaju ni od čega. Ovoga normalan čovek može samo da se gadi i ja, posle objavljivanja ovako prljavog blog pamfleta, svaku svoju diskusiju na Blogu smatram izlisnom.


to wu-once again

Quote:
Vlasto, nije problem
Doctor Wu (11 Januar, 2007 - 15:55)

u slici nego u parolama ljudi koji u svojoj gladi za moći i vlašću ne prezaju ni od čega. Ovoga normalan čovek može samo da se gadi i ja, posle objavljivanja ovako prljavog blog pamfleta, svaku svoju diskusiju na Blogu smatram izlisnom.


to dragomir

Quote:
Kako vas nije sramota da koristite tragedije za prikupljanje politickih poena?

ne nije nas sramota. jer ne skupljmo poene, vec pokusavamo da skupimo nesto paznje u sebicnoj, nesolidarnoj i neodgovornoj srbiji! ako niste samo provalili, mi UPOTREBLJAVAMO i politicku kampanju-kampanje, da POKUSAMO DA PRITISNEMO NADLEZNE I OSTALE DA NE DOZVOLE DA OVE TRAGEDIJE OSTANU NERAZRESENE.

ako to ne mozete da razumete, molimo vas da nas postedite daljnjih komentara ovde, jer ovo je PRIVATAN BLOG, i mi nismo DUZNI nikome nista da odgovaramo, a pogotovu ne onima koji prstom ne micu sami da jos negde nesto od ovoga iscackaju, i tako nam ODUZMU deo POLITICKIH POENA


Gospodo Milici,koliko sam

Gospodo Milici,

koliko sam na onom prvom blogu bio protiv nacina na koji ste prezentirali probleme roditelja vojnika (sto se vec granicilo sa (zlo)upotrebom ljudske nesrece u politicke svrhe), toliko PODRZAVAM ovaj nacin iznosenja i insistiranje da se sporne stvari razjasne.

Sasvim je logicno da se gradjani koji nisu dobili odgovore i odgovarajucu podrsku od nadleznih organa, obrate i Vama kao opoziciji. I onda je vasa DUZNOST da to na ODGOVARAJUCI nacin iznesete u javnost i da, onoliko koliko je to u vasoj moci, insistirate na razresavanju problema.

U ovoj sad situaciji meni fali jos i misljenje i objasnjenje druge strane. I vec vise puta su neki od nas prebacivali onima koji vode ovaj sajt to sto nema predstavnika i drugih partija medju domacinima bloga. U tom slucaju bi sad imali priliku da dobijemo i objasnjenje od pratija koje imaju vise uticaja na vrsenje vlasti a i da vrsimo pritisak na njih ako ta objasnjenja nisu dovoljno dobra.

Ja sam ovde na blogu vise puta isticao moje dobro misljenje o Borisu Tadicu. Ali bih recimo, bio u ovom slucaju na vasoj strani (ako ne postoje jos neke cinjenice koje ne znamo) i podrzao vas u tome da se on, kao vrhovni komandat, IZVINI roditeljima vojnika ako nije ODRZAO obecanje dato tim ljudima(ili zato sto su njegove sluzbe "zatajile") i ucinio sve sto je u njegovoj moci da se slucajevi sto pre razrese. I insistirao da on te svoje greske ispravi. A ako je recimo istina da je jedan oficir udario roditelja ubijenog vojnika, takav covek bi morao da bude IZBACEN iz vojske (i naravno morao da odgovara pred zakonom).

Pozdrav,
Vasilije


obrate i vama ...

Kome Vasilije? Koaliciji ili Nenadu Milicu i Jeleni Milic. Sta smo na ovom blogu mi, Nenad Milic i Jelna Milic. I koji je to odgovarajuci nacin. Zato je to nasa duznost. Zasto bi ovde moralo biti predstavnika drugih partija. Jel blog portal jedonog medijskog sajta UN da ima kljuc ili parlament.

NE. skroz pogresno. toliko toga pogresno vidite da to zaista brine.


Milici, a da ne vidite vi pogresno stvari?

Mislim da sam bio vrlo jasan kad sam rekao "Vama kao opoziciji" i da sam mislio na koaliciju i Vas kao funkcionere te koalicije. A kad sam rekao "duznost" nisam mislio na neku formalno-zakonsku, nego na na onu koja proizilazi iz same definicije demokratije i jedne od osnovnih uloga opozicije u njoj: da vrsi kontorlu vlasti i doprinosi njenom boljem funkcionisanju tako sto uocava greske/propuste te vlasti i svojom kritikom doprinosi da se te greske isprave . Uostalom to vazi i za sve druge opozicione partije, medije i, pre svega, kriticku javnost.

Odgovarajucih nacina ima raznih ali sigurno nije onaj iz pretposlednjeg bloga koji je licio vise na vas predizborni plakat. Na ovom blogu je vec bilo bolje.

I nisam rekao da ovaj "sajt medijske kuce" mora da ima sastav "po kljucu" kao parlament. Ali ako kuca pretenduje da bude nezavisna i da omoguci demokratsku diskusiju i realno predstavi politicku scenu Srbije (bar na ovom "politickom" delu blogova) onda je logicno da ovde ima I predstavnika drugih partija medju VIP blogerima. E sad ako kuca hoce da bude glasnogovornik LDPetc koalicije onda je i ovako ok ... i ne MORAJU da se trude da nesto poboljsaju/menjaju...


Pa imamo vas Virtuelni: "U

Pa imamo vas Virtuelni:
"U ovoj sad situaciji meni fali jos i misljenje i objasnjenje druge strane. I vec vise puta su neki od nas prebacivali onima koji vode ovaj sajt to sto nema predstavnika i drugih partija medju domacinima bloga.U ovoj sad situaciji predstavnika i drugih partija medju domacinima bloga."


pa ne znam bas dal' me imate sleepless ;)

Hocu reci, nije bas sigruno ciji sam ja predstavnik: jedni tvrde da sam clan DS, drugi misle da je u pitanju DSS, treci misle da sam iz KOS-a, pa neki da sam placenik, a neki drugi da sam samo "nacos" ... a opet drugi da sam iz naci-lozacke dijasapore ...

A ja, posto sam optimista po prirodi, gledam sve to sa pozitivne strane. I racunam da, i pored (ne)simpatija prema pojedinim politickim opcijama, ipak uspevam da budem prilicno politicki neutralan. I da kod raznih politickih partija vidim i dobre i lose strane. Pa jedne da hvalim a druge da kritikujem. I to sve da bih i ja (mozda) dao bar mali doprinos poboljsanju stanja u toj nasoj jadnoj napacenoj "Srbijici".

A ti se izgleda nisi bas naspavala, pa nisi primetila da ja ne mislim na nas "anonimne i obicne" blogere, nego na tzv. VIP-ove. I da bi bilo dobro da postoji ovde jos poneki od zvanicnika drugih partija (bar ovih demokratskih) koji ima PUNO IME I PREZIME. I stoji iza te svoje partijske pripadnosti. Kao ovi Milici koji ovde za mene predstavljaju koalicju LDPetc ... makar oni tvrdili da predstavljaju samo sebe :-)

Prijatno spavanje draga sleepless :-)
Vasilije

PS. A ti me izgleda, smatras za predstavnika svih ostalih partija (osim LDPetc koja ovde ima bezbroj predstavnika). Valjda po onom dobrom obicaju iz Milosevicevih (a i onih pre) vremena: kad nisi sa nama - onda si od onih drugih ;)

PPS. Izvinjavam se sto sam odmah presao na "ti" bez pitanja. Kasno sam primetio, pa me mrzi da ispravaljam :-)


Samo pokusavam

Kazu ovaj blog zatvoren za komentare
ili sam ja nesto pogresno procitao


ovaj nije

prethodni je bio jedno vreme