Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Things can only get better*

 *Piše LW -u više navrata -dole je odjavna špica

Stigoše neke molbe i mailovi. Iako i dalje tvrdim da je blog MiM privatni blog dve politički i društveno angažovane individue, a ne  zvanično glasilo  Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV,  neću da čačkam  mečku. A i mailovi su bili cool skroz. Gutali smo i veće žabe. Blog MiM  moli administratore da noćas u ponoć pozatvaraju mogućnost komentarisanja na svim našim  blogovima, a mi se javljamo u nedelju uveče oko 20: 01 sa blogom Doček građanske Srbije. MiM su se na ovaj kukavički potez i truli kompromis odlučili zato što imaju nameru da i posle izbora nastave da na B92 VIP blogu smaraju ravnodušnu, malograđansku, licemernu i nesolidarnu Srbiju isterivanjem  na čistac sudbine pobijenih vojnika. Koliko to od nas zavisi. Dogovorili smo se da  ih  primi  Fond za Humanitarno pravo Nataše Kandić.  Ovo vam kažemo unapred, čisto da nam i to knjižite kao siguran glas,  za ili protiv od vas zavisi,  u "prljavoj upotrebi bloga u predizborne svrhe."  Omaknuće nam se i poneki blog o vanjskoj politici, ljudskim pravima, toleranciji, liberalnoj Americi, politici u Srbiji.…

 Madza, LW i CedaMadza, LW i CedaA sad malo predizbornog trtljanja pre historijske izborne šutnje. Bila i ja nedelju  dana u karavanu po Srbiji. Pre nego što sam shvatila da nam deca neće preći cenzus u školi ako tako nastavim/o, a i da bi mogla za solidnu i redovnu platu nešto i na poslu da uradim na vreme i kako treba. Elem, u Kovačici u muzeju naivnog slikarstva, kustoskinja  nas vodi okolo, pokazuje slike, a el comadante ko Tito onomad u Smederevu, kad je umesto smderevke niko US Steel, pita: “ A kad vi ovo slikate, jel posle radova u polju, predveče i uveče?” “Ne”, odgovara ona, “već kad dobijemo inspiraciju”. Do tada mi je hit kampanje bila izvala  našeg Zorana Ostojića  na  TV Most, ili tako negde: “ Nije bitno šta misli Čedomir Jovanović”. Mada se visoko kotira i Čedin biser mudrosti iz Kovina: “Svaka laž je gora od istine.” Konfučijanstvo se naziralo i ranije, malo, malo pa nije važno koje je mačka boje, sve dok lovi miševe. Sva sreća što kampanja traje samo šezdeset dana, el comadante je u formi skroz, kad bi potrajalo, mogao bi ko Fidel i po 8 sati da priča ako treba. Šalu na stranu, Karavn je prešao  11 580 km sa današnjim danom.

moj tatamoj tataDovela i ćaleta na konvenciju u Sava Centar. RW mu sredio VIP mesto u tećem redu. Ćale mi dva dana pre toga bio u paranoji dal ćemo napuniti SC. Gleda, kaže, dobro je ima dosta ovih iz Lige. That's my dad. A vi posle recite da talenat za politiku nije nasledan! Na TV sve izgleda crveno ko da smo s Marsa pali, ali je in vivo atmosfera bila sjajna. Predstavnici ambasada, ceo “naš” civilni sektor, gospođa Latinka u prvom redu sredina, gde joj je i mesto, a Ćiki nek…Preko medijuma Vladana Batića obratio nam se i VB-P. Akciono jedinstvo koalicije nije dovedeno u pitanje jer mi se učinilo da frenetično aplaudiralo  4500-1 ljudi, tj. svi osim mene. Tiću, dobro sam prošla, mogao je i Milo da mi se pretstavi. Prosto sam fascinirana svojim koalicionim kapcitetom i političkom zrelošću koju iskazujem u trenutcima materinske i profesionalne neodgovornosti.

sto od njih zavisi-sljaka ko satsto od njih zavisi-sljaka ko satObratili su nam se i  Marko Živković i Selena Pleskonjić kratkim i efektnim govorima, što je meni bio highlight konvencije. Vidim da je i na konvenciji u Novom Sadu govorila devojka u invalidskim kolicima Milica Ružičić Novković koja je, takođe, kandidat na listi. 

 

I od nje zavisi. Itekako.I od nje zavisi. Itekako. Zahvaljujući njima i drugim nekim novim klincima karavan Od nas zavisi šljaka ko sat. Zahvaljujući i našoj Sneži Backović i njenom timu. Šljaka i zahvaljujući Miri Bogdanović, al me je zeznula i rekla mi da dođem na snimanje spota u pola devet, što sam ja u naletu revnosnosti aktivističke i uradila,  i zato je po dobru ne spominjem :) Sa druge strane, Nataša Mićić je potsetila ekipu da u ovaj brak GSS, Liga i SDU unose oko 50 godina zalaganja za vrednosti građanske Srbije. Malo li je na ovu nemaštinu!  

Gde god da sam bila, čula sam da su spomenuti  i Kosovo i debeli generali i topovsko meso i lustracija i Mladić i ravnopravnost rasna, verska, etnička, polna, seksualna,.. i spremnost na preuzimanje odgovornosti. I potreba da se promeni sistem vrednosti. Da se dobro razdvoji od lošeg, rad od nerada, odgovornost od neodgovornosti. Bez šlihtanja. Bez praznih obećanja. Bez kalkulacije tipa:“ Sve je to OK, al Srbija još nije spremna da to čuje…o tome ćemo ako dođemo na vlast…ne možemo eksplicitnije zbog drugih u koaliciji….”

Iod RW dosta toga zavisi! Ispunicu blogersko-koalicioni sporazum, ni reci o zabama do 21 uvece.Iod RW dosta toga zavisi! Ispunicu blogersko-koalicioni sporazum, ni reci o zabama do 21 uvece.Ono što mi se čini podjednako bitnim je da Srbija, bar ona koja dolazi na naše skupove, reaguje vrlo zrelo. Meni je posebno bilo zanimljivo da gledam reakcije publike kad im el comadante kaže ne može se menjati Srbija  sedeći  u kladionicama i igranjem  na finsku treću ligu iz keca u dvojku! Ili kad im kaže koliko je bitna upornost, koliko je demokratizacija i suštinski ekonomski oporavak Srbije duži i ozbiljniji posao od smanjenja poreza na softver. “Bili smo na početku kampanje u Loznici, kaže  im Vladan Batić-ovde sam bio pre sedamnaest godina kad smo krenuli  protiv Slobe i imao sam  kosu. ” A i meni posle skupova priđe poneko  i pita:” A jeste li vi ona iz  Klopke, jedva vas prepoznasmo,  gde vam je kosa- ;)” Šta reći. Ja sam ona što na spotu od nje sve počinje (primila sam  se a, osećam da će RW, odma reći čega se pametan stidi...) i moli Ćešu i Co da idući put snimamo ispred Zare a ne ispred Teranove!  

 

Miki, care! Hvala.Miki, care! Hvala.To da smo jaki skapirala sam još odavno. Jedna od skorijih potvrda mi je bio mizerni  nasrtaj  Slobodana Samardžića u Replici  na Jovanu Tavčar, članicu predsedništva GSS, devojku koja je medicinu razvalila u roku, blogerskoj zajednici a i šire poznatoj kao osoba koja je snimila referendumsku krađu. Sve maske su pale u dva minuta. Živela Srbija  političke gerijatrije koja ne podnosi mladost, pamet i lepotu u kombinaciji. Od kako se Veliki Brat moje dece Miki, a veći šmeker od VB VB, pridružio kampanji YIHR za mobilizaciju građanske Srbije, o njemu po novinama nigde ni reči! Izborna ćutnja  o poubijanim vojnicima rečitija je od bilo čega drugog.  Doček SNG me je potpuno uverio da pojma nemaju šta će sa nama. Na skupu u Medija Centru o  diskriminaciji LQBT populacije pre neki dan Milan Marković  potpredsednik skupštine iz DS, koji je uredno priznao da mu je krivo sto nije tu neko drugi iz DS ko zna više o temi, rekao  da nisam  njegov rang za nastup! Ni  Snežana Stojanović iz G17+ nije bila "stručnije" pripremljena za suočavanje samnom, pa me je optužila za etiketiranje čim  sam pitala kako neko može da se zalaže da  se na panelu ne priča sa političkih pozicija, ako smo pozvani kao predstavnici političkih stranaka i koalicija. Odma pa teže krivično delo-ekstremna Srbija i etiketiranje. Niti sam očekivala išta više i razornije od kliknite ovde ako smete  od malog odozgore. Nema potrebe trošiti resurse i objašnjavati da biti kulturni treš ili kič nije krivično delo, niti da je uloga partijskog aktivizma da umetnički  profiliše javnost. Jer, samo zlonameran može da poredi duet sa folk pevaljkom i snajkom BK  sa angažmanom  žene  koja je počasni predsednik jedne političke stranke koja zagovora netoleranciju i čiji su istaknuti članovi ratni zločinci, i koja je deo kriminalnog klana koji je ubio premijera. Prljaju se ruke i od tipkanja takvih stvari po tastaturi. Ne znam za savest, to je stvar intime, ali ovde i reputacija može lako da se prlja jer se lako pere. A evo ga se javio i Šule Bezbednjak  VIA Kurir. Kaže Čeda jak kandat za nagradu Dejan Mihajlov jer "danima pokušava da poveže predsednika Tadića sa kriminalcima sa kojima se ljubio i za koje je bio brat i batica". Šule je bio DS i kad je premijer ubijen, a Kurir je ono što veliča Zvekija i Legiju. Mislim, brate, šta reći, jako! I naš brat Sava nas zove mama brate, tata brate. A tjekom dana su nam naprasno otkazali i zakup Doma Omladine za nedelju uveče! Koalicija planirala da tu organizuje doček rezultata, ništa drugo. Šta zaključiti osim da SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEMO.

 Ja sam svoju lekciju od Vojina Dimitrijevića naučila još 1999, za vreme NATO bombardovanja kada je bio kidnapovan Branko Jelen, sa još dvojcom Australaca.  Sručio mi je tad VD sa razlogom nešto tipa šta lupetaš o HR aktivizmu, kakvo moralisanje sad, pali  i prevodi Frejzeru razgovor sa Arkanom, to nije kršenje HR i zakona to je borba za život kidnapovanog Branka. Tako i bi. Posle pregovarala i sa Kapetanom Draganom. I sa Džekom. Što bi rekla moja pokojna Nana:" Nije isto tkati i po brdu zjati." 

 Više me ne iznenađuje kako Čeda nastupa na TV. I za Poligraf pre neki dan  i sinoć za  TV Avala-od mene lajave, koja nije fun Insajdera kao novinarsko istraživačke forme-čista desetka! Sabrano, dostojanstveno, argumentovano. A star is born.

Ipak, što se tog keca u dvojku tiče, stvar jeste ozbiljna. Ukapirala sam da moj ćale knjiži RW kao svoj siguran glas, ja knjižim ćaleta, mog ćaleta knjiži keva i tako u krug. Nema više potrebe za velikim rečima, samo za velikim  delima. Oj telefonu čudna spravo, pozdravljam te zdravo, zdravo! Mada nisam imala priliku da sa njima bliže sarađujem, osećam da bi neki veliki muškarci  i žene  iz GSS koji više nisu sa nama, Miljan i Maja, ali i pokojni premijer, tačno to od svih nas zahtevali u ovim presudnim  satima. Sigurni glasovi od nas zavise. Proverite na sajtu RIKa i svoje biračko mesto. Tako se osvaja sloboda. 

A u nedelju uveče… pa i ako bude nedonošče, ako građanska Srbija 2007 bude lakša od 5%,  idemo dalje. Our way. Rodilo se, valja ga ljuljati. Kakva je žurka bila….

 

Ili što bi rekao John O’ Farrell u svojoj antologijskoj Things can oly  get better knjizi o eighteen miserable years in the life of a labour supporter :“Like bubonic plague and the stone cladding, no one took Margaret Thatcher seriously until it was too late. Her first act as leader was to appear before the camers and do V for Victory sign the wrong way round. She was smiling and telling the British people to f*** off at the same time. It was something we would have to get used to.”

*OK, MILIĆI, NAHRANITE  KUČIĆI NE DIRAJTE  DUGMIĆI. ODJAVLJUJEMO SE SAD, PRIJAVLJUJEMO SE 21. UVEČE OKO 20:01 DA ZAJEDNO DOČEKAMO GRAĐANSKU SRBIJU.

 

A VI, B92, VI VIDITE ZAŠTO I VI ĆUTITE O RODITELJIMA U CRNOM. VI STE MEDIJSKA KUĆA NE STRANKA. KOJA TO ŠUTNJA VAŽI ZA VAS?  GLEDAJTE DA IH BAR  22.JANUARA KONTAKTIRATE.

 

 


drzim vam fige i navijam

a za onu ravnodušnu, malograđansku, licemernu i nesolidarnu Srbiju jedno veliko V.
p
s


hvala sonja k

od LW
mene drma aktivisticka insomnia, al kapiram da je jos rano da pocnem da zivkam sigurne glasove telefonom ;)


Ja stvarno

ne delim Vashe poglede, niti euforiju, ali Vam zaista cestitam kako ste organizovani, obrazovani i optimisticni!
Ja sam tu snagu potroshio 2000 god, kada je kominterna nestala...ili nije ?

Ovo sada su ipak daleko blize opcije, pa i rezultate necu dozhiveti tragicno, jer mislim da je gotovo za sva vremena sa sljamom!

Ako uspete da udjete u parlament, sa najgore pol-pozicije,
onda ste stvarno zasluzhili!

Jedino mi nije jasno : cemu MEDJUSOBNO agitovanje, kada ste na istim talasnim duzhinama, i podrazumeva se Vashe :
OD NAS ...!
To je jedina zamerka: cemu poklici, kod vrlo civizovanih i obrazovanih ljudi?

Laku noc


Dragi moji M&M,

Hvala vam na svemu sto cinite. To se ne zaboravlja.
Btw, je l' sam dobro razumeo, javljate se ovde odmah po zatvaranju birackih mesta? Da pratimo uz vas kako ide brojanje glasova?
Pozz.CM


samo za Srbe u rasejanju -nasu vernu blog publiku

U nedelju 21 uvece oko 20h 01min , LW otvara blog Docek gradjanske Srbije, i nada se da ima neku vezu u CIS Koalicje te da ce nam RW javljati cim prije sto radosnije vesti!


milicka

racunam na vas
imam uzasnu tremu pirznajem
aktivisticku sto ti rece
i strah da ne gledam uzivo kradju ili samoubistvo srbije


you are not the only one

with mix emotions....al da citiram RW panika nam nije saveznik...


pozdraW milićima

moj mali doprinos - javiću rezultat sa "svog" biračkog mesta čim se dokopam kompjutera.

Šifra: "kontrolor"


deal

tnx in advance


Izborno ucutkivanje?

2 Jelena:
Da li sam dobro razumeo da vam je sugerisano da od ponoci poshtujete izbornu tishinu?


meni više zvuči kao da joj je sugerisano...

da ne reklamira isuviše jednu pol. opciju, al' se jeki onda iznervirala pa rešila da poštuje predizbornu šutnju, al' je sve jedno napisala kako je čedo bio prava dika-perunika na konvenciji, i da će se u nedelju javiti kao ministarka iz vlade, pa će ti što su joj sugerisali videti svoga boga.

tako nešto, mada nisam pažljivo čitao jer ne želim da me pokoleba pa da ne glasam za braću Rome, iako sam već odlučio!


Ne znam sam

samo da l' za Raju (14) ili Šaju (20)?

A što mi, Cigani, nemamo svog VIP blogera? Ovo je pitanje za administratora, da ne bude zabune (psovanja i još koje čega).


da

lw


Izborna cutnja - nechiji nalog?

Dear Helen,

Shta reci, osim pazljivo odabrati rech i kazati da je to - potpuna besmislica.
Iz razloga shto je blog, kao medij, vrlo slichan forumu a apsolutno sam siguran da tamo nece vladati nepisani internet zakon o izbornoj tishini. Drugim rechima, tlapnja o "izbornoj tishini" nije nishta drugo do eufemizam za gromko i precizno - "Zaustavite Rojters!"

Tako je, nakon upornog ponavljanja, uspostavljeno uverenje da vi, Jelena, ovde zastupate jednu politichku opciju shto je, po nekom srpskom blesavom difoltu, samo po sebi big no, no. Nema veze da li ste pisali o zlochinima u kasarnama, o zlochinima van kasarni ali pored masovnih grobnica, o zlochinu nad Zoranom Djindjicem.
Nijedna od tih tema, kao borba za univerzalne vrednosti civilizovanog drushtva, nije uspela da nadmashi zlochin poznatiji pod radnim nazivom "Zebra".

Ali hajde da za trenutak predpostavimo da je ovaj poslednji "zlochin" ujedno i najgnusniji i uzmimo za primer ovdasnjeg ljubitelja tresha, S/M, koji se ponajvishe isticao u prosipanju velikih istina u ochi.
Osim shto je belodano fiksiran na lik, djelo i tijelo Chedomira Jovanovica, niko ovde nijednog momenta nije mogao da nasluti za shta i za koga se zalaze, navija, strepi dotichni lik.
Ok, mogu da razumem potrebu da nekog neargumentovano pljujesh, ali ne mogu da shvatim nedostatak potrebe da promovishesh onu opciju koja ti je bliza i za koju drzish da je, iz ko zna kog razloga, bolja od drugih.

Zato bi, umesto veshtachki i nepotrebno nametnute izborne cutnje, mozda bilo bolje da chedomrsci iskoriste poslednja dva dana i polako, svojim rechima, navedu zashto valja glasati za nekog drugog?


I'll second Donald Sicert on

I'll second Donald Sicert on his oppinion. Esp. re psychotic Srdjan Mitrovic's behavior in regards C.Jovanovic and LDP.


to DS

cuj, kako bi ona nasa starogrcka ko je idiot


Milići

Milić i Milić wrote:
Blog MiM moli administratore da noćas u ponoć pozatvaraju mogućnost komentarisanja na svim našim blogovima...

Što molite administratore? Pa pozatvarajte ih sami.


e ako nemas nista jace

ne umemo


Nešto jače? Imam brufen.

Pa ako ne umete, onda nemo se ljutite što od administratora zavisi. Evo kako se zaključava blog:

1. kliknite na "uređivanje" (desno od "prikaz", odmah ispod naslova)

2. skrolujte dole sve do "Podešavanja komentara" i kliknite na taj link. Otvoriće se tri moguće opcije

3. Štiklirajte "Dozvoljeno samo čitanje"

4. Kliknite na "pošalji" i komentarisanje je onemogućeno

Dozvolite mi da završim s predizbornim sloganom dr Aleksandra Višnjića i Reformističke stranke:

Znanje je moć
............
ivane hvala na pomoci. (m.)


hvala

jebote, zar mora sve od nas da zavisi

nota bene-mi se ne ljutimo na administratore, samo mislimo da mogu da nam daju fore prvo i da nas konsultuju kad zatvaraju blog sa onako vaznom temom
.....................
bila konsultacija. imam ja molbu sad, ako nije problem. treba mi pomoc oko zatvaranja jer treba da zatvorim Sve vase postove kojih ima Mnogo. ja cu da krenem od glave a vas dvoje od repa, ako se slazete. treba mi cela noc samo to da radim. moze odgovor i na email. (m.)


uh..

...ako ovaj Madza treba da omoguci.."Da se dobro razdvoji od lošeg, rad od nerada, odgovornost od neodgovornosti. Bez šlihtanja. Bez praznih obećanja."..onda smo ga ugasili...Slucajno znam da on nezna nista....


to jesen

a vi ne znate da se ne znam pise odvojeno, ipak, od svih nas zavisi


2 MiM

a ni Vi, izgleda, ne znate da nije 'pretstavi', već 'predstavi'
kao u:

Quote:
mogao je i Milo da mi se pretstavi

prvo počistite u svom dvorištu, pre nego što zavirite u tuđe :-)


e ma neka vas optuzuju

Ako drugi imaju, svoje televizije, novine...mozemo i mi jedan svoj blog:)
dfokaz da im je frka jel svi od reda govore da se ne zna da li ce da predjemo cenzus, da ima podrske ima a da licemo to ce ovaj put da od nas zavisi...
ps vidimo se u nedelj...


a i lovegenrationu

nisu dali vizu!


Milici

Ne spadam u one koji ce glasati za vasu koaliciju. Meni je DS ipak mnogo blizi i ozbiljniji od vase parolaske koalicije. Medjutim, zelim vam i da i vi dobro prodjete na izborima. Za ovu nasu blesavu zemlju bi bilo najbolje da DS i vasa koalicija naprave sledecu vladu. Bojim se jedino da to nije moguce.

Drago mi je i da ste shvatili da ste cesto svoje pocetno dobre namere da pomognete nekim ljudima koji su u nevolji pretvarali u preterano ostrascenu i ponekad vrlo sitno sicardzijski pokusaj da pridobijete poneki glas. Nastavite da se borite za porodice nastradalih vojnika, ali ipak vodite racuna i o njima. Oni nisu i ne bi smeli da budu poligon za stranacke igrarije.


to bilo nekad

Hvala. Takodje. Ipak, ne slazemo se sa sledecim

Quote:
Drago mi je i da ste shvatili da ste cesto svoje pocetno dobre namere da pomognete nekim ljudima koji su u nevolji pretvarali u preterano ostrascenu i ponekad vrlo sitno sicardzijski pokusaj da pridobijete poneki glas. Nastavite da se borite za porodice nastradalih vojnika, ali ipak vodite racuna i o njima. Oni nisu i ne bi smeli da budu poligon za stranacke igrarije

Mi to nismo shvatili tako. Niti smo ijednog trenutka zazalili, odustali. Oni jadni nisu poligon za stranacke igrarije, oni su mnogo vise od toga. Oni su rezultat vrlo siroke zavere u kojoj i DS i B92 svojim predizbornim cutanjem ucestvuju.

Videcemo sta ce biti od 22, ako i tad progovore.


svratili mi roditelji u crnom -11 00, cetvrtak, 18.1.2007.

Evo mi ga sa Jankom, Rosom, Miloradom i Blagoje Zarkovic, otas masakriranog Radomana. Dosli su da podrze Janka Jakovljevica, koji je danas trebao da ima rociste protiv Vuka Tufegdyica, po privatnoj tuzbi. Vuk Tufegdzic se odazvao pozivu -PORODICA JAKOVLJEVIC NIJE PRIHAVTILA NIKAKVO MIRENJE. Novo rociste je zakazano za 30. mart. Obavestavacemo vas redovno o daljem toku.

Janko i Rosa Jakovljevic i Roditelji u crnom koriste i ovu priliku da pozdrave nasu Zanku.

A danas, obracaju vam se Milorad Ivanovic i Blagoje Zarkovic. Pozdravlja vas sve Milijan.

Blagoje sedi i place-...Znas sta me muci. Ne mogu da svatim da je moje dijete u osam sati kako oni kazu primio strazu a u osam i dvadeset izvrsio samoubistvo kako oni kazu. A na njemu 42 RANE. Slike ste videli. Trazio sam eshumaciju od okruznog sudu u Nisu. Nece da mi odobre. I gotovo. Pa sam bio kod ministra pravde Stojkovica, i on mi je obecao da ce on da dadne nalog, al do dana danasnjeg nema nista. 20 meseci je proslo od kada je Radoman ubijen.

Milorad Ivanovic-moj sin je otisao 2.8 2005. d aprenoci i da se razduzi. Stigao je u leskovac u 22 10 uvece, gde se javio sa njegovog mobilnog telefona da je stigao i da ce sutra da se vrati kuci. Moj sin je vozac. Vozio je dzip i crni mercedes. Vozio je komadanta kasarne i generala potpukovnika Mladena Cirkovica. Treceg augusta 2005, de smo ocekivali naseg sina da se ziv i zdrav vrati, oni nam javljaju d aje umro naprasno od srcanog i mozdanog udara. Onda se posle vojska oglasila da je bio u alkoholisanom stanju, d ag aje vodnik djordjevic odveo u spavaonu, i ujutro ga budio, mrvica je kaze mrmljao i tada je preminuo. Ja kao roditelj tvrdim da su moga sina ubili 3.8.2005. izmedju 6 ujutro i 7 i 20 ujutro, jer je znao mnogo i vozio Ratka Mladica. On je mene picao, kad je bio na odssutvu da je vozio Ratka Mladica, i verovatno su zbog toga morali da ga likvidiraju. Kad sam stigao u Leskovac kod komadanta, svi su oficiri plakali, cude se kako je moj sin umro, mwene su lagali, nisu mi uniformu pokazali, pokazali su mi drugu spavaonu, ne onu u kojoj je on spavo.

Kad sam otiso nisu mi uvece dali da vidim sina u Klinicki centar u leskovcu, gde smo supruga i ja otisli da ga vidimo. Pricacu vam o svemu ovome detaljnije iduci put. Moga sina su doterali u vrecu iz Leskovca za Beograd, bez ikakvih papira i dokaza, koji ga je prevoznik prevezao, gde je Klinicki cetar u leskovcu, neki tehnicar, poslo mi papire i da su dostavljeni na Novo Groblje. Tu mi direktor Perunicic odgovara da nikakve papire nisu dobili ni da ne znaju u koliko jesti les doteran na groblje na Lesce....

Hvala vam svima za podrsku i razumevanje.

Odose u Fond, kazu mozdas ce posle izbora jos neko skupiti morala da nesto o nama napise.


Bilo je jos ljudi...

... u subotu koji nisu freneticno aplaudirali dok je govorio Batic.

Dakle, bar 4500-3, sto ja znam.

Pozdrav,
Martina


to martina

od LW

cuj, meni je cale sedeo iza mene, al osnovano sumnjam da se razvalio od aplauza


Ličita na...

... detektiva David Mills (Brad Pitt) u filmu "Se7en". Retko mi se svidelo ovo vaše pisanje (a čitam vas MiM), ta euforija i entuzijazam i nada i to...tako. Iako ću glasati za DS iskren sam kad kažem, iako me nervira vaša parol-kampanja, da vam želim što bolji rezultat. Toliko dobar da DS, manjine i Vi napravimo vladu.
Ali valjda ste svesni da neće biti revolucije, već samo početak (ili nastavak) mukotrpnog rada. Ovi vaši pokliči mi liče kao da će 21.01.2007 u 20:00:01 da se Srbija okrene naopčke kado da će tad izumreti milion i kusur glasača Tome, Selja, Mlohe itd... Uuuuu koliko ima da se radi, koliko da se menja, koliko da se guta zarad šanse da sutra bude bolje... I znam da znate sve to, zato mi malo smeta takva isključivost. Ali no dobro, na to ste pokupili poene.
Sve najbolje u nedelju pa da se gledamo u Vladi Srbije!!


to talekk.sna

Nije iskljucivost vec doslednost. Koju cemo demonstrirati i 22!

Quote:
Ali valjda ste svesni da neće biti revolucije, već samo početak (ili nastavak) mukotrpnog rada. Ovi vaši pokliči mi liče kao da će 21.01.2007 u 20:00:01 da se Srbija okrene naopčke kado da će tad izumreti milion i kusur glasača Tome, Selja, Mlohe itd... Uuuuu koliko ima da se radi, koliko da se menja, koliko da se guta zarad šanse da sutra bude bolje...

Slazemo se!
Pozdrav, hvala, takodje.


Морам да питам

Ако коалиција не пређе цензус зато што није имала довољно бирача, да ли ћете то приписати "лажирању" или недовољно убедљивој кампањи, односно, да ли ће одговорни људи поднети оставке или бар прихватити кривицу за лош резултат?
Имам неки утисак да ни ви нисте сигурни да ћете успети на изборима, па унапред спремате причу о лажирању, што није добро, јер ствара недоумицу код бирача, и тим ставом можете натерати људе који су делимично решили да гласају за вас, да промене мишљење.

П.С.

Када сам пре око месец дана написао да Чедомиров наступ није добар (руке, говор тела), ви променисте билборд у онај, како сам после написао, вашарски. Тада сам предложио, да је најбоље да се Чедомир уопште не појављује, и гле чуда ви променисте билборде и није било његове слике. Драго ми је да уважавате сугестије, те ћу вам у том смислу, послати број текућег рачуна :)


sve ce to narod pozlatiti

ne spremamo mi pricu vec oni spremaju laziranje! a mi spremamo kontrolore.


Zasto ste odustali

Zasto ste odustali od borbe protiv referendumske kradje, da li krivnicno gonite nekoga, zasto o tome nema vise u medijima, zasto to ne spominjete barem isto koliko i ubistvo u topcideru.


kradja = ubistvo?

Ne može se tretirati na isti način. Referendumska krađa je samo naša kolektivna sramota, a ubistva su odnela ŽIVOTE MLADIH LJUDI. Šta je bitnije?


moremarkooooo

Quote:
zasto to ne spominjete barem isto koliko i ubistvo u topcideru

ako ne vidis razliku, onda svarno!


Znaci odustali ste

Da li to znaci da ste odustali od toga da se procesuiraju i kazne krivci i njihovi nalogodavci.Mislim na referendumsku kradju.


Zajedno

Ivan i Bojan
Mitar Sasa Orhan
Nenad i Zoran
Dusan Vojkan Ljuba

U proslim danima
osvojili smo ponos...


Ljudi...

...ipak sam malo poceo da se dvoumim za koga da glasam u Nedelju na izborima, jer gradjanska Srbija me mobilisala da ucinim svoju gradjansku duznost kao dobar gradjanin Gradjanije...ovaj, gradjanske Srbije.
Kako videh onu lepu crvenu konvenciju u Spensu, jos nasa najveca povijesnicarka Latinka Perovic je dodala notu tradicije (one zacete od '41 ) a vidim da LDP ne odustaje od zalaganja za silna prava, mene je zainteresovalo nesto. Naime, postoji grupa ljudi cija su prava duboko ugrozena a koji bi (ukljucujuci i mene) glasali za LDP ukoliko im se obeca zastita prava i sloboda. Dakle, moje pitanje glasi:

Kako stojite sa pravima poligamista?


Dobroduh...

Ama je li ovo naš stari drugar???

(Za bliža objašnjenja, videti ovde)


Kakav Crni Dobroduh, mada

Kakav Crni Dobroduh, mada vidim da je borba za prava poligamista/poligamistikinja u toku. Nadam se da ce se LDP drzati nacela sloboda i prava i podrzati poligamiste/poligamistkinje u borbi za njihova prava i slobode.


to cvijus -od lw

gledaj HBO i sriju velika ljubav...prvo skoci pa reci servisiranje toliko zena...

vidis da ti i miniranje jednog zajednickog bloga lose ide, a kamo li sta drugo


Auuu Miliqi nismo dosli ovde

Auuu Miliqi nismo dosli ovde da se vredjamo. Ja sam ovde dosao da se obratim Vama o jednom problemo s kojim se nase drustvo suocava (dokaz na forumu B92) a za koji je jedino LDP taj koji mozi da se obrati tom problemu, a ovde mene vredjate i aludirate na nesto. Pa to stvarno nije primer zapadne civilizacije nego balkanske palanke. Stvarno nije fair Miliqi, stvarno nije...

PS: Lose ste me shvatili, nisam poligamista, ali znam ljude koji jesu i zbog toga su diskriminisani.

PSS: Predlog: posle izbora mogli bi ste da napravite akciju "Cistim svoj grad" ili "Cistim za svoj lepsi i cistiji grad" gde cete ocistiti Beograd i ostale gradove od plakata i postera zalepljenim po zidovima, stubovima, saobracajnim znakovima, itd... Moram priznati da ste nadmasili i wadikale. Takvog nacina predizborne kampanje (lepljenje) ima samo u Srbiji, tako da ni balkanstina vam nije strana.


Vidimo se na Cvetnom Trgu

Vidimo se na Cvetnom Trgu dovece. S moje strane sigurni glasovi nepoljuljani, cak uvecani (i ja vodila tatu od 80 leta u SC).

Od 22, nastavak za tacku po tacku Povelje iz vlade, iz opozicije, kako god bilo. Od nas zavisi kojom brzinom ce Povelja uci u Ustav, a narocito u svest. (Ne znam mnozinu od reci svest. Mozda svesti. Nije vazno. Vazno je da se Povelja primila.)


deal

dovodim i talibane


...

Samo da čestitam RW-u sto je dospeo i na kladionicarske liste. Ne moze to svako :0)
Veliki pozdrav.


jel ko ministar turizma

nadam, se nadam se....


...

Nadaj se, nadaj...al' pendrek ti ne gine ;0)


ups

od jocica ili milica


...

Po tim kladionicarskim sajtovima od Šutanovca, pa sad vi vidite na sta ste spali... :0)


jel to onaj

sto su ga ameri onomad poslali preko da nauci da razlikuje cia od fbi, pa mu rekli da ne prica okolo a on cim se vratio,ni pet ni sest nego intervju kuriru, ja sam novi min policije


...

E baš taj. Ili onaj koji je pre par dana dao "predlog" da se uvede nagrada pod nazivom "Dejan Mihajlov", koja bi se dodeljivala onima koji izmisle i ispričaju najprljavije stvari, posle izjavio i : "Aleksandar Vučić je prvi, ali i Čedomir Jovanović se kandidovao za nagradu, jer danima pokušava da poveže predsednika Tadića s kriminalcima sa kojima se ljubio i za koje bio "brat", "batica" i njihova ljubav. Što se tiče DS, mi nismo nikoga oblatili, jer nama nije cilj da dobijemo što više mandata i imuniteta već da menjamo Srbiju."


sedi jedan

pa to smo u blogu napisali, ne pazis na casu! a i koliko ti imas sigurnih glasova!


..

Samo 4, ali imam dobar izgovor. Nisam u Srbiji trenutno :0)

ps.znam da je bilo, samo podsecam da je to taj


A ja sam majci svojoj ovako besedio

(...) "Eto, to ti je moja paralela i na izbornu kampanju ;) koja se vidim zahuktala do neukusne mere, ali je na srecu blizu kraja. Nadam se da si se opredelila za koga ces da glasas i da si animirala sve u familiji i po komsiluku da koriste svoje gradjansko pravo ;) Narocito je vazno da namaknes neki glas vise na nasu stranu demokratskog spektra ;) posto ce deda da glasa za Tomu Grobara. Da bi se to anuliralo, neko apolitican mora ovog puta da izadje! Po mom iskustvu, najbolje i najuticajnije vreme za subordinaciju apoliticnih dusa je period u poslednjih 48 sati, tacnije period 'izborne cutnje'. Tada se obavljaju najvazniji telefonski razgovori s clanovima familije, uze i sire, kao i kolegama s posla i prijateljima iz detinjstva. To je ono gde i ti mozes da doprineses u borbi za nasu stvar ;) i iskreno racunam na tebe. Ako uspes da namaknes i drugi, a ne samo jedan apoliticni glas, to ce biti poklon za mene koji sam ovde u nedodjiji konstitutivno sprecen da glasam jer nas ovde u ovoj iseljenickoj naseobini ima manje od 100, pa ne ispunjavamo kolektivne uslove da ostvarimo svoja individualna prava. To takodje znaci da kao argument u ubedjivanju apoliticnih mozes da iskoristis i moju situaciju - ako ostane Kostunica, bice kod Djoleta uskoro dovoljno biraca, jer ce Kostunica da posalje brat-bratu barem 150.000 mladih iz zemlje u naredne cetiri godine, od kojih ce dvadesetak mozda doci bas u Otavu (taman toliko nam fali da otvorimo biracko mesto). Ako ode Kostunica, onda ce sa ovim novima i njihovim idejama da dodje i Djole, pa ce i on moci da ostvaruje svoje pravo na borbu za pravedno i zdravo drustvo. :)
Dakle, da sumiram, nije toliko bitno za koga se glasa u demokratskom tzv. bloku ako sto vise njih glasa za demokratski blok oko LDP-a ;)"


U 20 ČASOVA NA TV PINK INTERVJU ČEDOMIRA JOVANOVIĆA

U 20 ČASOVA NA TV PINK INTERVJU ČEDOMIRA JOVANOVIĆA


Nasao je gde da daje

Nasao je gde da daje intervju. Vidim kako se drzi nacela lustracije i ostalih principa kojih propoveda. Pa ljudi, TV Pink je televizija Milosevicevske televizije i najveci samoprozvani protivnik Slobizma upravo tamo daje intervju. Pa ko koga ovde zaje....? Samo jos ocekujem posle izbora intervju na Javnom Servisu njegove simpatije Herr Tijanica.
Svaka cast


to cvijus

jeli, jer ti iz zabave ili po sluzbenom zadatku...ej, sta god da je, ajde bar malo konstruktivnije i mastovitije. daj nesto novo.


2 MiM again

takođe se i je li piše odvojeno
i nije:

Quote:
jer ti iz zabave ili ...

već 'je l' ti iz zabave ili...'

kad već volite lekturu...


jubi - cica

a i ti bi mogla nesto novo.
evo mene lektorisi, kad vec moras, vapim za jezickim cistuncima


sonja k.

kad MiM zameri drugima nepismenost, mislim da je OK da se i njoj ukaže na njenu...
isti aršin za sve, ili se ne slažeš?


usvojeno

necu da s epravdam ni na to da ja igram ovde simultanku, i da mi telefoni zuje, i da nisam prva pocela...sve prihvatam, eno ga i wu na blogu, nista ne ragujem....


slazem se jubi

ali meni to smeta...pise se ovako ili onako. bitno je sta se pise....dobro, ja ne pisem nikako, hocu reci pravopis, gramatika i sta tu jos ima su mi kao u jedne mrsave svrake, pa mi valjda zato smeta.... al' me niko ni ne dira, ne jos, hvala panteliji i drustvu : )


2 sonja k.

Naravno da je bitno šta se piše, ali se često, kad nema boljeg argumenta, potegne pismenost - samo da se nekome spusti.

Quote:
to jesen
Milić i Milić (18 Januar, 2007 - 17:10)

a vi ne znate da se ne znam pise odvojeno, ipak, od svih nas zavisi

Mislim da je bio Mark Twain:

"It's better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt"

Something along those lines...


a

komentar u fokusu, na koji je gramatičkom opaskom odgovoreno je kao argumentovan?


Zavisi ko kako placa

Ajmo konstruktivno. Mada mislim da je moj poslednji post sam za sebe dovoljan. Ceda, cuveni protivnik Milosevica i njemu slicnih ide da daje predizborni intervju u Pink. A ajde malo da se setimo sta je bio (i ostao) Pink. Secam se jos reklama na Pinku "Jul je kul" i direktne prenose Julovih konvencija, pa onda i kulturnu zagadjenost koji Pink prenosi kroz City records i Grand paradu. Pa jos zatupljivanje jadne raje sa spanskim serijama. Pa ajde jos i ovo: ko je Zeljko Mitrovic, sta je i jel je i on zaradio pare noseci gajbice ili nesto drugo u dilu sa bivsim rezimom. Pa sad jos i ceda daje intervju Pinku?
Da je Ceda tako principijalan kao sto nam gusla sve ovo vreme, pored zgrade Pinka bi prosao kao pored turskog groblja, a ovako... samo se svrstava u dnevne politikante koje kritikuje.

Mada razumem sve to ja. Za cenzus treba sve uciniti, pa mozda i od wadikala i socijalista uzeti po koj glas.


Ajmo konstruktivno. Sto se

Ajmo konstruktivno. Sto se Vi sekirate? Najveca steta koja moze da se dogodi je da Cedu kazni biracko telo Koalicije sto ce dati taj intervju. Ja cenim da nece biti te kazne jer se radi o intervjuu, a ne pevuckanju.

Ostatak gradjanstva od intervjua nece imati nikakve stete, osim ako se pod stetom ne podrazumeva to sto ce mozda jos neki neodlucan prelomiti.

Vi niste glasac Koalicije sto ste jasno stavili do znanja, pa ne vidim razlog vase brige oko toga, osim naako nije onaj iz prethodnog pasusa.

Uzgred, pink je medijski servis sa nacionalnom frekvencijom. Ja ga ne volim, ali da ima nacionalnu frekvenciju, ima. I da emituje u jednoj reklami, jedne druge koalicije, slicnu pesmicu onoj "jul je kul" emituje. Platili ljudi reklamni prostor.


Ne sekiram se, stavio sam

Ne sekiram se, stavio sam jasno do znanja da Koalicija nije moj izbor, kao ni nijedna druga politicka opcija tokom ovih izbora. Ali ono sto mi najvise smeta jeste licemerje, posebno od jedne partije i licnosti za koje sam ocekivao da ce biti nesto novo i sveze na srpskoj politickoj sceni. Medjutim, dokazali su se samo kao licemerni i bezkicmeni. Moja reakcija zbog intervjua na Pinku jeste to sto Ceda stvara kontinuitet sa milosevicevskim drustvom.

Znam vrlo dobro da Pink ima nacionalnu frenkvenciju, ali isto vrlo dobro znam da je Pink i dalje u vlasnistvu Mitrovica koji je bio i tada vlasnik Pinka kada su se emitovale reklame "Jul je kul".

To sto nece biti kazne govori o tome koliko je nekima kratka pamet sto se tice onoga sto Ceda gusla i onoga sto je Pink bio i ostao.

Mene samo interesuje dali je Ceda platio da gostuje na Pinku, ili su oni njemu platili. U oba slucaja, procenite sami moralne posledice.


zaista ne znaju sta ce sa nama

ovo sam dobila pre par sati

Inače, pokušao sam danas da se akreditujem za praćenje rezultata kod vas ali
su mi rekli da je koaliciji naprasno otkazan Dom Omladine. To je bruka,
nadam se da ćete uspešno rešiti taj problem.


Da kažem pre šutnje...

... Znam ljude od 20 godina i ljude od 80 godina (i one između) koji su još od raspisivanja izbora bili sigurni da će glasati za Koaliciju LDP-GSS-SDU-LSV. Meni je ipak trebalo 2 dana da se odlučim...

Srećno, narode, i neka bude bar 9%-12% :-)


to teta jela

adresar u ruke...

i od vas zavisi vasa prognoza

sto vise brojeva okrenete to je verovatnije da lepe zelje i pozdravi postanu realnost


Vidite a ja mislim da je to stvar tih ljudi za koga ce glasati

a ne kako kaze tetka Jela. Jel' to ta cuvena "batice" demokratija?


G-dine Miloje,

Izgleda da moram da Vam razjasnim pojmove...

Tetka je član porodice, a teta je institucija koja se gradi godinama, baš kao i demokratija.


Milici,

Milici, ja svoje kandidate przim ceo decembar.Evo, lepu su porumeneli, ko da su sa Konvencije iz Sava centra.
Sve sto mi je "pod rukom", "pod telefonom", pod "e-mailom"glasa za LDP&Koalicija.


to slavica i branko-od lw

ja odo sutra u direkt kampejning u zaru, kod kozmeticara...ne bi ja zbog sebe, sve moram da se zrtvujem za nasu stvar.


teta jela: "Srećno, narode,

teta jela: "Srećno, narode, i neka bude bar 9%-12% :-)"


zox-doboro ti nama dosao natrag

cuj, ko sto rekoh, rodilo (se) valja ga ljuljati.


Nek samo bude sto vece, pa

Nek samo bude sto vece, pa makar se naslo i onih koji ce to seksisticki tumaciti.


pa i to

od nas zavisi:)


NAJAVA PROGRAMA ZA VECERAS

U 20 ČASOVA NA TV PINK INTERVJU ČEDOMIRA JOVANOVIĆA; U 20 ČASOVA NA TV B92 U "REPLICI" UČESTVUJE 15 KANDIDATA ZA POSLANIKE KOALICIJE; KRATKI FILM O KAMPANJI NA TV B92 IZMEĐU 22 I 23 ČASA

Čedomir Jovanović, nosilac liste Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV gostovaće večeras na TV Pink. Intervju sa predsednikom Liberalno demokratske partije počinje u 20 časova; Na TV B92 u emisiji "Replika" sa početkom u 20 časova, učestvovaće 15 kandidata za poslanike Koalicije LDP-GSS-SDU-LSV; Dvanaestominutni film o kampanji Koalicije biće prikazan na TV B92 u vremenskom periodu između 22 i 23


Milići, kamo ga Čeda?

Kod mene na Pinku ( u rasejanju) je Toma Grobar, da se uplašiš kako se razveselio i opustio, najavljuje se i pevanje istog...


au to pink ima dva lica :)

ceda bio sjajan na pinku.

i na vracaru.


Pa, što me navukoste,

mal' nisam precrkla kad sam videla Tomu, obukao se opušteno, kad se nasmeje spontano da skočiš kroz prozor od strave...a nabacio crni tanak djemper, na crveni (?!) žakar, al' na golo...strava! Još šale i pošalice...auuu...


to jelica g

ma cuti. brat sava se na vracaru dokopao zastave na motci, buducnost gradjanske srbije bila je u pitanju :)


Primitivizam Tanje Jordovic

Ceda na Pinku bio dobar, ali je voditeljka, Tanja Jordovic primitivna i neobrazovana.

Evo, samo jedan od dokaza:

http://www.kobajagrande.com/?go=klip&fajl=prioritet.wmv


say no more, say no more

a vi tvrdoglavi, rigidni, ekstremni...

ne, principijelni.


...

A kad smo kod kladionice samo jos da dodam da je juce kvota na to da nasa koalicija prelazi 6.5% bila 2.50, a danas je naglo pala na 2.00.


to su...

lepe vesti... Mada je i dva jos uvek "jaka" kvota.


...

Pa mozda i jeste "jaka" s' obzirom da sam ja ubedjen da je sigurica, a plus nisam napomenuo da ima 3 izbora:
0-5%, 5-6.5% i 6.5-100% Za ove prve dve opcije su kvote 2.50 i 2.70!


off topic

milići?
razrešite mi jedan zbun..
slala mail, pa nema odgovora.
počinjem da mislim da je viša sila umešala prste..
ili je logičnije objašnjenje da vam
samo nije potrebno ono što sam htela da šaljem?


to gogo

od lw

nista ne razumem


milicuuuuu-od lw

nabavi mi gosn zarko meridian kladionicu. da li ti znas da su sutanovac, jocic, mircic i albijanic ispred tebe.

kakav crni resor turizma!


milicuuuuu-od lw -opet

krenuli sava i ja na vracar, sreli gosn zarka, pitam ja savu znas ko je to, kaze -naravno zarko korac- sdu.

onda kaze-bolji sam iz politike nego iz matematike.

kako bi ona reklama za fantu!


A..

... kvota na Milica - 30. Na soma dindzi 30 tisuca, malo li je :-)

i ja ode na Pink i prepadoh se. Kockasti grobar i skupina kokoski oko njega. Sve na nivou (:


pisi nam brateeee

ma nema tih para...ej, mica albijanic ispred milica...

pa sutra cu da obrnem 1000 telefona licno, i povlacim koalicioni-blog dogovor o ministarstvu turizma ))


a ispod RW na kladionici

senic, zarko obradovic, milanka karic, rasim ljajic i covic

12.00 : 200.00
milic : covic


Izvinjavam se unapred

Izvinjavam se unapred vlasnicima bloga što ću da pitam nešto što nema direktne veze sa ovom temom.
Ne mogu da verujem da nijedna marketinška agencija, npr. Gallup ili Strategic marketing nije objavila rezultate ispitivanja javnog mnjenja, odnosno ko kako stoji pred izbore, meni je to npr. bitna informacija. Da li neko možda zna nešto što ja ne znam vezano za ovu temu? Mi idemo iz krajnosti u krajnost, nije bilo davno kada su sve žive agencije objavljivale svoje rezultate a sada niko, meni to malo nije normalno. Ako ima neko da nešto zna, tell me please I want to know.


i bolje je

ako ih ne vidiš
samo mogu da te zbune


Pa ne mogu baš da me zbune,

Pa ne mogu baš da me zbune, pogotovo ako ih daju neke ozbiljne agencije, npr. ove 2. Meni je bolje da znam, naravno otprilike kakvo je stanje stvari, u ovom slučaju vezano za DS i LDP, ali šta je tu je. U svako slučaju čudno!


Pa objavice mozda posle izbora

Pa objavice mozda posle izbora...i gle cuda: odstupanja ce biti minimalna...:).. Ni CESID (Blagojevic bio u kaziprstu)nije izneo podatke jer ne zele da uticu na glasace...Da se covek zapita kog vraga uopste vrse istrazivanja


hahahahah

Quote:
pa objavice mozda posle izbora...i gle cuda: odstupanja ce biti minimalna...:)

meni stvarno nije jasno zasto sve ovo sa zatvaranjem bloga, imajte milosti za dijasporu - nema nigne da se cita - nista, empty, vazio, leer, creux, desierto, ures...moram cnn da saltam blah


Stvarno bez veze...:(

Quote:
meni stvarno nije jasno zasto sve ovo sa zatvaranjem bloga

A ako obecamo da cemo ćutke kucati komentare te da, shodno tome, necemo narusavati izbornu tisinu...
Ne smem dalje da me milici ne potkace sabljom...:)


: )))))))))))

care, tacno, kako sam trampava, cutimo sve vreme, what the @@@ da cutimo cuteci


to jeca

kako kaze drug marfi-ne veruj statistici koju nisi sam krivotvorio.

meni stigao spo spam prekljuce, a pise fw cesid :)) u njemu spo 6.5

ja preporucujem one indikatore koje sam u blogu navela, ukljucujuci i to da nam ne daju dom omladine da zakupimo za nedelju uvece!


U svakom slučaju hvala na

U svakom slučaju hvala na odgovoru!


jeco,

ono za zbunjivanje - nisam mislila tebe
već uopšteno pričam
objave neke rezultate, pa posle dušebriznici objašnjavaju, sve stručno itd.
poz


Ma važno je da se razumemo.

Ma važno je da se razumemo. Nego verovatno će oni posle izbora, što kaže Nesh da kažu koliko su bili blizu izbornom rezultatu, što baš i nije neka fora al' dobro.
Pozdrav i vama


Ni meni nista nije jasno

Ni meni nista nije jasno kako to da niko ne objavljuje rezultate anketa. Pa pred referendum su govorili neke procene. U Slobino doba su nas skoro gusili procenama (i mahom promasivali). Pred one izbore 2000. su konacno pogodili da ce Sloba da padne; pred predsednicke izbore 2004. su ispravno svi pogodili koliko ce Karic da ima glasova (i kompletno omasili za Marsicanina). I sta sad, sad kao niko vise ne zna nista da proceni?!?

A kakva je to sada fora Cesida? Za referendum u CG su rekli da ce da kazu rezultate samo ako budu jasni a ne ako budu na granici, pa su se izlanuli i zamalo izazvali gradjanski rat tamo. O bruci za referendum da ne pricamo. Zapravo, sada kada procitam ovo sto sam sam napisao, ma bolje onda da oni ni ne iznose nikakve procene.

Isto nije mi jasna ova diplomatska ofanziva na Beograd. Mislim da u Briselu nema toliko ministara u poseti koliko ih je bilo u Beogradu. Zasto? Opet niko nista ne kaze.

A o kampanji da ni ne pricam. Radikali ko da vode kampanju za neku drugu stranku; SPO kao da nije bio na vlasti tri godine, G17+ slicno tome ali malo umerenije (oni su super ostali su bruka, pa sto ste onda bili sa njima 3 godine na vlasti???); DS ko da navija za DSS, a kada vidis sve spotove pa na kraju spot DSS-a pomislis da su oni proteklih 15 godina ziveli na nekoj drugoj planeti.


da se upisem pre tisine

Zatvaranje bloga, predizborna tisina i ostalo su stvari koje bas i ne kapiram.

Samo, ako ko procita, da kazem sledece. Kampanja se zavrsava, ali moja pocinje. Vec godinama, bez obzira gde zivim, a zivela sam na tri kontinenta do sada, sacekam da pocne cutnja, da se stvari slegnu i onda ja krenem u svoju kampanju. Ne ubedjujem, ne zavodim nikoga, ne prislanjam gun na slepoocnicu, nego nazovem drugare, komsije, rodbinu pitam, odreagujem na odgovore, unesem sumnju u ono sto smatram da je debilan razlog za glasanje za neku opciju. I podsecam. Na stvari koje su zaboravljene i pogurane pod tepih. Moja strategija ume i da upali.

I evi licno: po politickom ubedjenju sam toliko levo da se bojim da cu da stignem desno... Nikad u to ne ubedjujem nikoga. Nikad moja politicka opcija nece zaziveti u stvarnosti, a ja sam naivna budala koja i pored govana kojih se nagledala u zivotu (samo Srbija u prethodnih deceniju i po bi bilo dovoljno da me razocara) i dalje verujem u klinacke snove o istinskoj jednakosti. Posto ne verujem u hijerarhijsku vertikalnu organizaciju drustva, teorijski sam apstinencionista na izborima. I godinama glasam, jer smatram da je u Srbiji glasacka apstinencija luksuz. Licna suzo-pish melodrama, sta li, morala sam da kazem or i'd bite my own bonny ass.

2011 je daleko. A do nedelje se moze mnogo uraditi. Ne treba nam za sve TV.
Take care, S.