Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Kad jaganjci utihnu

..Tišina....napokon! Sada možemo da se čujemo.

Prošlo je 18 dana ove nove 007. godine. Šta ste gledali, čitali, slušali? Imate li nešto da preporučite? Iskoristimo ova dva dana tišine da se malo družimo. Ovakva prilika se retko pruža. Skoro svače četvrte godine: nešto kao Olimpijada. Da budemo, što reče Beba od Lončara, "kao u stara dobra vremena".

Odušak part two

 

 

Leni RLeni RJa sam ponovo počeo da čituckam autobiografiju Leni Rifenštal. Ovog puta na srpskom. To me je inspirisalo da ponovo pogledam neke njene filmove. I dalje me ostavljaju bez daha. Pogotovo Plava svetlost. Leni, lepa i talentovana. Fatalna kombinacija.

 

 

 

Nine horsesNine horses

Što se muzike tiče, već duže vreme se budim uz pesmu Money for all. To jer pesma sa istoimenog EP-ja grupe Nine horses. Grupu čine David Sylvian, njegov brat Stiv Džensen i Brnt Fridman. Na EP-ju se nalaze dve nove pesme i 4 remiksa pesama sa prošlog albuma Snow borne sorrow. Inače Snow borne sorrow mi je jedan od najboljih albuma ikada (što bi rekli ovi iz reklame za NIVEU).

 

 

Bio sam malo u panici što se gledanja serija tiče. Odgledao sam ono što me zanimalo, uredno čekam da sestst završi šesta sezona Smallvile-a i i druga sezona zanimljivog projekta Masters of horror. A onda, kako to inače biva u životu, sasvim slučajno naletim da seriju Studio 60 on Sunset strip. Potpuno otkrovenje. Serija koja ima odličnee dijaloge, fenomenalne likove, veoma je duhovita i odlično režirana. Ako vas zanima kako izgleda iza kulisa emisija tipa "Saturday night live", onda je ovo prava serija za vas. Ja sam uvek bio ljubitelj "iza kulisa" filmova. Do sada je emitovno 10 epizoda. Vidim da će mi posle serije Six feet under ovo biti jedna od najomiljenijih serija.

 

Devojke iz snova i OnDevojke iz snova i OnProđe i Zlatni globus, odličan reper šta će se dešavati na dodeli Oskara. Ponovo sam pogledao film Dreamgirls. Nisam za nešto ozbiljnije. Rimejk Brodvejskog hita iz osamdestih je pravi film za dobar provod. Osim dobre muzike, dva prijatna iznenađenja: debitantska uloga Dženifer Hadson i uloga za Oskara Edija Marfija. Film je nezvanična biografija Dijane Ros i grupe Sjuprims. A kad smo kod filmova, eto nama i novog FEST-a. Program već izašao. A u programu Mala Mis Sanšajn. Pogledati obavezno.

 

 

I za kraj: Money for all

Wanna step on through?
Can I check that bag?
Is there something inside here
That could help you relax?

Did you find something
You were looking for?
Freedom has it's price now
Wanna buy some more?

I'll take that coat
Remove them shoes
Should a guy like me
Be afraid of a man like you?

All change, all change
Wipe your nation's shame from you
It's not where you're born
It's the things that you do

Money for all
Money for all
Revolution, socialism, read it in the rag
There's a gun at your head, put the money in the bag
Money for all

Have you tried this game
When you're feeling tired
Keeps you entertained 'til your card expires
So you missed the broadcast, (or) do you feel the same?
Only someone said the city's gone down in flames
In our name

All change, all change
Let gasoline fumes fill the air
Let's show that mother how much ya care
All change, all change
Wipe your nation's shame from you
It's not where you're born
It's the things that you do

Money for all
Money for all
Hey there soldier, who's your concubine?
With a trigger-happy finger and a nicotine flame
She's a diamond mine [darlin' of mine]

All change, all change
Let revolution fill the air
Let's show that monkey how much ya care

Money for all
There's a mean looking elephant pounding at your door
It's dining at your table
Sleeping on your floor
Money for all
Money for all
Revolution, socialism, read it in the rag
There's a gun at your head, put the money in the bag


tips & trics

capi novac i
BEZI ...
bez obzira "sto nema puta i zima je ..."

konacno nesto "in mind" i
'on time'
iiahh!


osvezavajuca tema, milina jedna

citam knjige donesene iz beograda i zagreba. sve odjednom, na preskok, pokusavam da uhvatim korak sa novijom hrvatskom literaturom: robert perisic - nema boga u susedgradu (mnogo fine pricice, kao i uvek) i svjetlan lacko vidulic - muke mikuline (veliki majstor stila, vise stilske vezbe nego price ali i dalje duhovite). na stranu sam stavio unamuna - como se hace una novela. vraticu mu se. a za rucak sam citao eyewitness guide - barcelona. idem sledece nedelje, pokusvama da ovoga puta budem manje haotican - uvek kad dodjem u novi ili odavno neposeceni grad, kao da sam pao s marsa: tek kad se vratim provalim gde sam bio i sta sam radio.

film, obnovio cidade de deus - brazilac fernando meirelles. ovog puta ga gledam sa engleskim titlovim. interesantno iskustvo, mogu da gledam a da se ne naprezem da razumem brazilski iz favele. potpuno suprotno iskustvo - balskanski spijun, pre neki dan na tv-u. ne samo da razumem nego i znam napamet. i opet super. :-)

muzika: danas slusao, po jelicinoj preporuci revolucionarne iz spanskog gradjanskog ay carmela, :-)
pa rundeka.


dejane

nešto mi slabo idu knjige u poslednje vreme. listam samo one koje sam već pročitao . prepoznajem tekst. ali tu je strip V for Vedeta, koliko god ga puta čitam, uvek nalazim nove detalje.
Ay Carmela, ima i divan film. čini mi se da sam ga gledao na nekom festu.


divan i dirljiv

sa carmen maurom. Carlos Sauria - ¡Ay, Carmela! smesan s tuznim krajem. takve volim.
ima jos jedan koji toplo preporucujem vicente arenda - libertarias sa carmen maurom, anom belen, victoriom abril, miguel boseom. najbolja glumacka ekipa spanije. a prica pocinje tako sto revolucionari upadnu u kupleraj, klasno osveste kurve i one krenu u rat. imam oba dvd-a, mogao bih da ti ispiratizujem, ali bas gledam, nema titlova, dzaba.


Da se ubacim u razgovor - ne

Da se ubacim u razgovor - ne znam da li ste citali, zanr je naucna fantastika, kupio jos prosle godine (krajem 2005)- autor Zoran Zivkovic, a od svih koje sam procitao preporucujem Nemoguce price prvi deo i Skrivena Kamera. Sjajno.


djole

živković - legenda.


Onda se razumemo :)

Onda se razumemo :)


zoran

svetski autoritet za fantastiku. treba uraditi neki dokumentarac o njemu.


Srdjane, mislim da je bilo

Srdjane, mislim da je bilo ideja da se po njegovim knjigama naprave neki filmovi. Ne znam da li se bilo sta desilo po tom pitanju. Vi ste blize tim krugovima od mene, mozda znate nesto?


djole

koliko znam jedino je studio B pre godinu dve radio nešto po kratkim pričama "Skupljač"
a i bbc je bio otkupio neka prava. ne znam šta je bilo sa tim


Ima još nešto

Veteran Puriša Đorđević je, kako čujem, snimio neki ultra low budget film po Živkovićevim pričama, koji se zove DVA, ali ipak proverite ovaj podatak. Film bi trebalo da bude na FESTu.


Potkrepljene informacije

Evo i malo detaljnije...

ZORAN ZIVKOVIC STORY TO BE BROADCAST ON BBC7 RADIO

January 13, 2007 - THE ALARM CLOCK ON THE NIGHT TABLE by World Fantasy Award-winning author Zoran Zivkovic will be read by Anne Massey on digital radio station BBC7 at 6:30 p.m. UK time on Sunday, March 11th. It is part of a series called Fantastic Tales.

________________________________________________________________

ZORAN ZIVKOVIC FILM OPENS IN FEBRUARY

January 11, 2007 - The feature film TWO, based on the stories "The Train" (which was broadcast as a reading by BBC Radio 4 in 2005) and "The Confessional" from Zivkovic's collection IMPOSSBLE ENCOUNTERS, will have its official opening in late February at the Belgrade International Film Festival FEST. The director is Purisa Djordjevic, and the leading roles are taken by Serbian actors Predrag Ejdus, Ana Sofrenovic and Dragan Micanovic.

(From an earlier note from Zoran: Djordjevic, the director, has won a number of international film awards; the producer is a UK company.)


ja sam poslovno

citao nekoliko zivkovicevih knjiga. biblioteka, nemoguci susreti, pisac, sedam dodira muzike. svi ga hvale, a meni je citanje bilo kao kuluk. izgleda da ne kapiram zanr.
bez obzira, preporucio sam, da ne bude da sam zlonameran, bibliotreku za previdjenje i izdavanje, izdata i dozivela ozbiljan uspeh. http://www.cavalodeferro.com//index.php?action=product_info&products_id=58


Dejane, ne znam da li volite

Dejane, ne znam da li volite knjige koje po stilu lice na vase blogove - tople, sentimentalne, za dusu ...
Zivkovic to nije, ali su mu ove dve knjige koje sam naveo neverovatan nacin da se dozivi stvarnost. Ne jednom sam dosao u situaciju da razmisljam u fazonu "a sta bi bilo da sam u tom slucaju uradio ovo ili ono ..." - upravo ono o cemu on raspreda u nekoliko prica. Covek je inace dobio svetske nagrade (mislim da je cak proglesen najboljim SF piscem za 2000 i neku) ... ima na sajtu www.zoranzivkovic.com .
Inace, kad smo vec kod vasih blogova, "Ovih noci sanjam na srpskom" je moj omiljeni blog, a "Danas nam je divan dan" omiljeni blog na B92 moje zene. Uzivam i u vinima, iako nisam komentarisao na vasem blogu.


ja volim smesne knjige

i filmove. samo komedije uspevam da odgledam do kraja. sinovi me zato zafrkavaju.
kazem vam, nije zivkovic moj fah, ali sam ga kao urednik pogurao u portugalu, jer sam shvatio da je kvalitet. on je jedan od 3-4 nasa knjizevnika ikada izdata ovde.
hvala na komplimentima, drago mi je d avolite moje blogove, ali i da ne volite razumeo bih, nema nista da se bas svakome dopadne. :-)
ja volim nusiceve pripovetke i dusana kovacevica a dusan, s ponosom kazem, voli moje blogove (ako me ne folira) :-)


Kovacevic je referenca, ako

Kovcevic je referenca, ako on kaze, onda je tako.
Da nastavite u istom stilu ...
Pozdrav


Je l'

volis i Gospodju ministarku, :))))? Au, da, nije pripovetka. Izvini, Dejane (& ministarka)!


ima jedno 2-3

knjige pripovedaka. citao sam ih pre neku godinu, toliko sam se smejao da sam probudio sve ukucane.
ima jedna kad mu se zena i tasta vrate iz banje, pa kad prave einspekciju po kuci. naivno i beskrajno duhovito. podsmeva se beogradu, a voli ga.


Da

tvoj prijatelj Kovacevic je vise otrovan, ogorcen. Mozda samo jos Sijan tako voli tu nasu brljivost (ko je pisao scenario za Ko to tamo peva?)- to je Srbija, musava, nikakva kao onaj crveni autobus- nista se tu nije menjalo vekovima niti ce ikad-ali, hebi ga, nasa.


dusan

je pisao scenario a sijan rezirao.


Крхко је знање

Волите Нушића, волите комедије. Да ли сте доживели да Вам се због тога подсмевају? Крајем 70-тих сам радио као асистент у једном економском институту и на питање ко ми је омиљени писац одговорих (и награбусих) да је то, због непоновљиве структуре реченице и осталог - Бранко Ћопић.
Пошто су ме исмејали, упитах да ли су икада читали песме Георга Тракла - рекоше нису, те остаде нерешено.
SF жанром сам заражен пре 35 година, највише захваљујући преводима Dr Зорана Живковића у давним БИГЗ-овим едицијама ''Кентаур'' и потом ''Поларис'' - десетине књига чувају фанови. Могу само да посведочим да је четврти наставак многима познате ''Одисеје у свемиру'' Артура Кларка (3001: The Final Oddysey) захваљујући контакту једног нашег спољнотрговинца са аутором у Шри Ланки 1997.године достављен гдину Живковићу, преведен и објављен овде као светска премијера.
Др Живковић је поодавно запоставио превођење и наставио своју каријеру у SF-у као аутор. Хвала му на свему, а мени је утеха то што мој син наставља да чита оригинале. Ваљда је важно да неко уме да напише или преведе лепу реченицу, па био он Нушић, Ћопић, Хемингвеј, Хамсун или Астуријас.


kada bih radio nekakvu

tezu iz knjizevnosti, radio bih na branku copicu.
covek je bio rodejn talenat. pisao je iz ruke. bez editovanja. znate ko to moze? skoro niko.
inace upoznao sam ga dok sam bio mali, i odusevio me je. a njegovim knjigama sam se toliko smejao kao dete. on je od komunista napravio budale, a oni su mu s esmejali - nikoletna - budaletna. zaista ingeniozno. i u najsvetlijoj tradiciji narodne knjizevnosti.


Za neke sitne pare

sam kupio četiri knjige (izdate kao dve) iz Serije nesrećnih događaja Lemoni Sniketa. Prilično je simpatično, bojim se samo da ću morati da se načekam dok se svi delovi ne pojave kod nas.

Jedva čekam FEST, pre svega zbog Klinta Istvuda i Čen Kaj Gea.

I uživam u tišini (najzad!!!) koju samo povremeno prekine "The Letting Go" od Bonnie "Prince" Billy-ja.


visper

gledao film Lemoni Sniket. Vrlo zanimljivo i zabavno. jedan od retkih filmova gde mogu da podnesem Džima Kerija.


A ja sam nedavno gledao

A ja sam nedavno gledao ovaj

http://www.youtube.com/watch?v=dHe57Az7Y6c&search=Zenica%20Bosna%20Celik

i jos ne prestajem da se smejem. Preporucujem ga svima koji ga nisu gledali.


kako se zove

gde ima?


Pise iznad; Dobro ustimani

Pise iznad; Dobro ustimani mrtvaci, a ne bi ti mogao reci gde ima...ja dobio kopiju. Film je napravljen u Bosansko-Slovenskoj produkciji, a Laza Ristovski igra glavnu ulogo.
Neverovatno dobra komedija. Laza je CAR.


A ja trenutno slusam Felu

A ja trenutno slusam Felu Kutija, pa cu kasnije Manu Dibanga,Hugh Masakelu, Orchestra Baobab, Rasa, Mari Boine...ne verujem da cu imati vremena za neki film...usput citam Vojnovicevog Ivana Conkina sa zaledjenim osmehom na licu...


Čonkina

, obožavam dobrog vojnika Čonkina, oba dela su me do suza nasmejala, mučan, ali odliiiičan!


J a imam samo prvi deo, ali

J a imam samo prvi deo, ali se nadam da cu uskoro dobiti i drugi. To citam uvek kad hocu da popravim sebi raspolozenje..Znam vec neke delove napamet. Conkin je zakon!


Drugi deo,

Pretendent na presto je isto odličan kao i prva knjiga...u njemu najviše volim opise Staljina i Berije...
Jedna od meni omiljenih iz prve knjige je Čonkinova, dok sedi zaludan i razmišlja, misao: " Mili muva."
Pa reci !


Ko Haiku poezija:" Mili muva."

A meni su najbolji snovi kroz citavu knjigu, a i ona scena kad Predsednik drzi govor. Treba da govori kako Nemci ulaze u Rusiju, a on se zbunio pa poceo da govori koliko je ko privredio u kolhozu, pa nacisto prolupao.


A u "Moskva 2042",

pa mu u avionu stjuardesa donese malenu flasu vodke, a on pita: "Izvin'te, a za koji je ovo uzrast? Predskolski?"


Kazazoze

afro beat -dobar izbor za sva zaledjena lica :)


Ritam JJ, sve je u tempu..a

Ritam JJ, sve je u tempu..a i brze se odledis.


Apsolutno se slazem sa

Apsolutno se slazem sa tobom, vazan je ritaaaam, ajdeee, opaaa,ukulllele :)


Mislis

Znam ove nastupe sa Szigeta.

Znam ove nastupe sa Szigeta. Kuti je legenda, nema shta


JJ ovo je ako se ne varam

JJ ovo je ako se ne varam Manu Dibango, a Fela je ovo
http://www.youtube.com/watch?v=DVUX3_NsvrE
zajedno sa Jethro Tull.


Znam, ali spominjao si ga

Znam, ali spominjao si ga gore. Gledala sam neke njegove koncerte po Parizu gde je ogromna zvezda i naravno slishala, pa sam morala da ga pohvalim :) Nazalost, Jethro Tull su bili u Beogradu pre jedno, chinimi se dve godine u Bgu, u Sava centru, ali bez Kutija.


Fela Kuti je za mene

Fela Kuti je za mene neprikosnoveni broj 1, ali ga nazalost nisam imao prilike nikad videti live. A taj koncert u Parizu je bio cini mi se '82, a nesto posle je svirao u Amsterdamu. To je sve bilo dosta pre mog dolaska u Holandiju tako da ga nisam za zivota uspeo videti. Sina mu Femija sam gledao dva puta; jednom u Paradisu u A-damu, a drugi put na Noord See Jaaz festivalu u Den Hagu. Oba puta bila strava od koncerta.


Ceo taj afro beat je cool.

Ceo taj afro beat je cool. Ti si ipak vishe nego mi ovde u situaciji da ugrabish neku dobru svirku. Zato uzivaj


Da Afro beat je cool i ja

Da Afro beat je cool i ja zaista uzivam slusajuci ga.


Visper,

kako ja volim sve sto Will Oldham uradi!!! BPB je svet za sebe, kao sto su neki drugi svet bili i Palace Brothers i Palace music generalno.
Clintovi filmovi pet plus, kao i uvek - sentimentalno i u centar, da ne poverujes da je republikanac kako o ratovima zbori.
Nisam proverila program FEST-a, ali ljudi pominju "Little Miss Sunshine" - jako, jako lepo. Onako, i tuzno i da umres od smeha, merak!


Jedva čekam 21. januar...

... ali ne zbog izbora. To je tako bzvz i na izbore se pale samo rikverci. Oni koji su cool (a to su oni koji su pročitali knjigu "Kako biti cool") samo glasaju, a jedva čekaju 21. jer tog se dana na Sci-Fi Kanalu nastavlja Battlestar Galactica!


ivan m

nisi me baš uverio, ali ti verujem za 21.
nažalost, nemam sci-fi kanal, ali sam uplatio malo brži net...šta misliš gde nalećem na sve ove serije.
inače preporučujem film džona karpentera iz prve sezone masters of horror


Moći će da se skine s neta...

... već par sati nakon emitovanja. Sad su usred treće sezone, napravili su pauzu pred Božić, a sada nastavljaju. Jesi li gledao, možda? Po meni najbolja serija danas.


znaš mene

moram da zvirnem sve. i jeste najbolja je IKADA (nivea opet). čekaću da se završi treća, pa onda sve onako u kompletu i kontinuitetu
šta ću kad sa ovisnik o fantastici. ako bude sreće, odoh i ove godine na festival fantazije u brisel


Pitanje ljubiteljima SF-a

Pre nekoliko godina bila je na Studiju B jedna odlična SF serija (superiorna vanzemaljska civilizacija dolazi na Zemlju i pomaže, a u stvari...) koja se završila na dvadesetinekom nastavku, bez objašnjenja. Zna li neko kako bi se i gde mogao naći komplet.


carlo

Nije

Ta o kojoj pričam bila je vrlo inteligentno napravljena, sprave, recimo, nisu ličile na današnje (nego na buduće). Glavnin junak imao je nekog oktopoda oko ruke, s kojim je živeo u simbiozi, i koji mu je podizao mentalni kapacitet etc.


Ovo je sjajno

Glavnin junak imao je nekog oktopoda oko ruke, s kojim je živeo u simbiozi, i koji mu je podizao mentalni kapacitet.

:))))))))


Wu,

pa odatle je valjda sharskom ideja, ono oktopod oko gude.


Angie, ne znam zasto

ali ne bih se iznenadio da je oktopod ima tri kraka...


da

i meni neshto logichno
(ako mislimo na isto)?


drw

ali mu je samo JEDAN bio jak.
i to bi bilo to. molim vas da ovakve pošalice ostavite za blog jedne naše dramaturškinje. please...


A ti, SrkiM

mislis da se kapacitet povecavao samo od KECA? Pa, ima logike ...


drw

ti bi baš da me uvučeš o priču o brojevima :-)
neću da nas posle optuže za plagijat. Ipak, to im priznajem, samo je JEDAN original


Mislis

drw

postoje tri verzije spota. meni je najrdaža ona sa bizonom. evo neki lik je sve tri verzije izmontirao u JEDAN spot
http://www.youtube.com/watch?v=C4gwErEE0Bw


srdjane

kad smo kod brzeg neta, kad ces da mi posaljes invitejshni za Ono da mogu i ja da uzivam u tim serijama :-))))

trep


BoL

znaš da padam na treptanja.
šaljem sutra. jesi li proučila sajt?


pa kad padas da ti dam jos

pa kad padas da ti dam jos jedan :-)

nisam proucila, ne mogu da stignem sve...


Bebo draga,

ti si tehnološki napredovala!? Mislim, ovaj trep i to...


vlasta

beba nam je postala prava hakerka. još malo pa kao andjelina džoli u filmu "hakeri" :-)


taj nisam gledala, to je

taj nisam gledala, to je nesto sa pocetka karijere, a?
nego oces ti da saljes invitation za Ono ili da zovem 'decu'? :-))


Da, Bejbi

mlada hakerka Andjelina. Besna tinejdzerka, hakuje li kahakuje :)


andjelina i ja mlade ko

andjelina i ja mlade ko lanjski sneg. to nam je zajednicko :-))) videh fotke sad sa neke parade, izgleda ko vostana vigura (sorry seggio, znam da ti je najmiljenija). ko barbika iz '50.tih!


Preparirala se, a? Radio

Preparirala se, a? Radio vosak?


pa gle!

pa gle!


Bebe,

maznula ona Breda, pa vi sad mozete o vosku kolko god hocete.


Pa maznula ga, kad je cava:)

Pa maznula ga, kad je cava:)


Pa bash je preparirana. :)

Pa bash je preparirana. :) Obrati paznju na pechat na mishici!


ma brad ko brad, sve kul s

ma brad ko brad, sve kul s njim, jeste ga maznula ali zaista ne kapiram ovaj maska=lice fazon. a sve je kao prekrila tatoo a i nije...ne kapiram.


E, sad ce da kazu Bebe

E, sad ce da kazu Bebe ljubomorne, pa trachare, pa CIA, pa .... ali ljudi pa njen rodjeni otac kaze da je luda. A to se i vidi. Iskijace onaj nesrecni Bred.:) Kukace. Bezace od nje. Bice besh te noge usracu vas :))


gledala sam

ih pre neko veche, STRAVA izgledaju oboje!
A svako iskijava svoje slabosti, shta je tu loshe?!


ma nije nista lose ali maska

ma nije nista lose ali maska na licu ne krije samo nedostatke na kozi, krije i nesto Drugo. e sad sta, to ne mogu da kazem ali evo mozda bi mogao nsarski...on zna to sve :-)


Angie

shto se tiche mojih 50 % ja se samo zezam. Ni ona ni Bred mi nisu bash u fokusu interesovanja, ali ovako usput, malo shale nije na izmet. Pardon, na odmet :)


Drage moje Bebe,

ma nishta nije dramatichno, zdravo je da se neslazemo ponekad-to povecava pozitivnu tenziju:)))))


Kakva bre tenzija zbog Breda

Kakva bre tenzija zbog Breda i Angeline? Nema tog Breda i te Angeline koja ce povecati tenziju medju nama:))


to je draga

figurativno:))))


FEST

Sad sam pogledao program, ima dosta toga zanimljivog, ali i jedan veliki propust. Neće se prikazivati Tamno skeniranje, što znači da potpuno otpada mogućnost da taj film vidimo u bioskopu.


srki bratko,

angie

ti da promeniš ime u angel :-)


srki,

KIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSS!


e da,

i predlog za film:

A Good Woman -Mice Barker,
(po romanu Oskara Wilde-a, odlichni dijalozi),

Napoleon Dynamte -Jared Hess,
(potpuno savrshen)


moze i

the Libertine -Laurence Dunmore


Quote:Napoleon Dynamte

Quote:
Napoleon Dynamte -Jared Hess,
(potpuno savrshen)

Слажем се:)


Quote:Napoleon Dynamte ne

Quote:
Napoleon Dynamte

ne propustiti! veoma simpatican film.

sto se knjige tice, nesto staro ali
jako dobro: B. Pekic. "Kako upokojiti vampira"


Ljudi, juce sam gledao

Almodovarov "Volver" (to je tek sada ovde pocelo da se prikazuje). Imate li neka razmisljanja o tome?


re-volver! eto, tako ja sad

re-volver!
eto, tako ja sad razmisljam :-p


BoL,

idi da spavas, plz.


evo idem, promis! samo da

evo idem, promis!
samo da vam mahnem...


'ku

noc!


Bye, bye baby!!!

Take care.


ja josh nisam,

sad cu, ali oko mene su sviiiii odushevljeni.
Ja njega mnogo volim, poshto uvek ima jasnu ideju, ne razvodnjenu emociju i zenski nachin razmishljanja,
svi filmovi su mu bez padova kroz radnju, mislim energetskih i sve je top, kadrovi, likovi, kasting, eksterijer, enterijer izbor muzike.samo udjesh u njegov svet i plovish.


Pa, znas,

film nije da sam ga gledao zabezeknut, kao sto se nekad desi, znas i sama, ali ne mogu da ga zaboravim. Ostavi nesto s tobom sto te ne napusta, neki sentiment, atmosferu. Ja sam poceo neobuzdano da se smejem, kad je cela sala plakala. A posle sam shvatio da sam mogao i da placem - ili da placem, nisam bio vise siguran. Znas ono kao deca: rone onolike suze, a posle se odmah smeju. Pa, tako nesto.
A uradjeno majstorski sa zanatske strane, za tu temu i to sve. Bez zescih pretenzija. Ljudski film o ljudima.

P.S.
Ej angie, ova sutnja je cool! Sad mozemo da caskamo o stvarima o kojima nikad nismo stigli. A Srbija spava ("Europa suti!" - Sovinisticka Farsa).


ovi svi moji

kazu da mu je to najbolji do sada, a ja k'o za inat u nekoj guzvi pa nikako da stignem, a bash me interesuje,
no dobro, kad pogledam, recicuti shta mislim.

da,da to me kod njega najvishe privlachi shto je ljudski
i shto skroz udjesh u svet koji ti je praktichno stran, obavije te emocijom, ukljuchi te,
(dobro sada smo se svi vec navikli-ali kada se pojavio,
sve je bilo jako novo), a sa druge strane je totalno profi, nema ona zvaka o umetnichkim slobodama i kreativnoj improvizaciji.


Ja mislim da je to umetnost:

da ti neko skrene paznju, kojim god trikovima ume, da te opusti, i da ti kaze sta ima da kaze. Inace, suvise cesto se desava "da citamo dobru knjigu, a da nas boli zub". Tu, prema Platonu, nikakva filozofija ne pomaze.
Da ti neko ugasi galamu u tvojoj glavi, i da ti tiho, jasno kaze sta ima. To je nacin da se razgovara, da se voli, da se predaje kvantna mehanika: da prevazidjes prepreke u glavi onog koji te slusa. Tako je zmija omadjijala Evu, tako rade umetnicih svih doba.
Vreme prolazi. Slusaj! Vreme prolazi. Pridji blize sada. (D. Thomas.)


pa

da!


Ima ta najklasicnija knjiga

"Elements of Style" - Strunk&White (ima na Amazon-u za par buck-ova). Prosto uputstvo za upotrebu jezika. Sve tajne sadrzi za onoga ko ume da cuje, i ima oci da vidi. Nista lakse i nista teze. Pa to, mislim uputstvo, vazi za sve gde se komunicira, a sva umetnost, i zivljenje i ljubav je to (jel' te davim?). Neki kazu "izraz", ali ista je stvar.


ja dozivljavam,

da ili jesi, ili nisi, ako nisi-nikada necesh ni biti.
mislim, neko ili to ima u sebi i tokom vremena je prepoznao da koristi i veruje u taj osecaj, a nekome
mozesh da crtash i on ce da se trudi i da neke korake savlada, ali to nikada nije TO, a opet onaj prvi, to lako notira.

(akomerazumesh-shto bi rekla Beba)


Yep.

It closes the circle.
Odo' da spavam. ' noc.


i penelope je car - narafski..

almodovar je car.. ali poslednje a da valja, po meni, je pričaj s njom..ova poslednja dva taaaanka.. bolji su ovi vaši komentari.. i penelope je car - narafski..


"Kad jaganjci utihnu"

Ako je Vaš naslov aluzija na onaj poznati film, samo da vas podsetim: JAGANJCI UTIHNU PRED KLANJE.


vs

vi baš svuda vidite metafore? naslov tumačite kako vam drago. zato je i tu.


A ko su onda jaganjci iz Vašeg naslova?

Na koje ste jaganjce mislili? Niste valjda mislili na ove što se danima dernjaju i obećavaju kule i gradove, a što su u ponoć utihnuli silom izbornog zakona? Pre bi se reklo da su to lukave lisice, vukovi i slični junaci Ezopovih i drugih basni. Izvinite što Vas nisam najbolje razumeo.


vs

jeste li čuli za izraz "vuk u jagnjećoj koži"?


Metafore

Čini mi se da jesam, nisam baš siguran. Ali onda je ipak reč o metaforama.


LCD Soundsystem

Narocito pesma: North American Scum
Film: Bobby
Knjiga: Hegemony or survival

Nijedan cert, nijedno javno DJisanje...
U ekipici jedna prinova, Satya, nek' je ziva i zdrava!!!

Dobar Kush
Ziveo Januar


moze i neka insajderska informacija..

..ako ima, o celebrity BB, na forumu se razvila lepa diskusija ko bi mogli biti akteri, dali su ljudi puno kreativnih predloga


sa palube

jes da ti kažem, pa da me ove intelektualne strukture ponovo žigošu za propagiranje kiča i šunda :-)
kad nešto saznam, javljam. u međuvremenu u britanskom BB spektakl.


Britanci vs. mi

:) Onda dobro, postujemo kulturni intermezzo. Za Britance sam videla, paznju mi je privukla i cinjenica da im na sred sobe stoji velika pepeljara kao po cekaonicama u Domu zdravlja


u međuvremenu u britanskom BB spektakl.

i to pravi. Sa sve pucanjem i pevanjem. Bollywood glamour vs Essex girls.


drw

a tek Ken Rasel! pobeže čovek drugog dana. baš mi je žao što mu naše ministarstvo nije odobrlio pare da snimi film o nikoli tesli. kakav bi to film bio!
http://www.youtube.com/watch?v=c_u1OB8h-AE


Wu,

citala sam kako je skandal zasao i u rasizam (spram te Bollywood sekcije, pa se pominju i tuzbe), a, sto ih je posebno pogodilo, i u kulinarske sposobnosti doticne predstavnice (kao, nema pojma da kuva, sve joj je prekuvano i smrdljivo).
Americka stampa odusevljeno prenosi...


Da

povlače se i sponzori, mada sve dosta liči na publicity stunt jer je pre incidenta gledanost (a i ulozi na kladionicama) bila u strašnom padu (ja, na žalost, nemam nijedan minut staža gledanja tog smeća pa su informacije samo iz medija koje pratim). Row su još podgrejali i Indusi, koji su počeli da spaljuju lutke sa likom direktora Channel 4 (sic!) širom Indije.

Da, pominjale su se navodne higijenske navike stanovnika podkontinenta, bilo je rasizma i u obrnutom smeru (crni contestant je jednu od svojih belih koleginica nazvao 'white trash')... Sve u svemu, veselo, ruke gore, zabavljamo se!


Des' Srdžane?

Maločas sam sabirala utiske sa nekim prijateljima o tome koji nam je best dvd koncert ever. Na prvom mestu moje top liste i dalje je koncert koji mi je oduzeo dah, te ga toplo preporučujem: Bryan Ferry, Rex, Paris!! To je mr Ferry sa jazz orkestrom. Fenomenalna svirka, jednostavna scenografija, soft light, samo im se bele košulje i note sijaju, super izmontirano. Kao kontrast matorim džezerima tu su i sexi gudačice plus plava harfa koja svira i udaraljke.
Ultimativna uživancija!


vlasta

zanimljiv problem. kako sve svesti samo na jedan dvd. nažalost nisam gledao ferija. hm, šta bi meni bio the best koncert? da ne budem dosadan, ali Sylvian/Fripp Road to graceland, negde 1993. Kad čujem live verziju pesem Damage, sav se naježim.


Znaci dandy u godinama

i dalje nikuda bez sexy ladies - ako ne models, onda gudacice (a to jes' fantazija jos suptilnija, narocito violoncelistkinje).
Bas cu potrazim, obozavam Mr. Ferry-ja!

A kakav je bio na beogradskom koncertu?


Šta reći?

Ja sam sedela ko luda ispred bine. Super je bilo! Standradna, Roxi Music varijanta. Bila ja i na after party. Dobar je....
Ali ovo u Parizu, ovo je drugačije. Obavezno pogledaj! Biti ćeš mi zahvalan!


V,

"Obavezno pogledaj! Biti ćeš mi zahvalan!"
I jos vise od toga - bicu ti zahvalna.


Ijuu ju!!

Volim što si, baš neka si...Sorry, nisam razmišljala, i ja sam bila muško par puta...


tišina.. mir i tišina.. :))

jeste da je nova 007.
nu, ništa novo nisam slušala/čitala
samo se podsećala dobrog starog..
jonathan richman
ana jergensdoter
i zvonka, gazivoda zvonka..
+ daniel kovač.
oh, jesam nešto novo:
divnu poeziju novostečenog e-prijatelja,
krešimira butkovića.. doduše u elektronskoj formi,
ali u tome se možda i krije draž..
a gledanje.. od toga se odmaram.
;)


Nesto me Remark u zadnje

Nesto me Remark u zadnje vreme opet zainteresovao. Prilicno dobar kad neko hoce da pobegne od svoje bede u neciju tudju, a Remark je genije sto se tice ilustrovanja te bede.


sto se filmova tice

sto se filmova tice kriziram...
ostalo sve po starom, ali dobrom: P.J. Harvey, Ian Brown, John Lennon, Bloc Party, Thom Yorke, Razorlight, Jarboli, KKN...
na drugoj strani: Daniel Kehlmann, Bert Brecht, Miguel Pinero, D. Albahari, Danilo Kis...


U 2007. sto se mene tice

U 2007. sto se mene tice 100% pure funk&soul je ponovo u modi i to onaj iz sedamdesetih. Trenutni hit za groznicu subotnje, kisne, veceri su Creative Source - Who Is He And What Is He To You. Verzija 11 minuta , ludnica.
Od knjiga, trenutno Orhan Pamuk - Istanbul i po stoti put Selbijevo Poslednje skretanje za Bruklin jedno od Top of The Pops na mojoj EVER (NIVEA) listi.Jednom sam gledao i film ali me cudi da se vise nikada nije nigde ponovo pojavio , ili sam ja nesto propustio?
A film.....hmmmmm...nemam pojma , tu sam izgleda pogubio sve konce. Anyway bilo koji Martial Arts , sto se mene tice , uvek je dobrodosao.
Srki, slazem se da je Snow Born Sorrow totalna NIVEA, s tim sto je meni Banality of Evil favorit i The Day The Earth Stole Heaven.
A kad je u pitanju filozofija zivota lao ce kao i obicno i ostali kinezi.Sto neko jednom rece na tvom blogu, ljudi su izgradili civilizaciju posmatrajuci svet oko sebe.
Da sumiramo, dakle:
Funk&Soul&BruceLee&And other Martial Arts&Istanbul&Brooklyn
pa nije lose za jednu izbornu cutnju
Da dodam nesto i od struke: Marsel Mos kao i obicno i Zan Pol Ru - Religija Turaka i Mongola...e da kod njih je broj 13 smatran srecnim:)


Срђане,

Надам се да нећеш замерити на препоруци :)
JU-ON (Takashi Shimizu), само за љубитеље тог жанра.
Али, да буде јапанска верзија. Американци су га екранизовали као "The grudge" и ништа не ваља.

И још један... "клетва 2". Ја остадох ту без текста... Једно двадесетак пута се најежих и стресох гледајући тај филм. Одличан је.

п.с.
Не гледајте га у мраку.


llily

već i vrapci znaju da obožavam horor. pogotovo južnokorejske (valjda se tako kaže?). Priča o dve sestre mi je bio do skora na top 10.


Pošto voliš horor

Verovatno si gledao THE HOST Bong Joon-hoa koji je režirao MEMORIES OF MURDER. Ako nisi, obavezno. THE HOST mi je jedan od najboljih filmova godine. Južna Koreja u punoj snazi.


Dimitrije

Nije normalno koliko dobrih filmova dolazi iz Južne Koreje poslednjih godina! Memories... je genijalan film. Vidim i da je trend da se pravi rimejk u Holivudu. Malo su ostavili japanski film po strani.
potražiću HOST.
sada sam se setio jednog filma koji me je prošle godine oduvao sa sedišta, a nije horor: Mišel Gondrijev The Science of Sleep. Potpuno sam otkačio na film. Ovo je sve ono što je Eternal sunshine... mogao da bude, ali nekako nije (verovatno zbog Džim Kerija).Gael garsia Bernal je prosto fenomenalan. nadam se da će se pojaviti na nekom divx-u li dvd-u.

Mislim da ću ponovo početi da čitam omiljenog SF pisca: Den Simonsa. HIPERION
ova godin aće mi biti više revisited starih stvari


ZA KACUNCICU!

Da to nije onaj Dimitrije “za Kaćunčicu” Vojnov...
Sjajna uloga...

Šta da kažem nego: Bravo drugari.
Vjerovatno sada štucaju neki dobri, dragi likovi:

P.J. Harvey,
Almodovar,
Sylvain,
Kovačević,
Zoran Živković...btw nije mi se dopao ali čitaću ga još. (ima dana za megdana). Naravno, respect za znanje – koliko nam je samo knjiga preveo i približio, radovi Hawkinga, Segana, mislim Leonidova i Penrouza... Puna mi biblioteka njegovih sjajnih (elegantnih) prevoda... ukoliko to nije neki drugi ZŽ...

Elem, svima toplo preporučujem prije spavanja:

Tatomir P. Anđelić “Teorija vektora”, akademik Đorđe Lazarević “Vremenska raspodela uticaja usled naponskog stinjavanja betona” a pod obavezno P. Jovanović "Rešenje kontinualnog nosača pomoću Klapejronovih jednačina i osnovne ideje metode sila“.

Ma šalim se, naravno. :)))

Evo po sistemu 3 x 3 (vjerovatno ste gledali, slušali i čitali ali nije na odmet...)

KNJIGE

1. Landvermesser K. (Zemljomjer K.) u potrazi za Klamom u romanu ”Zamak” Franca Kafke koji doduše, nije završen ali ne smeta...

2. Knjižica "Lynch on lynch" Krisa Rodlija o radu Dejvida Linča
je prilično zanimljiva; ko voli ovog “uvrnutog” slikara-režisera-glumca-scenaristu-dizajnera namještaja-fotografa itd. zaista ce uživati čitajući razgovore s njim.

(btw, Neko je Nekad, Negdje na Nekom blogu
pitao za prevod termina "UNCANNY" na srpski.
Prema prevodiocu ove knjige značilo bi - "ONOSTRANO". )

3. Bilo šta od dobrog starog čika Miše Pavića... uvijek mu se vraćam, neko veče sam se tako lijepo odmorio i nasmijao čitajući “Mali noćni roman”; prava terapija, bar meni, jer kad odrastete na takvim “ciglicama”, reagujete ne njih uvijek...

no ukoliko se čini otrcanim evo brzo zamjene:
Roman počinje tako što čovjek razbijene glave na dnu bunara leži mrtav i razmišlja... (između ostalog i o tome ko ga je ubio...) – Orhan Pamuk “Zovem se Crveno” ...

MUZIKA

1. Radomir Mihailović Točak i grupa Smak...

...Hitopadeza, Arija Dijamond, Tegoba, Nebeski splav, Matematika druge vrste, Talisman, Maht pustinja, Plava Pesma... u suštini bilo šta tj. sve!. Posebno ploča "Zašto ne volim sneg" (1980) Ovo ne treba puno isticati, ko zna zna, ko ne zna... dva.

2. kompozicije pijanistkinje Azize Mustafe Zadeh...

Obavezno pronaći album “ALWAYS” (1993) sa John Patituchijem i Dave Weckl-om. Remek djelo...

3. hajde recimo... međimurske popevke... bilo koji izvođač.. Elizabeta Toplek (teta Liza), Gusti Dragstar Bend, Rundek, Vještice ili neko treći nije bitno... Divna muzika...

FILM

1. Jim Jarmusch "Stranger than paradise" (1984) sa John Luriem koji je napisao muziku...

2. mislim prvi značajniji film Quentina Tarantina “Reservoir dogs” - istina mnogo psovanja, fucking this, fucking that, skoro svaka druga riječ je “F” word (QT kao i onaj Madonin mangup Ritchie su baš bezobrazni i brutalni...:)) ali gluma je zaista vrhunska - Tim Roth, Harvey Keithel etc.

3. Elephant – Gus Van Sant...

To je to. Uživajte...


Морам да те поздравим...

између осталог, због СМАК-а :)
Ко зна зна :)

п.с.
Исправкица мала... Зашто не волим снег је из 1981.


SMAKOLOGIJA

SMAKOLOGIJA :) Čitava nauka bre.

E pa Lilly, ovo je onda početak jednog veeejikog bjog pjijatejstva! :) Da, da, u pravu si. 1981 godina. Pošto nisam baš neki redovan bloger ostavljam ti na ovom mjestu veliki Nikolin

Pozdrav sa zakašnjenjem


Smakovci

Pozdrav za Smakovce!
Ja bih rekla Da je LP "Zasto ne volim sneg " iz 1984.god.
1981 su se razisli.( Posle LP Rock Cirkus )
Upravo slusam album Zasto ne volim sneg!
Jos jednom veliki pozdrav


Колико ја знам...

Јуна '81. су одлучили да престану са радом (лоше прошао Рок Циркус, због смрти Тита), па су на Калемегдану одржали опроштајни концерт - и тада су извели део материјала са тек снимљеног албума Зашто не волим снег. Значи, већ био снимљен.
Википедија каже да је '84. година у питању... не знам због чега, када на самој плочи стоји да је '81.
Тек '86. су се поново окупили.

Велики поздрав Славици, Бранку и Николи :)


Slucaj TNT: Nadjeni podstrekaci?

Ih, bre, Srdjane, al' si naivan :)

Koja tisina?
Evo upravo komentarisem Biljanu Srbljanovic koja je na tvom blogu pre samo par dana pridikovala o tome kako vodis predizbornu kampanju i kako to nikad ne bi radila i sl., a otvorila je temu par sati pre predizborne tisine u kojoj vise nego ocigledno lobira.
Sta reci...


bdejan

za sve je kriv argentiski kikiriki. za detalje pitati gospođu milić.


SrM

pozdrav od 3 praseta!!!
3-)


3p

možda je praseta tri ali JEDNA je majka.


je li SrM

sta mislis, jel` bi mogla ja da te za ovo kratko vreme vrbujem, sve pisuci u siframa?
Sorry, majka je u 23i30 zamolila da se vise ne agituje i obecala brisanje sutradan, ako se prekresi. Moderatori prihvatili da dezuraju u toku noci. Znaci, ako nije izbrisano, moderatori su procenili da je OK.
O kakvom kikirikiju pricas?
A bombe ne komentarises?
3p


3p

ništa ja tebe ne razumem. majka-krmača? znači bilo agitacije?
što se bombi (?) tiče:
šta god da kažem protumačiće se pogrešno.
situacija je strašna, kako god da okreneš.
što se tiče argentinskog kikirikija, to možemo drugi put.


SrM

A ti si mislio na moju majku. Sorry, ja sam mislila da govoris o svojoj majci.
Pa za koga ces da glasas? Ali u siframa. Mene je 2 dana zezao SBB ( da im sve po svim spiskovima hostaplerskim!!!)pa nisam mogla ranije da pitam. Rekao si mi dve opcije koje ne volis, pa pretposftavljam da je on u sredini. Jesam li pogodila?


3p

da te neznam, pomislio bih da je tvoj post uvreda :-)
nešto nam metafore baš ne idu od kada je izborna ćutnja.
nisam shvatio koja ti je majka zabranila agitovanje.
ja nemam političku majku (oca) kako hoćeš. Nism od onih koji se definišu preko političkih stranaka i političkog delovanja. ima lepših stvari u životu. Film npr.
ali kad si me pitala...
http://www.youtube.com/watch?v=1iT77soRW28
a nisam ljubitelj grupe, pesma mi je zanimljiva


Velika mama

nestade komentar...
nisam siguran jel to bila šala ili pretnja?


velika sestra

samo te posmatram:)

PS ni ja ne znam gde nestade


RE: velika mama

kako nestade komentar? koji?


3p

učinilo mi se da sam video gospođu milić. čak sam siguran da sam je video na svom blogu, jedino nisam siguran da li se šali ili preti


da, da , ..ja sam ti se preTstavila:)

lw


milicka

samo sedim i gledam te. ako postoje pravila i zakoni, ami ih ne postujemo, kako cemo posle ocekivati da ih drugi postuju? ja sam sve svoje blogove (a nisu ni priblizno tako agitatorski kao tvoji) zatvorio za komentarisanje jos juce. kovelim, propisi su propisi.


samo nastavi da gledas

ali sire. tvoj blog tesko da je agitatorski :)) sorry, sedis na suvise stolica...ne ide...

mi smo sve svoje blogove pozatvarali preksinoc.

pa je neko cackao mecku.

ajd da ne trolujem coveku, a i kapiram da nisam rado vidjen gost...


ja sam naveo spisak principa za koje se

od reci do reci, zalaze jedna politicka opcija. od reci do reci. tekst skinut s njohovg sajta. usput lep i poetican.

sad sto je publika malo nepazljiva, pa ne ume da procita izmedju redova, to je vec problem publike. ja pisem za bistru decu. ne mogu da potcenjujem citalastvo.


ti pises za svoj interes

i to se provali. a ne iz ubedjenja.


koji penisov

interes. ma necu da se upustam. ja ne zivim od politike. zalazem se za opste vrednosti - ekologiju, pravdu, mir. ne lozim se ni na jednu vojnu organizaciju a posebno ne za one koje bi mogle sve da nas potamane.
opsesivna si, draga moja, i time samo sebi skodis.

edit, jel bolje ovako?


Ups!

taman sam htela da predlozim jedan koncert kad ono ju ju. Jel banuju za ovakve rechi i VIP ili samo boraniju?


jjb

ne vidim u čemu je problem. dejan se samo slikovito izrazio. da ga svi razumeju. a i ovde na mom blogu je rado viđen gost.


preveo sam na latinski pojedine

reci. a mogu i sve, ako publika zahteva.


dejane

pa ne znaju baš svi latinski! pričaj srpski da te ceo svet razume :-)


Hval Dejane, ne treba mogu i

Hval Dejane, ne treba mogu i sama. Publika? Ide aplauuuuuuuuuz:)))


Naravno da nema problema,

Naravno da nema problema, Dejan nije problematichan za razumevanje. Stvarno sam htela da vam predlozim dobar koncert, ali me presekla slikovitost. Za manje slikovite rechi, onomad, dobila sam zuti karton od moderatora. Eto, ipak nismo svi isti. Nekom je zivot majka, nekom maceha. :)


Moze. A moze i sleng -

Moze. A moze i sleng - budzin, stojkov, djokin, patkin....


lw

možeš slobodno da troluješ. to što neko nije rado viđen gost, ne znači da ću da ga teram. samo brišem ako pretera. pitajte vašeg kolegu draga k.
samo sam zaintigiran, zašto ste ostavili komentar. ništa više.


lw

šta god to značilo. nisam siguran da treba da ulazim sa vama u diskusiju. vidim da sam vam ja nešto posebno zanimljiv (mada ne znam ni sam zašto) čim ste mi posvetili čitav pasus.
a i često se pozivate na moje ime. ja ću to (bez obzira na sve) shvatiti kao kompliment.


deal

jeste zanimljivi.

jos sam besna:) kad sam vam otkucala pozudi komentar na onaj referendumski post, nesto je bilo o tome da vozim ja jebeni jugo, etc...cela stran,jebote, kad ono, da posaljem, blog zatvoren, bez najave, nistaaaa.

palim


SrM

Jel` moze peace medju vama, al ` da sutra glasas za 3 (mislim na tripraseta)
Idem da poslusam pesmu, iako je dosadna. Vidis kako se ja zrtvuhem, pa mogao bi mali i ti ...


SrM

Ne volem U2! A u spotu je jos zanimljivi auto.
Meni niko nije zabranio agitovanje, neko su blogeri zamoljeni...bla,bla,bla....
Ma sta mi naprica, ne definises se preko politickih stranaka. Nego kako? Protiv!? Zaviri samo u svoj blog!

PS Nisi mi odgovorio na pitanje


3p

ja ti odgovorio. Slušaj pesmu.
zavirio sam u svoj blog i...
zašto misliš da politika mora svakome da bude alfa i omega života? može tu i tamo (pogotovo pred izbore) da dođe u centar pažnje.


SrM

Ovo ponavljam, mislim komentar na koji mi nisi odgovorio:

"Jel` moze peace medju vama, al ` da sutra glasas za 3 (mislim na tripraseta)
Idem da poslusam pesmu, iako mi je dosadna. Jel` vidis kako se ja zrtvujem, pa mogao i bi ti malo... "
mislim da glasas kao covek, a ne da se svadjas. Bezveze!

Pesmu sam poslusala. Interesantan je pocetak:
" Is it getting better,
do you feel the same...?"


3p

mislim da razmena nije adekvatna. ti preslušala pesmu, a ja treba da idem protiv sebe.
takva agresivnost mi ne prija. a i kad počneš da postavljaš pitanja odmah si sumnjiv.

Is it getting better
Or do you feel the same
Will it make it easier on you now
You got someone to blame
You say...

One love
One life
When it's one need
In the night
One love
We get to share it
Leaves you baby if you
Don't care for it

Did I disappoint you
Or leave a bad taste in your mouth
You act like you never had love
And you want me to go without
Well it's...

Too late
Tonight
To drag the past out into the light
We're one, but we're not the same
We get to
Carry each other
Carry each other
One...
Have you come here for forgiveness
Have you come to raise the dead
Have you come here to play Jesus
To the lepers in your head

Did I ask too much
More than a lot
You gave me nothing
Now it's all I got
We're one
But we're not the same
Well we
Hurt each other
Then we do it again
You say
Love is a temple
Love a higher law
Love is a temple
Love the higher law
You ask me to enter
But then you make me crawl
And I can't be holding on
To what you got
When all you got is hurt
One love
One blood
One life
You got to do what you should
One life
With each other
Sisters
Brothers
One life
But we're not the same
We get to
Carry each other
Carry each other


SrM

Pa, evo ja nisam agresivna.
3p "Did I ask too much?"
SrM "Did I disappoint you?"
together: "Too late..."
the day after tomorrow

Vidis kako je pesma lepa i pomirljiva. Batali buku i bes.
Glasaj za trio, pleeeeeeeeease.


3p

šta sam ja sada tu bitan, kada kažete da imate preko 10%.
ovaj tvoj poziv mi više liči na poziv očajnika (da me ne shvatiš pogrešno).


SrM

Svaki glas je bitan! Ja ne tvrdim da LDP ima preko 10%, vec preko 5%. Kad pogledas istrazivanja, nista ne mozes da zakljucis. Razlikuju se katastrofalno. tako da cemo tek sutra videti krajnji skor.
Zasto tebi svako ko nije agresivan izgleda kao ocajnik?
Pa ne funkcionisemo svi ( hvala bogu) kao manicno- depresivci. I nije sve ili-ili! ( dobro, malo za jeste za izbore)
Evo, sad se ti vrati pa procitaj pesmu.


3p

možda se nisam dobro izrazio: tvoj poziv za glasanje za tu opciju mi je delovao kao vapaj očajnika, pogotovo ako znaš da sam veoma protiv.
verujem da je svaki glas važan, pogotovo ako si na 4,5% :-)
naravno da nije sve ili-ili, ali su me upravo iz te opcije ubeđivali da je sve ili-ili.
moram da ti kažem:

http://www.youtube.com/watch?v=hPBtf05PwOc


SrM

Stvar je u tome sto ti meni ne izgledas kao "veoma protiv" . Samo se ponasas kao dete.
BTW ja imam rezultate svih istrazivanja, a ne samo stretgic m., koje placaju narodnjaci. I rezultati se krecu od 4.5 do 9%
Drugo, ono sto sigurno znam, mnogi, narocito straiji glasaci, nece javno da govore o tome. Kriju.
I ovo sto ti govorim je provereno, pouzdano, nije ni iz besa ni iz ocaja.
Pozz


3p

ti si već druga koja me "optužuje" da se ponašam kao dete, da sam detinjast. mora da si razmenila recept da dramaturškinjom.
protiv vođe, veruj mi veoma sam protiv. žao mi je niekih drugih ljudi koje veoma poštujem


SrM

Ja tebe uopste ne "optuzujem", a i ne menjam recepte za ljude, samo za hranu, mada i to retko. vise volim da izmisljam nove.
Moj zakljucak je da ne zelis da rizikujes. Ja hocu! I to nije za zaljenje. A i nisam nespremna da za svoj rizik platim. Znam da uvek ima razlicitih motiva . Moj je zaista posledica promisljenosti, ali to ne bih sada i ovde (pisala sam negde, pojma nemam gde. Tamo gde su slike letecih prasica)
Ali, znaci ipak je tacno da nisi bas previse protiv. Pa, dobro! Kako hoces. Necu te vise ubedjivati. Ostavljam tvojoj savesti da prosudi do sutra ( zapravo danas)
Ja se odjavljujem. Bolesna sam ovih dana, pa nisam vise za sedenje do kasno u noc.
Pozzz
PS I mani se te ideje o Vodji. Prevazidjeno. Jedan je na onom svetu, a drugi sedi tamo gde mu je mesto


3p

nije to moja ideja o vođi. čuo od samardžića. da budem precizan Mali Cezar. no nije bitno. meni su i savest i ruke čiste.
nadam se da ćeš brzo ozdraviti, jer ipak zdravlje je najvažnije.


SrM

Ma kakvi crni Samrdjici! Imas valjda svoju glavu, pa prosudi sam. I sta fali Cezaru? Ja imam vise problema sa Brutom&co. Ubise ga iz zlobe&pakosti, bede, protuve i sitne duse. I bas tih mi je pun k.... ( kufer)
E, sad stvarno kraj. Padam, od umora.
Pozz