Skip navigation.

Labris

Banka hrane

 
Srbija 2020

Milos i Violeta u Novoj Srbiji

Milos govori za blog:

Pojavila su se dva skinhedsa, jedan mi je rekao, vidi pedera, on je u Zenama u crnom, ja njega znam, zbog njega imam krivicnu prijavu.

Violeta mu je odgovorila: Meni nesto kazes?

Onda me je uhvatio za kosu i savio me, Viki ga je naprskala sprejom , on me je pustio, drugi ju je povukao za ruku, ona je i njega naprskala, on je nju gurnuo niz stepenice izmedju Sremske i Prizrenske...ona je pala i izgubila svest...vratila se svesti modra po desnoj strani lica...

Sve ovo u pola jedan sinoc u povratku iz Doma omladine

Saopštenje o napadu na aktivistkinju i aktivistu Žena u crnom

Dana 22. januara u 00.30h u prolazu ulice Sremske ka Zelenom vencu, od strane tri pripadnika skinhedsa, napadnuti su aktivistkinja Žena u crnom Violeta Đikanović i aktivista Miloš Urošević. Treba napomenuti da smo se vraćale iz Doma omladine gde smo, čekale rezultate izbora, u izbornom štabu Koalicije LDP-SDU-GSS-LSV.
Jedan od njih je Milošu dobacio: „Vidi ga, peder jedan. Ja tebe znam. Ti si u Ženama u crnom. Zbog tebe imam krivičnu prijavu.“
Violeta je reagovala, obratila mu se: „Meni nešto kažeš.“ Na to je on krenuo ka nama i uhvatio je Miloša za kosu i povukao ga ka zemlji. Violeta mu je naprskala sprej u oči, kada je drugi neonacista uhvatio nju za ruku. Ona je i njemu naprskala sprej u oči. U tom trenutku je on nju gurnuo i ona je poletela ka stepenicama. Pala je niz stepenice na desnu stranu lica i zadobila modrice.
Odvedena je na Urgentni centar, gde je konstantovano da nema preloma već kontuzija lica. Pozvana je policija koja je rekla da mi dođemo sutra da damo izjavu umesto da to učini odmah. I ova okolnost samo potvrđuje položaj u kojem se nalaze mirovne aktivistkinje i aktivisti, branitelji/ke ljudskih prava u Srbiji čija je bezbednost ugrožena kako od strane države tako i od strane neonacističkih, klerofašističkih osoba i grupa. Logičan nastavak medijske hajke i demonizacije obično su fizički napadi, na koje nadležne institucije ne reaguju. Srbija je i dalje prostor nekažnjivog nasilja, u kome se nasilje nad drugačije mislećim i različitim opravdava.
Mi, Žene u crnom, smatramo da je ovaj napad politički motivisan i predstavlja kontinuitet kampanje napada na Žene u crnom još od početka rada 1991. godine. Metode su menjane, u zavisnosti od političkih okolnosti, ali Žene u crnom, kao i srodne organizacije uvek su bile objekat napada zbog zalaganja za drugačiji vrednosni sistem, a pre svega zbog istrajnog, javnog i jasnog zalaganja za raskid sa zločinačkom prošlošću. Smatramo da su ovakvi napadi nastavak rata niskog intenziteta - proizvodnje straha, zastrašivanja drugačijih, različitih u Srbiji. To nas neće nimalo obeshrabriti već ćemo, kao i do sada, svim nenasilnim sredstvima  nastaviti naš angažman. 

Beograd, 22. januar 2007.                                                                                Žene u crnom
 
 

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=01&dd=22&nav_category=11&nav_id=228660


dobro jutro srrrrrrrrrrrbijo

what is next?

cccccccccccc sramota


Hapšenje,

nadam se...


updejtovacu

ne hapsi se ovde tako lako zbog prebijanje zena i pedera


Da ne pricamo o ubistvima

Da ne pricamo o ubistvima novinara, vojnika i raznim drugim drzavnim zlocinima.


vala bas

vala bas


Znate kako je,

neko nije kriv dok se ne dokaže da je nevin...


a do tad...

vi nevini...


Pa i Kostunica, Stojkovic i

Pa i Kostunica, Stojkovic i Rade Bulatovic su onda nevini


Užas!

Jasmina Tesanovic: ne hapsi se ovde tako lako zbog prebijanje zena i pedera

Smrt fašizmu, sloboda pederima i ženama!


uzas 2

Zena fasista je cesto gora od muskarca fasiste."...da,ali kontekst...".Kontekst je taj da ste stvarno ponekad malkice ekstremne.ZENE SU POTPUNO JEDNAKE SA MUSKARCIMA!To se ne zaboravlja.Ne brinite se,zene,sazrevanje(oslobadjanje)vam ide na ruku.Svet je u procesu takvom da kada slabijem trebaju "misici" on ih dobije kad-tad,na ovaj ili onaj nacin,ako prezivi,a vi cete preziveti,naravno.Kada dodje "vase vreme",kada budete u poziciji da potpuno iskoristite potencijale(koje vam cesto na silu guse)necete biti ni bolje ni gore,jer ste jednake.Mozda hocete da kazete da ce svet biti mnogo "bolji" kada se zene "dignu" na mesto koje im pripada?Bice bolji uonoliko koliko ce svet biti zreliji po raznim pitanjim,a ne samo u ravnopravnosti medju polovima.Ta "pitanja" ce vas i "pozicionirati".Vi cete biti za to zasluzne(ne samo vi,muskarci ce vam pomoci i to presudno)i hvala unapred!!!


Jasmina,

sta pametno da ti kazem?
osim da mi se povraca od Srbije. To sto rade skinsi odrazava raspolozenje vecine stanovnika.
DSS+SRS+SPS+G17>80%


Pa i Kostunica, Stojkovic i

Pa i Kostunica, Stojkovic i Rade Bulatovic su onda skinheadsi


nije trebalo

da menjaš


Ne menjam, nego variram.

Ne menjam, nego variram.


kad bolje

razmislim, pa odem do najdubljih dubina i shvatim suštinu
moram da priznam
da si u pravu


ima istine u tome

ako se setim se za pocetak vec samo onoga sto se desilo u Bircaninovoj u subotu uvece. Ali mislim i da je "skinheads" suvise blago za njih, amnestiras ih. Oni su zlocinci.


Pre svega su

Dzukele. Ima dzukela kojima ceo zivot prodje a okolnosti ne dozvole da postanu i zlocinci. Ima i zlocinaca koji budu amnestirani. Od toga da su dzukele nema nacina da se sakriju.


potencijali

Prepun svet,zivot,priroda,istorija neiskoristenih potencijala.Neiskoristen potencijal vrlo cesto je "pakao"("CINI STA TI JE VOLJA"nije moj moto,da me neko ne shvati pogresno).Pojmovni koncept od koga nam dolazi i pojam zla MI nekako zastareva.Destrukcija je bolje.Talentovani smo za destrukciju svi.Cak i "dzukele".Trenutak od kada je do nas,je trenutak izbora.Hvala "bogu" nismo jednaki.Tesko je pricati u tudje ime.Kakav izbor ima majka iz Bijafre cije dete umire trakta prepunog CClarvi kojoj prilazi zlocinac i leci joj dete za ulazak u njegovu Policiju.Cini se preterano,extremno,ali su onda i statisticki podaci i postotci extremni.Cini se da je extreman svet.Cini se da imamo srece vise od prevelike vecine.Kombinacije kombinacija kombinacije.Zasukati rukave,pa pravac teren.Nista nije samo po sebi.Sve ima razlog,pa i dzukela opravdanje.Zato,inicijativa.Na ovom blogu 95% istomisljenika koji se tapsu-emo po ramenu.Zabavljamo se,tvrdimo pozicije(posle izbora i pazar DS,LDP...).Kada sledeci put na ulici sretnes nepravdu iskoristi potencijal,jer kada si je prepoznala znaci da si zrela da primenis svoja vrednosna nacela!


& co.


DA

Bubalo je provereni skins(shala).Ne radi se o skinsima nego o standardima,vrednostima...Nista nisu uradili da se primitivluk po tom pitanju osudi,cak su i tapsali sto po ramenima,sto po mitinzima,na koncertima(S.N.God.-Corba V.S. Ceda.Tapsala vrhuska sa jednim od OCEVA SRPSKE NACIJE koga se cerka stidi,pa ga ne stavlja u predloge svoje emisije).Jedno od poznatih lica koji je ucestvovao onog dana kada su homici prebijani na trgu je pevac grupe 357.KO je to ikada spomenuo,a videli svi?Taj besni decko podrzava Kostunicu,ali i ovaj njega.Gde je bila policija kada su paljene dzamije po Srbiji?


pobedili ljudi

sinoc i slavili na svoj nacin


pobednici


dragi corn, nemas nesto lepse za good morning

dragi corn, nemas nesto lepse za good morning


Sta cu Sonja

kakva jutarnja vest takva i slika. Evo jos malo kako se brani zlocinacko srpstvo:

da se podsetimo - beograd 30.06.2001.

Jasmina, da li su ikada ovi identifikovani i kaznjeni?

Edit: ovo pitanje je ozbiljno (mozda sam ga malo lose srocio) jer ne znam nista o tome. Koliko je uopste nasilnika posle tog dana izvedeno pred sud i da li je i jedan kaznjen?


Mlad decko sa slike...

...ne radi nista. Nikada nije isao, ili ako jeste, zavrsio je samo tri razreda osnovne. Sta ce njemu svet, kada tom svetu i ne pripada. Inace, svi se pozivaju na boga i svece, sa ikonom, ili bez nje, smerni u crkvi kobajagi, pognute glave...Strasno...Letos sam, na Kalenicevoj pijaci,videla ljude koji su mirno gledali kako Ciga bije svoju zenu koja je oblivena krvlju, posle muzevljevog sutiranja, jedva ustala. Samo je nas nekoliko odreagovalo. Pitala sam taksistu koji je u redu stajao sa ostalim taksistima, zssto ne pozove pomoc preko radia. On mi je odgovorio da nece da se mesa jer su to "ciganska posla." A kada je 2001 bila "gej parada" neke od javnih licnosti su bile u suprotnoj "paradi" pljuvaca i onih koji su vredjali. To je Srbija i sto neko rece da se to desava i u drugim zemljama, za razliku od njih, jedino se u Srbiji vlast tesko usudjuje, ili odlucuje da hapsi. Cak i one vece ribe koje su izmigoljile. Ovo je za njih sitno i nevazno. Na zalost!


...

Pogresno je misliti da su ideolozi te destruktive zavrsili tri razreda osnovne skole.Radi se o necemu mnogo vecem.To da im je vojska brojna,agresivna i besna je cinjenica!Vojska k'o vojska,pojedinci kojima je na zalost dozvoljeno svasta.Nisu bili mutavi oni u robovlasnickoj-demokratiji kada nisu svi mogli da glasaju.Vojska bira Voju i nema zime.
Ministarstvo unutrasnjih poslova ce se braniti vise nego premijersko mesto.DS ga nece dobiti,a to je ono sto je potrebno da bi se izvrsila lustracija,rasplela kriminalna mreza povezana sa policijom,oslobodio sistem od paralelnog,parazitskog sistema u sistemu.


Jasmina,

to sto opisujes, dogadja se i na drugim mjestima u svijetu. Pretpostavljam da je namjera bila pokazati da se u Srbiji takvi prestupi/zlocini/... NE sankcioniraju i da imaju podrsku ogromnog broja gradjana. U tome je razlika. A skinhedsi i ostale sorte rasista, homofoba i ksenofoba mogu se naci svuda po kugli zemaljskoj. Doduse ne u ulozi cool momaka kao u Bg.


znam

dunjice
ali juna 2001 nas petnaest na gej paradi je vijalo 900 ovakvih celavih nabildovanih nekoliko sati po gradu...pljuvali vredjalo tuklo...
ni policija nije mogla da nas odbrani od naroda koji nas je pljuvao, pored ovih 900


nemoj tako...

Quote:
900 ovakvih celavih nabildovanih

zar ovakvi celavi, nabildovani? (vidi sliku gore)

Salu na stranu. znam, znam sve. Ja nekako imam vecu mucninu s ovima sto gledaju, navijaju moguce, tzv. obicnim gradjanima. Teze ih je za prepoznati u normalnim situacijama, a masa ima moc...


da si

samo videla zene kako su nas pljuvale
takozvane "majke"
meni je s njima bilo najteze


kakva bre nova srbija???

zalosno je videti da se nishta nije promenilo,a bogumi ochigledno skoro i nece;[
211000 nije malo,al u odnosu na 1400000 jeste....
mobbilizacija gradjanske srbije MORA da se nastavi=]
taman sam se sinoc obradovala i ponadala da ima nade/za nas mlade/ al ova vest me je osvestila....jer je gotovo sigurno da ce i ovaj zlochin ostati nekaznjen kao i mnogi pre njega.....


Majke

Ma to sigurno jesu bile majke, lakse bi bilo da su "takozvane". U tome i jeste muka, mislim.
Problem je, u stvari, u nama i nasoj "ideologiji majcinstva" (zapravo, ovaj pojam vise volim primjenjivati na njemacke odnose), sto imamo tu idealiziranu sliku majcinstva. Koja, jopet, idealno pase u koncept o pasivnoj zeni.
Sjeti se samo npr. Magde Goebbels sto je otrovala svoje 6 djece jer, kako rece, nije mogla zamisliti da joj djeca odrastaju u svijetu u kojem nema nacional-socijalizma. Da ne spominjem ponosne majke sto salju sinove u rat...


...

O tim ti zenama pricam!Zasto ti je sa njima bilo teze?Pa,mi smo svi "jednaki"!


Znas Dunjice,

meni je malo muka od toga da ima svugde u svetu. Ima, ima, ali nemaju 30% glasova fašisti. To sigurno nemaju. To je ovdašnji specijalitet.

Takođe bila na paradi i moje dve kćeri. Grozno je bilo. Naročito su bili jezivi posmatrači i policija, koja je sve gledala i podržavala.

Držite se Violeta i Miloše!!!!

Jasna Bogojević

EDIT:
Takvoj Srbiji su građani ponovo dali poverenje, birajući iste, da se ništa ne promeni. Jer su i ranije bili na vlasti i nikad nisu kažnjene ove muškarčine i razni zločinci. Nije čak bilo ni volje da se pronađu iako su slikani kamerama.


To sto ima svuda u svijetu, ne umanjuje muku kod kuce

Ali da ima, ima. Na istoku Njemacke je u nekim krajevima BAREM 30%. Razlika je, kao sto rekoh, u tome da li postoje sankcije i da li se svaki gradjanin osjeca sigurno na ulici i, opcenito, u drzavi.


dunjice, na koju partiju mislite....

NPD je jedina koju mozete porediti po politickom ekstremizmu sa SRS. Ali "BAREM 30%" - gde to, u kojim pokrajnama?? Nemacka - koliko?

Pazljivo sa ciframa - 28 % SRS se odnosi na ukupan broj glasaca, a ne na neko malo selo sa 328 stanovnika, gde SRS ima 108 %.

Velika je razlika i tu se u potpunosti slazem sa Vam izmedju drzave u kojoj funkcionisu principi demokratskogradjanskog drustva i ove nase gde svako moze da radi sta mu je volja.


Sonja

NPD i Republikaner su najpoznatiji i najbrojniji. U Saksoniji (Sachsen) i Meklenburg Vorpommern su usli u lokalne skupstine. Ne znam da li su i u Brandenburgu usli u organe vlasti. U svakom slucaju postoje manja mjesta, naselja od nekoliko hiljada pa do desetina hiljada stanovnika gdje je svakoj drugoj opciji onemogucen politicki, u ekstremnim slucajevima i fizicki opstanak. Ne-Nijemaca u pojedinim podrucjima vise nema ili ih uskoro nece biti.

Prije nekoliko godina su Republikaner imali dobre izglede da udju u gradsku skupstinu Hamburga zahvaljujuci politicaru (zaboravih ime) koji je uzivao prilicno siroku podrsku u pokrajini (znaci, sirem podrucju grada) i imao dobre izglede da postane gradonacelnik.

Za Njemacku, obzirom na njenu proslost i danasnju veliku nezaposlenost, pogotovo na istoku zemlje, ovo nije beznacajno. Dodajmo tome anti-muslimansku histeriju i price o integraciji migranata i njihovih potomaka, koje se lako instrumentaliziraju u svrhu stavljanja istih (stranaca i "stranaca") u poziciju zrtvenog jarca za trenutne ekonomske probleme, porast kriminaliteta, da nabrojim 2 najvaznija.


evo...

o "Republikaner" dosta podataka, a i o NPD
Inace, kod nas se malo zna o aktivnostima njih i NPD-a, a oni u ukupnom birackom telu imaju oko 2% (oko 1 600 000 vernih biraca) s tim sto su u nekim pokrajinama i gradovima izuzetno jaki (Hamburg, Lajpcig - imala sam prilike da vidim jedan njihov skup tamo, verovatno mi ovde niko ne bi verovao kad bih opisala!). Nema svrhe uporedjivati sa nasom situacijom, ali "tiha podrska" koju oni imaju uz cutanje svih drugih ume da iznenadi i poznavaoce sa kojima sam imala prilike da razgovaram. Narocito su zanimljive rasprave koje se vode o porezu za bivsu Istocnu Nemacku (koji svi placaju), o emigrantima, o EU i o njenom prosirivanju,o nezaposlenosti, Turskoj,....Analiticari im predvidjaju rast, ogranicenog potencijala, ali rast.


Da dodam jos

pricaju mi prijatelji i kolege aktivisti da u nekim mjestima na samom istoku zemlje (znam konkretno za Zittau i Frankfurt na Odri) kada se dogodi da neo-naciji nekoga napadnu ili naprave neku vecu bulu, policija se zna napraviti "grbava" i ili ne doci na uvidjaj ili doci s ogromnim zakasnjenjem (kada su sigurni da je "baba odnijela kolace"). To govori o toj podrsci koja nije uvijek samo tiha, nego i potpuno otvorena.
Trebam li reci kojoj stranci takvi daju podrsku? I ne samo oni, nego sve cesce i "mirni promatraci".


Gospodjo HAG

30% nije za bezbolku po glavama.Procenat je manji iako dovoljno velik.Seticete se(mada necete)utakmice Mancester junajted-Galatasaraj.Stoke svuda.Razlika je u tome sto im je tamo ime "stoka",a ovde Ocevi srpske nacije


tako je

Radi se o tome sto se u Srbiji ugrozeni pojedinci ne stite!


videla-LW

stavila na blog.
jadni ovi moji samnom tek sad im necu sjasiti sa kicme za ovakve stvari :)


Jel i vama

kao i meni, kad na google kažete "izborna lista" izađe kao prvi rezultat stormfrontov sajt?

Neki dan sam hteo da vidim izborne liste, kad ono... nek otvori ko ima jači stomak.


malo ti pogresna slika

ko slusa DK tesko da je skins...

btw. voleo bih da se takve junacine upoznaju s npr. ovakvim "pedercicima". mislim da se onda i ne bi toliko junacili kao protiv zene (ver. je i taj momak s njom bio normalno gradjen)
http://www.ferienwohnung-zimmer-berlin.de/Tourismus_Berlin/Anlagen/csd_1.jpg


nice nick Zverilla

A vi Vucko nemojte da mi dirate DK, uz njih sam odrastao :)))

"Nazi Punks Fuck Off"

Punk ain't no religious cult
Punk means thinking for yourself
You ain't hardcore cos you spike your hair
When a jock still lives inside your head

Nazi punks-Fuck Off!

If you've come to fight, get outa here
You ain't no better than the bouncers
We ain't trying to be police
When you ape the cops it ain't anarchy

Ten guys jump one, what a man
You fight each other, the police state wins
Stab your backs when you trash our halls
Trash a bank if you've got real balls

You still think swastikas look cool
The real nazis run your schools
They're coaches, businessmen and cops
In a real fourth reich you'll be the first to go

You'll be the first to go
Unless you think

(SF '81)


Puиk is not dead :)

Kako je teško biti politički korektan :))

Malo je dvosmisleno bilo, zaista. Upit na google images je bio "vomiting", pa je ovaj rahmetli kenedi bio najekspresivniji :)

A naša punk ekipa iz školskih dana... imali su oni malo sympathy for the devil, ali više prema onom germanskom, čini mi se. Ravnogorski folklor im (bar onima koje sam ja znao) nije baš bio dramatično blizak (pošto je malo vukao na seljačenje). Posle su uglavnom otišli u ilegalu, kad je zavladao Pink (hm... a i ranije... ipak je to bilo dosta davno), iako se ne bih zakleo da ih nije dosta zaokružilo četvorku juče.

A inače, ovde po UK ima još klinaca koji se oblače u tu modu iz kasnih sedamdesetih, pa se pitam da to nije postalo porodična tradicija ;)

V.


Ja mislim da u nedostatku

Ja mislim da u nedostatku ideja i oblika otpora mladi narastaji jednostavno posezu za poznatim, pa tako imamo "reciklirani" punk, djecu cvijeca, kic sedamdesetih. Ove manje radikalne onda nazovu "retro".


niste culi!!!

NeO-=tuRRboFFotzk ILI ShaboSkinS(SkinSoShaBaN's),kombinaZija je BESkonacno SijuXizovniFASHID,pa apash s'znackom's,Wolksrbian's OJ's,OJ,OJ,OJ,OJ's...

Znam licno coveka koji kroz zivot prolazi faze kada je shaban i kada je skins.Pa kada je skins mrzi sebe kao shabana i obrnuto.Decko nije imao mnogo ni izbora.Upao u drustvo jos kao jako mlad,a glup,glup...

Mladima treba ponuditi izbor,mada ce militantni ljudi uvek postojati.Kada sa njim sednes neces naici ni na kakvu argumentaciju za takav izbor.Naravno,postoji i njihova inteligencija,ali se moze dopreti do mladih skinsa i odvratiti ih od takvih ideja,osloboditi drustva,ponuditi vise.

O tome pricamo ako se ne varam,kakao da zaporavo dopremo do neprijatelja i primoramo ga na dijalog pred ili bez Suda bilo koje vrste.

Kada bi se recimo organizovali pa si podelili zadatke da se svako upozna i krene da se druzi sa takvom jednom osobom,onom koja se moze nazvati vasim ideoloskim protivnikom.Tokom druzenja ne moramo da otkrivamo indentitet radi lakse komunikacije. Tek kasnije se razotkriti i bilo kakva da reakcija usledi taj covek ce biti promenjen, jer ce u protivniku od tada videti coveka!

borba iznutra,prava inicijativa


.

.


Prvi rezultati pobede SRS u Bgd

Pošto je Srpska radikalna stranka pobedila u Beogradu, ovo mu valjda dođu prvi rezultati veličanstvene pobede konzervativnih snaga i na ovim izborima.


Znam ja tebe

Na vestima B92 stoji i sledeće:

Quote:
'Znam ja tebe, zbog tebe ja imam krivičnu prijavu', navela je Violeta Đikanović.

Onda ja pošaljem komentar: Znači da neće biti teško da se identifikuje napadač. I moderator mi ne objavi komentar. E sad ja ovde opet ponavljam:
Znači da neće biti teško da se identifikuje napadač.
Znači da neće biti teško da se identifikuje napadač.
Znači da neće biti teško da se identifikuje napadač.
Ako iko bude želeo da ga identifikuje ...


videcemo

pisacu ili ja ili nevzeta


protiv mraka

Ovdje je nasilje vec jako dugo prihvatljiv model ponasanja. Prihvatljivi su lopovi, ubice ali ne i osobe sa drugacijim politickim, seksualnim uvjerenjima...


To je još uvek stara Srbija.

Mora se mnogo raditi na obrazovanju naših ljudi. Deluje nedostižno, znam, ali bar sada i od nas zavisi...


A ja to ne razumem

uopste! Ceo taj sinhedovski fazon, uopste mi nije jasan. To nasilnicko provociranje i zastarsivanje, fizicko obracuvanje i pretnje, sve to zajedno, treba maci sa ulica, skloniti skroz. Jednostavno, sknheadse treba zabraniti zakonom. Tako nesto je potpuni visak svakog drustva.
Treba zakonom zabraniti okupljanja skinhedsa i njima slicnih.


mirko,

bojim se da bi zabranjivanje okupljanja dovelo do suprotnog efekta. uvodjenje novih zakona bi ekstremistickim organizacijama stvorilo samo veci publicitet i samim tim povecao popularnost kod nasilnika, "patriota/branitelja pravoslavlja" i ostalih ludaka.


nema druge

Skinheds kad je uhapsen, priveden ili se dize optuznica, to smatra svojim herojstvom. Boravak u zatvoru, nece ga nauciti pameti. Treba uvesti staru metodu teskog prislinog rada u kamenolomu, ili na tako nekom slicnom mestu, da zasuce rukave i izdrzi u sa sebi slicnima, jer tu ne vidim preventivne metode. Svako oprastanje mu daje sansu da bude lukaviji sledeci put. Pre ili kasnije ce rezultirati ubistvom, svako oprastanje, samo se plasim da ce sve vise da stradavaju sasvim sporedni ljudi, koji nemaju veze ni sa rasizmom ni sa antisemitizmom. Velika je razlika izmedju jednog dela ideologije skinhedsa i nasilnickog izivljavanjaulicara. Treba ih zabraniti zakonom, potpuno. Takodje i sve sto nalici Ljoticevoj ideologiji, te smejurije od nalicja fasizma, taman kao sto Nemacka ide da zabrani koristenje i upotrebu svastike tako i kod nas treba zakonom zabraniti jos sto sta. Po tom pitanju cu uvek biti radikalan do krajnjih granica. Sta radi i cime se bavi Skinheds? Ono sto oni rade provocira manjine da se bune i traze od vecinske nacije mnostvo zastite i zakona koji na kraju idu na stetu svima, jer nas sa svih strana ogranicavaju. A to samo pojacava bes nacionalista, bili oni skinsi ili neki drugi. Ja skinse dozivljavam kao fetis, i taj fetis je kod nas prezastupljen. Ima ga svuda u svakom sketoru i dominira jer je nezadovoljstvo OgromnO!


Najgore sto se moze dogoditi

Najgore sto se moze dogoditi je represija, bez obzira protiv koga je uperena. Uciniti ih "mucenicima" samo nastavlja spiralu nasilja i time dobijaju jos vecu podrsku, posebno kod neobavijestenih.


Sad pogledala i normalno

Sad pogledala i normalno buljim u ekran nakostresene kose, po ko zna koji put, kao i svi ovde.

Ja molim samo jedno, Ako se i na ovom blogu pojavi neko sa pitanjem tipa ko placa zene u crnom i predavanjima o demokraticnosti i toleranciji tipa "da se cuje druga strana" da se ne reaguje kao svaki put do sada. Zaustavimo nase ucesce u relativizaciji.

Kako su takvi komentari izostali od kad je blog postavljen, ja nesto mislim da je vredelo slaviti sinoc.

"Drugu stranu" treba da saslusa policija, a ne mi.


"Drugu stranu" treba da

"Drugu stranu" treba da saslusa policija, a ne mi.

Kratko i jasno.


Da li si sigurna

da su skinhedsi. Takvih ovde nema. Ovde ima samo dzibera i prostaka. Da bi bio skinheds moras da imas barem neku soc-kulturnu pozadinu. Nisu to skinhedsi, to je ono protiv cega se treba boriti.
PS. Bravo, Viki, barem su im krvave oci danas. Pece suzavac. Setih se davnih vremena i cuvene Canetove "Pips za seljake".


sad mi rece

komsija da je pricao sa nekim policajcem i da su nasi skinhedsi ugledni gradjani koji se za razne prilike preobuku u skinhedse obave posao i onda nestanu u masi obicnih ljudi


Preko dana Nagib,

a po noći Ragib? :)


A ima li taj policajac ime i

A ima li taj policajac ime i prezime? Mozda bi mogao reci i nesto vise o tome.


nemam pojma

komsija mi to rekao u prolazu kad sam se pozalila sta se desilo mojim prijateljima
a policajac koji je bio u zucu, kome je milos dao izjavu po recima milosa bio je potpuno enzxainteresovan
milos ne veruje da ce ista biti od toga ali je stasa rekla da ce ganjatio stvar DO KRAJA


Treba ici do kraja jer ako

Treba ici do kraja jer ako se ne reaguje policija ce raditi isto kao i do sada - znaci NISTA.


pa ovaj put

Pa ovaj put idemo do kraja.Violeta je u takvom stanju da je mogla i zivot da izgubi ,ali neka ne misle da ce da nas zaplase.
Nisu oni bili iza njih ili ispred njih slucajno tih igrica smo se vec igrali kada su tukli Bobana i Radeta.

Dobro jutro Srbijo u 21 vijeku idemo ponovo!!!!!!!!!!!!


Da se razumemo

Nevzeta, Jasmina,

Terajte ovo do kraja, svakako. Ti (i drugi) nasilnici moraju da nauče da ne mogu nekažnjeno da istresaju svoju mržnju fizičkom agresijom. Pozdravi za Violetu i Miloša.

Kako napreduje Neo sa svojim slučajem?

Vučko

P.S: Izvin'te za moje majmunisanje dole ispod - morao sam da odgovorim na Zoksovu provokaciju.


Nadam se

Nadam se ,nadam se to je jedino sto mogu da kazem ,a da radimo na istjerivanju do kraja to sigurno.

A Neo pa nemam bas neke nade malo mjesto,Neo je Neo nije radikalni streotip ovog drustva pa ti eto i odgovora.


Drga Jasmina

samo sam htela da kazem koliko mi tesko pada kad cujem o ovakvim dogadjajima i koliko duboko razumem tezinu posla koga ste se latili svi vi koji aktivno pokusavate da objasnite i zastitite osnovo prava ljudi.
Veliki pozdrav.


Hvala Taska Dano

nadam se da citaju mnoge aktiviste i aktivistkinje ovaj blog...
znas dok ljudi ne upoznaju licno neke ljude, recimo iz zuca, i ne vide stvari uzivo, prosto ne veruju
samo da vidite Milosa na primer sve bi vam bilo jasno
da ne govorim o Viki koja je superhuman


Draga Jasmina

sad ste me rasplakali...zbog ove recenice:
"samo da vidite Milosa na primer sve bi vam bilo jasno
da ne govorim o Viki koja je superhuman"

jer...jasno mi postade odakle polazite u svom radu....i gde treba da stignete.Znam,Jasmina kako ljudi kod nas i ne samo kod nas grade svoja merila vrednosti.

Jos jednom, moja podrska vama uz sve sto ja sama mogu da uradim na tom planu.


Dudo,

treba se boriti i protiv jednog i protiv drugog. Kakvu to soc-kulturnu pozadinu treba da imaju skinh. da bi se "kvalifikovali" ? Ja ipak mislim da je dovoljno da se olindraju i navuku odredjene krpe, odredjenih boja i brendova i to je to. Bukvalno TO.

Inače, mene je uvek sramota, kada čitam o ovakvim stvarima.


Evo, na primer, Vucko: samo

Evo, na primer, Vucko: samo da navuce na sebe odecu Virtuelnog Vasilija ili Cica Miloja i pljunuti skinheads.


Skinny Vučko za Zoksa :)


Skinny Vucko i Skinny Zoks


A ko je ko?

A ko je ko?


Ja sam onaj visi.

Ja sam onaj visi.


Znao sam! Niko nece da bude

Znao sam! Niko nece da bude onaj manji.


Pa ja sam visok tacno 198 cm.

Pa ja sam visok tacno 198 cm.


Onda si to ti dok jos nisi

Onda si to ti dok jos nisi dosegao te visine..ovaj izgleda nesto nizi,a onaj drugi ko patuljak. Ali verujem ti na rec.


ne samo sto si pametan,

zox, ne samo sto si pametan, duhovit, nacitan itd. jos i dobar frajer...

nc, nc, nc, ko ce s tobom...


Kao shto rekoh- svaka bi mu

Kao shto rekoh- svaka bi mu dala :)


Irvas: "nc, nc, nc, ko ce s

Irvas: "nc, nc, nc, ko ce s tobom..."

Znam ko sigurno nece.


saopstenje koalicije

Koalicija Liberalno demokratska partija - Građanski savez Srbije - Socijaldemokratska unija – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad skinhedsa na aktivistkinju nevladine organizacije "Žene u crnom" i njenog prijatelja, koji se dogodio u nedelju kasno uveče ispred Doma omladine u Beogradu.

Napadi rasističkih i fašističkih grupa, inspirisani mržnjom prema svima koji drugačije misle, odraz su deformisanog, antidemokratskog sistema vrednosti i predstavljaju jedan od najvećih problema našeg društva.

Koalicija LDP-GSS -SDU-LSV očekuje da nadležne institucije pronađu i kazne počinioce najnovijeg napada na aktiviste u borbi za ljudska prava i tako pomognu uspostavljanju demokratskog sistema vrednosti, kao osnovnom preduslovu oporavka Srbije.


Pocelo je.

Pocelo je.


Ovo je samo jebene Srbija

u kojoj svako moze da tuce koga hoce, da ga prebije kada zeli i na koji nacin zeli...Ovde samo ne mozes da budes ono sto si - osim ako nisi Srbin, pravoslavan, fasista...ma nemam milosti za sve te nacionalno i verski opredeljene, dokle god oni nemaju mislosti, ali bukvalno mislosti za mene i moja opredeljenja.
Danas sam pricao sa Milosem i Violetom, telefonom, na srecu dobro su, ali sto je najgore od najgoreg to je taj JEBENI strah koji nam ulivaju, a od koga se posle tesko bezi.
Sa druge strane, svi mi koji smo izlozeni napadima, prevazilazimo strah, pa sta mi moze, da me ubije, neka me ubije i sta ce onda...Srbija ce biti sveta...
Danas celog dana razmisljam o tome, stalno mi ovaj sinocni dogadjaj pada na pamet...
I bude mi zao...i pitam se dokle...
Pre dve godine, kada su mene i mog druga napali skinsi ili koji god, nismo mogli da podnesemo kivicnu prijavu jewr nisam imao frakturu...
To sto me je bilo strah da godinu dana prodjem pored galerije grafickog kolektiva i sto cesto sanjam cizmu koja ide prema mom licu, drzavu boli dupe...
Vazno je virtuelno Kosovo, crkve, manastir, povratak Bogu, molitve... ko jebe gradjane...
Bas sam ljut...

Boban Stojanovic
www.queeria.org.yu


Bobane

potpuno te razumem...Netolerancija je najveci problem u Srbiji.Tuzno je sto homoseksualci i dalje imaju velike probleme ovde,tuzno je sto verske zajednice imaju velike probleme...Bice potrebno jos mnogo vremena da se stvari promene,jer smo mi takav narod,agresivni i netolerantni...Bio sam letos u Makedoniji, i prosto je neverovatno koliko su tamo ljudi drugaciji,normalniji,tolerantniji...I posle neko kaze da su Makedonci u stvari Srbi...Ma nema sanse,razlikujemo se...


Bobane, znam da mozda nije

Bobane, znam da mozda nije neka uteha, ali meni ste vazni


Bobane & co.

kada citam sve ove priloge ... pa to je kod vas u okruzenju/regionu/zemlji (kako da se izrazim korektno?) cisti horor kao mainstream.
Ali povratak Bogu sigurno ne. Za ostalo se slazem.


Peper spray, electric stun gun, pištolji sa gumenim mecima...

Gospođa aktivistkinja Vam je dala odličan primer kako da se izborite. Ali bukvalno. Očekujete zaštitu od murije, krimosa u plavim uniformama???!!! Očekujete zaštitu od države, mafijaša u italijanskim odelima???!!! Bez uvrede, ali ni ja kao str8 pravoslavac Srbin ect. ne očekujem od njih ništa osim represije, a čemu da se nadaju pederi i "žene u crnom". Prema tome, nabavi barem taj peper sprej i sledeći put rokaj u oči, pa barem skupo prodaj svoju kožu.


:(((

violeta, miloše,
na žalost, u mojoj moći je tek toliko
da vam kažem: saosećam sa vama i
imate moju podršku. iskreno.
ukoliko vam to sada išta znači..


da vec danas bude bolje

ponovo su pokazali svoje pravo lice, svi ti narodnjaci, radikali i strucnjaci. ovi manijaci su sljebenici njihovih ideja.
dosta je bilo fobija u ovom drustvu,
sada tek od svih nas zavisi


Skineheads-e

obavezno pronaci i uhapsiti, a Zene u Crnom da prestanu da se tripuju da im je to Kostunica smestio!

Ti skinheads-i su zavedeni klinci koje treba vaspitati, a Zene u Crnom dobro placena lobi grupa koja radi za interese nekog drugog naroda....

I jedni i drugi korene vuku van ove zemlje i najvise bih voleo da ih ovo sranje 90-tih nije izrodilo.

Pozdrav Raja


Rajo,

Sledeći put kad budeš hteo da napišeš poruku, razmisli.

I računar na kome pišeš je nastao van "ove zemlje", đavo da ga nosi! A PC-ji su počeli kod nas da se bezobrazno razmnožavaju baš devedesetih, božemesakloni.

Jedino ne znam kako da ih vaspitamo da ne prenose ovakve poruke, kao tvoju.

Pozdrav,

Vučko


Potpisujem

u dva izvoda :o)


E Rajo,

nije tebi do pravde. Ovo ti je samo bio povod da opališ po Ženama u crnom koje rade za interese drugih naroda (kojih?)

I da opravdaš jadne zavedene klince. Pa ko ih zavede? Taj koga obožavaš i u koga jedino imaš poverenja? E ako nas taj ne uvede u Evropu u Hilandar će sigurno a možda i z XIX vek ili čak i u XVIII. Lepo će nam biti.

Jasna B.


Ma nemoj,

jel ti to pravdas skinheads-e ?


Jok

pravdam tebe :((

V.


ma jok

pravdas sebe, feministooo ;-)))


Kolekcionar

He - to još nisam "bio" do sada. Da precrtam, kao Austin Powers japanske bliznakinje ;)

V.


pazi sad - Javni servis evropske Srbije

evo dodatak koji govori o sveopstoj gluposti koja je oko nas. Citam malopre (ponedeljak na utorak) sta ima na televiziji i imam sta da vidim

RTS1
...
01.50 Himna Srbije ( ?????#@(*$^(@^#$#&^!!!!!!!! )
...
dakle posto Ahtisari treba nesto da nam saopsti ocekujte emisije na rtsu tipa:
07.00 Dizanje zastave
08.00 Himna Srbije
10.00 Zbornik pravoslavlja - gost: vladika Pahomije
12.00 Preambula u podne
12.05 Ustavna slagalica - kviz za legaliste
18.30 Preambula u podne - repriza
19.00 Hronika Republike Srpske
19.30 Dnevnik
20.00 Vece sa portparolom premijera
21.00 Sumrak zapadne politike na Kosovu
22.00 Film: Svi premijerovi ljudi /western
23.00 Spustanje zastave
24.00 Gasenje svetla u skladu sa ustavom


I sta onda ?

Skoro svaka Evropska zemlja pusta himnu na kraju programa, hrvatska pod jedan.


pa dobro

Chika Chmarty Ashiptari nikako da nam se nadje u dobru...........


Uuu

jos cemo i prijatelji da postanemo (ako nisi Zavisnik) :))


E, da mi nije na nos izašlo

sad bih te potkačio nekom parolom, čisto da te zbunim. Nisam aktivista - oni danas imaju slobodan dan.

A ako hoćeš da se družiš, ukaži malo poverenja društvu u ćošku i domaćici, nemoj s vrata odmah da puštaš golubove ;)

V.


ma brate

ja sam ovde da bih branio one koje aktivisti napadaju, isti su ko Radikali, samo Dza-Bu-Ha, galame i prete....

Iskreno da ti kazem ja sam za modernu i gradjansku Srbiju ali sa Kostunicom na chelu ni u koga drugog nemam ni trunke poverenja.


Konacno neko pametan...

Kostunica je najpouzdaniji politicar u Srbiji. On uvek drzi rec. Sve sto je rekao uradio je za Srbe. Obecao je da ce doneti ustav Srbije i doneo je. Srbi treba da mu budu do groba zahvalni. I glasam za njega jer samo njemu verujem da ce dati Crkvi mesto koje joj s pravom pripada u Srpskom Narodu. Sa kostunicom ne treba da se bojimo sekti, droge i homoseksualizma i drugih posati kojima se Srpski narod namerno truje sa zapada kako bi jedno mza svagda bio unsiten. Zato verujem nasem dragom premijeru kad kaze da ce sacuvati nase srpsko Kosovo i Metohiju u nasoj drzavi i u nasim srcima.


Jel ti corn hocesh da kazesh

Jel ti hocesh da kazesh da je Koshtunica iskorenio drogu u Srbiji? Pa ti onda ne zivish u istoj Srbiji kao ja.
A homoseksualce ce da poubija ili protera, ili ce da ih stavi van zakona, pa sa njima moze da radi svako shta hoce?
PS i odrzao je rec kad je rekao da mu je ustav najvazniji prvi posao po stupanju na mesto premijera, a bilo mu je poslednji pojas za spasavanje, odrzao je rech i kad je rekao da mu je Hag poslednja rupa na svirali, pa postala prva, a obecao je i da ce zadrzati i Crnu goru. Nema shta, stvaaaarno je pouzdan i drzi rech. A drzi i Velju i Palmu


Bebili

jel ti slabo pamtiš nickove ovde ili šta? :)))

V.


zena tek ustala, cekaj da popije kafu

a mozda nas je zve z****, pa nastavila u istom stilu, a mi slepci citamo naopacke, jerbo nismo popili kafu [smajli] - za svaki slucaj, ne volim da se svadjam u rano jutro



Corn

poshto je moj komentar na tvoj izazvao nerazumevanje, ja ti se izvinjvam. Tvoj sam komentar shvatila kao ironiju i u tom smislu ostavila komentar. Ja znam da ti i ja pretstavljamo istu "liniju fronta" :)) Ne mislim da svaki put treba ostavljati smajlija da bi se znalo kakav je karakter komentara. Ima li simbola za ironiju?


Ma ok je skroz

ja sam ukapirao igru. Ali Vucka smo zbunili :)))

Steta samo sto pobeze ovaj Sale iz Melbourna. Mozda je shvatio moj "dnevnikov komentar" kao potvrdu da je u pravu pa je otisao zadovoljan. Izgleda mi da su oni zbunjivi kad se zezas pa ih podrzis. Tako je jednom neki Kleobul nadrljao. Ja se zezao i imitirao Koktunicu kad sam mu se obratio, i desilo se nesto neocekivano. Kleobul Dzekil se uz reci "ecce homo" pretvorio u sicusnog poslusnog mr Hajda pa su mu se svi smejali i povukao se sa bloga.


Da, to je moja teza:

Da, to je moja teza: najbolje ih ske**ash humorom. Ja sam ochekivala tvoj komentar pa da napravimo neki kalambur :))ali ok, meni je vazno da si ti shvatio.Kiss :)


Ne znam za simbol, JJBeba

ali u jednom muzeju u Svici, ne znam tocno gdje, ima ovo:

(mjesto za ironiju)


dunjice

Mozda da ironiju ubuduce obelezim skracenicom der ODI ili samo DI. U svakom sluchaju hvala na pokushaju :)


Nemo' se svadjash sabjale,

Nemo' se svadjash sabjale, Sonjo :) Ironija, duhovitost, smeh su najbolje oruzje protiv zla. Ima ona Simoviceva "Poema o Stojkovicima" gde kaze, da parafraziram, oni nas veshaju, a mi se smejemo. E to -smah, a ne kez, to je grtadjanska Srbija :)


Slažem se, samo duhovitost :o)

Meni npr. je najsmešnije kada se Marović javi i pita za džip :o)


Ne postoji stvar na ovom

Ne postoji stvar na ovom svetu, a pogotovo glupost koja caruje Srbijom, koja ne moze biti izvrgnuta smehu. Svadja sa njima je propast, oni su tu na svom terenu. Neukost, glupost, i siromashtvo duhom idu ruku pod ruku sa Srbijom desnice. Sposobnost da i njihove najteze optuzbe, pretvorimo u smeh je neshto sa chim oni ne mogu da izadju na kraj. Nemaju duha. Jer da imaju ne bi bili tamo :))


Eee ...

... to potpisujem u dva izvoda :o)


E, Tamara,

treba mi žirant - potpiši i ovde kad si već u fazonu ;)


Evo

potpisujem :o)


Ironija, Vuchko, ironija.

Ironija, Vuchko, ironija.


Aaaa!



Samo napred, Chubaka. Mi smo

Samo napred, Chubaka. Mi smo uz tebe :))


Dileri...

...droge maltretiraju pedere (nemoj' da se pederi dignu,najebasmo).Kostunici nije postala prva rupa na fruli,nego je direktno navalio na pisak(kako se zove ono na sta se prislone usne kada se duva u frulu,mozda duvak).Duvanje je morao da plati ovima koje je oduvao u Hag.Ustav nije prosao,a ako je tako da vidimo sta se sve to "moze kada se hoce"-rece Kostunica


Oooo,

Ispada da je Koshtunica struchnjak za duvanje. Slazem se


O,

nemoj da ih zoveš pederi, nemoj da ti ja dođem. Ozbiljno.

Jasna


O

Kad ti dodje Jasna bice besh'te noge usracu vas


Jasna

...mi se zove zena.Cune da se zezaqm sa Jasnama!Pozdrav za Jasnu.Pederi se neljute.Gej je isto sto i peder.Peder nemora biti pogrdno


PEDERAST

-(grc.pais.paidos decak,epastes,ljubitelj,ljubavnik)covek koji oseca spoli nagon prema osobama istog pola.
PROCITAJ PRVO,a mozes i da mi dodjes,samo sto ja nisam peder.



evo rešenja :-)

ukinimo homo/ganci/ješe/isveostalenepotrebnedevijacijske elemente i
skinsi neće imati koga da biju!!!
Zna to Srbija i te kako dobro


Ovaj...

...interesantna ti misija ovde... aktivizam protiv aktivizma :P

Inače, izvini na mojoj radoznalosti - daj, sreće ti, kako je to Koštunica zadobio tvoje poverenje (dok su se ostali tako loše plasirali)? Može par rečenica, kad je šta rekao ili učinio, pa je napravio tako dobar utisak? Iskreno da ti kažem, u poslednje vreme, šta god sam pročitao od njegovih izjava, samo mi je diglo pritisak :((

Pozdrav,

Vučko

P.S.: Uzgred - "građanska Srbija" je termin, jesi li čuo nekad da ga je Koštunica upotrebio?


A ja mislila da se samo zeza ...

... baš sam naivna :o)


koliko prijatelja imas koji su glasaci SRS-a

Netreba sve u isti kosh.Imam ponovo neku potrebu da se branim,pa moram konstatovati da sam juce,prekjuce presao cenzus.Pitam vas,koliko glasaca SRS-a poznajete,do te mere da sa njima drugujete?Jednom prilikom,ispred Omena sedimo radikal,demokrata,par "nezainteresovanih" i nas par koji smo ovoga puta(prvi put)glasali za "koaliciju"(ne mislim na ovu Narodnjacku,Turbo-folkersku)...i ponovo nepravda,zlo,nevazno u kom ruhu.Jasno se videlo da je Radikal osetio najjacu potrebu da priskoci zrtvi upomoc.Ko to ima monopol na pravdoljublje?Jasno je da postoje dve srbije!Primitivna i ona kojoj je civilizacija dala da izabere vrednije,jer je imala priliku za to.Moj prijatelj Radikal je meni vredan.Njegova kolevka je bila drugacija.Niste se uspavljivali u njoj.Svako mora da spava i sanja.Nisu svi privilegovani da sanjaju iste snove.Iz zabluda smo iznikli,u "neznanju" zivimo i sa stavom umiremo.Borimo se za sebe i druge.Nisam religiozan,ali ti skinsi iz price takodje sanjaju.Nema svako privilegiju da se lako budi.Ovo je nacin(brz prenos informacija,misli i duha)da se nadje nacin.U zivotu su me gazili i skins-sabani,samo skinsi i samo sabani.Devedesetih sam "popio" sto komando ojacanja,sto vazdusnih djonova.Sto se "ulice"tice popravili smo se.Rade Bulatovic i OZNA je najfleksibilnija organizacija kod nas,ma sta vi mislili o Kostunicinoj inertnosti.Kafka kaze da ne smrdi od glave,nego da pipci imaju sopstvene mozgove.Priroda sistema u sistemu je da parazitira.Srbija se ipak otvara za sve vise prstiju.Na glavici ima malo kosice.Saban ce se prvo presvuci,a skins pustiti kosu.Jebi ga, zene i pederi,mora polako.Krenucemo od odela.Zvuci neistinito,ali je tako.Pobegao u Brazil,presvukao se i tek na kraju pokajao...a onda su ga skembali.Mislim da zlo nepostoji.Umesto zla biram slabosti,bolesti, zablude,primitivizme...Svet je pun razlika i raznih kombinacija.Primitivizam nije "cackanje nosa",nego svesno ne pristajanje na promene i "otvaranje".Mislim da nemate mnogo prijatelja iz ove DRUGE SRBIJE.kADA BI IH IMALI,IMALI BI I PRILIKU DA IH UPOZNATE,PA TAKO I UTICETE.ONI SADA OVO NE CITAJU.TAPSEMO JEDNI DRUGE PO RAMENIMA.IZ ISTE SMO GRUPE.ZASUCIMO RUKAVE,ZADIGNIMO NOGAVICE I U BLATO(OVA VELIKA SLOVA NISU RADI DRAMATIZACIJE NA KRAJU NEGO MI SE POKVERILA TASTATURA)


pokvarila se, kazes?

a mozda ti se samo ukljucio caps lock ;-)


iSkReNo

Nisam gledao u monitor,a posle me mrzelo(ovo nije govor mrznje)da prepisujem.


Možda, ali samo možda,

Možda, ali samo možda, jednog dana neko uhapsi i Nikitovića......i možda, ali samo možda, da vi Žene u crnom promenite boju.....budite vesele, bele, recimo......idu bolji dani.....izdržite!


evo i saopstenja Inicijative

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

INICIJATIVA TRAŽI REAKCIJU DRŽAVE

Inicijativa mladih za ljudska prava zahteva od beogradske policije da hitno
pronađe i privede napadače na aktiviste/kinje Žena u crnom.

Dvoje aktivista/kinja Žena u crnom napadnuti su sinoć u pešačkom prolazu na
Zelenom vencu i pri tom su im nanete lakše telesne povrede. Napad je bio
motivisan političkom mržnjom i netrpeljivošću prema ljudima drugačije
seksualne orijentacije. Kao takav predstavlja ispoljavanje najmračnijih
ideja koje su na žalost i dalje jake u Srbiji. Veliki doprinos širenju
fašizma i homofobije u Srbiji pružaju upravo državni organi svojim
nereagovanjem ili neadekvatnim reagovanjem na fizičko i psihičko nasilje
kojem su izloženi pripadnici seksualnih, nacionalnih, verskih ili političkih
manjina u Srbiji.

Inicijativa očekuje od drugih nevladinih organizacija da svojom reakcijom
stanu u zaštitu ugroženih aktivista/kinja za ljudska prava i pokažu na delu
solidarnost sa žrtvama.


Quote:snezana mihajlovic (23

Quote:
snezana mihajlovic (23 Januar, 2007 - 10:36) *novo

ukinimo homo/ganci/ješe/isveostalenepotrebnedevijacijske elemente i
skinsi neće imati koga da biju!!!
Zna to Srbija i te kako dobro

Živeo Hitler, oooops, živela Srbija, stani, stani, pa mogli bi oni u neku koaliciju, aaaa, daaa, pa Hitler je mrtav, onda ništa, ipak su tu radikali i nema frke


re quote

da shvatim da je moj quote ispravno upotrebljen
ili
ne?

pošto ovako, izvadjen iz okruženja komentara može da se shvati - po potrebi

čisto radi pojašnjenja - zainteresovani mogu pogledati moju preporuku za film na blogu moments to be savoured


video sam smajlija kraj

video sam smajlija kraj naslova,

samo mislim da je tvoja sarkastična poruka negde povukla za sobom logičan nastavak...


OK smajli

nego, znaš da ima i zlonamernih čitatelja, zato i uredih svoj komentar
još mi samo fali da me raskrinkaju
a taman sam se sakrila :-) (opet smajl - čisto da ne bude zabune)


E

ubi nas ova prijateljska vatra - dajte malo manje ironije i sarkazma :P

V.


re E

ne, stvarno
moja reakcija je možda sarkastična
ali, veruj mi - ja ostadoh ovde, živim ovde i vidim to branjenje na delu, svaki dan
da ti ne pričam da kad sam zvala policiju da reaguju na nasilje da samo što ja ne dobih batine!!!
pa shodno tome i reakcija - neće imati ko koga da bije kad svi postanemo skinsi i da zna to Srbija jako dobro, pošto je komšija (vrata preko puta vrata žrtve) rekao da je tamo sve OK a žrtva posle pričala kako je pala niz stepenice...


A šta

je pacient hteo da kaže?


"A šta je pacient hteo da kaze?"

.....da mu nisu doneli dorucak i jutarnju dozu lekova


Pederi ne vole da ih zovete

Pederi ne vole da ih zovete pederima, vise vole da se oslovljavaju kao / gejevi. Pitanje je onda: zasto Milosa zovete pederom a damu "aktivistkinjom". I on je aktivista, ne smao u toj grupi vec i na sirem planu.


Naravno Stanimire

da ne volimo. Jasmina je upotrebila "vaš" termin. Da bolduje. Da malo bolje pratite ovde postove, ukapirali bi to i bez dodatnih objašnjenja.

pozz

Jasna Bogojević


smanji kume :))

30% za NPD u Nemackoj je preterana procena. Nisu u Parlamentu. NPD je najzastupljenija u tri najsiromasnije nemacke drzave - Sachsen-Anhalt (ispod cenzusa), u skupstinama Mecklenburg - Vorpommern (7,3 %) i Sachsen (9,4 %) Sve tri su bile u bivsoj Istocnoj Nemackoj. Veci je problem sto im zastupljenost raste (od 0.7 % 1990 do 9,4 % 2004 u Saksoniji npr.) i sto, prema anketama, njihove kampanje bivaju ozbiljnije shvacene nego akcije vodecih partija.
Po meni, jos veci problem od porasta popularnosti je potencijalna podrska medju politicki neaktivnima i medju onima koji ne glasaju - oni koji gledaju 'incident' na ulici, cute i nista ne urade...zvuci li poznato?

Korto Malteze


right korto, imaju 7000 clanova i juuuuu

imaju 7000 clanova i juuuuu - na koliko ono miliona nemaca?
za godinu dana od 6000 stigli do 7000 - brrrrrrr.
a da mi njima ipak poklonimo besplatno skolovanje u Srbiji?


right sonja k.

Nije u pitanju broj clanova Partije, vec podrska. Nisu svi glasaci u partiji! Na Saveznom nivou, dobili su 1.6 % ukupnih glasova. Od 80 miliona. You do the math...
U skupstinama pomenutih drzava su presli cenzus, i imaju ucesce u politickom zivotu drzave. Glas im se i te kako cuje. Imaju pravo da demonstriraju na ulicama uz policijsko obezbedjenje (svaka takva egzibicija kosta drzavu 2-3 miliona evra, jer je dogadjaj visokog rizika, a organizuje se u proseku 5 puta u godini samo u Lajpcigu). I mnostvo ne-glasaca ih tiho podrzava.
Da ne mislis da cimam nesto, samo sam procitao na jednom od postova spekulaciju da je u Nemackoj najmanje 30% ljudi glasalo za desne ekstremiste, sto nije tacno, pa sam izneo neke cinjenice.
pozz

Korto Malteze


ups izvinjenjce

Moj prethodni komentar je zapravo odgovor na jedan od gornjih postova o zastupljenosti desnih ekstremista u Nemackoj, ali sam ga postavio na pogresno mesto pa je sishao ovamo. Izvinjavam se svima sto je malo van konteksta...
pozz

Korto Malteze


uhhhhhhh

Ljudi,

I da se identifikuje napadac, odnosno u ovom slucaju dvojica..institucije koje treba da osude prestupnike ne rade svoj posao. Policija ne reaguje, to je problem. Hitna pomoc pise olaksavajuce izvestaje..i na kraju sve se svodi na prekrsajnu prijavu..i opet ti isti mogu da nas tuku

Ovde je pitanje bezbednosti, ugrozenosti zivota ljudi koji drugacije misle


Ti skinheads-i

(ajmo lakse malo. m.)


Izvini

pre no što pitam dalje, a šta LDP ima veze sa skinhedsima?


moderatori DI STE?

no comment!


Brate,

nisi ti za druženje sa ovom ekipom koja ovde priča.

Da iskoristim tvoje reči: zatucan si, dete koje ni ne zna šta predstavljaju oni kojima se divi. Nisi fašista, ali, na žalost, u Srbiji ima podosta onih koji prilično dobro odgovaraju opisu. Uporedi malo predizborne spotove radikala sa ponašanjem nacional-socijalista u Nemačkoj dvadesetih godina. Ni oni tada nisu baš pričali da će da osvajaju po Evropi i istrebljuju Jevreje u gasnim komorama - nego da će da zavedu red, iskorene javašluk i isprave neke "istorijske nepravde". Da "pravim Nemcima" bude mnogo dobro.

LDP možda nije najbolja partija u istoriji Srbije, ali pouzdano nije ona zbog koje će Kosovo uskoro postati nezavisno. A šta će Srbi, na primer ti i ja, naša deca i njihova i dalje, izgubiti zbog toga? Verovatno ne mnogo više od onoga što već sada nemamo. A sigurno mnogo manje od onoga što smo izgubili za nekoliko dana jula 1995. u Srebrenici.

Ako možeš normalno, bez vređanja da pričaš sa nama i da ne pljuješ u rafalima, super, a ako ne - molim te poštedi nas svoje vizije Srbije i sveta. Nađi forum gde se skupljaju slični tebi.


Sale, ma ozbiljno

Kad je sve to stigao taj Cheda? Kazesh i White Power, aktivista? I tukao svih ovih pet i kusur posto da glasaju za koaliciju? I prodao vilu & dzip? Pa zar nije podmetn'o shtapine pod isti? Spava li upshte taj Chrda? Mozda odatle podochnjaci? Pitanja, pitanja, pitanja, sve sama ptanja, a odgovora nigde


Gresis Sale_Melb

Ti si Srbin i fasista,
a takvih je jos dosta
zato puno Srba jesu i bice fasisti a narocito dijaspora kao ti
sta ti trazis tamo ?
ako si stvarno u Melbourneu onda Department of Immigration and Multicultural Affairs ne radi dobro svoj posao.
Za sta gradjani Australije placaju porez? da im uvoze srpske fasiste za radnu snagu?
Proci ces ti ko onaj tvoj prijatelj kanadjanin
kad su videli ko je u pitanju pukla bruka
dali papire dzelatu
pa se sad zbog toga malo bolje proverava ko sta prica i ko je sta radio
a prijatelja su ti najurili pravo u beogradski CZ.

Da se ja pitam ne bi ti meni bio ni u Au ni u Sr ima za tebe mnogo bolje mesto


Corn

kazesh da je ovaj Sale u Melburnu? Pa to ON znachi shenluchi, srbuje, i shiba se sa Hrvatima na Australian opnen? Chujem da astralijanci ne pamte takvo navijanje na tom turniru. E, Sale, Sale. Pa shto nas tako izbruka u belom svetu? Shta ce taj deo sveta da misli o nama? Srbi su se josh od presvertlog Milosha znali da ponashaju na tenis placu.


Sale,

pazi šta pričaš. Pravi Srbi ne napadaju slabije od sebe. Ma je l' moguće? Ti u to veruješ ili čitaš Storm front tamo sa bezbedne udaljenosti?

Koji Srbi pobiše one "jače" od sebe u Srebrenici? Pravi ili koji?

Koji Srbi silovaše po Foči tako da je silovanje po prvi put uvršteno u ratni zločin (eto po čemu su nas proslavilii i upisali u sudsku praksu pravi Srbi).

Koji Srbi ako ne baš pravi i najpraviju su držali Sarajevo 44 meseca pod opsadom i pobili preko 11.000 ljudi od čega i nekoliko hiljada Srba ako već moram da napišem?

Toliko o pravim Srbima, mada ne nadaj se, ima još ali nema prostora na blogu.

Sada malo o LDP. Kažeš najgora u istoriji Srbije! Stvarno? Kako li si izveo tu analizu. Pomoglo ti milion radikala i socijalista koji su ostavili širom Srbije masovne grobnice Albanaca. Znaš li ti iz Melburna da je u jednoj grobnici bio i fetus od 8 mesece. Nerođena beba. Hej, fetus!!!! Šta misliš kako je dospeo u masovnu grobnicu u Batajnici?

Znaš li ti šta je Batajnica? To je gradić pored Beograda a ima policijski poligon gde su strpani, ne mogu reći sahranjeni, Albanci, civili, pa i taj fetus. A da se dođe do poligona policije, mora da se prođe vojska. Znači Sale, i vojska i policija su znali da se preko cele Srbije prevoze leševi.

I ko je onda izgubio Kosovo? Pa svakako tvoji radikali i socijalisti. A i Koštunica jer nije hteo da prizna postojanje tih grobnica. Još se udvarao generalima zločincima, primao ih i u vladu, primao ih i patrijarh, primao ih i ministar pravde. Ma nema ko nije iz vladajuće koalicije.

Pa kaži gde je Čeda tu?

A ove etikete mora da si čuo od Velje Ilića. On je tamo po Australiji pričao da Labus nije Srbin, da je Hrustanovićkin muž musliman, pa što ne bi pričao i da je Čeda narkoman i propali dramaturg.

Ali Velja ništa o sebi. Magistrirao a u komisiji mu bila tri člana partije (a jak je taj faks u Čačku). Pa je Velja magistar.

A nije ni pričao da mu je brat direktor doma kulture u tom istom Čačku, samo sa osnovnom školom. Možda i on magistrira kod Veljine komisije. A nije vam pričao da ima pet kuća i stanova i da se državnim kolima vozio u kampanji - neme se vreme' da se prelazi iz državna u partijska kola, reče Velja.

Kosovo je nezavisno već 8 godina ako nisi primetio. A nezavisno je zato što su vladali ovi tvoji silom još dok se Čeda nije ni rodio.

Najgore je bilo za vreme Rankovića, opet ako znaš ko je on. A on je smenjen '65. a Čeda se rodio 71. godine, pa ti vidi ko je kriv. Aparthejd je tamo bio. Tortura nad običnim ljudima.

Jasna Bogojević

P.S. Jesi li se ti makljao na Otvorenom prvenstvu Australije? Liči da bi mogao.


sale,

"...da namaknu nekako 5 posto da bi zapad imao izgovor da oduzme Srbiji Kosovo."

pa dobro, cak i da zapad kaze u redu je srbi, evo vam kosovo/j***** vas kosovo, vase je... sta bi onda? sta bi kostunica (ili vec bilo ko od srba) sa cetvrtinom stanovnistva sa kojom nema nikakvu komunikaciju?

lupas brate ne bitno za koju ideologiju se zalazes. ovde je cista logika u pitanju, nista vise.


Pa ovo je strašno!

Samo da napomenem da su ovo uradili naci skinhedi, poznatiji kao "boneheads". Morate znati da ima i dobrih skinheda (sharp, rash, ...)
I mene su tukli isti ti naci skinhedi (lako ih je prepoznati, jako su glupi i obično su obučeni u crno, dok su ovi "normalni" obično u zelenim jaknama) zbog dredova i rasta ideologije, ali u isto vreme poznajem par (ne naci) skinheda i oni su skroz ok.
A ovu ćelavu gamad treba zakonom zabraniti i hapsiti ih kad god se pojave napolju!


Quote: ja njega znam, zbog

Quote:
ja njega znam, zbog njega imam krivicnu prijavu.

ok. identifikacija pocinioca ovog napada ne bi trebalo da je problem. ali jeste.
da citiram jos jednom i onda pridavim:
Quote:
zbog njega imam krivicnu prijavu.

1) povratnistvo: pocinilac je jednom vec nesto uradio istoj zrtvi, zbog cega je dobio prijavu. tada nije bio kriv, nego je bio kriv peder.
2) nema svesti o pocinjenom zlocinu. moze lako da se desi, da sledeci put kaze: "zbog njega sam dobio dve (pa tri, pa cetiri) prijave".
3) da nije homoseksualaca/roma/madjara/jevreja/feministkinja skinsi bi sadili cvece, ne bi bili nasilni. ovo misle ne samo skinsi, nego 90% srpske javnosti. eh, kad bi samo svi bili isti, bogobojazljivi, ne-devijantni, ne-degenericni, svetle koze sa plavim ili lesnik boje ocima. kad ne bi pricali srpski sa akcentom. kad bi u svakom alelu bila upisana Guca, Kosovo, patriotizam sta-vec. ovo misli vecina policajaca, prosvetnih radnika, gotovo svaki javni radnik u drzavnim servisima koji mogu da uticu na edukaciju javnosti. i to se otme/materijalizuje u ovoj sintagmi "zbog (uzrocno) njega/nje/njih". zato vas, dragi moji, davim sa jezikom ovuda. jer se ustalilo, unormalilo, postalo prirodno.
4) da nije Hrvata ne bismo ratovali, da nije H. Kohl-a ne bismo..., da nije Amerikanaca ne bismo..., da nije Albanaca ne bismo..., da nije MZ ne bismo... sto nas izazivaju (svojim postojanjem) kad znaju kako smo ludi.
Edit: sad procitah komentare, vidim da se neke stvari ponavljaju. sorry za ponavljanje.


Je li Vucko

Pa naravno da ima raznih skinhead-a oni i nisu nastali kao nacisti nego kao radnicka klasa ali to je sad druga prica...Ovi o kojima je rec su stvarno dno-dna i ima ih u svakoj zemlji u Evropi i Americi, u Srbiji mozda najmanje. Zalosno je to sto te zali boze NVO-je i marionete uterivaca demokratije kao sto je LDP koriste svaku priliku da dokazu tezu plasiranu iz nekih svetskih lobi grupa, a svrsishodno, da su Srbi fasisti, ne bi li se istima uskratilo jos ponesto...

Mozete vi mene da nazivate imenima, tu rec fasista ste toliko puta izgovorili da ona vise i nema neko znacenje, to je govor mrznje prema neistomisljenicima i znak slabosti, nista vise.

Ja cini mi se nigde nisam rekao da Radikali nisu fasisti i ne znam cemu polemike oko toga, ne volim ih, za Kostunicu sam bio oduvek...

Sa druge strane isto mislim i za LDP, isti su kao Radikali samo na drugom kraju, koriste istu terminologiju, iste nastupe i prete protivnicima i halabuche.
To je komunisticka partija koja je usla u Beograd 1944 presvucena u moderno ruho, ideologija im je staljinisticka s tim sto im je pokrovitelj sada Zapadno a tada je bio istocno.
Ideolozi nekih stetnih civilizacijskih kretanja koje su pogresno shvatili iz Soroshevih pamfletica "Idiots Guide to Globalization". Inzinjeri ljudskih dusa koji bi da menjaju narod,istoriju, mitologiju, crkvu....sve do Kosovskog Boja a ko zna mozda i dalje, i stvore neke super-moderne Techno-House-Ecstacy Srbe. Onaj najgori sloj Beograda, ultra-sminkeraj unucici bivsih Liberal-Komunjara koje su te privilegije izgubili 90-tih a pa pootvarali sve te NVO-je, potpisali bi i da se Jasenovac nikad nije desio samo da mogu opet da idu u Dubrovnik i da se na Hvaru drogiraju sa Nemcima..


Pukovnik Sale_melb


Rajo,

ovaj... ja tebe sad ne razumem... kažeš da Srbi nisu fašisti, a onda se slažeš da su radikali, koji su povukli skoro 30% izbornog tela pre par dana - dobro opisani tom rečju.

Zar ti se ne čini da ne mora više ni Jasmina da ti priča da su radikali fašisti? Da li je normalno da svi čekamo kad će da dobiju preko 50% na nekim izborima, pa onda da dobiju 99% na sledećim?

Kad nam radikali otvoreno kažu da nama EU ne treba, pomisliš li na Kosovo, koje će radikali "zadržati u Srbiji", sa sve 2 miliona Albanaca, kivnih što je naša policija i vojska pokušala da ih sve protera ili pobije 1999?

Ili možda, kao ja, pomisliš na to da preduzeće iz Sofije sad napravi najobičniju fakturu i pošalje je francuskom kupcu poštom, a pare im legnu za 2 dana, kao da je poslovni partner bio u Plovdivu ili Varni. Administracija skoro ista. Malo samo drugačije se računa PDV, za dlaku i koristi EUR za obračun. A naše preduzeće ne može da ispliva iz papira i bankarskih troškova. A da ne pričam o tome da treba otići negde i potpisati ugovor ili prodati robu ili ideju. Ili organizovati reklamu u ciljnoj zemlji. Ili otvoriti pogon u Kini ili Indiji.

Bugarin ili Rumun će triput da optrče oko tebe dok se ispetljaš iz administracije i viza. J*b*š letovanje u Dubrovniku. Za to treba zaraditi para. A za to treba biti konkurentan.

Ko je na dobiti od ovoga? Jasmina Tešanović? Nemoj biti naivan. Na dobiti je onaj ko može, kao u svoje vreme Kertes, Marjanović, Božović i ostali - da drži u podrumu 8 miliona sluđenih i uplašenih i da im priča kako je napolju rat. A da živi saprofitski od raspadanja njihove imovine i prirodnih monopola. I to big time! I da im prodaje Srpstvo, ponos, Kosovski boj, nepravedne sankcije i međunarodnu zajednicu, svetske lobi grupe, Soroša, sex-drugs-r'n'r i ostale opasne stvari.

I da - Jasenovca je bilo. Ali je bilo i Srebrenice. Jedina prava fabrika smrti u ovim krajevima, od Jasenovca. A te mesare smo mi plaćali iz poreza. Bratska pomoć. Nije nego. A sad od par te braće ne možemo da se pomerimo s mesta. Niko ne sme da ih pipne, njih i ortake.

Sigurno su za sve to krivi Jasmina Tešanović, Čeda, unuci liberal-komunista, techno-house-extasy Srbi i šminkeri bez privilegija? Zar ti ne zvuči besmisleno to što pričaš? Krivci su oni bez moći, sa marginalnim uticajem na društvo? Ili su možda oni žrtve, zajedno sa našom savešću, razumom i logičkim rasuđivanjem?

Vučko

P.S.: Ovo za dete sam ti rekao zato što koristiš tinejdžerske slike "skinsi su pi*ke", "pravi Srbi ne napadaju slabije od sebe jer nisu siledžije i kukavice". Nisi fašista. samo si mnogo naivan.


Nisam ja naivan

nego ti ne razumes politiku brate...
Stvarno mi nije jasno zasto si ulozio sav taj trud i vreme da me opet ubedis da su Radikali fasisti i da je Sloba bio los, kad sam ja to naveo vec u prethodnom postu i mislio da smo se sa tim vec slozili?! Jel to nedostatak argumenata, sta li je ?

Ok da ne dodje ponovo do zabune:

1. Radikali- fasisti
2. Sloba - jako los

Ja nisam za to da Kosovo ostane u Srbiji ali to je politika i tu se gleda iskljucivo interes. Medjunarodno pravo je na strani Srbije, interes Srbije je da se Kosovo podeli ili da se isti princip primeni na RS, jer mora neka univerzalnost da postoji...Nasi politicari iz te teske situacije moraju da izvuku najvise za svoju drzavu i narod, nema predaje dok postoji sansa da se to i drugacije resi.

I kad vec po drugi put spominjes Srebrenicu, nemoj da zaboravis da je tamo bio citav korpus armije BIH (5000 ljudi) i da su krenuli u proboj, kad je pala Srebrenica, velika vecina ih poginula pod oruzjem...Drugo ja sam na SBS-u gledao Holandski dokumentarac u kome neki Hakija (predsednik opstine Srebrenice) javno govori kako mu je iz Sarajeva sugerisano da Amerika ne moze da odobri napade na Srpske snage osim u slucaju da se desi veliki masakrs npr 5000 ljudi. Naravno Srebrenicani su tu sugestiju odbili kao ludost a znamo sta se posle desilo. U istom dokumentarcu pricaju i o tome kako je Srebrenica u stvari nije bila demilitarizovana, kako su Amerikanci ilegalno dopremali oruzje preko zone zabranjenog leta (Norveski general svedok), kako je tu u stvari bilo jako puno vojske u civilu (glumili civile) i nocu napadali Srpske polozaje...Znaci ovo kazu HOLANDJANI! U najmanju ruku tu stvari nisu nimalo ciste a sto je najgore istinu nikad necemo saznati... Jos ludje je da je to Beograd naredio, s obzirom da su Sloba i ekipa bili sokirani vescu (dokumentarac)...e tu dolaze na red Cheda,Tetka Biserka,Zene u Crnom i sl.. one su zaduzene da dokazu/nadju/"priznaju" spoj (missing link) izmedju Srebrenice i rezima u Beogradu ne bi li se Srbija osudila za genocid. I zato ih ne volim, molim lepo moj stav.


To je možda najfascinantnija stvar

kako je lako prihvatiti koncept da je državni interes Srbije (pa i tebe i mene, kao finansijera državne politike) da se granice menjaju, protiv volje onih kojih se tiču... kao da je to povlačenje linije flomasterom u bloku broj 5.

Ne bismo da živimo sa onima (pošto smo im se "malo zamerili"), ali pošto je naše sveto pravo da živimo sa njima, a oni hodaju po našoj svetoj zemlji, trampićemo našu svetu zemlju, zajedno sa njima, za neke druge, koje smo pre toga dobro promućkali pre upotrebe. I šta ako oni baš i neće da se trampe? Da šaljemo Bele orlove? Tigrove? Jedinicu? Pa da nam posle takvi diluju drogu i otimaju nas za otkup, a ubijaju kad hoćemo da ih penzionišemo? Da štrajkuju kao lekari, u belim mantilima?

I još da nema Čede i koga već nabroja sve, zaduženih da priznaju ono što se tako patriotski krije, niko nikad ne bi saznao ko je podbunio, finansirao, pa se onda šokirao. Da li misliš da te informacije daje Jasmina ili Čeda, ili možda Koštunica i njegov ministar odbrane, kad im US/EU zavrnu ruku?

Čuj - ako misliš da je Sloba bio "jako loš", na bazi čega zaključuješ da je Koštunica bolji od Slobe? Što još nije počeo ni jedan rat? Ostao si mi dužan da mi kažeš koji su to kvaliteti koje vidiš u njemu.

Da nije to što dovodi rukovodstvo RS na svoje izborne konvencije? Što instrumentalizuje nesreću onih preostalih Srba na Kosovu? Što u svom mokrom snu (ovaj put skromno) želi da povuče u Srbiju samo parče Kosovske Mitrovice i nagore, a ignoriše Preševo i Bujanovac po istom principu, koji praktično zatvaraju put ka Makedoniji? I hoće da pripoji Srebrenicu i Žepu, a Sarajevo napravi pograničnim gradom? To moj interes? Ne, hvala. Tu politiku i strategiju stvarno ne razumem. Ja bih radije duševno zdravlje. To je, molim lepo, moj stav.


Dragi Vučko,

Sale zamuti pa ode da se taba sa Hrvatima na tenisu i da predstavlja Srbiju i one bolje Srbe, kako sam kaže. A posle Čeda da vadi kestenje iz vatre:)))

pozz

Jasna


Dragi Vule

cemu demagogija, pa Kosovo je de-facto deo Srbije isto kao sto je RS de-facto deo BIH. Narod na Kosovu hoce nezavisnost, 90% njih, isto kao i narod u RS, 90% njih...Ako ce Srbija da se granici sa Kosovskom Mitrovicom zasto onda da se ne granici i sa Sarajevom ? Ti to vrlo dobro razumes nisi glup....Ako neko hoce da primeni negativan princip koji ce da vazi samo za Srbiju i ni za koga drugog mislis li da ima dobre namere a drugo mislis li da to nece da ostavi sire posledice? Da li ce svi ostali Madjari u Rumuniji, Sqiptari u Makedoniji, Baski, Valonci, Katalonci, Rusi u Osetiji itd da kazu ok Srbija je crna ovca i sad to krsenje medjunarodnog prava koje je MZ primenila na Kosovu samo tamo vazi i mi necemo da trazimo isto za sebe ?! Oce k. brate u politici se gleda iskljucivo licni interes (pa jos ako se poklapa sa tudjim super) i za 15ak godina imaces 20 novih drzava u Evropi. Ne postoji ni jedan argument da RS nema isto pravo kao Kosovo, e i zbog toga ima je potreban Cheda Shmrklja koji ce da opravda tu njihovu agresiju time sto ce da prizna da je eto RS genocidna tvorevina koju treba unistiti... Evo ja bih odmah potpisao celo Kosovo za RS da mogu, sta ce mi zemlja bez naroda i to bi resilo mirovnu situaciju na Balkanu za sve vremena. Time sto bi Srbi resili svoje nacionalno pitanje, Albanci svoje a Bosna nikad vise ne bi bila krizno podrucje. Ali mi njima trebamo za neki novi rat za 50ak godina gde ce Bosna da glumi SFRJ...


Izvini shto se mesham, ali

Izvini shto se mesham, ali me zanima tvoj stav po ovim pitanjima: da li ti mislish da ce medjunarodna zjednica, koja je tvorac BiH sa tri entiteta i RS kao takve, dozvoliti da se njena tvorevina ponishti samo zato shto Srbi u svom entitetu nece da zive u toj drzavi, u kojoj su ziveli tolike godine? I koja su to njihova ljudska i sva druga prava pogazena u toj drzavi? I da li neko njih shikanira u toj RS i u BiH uopshte? I ko ce da prizna tu novu drzavu Republiku Srpsku? Jel to znachi da ce i svi drugi Srbi, npr u Americi,po istom principu traziti nezavisnost? opet pitanja, pitanja pitanja...


Ijaooo

"Jel to znachi da ce i svi drugi Srbi, npr u Americi..."

Popi jos jednu kafu probudi se cero....

i Albanci imaju drzavu..(ako si na to ciljala). Albanci na Kosovu nece = Srbi u RS nece (nemoj da pravis razliku)..


Sorry zbog upada...

...ali ne kapiram kakve sad veze ima Kosovo i RS sa prebijanjem aktivista ŽUC? Otići će Kosovo, ukinuta će biti RS, a kako će to da spreči prebijanje po ideološkom, nacionalnom, rasnom ili bilo kom osnovu?


Malo, Trinidade,

...trolovanje, ne zamerite. Poznata pojava na blogovima i forumima :(

Ne verujem da prebijanje po ideološkom/nacionalnom/rasnom osnovu može da se spreči - uvek će postojati neki ekstremi, ima ih u svakoj zemlji.

Više je pitanje kako policiju i sudski sistem osloboditi biasa u odnosu na to koje je ideologije, nacije i rase bio prebijeni i nasilnik i povećati efikasnost procesa, kako bi stvarnost kaznenih mera odvratile buduće potencijalne nasilnike.

Pozdrav,

Vučko


Salei

Nemam pojma shta ti prichash, ali albanska vecina na Kosovu ne zeli vishe da zivi u drzavi zato shto je ona prema njima godinama unazad bila represivna, a ne zato da bi se pripojili Albaniji. Ako bi to sada i zeleli , tu ideju smo im svojom politikom mi nametnuli. A ironiju oko Srba u Americi ochito nisi shvatio.Imponuje mi ono cero ;))


Rajo,

kako ti zamišljaš nacistu?

Da li je to neko u oker uniformi, sa crvenom trakom sa kukastim krstom na nadlaktici?

Ili je možda onaj ko podržava svoju državu da trguje tuđim životima i srećom, kako bi "ispravila istorijske nepravde" i obezbedila dovoljno lebensrauma za naciju, i pri tome trapila nesreću jednih za nesreću drugih? I zamišlja kako pola Evrope pada u isto ludilo?

Ili je možda onaj koji kaže da samo u Srbiji može neko tako nisko da padne, da se, nasledivši teško breme zločina i ludila, ne bavi lebensraumom, nego životom i srećom ljudi koji su se zatekli tamo gde su se zatekli?

V.


ne shvatam

sta hocete da kazete? Ja smatram da su manjine u Srbiji prednost, tj nase bogatstvo (narocito Slovakinje iz okoline batajnice :))) ) koje treba ocuvati. Ja sam protiv bilo kakve vrste diskriminacije ne daj boze rasne, seksualne ili sl..Ali necu dozvoliti da se zrtvuju interesi Srpskog naroda zbog nekih utopistickih ideja o modernom drustvu..

Vi zamenjujete teze, prvo zamislite tog vaseg stereotipnog "demona" i onda te zamisljene karakteristike kacite na svakoga ko ne misli kao vi.

Kosovo=RS i tu nema dileme...

Kazete narod na Kosovu ne voli drzavu koja je primenjivala represivne mere prema njemu pa ok RS je za sad "happy" u BIH ali videcemo ako probaju da je ukinu, izvrse centralizaciju i svedu Srbe na nacionalnu manjinu koju mogu prostom vecinom da preglasaju kad god to pozele..

Slepi ste zato sto ne vidite da bi odvajanje Kosova od Srbije i pripajanje RS Srbiji za sva vremena smirilo Balkan da postoji dobra volja da se to stvarno ucini....Ovako ce BIH stalno da budu krizno zariste i povod za nacionalne strahove i izlive nacionalizma u Srbiji i Bosni... Isto vazi i za Kosovo..


Rajo,

ne moraš sad na kraju da mi persiraš. Kad nismo do sada, ne vidim razloga da sad počnemo.

Nemam stereotipnog demona. Imam problem da zamislim kako pripajanje RS Srbiji smiruje Balkan. I ne verujem da ta transplantacija može da se obavi bez golemog jada. Kao što ne verujem da Kosovo može da se zadrži bez golemog jada, a čak ni tada.

Postavlja se pitanje čemu ti služi taj znak jednakosti između RS i Kosova. Jel treba opet potpaliti srpski narod u Bosni, kako su im komšije opasne i kako će da ih preglasavaju, čim im neko ukine RS - da bi ih mobilisali da nam budu roba za trampu? Kako bi neko u svojim očima spasao sebi biografiju, da ne bude onaj ko je "dao Kosovo a nije dobio ništa za uzvrat"?

Da ne očekuje od mene političku podršku za to, posle svega što se desilo u poslednjih 15 godina? E pa, što reče jedan pod lipom, malo morgen.

Vučko

P.S.: RS je happy - ne pipaj ništa, da nešto ne polomiš


ne persiram ti

imas tu jos jarana i jaran'ca koji me napadaju pa eto rekoh svim da se obratim.

Poenta je da se nesto izvuce za Srbiju iz svega toga, ne mozes da potpises kapitulaciju jos gore je da steknemo imidz zemlje koja poklanja teritorije...

Pa niko iz Srbije ne potpaljuje RS, problemi pocinju kad u BIH pokusavaju da je ukinu.


Kapitulacija

Kapitulacija je potpisana 1999. Zove se "Kumanovski sporazum". Ovaj novi potpis bi se stavio na (polu)prijateljski razlaz.

A verujem da će se najviše "izvući iz toga" upravo političkom stabilnošću, rasterećenjem od mitomanije i koncentrisanjem na stvari od kojih se živi.

Što se tiče ukidanja RS - mislim da je to vrlo kontraproduktivna priča, kao i ova za pripajanje Srbiji. Ne zato što je RS mnogo dobra stvar, funkcionalna samodovoljna država itd - nego upravo zbog toga što drmanje te nesrećne "sigurnosti" koju RS stvara Srbima u Bosni isto proizvodi strah i otpor od strane onih koji je smatraju svojom, i smatraju da su skupo platili njeno stvaranje (njeno stvaranje jeste svakako strahovito skupo plaćeno, samo što je račun otišao na više adresa).

Jedini pravi način da se RS ukine, po meni, je da je stanovnici RS ukinu, zato što im smeta i zato što ih košta. Ali dok su tamo narodi i dalje u latentnom sukobu, svako čačkanje po tom krhkom Dejtonskom miru, pa i (ili bolje rečeno, "a posebno") kad to rade vlasti ili političke partije iz Srbije, je opasno igranje vatrom i prizivanje tragedije.

Vučko


Sale, ti morash da se

Sale, ti morash da se suochish sa tim da je u tvoje i moje ime vodjena kretenska politika koja je dovela do sadashnje katastrofalne situacije za sve nas. Vec posle II Sv. rata A.Marlo, francuski levichar i tadashnji, chini mi se Ministar kulture Francuske, upozoravao je Tita i ekipu o tome da ce kosovski problem, ako se ne reshi na vreme, biti trajnja pretnja. Tito & company su takodje vodili pogubnu politiku prema Kosovu, ali posle njegove smrti Sloba (i patriote), da im je zaista bilo stalo do normalne demokratske zemlje, umesto da ponude autonomiju koju sada nudi Koshtunica , oni je ukidaju. Posle Titove smrti chuveni iridentisticki pokreti Albanaca bili su usmereni ka trazenju autonomije, republike u sastavu Yugoslavije. Sloba ni da chuje -dovodi vojsku, umesto da im da tu shiru autonomiju. Tako bi sachuvao Srbiju i nas, ne bi nas bombardovali, ne bi bio u Hagu. Ostalo zanash i sam - represija, ubistva na sve strane. I naravno vishe nisu hteli autonomiju unutar drzave u kojoj vlada diktator, nego svoju drzavu. Logichno. Pis of kejk.


zavisi

koliko se daleko u proslost vratimo, znamo vrlo dobro da 300 000 Srba nije smelo da se vrati na Kosovo posle II svetskog.... Da predjem na stvar vec smo se jednom opekli sledeci slepo te Civilizacijske Tekovine kao sto je bio komunizam, bili bi stvarno glupi da to ponovimo.

'45 Srbi su nacionalnost Srbin zamenili Komunistom i Jugoslovenom, '91 sledi otreznjenje i sta se desava ? Da li opet treba slepo slediti neku ideologiju koja proistice iz civilizacijskih tekovina smisljenih od strane velikih da lakse zadovolje svoje interese?

Vec sam vam rekao da to nije tako jednostavno kako vi to vidite, zamisli da je za rat kriv (samo) Sloba ?! Morate da imate u vidu pad berlinskog zida, propast Rusije, navalu zapada ka istoku, pozicioniranje velikih sila na tradicionalne sfere uticaja (npr Nemacke na BIH i Hrvatsku)...

Rat u SFRJ je bio u interesu SAD i nemojte da mi prodajete muda za bubrege i optuzujete jednog coveka za sve (Slobu) to je smesno..

Sloba je bio kreten jer nije shvatao sta se desilo u svetu, ili nije zeleo to da shvati. Igrao je i dalje na kartu nekog post komunistickog socijalizma nesto slicno danasnjoj Belorusiji, sistemu koji je ideoloski neprijatelj Zapadnog (Americkog) poimanja svetske ekonomske politike. Time se mnogo zamerio Americi i zbog te gluposti su skoro unistili njegov narod. A izmedju ostalog Srbiju su videli kao malu Rusiju na Balkanu sto im opet nikako nije u interesu.

Nemojte nikad da zaboravite da su '92 Srbi i Hrvati i Muslimani potpisali Kutiljerov plan, koji Bosni daje nezavisnost i deli na Kantone pa je Alija povukao potpis na nagovor Americkog ambasadora. Ne samo da je Alija u Dejtonu dobio manje nego sto mu se tada nudilo nego je poveo svoj narod u propast znamo rezultate...Sto se nekad niste pobunili protiv hegemonskog ponasanja muslimana u Bosni koji bi da urede Bosnu tako da oni njome vladaju vecno a ostali da budu manjine koje uvek mogu da budu preglasane? Zbog ovoga je i izbio rat, moji su poreklom iz Bosne i znam vrlo dobro kako je narod tamo razmisljao tada..Zar posle Jasenovca i svih drugih strahota da za 50ak godina postanu Bosanci pravoslavci ej GRADJANI! Dok bi svi ostali, bili i ostali ono sto su danas, hvala lepo RS je jedini garant Srbima da nece biti asimilacije.

I Vucko stvarno mi je glupo da tebi kao Srbinu moram da objasnjavam zasto RS mora da postoji, to je nase prokletstvo, takve podele ne postoje ni u jednom drugom narodu na kugli zemaljskoj....Razmisli o tome !


Čuj,

nešto nam nema onog tipa sa nickom "Tine i Radojka" da zapeva "Nisam kriva, komšije su krive".

Nacionalnost Jugosloven je bila jedna interesantna stvar, šteta što se nije primila. Šta misliš da je nacionalnost Italijan ili Nemac ili ili Britanac ili Kinez ili Španac? Da li prosečan Srbin zna šta je to Katalonac? Da li zna šta je to Valonac? Da ne pominjem "Amerikanac"... no šta je tu je, to je, na žalost, iza nas.

Zanimljivo mi je kako definišeš tu civilizacijsku tekovinu. Ja bih rekao da je to civilizacijska tekovina velikih koja im je omogućila da budu veliki. Bili su mali dok su, u mnogim prošlim vekovima, radili ono što smo mi radili u poslednjih 15 godina. Postali su veliki kad su zamislili da su Nemci ili Italijani ili Britanci ili Kinezi.

I znaš, malo mi je teško da me podsećaš na tu klaustrofobičnu verziju istorije. Malo mi se smučila.

I malo mi je teško da tebi, kao Srbinu, moram da objašnjavam zašto je RS jedna tužna stvar, sada, na žalost, potrebna, dok se mržnja među narodima u Bosni ne zakopa, i ponovo krenu prirodne migracije i poraste svest o ceni državnog aparata i manipulaciji ideologijama.

A to će se možda desiti tek za 50 ili 100 godina, na žalost, kada ovi, što su jedni druge ubijali, odu iz priče, a sa istočne strane Drine prestane da se čuje zov divljine.


jako mi je zanimljivo

to sto trazis da se ukine RS a verovatno se zalazes da se iste nadleznosti daju Vojvodini.....o Srbijo majko....


Ovaj...

...sad ti projektuješ neke svoje demone, čini mi se.

Ne tražim da se ukine RS, nego kažem da je jedini smislen način da se ukine ako je ukinu oni koji u njoj žive, kad zaključe da im više smeta nego što im treba. Ona je, na žalost, dobila svoju funkciju, koju ne bi imala da se nije desilo sve ono ružno što se desilo.

Za Vojvodinu nemam neko jako mišljene. Mislim da vlast u principu treba da bude što bliža građaninu, tj. da opština ima sve funkcije koje može da obavlja, da region ima one koje se odnose na region, a da preostalo bude na centralnoj vlasti. Logično mi je da se ne radi netransparentna zloupotreba finansija regiona, što je, koliko shvatam, bio slučaj. Potrebno je da postoje načini za harmonizaciju razvoja, naravno, ali odluke o tome takođe treba da se donose na neki transparentan način. Ne vidim smisao u pravljenju ustava i himne - a grb/zastavu sad valjda imaju i opštine. Pretpostavljam da Srbija treba da se podeli u nekoliko regiona koji bi imali isti položaj, gde je Vojvodina jedan od njih. Ali da ne tupim, da mi se ne smeju ljudi koji se bave ovim :)

Eto - jesi li srećan što nisi pogodio? :)

V.


prepiska i energija

cenim tvoj trud V, samo se bojim da je uzaludan...
ja sad ovde mogu da dodam i priču o tom Kosovu, sa kog je moj teča pobego da kupi stan u srcu Srbije, a ostavio ženu da tamo čuva imovinu - posle ova sva prebijena, poživela godinu dana do dve u tom srcu u novom stanu i uvela...
mogu i da pričam kako je naša regularna vojska ulazila u radnje i uzimala po potrebi, bez da plati,
a i o tome da u nekim mestima nije uradjen popis stanovništva od pitaj te boga kad, pa posle pričamo o duši našoj, niko nam je neće uzeti...ne dam!
onda te dočekaju kako je Sloba bio kreten jer nije shvatao šta se dogodilo u svetu...a posle mu telo izložili da se njegov, čuj NJEGOV narod od njega oprosti, ovom drugom se na vestima čita testament i objavljuje top lista pesama, pa ga narod (verovatno sad njegov), rešen da gladi stane na put odbrani...
kažeš klaustrofobija - ja bih rekla agoraphobia
ne otvaraj vrata, ne izlazi nikud, ne veruj nikom (ako te se sete na dan bezbednosti-sete), i onda, Sale (koji duboko veruje da ga ti sa svojim, pazi sad svojim jaranima napadaš, dok ti veruješ da mu pomažeš), kaže:

"Ali necu dozvoliti da se zrtvuju interesi Srpskog naroda zbog nekih utopistickih ideja o modernom drustvu.."

Interesi naroda ove zemlje se, moj Sale žrtvuju svakodnevno dok epski urliču sa govornica, samo da bi taj isti narod ostao večito zatvoren, uneredjen, da ne bi postavio pravo pitanje, samo da bi, onako zatucan i bedan naučio da dobro mrzi sebe i traži krivce uvek napolju, a da ni kroz prozor ne proviri...fear rules...i otud ono da uvek neko nešto hoće nama da uzme, otme, a mi, kao dobri, poslušni i verni gradjani ne damo, samo ne znam šta i ne znam kako!


Sale

E sad, vracanje u istoriju, Srbi, Jasenovac, ....Realnost je bitna. Sloba i ini nacionalisti koji su glasali i podrzali tu politiku, nisu shavtali znachaj pada berzlinskog zida, shta posle toga, kao i posle nestanka komunizma i nisu umeli da anticipiraju kako ce te promene uticati na svet. Bili su glupi, gramzivi i videli su sebe kako vladaju. Sloba - Kalif umesto Kalifa. Sada svi placamo danak toj nevidjenoj gluposti. Pokushaj, samo za trenutak, da iz svoje glave izbacish zaveru, Ameriku, Desjton i pokushaj da svet, pa i nas u tom svetu, vidish u granicama sadashnjeg, postmodernog vremena - XXI vek, nema hladnog rata, otvorene granice, civilna drushtva, savremena tehnologija, informacije, protok ljudi i dobara...Jednom rechju - savremeni svet. Nadji nas i sebe u njemu.


Molim ?

Sloba nacionalista ? Zar nije bio komunista i jugosloven ? Imali smo zastavu, himnu i sl. obelezja koje smo hteli ?? Ne bih bas rekao....

Imao je hrabrosti da se usprotivi zapadu i pokusa da vodi nezavisnu politiku na sta male zemlje nemaju pravo....Pojede te demokratski mrak...

Ne mogu Blair,Clinton i Bush da budu dobri zlocinci a ovi nasi da budu losi, ako cemo vec da ih tako okvalifikujemo onda su ovi navedeni sigurno prvi s obzirom da su nosioci globalne politike cije rezultate vidimo.

Pa u Iraku su zahvaljujuci Americi i Bushu ubijena/poginula 650 000 civila, a to je 5 puta vise nego u BIH i sad ce oni da budu ti koji ce da sude drugima ?!


hmmm

kaze moj ćale kad su uveli kazne za nevezivanje pojasa u kolima 'staviću ga kad budem video da panduri vezani voze'. Jbga, on nije njima mogao da naplati kaznu iako je to tako žarko želeo ali su zato oni njemu mogli i jesu, pa se posle izvesnog vremena prizvao pameti jer ga je koštalo.

Ovo mu Sale dođe nešto slično...

Ipak je naša disciplina šoranje uz vetar, gre'ota bi bilo da prepustimo prvo mesto i rekord nekom drugom, zato ti slobodno nastavi tom logikom, a ja ču ipak da se pomerima malo podalje, u stvari mnoooogo podalje, i za svaki slučaj zapušim nos jer kako ste vi srbende krenuli ima mnogo da vonja naša draga nam otadžbina...


Sale

Sloba je bio sve to. I josh po neshto. Naravno da nije bio nacionalista, on nije bio NISHTA, njega je bolelo dupe za sve nas i zemlju, on je samo gledao kako da udovlji svojoj bolesnoj zeni da bude nova Jovanka Broz. I zaigrao je na jedinu mogucu kartu koja ce ga dovesti do ispunjenja sna njegove ljubljene skojevke. Vladavina Slobodana Miloshevica je vladavina patologije jedne porodice. Bolest. A usput su se u taj bolesni konvoj svega zeljnih, krcali svi koji su shvatili da se tako mogu ogrebati za kintu, vlast, poziciju za ugrabe kintu i nishta im nije bilo sveto i sramno da urade ne bi li zasitili svoju pohlepu. A tebi i tvojim istomishljenicima bacili su koske oko kojih se, onako gladni, bijete i borite, ujedajuci sve usput. Ostali smo i mi, koji vidimo jasnije i drugachije, da posmatramo taj sramni konvoj smrti, besmisla, krvi i da pokushamo da vas sklonimo od tih kosaka, da vam pokazemo da postoje i druge stvari sem otpadaka, djubreta, mesa ljudi, krvi, lazi...


Sale_Melb in his own words

Tip osobe koju ne voli:
Chika Chmarty Ashiptari
politicar kojeg izuzetno gotivi i postuje:
Kostunica
Prema kojem ima podeljena osecanja:
Sloba jer Sloba - jako los ali, Imao je hrabrosti da se usprotivi zapadu i pokusa da vodi nezavisnu politiku na sta male zemlje nemaju pravo....
Kako vidi Srbiju:
Iskreno da ti kazem ja sam za modernu i gradjansku Srbiju ali sa Kostunicom na chelu ni u koga drugog nemam ni trunke poverenja. ali, kako sam kaze:
Zalosno je to sto te zali boze NVO-je i marionete uterivaca demokratije kao sto je LDP koriste svaku priliku da dokazu tezu plasiranu iz nekih svetskih lobi grupa, a svrsishodno, da su Srbi fasisti, ne bi li se istima uskratilo jos ponesto... moderna i gradjanska Srbija, je samo san dok god ekstremni elementi, potpuno jednaki u svom ekstremizmu, njegovim recima Ti skinheads-i [,] zavedeni klinci koje treba vaspitati, a Zene u Crnom dobro placena lobi grupa koja radi za interese nekog drugog naroda.... nastavljaju sa svojim nazadnjackim rabotama.
Resenje za Kosovo i RS po principu univerzalnosti:
cemu demagogija, pa Kosovo je de-facto deo Srbije isto kao sto je RS de-facto deo BIH. […] Medjunarodno pravo je na strani Srbije, interes Srbije je da se Kosovo podeli ili da se isti princip primeni na RS, jer mora neka univerzalnost da postoji.
Plan B za Kosovo i RS:
Evo ja bih odmah potpisao celo Kosovo za RS da mogu, sta ce mi zemlja bez naroda i to bi resilo mirovnu situaciju na Balkanu za sve vremena. Time sto bi Srbi resili svoje nacionalno pitanje, Albanci svoje a Bosna nikad vise ne bi bila krizno podrucje. medjutim nije sve tako glatko jer Ali mi njima trebamo za neki novi rat za 50ak godina gde ce Bosna da glumi SFRJ...
O manjinama kaze:
Ja smatram da su manjine u Srbiji prednost, tj nase bogatstvo (narocito Slovakinje iz okoline batajnice :))) ) koje treba ocuvati. Ja sam protiv bilo kakve vrste diskriminacije ne daj boze rasne, seksualne ili sl..
Iako je za modernu i gradjansku Srbiju na celu sa Kostunicom i postuje manjine, pravi Srbin, po definiciji, nece dozvoliti da se zrtvuju interesi Srpskog naroda zbog nekih utopistickih ideja o modernom drustvu
Najveci strahovi i brige:
ne mozes da potpises kapitulaciju jos gore je da steknemo imidz zemlje koja poklanja teritorije...

Sale ili Raja, ima pravo da sve ovo misli. Ima pravo i da kaze. Nijedno od ta dva prava niko ne sme da mu oduzme dok god direktno ne poziva na nasilje i ne klevece pojedince udobno ususkan iza svog nick-a.
Nikad on, a ni njegov omiljeni tip politicara, nece shvatiti zasto je ovakvo razmisljanje opasno, zasto je pokusaj sale o Slovakinjama bljutavv, da budem blaga. Ni da mu nacrtam i opet boldujem mesta gde sam sebi protivreci, ne bi uvazio, rekao bi da sam istrgla iz konteksta da lobiram za ovo ili ono i nastavio bi tvrdoglavo da trguje teritorijama, nacijama kao da tamo nema ljudi, da prica o zaverama, da tvrdi da skinsi nisu pravi srbi, nego neki drugi uvezeni ko zna odakle, kao da to nikad ranije nismo culi, a ne da slusamo svaki blozji dan. Ali, da ne bude da je pet minuta mog zivota uzaludno potroseno trazeci the best of Sale's comments posvecujuci mu nezasluzenu paznju, evo sta hocu da kazem:
Ono sto Sale ili Raja ne bi smeo, i to iz postovanja prema ugrozenom ljudskom zivotu, a ne zato sto je zakonom zabranjeno, a ipak radi, je da na blogu gde je objavljena vest i svedocanstvo zrtve of hate crime lamentuje i posipa se pepelom zbog imidza srbije kao poklanjaca teritorije, spekulise o pravim srbima koji ne biju slabije od sebe. Sve dok to radi, Sale ili Raja je osoba koja se samo deklarise kao neko ko postuje seksualne i ostale manjine, a kad to treba da demonstrira, onda se na svoje izdeklarisane reci posere.


hahaha

Umbrice cero hvala i svako dobro.......cmok,cmok,cmok.....................

Zar posle ovoga da ti saljem politicke replike, hehe neka to bi sad bio blasphemy...jesi ti to citala Dale Carnegie-ja "how to win and influence people", dobra diplomatija nema sta.. :>